Træ er både et af de mest holdbare og mest klassiske materialer, der bliver brugt til at fremstille møbler. Det gælder også havemøbler. Træ kræver en del mere vedligeholdelse end for eksempel havemøbler af plast eller nonwood. Til gengæld er langt de fleste træhavemøbler god kvalitet, og du får havemøbler, som kan følge dig hele livet, hvis du ofrer den kærlighed, de har brug for.

En anden fordel ved træ er, at det passer ind overalt. Du kan let skabe en fantastisk oase i haven, baggården, kolonihaven eller sommerhuset med møbler i naturtræ. Desuden bliver dine træmøbler kun smukkere og mere unikke med tiden, når de løbende udvikler patina.

Træ havemøbler kommer i alle afskygninger, og du kan finde lave, høje, små, store, runde, firkantede, smalle, brede versioner – og flere til. Du har altså næsten med garanti et træ havemøbel-match et eller andet sted. Hvis du skal have lidt inspiration til at finde ud af, hvad der passer bedst til dig og dine udendørsarealer, finder du vores bedste bud på både klassiske og moderne versioner af havemøbler i træ.

House Doctor Woodie havebord – til et hyggeligt og rustikt loungeområde

House Doctor Woodie havebord

Et havebord i teaktræ med rustikt og stilet udtryk. Det er her en version fra House Doctor, som passer perfekt til et lille loungeområde i haven. Teaktræ er et rigtig godt valg til havemøbler i træ, fordi det indeholder meget naturlig olie, som beskytter træet mod at tage stor skade af vind og vejr.

Selve bordet har en forholdsvis stor plankebordplade på 70 x 82 centimeter. Der er med andre ord god plads til at servere kaffe, drinks og danskvand til din familie eller dine venner, når de kommer forbi i løbet af sommeren. Siderne er sammensat af planker, der sidder helt tæt, så de er lukket helt af. For- og bagsiden af bordet er åbne. Det skaber rum under bordet, som får det til at virke let på trods af det ellers lidt tunge, robuste design.

Bordets højde er 35 centimeter. Det giver bordet en perfekt størrelse til at stå i selskab med et sofamøbel eller en lænestol. Alternativt kan du også skabe et uformelt hyggehjørne på terrassen ved at bruge hynder direkte på jorden. På den måde bliver der let plads en flok venner og et spil kort rundt om bordet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Skargaarden Viken stol – klassisk, sammenklappelig stol i teak

Skargaarden Viken stol

Er du på udkig efter nye havestole til et udendørs spiseområde? Her er nogle meget klassiske stole fra Skargaarden. De er fra serien kaldet Viken, som består af teaktræ havemøbler. Designeren bag hedder Gunilla Norin, og hun er kendt for at designe møbler, som går i et med sine omgivelser.

Disse stole er ingen undtagelse. Den varme farve fra teaktræet komplimenteres godt at både beton-, flise- eller græsunderlag. Ryglænet er let buet, og det gør stolen ergonomisk komfortabel at sidde i. Samtidig vipper sædet en smule opad, og det bidrager til følelsen af at have lyst til at læne sig tilbage og sidde godt i lang tid.

Viken-stolen kan du klappe sammen, når den ikke er i brug. Det gør det nemt at pakke stolene væk, når det bliver for køligt at sidde ude i vinterhalvåret. Dog får du ikke fornemmelsen af, at stolen knækker under dig, som man kan få af nogle klapstole. Den står nemlig godt fast med en vægt på 7 kilo. Desuden måler en af disse stole 94 centimeter i højden og henholdsvis 47 x 51 centimeter i bredden og dybden.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Skargaarden Viken bord, lille – plads hele vejen rundt på en mindre terrasse

Skargaarden Viken bord, lille

Dette bord stammer ligeledes fra Viken-serien og er designet af Gunilla Norin. Ligesom stolene er bordet fremstillet af massivt teaktræ – lige på nær de få skruer, der holder sammen på bordplade og ben.

Bordet plade er er udformet af smalle teakplanker, der sidder parallelt med en smule mellemrum mellem hver. Plankerne har ligesom fået en ramme af planker, der bryder med resten af pladen og i stedet følger bordet sekskantede form. På den måde følger sammensætningen fuldstændig samme stil som stolene og laver det perfekte match.

Også selve understellet eller benene på Viken-bordet følger samme design som stolen. Det består af let buede ben, som krydser hinanden. Buen giver en lethed og et udtryk af elegance, som ikke var opnået ved at lave dem rette.

Formen på bordpladen giver bordet kvaliteter fra et rundt bord. Fordi der er kortere til hjørnerne – og flere af dem – kan alle omkring bordet se hinanden i øjnene, når de sidder der. Man får automatisk en følelse af nærvær. Samtidig gør det, at der er tilføjet kanter, at bordet på sin vis er delt op. Det er let at fornemme grænserne, og pladsen til den enkelte er forudbestemt i modsætning til ved et rundt bord.

Bordet har følgende mål: L110 x B95 x H72,5 centimeter. Det vejer 11 kilo.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Skagerak Vendia sæt – det lille spisesæt til ude og inde

Skagerak Vendia sæt

Skagerak er et dansk brand, der har eksisteret siden 1976. Når de producerer møbler, lægger de særlig vægt på håndværk og kvalitet. Det ser man blandt andet på Vendia-sættet, som vi har med på oversigten her.

Vendia er et mindre sæt af teaktræ havemøbler bestående af et bord med målene Ø75 x H67 centimeter og tre stole, som måler B41 x D52,5 x H82,5 centimeter. Størrelsen på sættet egner sig rigtig godt til en altan eller en lille have. Selvfølgelig kan man også bruge sættet i en større have, eller man kan sågar lade sig friste og tage havemøblerne med ind i varmen og bruge dem til en spiseplads i køkkenet.

På trods af det minimalistiske design er der ikke mangel på skønne detaljer på disse træ havemøbler. Skruerne i messing komplimenterer teakens varme nuancer rigtig godt. Ben på både stole og bord er let buede for at give en ekstra portion elegance til sættet. Selve sædet og ryglænet på stolene er formet til at passe ergonomisk godt til den siddende. Desuden er stolene lige til at klappe sammen, og det er en praktisk funktion i forbindelse med opbevaring.

Det er heller ikke uden betydning, Skagerak har valgt at skabe et sæt med et rundt bord, når nu det er med tre siddepladser. Skal man sidde tre mennesker ved et firkantet bord, kan den ene hurtigt komme til at sidde lidt udenfor. Ved det runde bord kan alle tre hele tiden se hinanden i øjnene. Det er en rigtig rar detalje, når du for eksempel skal vende verdenssituationen med dine to gode venner.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

House Doctor Woodie loungestol – robust, rustik og hyggelig

House Doctor Woodie loungestol

Til deres Woodie-bord har House Doctor designet en tilsvarende loungestol. Woodie-stolen er fremstillet i massiv teak med samme rustikke udtryk som bordet. Sæde og ryglæn består af planker, der sidder på tværs med et lille mellemrum. Siderne er helt tætte og virker meget robuste. Ligesom ved bordet er for- og bagside åbne, så der bliver skabt en lettere følelse til stolen.

Loungestolens sæde hælder lidt bagud, og sammen med det let tilbagelænede ryglæn får du en dejlig, afslappet siddeposition. Hvis du bruger den sammen med Woodie-bordet – eller en anden skammel – kan du virkelig få fornemmelsen af at sidde i et rigtigt flydermøbel. Der er også god plads til at flyde i dette havemøbel. Bredden måler 60 centimeter, dybden siger 70 centimeter, og så har den en højde på 66 centimeter.

Woodie-stolen kombinerer noget hyggeligt med en robust og rustik stil, som får designet her til at virke enormt godt med en nordisk indretning. Hvis du er helt vild med Woodie, men ikke har så meget udendørsareal at prale af, kan du også sagtens hive både stolen og bordet med ind i stuen og lave en indendørs lounge i stedet. Pynt stolen med et par puder og en farverig plaid, og skab et skønt hyggehjørne, hvor du kan læse bøger eller se tv og drikke kaffe.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Classic Room Unika bænk – møbel af genbrugsmaterialer med en historie

Classic Room Unika bænk

Hvis du er til specielle, unikke eller sjove møbler, skal du gøre holdt her. Når du køber Unika bænken fra Classic Room, kommer du nemlig til at få en helt unik version af den. De producerer møblet af genbrugstræ fra Indien – for eksempel fra nedrivning af gamle huse. Så måske er din nye siddeplads, hvad der engang var et bærende element i en bygning et sted i Indien.

Den måde, Classic Room producerer bænken på, gør, at der vil være mærker og huller at se på bænken. Noget, man normalt forbinder med slid, bliver altså i det her tilfælde til charmerende og rustikt udtryk. Selvom der kan forekomme variationer i bænkenes størrelser, lyder målene cirka på 91 centimeter i bredden, en dybde på 30,5 centimeter og en højde på 38 centimeter.

Hvis du ikke lige står og mangler en siddeplads, kan bænken for eksempel bruges som et lille loungebord eller en hylde til planter og lanterne. Bænken er oplagt til udendørs brug og kan sagtens holde til det. Den kan selvfølgelig også bruges din indendørs indretning som sofabord eller ekstra siddepladser ved spisebordet. Det er kun din fantasi, der sætter en stopper for funktioner såvel som historien i din kommende Unika bænk.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Skargaarden Viken bord, stor – holdbart teaktræsbord med plads til mange

Skargaarden Viken bord, stor

Endnu en gang vender vi tilbage til et møbel fra Viken-serien af Gunilla Norin. Denne gang kigger vi på den store version af det skønne, sekskantede teak havemøbel. Hvis du drømmer om god plads til sommerens havearrangementer, kunne du meget vel drømme om dette bord. Med en størrelse på L140 x B121 x H72,5 centimeter kan du placere mange mennesker rundt om bordet. En bordplade i den størrelse gør også, at du kan servere flere forskellige ting for de omkringsiddende, uden det føles trængt, når der kommer tre skåle på bordet.

Som med de andre teaktræ havemøbler fra Viken-linjen får du et bord i solid kvalitet, hvor der er lagt stor vægt på detaljen. Også ved denne gren af serien gælder det, at bordet kun består af massiv teak bortset fra enkelte skruer, der sikrer, at bordpladen bliver hængende på benene, uanset hvor hårdt dine gæster banker glassene ned i.

Havebordet her er selvfølgelig oplagt at sætte sammen med Viken-havestolene. Du kan også tage et kig på andre stole fra Skargaarden i samme materiale, hvis du måske er til noget med armlæn eller tekstilsæder. Men den varme naturfarve fra teaktræet gør i virkeligheden bordet let at kombinere med alverdens slags havestole og skamler, hvis du allerede er veludstyret på den front.

Bordet skal vedligeholdes med træbehandling og -olie en gang i mellem ligesom alle andre teaktræsmøbler. Hvis du sørger for den del, er teaktræ en sort, som selv indeholder rigtig meget beskyttende olie. Derfor får du altså også et havemøbel, der kan holde mange generationer igennem.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Havemøbelland Blokhus teak havemøbelsæt – eksklusivt look med hul til parasol

Havemøbelland Blokhus teak havemøbelsæt

Endnu et bud på et rigtig flot havemøbelsæt til en god pris. Havemøblerne er fremstillet af massiv teak, og med i sættet følger en bænk med plads til tre, to stole og et stort, familievenligt bord med en størrelse på 170 x 90 centimeter. Udover sin udmærkede størrelse har bordet plads til en parasolstang i midten. Det skaber muligheden for at skærme siddepladserne fra solen på de dage, hvor solen lige står en tand for skarpt.

Havemøblerne har fået et eksklusivt touch ved krydsbrædderne, du ser i ryglænene. Det giver en elegance, og så bliver det en smule mere spændende at kigge på. Det er et design, der let kan få ledt tankerne over på en badehotelsferie eller et spaophold – og hvem vil ikke gerne have det i baghaven?

Hvis du ønsker at gøre lidt ekstra ud af det fine havemøbelsæt, kan du skrue lidt op for komforten ved at tilføje nogle hynder og puder. Du kan også bruge et udendørs gulvtæppe og nogle planter til at sætte et personligt og hjemligt præg på havemøblerne. Ved at lave små justeringer kan du nemt gøre det til dit helt eget unikke møbelsæt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Havemøbelland Alsa Blokhus teak havemøbelsæt – få plads til flere med udtræk

Havemøbelland Alsa Blokhus teak havemøbelsæt

Hvis du er sådan en, der holder af at være vært – eller måske bare ofte ender med at være det – kan du måske en gang imellem få brug for at lave lidt ekstra plads. Når alle vennerne kommer forbi til kølig hvidvin eller grillede hotdogs, kan der i hvert fald hurtigt blive trængt på pladsen. Med disse massive teaktræshavemøbler får du god plads til familie i hverdagene, og i weekenden kan du hurtigt skabe ekstra plads med udtræksbordet. Bordet har en bredde på 100 centimeter, og det er op til dig, om længden skal være 180 eller 240 centimeter.

Designet på Alsa Blokhus havemøbelsættet er igen lavet med krydsede brædder i ryglænene. Selvom du får et stort, tungt og robust havemøbelsæt, er det lavet med noget luft og lethed i udtrykket.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Havemøbelland Java teak havemøbelsæt – klassisk design og plads til parasol

Havemøbelland Java teak havemøbelsæt

Det sidste skud på stammen af klassiske havemøbler i teaktræ er Java-sættet fra Havemøbelland. Endnu et sæt bestående af en bænk, to stole med armlæn og et bord i en god størrelse på 90 x 170 centimeter. Bordet har hul til en parasol på midten, så du kan skærme solen af, hvis du trænger til lidt tid i skyggen.

Havemøblerne er sammensat af lige brædder i ryglæn, siddeflader og på bordpladen. Et helt klassisk og minimalistisk design, hvor detaljen for eksempel ligger i de let buede armlæn og afrundingen af ryglænet.

Det er et havemøbelsæt, der ikke larmer for meget på terrassen, men i stedet blender ind med sine omgivelser og bliver en del af dem. Det er let at sætte et personligt præg på havemøblerne med forskelligt tilbehør. Skulle du alligevel synes, det bliver for kedeligt i længden, kan du altid ændre udtrykket med en gang maling eller særlig træolie.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Havemøbelland Solo teak havemøbelsæt – flotte træ havemøbler på budget

Havemøbelland Solo teak havemøbelsæt

Udover forskellen på materialerne, når man køber møbler i massivt træ i stedet for plast, er forskellen på prisen. Havemøbler i træ er generelt en smule dyrere, men det betyder ikke, du skal tilsidesætte et stort budget for at finde nogle, der ser godt ud og er af tilsvarende god kvalitet. Se for eksempel Solo havemøbelsættet fra Havemøbelland.

Det er et godt bud på et havemøbelsæt i klassisk design til en god pris. Med i sættet får du en bænk til tre personer, to stole med armlæn og et stort bord, som måler 150 x 90 centimeter på overfladen. Der er altså rigeligt plads til at samle familien om et udendørs aftensmåltid på de varme dage.

Havemøblerne her er fremstillet i massiv teak, og du kan derfor forvente at have dem med dig i mange år – hvis du husker at vedligeholde dem ligesom alle andre træ havemøbler. Træet har et rigtig flot spil af lyse og mørke nuancer, som løbende vil ændre sig, i takt med havemøblerne får noget patina. Selve designet er klassisk, robust og hyggeligt. Fladerne på bænk, bord og stole er sammensat af smalle planker, hvor man har brugt lidt tykkere planker til at ramme dem ind.

Denne side er anmeldt af: Liv O. Berg Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar