Der er dømt masser af timer med afslapning, ro og hygge, når du kan slappe af i en hængekøje i haven. 

Mange vælger de populære hængekøjer, der leveres med et specialdesignet stativ. Du skal ikke til at inddrage nogle af træerne i haven til at fastgøre udstyret, og stativet gør det muligt for enhver haveejer at få det skønneste redskab til afslapning i sommerhalvåret. 

Vi har fundet nogle af de bedste hængekøjer med stativ, så du kan få afslappende dage og blive lullet i søvn i en hængekøje i sommermånedernes lune vejr.

Fatboy Headdemock Superb hængekøje – hængekøje af 100% akryl

Det luksuriøse valg

For mange haveejere har det stor betydning at vælge udstyr til terrasse eller græsplæne, der matcher stilen omkring huset. Vil du have en moderne og tidløs hængekøje, kan Fatboy Headdemock Superb være det rette valg for dig.

Køjen er lavet i gråligt look og er fremstillet af 100% akryl. Akryl er et modstandsdygtigt og slidstærkt materiale, der egner sig perfekt til formålet med at blive brugt udenfor. 

Fatboy Headdemock Superb leveres med 2 opbevaringstasker, så du kan passe godt på både køje og stativ. Det gør det let at opbevare hængekøjen i vintermånederne.

Sammenlignet med andre hængekøjer med stativ er Superb modellen lavet i et enkelt og slankt design. Der er ekstra fylde i køjen, så du bedre kan slappe af og slænge dig i den. 

Fordele

 • Vandafvisende og slidstærk køje
 • Tidløst design
 • Der følger 2 opbevaringstasker med til hhv. stativ og køje
Ulemper 

 • Høj pris

Specifikationer

 • Kan bruges som dobbelt hængekøje med stativ 
 • Maksimal bæreevne på 150kg 
 • Nem at rengøre og vedligeholde 
 • Perfekt for dig der bruger mange timer i haven eller på terrassen 
 • Køje er lavet af 100% akryl 
 • Gråt look på køje

Fatboy Headdemock hængekøje – moderne hængekøje med stativ i sort look

Du kender allerede Fatboy fra de populære sækkestole, som både børn, unge og voksne elsker. Med Headdemock kan du tage komforten og afslapningen udenfor.

Headdemock er hængekøjen med stativ fra Fatboy, der er skabt i samme moderne og tidløse design som sækkestolene. 

Du kan se frem til stor komfort, når du lægger dig til rette i køjen, der er lavet af et ekstra tykt materiale.

Det sorte stativ matcher køjen, og udstyret kan være perfekt for dig, der har en moderne have.

Headdemock befinder sig i mellemprisklassen. På trods af den skarpe pris får du en høj kvalitet, der er beregnet til at håndtere en maksimumvægt på op til 150kg. 

Det er værd at have farven på betrækket in mente, når du køber hængekøje. Skidt, smuds og snavs ses mere tydeligt på sort baggrund, og derfor kan være brug for at rengøre og vaske overfladen på Headdemock mere hyppigt, end hvis køjen var lavet i et mere broget mønster.

Fordele

 • Moderne design
 • Stor komfort
 • Høj brugervægt på 150kg
Ulemper 

 • Betrækket kræver hyppig vask for at bibeholde sit elegante look

Specifikationer

 • Køje er fremstillet af polyester 
 • Sort look
 • Samlet vægt på 28kg
 • Kan bruges som dobbelt hængekøje med plads til 2 personer

Mere om de bedste hængekøjer 

Uanset om det gælder køb af en havepejs eller en hængekøje, skal du bruge tid på at sætte dig ind i materialer, kvalitet og krav til vedligehold af de forskellige produkter. Det får betydning for dit køb af hængekøje med stativ, at du er bekendt med, hvilke udgaver der er de bedste på markedet. Materialet på både stativ og køje har stor indflydelse på levetid, slidstyrke og modstandsdygtighed. Vil du have mest værdi og kvalitet for pengene, kan det svare sig at gå efter bedst i test hængekøjer med stativ. Der kan være stor forskel på fra produkt til produkt, hvor mange kilo de forskellige hængekøjer er fremstillet til at kunne håndtere. Mens lavbudgetkøjerne er beregnet til omkring 100 kg som maksimumvægt, er det anderledes med køjer af høj kvalitet. De kan håndtere en vægt på op til eller mere end 150 kg. Når du ønsker at slappe af i din køje sammen med kæresten eller dit barn, skal det være kvaliteten og slidstyrken, der er afgørende for dit valg. Du kan forvente, at pris vil afspejle kvalitet og holdbarhed. De dyreste hængekøjer med stativ er dem, der er lettest at vedligeholde og dem, der er skabt til at kunne holde i mange år frem. Det er ikke kun slidstyrken ved stativet, du skal være opmærksom på i forbindelse med køb. Det er en god idé at undersøge det materiale, som køjen er fremstillet af. Du får mest værdi for pengene, når stoffet på køjen er vandafvisende og slidstærkt. Kilde: Thehammockexpert.com

Købsguide: sådan vælger du den rette hængekøje med stativ

Det kommer dig til gode, at du har sat dig ind i de aspekter, som får størst betydning for din anvendelsesglæde med en hængekøje:

 • Maksimumvægt 
 • Design 
 • Materiale på køje og stativ 
 • Vægt 

Du skal først og fremmest vælge produkt, som matcher anvendelsesformål. Skal hængekøjen bruges til 2 personer, skal der vælges en dobbeltmodel, som kan håndtere en brugervægt på op eller over 150kg. Det er en stor hjælp for dig som forbruger, at du har mange hængekøjer med stativ at vælge imellem. Det gør det muligt for dig at købe dén model, som passer til dit anvendelsesformål- og ønsker. Kilder: Hayneedle.com og Sunnydazedecor.com

Hvis du tænker at hængekøjen skal bruges sammen med familien, så er det en god idé at placere den tæt ved en oppustelig spa, så i alle kan slappe af på hver jeres måde, men stadig kan snakke sammen.

Hvordan vælger jeg den rette hængekøje?

Du skal tage udgangspunkt i dine ønsker for kvalitet og dine krav til holdbarhed og design, når du vil have den bedste hængekøje med stativ. Hvad den rette hængekøje er, afhænger af, hvor stort et omfang du forventer at bruge den. Det er en hjælp for din beslutningsproces, at du har flere hængekøjer at sammenligne, så du kan blive opmærksom på deres kvalitet, egenskaber og designmæssige forskelle. Det samme er tilfældet, når det kommer til køb af livsstilsudstyr og produkter til komfort såsom hængeparasol, havebænke og havemøbler. Det kan svare sig at vælge en udgave, hvor køjen er lavet af betræk, det er muligt at rengøre. Du får længere tids anvendelsesglæde, når hygiejnen kan holdes i top. Har du problemer med knæ eller hofter, vil det være mest komfortabelt for dig at vælge en lav hængekøje, så du slipper for at skulle løfte benene højt, når du vil slappe af udenfor. Kilder: Rei.com og Wayfair.com

FAQ

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber hængekøje med stativ?
Du skal gøre dig overvejelser om anvendelsesformål- og omfang, når du vil have den bedste hængekøje med stativ. Forventer du, at I er flere i familien, der kommer til at nyde godt af det afslappende redskab i sommerperioden, kan det svare sig at investere i kvalitetsmodel.
Hvad er den bedste hængekøje med stativ?
De bedste hængekøjer med stativ er dem, der er lavet af slidstærke og robuste materialer, som holder til det danske vejr. Du skal holde øje med, om betrækket på køjen kan vaskes af, og du skal være opmærksom på maksimumvægt på selve køjen.
Hvilken typen hængekøje er den bedste?
Den bedste type hængekøje er den, der har et solidt og robust stativ. Stativer er typisk lavet af enten metal eller træ. Med træstativ får du maksimal holdbarhed, så du kan se frem til at bruge din hængekøje i mange år frem.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser

VENTURE DESIGN Hedvig hægekøje – stilfuld hængekøje med stativ af træ

VENTURE DESIGN Hedvig hægekøje

Sætter du pris på både komfort og elegant design, vil ”Hedvig” være et oplagt valg af hængekøje for dig.

Hedvig skiller sig positivt ud på flere måder sammenlignet med andre af de mest moderne køjer på markedet. Hvor hovedparten af hængekøjer er lavet med et stativ af metal, har Hedvig et stativ, der er fremstillet af træ. Det giver et naturligt og autentisk look, der vil matche enhver have. 

Den store fordel ved Hedvig er holdbarheden. Du kan forvente at få glæde af din elegante og dekorative hængekøje i mange år frem. Stativet er let at vedligeholde, og du kan pleje det med en god olie, så træet bevarer sin skønhed år efter år. 

Det er en god idé at have vægt og massefylde i tankerne, når du overvejer Hedvig. Der er brug for ekstra plads i garagen, hvis du vil have stativet opbevaret indenfor i vinterperioden. 

Træet, der gennemført er brugt til stativet, stammer fra kontrolleret skovbrug. Med modellen kan du have god samvittighed overfor miljøet, når du vil shine din have op med udstyr, der samtidig giver dig og din familie stor komfort. 

Fordele

 • Lang levetid
 • Dekorativt og autentisk look
 • Høj slidstyrke
Ulemper 

 • Kræver værktøj til at samle stativ
 • Stativet er mere tungt sammenholdt med udgaverne af metal

Specifikationer

 • Køje er lavet af polyester 
 • Hvidt design på køje 
 • Træ/polyester 
 • Betrækket på køjen kan tages af og vaskes
 • Stor komfort

Amazonas Starset Candy hængekøje – klassisk hængekøje med træ stativ 

Amazonas Starset Candy hængekøje

Vil du have den klassiske hængekøje i et stabilt og robust stativ, skal du overveje Starset Candy. Starset Candy er lavet med en tynd køje af polyester og bomuld, der er sat fast i et stativ fremstillet af bæredygtigt træ. 

Du kan nyde godt af den store komfort i køjen og den konkurrencedygtige pris Køjen er lavet af Ell-Tex, der er en blanding mellem slidstærkt polyester og det bløde bomuld.

på produktet. Generelt set sælges hængekøjer med træ stativer til højere priser sammenholdt med, hvis stativet var lavet af metal. Starset Candy hører til de budgetvenlige udgaver, der kan bruges derhjemme eller som luksusplads i haven eller ved sommerhuset.

Du skal have vægten af hængekøjen for øje, når du sammenligner flere produktudgaver. Skal køjen have sin faste plads i haven hele sommeren, spiller vægten en mindre rolle. I den situation bliver en høj vægt en fordel, da stativet står bedre og mere sikkert fast, når det blæser og rusker udenfor.

Fordele

 • God pris i forhold til kvalitet
 • Ell-Tex materiale
Ulemper 

 • Tungt stativ

Specifikationer

 • Stativ er lavet af europæisk fyrretræ 
 • Bæreevne på maksimum 120kg 
 • Lilla look på køje 
 • Kædesuspension (så du selv kan indstille den ønskede højde på køjen)

Amazonas Beach Set hængekøje – hænge køje med 1-klik opsætning

Det budgetvenlige valg

Amazonas Beach Set hængekøje

Har du ikke brugt en hængekøje udenfor før? Eller skal du finde praktisk og simpelt udstyr, der kan tages med på campingferien? Amazonas Beach Set hører til de billigste hængekøjer på markedet. Udstyret er lavet til at blive brugt i et par sæsoner, og at det skal være nemt at sætte op. 

Det særlige ved Amazonas Beach Set er, at stativet er fremstillet med 1-klik system. Det tager ikke mange minutter for dig at sætte stativet sammen og hængte køjen på plads, så du kan slappe af i solen. 

Køjen er lavet af Ell-Tex, der er det vejrbestandige og slidstærke materiale, som er produceret af en blanding mellem bomuld og polyester. Det er let at vedligeholde køjen, der kan tørres af med en fugtig klud efter behov.

Du skal være opmærksom på, at Amazonas Beach Set har en lavere bæreevne end de mest kraftige hængekøjer. Den kan håndtere en vægt på op til 100 kg.

Fordele

 • Stativ er fremstillet med 1-klik system
 • God til camping og outdoor-oplevelser
 • Lav pris
Ulemper 

 • Lavere bæreevne sammenholdt med de nyeste hængekøjer på markedet

Specifikationer

 • Maksimal bæreevne på 100kg 
 • God til ferier 
 • Simpelt kliksystem 
 • Stribet design i lilla look på køjen 
 • Stativ af pulverlakeret metal

Amazonas ”Summerset” hængekøje

Amazonas Summerset hængekøje

Har du planer om at slappe af i din hængekøje sammen med dit barn? Eller skal udstyret kunne holde til, at flere familiemedlemmer slapper af i det?

Med Amazonas ”Summerset” får du hængekøje med stativ, der er fremstillet til at kunne holde til en vægt på op til 150kg. Selve køjen er lavet af stribet stof i lilla og sommerlige farver. 

Du behøver ikke spare op igennem mange måneder for at få råd til Amazonas ”Summerset”, der befinder sig i den lave ende af prisskalaen. Den kan være det rette valg for dig, der ikke har brugt hængekøje i haven eller på terrassen før, og som vil have gode erfaringer med at slappe af i udstyret, når det er lunt udenfor. 

Du behøver ikke tage køjen ind, når du er færdig med at slappe af udenfor. Køjen er lavet af ”Ell-Tex”, der er et slidstærkt og UV-bestandigt materiale, som er designet til at kunne tåle at være udenfor.

Fordele

 • Konkurrencedygtig pris
 • Kan bruges af både børn og voksne
 • Ell-Tex materiale
Ulemper 

 • Stativet kan være kompliceret at slå op og folde sammen

Specifikationer

 • Stribet design på køjen 
 • Lilla look 
 • Godt valg til dig der ikke har købt hængekøje til have før

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar