Du kender sikkert det at komme hjem fra en lang og hård dag og bare have brug for at smide dig ned og slappe af. Her er en gyngestol det perfekte møbel til ultimativ afslapning. Den stille, rokkende fornemmelse frem og tilbage virker meget beroligende, og du vil med garanti nyde at smide dig i en gyngestol, når du kommer hjem. Måske er det første, du tænker på, når du hører ordet ”gyngestol” din farfar eller et lille barn. Men det kan altså også være rigtig rart at have en gyngestol som voksen, som man kan slappe fuldstændig af i.

En gyngestol er som skabt til afslapning, fordi den vuggende bevægelse kan få enhver til at koble fra. Derudover er gyngestolen også et fedt møbel at have stående i stuen, fordi den giver et meget anderledes look. Den er et godt alternativ til lænestolen, men du kan selvfølgelig også have begge dele. Der findes masser af forskellige gyngestole på markedet, som kan bruges og styles på forskellige måder. I denne artikel vil du finde bud på 9 dejlige gyngestole. De er alle sammen helt forskellige, så der er noget for en hver smag, uanset hvilken stil du er til.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Victor – perfekt til afslapning

Victor

Står du og mangler en klassisk sort gyngestol til læsehjørnet, hvor du kan sluge den ene krimi efter den anden? Gyngestolen Victor er det danske bud fra Furniture by Sinnerup, og du kan finde den på Sinnerup.dk. 

Victor bygger på et nordisk formsprog, der kendetegner de forskellige møbelserier under Furniture by Sinnerup. Møblerne bliver skabt ud fra den designvision, at de skal kunne indgå i enhver boligindretning, og de er derfor helt stilrene og tidløse i deres udtryk. Med valget af gyngestolen Victor får du glæde af materialekombinationen uldfilt, krom og massive træmeder, der vugger dig blidt og danner fundamentet for en række afslappende stunder i hjemmet. Vil du gøre stolen ekstra blød, kan du tilføje et lækkert lammeskind eller en varm plaid – gerne i en smart farve, der komplimenterer det sorte look. Gyngestolen er perfekt til læsehjørnet, men den fungerer også perfekt som et alternativ til den traditionelle lænestol – når du f.eks. sidder og strikker – eller til børneværelset, mens du sidder og betragter din øjesten i tremmesengen. Stolen har en behagelig komfort takket være armlænene.

Betrækket kan ikke tages af, men du kan med fordel behandle det med tekstilrens, inden du tager stolen i brug. Herefter er det super nemt at fjerne pletter med en fugtig klud. 

Møblerne fra Furniture by Sinnerup er designet og produceret i Danmark, og de er kendetegnet ved den høje kvalitet samt en nordisk præget designlinje, der ”altid reflekterer tidens farver, former og materialer.”   

Godt at vide:

 • Højde: 106 cm
 • Bredde: 70 cm
 • Dybde: 50 cm
 • Vægt: 20 kg
 • Max. belastning: 150 kg

Emilia gyngestol – hyggelig gyngestol i enkelt, skandinavisk design

Emilia gyngestol

Denne Emilia gyngestol har et flot og enkelt design, som kan passe ind alle steder. Gyngestolen er med lysegråt corsica stof og har en rigtig fin og lys farve. Stoffet er slidstærkt, men samtidig rart at røre ved og selvfølgelig at sidde i. Designet er enkelt og minimalistisk, men har alligevel nogle retroinspirerede detaljer, for eksempel med de to knapper på stolens ryg, der matcher og falder i med stoffet. Denne gyngestol vil altså passe perfekt ind i et klassisk skandinavisk hjem, men der er også masser af muligheder for at personliggøre den med for eksempel puder og tæpper, så den bliver helt din egen og passer til lige præcis din indretningsstil.

Gyngestolen er monteret på et stort metalstel, og i bunden er der monteret meder i egebejdset bøg. Træet er lakeret, hvilket gør det mere slidstærkt og modstandsdygtigt overfor snavs og lignende. Derudover er træet også med til at give stolen det flotte og lyse udtryk. Stolen er en af de mindre på markedet, hvilket giver masser af muligheder i forhold til placering. Den vil passe perfekt ind i de fleste hjørner, hvor du kan lave en skøn lille hyggekrog med denne stol som centrum.

Godt at vide:

 • Højde: 81 cm
 • Bredde: 71 cm
 • Dybde: 57 cm
 • Vægt: 10 kg
 • Gulvbeskyttelse: filtpuder

SIKA DESIGN Monet gyngestol – charmerende gyngestol i rattan

SIKA DESIGN Monet gyngestol

Denne skønne gyngestol fra Sika-Design er charmerende og meget elegant. Den leder måske tankerne hen på en gammel gyngestol, som stod hjemme hos dine bedsteforældre, da du var barn, og denne nostalgiske følelse kan du bringe ind i dit eget hjem.

Gyngestolen er håndlavet og i rattan, der er et naturmateriale og giver stolen et rigtig hyggeligt og charmerende udtryk. Den har et rigtig flot og gennemført flettet design og er alt det, en gyngestol skal være.

Du kan med fordel dekorere stolen med puder og tæpper, der både vil give dig ekstra komfort, men også muligheden for at sætte dig eget præg på stolen, så den kan passe ind i din personlige indretning. Stolen ville være perfekt som en læsestol, hvis du for eksempel stiller den ved din bogreol og indretter et lille, hyggeligt læsehjørne. Den ville også passe rigtig godt ind i en dagligstue eller et tv-værelse, hvor du kan læne dig tilbage og slappe af med fjernsynet eller radioen tændt.

Godt at vide:

 • Højde: 93 cm
 • Bredde: 69 cm
 • Dybde 99 cm
 • Siddehøjde: 45 cm
 • Vægt: 5 kg

Mundo Gyngestol – moderne gyngestol med fletdesign

Mundo Gyngestol

Denne flotte gyngestol har et rigtig moderne og stilfuldt look, som ville være flot i alle slags hjem. Det flettede design i naturfarver minder om en traditionel gyngestol, men samtidig giver benene og armlænene i metal et cool og moderne look, hvilket skaber en sjov kombination af det traditionelle og moderne.

Stellet er samtidig slankt og simpelt, hvilket giver stolen et dejlig enkelt look sammen med det traditionelle flet. Sædet og ryggen er fremstillet i polyester, hvilket er et slidstærkt materiale, så stolen kan holde til lidt af hvert.

Denne gyngestol er meget alsidig og kan stå i mange forskellige slags rum og passe ind i mange forskellige indretningsstile. Du kan vælge at dække den med puder og tæpper for et ekstra hyggeligt udtryk og for at tilpasse den til din personlige stil. Den vil passe godt ind i stuen eller soveværelset, hvor den kan tilføje en ekstra siddeplads og samtidig se godt ud med dine andre møbler.

Denne stol kan også bruges udendørs, for eksempel på en terrasse eller i en havestue, hvor den ville være en rigtig skøn tilføjelse. Materialerne er hårdføre, og du behøver ikke bekymre dig om, hvordan vejr og vind vil påvirke din stol.

Godt at vide:

 • Højde: 80 cm
 • Bredde: 89 cm
 • Dybde: 73 cm
 • Vægt: 10 kg
this is ere

Nora Gyngestol – cool gyngestol med læderlook

Nora Gyngestol

Denne lækre gyngestol er rigtig god at sidde i og har et fedt, anderledes look. Den brune farve får denne stol til at skille sig ud, og samtidig giver den et cool, retro udtryk. Stolen er beklædt med PU læder og har en rigtig flot cognacfarve.

Den har et sort stel med meder lavet i naturfarvet egetræ og behandlet med olie. Benene er meget elegante og passer rigtig fint til selve stolen. Gyngestolen har et par meget behagelige armlæn, og du kan være sikker på at sidde rigtig godt, når du sætter dig ned i denne stol.

Denne gyngestol er perfekt at stille i stuen, måske som alternativ til den klassiske lænestol eller bare som en ekstra tilføjelse. Den er meget komfortabel og kan hurtigt gå hen og blive hele familiens fortrukne stol at læne sig tilbage i, når en lang dag er omme.

Stolen er også en af de mindre på markedet, hvilket giver dig flere muligheder i forhold til placering og indretning. Sæt den foran fjernsynet og nyd den ultimative afslapning. Du kan også sætte den i et tomt hjørne og skabe en super hyggelig krog, hvor du kan sidde og læse eller drikke en god kop kaffe.

Godt at vide:

 • Højde: 81 cm
 • Bredde: 58 cm
 • Dybde: 68 cm
 • Vægt: 8 kg

Normann Copenhagn Form Gyngestol – moderne gyngestol i nordisk design

Normann Copenhagn Form Gyngestol

Denne Form gyngestol er designet af Simon Legald og er fra Normann Copenhagen. Stolen har en blød silhouette og et flot nordisk design. Den har en formstøbt skal lavet af plast og er designet med en bred kurve i sædet, hvilket giver god mulighed for at ændre sin siddeposition, når man sidder i stolen. Tykkelsen af skallen varierer fra 1 cm ved sædet til 4 cm ved det øverste af ryglænet. Dette giver god støtte og styrke, der hvor vægtbelastningen er størst, og samtidig giver det også fleksibilitet til ryggen. Stellet er i egetræ, som er lakeret af to omgange for at opnå ekstra slidstyrke og en smuk overflade.

Den er anderledes fra mange andre gyngestole i både design, form og størrelse, hvilket betyder, at den kan bruges i sortset alle former for rum. Den ville være perfekt som centrum i et hyggehjørne med en læselampe og nogle lækre tæpper eller i nærheden af din bogreol, så du altid har et godt sted at læse dine yndlingsbøger. Du kan også stille den i både stuen, soveværelset eller børneværelset for en ekstra siddeplads, der er både stilfuld og behagelig.

Godt at vide:

 • Højde: 73 cm
 • Dybde: 65 cm
 • Længde: 48 cm
 • Sædehøjde: 38 cm
 • Vægt 4 kg

Brug MOOD10 for 10 % rabat (gælder kun for køb over 2.500 kr. og ved ikke nedsatte varer)

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Nybro gyngestol – elegant gyngestol i sort kunstlæder

Nybro gyngestol

Denne sorte Nybro gyngestol er flot og meget elegant. Designet er indbydende og samtidig stilfuldt. Stolen er af kunstlæder, hvilket er et flot, men samtidig dejligt praktisk materiale. Stellet er i sort metal og passer rigtig godt sammen med stolen. Stellet er meget elegant med flotte detaljer, og man lægger næsten ikke mærke til, at dette er en gyngestol. Gyngestolen har også et par fine armlæn, der gør det ekstra behageligt at sidde i stolen. Den sorte farve betyder, at stolen kan passe ind overalt, og der er et ubegrænset antal muligheder for, hvordan du kan indrette dit hjem, så denne stol passer ind i lige præcis din stil.

Stolen har en god størrelse, og der er god plads til at slænge sig og nyde livet, når man har sat sig i den. Der er også masser af plads til pyntepuder og tæpper, hvis man kunne tænke sig at sætte et personligt præg på stolen. Denne gyngestol er ideel at have stående i stuen, hvor det altid er skønt med et rigtig godt møbel at sidde i. Der er dog også mange andre muligheder med denne stol, så prøv dig frem med din indretning.

Godt at vide:

 • Længde: 70 cm
 • Højde: 94 cm
 • Bredde: 73 cm
 • Dybde: 70 cm
 • Vægt: 16,3 kg

Gyngestol PU / Træ – gyngestol med unikt og sjovt design

Gyngestol PU Træ

Denne gyngestol har et meget anderledes og rigtig sjovt design. Detaljerne og det buede træ gør den sjov at se på og giver samtidig et lidt retro udtryk. Samtidig er stolen meget behagelig at sidde i og en garanti for ægte afslapning. Sædet og ryglænet er i PU læder, hvilket er et praktisk materiale, der er nemt at rengøre. Den brune farve passer sammen med stolens stel og ben, der er lavet i træ med et flot buet design, der i den grad skiller sig ud fra mængden.

Med denne gyngestol i dit hjem er du sikker på, at du har et ægte statement piece, for denne stol går i hvert fald ikke ubemærket hen. Den er til dig, der synes, at det er sjovt at lege med indretning og møbler og som godt kan lide et anderledes look, end det man ellers er vant til at se. Stil den i stuen, hvor den både vil pynte og være rigtig lækker at læne sig tilbage i om aftenen. Eller stil den i et værelse, der mangler lidt liv; stolen her vil med garanti kunne friske det op.

Godt at vide:

 • Bredde: 52 cm
 • Dybde: 90 cm
 • Højde: 95 cm
 • Sædehøjde: 40 cm

Ravelli gyngestol – klassisk gyngestol med masser af komfort

Ravelli gyngestol

Dette er en klassisk gyngestol, som er designet til at sikre den højeste komfort. Designet er indbydende og får stolen til at se rigtig hyggelig ud, så man får lyst til at smide sig i den med det samme. Stolen er velpolstret, og sædet er betrukket med et slidstærkt stof i en flot og lys grå farve, som kan passe til det meste, men samtidig også ser godt ud i sig selv. Stolen er designet med runde og bløde hjørner og kurver, der får den til at se behagelig og meget indbydende ud. Stellet er af sort metal og valnøddetræ i en flot lys farve. Stellet går rigtig godt sammen med sædet, da det skaber en god, harmonisk kontrast.

Dette er en gyngestol, man virkelig har lyst til at læne sig tilbage i, og den er derfor ideel at have til at stå et sted, hvor der er fokus på afslapning og hygge. Sæt den i din stue, hvor den både vil bidrage til indretningen og samtidig være det perfekte møbel at smide sig i. Den ville også være rigtig god i hjemmebiblioteket eller måske på kontoret, hvis man mangler en siddeplads, hvor man kan fordybe sig i sine bøger.

Godt at vide:

 • Højde: 106 cm
 • Bredde: 70 cm
 • Dybde: 103 cm
 • Vægt: 17,2 kg

FAQ

👍 Er en gyngestol god for dig?

En gyngestol kan være rigtigt god, hvis du døjer med rygsmerter eller nakkesmerter. En gyngestol er god til at skabe en afslappende atmosfære, og bevægelsen giver en balance i din krop. Balancen opstår, når du sidder ret op og gynger frem og tilbage.

🤔 Skal jeg købe en gyngestol?

Det er helt op til dig, om du skal købe en gyngestol. Det kan være en fordel for dig at eje en gyngestol, hvis du ønsker at friske dit hjem lidt op, eller hvis du ønsker en behagelig stol, der er god for din ryg og nakke.

🧐 Hvad er en god gyngestol? 

Gyngestolen er et godt alternativ til den klassiske lænestol, hvis du holder af at rokke frem og tilbage. En god gyngestol er en stol, der giver behagelig støtte til ryg og lænd, så du kan sidde afslappet. En gyngestol er især god til ældre med diverse forskellige smerter.

🤓 Hvor meget plads skal du bruge til en gyngestol?

En gyngestol skal bruge relativt meget plads. Du skal tage højde for, hvor stor den er, hvilket materiale den er lavet af, og hvor robust den er. Er det en gammel gyngestol, som måske er blevet arvet og er skrøbelig, kræver den ekstra plads og fri luft omkring sig.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar