Har du brug for et havebord, hvor det altid er muligt at finde en ekstra plads til dine gæster, så er et havebord, der kan forlænges, måske lige hvad du mangler.

Går du med idéen om at gøre denne investering, så læs med her for at finde mere inspiration, inden du gør dit køb.

Vi har nemlig fundet frem til 5 pæne haveborde, der kan forlænges, og som hver har deres fordele. Derfor er der sikkert også noget, der passer til lige netop dine behov.

 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Venture Design rektangulær Panama havebord med udtræk – få mere plads med dette havebord i teaktræ og sort aluminium

panama

Hvis du en gang imellem skal kunne holde din fødselsdag eller lægge hus til et studentergilde i haven, så er det smart at kunne trylle lidt ekstra bordplads frem. Med Panama-bordet fra Venture Design er der godt nok ikke tale om rigtig magi, men du kan alligevel på kort tid få mere plads til gæsterne.

Dette er nemlig et havebord med udtræk, hvilket betyder, at du kan få plads til gæster, men det behøver ikke at fylde i hverdagen af den grund.

Den ekstra længde opnår du ved hjælp af tillægspladerne, som kommer med bordet.

Bordet her er lavet af teaktræ og aluminium, og det giver det et enkel og stilrent look med neutrale farver og rene linjer. Derved vil det altså passe ind i de fleste have og på de fleste terrasser, uanset hvilken stil du ellers kører.

Træet stammer fra skove, hvor man har ført kontrol med skovbruget.

Detaljer om bordet:

 • Længden er 186 cm mellem benene
 • Bordet er 210 cm med tillægsplader
 • Materialer: Teaktræ og aluminium

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Venture Design rektangulær Panama havebord med udtræk – natur teaktræ og hvidt aluminium – Et lyst teaktræsbord i en romantisk stil

panama white

Hvis du er så meget til de mørkere farver, så har du heldigvis også mulighed for at finde et godt havebord med udtræk i lettere lysere farver. Faktisk er Panama-bordet her den samme model som ovenfor. Der er dog den betydelige forskel, at stellet på dette bord er hvidt, og så er dette bord noget længere.

Den flotte bordplade af teaktræ kombineret med det hvide stel, giver bordet et helt andet udtryk, som er mere ovre i det romantiske. Med et bord som dette kan man næsten ikke andet end at finde flotte blomsterbuketter frem.

Med dette bord kan du også opnå mere bordplads ved blot et indsætte tillægspladerne, der følger med.

Bordpladen er som sagt lavet af teaktræ, som er et sikkert valg, når det kommer til havemøbler. Det holder nemlig utrolig godt i vind og vejr, hvis blot man giver det en oliebehandling nogle gange, og ellers stiller det ind for vinteren.

Stellet er lavet af aluminium. Det er også meget modstandsdygtigt.

Detaljer om bordet:

 • Længden er 206 cm mellem benene
 • Bordet er 324 cm med tillægsplader
 • Materialer: Teaktræ og aluminium

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Skagerak Selandia havebord med udtræk – Et luksuriøst teaktræshavebord

Skagerak Selandia Bord

Selandia-havebordet fra Skagerak er et pragteksemplar af et havebord med udtræk. Det er et af de dyreste haveborde på listen, til gengæld er det også et yderst smukt og funktionelt havebord.

Det lyse træ på bordet indbyder til vin og sommersalater under åben himmel på de klare, lyse sommeraftner, vi går i møde hver sommer. Her vil familien kunne samles for at se hinanden i øjnene og skabe minder.

Da Selandia-bordet er ovalt, er der ingen skarpe kanter. Det giver et harmonisk udseende. Vigtigere end det, betyder det også, at alle ville kunne se hinanden, fordi ingen vil sidde gemt væk i hjørnet. Det er altså en form, der lægger op til masser af samvær.

Med en eller flere tillægsplader kan man desuden altid finde plads til en mere ved bordet. Så er der også plads til dine gæster.

Hvorfor ikke holde en sommerfest for dine bekendte med et smukt og stort havebord som Selandia-havebordet. Det vil være en sikker succes.

Detaljer om bordet:

 • Bordet måler 180 cm i længden

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Nydala nonwood havebord med udtræk  – Et udtræksbord, som gemmer pladerne godt væk

nydala-udtraeksbord-90x150-200-cm-gra

Man ville nemt kunne komme til at overse Nydala-havebordet, hvis man er på udkig efter et havebord med udtræk. Hvis tillægspladerne ikke er i brug, er de nemlig godt gemt væk under bordet.

Dette er et enkelt og flot udtræksbord, hvor du og familien vil få masser af plads til at udfolde jer.

Den grå bordplade er lavet af nonwood, som er et materiale, der ligner træ, men som er lidt mere praktisk end reelt træ, fordi det kræver mindre vedligeholdelse, og fordi det ofte holder bedre på dets flotte farve i længden end træ.

Stellet på dette bord et stort og er lavet af aluminium, som er godt og robust materiale.

Du kan som sagt også forlænge dette bord med en udtræksplade, hvorved du kan få 50 cm mere bordplads.

Det er dog også en mulighed at lade bordet være uden tillægsplader. I så fald vil tillægspladen være godt gemt væk under bordpladen, så dit fine bord ikke mister noget af charmen.

Detaljer om bordet:

 • Længden er 150 cm uden tillægsplader
 • Bordet er 200 cm med tillægsplade
 • Materialer: Nonwood og aluminium

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Venture Design ovalt havebord med udtræk i sort aluminium – Et lille havebord med udtræk

Marbella Oval Black

Det næste bord vi skal se på, er et godt eksempel på et mere minimalistisk havebord, som kan forlænges, der dog trækker på nogle af de mere klassiske elementer, vi typisk ser i havebordet. Derudover har det også nogle praktiske fordele.

Det er et havebord i sort aluminium. Selvom det ikke er lavet af træ, er det tydeligt, at det tager inspiration i den klassiske stil, da bordpladen består af lameller, som mange træborde også gør.

Bordet er fuldstændig sort, så det vil passe godt ind på de stilrigtige terrasser, som holder den nordiske, minimalistiske stil med neutrale farver, rene linjer og harmoniske former.

Da det netop er så minimalistisk, vil det dog også sagtens kunne passe ind i en mere spraglet indretning.

At vælge et havebord med udtræk i aluminium, vil give dig meget lidt besvær med at vedligeholde bordet. For det første er overfladen på netop Marbella-havebordet vandafvisende. For det andet er aluminium bare et meget modstandsdygtigt og nemt materiale at arbejde med.

Detaljer om bordet:

 • Længden er 120 cm med tillægsplader
 • Bordet er vandafvisende
 • Materialer: Aluminium

Venture Design oval Kenya havebord med udtræk – natur teaktræ – Et klassisk, ovalt udtræksbord i træ

Kenya Oval

Der er naturligvis også andre muligheder, når det kommer til at finde det rette havebord med tillægsplader. Dette bord fra Kenya er lavet udelukkende af teaktræ, og så følger der en fin tillægsplade med.

Bordpladen er opbygget af lameller af teaktræ, som er lagt på langs i en fin ramme. Det giver bordet et meget klassisk udseende, som passer særdeles godt ind blandt træer, græs, blomster og de andre naturlige elementer, man kan finde i haven.

At det er lavet af teaktræ, bevirker at bordet er meget holdbart. Det kan holde i mange år uden problemer. Med en smule vedligeholdelse forbliver det smukt længere, men det er et robust materiale, som ikke tager skade af at stå ude.

Tillægspladen skal blot skubbes ind blandt de to dele af bordet for at opnå mere plads om bordet.

Hvis man ikke har brug for den ekstra plads, har bordet dog også en god størrelse til den gennemsnitlige familie.

Detaljer om bordet:

 • Længden er 180 cm uden tillægsplader
 • Bordet er 240 cm med tillægsplader
 • Materialer: Teaktræ

Cebu havebord med udtræk – Et rektangulært udtræksbord med et skarpt udtryk

cebu-udtraeksbord-95x200250300-cm-gra

Dette fine havebord med udtræk giver dig mere plads for bordenderne ved hjælp af de to tillægsplader, du finder under bordpladen.

Her kan man, ligesom med de mange andre borde på listen, trække bordpladen ud fra midten for at skabe plads til de to tillægsplader. På den måde vil der blive mere plads i hver bordende.

Bordet har et meget flot og minimalistisk udtryk. Bordpladen består af lameller i mat grå nonwood, og de følger altså en neutral farvepalette. Disse lameller har en meget strømlinet karakter, og det er blandt andet det der giver bordets dets minimalistiske udtryk.

Også stellet med dets skarpe rene linjer giver bordet en skarp kant og et moderne og minimalistisk udtryk.

Da bordet er lavet af nonwood og aluminium, har det en god holdbarhed, og det vil stadig se lige så skarpt ud efter flere år.

Detaljer om bordet:

 • Længden på dette bord er 200 cm uden tillægsplader
 • Det er 250 cm med en tillægsplade
 • Det er hele 300 cm med to tillægsplader
 • Materialer: Nonwood og aluminium

Alma Teak havebord med udtræk – Et særligt langt, ovalt udtræksbord i træ

alma-teak-udtraeksbord-100x200-250-300-cm

Du kan naturligvis også finde et klassisk ovalt havebord med udtræk. Et godt bud er Alma Teak-udtræksbordet. Det er et skønt havebord af meget høj kvalitet, og så har det en meget fin og klassisk stil. Derudover er du i højere grad herre over, hvor meget du vil forlænge bordet.

Den høje kvalitet skyldes dels, at det er godt håndværk, dels at bordet er lavet i teaktræ.

Teaktræ indeholder nemlig naturligt en stor mængde olie, hvilket betyder, at det holder utrolig godt i længden, også når det står ude.

Med dette bord kan du desuden få en masse længde at gøre med, når du har brug for det. Du kan nemlig putte både en og to tillægsplader ind i midten af bordet efter behov. Når den ekstra længde ikke er nødvendig, kan du bare tage tillægspladerne ud igen.

En enkelt tillægsplade giver dig 50 cm mere at arbejde med i længden, og to tillægsplader giver dig således 100 cm mere. Det er faktisk en betydelig forskel, hvis man skal være mange ved bordet.

Detaljer om bordet:

 • Længden er 200 cm uden tillægsplader
 • Bordet er 250 cm med en tillægsplade
 • Det er 300 cm med to tillægsplader
 • Materialer: Teaktræ

Alsa Teak havebord med udtræk – Et klassisk, rektangulært udtræksbord i teaktræ

alsa-teak-udtraeksbord-100x180-240-cm

Dette Alsa-havebord er et godt bud på et klassisk rektangulært havebord med udtræk til en overkommelig pris.

Bordet er lavet af teaktræ. Det er et materiale, vi allerede har nævnt i denne artikel. Det er der en god grund til, for det er et fremragende materiale at bruge til havemøbler. Det er populært blandt udviklere såvel som brugere, fordi det har en god holdbarhed.

Med dette bord får du selvfølgelig også mulighed for at finde lidt ekstra bordplads i form at udtræksplader, som kan indsættes mellem de to dele af bordet. Så kan man faktisk opnå 60 cm mere i længden.

Den ekstra længde betyder, at man kan få plads til op til 10 personer ved bordet, hvis man skulle for brug for det.

Ellers kan man jo bare lade bordet være den originale længde, så det ikke fylder for meget.

Når man sidder ved dette bord, er det i øvrigt oplagt at sætte sin parasol op, så man undgår at sidde alt for længe i den skarpe sol. Det kan man ellers hurtigt komme til.

Detaljer om bordet:

 • Længden er 180 cm uden tillægsplader
 • Bordet er 240 cm med tillægsplader
 • Materialer: Teaktræ

Venture Design rektangulær Levels havebord med udtræk – grå, hvid aluminium – Et udtræksbord i aluminium med et eksklusivt udtryk

Levels

Et smukt havebord, der både giver dig plads til hygge og samvær med familie såvel som venner, og som giver din terrasse eller have et moderne og eksklusivt præg, er dette rektangulære havebord med udtræk fra Venture Design.

Levels-havebordet er nemlig et morderne havebord i et eksklusivt design. Dette bord vil stå til rådighed for dig på de lyse sommerdage, hvor det eneste du skal er at hygge og dase i solen. Her er plads til morgenkaffe, grillmad og vigtigst og alt masser af tid i solen for hele familien.

Det hvide stel og den grå bordplade med den jævne fordeling af de lækre lameller giver bordet et eksklusivt look.

Lamellerne er egentlig af aluminium, men de er lavet, så de ligner træ. At de er lavet af aluminium betyder dog, at de er meget nemme at rengøre, og at de i øvrigt ikke skal holdes ved lige som rigtig træ.

Detaljer om bordet:

 • Længden er 138 cm mellem benene
 • Bordet er 240 cm med tillægsplader
 • Materialer: Aluminium

Venture Design rektangulær Marbella havebord med udtræk – sort aluminium – Et nordisk, minimalistisk udtræksbord i sort aluminium

Marbella Rectangular Black

Søger du derimod et havebord med udtræk, som har en rektangulær form fremfor en oval form, så findes det sofistikerede Marbella-havebord også i netop denne form.

Her får du plads til venner såvel som familie. Det har en god længde, så der vil være oplagt til brug til for eksempel havefester eller børnefødselsdage i haven.

Med dette bord får du endnu mere rene og lige linjer, og så får du selvfølgelig også et bord, der lever op til den nordiske, minimalistiske stil, vi ser i søstermodellen ovenfor.

Havebordet her er helt sort, og så er det lavet i massivt aluminium.

Et bord af aluminium er et fornuftigt valg, når man skal have sig et nyt havebord. Det er nemlig et suverænt materiale, ikke mindst til havemøbler, der skal holde til at stå ude.

Aluminium kræver stort set ingen vedligeholdelse.

Overfladen på dette Marbella-havebord er i øvrigt pulverbelagt for at give det en god overfladebehandling.

Detaljer om bordet:

 • Længden er 148 cm mellem benene
 • Bordet er 240 cm med tillægsplader
 • Materialer: Aluminium

Johanne havebord med udtræk – Et særligt langt, rektangulært udtræksbord i nonwood

johanne-udtraeksbord-100-x-224-284-344-gra

Med Johanne-bordet kan du få et særligt langt havebord. Det er desuden meget enkelt og stilrent, så det er på alle måder et alsidigt valg af havebord med udtræk.

Dette havebord har en flot grå bordplade af nonwood med et stel af sort aluminium.

Med dette bord finder du dog også et par bordplader, der ligger løst under bordpladen. Det eneste du skal gøre, for at få mere plads her, er altså at trække bordet ud.

Så opnår du plads til op til fem personer på hver af de to langsider. Udover det er der selvfølgelig også plads for bordenderne.

Du kan få enten 60 eller 120 cm yderligere i længden, alt efter om du bruger en eller to af udtrækspladerne.

Detaljer om bordet:

 • Længden er 224 cm uden tillægsplader
 • Bordet er 284 cm med en tillægsplade
 • Det er hele 344 cm med to tillægsplader
 • Materialer: Nonwood og aluminium

FAQ

🤩 Hvilket er det bedste bord til min terrasse?

Der er mange forskellige borde til terrassen på markedet, og det er kun dig, der ved, hvilket der bedst passer til din. Du kan dog overveje at købe fra et af de kendte mærker som for eksempel Venture Design eller fra en af de populære forhandlere som for eksempel unoliving.com.

🧐 Hvad bør jeg kigge efter, når jeg køber et bord?

Det handler udelukkende om dine krav og forventninger til bordet. Selvfølgelig bør du altid kigge på kvaliteten af bordet, hvilket du primært kan genkende ud fra de forskellige materialer. Derudover så giv også størrelsen nogle tanker – måske er det en fordel, at bordet kan forlænges, hvis du får gæster.

🤔 Hvilket er det bedste materiale til et udendørs spisebord?

Der er mange gode materialer på markedet, hvor nogle egner sig bedre til udendørs brug end andre. Et materiale som teaktræ er særligt populært til udendørs møbler, da det kan tåle både vind og vejr, og af den grund holder det i mange år, selvom du bruger det på terrassen.

💰 Hvor dyre terrassemøbler bør jeg købe?

Terrasse møbler kommer i mange forskellige prisklasser, og ofte vil der være en sammenhæng imellem pris og kvalitet. Derfor kan der være god grund til at spare ekstra sammen og betale lidt mere for dine terrassemøbler fremfor blot at vælge den billigste model. Holdbarheden stiger ofte i takt med prisen.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar