Det er blevet sent på aftenen, maden er spist, og der er kommet drinks på bordet. Rundt om det sidder dine gæster. En har fødderne oppe på nabostolen, imens ejermanden er i køkkenet. Samtalen går, folk griner, det er en festlig aften. Hvis du er typen der ofte har gæster til bords, så er der en overhængende sandsynlighed for, at du godt kan se det fornuftige i et langt spisebord eller et langbord om man vil.

Men det er ikke kun de mennesker, der ofte har gæster, der kan få noget ud af et langbord. Der er nemlig masser af muligheder i et stort spisebord, og de involverer ikke alle sammen måltider og mange mennesker om bordet. Det er nemlig også ekstremt dejligt med meget bordplads, hvis du skal holde spilaften, eller hvis du bare er træt af at skulle rydde op på bordet hele tiden.

Lige meget hvad der er din grund til at kigge efter et langbord, så er du kommet til det rigtige sted. Lige meget om du leder efter et fransk langbord, et langbord med udtræk, et svensk langbord, et rustikt langbord eller noget helt andet, så er du kommet til det rigtige sted.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

House Nordic Toulon – Et spisebord i lækkert nordisk design

House Nordic Toulon er et stort spisebord i høj kvalitet, som kan tilføje noget elegant og hyggeligt til de fleste hjem. Spisebordets store plade er ideelt til større selskaber eller den store familie, der lever en hverdag med brug for meget plads at boltre sig på. 

Bordet har en lækker bordplade bestående af to planker. Plankerne er i massiv eg, som er behandlet med olie. Designet skaber en overflade, der har et rustikt udtryk, men som alligevel er behagelig at sidde ved. De brede årer bærer naturens helt egen rå elegance. Det giver bordet noget unikt og luksuriøst. Træet er også behandlet, så siderne ikke er skåret til, men bevaret i den form træet naturligt har, lige under barken. Dette bord bringer altså et stykke natur ind i dit hjem. 

Den tunge bordplade er båret af to krydsede bordben i hver bordende. Benene er lavet i sort stål, og de danner en elegant ramme om den rå bordplade. På den måde supplerer de to dele hindanden, selvom materialerne og de individuelle udtryk er meget forskellige. Benene har også en form der gør dem rare at hvile sine ben på. Dette kan være en hyggelig feature, særligt for nysgerrige børn, der gerne vil udforske bordets muligheder. 

Bordet er populært blandt kunderne hos Frishop.dk.

Et rigtigt familiebord

Bordet er enormt velegnet til familieliv på grund at den store bordplade og dens lange holdbarhed. Børn vil altså kunne bruge bordet til fri leg uden at du behøver at bekymre dig om at de kan beskadige det. Der er også god plads til mange gæster rundt om bordet. Der er otte pladser ved bordet, der er altså både plads til dig, din familie og jeres gæster.Specifikationer

 • Materiale: Eg (olieret)
 • Farve: Eg i naturlig farve, sorte ben
 • Højde: 76 cm
 • Brede: 95 cm
 • Længde: 200 cm
 • Vægt: 48,9 kg
 • Form: Rektangulært

Muubs Space Smoked spisebord – langbord til mange gæster

En ting du altid skal overveje, når du skal købe et langbord, er hvor mange mennesker, det skal passe til. Selvfølgelig kan der være gange, hvor du pludselig har flere gæster end sædvanligt, men der er ofte ikke nogen grund til at have et bord til 12, hvis der aldrig sidder mere end 6 mennesker om bordet. Omvendt er det heller ikke smart at have et bord til 6, hvis der altid skal være plads til 10, når du har gæster.

Når det er sagt, så er 10 pladser ofte en god bordstørrelse, fordi det giver masser plads, men samtidig ikke kommer til at se meget tomt ud, hvis I sidder seks mennesker om bordet med lidt plads imellem jer.

Om Muubs Space Smoked spisebordet

Muubs space smoked spisebordet er et ekstremt smukt spisebord i røget egetræ, der er perfekt udformet til 10 personer. Ydermere går farven 2-3 mm ned i træet, hvilket betyder, at det kan holde til en del ridser og slag, uden at det pludselig mister farven, der er dog nogen varians i farven, fordi indholdet af garvesyre i egetræ kan variere rigtig meget.Den smukke egetræsplade hviler på et sæt enormt solide jernben og hvis 10 siddepladser ikke er helt nok, er der dog også mulighed for at tilkøbe en ekstra plade, der gør, at der bliver plads til hele 12 personer rundt om bordet.Specifikationer

 • 75 cm i højden;
 • 220 cm i længden;
 • 100 cm i bredden;
 • Ben i sort jern;
 • Bordplade i røget egetræ.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Venture Design Gold – Et spisebord i et klassisk snit

Venture Design Gold - Et spisebord i et klassisk snit

Venture Design Gold er skabt i et holdbart design og lækker kvalitet. Spisebordet er lavet i klassiske mørke nuancer, som vil kunne tilføje stil til enhver stue, spisestue eller køkkenalrum. 

Spisebordet har en bordplade med mål, som er optimale til dig, der har brug for at udnytte din plads godt, men samtidig har behov for en god mængde bordplads. Er længden på 180cm ikke nok til dig, kan du også forøge denne. Bordet kan nemlig udvides med op til 40cm. Det kan altså alt i alt blive 220cm langt. Det er perfekt til en familie, som også skal være forberedt på at få gæster. 

Bordpladen er lavet i sort MDF. Materialet gør pladen solid og holdbar, og er samtidig elegant og behageligt for øjet. Bordbenene er lavet i en karakteristisk form, der giver bordet sit stærke, og samtidig elegante, udtryk. Særligt er en række detaljer i messing, med til at gøre dette bord til noget helt særligt. 

Den klassiske spisestue

Det unikke ved dette bord er, at du, vil kunne give spisestuen et mere moderne og klassisk udtryk. Dette spisebord hæver baren i de fleste stuer. Dette er nok gældende, fordi det i så høj grad udstråler kvalitet og lækkert klassisk design. Hvis du supplerer dette bord med de rigtige spisestole, vil denne udstråling uden tvivl smitte af på dem. Dette køb vil altså være en uundgåelig forbedring i en hvilken som helst spisestue.Specifikationer

 • Materiale: MDF (sort)
 • Farve: Sort med messing detaljer
 • Højde: 75 cm
 • Brede: 85 cm
 • Længde: 180 / 220 cm
 • Højde til bordkant: 73,5 cm
 • Form: Rektangulært

Bloomingville Raw spisebord – det letteste langbord i test

Bloomingville Raw spisebord – det letteste langbord i test

Når det kommer til indretning, så bliver der oftest snakket om det lette udtryk, de fine designs og hvor meget en given genstand kan fremhæve letheden og ømheden i rummet. Det er en af grundene til at design og hjemmeindretning tit bliver fremstillet som en feminin disciplin, men det er der sådan set ikke nogen grund til.

Spisebordet fra Bloomingville er et ekstremt lækkert bord, der er udført i materialer af høj kvalitet, og samtidig har det et meget tungt og maskulint udtryk, der virkelig kan sætte præg på et rum, og så er det endda let at vedligeholde, da det alene skal rengøres med en fugtig klud.

Om Bloomingville Raw langbordet

Langbordet fra Bloomingville har en bordplade, der er udført i mørkolieret egetræ, hvilket er noget af det, der er med til at give bordet sit tunge udtryk. Det er ligeledes udstyret med massive jernben, der kun lægger til det tunge udtryk, og da der er tale om et relativt stort bord, er der ikke noget at sige til, at Bloomingville er endt med et tungt, maskulint bord.Noget af det, der er med til at gøre, at bordet skiller sig rigtig meget ud, er også den skrå, ujævne kant, der til trods for at den er slebet rund og blød, har fået lov at bibeholde et naturligt udtryk, der igen er med til at gøre bordet mere rustikt og mere maskulint end mange andre borde. Kort sagt er der tale om et markant bord, der helt sikkert vil skille sig ud i din indretning.Specifikationer

 • 78 cm i højden;
 • 200 cm i længden;
 • 99 cm i bredden;
 • Bordpladen er udført i mørkolierede egetræsplanker.

Timber spisebord – moderne langbord i New Yorker-stil

Timber spisebord

I løbet af de sidste årtier er den moderne New Yorker-indretning vundet mere og mere frem i Danmark. Det startede med eksponering af indretningsstilen i serier og film, men nu er den at finde i rigtig mange lejligheder rundt omkring i de danske storbyer.

Men faktisk er spisebordet en af de ting, der er lidt besværligt at passe ind i New Yorker-stilen. Det hænger sammen med, at store familiemiddage rundt om et langbord ikke ligefrem emmer storbymodernitet i en grad, der passer sammen med New Yorker-indretningen, men bare fordi det er svært, betyder det ikke, at det er umuligt, og Timber spisebordet er et glimrende bud på et langbord, der passer rigtig godt ind.

Om Timber-spisebordet

Mørke bordplader kan tit fylde rigtig meget i et rum, men det er ikke tilfældet med Timber, hvor den mørke bordplade faktisk har et meget let udtryk. Bordpladen består af to lange, bejsede planker, og benene er udført i en moderne metalramme. De to ting til sammen, giver bordet et meget modernistisk udtryk, og det er grunden til, at bordet ikke ligner nogen andre spiseborde på markedet.Timber langbordet passer ikke ind i en hvilken som helst indretning, men hvis det bliver indført ordentligt, så kan det virkelig bringe en helt ny dimension ind i et rum. Selvom bordet ser helt fantastisk ud i en klassisk moderne New Yorker-indretning, så er der også mulighed for at lege med kontrasterne, ved at placere det i et mere konservativt rum.Specifikationer

 • 74 cm i højden;
 • 240 cm i længden;
 • 100 cm i bredden;
 • Ben i sort, pulverlakeret stål;
 • Bordplade i olieret, massiv ask.

Blixton spisebord – bedst til prisen

Blixton spisebord – bedst til prisen

Når man snakker langborde og spiseborde, bliver der ofte fokuseret rigtig meget på plankeborde, men det betyder ikke, at plankeborde er det eneste rigtige. Et bord kan nemlig sagtens se helt fantastisk ud, selvom det ikke er lavet i planker, og det er i særdeleshed tilfældet, når det kommer til Blixton spisebordet, der har en plade i olieret egetræsfinér, der er designet i parketstil.

Om Blixton spisebordet

Spisebordet fra Blixton har et tidløst design, der gør, at det er et bord, du kan være glad for i rigtig mange år, fra du køber det. Langbordet har udtræk, der gør, at du kan tilføje to tillægsplader, så bordet bliver endnu længere. Tillægspladerne skal dog købes separat.Egetræsbordpladen står i skarp kontrast til bordets ben, der er udført i sortmalet MDF, hvilket giver bordet et meget rustikt udtryk, der passer rigtig godt ind i et moderne, dansk hjem. Det kræver dog heller ikke meget, at få bordet til at passe ind i et lettere designudtryk, hvilket ofte vil kunne hjælpes på vej af de andre møbler i indretningen.Specifikationer

 • 75 cm i højden;
 • 222 cm i længden;
 • 95 cm i bredden;
 • Bordet vejer 54,5 kg;
 • Bordet har plads til to udtræksplader, der dog ikke er inkluderet ved køb;
 • Bordplade i olieret egefinér.

Avion spisebord – bedste længde

Avion spisebord – bedste længde

Langbordet fra Avion er udført i ekstremt god kvalitet, og det er ligeledes udført i et stilrent, minimalistisk, skandinavisk design, der gør, at det passer godt ind i de fleste danske hjem. Når det kommer til langborde, kommer designet dog ofte i anden række, fordi det vigtigste bliver, hvor mange gæster der kan sidde ved bordet.

Her følger Avion dog rigtig godt med, da der er tale om et langbord med hollandsk udtræk. Det betyder, at bordet der i forvejen er 220 cm i længden, måler hele 310 cm, når det er trukket ud i fuld længde. Derfor er der masser af plads til venner og familie, brætspil eller hvad du nu måtte finde på at bruge det til, og samtidig behøver det ikke at fylde den samme plads i hverdagen.

Om spisebordet fra Avion

Bordpladen er lavet i hvidt melamin, og det er det, der er med til at give det så stilrent et udtryk, hvilket er en enormt stor fordel, fordi så stort et bord ofte kommer til at tage ret meget opmærksomhed i forvejen. Derfor er det ofte rart, at der er ro på farverne og designet.Bordkanten, der er udført i massiv eg, giver bordet en meget flydende overgang mellem bordpladen og benene der er udført i hvidolieret, massiv eg. Ligeledes er det hollandske udtræk både intelligent udtænkt og let at betjene. Hvilket gør det meget nemt at tilføje den ekstra plade i midten.Specifikationer

 • 76 cm i højden;
 • 220 cm i længden;
 • 100 cm i bredden;
 • Med udtræk måler bordet 310 cm;
 • Bordet vejer 51 kg;
 • Bordplade i hvidt melamin.

Muubs Sevilla – det mest markante langbord

Muubs Sevilla – det mest markante langbord

For nogen mennesker kan det ikke blive specielt nok. Det er den slags mennesker, der gerne vil skille sig ud i alt, hvad de gør, og den slags mennesker har selvsagt også brug for et langbord. Heldigvis har Muubs lavet Sevillalangbordet, der i høj grad skiller sig ud i sin blanding af terrassebord og stuebord, der gør, at det er et bord, der utvivlsomt vil blive lagt mærke til. Så kort kan det siges.

Om Muubs Sevilla spisebordet

Sevillalangbordet fra Muubs er et ekstremt flot spisebord udført i teaktræ, der både kan holde til at stå indendørs og udendørs. Netop denne mulighed afspejler sig også meget tydeligt i designet, da det er et bord, der i høj grad synes at være fanget imellem spisebord og terrassebord, men på den gode måde.Til trods for sit ret markante design, er der tale om et tidløst spisebord, der kommer til at skifte udtryk alt afhængigt af hvilke andre møbler det kombineres med. Derfor er det lige meget om det skal bruge det til at nyde de lange sommeraftener på terrassen i selskabeligt lag, eller om det er din spisestue, der mangler et markant bord. Sevillabordet fra Muubs kan nemlig klare begge dele, så spørgsmålet er bare, hvad du skal bruge det til?Specifikationer

 • 75 cm i højden;
 • 220 cm i længden;
 • 100 cm i bredden;
 • Bordet er lavet i Ny Teak.

CANNET Aspen plankebord – det mest markante langbord

CANNET Aspen plankebord – det mest markante langbord

Der er en helt særlig grund til, at plankeborde er så populær en bordtype. Det hænger i høj grad sammen med, at det er enormt svært at designe et plankebord, der ikke ser helt fantastisk ud, men nu skal det her ikke handle om plankeborde, men derimod langborde.

Aspen blankebordet er et helt fantastisk langbord, der måler hele 240 cm i længden, hvilket betyder, at der er rigtig god plads til gæster, og det faktum at det måler 100 cm i bredden, gør at der samtidig er plads til både bordpynt, gryder og fade. 

Om Aspen langbordet

Aspen plankebordet er udført i massive egetræsplanker, der er blevet bejdset i Old Bassano farve, og de lækre bordben er udført i sortmalet jern. Alt i alt er der tale om et rustikt plankebord, der kommer til at stå rigtig smukt i de fleste danske hjem.På grund af sin størrelse er der tale om et rigtig funktionelt bord, men det fremstår også som en æstetisk installation, der især på grund af sine mørke farver, i lige så høj grad er et stykke installationskunst som det er et spisebord. Hvis du er interesseret i at fremhæve bordet og samtidig bevare det enkle look, kræver det ikke meget andet end et par hvide stole, der virkelig kan spille på kontrasterne.Specifikationer

 • 74 cm i højden;
 • 240 cm i længden;
 • 100 cm i bredden;
 • Bordpladen er udført i egetræsplanker, der er blevet bejdset i Old Bassano farve.

BoDahl Versailles plankebord – et fantastisk, fransk plankebord

BoDahl-Versailles-plankebord-_-et-fantastisk-fransk-plankebord-650x400-removebg-preview

Der er noget helt særligt ved franske plankeborde, der kan løfte indretning i et rum rigtig, rigtig meget. Det hænger ofte sammen med det meget bastante, landlige udtryk, der af en eller anden grund gør sig rigtig godt i moderne hjem. Det er også en af grundende til, at dette Versailles plankebord fra BoDahl er blevet enormt populært.

Bordet trækker på designelementer fra senmiddelalderen, hvilket man blandt andet kan se på den tunge konstruktion, der gør, at bordet står enormt solidt på, men det kommer også frem i samlingerne, der er udført med meget fine detaljer. Alt dette er med til at give langbordet enormt meget sjæl, og det gør, at det er et bord dine gæster helt sikkert kommer til at snakke om.

Om Versailles spisebordet fra BoDahl

Langbordet fra BoDahl er lavet af plankeeg, hvilket er en type egetræ, med en ekstremt stærk profil, der samtidig har en bemærkelsesværdigt flot struktur, der virkelig er med til at understrege, præcis hvor smukt bordet er.Denne udgave af Versaillesbordet er udført i en deserttekstur, hvilket betyder, at træet ligner et stykke træ, der er solbleget i en ørken. Det er med til at gøre træet blegere, samtidig med at det får et mere unikt udseende.Versaillesbordet er en bestillingsvare, hvilket betyder, at det bliver lavet efter specifikationer. Fordi der er tale om en bestillingsvare, er det dog forventeligt, at det har en leveringstid på op til 12 uger.Specifikationer

 • 76 cm i højden;
 • 180 cm i længden;
 • 100 cm i bredden;
 • Hele bordet er udført i desertpræget egetræ.

Toke spisebord – mest alsidige design

Toke spisebord

Toke-spisebordet befinder sig et sted mellem moderne og klassisk, mellem konservativt og hipt og mellem yt og nyt. Det betyder dog, at du let kan finde plads til Toke spisebordet, nærmest lige meget hvordan du har valgt at indrette dit hjem. Hvis du har indrettet dig moderne, virker langbordet moderne, hvis du har indrettet dig konservativt, fremstår det konservativt og hvis du har indrettet dig klassisk, så er bordet klassisk. Selve indtrykket kommer nemlig i højere grad til at handle om de resterende møbler end om selve bordet, men det er ikke en dårlig ting.

Om Toke-spisebordet

Bordpladen består af tre lange planker i egetræsfinér, hvilket gør, at bordet let kommer til at se helt råt ud. Træet, der er brugt til at lave bordpladen, er en vokslakeret, vild egetræsfinér. Selvom der er kælet for de æstetiske detaljer, så er bordpladen også nem at vedligeholde, og det eneste den egentlig kræver, er en våd klud.Langbordet står solidt plantet på gulvet, med sorte ben i lakeret MDF, hvilket gør, at det får et fint og let udtryk. Samspillet mellem den massive bordplade og de lette ben skaber en dejlig kontrast. Alt i alt kommer Toke-langbordet til at stå rigtig flot i rummet, og der er lagt op til nogen gode aftener rundt om et fantastisk bord.Specifikationer

 • 75 cm i højden;
 • 220 cm i længden;
 • 95 cm i bredden;
 • Bordet vejer 59 kg;
 • Bordplade i vokslakeret, vild egefinér.

Det skal du være opmærksom på, når du skal købe et langbord

Længden er oftest det første folk tænker på, når de skal købe et langbord, men det er faktisk ikke længden, der gør den helt store forskel. Selvfølgelig skal et langbord være langt, det ligger ligesom i navnet, men der hvor du kommer til at mærke den allerstørste forskel, er faktisk i bredden og i højden.

En tredje forskel der kunne være vigtigt for dig, er hvordan det ser ud og hvad den er laver af. Man kan få egetræslangbord og birketræslangbord og mange andre sorter for træ og materialer.

Så bredt skal dit langbord være

Det er nemlig bredden på bordet der afgør, hvor meget du kan have stående på det, og det er tit det folk glemmer. Der bliver tænkt rigtig meget over hvor mange mennesker man gerne vil have siddende rundt om bordet, men der bliver langt fra tænkt lige så meget over, hvor mange ting man gerne vil have stående henover bordet, og det er en skam. For det er jo lige meget, at der er plads til 12 mennesker rundt om bordet, hvis der kun er plads til service og mad til 8 af dem. Heldigvis er det ret let at finde ud af hvor meget plads du har brug for. Som udgangspunkt skal to mennesker, der sidder overfor hinanden nemlig bruge et minimum af 100 cm. Med 100 cm i bredden på bordet er der nemlig plads til to middagstallerkener med en diameter på 30 cm, hvilket er standard og en stegepande imellem de to tallerkener, uden at tingene kommer til at stå klemt.

Så højt skal dit langbord være

Den anden ting der kommer til at gøre en ret stor forskel, er højden på dit langbord. Hvis højden på bordet er forkert, kommer du og dine gæster nemlig til at sidde dårligt, og hvis i sidder dårligt, er det begrænset hvor hyggelig en aften i kan få, især hvis i først begynder, at få ondt i ryggen. De fleste spiseborde har en højde på mellem 72 og 74 cm, men højden på et spisebord er faktisk ikke et fast tal. Højden på et spisebord er nemlig relativt til højden på din spisebordsstol, hvilket betyder, at det rigtig godt kan betale sig at tænke de to ting sammen. En god huskeregel er, at der skal være omkring 20 centimeter fra sædet på din spisebordsstol til bunden af bordpladen.

Så langt skal dit langbord være

Det nytter selvfølgelig ikke noget at købe et langbord, der ikke er langt. Hvis du leder efter et bord med plads til mange mennesker, der ikke skal være langt, får du nemlig allermest ud af at kigge på et rundbord. Længden på bordet og mængden af mennesker, der kan sidde omkring bordet, hænger selvsagt sammen. Hvis du vil være garanteret at alle sidder godt, bør du påregne, at der skal være mellem 55 og 60 cm bordplads pr person, i hvert fald hvis I skal spise med kniv og gaffel. Måske kunne du også være interesseret i at læse De bedste runde borde til boligen

Se også: 40 Designer Spisestuer, der får os til at svæve skrevet af veranda.com

Læs også: Rundt spisebord med udtræk | 8 smukke runde spiseborde med udtræk

Se vores artikel om: Spisebord træ

Læs også: Rundt bakkebord

Læs også vores artikel om: Rundt Plankebord af Træ

Læs mere: 5 af de flotteste spiseborde med hollandsk udtræk

FAQ

Hvor langt skal mit spisebord være?
Længden på bordet og mængden af mennesker, der kan sidde omkring bordet, hænger sammen. Hvis du vil være sikker på, at alle sidder godt, bør du påregne, at der skal være mellem 55 og 60 cm bordplads pr person, i hvert fald hvis I skal spise med kniv og gaffel.
Hvad er forskellen på et køkkenbord og et spisebord?
Et køkkenbord vil oftere være mere udsat, fordi det udsættes for mados, madlavning osv., og det vil typisk være mindre, da køkkenet ofte er et mindre rum. Et spisebord kan optage mere plads og være i flot træ, som skal olieres og behandles.
Hvor langt fra væggen skal et spisebord være?
Dette spørgsmål har ikke et ensformigt svar, da det afhænger af, hvor spisebordet skal stå, og hvilket spisebord der er tale om. En god tommelfingerregel kan være, at der mindst skal være 110-120 cm afstand fra væg til bordet. Nogle foretrækker dog at have bordenden stående mod væggen.
Hvor meget skal jeg betale for et spisebord?
Det er meget individuelt, hvor meget personer vil betale for et spisebord. Spiseborde rangerer bredt i pris, fra 100 kr. til 10.000 kr. Langborde er dog dyrere, og bordene i vores oversigt rangerer fra ca. 3000 kr. til 11.000 kr.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar