Du bruger helt sikkert mange timer i din have om sommeren og foråret. De fleste sætter derfor pris på, at haven får en kærlig hånd og bliver sat i stand så tidligt på sæsonen som muligt, så du kan nyde resultatet resten af tiden. Du kan tilføre et flot og praktisk møbel til din have ved at investere i et plantebord. 

Der er mange grunde til, at det er en god idé at købe et plantebord. Udover at være et flot og rustikt møbel, der skaber en hyggelig stemning udendørs, får du også et sted, hvor du kan omplante alle dine blomster og krukker, uden at være bange for at komme til at svine. 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Plantebord m. Aftagelig bakke – tag den franske landstil med ud på terrassen

Plantebord

Det første plantebord som du kan lade dig inspirere af er dette plantebord med aftagelig bakke fra Chic Antique. Her får du virkelig mulighed for at tage den romantiske franske landstil med ud på terrassen, og det vil skabe en unik stemning. Udover at plantebordet vil have en praktisk funktion på din terrasse eller i dit drivhus, så vil det også være et flot element i den udendørs indretning. 

Plantebordet har et flot rustikt udtryk med en masse smukke detaljer, som vil klæde ethvert udendørs rum. Du kan med fordel fuldende den flotte stil med genbrugskrukker, antikke møbler, lyse farver og loppefund. Din terrasse vil blive forvandlet til en personlig oase, hvor du så let som ingenting kan drømme dig til den sydfranske sommer, og hvor plantebordet fuldender stilen. 

Plantebordet er fra Chic Antique, som er én af de få internationale forhandlere af interiør og brugskunst der er inspireret af den charmerende og rustikke franske landstil. Det er fremstillet i galvaniseret jern og farven er antik sort. 

 • Højde: 77 cm 
 • Længde: 107 cm 
 • Bredde: 44 cm 

PLUS Plantebord – Praktisk lille arbejdsbord med mange muligheder

PLUS Plantebord

Er det lidt småt med pladsen på terrassen eller i haven, eller har du brug for et havemøbel til at opbevare dine haveting i med et neutralt design? Så er dette lille plantebord i varmgalvaniseret stål fra mærket PLUS måske lige bordet til dig. Det er populært hos Trendyliving – men er det noget for dig?

Det lille plantebord er udstyret med en solid, bredere bordplade øverst samt en lidt mindre plade nedenunder. Den nederste plade er installeret som en hylde, der afgrænses af plantebordets ben, og så har det smarte, små huller i pladen – så du f.eks. kan vande dine planter med en haveslange på den uden, at du skaber en lille pøl på bordpladen.

Benene er slanke og i et stilrent, firkantet minimalistdesign, og der er et lille bøj udad nederst på benene, som sørger for, at de står sikrere og mere stabilt. Det skarpe, firkantede design går igen på både den øverste og den nederste bordplade og giver havemøblet et flot, tidsløst udtryk.

Noget, som også klart bidrager til det lille plantebords alsidige udtryk, er det galvaniserede stål, det er produceret i. Selvom bordet er fremstillet i en klar sølvfarve, er det hverken for skinnende eller alt for overdådigt til at passe ind i udtrykket på mere afslappede udendørs områder, som man ellers kunne frygte: Det galvaniserede stål har et underspillet mat finish, som gør plantebordet i stand til at falde i et med omgivelserne både iblandt moderne designermøbler såvel som ved siden af bedstemors rosenbuske og træskur.

Alt i alt er dette lille plantebord fra PLUS i varmgalvaniseret stål lige plantebordet for dig, hvis du leder efter en praktisk opbevaringsløsning til haven eller terrassen uden for mange dikkedarer. Det tidsløse design passer ind iblandt både moderne og rustikt design – og kniber det med pladsen på dine udendørs arealer, er dette bord den perfekte løsning til at skabe mere opbevaringsplads til udstyr og planter uden at bruge for meget plads.

 • Højde: 80 cm
 • Længde: 75 cm
 • Bredde: 45 cm

vidaXL plantebord – Naturligt og praktisk plantebord til hjem- og haveentusiasten

vidaXL plantebord Naturligt og praktisk plantebord til hjem

Går du meget op i, at din have bevarer sit fredfyldte og rustikke, landlige look med havemøbler i naturlige materialer? Vil du gerne give din lille altan eller terrasse så afslappet et udtryk som overhovedet muligt? Eller mangler du måske bare et lille opbevaringsbord til planterne indenfor i din bolig, gerne i hyggeligt, lyst træ? Uanset hvilken af disse scenarier, du står i, bør du klart tage et kig på dette lille plantebord i massivt akacietræ fra vidaXL. Det er populært hos Nordlyhome og kan også falde godt ind hjemme hos dig.

Det fine lille bord ser måske ikke ud af meget, men tag endelig ikke fejl – nogle gange er less, som det jo siges, more, og det er klart også tilfældet her. Du behøver f.eks. ikke meget mere end dette bord for at udstille en plante, der fortjener en æresplads, på skøn, naturlig vis. Og er du typen, der hurtigt mangler plads både inden- og udendørs til alle dine planter, er et lille, diskret bord som dette en nem måde at få lidt ekstra opbevaringsmuligheder på hurtigt.

Det lille plantebord fra vidaXL er fremstillet i det smukkeste, massive akacietræ, og så er det udstyret med en naturlig oliefinish. Særligt det sidste er en stor fordel, når det kommer til havemøbler i naturligt træ, da det sørger for, at bordet holder i mange år og bevarer sin stabilitet – hvilket især er vigtigt med et så højt og samtidig slankt bord som dette.

Plantebordet er 67 cm højt og ikke mere end 30 cm bredt og langt. Derfor giver det masser af plads på terrassen, altanen, i haven eller indendørs – og du kan med fordel investere i flere, så du kan udstille dine planter i kunstfærdige formationer og forskellige niveauer. Og har brug for fra tid til anden at flytte rundt på bordet, er det fantastisk nemt at folde og bære væk.

 • Højde: 67 cm
 • Længde: 30 cm
 • Bredde: 30 cm

Ferm Living, Plant Box Two-Tier – Light Grey, 25x78x80 cm – udstil dine flotte ting her

Plantebord

Tidligere har det været meget moderne at gemme alle sine ting væk i lukkede skabe og skuffer, men i dag begynder flere og flere at indrette med åbne reoler, hvor man virkelig kan udstille sine personlige ting. Du kan bruge denne Plant Box Two-Tier fra Ferm Living til at udstille alt fra planter og blomster udendørs til kopper, bøger og skåle indendørs. 

Det her plantebord i metal har et meget enkelt og moderne design, og det vil indgå som et naturligt element i den skandinaviske indretningsstil. Den lysegrå farve vil være med til at skabe en flot kontrast til de hvide linjer inden- eller udenfor. 

Virksomheden bag denne planteboks er Ferm Living. Ferm Living er kendt for at designe autentiske og funktionelle produkter, som både kan skabe kontraster og balance i det moderne hjem. Hvis du køber planteboksen eller andre produkter fra deres store produktportefølje, vil du kunne skabe en rolig og betagende atmosfære, hvor der er plads til at din personlige stil skinner igennem. 

Plantekassen er fremstillet i pulverlakeret metal, så den kan holde til lidt af hvert. Når du skal tørre bordet af, bør du bare gøre det med en fugtig klud, så du bevarer den flotte og glatte overflade. 

 • Bredde: 25 cm 
 • Dybde: 80 cm 
 • Højde: 75 cm 

Plantebord – Emil – brug plantebordet til hvad som helst på din terrasse

Plantebord

Uanset om du er på udkig efter et plantebord til drivhus, til din terrasse, til værkstedet eller andre udendørs arealset, kan du med fordel lade dig inspirere af dette Emil plantebord fra mærket, Plus. Det kan du nemlig bruge hvor du vil, og til hvad du vil. Du kan f.eks. bruge det ved siden af dit havebord, i værkstedet til alt dit værktøj, til at udstille eller opbevare planter og forskellige haveredskaber eller til at omplante dine blomster og planter til haven. 

Med det enkelte design og fremstillingen i varmgalvaniseret stål, vil plantebordet passe ind de fleste steder. Du kan selv vælge, om det skal stå lidt skjult, eller om det skal være et iøjnefaldende element i den udendørs indretning. 

Fordelen ved at vælge et plantebord i materialet, varmgalvaniseret stål, er at det ikke kræver ret meget vedligeholdelse. Det eneste du behøver, er at gøre det rent, når behovet opstår. Bordet kan holde til alle vejrforhold, så det kan stå udenfor hele året rundt. 

Du skal være opmærksom på, at bordet bliver leveret usamlet. Det vil sige, at du selv skal have tid og evner til at samle bordet, inden du kan få glæde af at bruge det. Det kræver dog ikke ret meget, og der følger en god samlevejledning med. 

 • Højde: 90 cm 
 • Bredde: 40 cm 
 • Længde: 110 cm 

Cane-line elements reol – Frame – giv terrassen et lækkert og moderne touch

Plantebord

Hvis du gerne vil have et plantebord af lækkert og luksøriøst design, så bør du kigge nærmere på denne Cane-line elements reol. Her får du en reol i moderne og flot design, som vil give et flot udtryk til din terrasse. 

Plantebordet eller reolen er fremstillet i teaktræ og aluminium. Det betyder, at du både kan få glæde af den inden- og udendørs. Indenfor vil den fungere godt som opbevaring på badeværelset, som udstillingsreol i stuen eller til legetøj på børneværelset. Udenfor kan du bruge den til at sætte krukker, planter, krydderurter og blomster på, eller du kan fylde den med flotte kasser, hvor du kan opbevare ting til grillen eller haveredskaber. 

Du kan tilpasse denne reol dine behov ved at købe og sammensætte forskellige moduler i samme serie. På den måde kan du gøre reolen både bredere og højere, så du kan bruge den til lige det, du ønsker. 

Reolen er fremstillet i pulverlakeret aluminium. Det betyder, at reolen er vejrbestandig og kan tåle at stå udenfor hele året rundt. 

Plante/arbejdsbord – Mørkegrå – flot arbejdsbord til omplantning eller til udekøkkenet 

Plantebord

Hvis du er én af de heldige der har et udekøkken, som du kan stå og lave mad ved hele sommeren, så har du helt sikkert oplevet, at du ikke har nok bordplads under madlavningen. Derfor bør du overveje at købe dette mørkegrå arbejdsbord, som vil være perfekt at sætte i forlængelse af dit udekøkken. På den måde vil du få ekstra plads, når du skal lave mad, og du kan bruge den nederste hylde til ekstra opbevaring. 

Hvis du ikke har et udekøkken og ikke har planer om at få monteret et udekøkken, kan du alligevel få glæde af dette bord. Du kan nemlig bruge bordet som arbejdsbord til omplantning, til udstilling af dine blomster eller opbevaring af dine planter og krydderurter. På den måde vil du kunne skabe en unik oase i dit uderum. 

Plante- og arbejdsbordet er designet i en flot mørkegrå farve, og det er fremstillet i FSC-certificeret svensk fyrretræ. Det vil komplimentere de fleste uderum, og stå som et både flot og praktisk møbel, som du kan bruge der hvor behovet opstår. 

 • Bredde: 110 cm 
 • Højde: 98 cm 
 • Dybde: 61 cm

Metalplade til plantebord – beskyt dit plantebord med en metalplade

Plantebord

Det er altid en god idé at passe godt på sine ting. Det gælder i særdeleshed også dit plantebord, som vil blive udsat for fugt, jord og vand, når du står og arbejde ved det med dine blomster og planter. Hvis du har et plantebord, som er fremstillet i skrøbelige eller modtagelige materialer, vil du ikke have glæde af bordet i særlig lang tid, før det rådner og falder fra hinanden. 

Derfor kan du overveje at købe denne metalplade til dit plantebord. Metal er et meget robust, jævnt og holdbart materiale, som vil beskytte dit plantebord mod netop fugt, vand og jord. Du kan også vælge et plantebord med zinkplade, som også er et holdbart materiale.

Metalpladen måler 100×57 centimeter og er faktisk designet til ovenstående mørkegrå plante/arbejdsbord. Det betyder ikke, at du ikke kan bruge det som beskyttelse til andre planteborde. Du skal naturligvis bare sørge for, at målene passer, eller at du har mulighed for at få pladen tilpasset. 

  • Længde: 100 cm 
  • Bredde: 57 cm

VidaXL arbejdsbord til haven med zinktop massivt akacietræ – plantebord med skuffer 

Plantebord

Du kender helt sikkert til dét, at alt dit værktøj og dine haveredskaber roder, og du kan ikke finde tingene, når du skal bruge dem. Det kan gøre de fleste i dårligt humør, men det kan du blive fri for, hvis du køber dette VidaXL arbejdsbord til haven. Arbejdsbordet har nemlig skuffer, hvor du kan organisere alt dit grej, så du altid har det lige ved hånden, og det ikke bliver væk for dig. 

Bordet er fremstillet i robust akacietræ og bordpladen er lavet af zink. Et plantebord med zinkplade er en fordel for dig, som gerne vil have et jævnt underlag, som kan holde til lidt af hvert. I bunden af bordet er der monteret en hylde, hvor der er plads til alt fra potter og vandkander til større værktøjer og jord. 

 • Bredde: 100 cm 
 • Dybde: 50 cm 
 • Højde: 60 cm

Nature plantebord til såning og plantning 6020500 – plantebord med zinkplade 

Plantebord

Hvis du gerne vil have fingrene i et udendørs bord som er ideelt, når du skal plante, pleje og omplante blomster, krydderurter, planter og stiklinger, så bør du kigge nærmere på dette Nature plantebord. 

Bordet er fremstillet i nordisk fyrretræ, og det vil indgå som en naturlig del i det udendørs rum. På toppen finder du en bordplade af zink, som giver dig et jævnt arbejdsunderlag, som er let at gøre rent. Plantebordet er desuden udstyret med en hylde i bunden, hvor du kan opbevare forskellige ting, du skal bruge under havearbejde. 

  • Højde: 97 cm 
  • Bredde: 85 cm 
  • Dybde: 42 cm 

Læs også vores artikel om: Vælg et lille drivhus

Plus plantebord 17943-1 – udendørs reol der opfylder dine behov

Plantebord

Det sidste bord som du vil få en beskrivelse af i denne omgang, er dette Plus plantebord, som er perfekt til brug i haven. Du kan både få glæde af plantebordets praktiske løsninger til opbevaring af redskaber, eller du kan bruge plantebordet som en del af indretningen, hvor du kan udstille blomster eller dyrke krydderurter. 

Plantebordet er fremstillet i varmgalvaniseret stål, og designet vil passe godt ind på enhver moderne terrasse eller andre uderum. 

Du skal være opmærksom på, at dette plantebord ikke vil blive leveret som et samlet møbel, og derfor skal du selv bruge tid på at sætte de forskellige dele sammen. Alt hvad du skal bruge til det, vil blive leveret sammen med bordet. 

 • Bredde: 40 cm 
 • Længde: 110 cm 
 • Højde: 90 cm 

Se vores artikel om: Leder du efter et plantebord? Her er 11 praktiske og flotte planteborde

Nordal WIRA Plantekasse, Sort Jern, S – moderne og enkelt plantekasse

Plantebord

I dag handler den moderne indretning om at have modet til at finde på alternative og unikke løsninger i boligen. Det kan du få lov til at med denne Nordal WIRA plantekasse i sort jern. Du kan nemlig selv bestemme, hvor du vil bruge kassen, og hvad du vil bruge den til. Det er en meget enkelt, elegant og stilsikker plantekasse, som både vil være flot indendørs med aviser og magasiner i, eller som du kan bruge til høje grønne planter på terrassen eller i drivhuset. 

Plantekassen består af en større, sort kasse øverst, som står på fire tynde, sorte ben af metal. Det giver et minimalistisk og tidsløst udtryk, som du kan bruge i alle indretningsstile. Desuden er den fremstillet i pulverlakeret jern. 

Det er altså kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan skabe med denne plantekasse. Du får rig mulighed for at gøre plantekassen til en personlig og vigtig del af dit hjem. Når du køber denne plantekasse, er du sikker på at få fat i et produkt af høj kvalitet og i et moderne design.

 • Højde: 40 cm  
 • Bredde: 35 cm 
 • Længde: 35 cm 

Plantekassen findes i flere forskellige størrelser, så der er helt sikkert én der passer perfekt til dit hjem. 

Nordal Plantekasse på Stativ, Sort Jern, 81cm – firkantet plantestativ i sortlakeret jern

Plantebord

Det næste plantebord eller plantekasse, som du kan blive inspireret af i denne artikel, er plantekassen på stativ fra Nordal. Kassen og stativet er fremstillet i sortlakeret jern, og det passer flot ind i den moderne indretning. 

Nordal går ind for at skabe praktiske løsninger med enkelte designs, som passer ind i de fleste hjem. Det er de kommet i mål med, når man ser på denne plantekasse, som både har et flot ydre, og som du kan bruge på flere funktionelle måder. Hvis du mangler et tip til, hvordan du kan bruge denne plantekasse i dit hjem eller på terrassen, kan du overveje at sætte flotte, højere, grønne planter i kassen. Det vil være en flot løsning, som vil passe ind mange steder. 

Du kan få plantekassen og stativet i tre forskellige størrelser. Du kan med fordel kombinere de forskellige størrelser, for at skabe dynamik i indretningen. Du kan både bruge dette plantebord udendørs og indendørs. 

  • Bredde: 70 cm 
  • Dybde: 22 cm 
  • Højde: 81 cm 

Plantebord med 2 hylder – Asta – Sort – et plantebord med de vigtigste funktioner 

Plantebord

Det næste plantebord du kan lade dig inspirere af, er Asta-modellen med to hylder i sort. Her får du alt, hvad du har brug for, når du skal plante blomster i krukker, forspire frø til dit drivhus eller udstille smukke planter. 

Bordet består af en bordplade øverst, hvor du har masser plads til at arbejde. Nedunder er der to hylder, som du kan bruge til opbevaring af haveredskaber, potter eller planter. Det har en perfekt arbejdshøjde, så du ikke får ondt i ryggen, når du skal arbejde ved bordet i længere tid af gangen. Desuden er bordet fremstillet i pulverlakeret, varmgalvaniseret stål. Det betyder, at bordet kan tåle alle vind- og vejrforhold, og du kan nemt gøre det rent med vand og sæbe, når du mener, at det trænger. 

Du kan skabe en flot krog på din terrasse med dette plantebord. Det kan du gøre ved at sætte et par krukker med smukke blomster eller planter på hylderne som pynt. Det kan være en god idé at placere plantebordet et sted, hvor du kan stå og arbejde i solen. På den måde bliver både arbejdsområdet og planteprocessen hyggeligere for dig. 

Bordets design er desuden stilrent og eksklusivt, og det vil passe ind på de fleste terrasser, orangerier eller drivhuse. 

Coop plantetrappe med 3 trin – Natur – perfekt til den lille terrasse eller altan 

Plantebord

Hvis du ikke har ret meget plads tilbage på din terrasse, eller hvis du kun har en lille altan til rådighed, kan du med fordel overveje denne plantetrappe fra Coop. Plantetrappen har et smalt design, hvor der i stedet er bygget på i højden, så du kan have plads til alle dine krukker. Med andre ord vil dine planter blive samlet ét sted, og du kan nyde synet af en masse mukke blomster, selvom du ikke har alverdens plads at gøre med. 

Uanset om du vil gøre dit uderum til en hyggelig krog med masser farverige blomster, eller du vil lave din helt egen køkkenhave med lækre grøntsager og krydderurter, er denne plantetrappe med stor sandsynlighed det rigtige valg for dig. 

Denne Coop plantetrappe har tre trin, og den er fremstillet i bejdset akacietræ som er FSC-certificeret. Farven er en naturlig træfarve, så den vil passe ind på de fleste altaner og terrasser. 

 • Højde: 86 cm 
 • Bredde: 50 cm 
 • Dybde: 70 cm 

Nature sammenfoldeligt plantebord 6020501 – plej og forbered dine planter her 

Plantebord

Det er ikke sikkert, at du vil bruge dit plantebord som en del af indretningen i dit uderum. Hvis du vægter funktionalitet over design, kan dette sammenfoldelige plantebord være den perfekte løsning for dig. Du kan nemlig finde dette bord frem, når du skal bruge det, og når du er færdig, kan du folde bordet sammen og gemme det væk, så det ikke tager plads og opmærksomhed på terrassen. 

Her får du et plantebord med skuffer, hvor du kan opbevare, vande og omplante dine stiklinger og planter, når du har lyst. Plantebordet består af en stålrammet som er galvaniseret og seks bakker af plastik. 

 • Længde: 77 cm 
 • Bredde: 40 cm 
 • Højde: 77 cm 

Nordal plantekasse – rustik plantekasse med hjul

Plantebord

Her får du en cool plantekasse med hjul fra Nordal, som vil give karaktér og personlighed til dit uderums indretning. Du kan både bruge plantekassen i dit drivhus eller på terrassen, hvor den vil være et sejt element i det samlede udtryk. Der er virkelig kræset for detaljerne og funktionen ved denne plantekasse og farven, formen og æstetikken skaber et unikt møbel. 

Denne plantekasse er til dig som ikke er bange for at skille sig ud fra mængden, som ikke er bange for at prøve noget nyt og som går efter et skabe en gennemført personlig stil udendørs såvel som indendørs. Plantekassen har et universelt udseende, som vil passe godt til de fleste indretningsstile, og som vil skabe kontraster til den skandinaviske stil med rene hvide linjer og designermøbler. 

Der er altså ikke nogen tvivl om, at dette er en flot og moderne plantekassen. Det skal dog også understreges, at den er mindst lige så funktionel og praktisk, som den er flot. Du kan nemt flytte metalkassen rundt, så den kan stå lige der, hvor der er mest fordelagtigt for dig, når du skal omplante dine blomster og planter. Du behøver ikke nødvendigvis at bruge plantekassen på den traditionelle måde. Du kan også vælge at bruge metalkassen til kolde drikkevarer en sommerdag, som krukke til dine yndlingsblomster, til opbevaring af tæpper og meget andet, som kun din fantasi sætter grænser for. 

FAQ

Hvad skal jeg kigge efter i en pottebænk?
Når du skal finde den helt rigtige pottebænk, er det vigtigt, at du undersøger mange forskellige pottebænke, inden du foretager dit valg. Pottebænken skal eksempelvis være af god kvalitet, så den kan holde til det skiftende vejr og de robuste potter samt materialer.
Hvor høj skal en pottebænk være?
Det er helt op til dig selv, hvor højt du ønsker din pottebænk skal være. Som udgangspunkt skal du gå efter at få en relativt høj pottebænk, da du med garanti vil elske at kunne se dine planter stå højt og spirre – dette vil også give ekstra sol.
Hvordan organiserer du en pottebænk?
Der er mange måder at organisere en pottebænk på . Du kan eksempelvis vælge farvekoordinering, størrelseskoordinering og meget mere. Når det kommer til at organisere en pottebænk, er det kun fantasien, der sætter grænser. Vælg helt selv hvordan din pottebænk skal se ud.
Hvad bruges en pottebænk til?
En pottebænk er, som navnet indeholder, en bænk, der kan holde dine planter og potter. Pottebænke kan findes i mange forskellige former, farver og størrelser, og kan stå både indendørs og udendørs. Der er et hav af muligheder med pottebænken til planter og blomster.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar