Fugle skaber liv og stemning i haven. Gennem vinteren vil du hjælpe de fugle, der er i området, ved at supplere med foder i den hårde kulde. Ved at have et foderbræt stående i haven, lader du fuglene komme helt tæt på. Et foderbræt skaber grundlag for at nyde alle de forskellige fugle, der vil komme og pryde din have.

Et foderbræt til fuglefoder findes i mange variationer. For at hjælpe dig til det helt bedste foderbræt, der præcis opfylder dine behov og ønsker, gennemgår vi her flere modeller. Du kan også læse mere om, hvilken type af foder der bedst tiltrækker fuglene til foderbrættet. Nederst på siden får du svar på de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med køb og anvendelse af et foderbræt.

Hvad skal jeg overveje, når jeg køber et foderbræt?

Fortsæt tildelingen af fuglefoderet hele året

Der er enkelte faktorer, der bør spille ind, inden du går på opdagelse efter et nyt fugle foderbræt til haven ifølge både Welcomewildlife og Lowes. Først og fremmest skal du være opmærksom på, at du ved tildeling af fuglefoder på dit foderbræt i haven, vil tiltrække fugle. De tilkomne fugle kan blive afhængige af tildelingen af fuglefoder i foderbrættet, særligt hen over den kolde vinter. Hvis du starter en tildeling af fuglefoder i haven, bør du ligeledes fortsætte denne opgave hen over vinteren også. 

Beskyt fuglefoderet mod ydre omgivelser

For at opnå den største anvendelighed, bør du tage højde for, hvor godt beskyttet fuglefoderet på foderbrættet er ifølge Allaboutbirds. Hvis dit foderbræt står placeret et sted der er udsat overfor vind, bør der være en anordning, der beskytter fuglefrøene fra at blæse af foderbrættet. Er fugle-frø og foder udsat for meget regn, skal du være opmærksom på at dette kræver en hyppigere udskiftning af foderet, for at undgå fordærvelse. 

Vær opmærksom på om dit foderbræt kræver særlig rengøring 

Hvis foderbrættet har en beholder til fuglefoderet, bør du være opmærksom på, hvor nemt den er at fylde, tømme og rengøre. Jo større en beholder der er siddende på foderbrættet, jo større mængder foder kan der være. Jo længere tid foderet er i beholderen eller foder-siloen, jo mere rengøring kræver det som udgangspunkt skriver WBU.

Materialerne har betydning for holdbarheden

Når du skal udvælge det rette foderbræt til din have, terrasse eller altan, bør du kigge på hvilke materialer konstruktionen er bestående af. Materialerne bør være massive og holdbare for at kunne opnå en længere levetid. Ikke alle materialer er naturligt modstandsdygtige overfor vind og vejr. Du bør sikre dig, at konstruktionens materialer er behandlet tilstrækkeligt i forhold til at kunne opnå den største holdbarhed og modstandsdygtighed ifølge RSPB.

Sikre dig en stor variation

Der findes mulighed for at tilkøbe forskellige fugle-frø og vildt-fugleblandinger, der kan fyldes på dit fugle foderbræt. I forhold til at tiltrække flest mulige forskellige fugle, er det vigtigt at der er en stor variation af frø og kerne liggende på foderbrættet ifølge Thespruce. Jo større variation, der er i foderet, jo flere fugle vil finde foderbrættet tiltrækkende. Sørg for at foderblandingen ligeledes indeholder forskellige farver, som nogle fugle tiltrækkes af, skriver Discoverwildlife.

Tildel ekstra fedt om vinteren

Om vinteren er det især aktuelt at tildele fuglefoder hvor der er tilsat tilstrækkelige mængder af fedt. Fuglene har om vinteren et større fedtbehov for at kunne holde den rette temperatur. Ved at tildele fuglefoder der er tilsat ekstra fedt, vil du hen over vinteren, give større tiltrækningskraft af fugle på dit foderbræt. 

arrow-more

Ryom fuglefoderhus sekskantet til frø og vildfugleblanding – skærmer fugle for vind og vejr

Det unikke valg

Måske har du ikke de store ønsker om et fuglefoderhus, der vil lyse hele haven op i skarpe farver og et prangende design. Fuglefoderhuset fra Ryom har en tidløs og afdæmpet konstruktion, der alligevel trækker fuglene helt tæt på. Fuglefoderbrættet er sammensat at sortbejdset fyrretræ, et tag af zink og en plastindsats, der skærmer for vind og vejr. Fuglehuset ophænges let i en enkelt wire. Fuglefoderhuset fra Ryom kan nemt anvendes i haven såvel som på terrassen eller altanen. 

Det afdæmpede fuglefoderhus fra Ryom er et design, der vil falde i et med naturen. De mørke toner fra den sorte bejdse og sekskantede udformning vil passe i enhver have. Detaljen med den indsatte plastplade, vil skærme fuglene fra vind og vejr og beskytte fuglefoderet i at blæse ud over kanten. 

Fordele

 • Afdæmpet design
 • Nem opsætning 
 • Indsat plastplade for beskyttelse mod vind og vejr

Specifikationer

 • Farve: Sort bejdse og zink
 • Materialer: fyr, zink og plastik
 • Opsætning: hængende
 • Dimensioner: H: 34 cm, L: 29 cm og B: 29,5 cm

Ulemper

 • Mindre stabilt i blæsevejr

Garden Life København fuglehus med kobbertag Ø40 cm – En praktisk løsning 

Vores anbefaling

Leder du efter et elegant og rummeligt fuglefoderhus, så kunne GardenLife København fuglehus med kobbertag være det helt rette valg. Fuglehuset er indrettet med en praktisk kant, der holder fuglefoderet inde på brættet. Der er plads til flere fugle samtidig. Fuglehusets elegante kobbertag vil modtage en flot patina med tiden. Det populære fuglefoderhus giver et dekorativt indspark til haven. Fuglefoderhuset skal opsættes på et bord eller en opsats og er let at flytte rundt. Den modstandsdygtige olierede eg, som fuglehusets konstruktion er bestående af, kan genolieres for at opnå en større modstandsdygtighed og længere levetid. 

Garden Life København fuglehus med kobbertag er en unik designkombination af materialer. Kobbertaget vil med tiden opnå patina. Konstruktionen af fuglefoderhuset er bestående at massivt olieret eg, der er holdbart. Dimensionerne på fuglefoderhuset fra Garden Life giver mulighed for at flere fugle kan komme og spise af brættet på samme tid. Der er plads til mindre fugle såvel som større. 

Fordele 

 • Unikt design
 • Rummeligt 
 • Holdbare materialer

Specifikationer

 • Farve: Olieret eg og kobber 
 • Materiale: massiv eg og kobber 
 • Opsætning: på opsats eller bord
 • Dimensioner: Ø: 40 cm og H: 27 cm

Ulemper 

 • Leveres uden stand eller fod 

Born In Sweden Foderbræt til vinduet – foderbrættet der kan lokke fuglene helt hen til vinduet

Foderbrættet fra Born In Sweden giver dig en unik mulighed for at lokke fuglene helt tæt på vinduet. Designet fra Pascal Chamolu er en bestseller. Foderbrættet monteres nemt og enkelt på en ren rude, hvor sugekopperne holder foderbrættet forsvarligt på plads. Ved at påfylde fuglefoder til foderbrættet kan du sidde indendørs og nyde fuglenes tilstedeværelse gennem vinduet. Foderbrættet er produceret i et yderst holdbart og vejrbestandigt genbrugsplast, der vel kan anvendes hele året. Materialerne, som foderbrættet er konstrueret i, bidrager til en lang holdbarhed og god modstandsdygtighed over for ydre påvirkninger. 

Foderbrættet fra Born In Sweden tager først og fremmest et miljømæssigt ansvar. Foderbrættet er produceret i genbrugsplast og du kan med god samvittighed sætte dette på vinduet. Foderbrættet til vinduet er UV bestandigt og vil ikke ændre farve hvis det udsættes for sollys. Det kan holde til både kolde og varme temperaturer. 

Fordele

 • UV bestandigt 
 • Produceret i genbrugsplast
 • Lang levetid

Specifikationer

 • Farve: klart
 • Materiale: genbrugsplast
 • Opsætning: til vinduet med sugekopper
 • Dimensioner: Ø: 11,5 cm

Ulemper

 • Kun plads til få mindre fugle

FAQ

🧐 Hvad skal jeg overveje inden køb af et fugle foderbræt?

Der er flere ting at overveje inden du køber et fugle foderbræt. Først og fremmest vil du fodre fugle, der kan blive afhængige af udlægning af foder, særligt henover kolde vinterperioder. Begynder du først at tildele foder til fuglene, bør du fortsætte med dette hele året. Yderligere bør du kigge på de praktiske funktioner af fugle foderhuset, om det er let at fylde, tømme og rengøre, således at der altid er friskt foder til de indbudte fugle. 

🤔 Hvor er det bedst at placere dit fugle foderbræt i haven? 

Fugle foretrækker mulighed for at gemme sig, frisk ferskvand og mulighed for at bade samt både skygge og sol. Når du opsætter dit fugle foderbræt i haven, bør du sikre dig, at ovenstående kriterier er tilgængelige i nærheden. Dit fuglefoderbræt bør være nogenlunde afskærmet for vinden og gerne være placeret i skyggen. 

🤩 Hvordan tiltrækker du flere fugle til dit fugle foderbræt?

Har du ikke et vandhul i nærheden, kan du med fordel opsætte et fuglebad for at tiltrække flere fugle til din have. Når de basale betingelser såsom skjulesteder, foder, vand og bad samt både sol og skygge er tilgængeligt på et område, vil fuglene komme tilbage til samme sted.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Garden Life Vejers foderhus – populært, klassisk fuglefoderbræt med indbygget fodersilo

Garden Life Vejers foderhus

Leder du efter det klassiske foderbræt til at kunne fodre fuglene i haven, så er det en mulighed med foderhuset fra Garden Life. Garden Life Vejers foderhus består af holdbare materialer i sortmalet gran. Foderhuset er påsat et fint-nistet tagpap. Det praktisk indbygget fodersilo sikrer opbevaring og beskyttelse af fuglefoderet. Vejers fra Garden Life er et fuglefoderbræt på fod. Det står stilsikkert og afdæmpet på enhver græsplæne og tilbyder de mindre fugle lys og foder hele året rundt. 

Foderbrættet indeholder i midten af konstruktionen et praktisk indbygget fodersilo. Foderbeholderen sikrer, at der kan opbevares større mængder af fuglefoder og -frø. Med en fodersilo opnår du en stor modstandsdygtighed overfor vind og vejr i forhold til beskyttelse af fuglefoderet. Foderbrættet er produceret som et ægte lille overdækket hus, hvor mindre fugle kan sidde i læ og nyde foderet hele året rundt. 

Fordele

 • Holdbar konstruktion
 • Afdæmpet design der falder i et med naturen
 • Integreret fuglefoder-silo

Specifikationer

 • Farve: sort
 • Materialer: Gran, tagpap
 • Opsætning: foderbræt på stand
 • Dimensioner: B: 37 cm, L: 37 cm og H: 26,5 cm

Ulemper

 • Leveres uden fod eller stander 

Blomus Foderbræt / fuglebad – fuglebad eller stilfuldt foderbræt

Det stilfulde valg

Blomus Foderbræt

Går du op i den gode stil og ønsker at videreføre dette til udtrykket i haven og fuglene, der måtte komme på besøg? Så tag gerne et kig på Blomus foderbræt og fuglebad. Produktet har et unikt design med flere funktioner. Du har mulighed for at anvende det til et fuglebad eller foderbræt. Med i prisen følger opsatsen, der består af mørkt massivt træ. 

Særligt for produktet fra Blomus er den multifunktionelle anvendelse. Produktet kan anvendes som fuglebad eller foderbræt til fuglefoder. Det består af vejrmodstandsdygtige materialer. Det stilfulde design med afrundede former er stående på en medfølgende opsats af massivt olieret træ. Det vil trække fuglene tæt på, uanset om der tilbydes et lækkert fuglebad eller indbydende fuglefoder. 

Fordele

 • Yderst stilfuldt design
 • Multifunktionel
 • Medfølgende opsats

Specifikationer

 • Farve: rustfrit stål og olieret træ
 • Materialer: Rustfrit stål og massivt træ
 • Opsætning: foderbræt på fod
 • Dimensioner: H: 132 cm, B: 25,5 cm og L: 25,5 cm

Ulemper

 • Høj pris

VILLA COLLECTION Foderbræt stor hvid – Mest stilfulde foderbræt

VILLA COLLECTION Foderbraet

Byd fuglene velkommen i haven eller på altanen med foderbrættet fra Vila Collection. Produktet er et foderbræt til fugle og et foderbræt til ophæng. Foderbrættet er nemt at opsætte i en enkelt gren eller krog og hænger elegant ned fra den enkelte snor. For at fylde foderbrættet tages toppen af, hvorefter der påfyldes det ønskede fuglefoder. Fugle foderbrættet har en størrelse, der kan tiltrække større fugle. Der er plads til at flere mindre fugle kan spise fra foderbrættet samtidig. 

Vila Collection Foderbræt stor hvid giver et fugle foderbræt med et elegant design. Det simple og minimalistiske look passer ind i alle omgivelser. Foderbrættet er nemt at fylde med fuglefoder ved at løfte toppen af. Foderbrættet er velegnet til ophængning i en enkelt snor og kan hænges i haven såvel som på terrassen eller altanen. 

Fordele 

 • Stilfuldt design
 • Stor størrelse 
 • Større magasin til opbevaring af fuglefoder

Specifikationer

 • Farve: Hvid
 • Materiale: metal
 • Opsætning: hængende
 • Dimensioner: H: 31,5 cm, L: 21 cm og B: 5 cm

Ulemper 

 • Meget levende i vinden

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar