Kan du heller ikke få nok tilbehør til haven eller ting til terrassen? Og sætter du lidt ekstra pris på din have, når møbler, hæk, græs og planter har fået en kærlig hånd og står knivskarpt? De fleste mennesker elsker at tilbringe store dele af sommeren i deres haver. For at du kan nyde et flot resultat senere på sæsonen, kan det være en god idé at gå i gang med at pleje din have allerede nu. 

Der er helt sikkert mange ting, som skal ordnes. Græsset skal slås, hækken skal klippes, ukrudt skal fjernes, havemøblerne skal findes frem og der skal plantes nye blomster i potterne. Du skal også gøre din terrasse klar og forvandle den til din lille oase, hvor der er plads til at du kan være dig. 

Du kan gøre din terrasse hyggelig og sommerklar på flere forskellige måder, og der er flere overvejelser du bør gøre dig i den proces. Du kan blandt andet overveje at købe en ny blomsterreol til din have. Med en have reol vil du både få et møbel med flere praktiske opbevaringsfunktioner, og du vil have masser plads til at samle, pleje og udstille dine blomster og krydderurter det samme sted.  

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

House Doctor Rack Hylde Model C – god udendørs reol

House Doctor Rack Hylde Model C – Perfekt i værkstedet eller arbejdsværelset

Rack hylde Model C fra House Doctor er en udendørs reol, som kan passe ind i flere forskellige sammenhænge. Det er en reol med et råt og minimalistisk udtryk, som er lavet i hårde materialer. Dette gør den også egnet til at fx værkstedet, hvor møblerne er nødt til at kunne holde til lidt. 

Rack Hylde Model C er et populært produkt hos forhandleren. Dette siger i den grad noget om, at det er et produkt, som mange kunder synes om. Det er altså et populært møbel. Derudover trender lige netop denne model også hos Pricerunner.dk.

Der kan være flere grunde til, at denne reol fra House Doctor er så populær. Reolen er lavet i jern. Der er altså tale om et holdbart og solidt materiale, hvilket gør reolen velegnet i et værksted eller et arbejdsrum. Reolen består af tre hylder – der er altså også plads til, at du kan opbevare en del ting på reolen. 

Rack Model C er helt sort, og den er lavet i et ultrasimpelt design. Reolen har et tidløst udtryk over sig grundet den sorte farve og de rene linjer. 

Reolen er velegnet til mange fordele. Den kan både bruges inden- og udendørs, og den vil egne sig godt i både et køkken, et værelse eller på et badeværelse. Med denne hylde er sikret glimrende opbevaring af diverse genstande!

 • Bredde: 80 cm
 • Højde: 40 cm

HOUSE NORDIC Rund Rotterdam – Smart udendørs reol i træ og mørkt stål

HOUSE NORDIC Rund Rotterdam – Smart væghylde i træ og mørkt stål

Denne Rotterdam-væghylde fra HOUSE NORDIC er en væghylde, som har et helt unikt udtryk. Den er lavet i et fint geometrisk design og i materialer af en høj kvalitet. Denne væghylde er bl.a. et bestseller-produkt hos Homeshop.dk i kategorien ”hylder af træ”. Dette er et udtryk for Rotterdam-væghyldens popularitet og kvalitet. 

Denne væghylde fra HOUSE NORDIC er lavet ved hjælp af samtlige geometriske former. Selve rammen er lavet af stål og danner en cirkel. Inden i denne cirkel er der indbygget træ hylder, som er integreret i cirklen gennem geometriske linjer og rette vinkler. Denne lidt atypiske form på en vægreol giver Rotterdam-væghylde et helt unikt udtryk. Med en væghylde som denne vil du altså kunne bringe noget personlighed ind i din indretning. Den vil gøre sig godt som blomsterreol.

Hylderne i reolen er lavet af træ. Med stål og træ som de to materialer ender du ud med en særligt slidstærk og robust væghylde. Dette gør væghylden velegnet til opbevaring af pyntegenstande såvel som mere tunge genstande. 

En af de absolutte fordele ved HOUSE NORDIC Rotterdam er, at du får leveret væghylden samlet. Så bliver det ikke meget nemmere. Det eneste, du skal gøre, hvis du køber denne væghylde, er altså at hænge den op på væggen. Væghylden vil passe fint ind mange steder i dit hjem. Dette kunne være i stuen eller i et værelse. Dette kunne også være i et køkkenalrum eller måske på badeværelset?

 • Bredde: 60 cm
 • Højde: 60 cm
 • Dybde: 13 cm

Cane-Line Elements reol – Frame – funktionel reol med minimalistisk design

Havereol

Denne havereol er designet af Cane-Line Elements, som er kendt for at skabe flotte og moderne møbler til haven og boligen. Reolen er produceret i aluminium og teaktræ, hvorfor den er perfekt at bruge både inden- og udendørs. 

Nogle vælger at bruge reolen på badeværelset, hvor du kan have parfumer, cremer, kasser med make-up og andre ting opbevaret, mens andre har mere glæde af reolen i haven, hvor der kan stå lanterner, plantekasser og krukker på den. Der er ingen begrænsninger, når du skal indrette din reol i haven, og du kan med fordel vælge nogle ting som passer ind i din indretning, og som er med til at udtrykke din personlighed. 

Med Frame reolen kan du få meget mere end blot end reol. Reolen er nemlig blot én af flere i reolserien fra Cane-Line Elements, hvor du altså får mulighed for at sammensætte dit helt eget reolsystem, så du får lige præcis den mængde plads, du har brug for. 

 • Højde: 64 cm 
 • Bredde: 100 cm 
 • Bredde: 42 cm 

Bloomingville -Ezra Bogreol, Natur, Sukkerør – skab smuk sommerhusstemning i haven

Havereol

Hvis du er på udkig efter en smuk reol, hvor du kan udstille nogle af dine fineste ting, bør du kigge nærmere på denne Ezra bogreol fra Bloomingville. Det er en mindre reol, som er fremstillet i sukkerrør og i en meget naturlig farve. Det kan være et meget skrøbeligt materialer, hvorfor hver hylde kun må belastes med maksimalt fem kilo.

Reolen består af tre hylder, hvor du kan opbevare dine yndlingsbøger, tæpper til de kolde sommeraftener på terrassen eller lanterne og smukke blomster. Det er op til dig, hvordan du vil skabe en hyggelig sommerhus-stemning i din have med denne reol som omdrejningspunkt. 

Bloomingville, som står bag denne reol, er kendt for at levere produkter i flot nordisk design, og med udgangspunkt i den moderne livsstil. Derfor får du med denne reol et personligt og kreativt møbel, hvor du selv kan sætte den sidste finger på det samlede udtryk. Hvis du køber denne reol, vil du hurtigt kunne skabe en uformel og hyggelig atmosfære i din have. 

 • Længde: 60 cm 
 • Højde: 70 cm 
 • Bredde: 24 cm 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Hay Woody Column reol høj – Moderne indendørs plantereol i hvid

Hay Woody Column reol høj – Moderne stigereol i hvid

Denne reol fra Hay er en stilren og moderne udgave af den klassiske stigereol. Man kan med rette sige, at det er en form for nyfortolkning af en gammel møbelklassiker. Hay Woody Column er en af de absolutte bestsellere hos Hay. Dette siger i den grad noget om, at det er et produkt, som er populært blandt køberne. Derudover er det også et af de produkter, som ”trender” på pricerunner.dk

Der er mange grunde til, at denne stigereol fra Hay er så populær, som den er. For det første er reolen lavet i et enkelt og stilrent design. Dette er noget, som passer godt ind i de fleste danske hjem, hvor mange dyrker den nordiske og minimalistiske stil. 

Hay Woody Column er også lavet i nogle gode materialer. Selve rammen er lavet i sæbebehandlet eg, hvilket er et både holdbart og slidstærkt materiale. Det er også et materiale, som har et smukt udtryk. Hylderne i stigereolen er lavet i pulverlakeret stål, hvilket giver reolen dens stilrene udtryk. 

Denne reol fra Hay er med åben for- og bagside. Dette gør, at reolen kan fungere både ved at stå op af en væg. Den kan dog også sagtens stå fritstående i et rum. 

Hay Woody Column er et godt valg, når du skal købe en reol, fordi du kan bruge den til mange forskellige formål. På denne måde har du magten over, hvilken rolle reolen skal spille i dit hjem. 

 • Bredde: 75,5 cm
 • Dybde: 44,5 cm
 • Højde: 196,5 cm

Wall stigereol – perfekt hvis pladsen er begrænset

Havereol

Den sidste reol som du kan overveje at købe for at skabe den perfekte have, er denne Wall stigereol. Det er en meget klassisk stigereol til haven, som ikke fylder ret meget i bredden, men hvor der i stedet er bygget ekstra hylder på i højden, så du har plads til alle dine ting. Det betyder, at reolen egner sig perfekt til altaner, terrasser eller indendørs rum, hvor du kun har en begrænset mængde plads til rådighed. 

Stigereolen har et meget flot og enkelt, sortlakeret design. Derfor passer den godt ind i flere indretningsstile, og du kan bruge den til at udstille personlige figurer, vaser med blomster, samle alle dine krydderurter, eller ligge flotte tæpper klar, til når de kolde sommeraftener rammer Danmark. Du bestemmer helt selv, hvad du vil bruge reolen til, og hvordan du får det bedste frem i den, afgøres af din kreativitet og fantasi. 

 • Højde: 182,8 cm 
 • Længde: 66,5 cm 
 • Dybde: 24 cm 

Muubs – Reol 23 med hjul – Jern – sort – havereol til planter i stilsikkert design 

Havereol

Hvis du godt kan lide et rustikt udtryk, er denne reol helt sikkert noget for dig. Her får du en enkelt reol i stilsikkert design, som du kan bruge til at opbevare og udstille planter og krukker, kasser, tæpper, puder og hyggelig belysning i din have. Reolen består af fire hylder, hvor du har masser plads til at slippe kreativiteten løs, så du kan skabe lige præcis det resultat, du drømmer om. 

Reolen er desuden udstyret med hjul på bunden, så du let kan flytte rundt med den på terrassen. Det kan være, at du bruger reolen til omplantning af dine blomster og planter, og så er bordet altså nemt at flytte rundt med på terrassen. Det kan også være, at du får mange gæster på besøg en varm sommeraften, hvor I skal bruge ekstra plads, og du derfor har behov for at flytte reolen. Det kan du altså gøre uden besvær. 

Du kan selv bestemme, om du vil bruge reolen inden- eller udendørs. Uanset hvor du placerer reolen, vil havereol metal eller jern være et charmerende, funktionelt og autentisk møbel at have stående. 

 • Bredde: 120 cm 
 • Højde: 140 cm 
 • Dybde: 40 cm 

Læs også vores artikel om: Vælg et lille drivhus

TRADEMARK LIVING reol – antik blå jern m. patina, m. 3 hylder – tilføj et rustikt møbel til den moderne terrasse

Havereol

Uanset om du har en moderne terrasse med lyse møbler og omgivelser, eller du har en ældre og lidt mere rustik terrasse, vil denne blå reol fra Trademark Living passe flot ind. Du kan bruge reolen til at bryde de rene hvide linjer og skabe en mere hyggelig og personlig følelse på den moderne terrasse, eller du kan fuldende det rå og rustikke udtryk på den ældre terrasse. 

Virksomheden bag denne reol er danske, Trademark Living. Deres vision er skabe interiørløsninger af naturlige, genbrugelige og råmaterialer, som har en historie at fortælle. Så hvis du gerne vil have et møbel med et rå udtryk, som både har et flot design og masser funktioner, så vil denne antikke reol være et godt valg for dig. Du kan skabe et flot, personligt naturligt nordisk udtryk, hvis du kombinerer reolen med træmøbler fx en ekstra havereol træ eller krukker og potter i beton. 

Den antikke blå reol er fremstillet i jern, og den består af tre hylder. Du kan samle alle dine krydderurter på reolen, eller du kan opbevare tæpper, puder eller andre ting som du skal bruge til terrassen på den. 

Reolen er ikke ret bred, og derfor vil den også være praktisk at have stående på en altan, hvor pladsen kan være begrænset. Det kan også være, at du synes, at reolen passer bedre til din indretning indenfor, og at du derfor vælger at stille den i garderoben til opbevaring af huer og handsker, eller i køkkenet med kogebøger og krydderier på den. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvordan du kan bruge havereolen, og det gælder for dig om at finde det sted, hvor du vil få mest glæde af at have den stående. 

 • Højde: 75 cm 
 • Bredde: 35 cm 
 • Dybde: 20 cm 

Fletreol – Dusty – brug den som plantereol, og skab en hyggelig stemning på terrassen 

Havereol

Den første havereol som du kan blive inspireret af, er denne dusty plantereol i flet. Det er en meget kraftig og holdbar reol, som du vil kunne have glæde af i lang tid. 

Fletreolen består af tre hylder, og nederst finder du en skuffe, hvor du kan opbevare tæpper, haveredskaber, havehandsker, grillbestil eller andre ting, som du ikke vil have stående fremme på din terrasse.

På hylderne kan du sætte puder, tæpper, krukker, blomster, krydderurter, små figurer, eller hvad du synes passer ind i den oase, som du er ved at forvandle din terrasse til.

Hvis du vælger en havereol i flet, er du sikker på, at du får et moderne møbel på din terrasse. I dag ser man nemlig flet i mange uderum, og materialet vil være med til at skabe en afslappende og charmerende stemning. Når du bruger flet på din terrasse, vil det give en sommerhus-stemning, og du kan ikke undgå at føle dig godt tilpas i disse omgivelser. 

Fletreolen passer ind på de fleste terrasser, altaner, orangerier eller hvor du ellers ønsker at skabe en varm og hyggelig stemning. Du kan med fordel købe fletkurve, fletmøbler og andet tilbehør i flet til din terrasse for at fuldende den indbydende stemning. 

 • Bredde: 75 cm 
 • Dybde: 38 cm 
 • Højde: 167 cm 

LAFORMA Luka reol – natur/grå akacietræ/cement, m. 3 hylder – skøn reol med eksklusivt udtryk

Havereol

Hvis du mangler en reol til dit kreative værelse eller til dit uderum, bør du kigge nærmere på denne. Med denne reol kan du nemlig opbevare en masse forskellige genstande, uden at det kommer til at se rodet ud. 

Hvis du godt kan lide at male i din fritid, kan du bruge reolen til at opbevare alle dine lærreder, pensler og maling på, så du let kan få et overblik og finde de ting, du skal bruge. Du kan også sætte flotte kasser og æsker på reolen, som du kan bruge til opbevaring af mindre ting. 

Er du i gang med at føre din personlige indretning ud på terrassen, kan reolen her være et flot element. Du kan bruge den til at udstille robuste og personlige figurer, fylde den med friske krydderurter, som du kan hente til din madlavning hver dag, eller du kan sætte blomster, potter og haveredskaber på den. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du vil bruge reolen på terrassen, skal den stå under et halvtag, da cementen ikke kan tåle det voldsomme og omskiftelige vejr der er i Danmark. 

Luka reolen fra Laforma er fremstillet i grå cement og akacietræ i en flot og naturlig farve. Kombinationen af disse materialer giver et eksklusivt udtryk, som vil passe ind i flere forskellige indretningsstilarter. 

Reolen kan du altså bruge til at løse mange praktiske problemstillinger i dine inde- og uderum, og samtidig får du et flot og moderne møbel tilføjet din indretning. 

 • Højde: 98 cm 
 • Dybde: 80 cm 

FTI Wirefix reol – krom stål, m. 4 hylder, med/uden hjul (120×45) – organisér dine ting i denne stålreol 

Havereol

Den næste reol som du kan lade dig inspirere af i denne artikel er FTI Wirefix reolen. Uanset om du trænger til at få styr på alle dine sager på terrassen, i drivhuset, indendørs, på arbejdspladsen, i skuret eller andre steder, kan du bruge denne reol.

Der er mange fordele forbundet med at købe denne stålreol. Se bare listen herunder:

 • Du kan have det fulde overblik over alle dine små ting
 • Den fylder ikke ret meget, men du kan alligevel opbevare mange genstande på den 
 • Den har et meget minimalistisk og tidsløst design, hvorfor den passer ind i de fleste indretningsstile
 • Du kan bruge reolen indendørs såvel som udendørs 
 • Reolen kan sagtens holde til, at du sætter forholdsvis tunge ting på den 
 • Du kan selv bestemme, om du vil montere de medfølgende hjul under reolen, så du let kan flytte den hen, hvor du skal bruge den 
 • Hylderne er justerbare, så du kan tilpasse dem de ting, du skal opbevare 

FTI Wirefix reolen er fremstillet i krom stål. Den består af fem hylder, som bliver holdt på plads af vire reolstænger. Du skal selv samle reolen, når den bliver leveret, men det kræver hverken at du er den store gør-det-selv-entusiast eller værktøjer. I din have kan du skabe et flot og hyggeligt uderum med denne reol. Det kan du gøre ved at fylde den med blomster, smukke tæpper, krydderurter, potter og andre flotte ting, som er med til at vise din personlige stil frem. 

 • Højde: 120 cm 
 • Bredde: 120 cm 
 • Dybde: 45 cm

Hvordan dekorerer jeg min plantereol bedst?

Du bør sørge for at du vælger den rigtige plantehylde til dit hjem. Har du meget plads giver det måske mening med en stor plantereol. Bor du f.eks. i en lille lejlighed, så vil en plantehylde måske være mere passende. I stedet for få forskellige planter, så overvej flere forskellige planter. Overvej planter med anderledes former, farver og størrelser. Der findes i dag mange forskellige planter, og det er nærmest kun fantasien der sætter grænser. Sørg for at tænke potten ind i billedet. Nogen foretrækker kæmpe potter, hvor andre mere er til små usynlige potter. Du kan med fordel tænke dine potter ind i dekorering og plantereolen. Hvis du blander mange forskellige potter sammen, så får du en lidt mere hyggelig stemning. Går du den anden vej og vælger ens potter, så får du et mere struktureret og minimalistisk look. Overvej at tilføje andre ting end planter på dine plantehylder. Overvej om du kan blande en flot krukke, måske et billede eller en flot lanterne ind i din plantehylde. På den måde, kan du personliggøre din plantereol. Lidt er ofte bedre end meget. Alt for mange planter smidt sammen kan se meget rodet ud. Det anbefales at købe en plante af gangen, finde en plads til den på din plantereol. Ved at tilføje en ting af gangen får du et mere kritisk øje, og kan hurtigt spotte hvad der mangler. Det vigtigste element: Prøv dig frem. Der findes ingen komplet manual, du kan endda hænge et fuglehus over reolen. men de ovenstående tips og tricks bør kunne hjælpe dig på vejen mod en flot plantereol.

FAQ

🤩 Hvor tykke bør mine hylder være?

Der er mange forskellige hylder på markedet, og de har alle noget forskelligt at byde på. Hvor tykke dine hylder skal være, afhænger af, hvad du gerne vil opbevare på dem. Ofte vil du dog kunne se hyldens bærevægt i beskrivelsen, hvilket gør det nemmere at vurdere fremfor tykkelsen.

🤔 Hvilket materiale er bedst til hylder?

Der findes mange forskellige hylder, der er fremstillet i forskellige materialer. Populært er massive træplader, der giver en høj styrke og har det flotte look af naturligt træ. Materialet er dog ikke den eneste faktor, der spiller ind i forhold til, hvor meget dine hylder for eksempel kan bære.

🧐 Hvad er standard afstanden mellem to hylder?

Afstanden imellem dine hylder er afgørende for, at du får et behageligt udtryk i din bolig. Det handler ikke kun om udseendet på dine hylder. Det er selvfølgelig en smagssag, men 35 cm anbefales. Det sikrer, at du ikke fylder hylderne for meget, og du får et pænt look.

🤓 Hvad er den bedste højde til hylder?

Højden på dine hylder afhænger af, hvad du gerne vil opbevare. Hvis det er en bogreol, så anbefales en højde på omtrent 40 cm, da det giver plads til selv de store bøger. Dog er det noget, du kan lege lidt med, og på den måde skabe dit eget look.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar