Lige meget hvilket type haveejer du er, er havestole ikke til at komme uden om. Det kan være, du er den virkelystne type, der ikke kan få nok af at hive ukrudt op af højbedende, eller det kan være, du er en mere afslappet en af slagsen, der bare lader haven passe sig selv – lige meget hvilken haveejer du er, vil du helt sikkert have brug for havestole i din have.

Det store spørgsmål er så, hvilken type havestol du skal investere i. Der findes havestole i plast, der findes havestole i træ, og der findes havestole i et hav af andre materialer og former. Det er med andre ord en jungle, som kan være svær at finde rundt i, og det kan i den forbindelse være rart med lidt hjælp og vejledning. Hvis du netop nu er på udkig efter et sæt havestole men lige mangler lidt inspiration, så kan du læse med herunder, hvor vi har fundet 10 bud på kønne havestole.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Nordal havestol i polyrattan med armlæn og hynde

Ordet ’polyrattan’ er måske ikke en del af dit daglige ordforråd, men det er ikke desto mindre et ord, der er godt at stifte bekendtskab med, hvis du er på udkig efter nye havestole. Polyrattan er kort sagt et materiale, som bruges til eksempelvis havestole, fordi det har mange fordele sammenlignet med andre materialer.

Polyrattan er et plastmateriale, som både er stærkt, kan holde til at stå ude og som ikke kræver vedligeholdelse. Polyrattan anvendes ofte til flet på havestole, og du har helt sikkert set en stol i dette klassiske flet, som polyrattan-havestole er kendt for.

Denne nonwood havestol i Polyrattan indeholder dog ingen flettede dele, men kommer i stedet i et mere let og elegant design. Stolens tynde ben i metal bærer et kurvelignende sæde, hvis flotte mønster er dækket af polyrattan. Polyrattan-materialet er som sagt meget slidstærkt, men det har yderligere den fordel, at det giver en havestol som denne en blank sort finish, som ser rigtig lækker ud og giver et moderne look.

Det moderne men simple look passer ind på de fleste terrasser, hvor den sammen med et matchende havebord vil bringe stil og hygge til din have.

Brafab Kenton Havestol – en moderne og behagelig stol

Brafab Kenton Havestol
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

De her smukke havestole fra Unoliving.com i træ er meget populære, hvilket er fuldt forståeligt. Brafab er et svensk mærke, der går ind for at levere godt håndværk til det nordiske klima. Stolen er lavet til at kunne holde til selv de koldeste og vådeste sommerdage, og de gode siddehynder gør den behagelig uden at gå på kompromis med designet.

Du får to matchende puder lavet i kvalitetsskum, der passer til stolens flet. Flettet gør stolen let i udtrykket, og polyrattan er velegnet til udendørs brug. Det er slidstærkt og kræver minimal vedligeholdelse. Du kan derfor trygt lade dem stå ude, når din grillaften er ovre, og gæsterne trækker indenfor. Stolebenene i ubehandlet teak giver et naturligt look, som samtidig heller ikke kræver det store fra din side på grund af det høje olieindhold i træet.

Samtidig er benene i teaktræ dejligt solide, og du behøves ikke være bange for de vælter ved det mindste vindpust. Det er samtidigt en stol, der er lavet til at stå et sted, så du behøves ikke flytte ind og ud hele tiden. Den vil stå klar, når du får lyst til en kold drink efter en lang arbejdsdag.

Den grå farve er elegant og vil passe ind i enhver stil. Det er en stol, der bringer en følelse af indendørs design til dit uderum, som jo er sommerens foretrukne. En stue udenfor er lidt en drøm, og en vej dertil må være at vælge de rigtige møbler. Stolen indbyder til, at du kan sætte dit personlige præg på den med puder eller lammeskind. Det vil kun gøre stolene og din have endnu mere hyggelige. Sommeraftnerne kan kun blive mere stemningsfyldte med den her stol i ryggen.

 • Grå polyrattan
 • Ubehandlet teak
 • Hynde med højdensitets skum

Peter Positionsstol – den klassiske havestol, bare i træ

Peter Positionsstol
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Denne lækre havestol i træ er en meget populær model fra Unoliving.com. Hvis du elsker naturmaterialer, så er det her en stol, du bør overveje. Der er ikke noget skønnere end at kunne læne sig tilbage og mærke den glatte fornemmelse af træ mod huden, mens solen skinner fra en skyfri himmel.

Træ er mere solidt, så du behøves ikke være nervøs for, om stolen bukker sammen under dig eller dine gæster. Akacietræ skal behandles med olie for at holde sig pænt i flere år. Træet er FSC-certificeret, så det er blevet fældet med respekt for naturen, og du kan derfor bestille stolen med god samvittighed.

Stoffet i ryg og sæde er rebflet i kunststof, så det kræver ikke vedligeholdelse. Det kan desuden gøre det ud for en pude, da det former sig efter din krop lidt som en hængekøje. Du behøves altså ikke bruge din tid på at hente puder og gå frem og tilbage. Her skal du bare folde ud, og så kan du lade din krop blive båret af de flettede snore.

Stolen har bedst af at stå indenfor, når det er koldt og vådt. Men så er det godt, at de er lette at flytte rundt på og folde sammen. Den vil fylde minimalt i dit haveskur. Du kan desuden indstille sædet, så du kan læne stolen tilbage i en liggende position.

Stolen er designet af Venture Design, der er et svensk mærke. De laver møbler, der kan stå alene og samtidig fremhæve din særlige indretning. Med Peter Positionsstol er der ikke noget, der skurrer for øjet. Du får en stol, der understreger de naturlige elementer i din indretningsstil, og den vil samtidig leve op til dine funktionelle krav.

 • FSC-Certificeret akacietræ
 • Oil coating
 • Sort rebflet i kunststof

PAON havestol med sæde i bambus

En anden havestol metalstel i et let og elegant design er denne PAON havestol. Stolens metalstel er pulverlakeret, og du kan få den i farverne:

 • Sort
 • Midnight blue
 • Pine green
 • Lys taupe
 • Paprika

De fem forskellige farver giver gode muligheder for dig, der godt kan lide at have lidt at vælge imellem, og som gerne vil farvekoordinere med andre elementer på din terrasse. Forestil dig eksempelvis en stol i paprika-rødt metalstel som flot medspiller til bedet med røde roser ved siden af din terrasse.

Designet af stolens metalstel adskiller sig fra den forrige stol ved at have lodrette metallameller, som brydes af en enkelt tværgående lamel, som på naturlig og elegant vis forbinder stolens to armlæn, som også er en del af metalstellet.

Til at bryde metallet på stolen finder du stolens sæde, der består af fremadvendte bambusplader. Den varme farve fra bambusædet er en flot kontrast til det mere kølige metalstel. Bambussædet gør stolen rigtig god til at blive brugt udendørs i alle slags vejr på grund af bambussen velkendte holdbarhed.

Metalstelle og bambussædet er to elementer, som står i flot samspil og efterlader et indtryk af en stol, der er både moderne og traditionel.

Skagerak Skagen havestol i traditionelt hvidt design

En havestol som de fleste nok kender, er denne Skagerak Skagen havestol. Alle der har bevæget sig rundt i det danske sommerlandskab, og i særdeleshed i Skagen, vil på et eller andet tidspunkt have stødt ind i denne klassiske havestol, som ofte pryder udendørsarealer hos restauranter og caféer i danske feriebyer.

Det er en absolut klassiker, som også uden tvivl vil komme til at pryde din terrasse og bringe lidt af den danske feriestemning ind i din have. Stolens design sender tankerne hen på de flotte danske bindingsværkshuse, som sikkert også har været en inspirationskilde i skabelsen af denne stol.

Stolen har et solidt og robust design, som står i skarp kontrast til det mere moderne look, som findes i havestole med tynde metalstel. Stolens solide træramme virker dog på ingen måde klodset, og det hvide design formår alligevel at fremstå elegant.

Det er en havestol for dig, der gerne vil bringe en lidt mere traditionel og gammeldags stemning ind på din terrasse. Med denne havestol går du aldrig galt i byen, og den vil eksempelvis passe sig godt ind på en terrasse midt i den danske landidyl. Men lige hvilket terrasse du har, og hvor den er placeret, vil denne havestol bringe dansk hygge og gode minder med sig.

HAY Palissade Chair Anthracite med franske rødder

Hvis du er til fransk møbeldesign, er denne havestol lige noget for dig. Stolen er nemlig designet af et fransk brødrepar ved navn Ronan og Erwan Bouroullec. Det er ikke sikkert, at de navne lige ringer en klokke, men du vil helt sikkert kunne genkende deres klassiske franske design.

Havestolen er en del af en hel designserie, som indeholder en række lækre møbler, der er designet til udendørsbrug. Kendetegnet for denne designserie er symmetrisk geometri, hvilket på godt dansk betyder, at møblerne er designet ud fra et princip om enkelthed.

Dette enkle men elegante design kommer ganske sandt til udtryk i denne havestol, der med sine fire tynde ben og flade ryglæn ikke umiddelbart gør meget væsen af sig, men som ved nærmere inspektion fremstår som en tidsløs og elegant designløsning.

Det er en havestol for dig, der gerne vil bringe lidt fransk cafestemning ind på din terrasse, hvor havestolene i samspil med et lille bord – eventuelt fra samme designserie – vil give en hyggelig og uformel stemning, der indbyder til en kop kaffe ledsaget af snak om løst og fast.

HAY palissade Lounge Chair i olivengrøn – dansk, minimalistisk design

Her får du endnu en franskmand fra de to designbrødre. Denne HAY stol er endnu en i Palissade designserien, som er kommet til verden efter penselstrøg fra det franske makkerpar. Denne havestol følger således samme enkle designprincipper som sin forgænger på listen – omend med en lidt mere afslappet attitude.

Stolen har som den forrige stol på listen fire tynde metalben, men den adskiller sig ved at have to armlæn og et buet ryglæn, der indbyder lidt mere til afslapning end den anden HAY stol. Denne havestol har mere karakter af lænestol, og du vil opleve at sidde en smule lavere end du gør i andre havestole.

Stolen er derfor perfekt som læsestol i haven, hvor den kan fores med en dejlig blød pude for at skabe en mere behagelig oplevelse. Det er den slags stol, der ikke bare er designet til en hurtig kop kaffe, men derimod er kommet til verden ud fra en ide om afslapning og livsnydelse.

Det er en perfekt havestol til de lange lyse nætter på terrassen, hvor den mørke olivengrønne farve vil blande sig perfekt med skumringen og det grønne i din have.

Skagerak Lilium Stol – et klassisk designervalg

Hvis du ikke kan få nok af designerstole, men gerne vil holde dig til det danske fremfor det franske, ja så skal du måske overveje den havestol fra Bjarke Ingels Group. Bjarke Ingels er en verdensberømt dansk arkitekt, der nok er bedst kendt for sine unikke bygninger og arkitektløsninger i storbyer verden over.

Det fleste har hørt om Bjarke Ingels, og hvis du er fan af hans banebrydende arkitektur, vil du blive glad for at høre, at du nu også kan få et stykke af hans design hjem og stå på din terrasse. Bjarke Ingels Group har nemlig designet en møbelserie, som passer til den designglade haveejer.

Denne stol er designet som udemøbel, men det elegante og lækre design vil bestemt også kunne pryde din spisestue eller dit køkken. Som udemøbel er denne stol mere robust end traditionelle indendørsmøbler, og den er derfor perfekt som spisebordsstol til terrassen, hvor den kan gennemleve vind og vejr uden at tage skade.

Stolens design er bygget op om en let x-ramme i rustfrit stål, der rejser sig i fire slanke ben og slutter i et fladt ryglæn. Stålrammen er beklædt med lyse træplanker, der med det varme udtryk giver en flot kontrast til metalrammens mere industrielle look.

Cane-line Breeze Stol i rørkonstruktion

Måske har du aldrig hørt om havestole med rørkonstruktion, men dette er et meget bekvemmeligt element, da det gør din stol utrolig let samtidigt med, at det tilfører en vis elegance. Rørkonstruktionen er desuden lavet af et materiale ved navn Cane-line fiber, der er med til at gøre havestolen endnu lettere samtidigt med, at det gør stolen meget holdbar og nem at vedligeholde.

Den lette rørramme er ved sæde og ryg dækket af flet i en stilren sort farve, der spiller godt sammen med rammens ligeledes mørke farve. Tilsammen efterlader de to elementer en stol i et moderne og stilrent design, som kan bruges både til spisebordsstol i stuen og som havestol på din terrasse.

Stolens har et flot kantet design, som giver stolen en helt speciel sjæl, du ikke finder i mange andre havestole. Stolens sæde ligner en sekskant, der er foldet sammen til at forme et sæde, hvilket gør stolen yderst interessant at kigge på.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

VidaXL havelænestol – prisvenlig og praktisk klassiker

VidaXL havelænestol prisvenlig

Af foldbare stole er denne fra Vidaxl.dk populær. Den er i ren plastik, og derfor kan den tåle både regn og blæst uden at gå i stykker. Den er dejligt let, og det bliver nemt at flytte stolen rundt mellem de forskellige gæster til din havefest. Samtidig hæver stolen sig over de typiske hvide stole med sin mørkegrå farve, der gør den mere unik.

Antracitgrå er den perfekte farve til dit hjem og have. Antracit er navnet på stenkul, og det er ikke mærkeligt, at farven har vundet indpas i indretningen. For det er en dyb farve, der balancerer på grænsen til det sorte uden at blive flad. Farven bruges derfor ofte i hjemmet, og med matchende havestole skaber du en glidende overgang fra indendørs til udendørs.

Det er praktisk, at misfarvninger fra solen ikke ses. Det høje ryglæn er også praktisk, så du nemt kan indstille den til en mere liggende position. Der er fire indstillinger, så du har stor frihed til at vælge vinklen på ryglænet alt efter din eller dine gæsters præference. Du kan nemt og hurtigt folde den sammen og sætte den til side, når dine gæster er gået. Det er en stol, der er god at have i reserve, så du altid har til de ekstra gæster til din havefest. Den er til at transportere, så du kan også tage den med i sommerhus eller på campingferie.

Hvis du gerne vil beholde noget af det praktiske fra den klassiske havestol, men samtidig gerne vil have mere elegance, så er det her stolen til dig. Den her stol giver dig mulighed for at give din have en interessant farvekombination med antracitgrå, som helt sikkert vil gå pænt i spænd med din sommergrønne plæne.

 • Antracitgrå
 • Materiale: Plastik
 • 4 lænepositioner
 • Foldbar

Rørvig Stabelstol i retro look

Rorvig Stabelstol - Gra

Hvis du er til havestole, der fylder lidt mindre på terrassen, og som er nemme at stable, så er denne Rørvig stol måske lige noget for dig. Stolens lette design gør den nem at opbevare i eksempelvis en garage eller en udestue, og du skal derfor ikke bekymre dig om at komme til at mangle plads, når dine havestole skal ind for vinteren.

Det stabelbare design kommer med mange fordele, som især kan gavne dig, der lever et sted uden oceaner af plads. Du vil naturligvis gerne have havestole nok til at kunne huse hele familien til en middag i haven på en sommerdag, men hvis pladsen i dit opbevaringsrum er trang, kan det hurtigt blive en udfordring at få plads til 10 havestole, hvis de ikke kan stables.

Med denne havestol kan du hurtigt og nemt hive de resterende eksemplarer ud i haven, når du får gæster, og de er nemme at gemme væk igen, når du vil bruge pladsen på din terrasse til noget andet.

Stolens design er desuden en fryd se på, der med sit elegante aluminiumstel og sine bløde teaktræsplanker vil give sjæl og varme til din terrasse eller altan.

Vista Havestol i teaktræ og flet

Vista Havestol

Et helt andet look får du med denne Vista havestol, der byder på et mere robust og stabilt design. Det er en stol med et lidt mere traditionelt look, der blander en flot sort farve med det hyggelige brune fra fire ben i teaktræ. De to farver står i flot kontrast til hinanden og skaber en stol, der er interessant at kigge på.

Egentlig er hele stolens stel lavet af teaktræ, men det er kun træet på stolebenene, der er synligt. Resten af rammen er dækket af flot polyrattan flet, der dækker både ryglæn, sæde og armlæn i en elegant og sammenhængende form.

Stolen har et afslappet design, der indbyder til rolige stunder i det danske sommervejr. Det er en stol, du kan side i mange timer i streg under den lyse sommerhimmel, hvor den kan bruges både som afslapningsstol og udendørs spisestol.

Kernen i teaktræ og overtrækket i polyrattan flet giver dig en stol, som er yderst holdbar, og som uden problemer kan klare det skiftende danske sommervejr uden at tage skade.

Chile havestol med justerbar ryg

Chili havestol - Gra

Denne type havestol kender du helt sikkert. Det er nemlig en model med det klassiske justerbare ryglæn, som denne gang kommer i et moderniseret og lækkert design. Stolens ryglæn kan lænes tilbage, der sammen med dens høje form gør denne stol perfekt til afslapning efter en hård omgang havearbejde.

Det er en stol, der er perfekt at slikke sol i, for ryglænet kan lænes så langt tilbage, at du næsten kommer til at ligge ned. Forestil dig bare at ligge der med fødderne hvilene på en skammel, mens du nyder en kold forfriskning og lader solen varme din hud. Når det så er tid til at spise frokost, kan du bare rejse stolens ryg og vupti, så har du en behagelig spisestol, som kan lænes tilbage igen, så snart det er tid til at slå mave.

Stolens stel er lavet i aluminium og har en moderne sort farve, som matcher de ligeledes sorte armlæn. Stolens sæde og ryg er dækket af gråt flet i polyrattan, som sammen med det sorte giver et flot og stilrent look.

CLICK HIGH havestol med lamel-design

Click high Garden chair

Hvis man kan tale om designklassikere inden for havestole, må denne Click havestol rangere højt på listen. Stolens tynde metalben og sædets tværgående lameller giver et flot og meget elegant design, som er garanteret at pifte selv den kedeligste og mest betongrå terrasse op med nyt liv og lys.

De tværgående lameller ligger i en flot buet form, som går igen fra ryggen og ned til selve sædet. Den bløde bue giver rigtig god komfort samtidigt med, at de fleksible plastlameller giver dig et behageligt og blødt sæde, hvor du kan side i timevis og nyde din flotte have.

Plastlamellerne kommer i varm mørkerød farve, som er dejlig at kigge på, og som står i flot kontrast til stolens grå metalstel. Metalstellet består af fire tynde ben, der på hver side er forbundet på tværs med hinanden samt en ramme til ryglænet og to beskedne armlæn. Det hele er meget let og elegant, hvilket på afstand får sædet til at fremstå næsten svævende.

Som prikken over i’et er de to armlæn udstyret med bambustræ, som bryder det simple design og gør stolen mere interessant at kigge på.

PORTIO HAVESTOL i flot sennepsfarve

Portio Havestol

Her får du en lækker havestol plast i en ganske unik farve. Du behøver ikke være sennepselsker for at falde for denne stol, for den specielle sennepsgule farve er yderst charmerende og er som skabt til at passe ind på en moderne terrasse.

Stolens materiale er 100 % plast, hvilket gør den meget nem at rengøre samtidigt med, at plasten er i en kvalitet, der kræver meget lidt vedligehold. Stolen fremstår og føles robust, og den vil komme til at sprede glæde med den hyggelige sennepsfarve.

Havestolen har et let og elegant design, der får sennepsfarven til at stråle endnu mere. Stolens forreste ben forlænges naturligt og bliver til to buede armlæn, der igen vandrer videre og mødes på midten i en flot form ved ryglænet.

Udover den elegante form består stolens ryk af en række lodrette lameller med god afstand, der skaber et luftigt og let look. Sædet er i massiv plast og giver dig en god og behagelig sideoplevelse, som eventuelt kan gøres endnu mere behagelig med en passende hynde eller pude.

Pastilla havestol i koksgrå

Pastilla havestol - Koksgra

Vi bliver ved det flettede design med denne havestol fra Pastilla. Stolens flet er dog ikke lavet af kunstlæder som den forrige, men af reb i en flot koksgrå farve. Det flettede reb giver mere luft i designet og ligner mere et net end flet, hvilket giver et helt andet udtryk end det flettede kunstlæder fra tidligere.

Denne stol har også en tynd og elegant stålramme, der dog byder på lidt blødere former med dens mange runde kanter, hvilket giver en stol med et hyggeligt look. Faktisk er hele ryglænet en stor bue, som er et meget specielt designelement, der ikke ses på mange andre stole. Ryglænets bue forlænger sig naturligt og fungerer samtidigt som støtte til dine arme, og det hele bindes samme af det flotte koksgrå rebflet.

Også stolens sæde og sidestykker under armlænet er beklædt med det koksgrå reb, hvilket får sædet til at ligne en lille skål. Sædeskålen er yderst indbydende og rigtig behagelig at side i, da det flet, der dækker fladerne mellem jernstellet, har en blød og naturlig form, som justerer sig efter din krop.

Casilla havestol med flettet kunstlæder

Casilla havestol - Brun

Endnu en havestol med et slankt metalstel er denne Casilla stol, som er beklædt med flotte flettede overflader. De flettede overflade er lavet af kunstlæder i en lækker brun farve, som skaber et hyggeligt og naturligt look.

Stolen er en elegant og let en af slagsen, hvilket skyldes det beskedne men robuste metalstel. Stellet er lavet af galvaniseret stål, der udover det lette design også har den fordel, at det er yderst modstandsdygtigt overfor det uforudsigelige danske sommervejr. Med denne stol undgår du at ende med en ubrugelig rustbunke efter et par år, for det galvaniserede stål har en rigtig lang levetid.

Udover de fire tynde ben byder stellet også på to buede armlæn samt en god høj ryg, der har en behagelig vinkel fra sædet, så du ikke får ondt i ryggen. Både ryglæn og sæde er som sagt beklædt med kunstlæder, der giver en blød og komfortabel sideoplevelse, uden du er særlig meget i kontakt med det hårde metal.

Det er altså en havestol, du kan bruge uden hynder, og som du kan efterlade ude om sommeren. Derfor skal du ikke bakse med stolehynder hver gang du vil bruge din stol – du kan bare sætte dig ud og nyde det gode vejr.

SPISEBORDSSTOL KEIKO ANTRACI – kan bruges både inde og ude

SPISEBORDSSTOL KEIKO ANTRACIT

Det er sikkert sjældent, at du har overvejet at tage dine havestole ind i stuen og bruge dem som spisebordsstole, og det er sikkert lige så sjældent, at du har overvejet at tage dine spisebordsstole ud i haven for at bruge dem på terrassen. Men hvis du er interesseret i et møbel, som faktisk kan bruges både ind og ude, så er denne stol måske det rigtige valg for dig.

Denne stol fra MUUBS er som udgangspunkt designet til at blive anvendt som spisebordsstol, men det specielle design gør, at den også sagtens ville kunne klare tjansen som havestol på terrassen.

Stolens lette og elegant design i antracitgrå gør den værdig som konkurrent til danske designklassikkere, og den er derfor et oplagt valg til den moderne spisestue. Det lette design passer ind i de fleste indretninger, hvor den vil bringe stil og enkelthed med sig.

På samme tid er denne stol dog også perfekt til havebrug, da stolens polypropylene-materiale tåler båder vind og vejr. Du kan derfor sagtens efterlade stolene udenfor på en regnvejrsdag. Du kan også vælge at hive dem ind i garagen, hvis du vil skåne dem for det værste af det danske sommervejr. Designet af stolene gør dem nemlig lette at stable, så de nemt kan gemmes væk i et hjørne.

MUUBS STOL FRASER i teaktræ

MUUBS STOL FRASER

Den næste havestol kan prale af at være lavet af ægte teaktræ. Teaktræ er et materiale, der ligesom polyrattan er kendt for sine slidstærke kvaliteter. Teaktræ har dog et helt andet og mere eksklusivt look, der får denne havestol til at skille sig ud fra mængden.

Teaktræ er en flot, mørk træsort, der især er kendt for sine kvaliteter indenfor møbelbranchen, hvor det har været et yndet materiale i årtier. Teaktræsmøbler er kendt for at være eksklusive, for det mørke træ er ikke bare flot men også yderst holdbart.

Denne havestols træ har et flot og tidsløst design, som vil bringe varme og stil til alle terrasser, den står på. Stolens kantede og lette design gør den meget moderne at se på, mens det mørke teaktræ ligeledes er en fryd øjet, som vil få din terrasse til at skinne.

MUUBS TERRASSESTOL LIVORNO i flettet polyrattan

MUUBS TERRASSESTOL LIVORNO

Det føromtalte polyrattan-flet kan opleves til fulde med denne flotte havestol fra MUUBS, der byder på et lidt mere traditionelt design, som vil skabe hygge og give varme til din terrasse. Med denne stol viser polyrattan-materialet virkelig, hvad det kan i forhold til form og udseende. Stolens polyrattan flet fremstår super naturligt, hvor det på afstand nemt vil blive forvekslet med rigtigt træ-flet.

Træ-flet i eksempelvis pil er rigtig flot, men hvis du nogensinde har været den glade ejer af sådan et møbel, ved du også, at det ikke tager mange sæsoner før træet er blevet slidt og begynder at gå i stykker – især hvis der er tale om et udemøbel, der konstant skal kæmpe med vind og vejr.

Alt dette undgår du med en polyrattan flettet havestol som denne, der formår at simulere ægte pileflet på meget troværdig vis. Det lyse flet i forskellige nuancer fremstår utrolig lækkert og naturligt, og det er derfor en havestol for dig, der gerne vil have det flotte trælook på terrassen, men som ikke gider at bøvle med slid og huller i flettet. Polyrattan holder i mange år, uden du skal tænke over vedligehold.

CANNES havestol med skal i forskellige farver

Cannes Havestol

En anden havestol hvis design også sagtens kan begå sig i en spisestue, er denne havestol fra Cannes. Stolen har et moderne look, som er for dig, der ikke gider havestole i de traditionelle designs, du kender.

Stolens fire ben er tynde og læner sig ind mod stolens midte i en skrå vinkel, hvilket giver stolen et interessant og langt fra kedeligt look. Benene er lavet af eukalyptustræ, der har en flot mørkebrun farve, som vil give hygge og varme til din terrasse.

Benenes eukalyptustræ er FSC-certificeret, hvilket er din garanti for, at træet er fældet bæredygtigt om kommer fra bæredygtige skove. Det er altså den perfekte havestol for dig, som er moderne og designbevidst samtidigt med, at du går op i miljø og klima.

Stolens sæde har en flot naturlig skåleform, som er udstyret med et hul i midten af sædet, så du ikke skal bekymre dig om at blive våd på måsen, hvis du lige glemmer at tjekke stolen for vand, inden du sætter dig.

Sædet kommer desuden i forskellige farver, og du kan vælge i mellem:

 • Grå
 • Sort
 • Hvid
 • Paprika
 • Grøn Dura Ocean

Tika Air Stabelstol i stilrent og moderne design

Tika Air Stabelstol

En stabelstol i et mere moderne look finder du i denne havestol kaldet Tika Air. Stolens stel er i antracitgrå aluminium, der giver et flot og stilrent look. Stolen er ligeledes beklædt med teaktræ – dog kun på armlænene – hvor den varme træfarve står i flot kontrast til resten af stolens mørke look.

Spændt over aluminiumsrammen finder du to flader af sorte plastlameller, der dækker henholdsvis sædet og det øverste af ryglænet. Det sorte plastik er yderst hårdfør, og sammen med teaktræet og aluminiummet får du en stol, som ikke behøver megen vedligehold.

Det er en havestol, som passer sig ind på den moderne terrasse, hvor den vil stå flot med et havebord med et stel i samme flotte antracitgrå. Stolens armlæn i teaktræ gør dog, at den også kan kombineres med et havebord, der ligeledes indeholder elementer af træ, hvis du gerne vil bringe et mere naturligt look ind på din terrasse.

Stolen kan desuden stables, hvilket gør den perfekt til dig, der er på udkig efter en havestol, du kan købe i stort antal.

POGLI HAVESTOL – vedligeholdelsesfri havestol

Pogli Havestol

Endnu en havestol i massiv plast er denne Pogli havestol. Havestolen er som den forrige lavet i et meget robust plastmateriale, som gør den nem at have med at gøre i forhold til rengøring og vedligeholdelse. Plasten holder nemt til både sol og varme, og den har ingen problemer med regn og andre af de ting, den danske sommer kan finde på at overraske med.

Stolens design adskiller sig dog markant fra sin sennepsgule forgænger, da denne havestol kommer i en mere klassisk mørkegrå farve. Det kan være, du tænker, at du har rigeligt med farverigdom i haven og derfor ikke har brug for flere pangfarver til at forvirre øjet. Denne stol er simpel og elegant at se på, og den er trods den mere beskedne farve et behageligt bekendtskab og en sikker vinder til den moderne terrasse.

Stolen har et flot ’polkaprikket’ ryglæn, der i virkeligheden ikke er dækket af prikker, men bare fyldt med små runde huller, der skaber lethed i designet. Derudover kan stolen nemt stables, hvilket gør den god til terrassen uden alt for meget plads.

FAQ

🤩 Hvad er de bedste udendørs stole?

Havestole er ikke noget, du kommer udenom, hvis du har et udendørsareal – det er hele grundlaget for at kunne nyde det i ro og mag. Du finder nogle af de bedste udendørs stole hos Unoliving, Luxo Living og havemøbelland, og de har alle et bredt og alsidigt udvalg.

🤔 Hvilken type terrassemøbler holder længst?

Levetiden på terrassemøbler afhænger stort set udelukkende af materialet, som det er fremstillet i. Hvis det skal holde i lang tid, så gå efter træ, metal eller lignende, der er kendt for at holde længe. Sørg også for at passe ordentligt på dem og beskyt dem mod det danske klima.

🧐 Hvad er det bedste stof til udendørs stole?

Der er mange forskellige typer stof, som du kan bruge til udendørs stole og udendørs hynder, og hvilken du vælger er egentligt ikke så vigtigt, så længe det er vandtæt og det er beregnet til formålet. Du kan dog altid høre medarbejderne i butikken, hvad de anbefaler af forskellige materialer.

🤓 Hvad er den bedste farve til udendørsstole?

Hvilken farve du vælger til dine udendørsstole, er helt til dig. Hvis du vælger en mørk farve, så vil den ikke se beskidt ud på samme måde som en lys. Til gengæld vil der være en stor chance for at solen afbleger dem med tiden, og de bliver utroligt varme.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar