En klassisk sofa er måske ikke det bedste valg, hvis du bor småt, da de ofte er ret store og klodsede og optager meget plads i din stue.

I stedet kan en sovesofa med indbygget opbevaring måske være den helt rigtige løsning til dig. Du får al komforten fra en traditionel sofa, mens den indbyggede opbevaring gør, at du kan få frigjort markant mere plads i dit hjem. En sovesofa med opbevaring er f.eks. perfekt til små lejligheder eller til hjem, hvor hver en centimeter tæller.

Moma Grain – Beige – sovesofa med opbevaring af grain tekstil

Bedste klassiske valg

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Moma Grain er en sovesofa med opbevaring, der passer godt til dig, der gerne vil have et traditionelt udtryk i dit hjem, da sovesofaen er med til at skabe en varm og indbydende atmosfære i ethvert rum. Modellen er produceret af korn tekstil, som er en type møbelstof af fibre, der er snoet sammen for at skabe en tekstureret overflade. Materialet bruges ofte til polstring, fordi det er meget slidstærkt. 

Sovesofaen er udstyret med holdbare fjedre i bunden, hvilket sikrer, at den holder sig i god stand mange år frem. Fjedrene giver den nødvendige støtte, så du både kan bruge den som sofa og seng. Sovesofaen har også en behagelig polstring, der er fremstillet med koldskum, som gør, at du kan slappe fuldstændig af. Derudover er skummet med til at bevare sovesofaens form over tid, så den ikke bliver sammenpresset. 

Moma Grain har god plads til opbevaring af alt fra tæpper, puder m.m.. Med Moma Grain kan du altså nemt holde dit hjem pænt og ryddeligt.

Specifikationer

 • Dimensioner: B: 244cm / H: 70cm / D: 100cm (140cm)
 • Materiale: 100% polyester
 • Garanti: 2 års reklamationsret
 • Farve: Beige, Antracit, Rust, Grøn

Osvald – 150×200 – moderne sovesofa med opbevaring og fleecebetræk

Bedste minimalistiske design

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Osvald har et elegant og minimalistisk design, hvilket giver den et stilrent moderne look. Emil Højfeldt og Per Weiss er de to designere bag den moderne sovesofa med opbevaring, som begge har leveret en række imponerende resultater inden for designverdenen.

Men det er ikke kun på design, at Osvald har noget at byde ind med. Sovesofaen har f.eks. en trykkompenserende madras i højelastisk skum, der former sig efter din krop og fordeler din vægt jævnt, så du undgår ubehag eller smerter, hvilket sikrer dig en god nats søvn. Du kan med sovesofaen altså sørge for, at alle dine overnattende gæster vågner friske og veludhvilede op.

Derudover har sovesofaen opbevaringsplads nederst, så du kan opbevare tæpper, puder eller andre ting. Sofaens varme fleecebetræk er desuden også perfekt til at hygge sig i på de kolde vinterdage.

Specifikationer

 • Dimensioner: B: 200cm / H: 87cm / D: 105cm (140cm)    
 • Materiale: Fleece
 • Garanti: 5 års garanti
 • Farve: Granit, Beige, Marineblå

House Nordic Milton Sofa 204cm 3 pers. – sovesofa med opbevaring og ben i birketræ

Bedste tidløse valg

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Sovesofaen, Milton,  er betrukket med et pænt, neutralt mørkegråt stof, der passer ind i enhver indretning. Materialet er blødt at røre ved, hvilket gør den til et behageligt sted at slappe af. Du får desuden også mulighed for opbevaring under sædet, som er praktisk, hvis du f.eks. har puder, tæpper eller andre ting, der skal gemmes af vejen. De indsyede knapper på Milton er dertil en stilfuld tilføjelse til et i forvejen elegant møbel. 

Sofaen er fremstillet af det syntetiske materiale, polyester, der er slidstærkt og samtidigt nemt at rengøre. Polyester kan også behandles til at være brandhæmmende, hvilket gør det til et sikkert valg i hjem med børn eller kæledyr. Sofaen har robuste og stabile ben i birketræ, hvilket giver den et nordisk og varmt look.

Milton kan også bruges  som en seng, hvor gæster kan overnatte, når der er behov for det. Modellen er nem at folde ud, og så er den behagelig og rummelig: perfekt til en lille familie eller en gruppe venner. Dens tidløse design samt funktionalitet gør den samtidig til en god tilføjelse til ethvert rum.

Specifikationer

 • Dimensioner: B: 204cm / H: 81cm / D: 109cm (140cm)    
 • Materiale: Polyester
 • Garanti: 5 års garanti
 • Farve: Grå
 • Antal siddepladser: 3

Dragør Sofa 250cm 4 pers. – sovesofa med opbevaring til større rum

Bedste rummelige valg

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Dragør er en smart og praktisk løsning til alle, der har brug for ekstra soveplads. Sofaen kan nemt omdannes til en komfortabel seng med masser af opbevaringsplads til tæpper og puder. Den er oplagt til større hjem, og dens elegante design passer til enhver indretning. Sofaen har brede armlæn, der giver masser af plads til at hvile armene, mens chaiselongen giver dig mulighed for at strække dig fuldt ud.

Sovesofaen kan hurtigt omdannes til en seng, hvilket gør den ideel at have til gæster. Den er polstret med Inari-stof i antracit, som er meget behageligt, og så indeholder den også Bonell-fjedre, der er kendt for deres styrke. Det betyder altså, at sovesofaen bevarer sin komfort og facon i mange år fremadrettet. Dertil er modellen fyldt med koldskum, som hjælper med at holde dig kølig og komfortabel, hvad enten du sidder eller ligger ned.

Sovesofaens chaiselong er desuden fleksibel, hvilket betyder, at du kan flytte møblet uden at bekymre dig om, hvilken vej chaiselongen vender. Dette er rigtig smart, f.eks. hvis du på et tidspunkt vil lave om derhjemme. Dragør sovesofaen er rummelig og perfekt til alle, der ønsker et behageligt sted at sidde eller sove.

Specifikationer

 • Mål: B: 250cm / D: 160cm    
 • Farve: Grå
 • Antal siddepladser: 4

Fordele ved en sovesofa med opbevaring

Der er mange fordele ved at vælge en sovesofa med opbevaring. For det første er det et meget alsidigt møbel, da det både kan bruges som sofa om dagen og en seng om natten. 

Det er rigtig smart for dig, der ofte har gæster, eller som gerne vil have venner på besøg til overnatninger. For det andet har de fleste sovesofaer med opbevaring indbyggede rum, som kan egne sig til opbevaring af mange forskellige ting, hvilket er en stor fordel for dig, der gerne vil holde dit hjem ryddeligt og organiseret.

For det tredje fås sovesofaer ofte med tykke madrasser og masser af puder, så du kan hygge dig og slappe fuldstændig af uanset om møblet bruges som sofa eller seng. Slutteligt er de en praktisk måde at spare plads i dit hjem på. Hvis du har f.eks. har et lille hjem eller en lille lejlighed, kan en sovesofa med opbevaring hjælpe dig med at få mest muligt ud af din begrænsede plads. 

Hvor stor er en sovesofa med opbevaring?

Sovesofaer med opbevaring er typisk større end almindelige sofaer. De er netop designet til at imødekomme både sove- og opbevaringsbehov, og derfor skal de være rummelige nok til at indeholde f.eks. puder, tæpper og andre ting. De fleste sovesofaer med opbevaring er omkring 2 meter lange og 1 meter dybe, men nogle modeller kan også være endnu større. Husk altid at måle det rum, hvor sofaen skal stå, før du foretager et køb.

Hvilket materiale er bedst til en sovesofa?

Det bedste materiale til en sovesofa afhænger af, hvad du skal bruge den til. Hvis sofaen primært skal bruges til at sove i, er et blødere materiale som plysfløjl eller mikrofiber ideelt. Hvis sofaen derimod primært skal bruges som siddeplads, er et mere robust stof som denim eller lærred bedre. Det vigtigste er dog at vælge et holdbart materiale, du synes er behageligt.

Hvor meget kan man opbevare i en sovesofa?

Sovesofaer med opbevaring bliver mere og mere populære, da de er en god måde at spare plads i dit hjem på. Men hvor meget kan du egentlig opbevare i dem?

Tag et kig hér på nogle af de ting, du f.eks. kan opbevare i en sovesofa med opbevaring:

 • Tæpper og puder: Hvis du har ekstra tæpper og puder, kan du nemt opbevare dem i sovesofaen. Det er især praktisk, hvis du får gæster på besøg og har brug for ekstra sengetøj.
 • Legetøj: Hvis du har børn, ved du måske allerede, hvor hurtigt legetøj kan overtage dit hjem. Du kan her bruge sovesofaens opbevaringsmulighed til at holde børnenes legetøj organiseret.
 • Bøger: Hvis du er glad for at læse, kan du opbevare dine bøger i en sovesofa med opbevaring. Det er en god måde at spare plads på hylderne og holde dine bøger inden for rækkevidde.
 • Tøj: En sovesofa med opbevaring er også smart til opbevaring af tøj. Har du eksempelvis sæsonbetonet tøj, som du ikke altid har brug for, kan du med nemt gemme det væk i sovesofaens opbevaringsrum, indtil det skal findes frem igen.

Som du kan se, er der masser af forskellige ting, du kan opbevare i en sovesofa, så hvis du leder efter en måde at spare plads i dit hjem på, kan det være en perfekt løsning.

Hvis du ikke er på udkig efter en sovesofa med opbevaring, men i stedet blot ønsker en almindelig seng med opbevaring, kan du tjekke følgende artikel, hvor vi fik gennemgået de bedste af dem. 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

XL Furniture Studio Sofa 245cm 4 pers. – sovesofa med opbevaring i sort læder

Sovesofaen, Studio, har et enkelt design, hvilket både gør den nem at finde plads til og nem at matche med andre møbler. Den tilbyder medium/hård siddekomfort, som gør den velegnet til hverdagsbrug, uanset om du selv slapper af i sofaen efter en lang dag eller er vært for venner til en filmaften.

Sovesofaen har også en vendbar chaiselong, hvilket betyder, at du kan bruge den præcis, som det passer dig bedst. Modellen har desuden masser af plads til opbevaring af tæpper, puder og andet Sovesofaen er dertil udstyret med de robuste, timeglasformede Bonell-fjedre, som giver en god kombination af slidstyrke og komfort. 

Sofaen er polstret i læder, der på grund af dets slidstyrke og eksklusive udseende ofte anvendes til møbelpolstring. Et møbel med læderbetræk er en god tilføjelse til ethvert hjem og sikrer komfort og stil i mange år fremover. Læder er også let at vedligeholde, så du ikke behøver at bekymre dig om pletter eller slid.

Sofaen leveres med løse rygpuder, der kan fjernes eller flyttes rundt efter behov, så du altid kan sidde så behageligt som muligt.

Specifikationer

 • Mål: B: 245cm / H: 88cm / D: 168cm (140cm)    
 • Materiale: Læder
 • Farve: Sort
 • Antal siddepladser: 4

FAQ

Hvilken sovesofa med opbevaring er bedst?

Det er svært at sige præcist hvilken sovesofa med opbevaring, der er den bedste, da det afhænger af dine personlige behov og præferencer.

En sovesofa med opbevaring findes i mange forskellige varianter og størrelser, så det er vigtigt at vælge en, der passer til dit hjem og dine behov. Hvis sofaen skal stå i et lille rum, bør du overveje en hjørnesofa med opbevaring, så pladsen udnyttes optimalt. Disse har ligeledes masser af opbevaringsplads, så du kan have dine ting lige ved hånden.

Hvad koster en sovesofa med opbevaring?
Prisen afhænger af modellen, mærket, størrelsen og af materialet. Billigere sovesofaer med opbevaring koster typisk omkring et par tusinde kr., hvor de dyreste kan koste over 20.000 kr.
Hvad er målene på en sovesofa med opbevaring?
Målene varierer fra sovesofa til sovesofa, men er typisk mellem 190 og 210 cm i længden og 80-90 cm i dybden. En sovesofa med opbevaring er derfor en god løsning, hvis du bor småt – eller ønsker at bruge stuen eller et ekstra rum som gæsteværelse.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar