Det er skønt med friske, flotte og farverige blomster og buketter i hjemmet – problemet med dem er bare, at de kun holder nogle få dage, før de begynder at hænge med hovedet og til sidst visner. Så må man købe nogle nye, men friske blomster er ikke ligefrem billige, og især ikke for dem der gerne vil have blomster omkring sig hele tiden. Løsningen? Tørrede blomsterdekorationer! Med tørrede blomster kan du fylde dine vaser med dekorative blomster uden at skulle tænke på at give dem vand og uden at skulle udskifte dem hver eneste uge. Og bare fordi de er tørrede, betyder det ikke, at de er grå og kedelige – rigtig mange blomster bibeholder deres fine farver under tørringen, eller bliver farvet efter tørringen, så de er spækfyldt med skønne farver, der kan pifte din indretning op. Er du klar på tørrede blomster til dit hjem? Så læs med her, hvor vi har samlet en oversigt over 6 skønne tørrede blomsterbuketter, så du kan få inspiration til din indretning.

 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Glixia, gul – Følelsen af sommer

Glixia, gul
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Glixia er en karakteristisk blomst, som vi ofte ser i tørret version. Den er utrolig populær på Boxdelux.dk i denne gule farve. Glixia er en skøn, meget lille blomst. Hovedet er meget småt og har derfor en særlig elegance over sig. Buketten er god til dig, der ønsker at få noget farve ind i dit hjem. Den gule farve giver en varm følelse, som er rigtig skøn – særligt om sommeren. Den varme farve giver meget samme look som en frisk buket, derfor er denne også et godt valg til dig, der ikke helt kan finde ud af, hvad du synes om evighedsbuketter. 

Buketten er mellem 35-40 cm. Den passer godt i de fleste vaser, men den kan også sagtens klippes til, hvis den ikke passer præcist til din vase. Hvis du ønsker flere farver, kan du nemt kombinere den med andre evighedsbuketter. Du kan eksempelvis kombinere den med glixia-blomsten i andre farver, eller du kan vælge at kombinere den med en blomst med et helt andet udtryk. Hvis du ønsker en kontrast, kan du med fordel kombinere den med en evighedsbuket i en blå farve. 

Denne buket, mener vi, kan kombineres med mange forskellige farver. Hvis du ønsker, at den gule farve ikke skal fremtræde for meget, kan du vælge en mere markant vase eksempelvis i en kontrastfarve som blå. Du kan også vælge at lade buketten styre udtrykket ved at tage en vase i en neutral farve eller vælge en glasvase.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Bungalow tørrede blomster – Blush Daisy 3 stk – Perfekt til lille dekoration eller buket

Bungalow tørrede blomster – Blush Daisy 3 stk

Med den lille Bungalow buket får du en blandet buket, som er super sød og afstemt farvemæssigt. Den består af tre forskellige tørrede blomsterarter. Den er meget velegnet til at stå for sig selv, og den er også fin at kombinere med andre typer af tørrede blomster.

Den lille buket er blot 16 cm i højden. Det gør den til en fleksibel buket, som kan mikses med andre typer blomster eller bare stå i en vase og være sammen.

De er også oplagte at bruge i en krans eller en anden form for blomsterdekoration, der skal være langtidsholdbar. Det gør den til en lille fleksibel buket.

Bukettens tre blomster er diskrete i farverne, og de egner sig glimrende til at stå sammen i en lille vase. Det kan være en vase, der også har de samme farver som blomsterne. Det kan også være en lille eller flere små dekorative vaser i en neutral farve – eller i klar glas.

Bukettens beskedne højde gør den nem at placere på små steder, der lige mangler en lille køn farveklat. Det kan være i ethvert rum i hjemmet. Blush Daisy vil klæde alle de rum, som den bliver sat i. Det kan være i stuen, på badeværelset, i entréen, i soveværelset eller der, hvor du synes. 

Buketten er også genial at have med i sommerhuset. Det er den, fordi den ikke behøver vand. Desuden kan den klare sig uden opvarmning af huset hele året rundt. Pynt op med tørrede Bungalow blomster hvor som helst.

Phalaris, light pink – den forsigtige buket

Phalaris, light pink

Her ser du den smukke phalaris-buket, som er utrolig populær på Boxdelux.dk. Den flotte phalaris er en skøn, neutral blomst, som er en slægt af græsarten. Bladene ligner bladene på en lilje, men den har små endestillede toppe, som giver et flot og elegant udseende.  Denne buket har en skøn, forsigtig light pink nuance. Når blomsten er tørret, går både stilk og blomst rigtig godt i spænd med hinanden. Den giver et forsigtigt, elegant look, som ikke trækker for meget opmærksomhed, men som samtidig er utrolig smuk og fængende. 

Buketten har lange stilke. Den har alt i alt en længde på cirka 60 centimeter. Phalaris-blomsten har forskellige længder, hvilket giver god fylde og diversitet i blomsten. Du får i denne evighedsbuket et stort bundt phalaris-blomster. Disse blomster fylder dog generelt ikke særligt meget som andre blomster. Derfor anbefaler vi, at du sætter buketten i en lang, slank vase. Det kan være en bordvase eller en gulvvase. Du kan også vælge at kombinere buketten med en anden evighedsbuket for at skabe et særpræget look eller for at give mere fylde. 

Hvis du er i tvivl om, hvilken buket du skal vælge, men føler dig tiltrukket af denne smukke, forsigtige buket, så er det måske, fordi du er omsorgsfuld og medfølende. Det er nemlig dét den lyserøde farve symboliserer. Derudover det et tegn på håb. Den appellerer til de varme og trøstende følelser. Derfor kan buketten helt sikkert bidrage til en skøn atmosfære. 

Protea, rød. 5 stk. – tørrede blomster i ildfarver

Protea, rød. 5 stk.

Buketten med de smukke og imponerende Protea blomster lyser godt op i rummet. Deres farvesætning, der svinger fra gul over orange og til dyb rød, er meget iøjnefaldende. Der skal ikke ret mange af blomsterne til, før du har en buket af en fin størrelse. De fem tørrede blomster, som buketten består af, er rigeligt til at stille i en pæn vase.

Hver blomst måler ca. 30 cm, og da den har en vis dominans i forhold til farve og form, så kan buketten live enhver stue op. Du kan også vælge at skille blomsterne ad og sætte dem i en lille fin vase hver især. Det giver et anderledes og mere simpelt udtryk. Blomsterne kan naturligvis også kombineres med andre tørrede blomster. Det vil klæde de røde Protea.

Da blomsterne er tørrede, så holder de farverne, og du kan derfor arrangere dem på forskellige måder. Det giver en variation, som gør det til en spændende buket. 

Blomsterne har en vis højde, og de har ingen blade. De vil derfor komme mest til deres ret, hvis de står i en vase, som de kan spille op til. Den skal dels have en vis størrelse, og dels bør den enten være helt neutral eller have en matchende farve. Det kan være en vase i gennemsigtig glas eller en vase i en neutral farve. Har du en smuk vase i en matchende farvesætning, så vil den være helt perfekt til Protea.

Havre, grøn – skab landlig idyl i stuen

tørrede blomster dekorationer

Skal det være enkelt, men stadig med fuld kraft i farverne, så er det denne lagurus-buket, du skal gå efter. Buketten måler 40-50 cm og er farvet i den skønneste blå farve. Så er du en af de mange, der bare ikke kan få nok af blå nuancer i indretningen, så er lagurus-buketten næsten uundværlig. Den fylder ikke meget og kan derfor indgå som en lille, men kraftfuld dekoration i vindueskarmen, på hylden eller i gulvvasen. Buketten kan nemt klippes til, så du kan bruge den lige der, hvor du har lyst.

Hvis du synes, at der godt må være lidt mere gang i buketten, så er den også ideel at sammensætte med andre tørrede blomster og skabe din helt egen og unikke buket. Du kan f.eks. samle den med blomster i andre blå nuancer eller skabe kontrast ved at tilføje gule blomster – eller bare gøre den mere fyldig med naturlige og afdæmpede blomster eller græsser. Uanset hvad så vil den blågrønne farve skinne igennem og være med til at pifte din indretning op.

På grund af bukettens enkelhed, vil en vase i en atypisk form være perfekt – og gerne en let glasvase, så man kan se de fine strå, og så buketten kommer til sin ret. Men buketten er taknemmelig og vil også kunne gøre sig fint i en tungere vase. Prøv dig frem, og tilpas det efter din smag – det gode ved de tørrede buketter er netop, at de holder evigt, så du kan variere deres placering og vaser fra tid til anden, når du vil give indretningen et nyt udtryk eller blomsterne lidt nyt liv.

Evighedsbuket fra Mots More, rød – sæt kulør på indretningen

tørrede blomster dekorationer

Denne store og fyldige buket fra Mots More er et kunstværk i sig selv og vil med garanti vække beundring hos dine gæster. Buketten lyser op med sine stærke, røde farver og skaber god energi i hjemmet. Så hvis du er en af dem, der køber blomster for farvernes skyld – for energien i at omgive dig med friske og klare farver, så er dette helt klart en buket for dig.

Buketten er et farvet miks af græs og blomster, som både fylder godt i rummet med dens farver og med dens lange og fyldige strå. Det er derfor oplagt at have den stående i en gulvvase, hvor den kan få lov til at brede sig og komme til sin ret. Du kan dog også klippe den til eller dele den lidt op, hvis den bliver for lang og stor til din smag. 

Næsten uanset hvilken vase du kommer denne buket i, så vil buketten skinne igennem. Men du kan moderere bukettens udtryk ved hjælp af vasen. Kom den f.eks. i en høj og ugennemsigtig vase, for at nedtone buketten lidt. En ensfarvet vase – f.eks. i sort eller mørk rød – vil skabe opmærksomhed omkring blomsterne, men samtidig skabe en rolig kontrast til dem. På den anden side vil en lavere, klar vase få buketten til at skinne igennem og komme til sin fulde ret. 

Helichrysum, rød – blomsten, der lyser op i mørket

tørrede blomster dekorationer

Her er endnu en buket til dig, der er vild med at få de skarpe og oplivende farver ind i hjemmet – denne gang med naturlige brændende røde, orange og gule nuancer der skaber liv i hjemmet. Buketten har et vildt og naturligt look, så det næsten ikke er til at tro, at den ikke lige er kommet friskplukket ind ude fra haven. Den er altså perfekt til at give en oplevelsen af friske blomster på trods af at buketten er tørret.

Den fine buket måler 40-45 cm., men kan, ligesom de andre buketter, nemt klippes til og tilpasses til dine vaser. Hvis buketten bliver for stor og for vild, kan du også sagtens halvere den, eller du kan samle den til en ny buket med andre tørrede blomster for enten at nedtone den eller give den endnu mere kraft og farve. De orange og røde farver passer f.eks. perfekt samme med grønne og blålige nuancer.  

Også denne buket går selvfølgelig godt i mange forskellige slags vaser, der enten komplementerer de stærke farver eller nedtoner dem. En idé til at få de fine blomster til at komme mere til sin ret, kunne også være at lave helt korte og enkle buketter, som du kan have stående i små, søde vaser rundt omkring i hjemmet – gerne med et strå eller to fra en anden buket. På den måde kan du få de farverige blomster ind i hjemmet, uden at de larmer for meget. 

Lagurus, blågrøn – enkel og kraftfuld

tørrede blomster dekorationer

Skal det være enkelt, men stadig med fuld kraft i farverne, så er det denne lagurus-buket, du skal gå efter. Buketten måler 40-50 cm og er farvet i den skønneste blå farve. Så er du en af de mange, der bare ikke kan få nok af blå nuancer i indretningen, så er lagurus-buketten næsten uundværlig. Den fylder ikke meget og kan derfor indgå som en lille, men kraftfuld dekoration i vindueskarmen, på hylden eller i gulvvasen. Buketten kan nemt klippes til, så du kan bruge den lige der, hvor du har lyst.

Hvis du synes, at der godt må være lidt mere gang i buketten, så er den også ideel at sammensætte med andre tørrede blomster og skabe din helt egen og unikke buket. Du kan f.eks. samle den med blomster i andre blå nuancer eller skabe kontrast ved at tilføje gule blomster – eller bare gøre den mere fyldig med naturlige og afdæmpede blomster eller græsser. Uanset hvad så vil den blågrønne farve skinne igennem og være med til at pifte din indretning op.

På grund af bukettens enkelhed, vil en vase i en atypisk form være perfekt – og gerne en let glasvase, så man kan se de fine strå, og så buketten kommer til sin ret. Men buketten er taknemmelig og vil også kunne gøre sig fint i en tungere vase. Prøv dig frem, og tilpas det efter din smag – det gode ved de tørrede buketter er netop, at de holder evigt, så du kan variere deres placering og vaser fra tid til anden, når du vil give indretningen et nyt udtryk eller blomsterne lidt nyt liv. 

Buket, Nordic – nordisk elegance

tørrede blomster dekorationer

Endnu en lang og flot buket – denne buket er lavet med udgangspunkt i nordens fine blomster, græs og korn, som her er samlet i en lys og enkel buket. Så den passer perfekt ind i en nordisk indretning, hvor den pynter og skaber hygge uden at larme. Buketten har et vildt udtryk af planter, som nemt kunne være plukket i dit nærområde, og den leder tankerne hen på barndomssommerferien, hvor man gik rundt og plukkede vilde og skæve buketter. 

Den tørrede blomsterbuket har lange stilke, hvor den længste er 60 cm. Men du kan nemt tilpasse den til dine ønsker og til dine vaser ved at klippe stilkene kortere. Du kan også skille buketten ad til mindre buketter eller dele planterne op, så de kan pynte i forskellige vaser rundt omkring i hjemmet og være en rød tråd i indretningen. Du kan heldigvis altid samle buketten igen. 

Bukettens enkelhed gør, at den sagtens kan stå i vaser, der laver lidt mere larm – måske i en stærk farve, et flot mønster eller en sjov form? Mixet af de forskellige planter gør dog også, at den er oplagt til en mere simpel vase, der ikke trækker opmærksomheden væk fra de fine planter – som f.eks. en fin, tonet glasvase eller en enkel, hvid porcelænsvase.

Achillea, gul – få haven ind i hjemmet

tørrede blomster dekorationer

Achillea er nok en plante, som de fleste kender til, da den vokser almindeligt i Danmark, og mange har den endda i deres haver. Den er karakteristisk på grund af dens fine klaser af små blomster i den skønneste gule farve. I denne tørrede udgave er det nærmest slet ikke til at se, at blomsten er tørret på grund af dens stærke gule farve – den kunne lige så godt være plukket helt frisk. Den giver derfor et friskt og sommerligt pust til din indretning. 

Buketten er langstilket, så den passer perfekt ned i store og lange gulvvaser – og både som en slank buket og som en spredt buket, der evt. kan suppleres med andre tørrede blomster for at få en mere fyldig buket. Du kan dog også nemt klippe stilkene til, så buketten bliver kortere og passer ned i din yndlingsvase. Buketten gør sig f.eks. flot i en glasvase, hvor man kan se dens lange stilke, eller i en blålig vase, som vil få den gule farve til at træde endnu mere frem. Du kan også klippe blomsterklaserne af til små, korte blomster, som du kan placere i dine mindre vaser. 

Achillea-buketter emmer af dansk sommer og feriehygge i haven, og hvem vil ikke bibeholde den stemning helt ind i de kolde måneder? Det kan være nødvendigt med et lille minde om sommer, når morgenerne er mørke og temperaturen har sneget sig ned til frysepunktet. 

Dactilus, gråblå – det dekorative græsstrå

Dactilus, gråblå

Havde du nogensinde forestillet dig at pynte din stue med et græsstrå? Næppe. Men vi tror, du kommer til at overveje det kraftigt efter, du ser denne flotte populære buket fra Boxdelux.dk. Hvis du er på udkig efter en flot buket, som ikke trækker for meget opmærksomhed, så er denne et godt bud. Buketten måler cirka 55 centimeter og er lavet i en flot kombination mellem blå og grå. Der er flere, der ikke ønsker for meget farve i deres hjem, men helt uden farver kan det også blive kedeligt. Hvis du ikke har lyst til at være for vovet med farverne, så er denne gråblå farve altså perfekt til dig. 

Det er en forholdsvist lille buket, hvilket også bidrager til, at den ikke trækker for meget opmærksomhed. Den kan indgå som en helt lille del i tynde, høje vaser rundt omkring i dit hjem. Den kan også indgå som én mindre buket ét sted i dit hjem. Hvis du ønsker en større buket, kan du kombinere den med en anden evighedsbuket. Denne blomst er en græsart. Derfor kan du med fordel kombinere dactilus med en blomst. Det kan eksempelvis være skønne achillea i gul, da de to vil skabe en flot kontrast til hinanden. 

Da buketten er meget enkel både i sin farve og form, kan du med fordel kombinere buketten med en atypisk vase. Det kan eksempelvis være en vase i en farve, en speciel form eller en vase med nogle andre specielle elementer, der skiller sig ud. Når du kombinerer buketten med en særskilt vase eller en anden evighedsbuket, skaber du dit helt eget personlige design. Denne mulighed, synes vi, kan noget helt særligt.

Evighedsbuket fra Mots More, Pink Annika – kærlighedsbuketten

Evighedsbuket fra Mots More, Pink Annika

Denne smukke buket fra Mots More er en kombination af forskellige farver og blomstertyper. Den er designet specielt til Boxdelux, og er en af de mest populære på shoppen. Den har en skøn kombination af hotpink, lyserød og naturfarver. En kombination vi forbinder med kærlighed. Vi mener derfor, at du med fordel kan give denne buket til en du elsker eller for at huske dig selv på at elske dig selv. Faktisk siges det også, at der er en trist symbolik i at give en buket friske blomster som et symbol på kærlighed, da de hurtigt dør – og det skal kærligheden helst ikke. Derfor synes vi, at det er en fantastisk idé at give en evighedsbuket i disse flotte nuancer som et symbol på evig kærlighed. 

Buketten måler cirka 60 centimeter, og den flotte farvekombination ses i bukettens fulde længde. Fylden på buketten og de smukke blomster sidder naturligvis øverst. Men netop da farverne skinner hele vejen igennem, mener vi, at du kan have denne buket i en hvilken som helst vase. Den kan eksempelvis sættes i en glasvase. Den kan også sættes i en hvid vase for, at det er blomsterne, der lægges mærke til. Vi synes også, at det giver et yderst elegant look med denne buket i en sort vase, da de rødlige nuancer har et flot samspil med sort. Buketten har god fylde, og derfor mener vi, at den står rigtig flot alene. Hvis du har en stor vase, som har brug for en ekstra fyldig buket, så kan du altid vælge at købe to styks af denne flotte evighedsbuket.

Glixia, blå – Den lille elegante blomst

Glixia, blå

Glixia-blomsten er en blomst, som efterhånden ses mere i tørret version end som frisk afplukket blomst. Den har en karakteristisk blå farve, som fremstår feminin, uskyldig og elegant med det lille blomsterhoved. Derfor forstår vi godt, at denne buket er et populært valg hos boxdelux.dk. Den flotte blå glixia-blomst fremstår næsten turkis i sin farve, hvilket kan skabe et utroligt flot twist til et hjem, hvor der ikke ellers er mange farver. 

Buketten har en lang stilk og måler omkring 35-40 centimeter. Den passer bedst i lange, tynde vaser, hvis buketten står alene, da den ellers kan virke en smule tynd. Stilkene har en markant mørk farve. Derfor vil buketten være utrolig flot i en glasvase, hvor du kan se kontrasten mellem de mørke stilke og den lyse blå farve. Du kan også vælge at stille blomsterne i en glasvase med et let blåt skær. Dette vil fremhæve den blå farve, men samtidig vise blomstens særprægede stilke. Uanset hvilken vase du sætter blomsterne i, vil de helt sikkert pynte utroligt flot i dit hjem og bidrage til en skøn, hyggelig og elegant atmosfære. 

Buketten er særdeles flot alene, men kan også blandes med andre buketter. Du kan eksempelvis vælge at blande buketten med tørrede blomster i naturfarver for at skabe en flot buket, som fremstår mere neutral. Du kan også vælge at blande glixiablomsterne med en smuk orange buket, der vil fremhæve både den orange og blå farve.

Se også denne artikel på plantorama.dk: Sådan laver du en evighedsbuket med tørrede blomster

FAQ

🤩 Holder tørrede blomster for evigt?

Tørrede blomster bliver kaldt for evighedsblomster – ikke fordi de holder for evigt, men fordi de holder i rigtigt mange år. Det betyder dog ikke, at udseende forbliver det samme. Alt afhængig af typen af blomst og placeringen i forhold til sollys, kan farven falme en smule med tiden.

🤔 Er tørrede blomster ægte?

Alle tørrede blomster er 100% ægte blomster. Rigtigt mange blomster bibeholder deres fine farver under tørringen, mens nogle bliver farvet efter tørringen, så de igen er fyldt med flotte og spændende farver. Hvis ikke du betragter de sidstnævnte som ægte, så er der mange muligheder, hvor denne metode ikke benyttes.

👍 Medfører tørrede blomster uheld?

Ifølge Feng Shui – en filosofisk teori hvis formål er at skabe harmoni mellem mennesket og dets omgivelser – kan tørrede blomster betragtes som uheld. Tørrede blomster er tidligere levende væsner, og ethvert objekt, der minder om død og forfald reducerer livskraften og bringe uheld ind i hjemmet.

🔥 Hvor længe holder tørrede blomster deres farve?

Holdbarheden på den tørrede blomsts farve afhænger af blomsten og dens placering i forhold til sollys. Jo mere sollys, den tørrede blomst befinder sig i, jo hurtigere vil farven falme. Typisk vil farven på en blomst, der er placeret i en solrig vindueskarm, begynde at falme efter 3-6 måneder.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar