Et bad til fugle kommer ikke kun havens dyr til gode. 

Tilbehøret, der kan være lavet med en sokkel eller fremstillet af elegant granit, er en dekoration i sig selv, som vil forskønne din have. Om du skal vælge et fuglebad på fod, eller om det skal være fremstillet af beton eller granit, afhænger af dine individuelle ønsker. 

Vi giver dig et overblik over de bedste bade til fugle. Du får gode råd til, hvordan du vælger det rette bad i forhold til dine ønsker for at tiltrække fugle og dine krav til design og funktion.

Eva Solo hængende fuglebad – hængende fuglebad

Vores favorit

Du behøver ikke have en stor have for at tiltrække smukke fugle, som hele familien kan holde øje med. Fuglebadet fra Eva Solo er lavet i en hængende udgave, så det ikke optager meget plads. Det kan hænges ned fra et træ, og som følge af sin smalle størrelse er det lavet til at lokke de små fugle til sig.

Badet er fremstillet af hhv. keramik og nylon. Det er let at omplacere badet, så det hænger dér, hvor det giver mest mening for fuglelivet – og dit udsyn til livet ved badet.

Det er nemt at vedligeholde det badet, der kan vaskes og tørres af med en fugtig klud. Du kan have badet hængende udenfor hele året rundt. Det tåler alt slags vejr, så du får masser af værdi for pengene, hvor fuglene kan komme til deres forråd af mad.

Fordele

 • Kræver ikke meget plads
 • Let at rengøre 
 • Kan tåle alt slags vejr
Ulemper

 • Beregnet til små fugle

Specifikationer 

 • Lavet af hhv. keramik og nylon 
 • Kan placeres på forskellige steder
 • Tåler vind og frost
 • Hvidt look
 • Måler 25cm i diameter

Esschert Design rundt fuglebad – frostsikker fuglebad

Det prisvenlige valg

Vil du være sikker på, at fuglene i din have kan finde mad uanset årstid, skal du vælge et frostsikkert og slidstærkt bad til dem. Fuglebadet fra Esschert Design er som noget særligt fremstillet af støbejern, der giver høj slidstyrke og lang levetid.

Du skal ikke forholde dig til et stort omfang af vedligehold, og du kan være sikker på, at vinden ikke kan vælte badet, der er designet til at blive placeret på jorden i haven.

Du vælger selv, om du vil bruge Esschert Design som et bad til fugle eller som et foderbræt til dem. Sammenlignet med andre bade til fugle er Esschert Design lavet i mindre dimensioner. Det måler 12,5cm i diameter, og det vil være det rette valg til den lille terrasse eller til den smalle altan i en lejlighed.

Fordele

 • Vedligeholdelsesfrit
 • Høj slidstyrke 
 • Lav pris
Ulemper

 • Relativ tung
 • Egnet til de små haver og altaner

Specifikationer 

 • Måler 12,5cm i diameter 
 • Gennemgående lavet af støbejern
 • Brunt look
 • Kan bruges som bad og foderbræt

Købsguide: køb det bedste fuglebad

Der er flere ting, du skal have in mente, når du sammenligner forskellige fuglebade. Det drejer sig primært:

 • Størrelse: Størrelsen af badet har betydning for, hvilke fugle der kommer og bader. Vil du tiltrække de små fugle i haven eller på terrassen, skal du vælge et lille fuglebad på fod eller i hængende udgave. De små udgaver vil lokke fugle som musvitter og blåmejser til sig.
 • Materiale: En anden vigtig ting at have for øje er materialet. Om dit bad skal være fremstillet af granit, beton, natursten eller keramik, vil være op til hvilket look du kan lide, og hvor stor en belastning du forventer, badet bliver udsat for.

Når badet til fugle skal befinde sig på samme plads i haven hele året rundt, skal du sørge for at vælge en frostsikker udgave. Det vil altid fremgå af produktbeskrivelsen på de forskellige bade, om de er frostsikre eller ej. Vil du have et solidt, slidstærkt og frostsikkert fuglebad, skal du gå efter udgaverne af natursten eller granit.

 • Design: Overordnet set kan der vælges mellem 4 udgaver af bade til fugle. Der er udgaverne på fod og sokkel, der er de hængende modeller, der er dem, som skal monteres direkte på væg, og så er der udgaver, der er lavet til at gå i et med jorden i haven. 

Kilder: TheSpruce.com, Birdwatchinghq.com, og Birdspot.co.uk

Tips til at tiltrække fugle med et fuglebad

Med det rette fuglebad i granit, beton eller andet materiale kan du få det skønneste fugleliv i haven, som vil betage både børn og voksne. Det er en god idé at sætte dig ind i, hvordan du tiltrækker fugle, før du køber dit bad til dem. 

For at lokke fugle til i haven skal de have adgang til vand og samtidig føle sig beskyttet. Det vil sige, at du skal placere dit fuglebad på et sted, hvor de kan bade ugeneret – det gælder både fra andre dyr og fra mennesker. Du kan også bruge et fuglehus med mad i, for at tiltrække dem.

Det er de hængende bade samt dem, der er monteret på en fod eller sokkel, der er mest udbredt. Det skyldes, at designet af begge typer lever op til de behov, som fugle har. 

Fugle elsker træer og buske. Sørg for at placere dit bad til dem hvor de er tæt på bevoksning, som de kan gemme sig i og spise af. De bedste træer og buske er dem, der bærer frugt eller bær. Når fuglene har adgang til naturlig føde, kan du samtidig spare lidt på fuglefoderet. 

Du kan med fordel have dine træhavemøbler eller lounge møbler placeret på afstand fra fuglene og i direkte linje til fuglebadet, så du kan slappe af udenfor og nyde udsigten til det fortryllende fugleliv. 

Går du op i fugle, og ønsker du, at de samme fuglefamilier vender tilbage år efter år, skal du overveje også at have foderbræt til dem.

Kilder: Worldbirds.org, Birdwatchersdigest.com og Allaboutbirds.org 

Sådan plejer og vedligeholder du dit fuglebad

Lige så vel som du skal vedligeholde din havepejs og pleje dit havebord, skal du også rense dit fuglebad med jævne mellemrum. Det er vigtigt af hensyn til fuglenes sundhed, at der ikke ligger skidt og snavs i bunden af badet, som vil være grobund for bakteriedannelse. 

Der er større sandsynlighed for, at fuglene vender tilbage til din have år efter år, når dyrene har erfaring med, at det er rart for dem at bade og spise i din have. Det betyder, at du får mere værdi med fuglebadet, og at det kommer til at fremstå flot og dekorativt i mange år. 

Vi anbefaler, at du vasker og rengør fuglens bad cirka hver 3. dag. Der vil være brug for en skuresvamp eller hård børste, der kan fjerne aflejringer og alger i bunden af badet. Sørg for at bruge en mild og neutral sæbe, så badevandet til fuglene ikke forstyrres af kemikalier.

Det er en god idé at holde øje med, hvornår på dagen fuglene i din have er mest aktive i vandet. Vask fuglebadet på de tidspunkter hvor fuglene normalt ikke er tilstede i haven. 

Kilder: Audubon.org, Mygardenlife.com og Gardenersworld.com

FAQ

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber et fuglebad?
Du skal gøre dig overvejelser om, hvilke typer af fugle du ønsker i din have, før du køber fuglebad. Der findes 4 forskellige udgaver af bade til fugle, herunder udgaverne på sokler og dem, der er lavet i hængende designs.
Hvilken type fuglebad er bedst?
Hvilket bad til fugle, der er bedst, afhænger af forholdene i din have. Har du husdyr derhjemme, kan det være fuglebad på fod, der er det rette valg. Det er fuglebad i beton, granit og natursten, der har størst grad af slidstyrke.
Hvordan rengøres og vedligeholdes et fuglebad?
Du skal vaske og rengøre fuglenes bad cirka 2 gange om ugen. Der skal anvendes en skuresvamp eller børste, så alger og mosaflejringer optimalt forsvinder. Det bedste er at bruge lunken eller varm vand. Bruger du sæbe, skal det være en neutral udgave, der er fremstillet uden kemikalier, alkohol og kunstig aroma.

Tidligere anmeldte produkter – Nu udgået

Esschert Design aflangt fuglebad – kombination af foderbræt og fuglebad

Bedste valg til den stilbevidste

Esschert Design aflangt fuglebad

Drømmer du om at slappe af til synet af livsglade fugle, der bader og nyder livet i din have? Når du vil tiltrække fugle, skal du sørge for, at de både har adgang til frisk vand og føde. Vælger du det aflange fuglebad fra Esschert Design, får du alsidigt tilbehør til fuglene. Badet kan både bruges til vand, og det kan bruges som foderbræt. 

Den store fordel ved Esschert Design er materialet. Badet er lavet af massivt støbejern, der giver produktet en høj slidstyrke og stor modstandskraft. Støbejern er et af de mest robuste og slidstærke materialer, der kan bruges til tilbehør, som skal befinde sig udenfor.

Du skal ikke rense badet men kan nøjes med at vaske det rent efter behov, så skidt og snavs fjernes fra bunden. 

Fordele

 • Kan bruges både som foderbræt og som bad til fugle 
 • Høj slidstyrke 
 • Vedligeholdelsesfrit
Ulemper

 • Relativ tung

Specifikationer 

 • God pris sammenholdt med kvalitet 
 • Kan anvendes både i haven og på terrassen
 • Muligt at placere på en sokkel
 • Vejrbestandig

Esschert Design hængende fuglebad – praktisk fuglebad i metal

Esschert Design hængende fuglebad

Er du på udkig efter et praktisk og moderne bad til fuglene i haven, kan de hængende udgaver være det rette valg for dig. Med fuglebadet fra Esschert Design får du dekorativt tilbehør til haven, der kun kræver et minimum af plads. 

Det unikke ved fuglebadet er designet i metal. Det er lavet med glatte overflader, der gør det nemt og hurtigt for dig at rengøre, når det trænger.

Det grå look matcher nutidens trend med at bringe industrielle elementer ind i indretningen og designet i haven. Du kan have badet hængende på din altan eller fra et træ i haven. 

Der følger kæder og stabil krog med til badet, så du kan hænge det op med det samme. Som følge af den lave vægt på 500g er det let for dig at omplacere badet og tage den ind til vinter, så det holder sig flot år efter år.

Fordele

 • Kræver ikke meget plads
 • Moderne look i gråt metal 
 • Let at vaske
Ulemper

 • Det er bedst at tage badet ind, når det bliver vinter

Specifikationer 

 • Krog og kæder til ophæng medfølger
 • Rustikt look
 • 500g
 • Budgetvenlig pris

Stort fuglebad i granit – elegant, poleret bad til fugle

Stort fuglebad i granit

Har du en stor have, kan det af designmæssige årsager være bedst at vælge et tilsvarende stort fuglebad. Den store udgave i granit er skabt til at bringe glæde og forskønnelse for både dyr og mennesker i mange år frem. Du får et eksklusivt bad til fugle, som er gennemført lavet i smuk, grå granit. 

Det dekorative bad skal stå på jorden, eller det kan blive placeret på en opsats, der er stabil, og som kan holde til vægten fra granitten. 

Fuglebad i natursten er kendt for at være dem, der har størst slidstyrke og længst levetid. Med badet i granit får du et frostsikkert produkt, der kan tåle at stå udenfor hele året rundt – til glæde forfugle og tilskuere.

Fordele

 • Elegant og dekorativt design 
 • Nem at rengøre på grund af den polerede overflade
 • Kan købes på tilbud
Ulemper

 • Dyrere end andre moderne fuglebade
 • Tung

Specifikationer 

 • Vægt på 20,6kg
 • Firkantet design 
 • Frostsikkert 
 • Kan stå på jord og placeres på sokkel
 • Lang levetid

Hjerteformet fuglebad – granit fuglebad med unik hjerteform

Hjerteformet fuglebad

Det er ikke kun fuglene, der har glæde af et bad. Et fuglebad er tilbehør, som er med til at skabe et charmerende udtryk i haven. Om du er til fuglebad i zink, eller om det er udformningen af tilbehøret, der har betydning for dig, er en smagssag. 

Med Hjerteformet fuglebad har du mulighed for at vælge mellem 2 søde og dekorative bade, der begge er formet som hjerter. Du bestemmer, hvilken størrelse badet skal have. Der findes udgaven, der måler 30cm i diameter samt den mindre model på halv størrelse. 

Badet er lavet af granit, og det egner sig til at stå i haven hele året rundt. Den skal stå på jorden, hvor den både vil pynte, men også lokke fugelivet til sig.

Fordele

 • Sødt design 
 • Kan købes på tilbud 
 • Frostsikkert
Ulemper

 • Tung

Specifikationer 

 • Perfekt til ham eller hende der nyder udsynet til legende fugle 
 • Vægt på 20kg
 • Lavet af granit 
 • Gråt look
 • Tåler alt slags vejr

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar