En god sovesofa er et must til den sociale familie, der elsker at have gæster, og det kan sagtens betale sig at gå efter den bedste sovesofa på markedet. Hvorfor ikke vælge den bedste af den bedste, til når dine yndlings mennesker kommer på besøg? Det kan dog være noget af en udfordring at vælge mellem det uendelige antal af både smukke og komfortable sovesofaer, slå ud senge og sofasenge, der findes på markedet. Og derudover skal det jo også være den sovesofa, der æstetisk passer ind i din indretning, og som også er behagelig at sidde i, når den er slået op om dagen.

Du kan både få sovesofa med chaiselong, læder sovesofa og futon sovesofa, og mange af dem er faktisk i så god kvalitet, at du vil kunne bruge dem til hverdag. Mange sovesofaer er på størrelse med dobbeltsenge, og de kan derfor fint bruges til de mindre boliger eller i sommerhuset.

Endelig er designerne også begyndt virkelig at tænke æstetik, mode og design ind i sovesofaerne, således at du ikke alene får den bedste sovesofa – du får også den pæneste.

Hvis du gerne vil købe den bedste sovesofa, er der flere parametre, du skal fokusere på. Du skal både kigge på fyldet i sofaen og det materiale, den er udført i. Men du skal også skele til prisen, da de billigste sovesofaer sjældent er de bedste sovesofaer. Derudover skal du naturligvis også se på design og farve, så det passer æstetisk ind i dit hjem. Og endelig skal du overveje, hvem der skal bruge sovesofaen, herunder hvor stor den skal være, og hvor i hjemmet den skal stå.

Det kan være noget af et uoverskueligt projekt at gå i gang med at lede efter en sovesofa, da markedet efterhånden er uendeligt stort. Derfor har vi lavet denne guide, så du er klædt godt på til at træffe et valg – og forhåbentlig ende med den bedste sovesofa, du kunne forestille dig.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Frode – lille sovesofa med fokus på design og komfort

Skal din sofa kunne opfylde flere funktioner? Når pladsen er trang, så er det med at tænke i smarte løsninger. Har du brug for en kombineret soveplads og sofa, så er sovesofaen Frode fra danske Nordic Dream et stilsikkert valg.

Frode er designet i en enkel og nordisk stil, og sovesofaen vil derfor blende ind og ikke forstyrre øjet i mindre rum. Derimod vil den bløde og skønne sofa automatisk blive et samlingspunkt i den lille stue eller pynte flot på gæsteværelset. Dine gæster kan også se frem til en ekstra komfortabel soveplads, når aftenen går på hæld.

Fordele ved Frode

 • Elegant og strømlinet sovesofa i nordisk design
 • Danskproduceret springmadras med Pocketspring Dual.
 • Med et liggemål på 140 x 200 cm

Et praktisk og funktionelt møbel

I hverdagen vil sovesofaen Frode fra Nordic Dream nemt kunne bruges som en almindelig, lille sofa. Der kan snildt sidde 2 til 3 personer og se fjernsyn eller drikke en kop kaffe.Du og dine gæster vil sidde behageligt i Frode, når den er slået sammen som en sofa. Siddehøjden er 48 cm, hvilket er en komfortabel højde for de fleste mennesker. I udslået tilstand forvandles Frode fra en flot og enkel sofa til en praktisk ekstra soveplads. Med et liggemål på 140 x 200 cm, er der god plads til 1 til 2 overnattende gæster på sovesofaen Frode.

Fuld fokus på komfort

Nordic Dream er en dansk producent af senge, der har et stort fokus på den bedste komfort. Når du sover, er det vigtigt at kroppen kan slappe af, så du kan restituere ordentligt.Mange klassiske sovesofaer er udstyret med en madras i skum. Skum giver, sammenlignet med en almindelig seng med fjedre, ikke samme gode støtte og trykaflastning. Samtidig er skum ikke så åndbart og ventilerende, som en almindelig madras. Indbygget i sovesofaen Frode er Nordic Dreams danskproducerede springmadras med Pocketspring Dual. Der er derfor fjedre i sovesofaens madras, så både du og dine gæster får den helt rigtige støtte i løbet af natten.

Det særlige ved Frode 

Når det kommer til sovesofaer, så er Frode både et flot og funktionelt valg. Sovesofaen ser aldeles godt ud, når den er slået sammen, så den alsidig og nem at få plads til i din indretning. Med mulighed for selv at vælge farve og armlæn til eller fra, kan du også sætte dit eget præg på sovesofaen. Når du, eller dine gæster, skal overnatte på Frode, så overrasker sovesofaen med sin gode komfort. Den rigtige madras med fjedre giver en naturlig god støtte til kroppen, så den kan slappe af og restituere under søvnen.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: H63 x B200 (B215 inkl. armlæn) x D105 cm
 • Madras: PocketSpring Dual Springmadras med skumtop
 • Farve: Blå eller grå
 • Designet og produceret i: Danmark
 • Liggeflade udslået: 140 x 200 cm

Hundevad & Co. Kreta – stor og smart sovesofa med chaiselong

Dette skud fra Kreta-stammen er på mange måder en klassisk skjult sovesofa. Den ligner og er en rigtig god og dejlig sofa, du kan bruge i stuen, på børneværelset eller på gæsteværelset. Til gæsternes store forundring fungerer sofaen dog også som seng. 

Kreta sovesofa er en genkendelig sovesofa, som du husker, en sovesofa skal være. Forskellen fra mange andre sovesofaer er dog, at den har en god størrelse. Den tillader, at mere end et menneske sover i sengen, og det er altså uden at vågne op med hold i nakken eller besvær med ryggen. 

Længden på 245 cm gør, at alle dine gæster kan sove i den. Længden muliggør også, at hele familien kan være sammen på sofaen, når der skal nørdes en Netflix-serie, hygges til en Disney-film eller råbes ad en fodboldkamp. 

Kreta sovesofa kan selvfølgelig også spejlvendes, hvis du bedste kan lide at flade ud i højre side af sofaen, når du er ved at være træt af at råbe ad dit fodboldhold. Bare fordi det er en sovesofa, behøver den ikke blive slået ud, før du kan falde lidt i søvn på din chaiselong sovesofa. 

Blødt materiale til den gode nattesøvn

Sovesofaer kommer i alle forskellige slags: høje, lave, lange og bredde. Nogle er rare at sidde i, men knap så behagelig at sove i, det kan være størrelsen eller materialet, sovesofaen er lavet af, der volder ubehag. Har du prøvet at sove på en dårlig sovesofa, glemmer du det ikke lige sådan uden videre. For de dårlige sovesofaer kan være noget så ubehagelige at sove på. Der, hvor disse sovesofaer går galt, er i forholdet til sovesofaens dobbeltliv. For den skal kunne begge ting, ellers er det ”bare” en sofa eller ”bare” en seng. Med Kreta sovesofa er der lavet en sovesofa, hvor du kan sidde og slappe af med dine gæster, du kan se en film eller spille et spil ved sofabordet, men du kan også få en fantastisk nattesøvn. En af nøgleårsagerne er selvfølgelig størrelsen. En anden er materialet. Her er indlægget posefjedre, som tillader kroppen at tage form i fjedrene, og som ikke bliver ujævn af sofabrug. Skal du have en sovesofa hjem til børneværelset eller til gæsteværelset, er Kreta sovesofa på ingen måde noget dumt bud, faktisk et rimelig habilt, komfortabelt og lækkert bud. 

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner 86/245/88 
 • Dimensioner udslået 149/195
 • Sovesofa har chaiselong
 • Kan spejlvendes
 • Posefjedre som indlæg
 • Fået i flere farver

LAFORMA Komoon sovesofa – forimprægneret stof mod pletter

En sovesofa kan være praktisk, hvis du for eksempel får overnattende gæster på besøg i dit hjem. Her er det hurtigt og enkelt at folde en sovesofa ud, så den kan fungere som seng. 

Modellen Komoon fra LAFORMA er en sovesofa i brunt stof, som har en anti-pletter behandling. Dette er en stor fordel, hvis du f.eks. selv har børn eller får børn på besøg, som overnatter. Her er det ikke noget problemer at fjerne eventuelle pletter, der skulle komme på sovesofaen ved et uheld. 

Derudover har en Komoon sovesofa en række forskellige specifikationer og mål, som er værd at nævne:

 • Sovesofaen måler 92 cm i højden, 182 cm i bredden og 95/220 cm i dybden
 • Samtidig måler den også 162 cm i siddebredden, 56 cm i siddedybden og 50 cm i siddehøjden
 • Sovesofaen har et armlæn, der måler 63 cm
 • Sovesofaen vejer 104 kg
 • Den har en rektangulær form og har i udfoldet figur nogle sovemål på 140 cm x 196 cm
 • Den købes med en ryghynde
 • Når sovesofaen plejes og vedligeholdes, skal den imprægneres, og pletter fjernes med tekstilrens

Mere og andet end blot en gæsteseng

En Komoon sovesofa består blandt andet af en meget behagelig madras, der er lavet i polyskum. Da madrassen er meget komfortabel at ligge på, kan sovesofaen også med fordel bruges som andet og noget mere permanent end bare en gæsteseng. Her kunne sovesofaen være optimal i den lille lejlighed, hvor pladsen er trang, eller på ungdomsværelset, hvor der er venner, som overnatter. En anden fordel ved en Komoon sovesofa fra LAFORMA er det tidløse design, den er lavet i. Det gør det muligt at placere den i stort set alle hjem, hvor den kan være med til at sætte et finish på indretningen. Derudover er det også en sovesofa, som du vil kunne benytte dig af i mange år, og som du derfor i lang tid vil kunne glædes ved. Den er både det komfortable og det langsigtede valg. 

Lucy Living & More sovesofa futon

Det er slet ikke til at se, at Lucy sofaen er en af de bedste sovesofaer på markedet. Når det kommer til det diskrete, skjulte og underspillede. Det kræver få greb og ændringer, og så har du pludselig en sovesofa. Der kan sidde 3 mennesker i sofaen, når den ikke er foldet ud – og der kan ligge 2 personer i den, når den er foldet ud.

Den er udført i lækker velour, som giver den er fint luksuriøst islæt. Designet er klassisk, og du vil derfor aldrig blive træt af at se på den. 

Med denne sofa behøver du slet ikke købe to. Du kan nøjes med at have den lækre blå sovesofa stående og så slå den ud om aftenen, når du skal sove. Den er således klart anvendelig til langt de fleste mennesker – hvad end den skal installeres i sommerhuset, på kollegieværelset eller som regulær sofa i jeres store hus. Og så er den i øvrigt helt ideel til at slå ud på en regnvejsdag for at se film med familien hele dagen. 

Dette er en af de bedste sovesofaer, når det kommer til den praktiske del.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 84x220x81 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 110×220 cm.
 • Vægt: 45 kg.
 • Fås i 7 farver.
 • Klassisk design.
 • Basen er udført i træ.
 • Materialer: Polyesterfyld, træben og velour. 
 • Slidpåvirkning: 15.000 martindale.

Karup Chico minimalisktisk sovesofa – god sovesofa til teenager

Her er minimalismen i sin reneste form. Den kan det, den skal, den er nem at folde ud og samle sammen, og så er den ekstremt fleksibel til dine eventuelt skiftende behov. Dette gør det til en god sovesofa til teenager, da man nemt kan få plads til flere overnattende venner, uden man behøver ligge alt for tæt.

Den er opbygget af to Tatami måtter, to sæt hynder og to madrasser – men der er ingen hængsler, og der er den supernem at skille fra hinanden. Basalt set er måtter, madrasser og hynder stablet ovenpå hinanden og udgør det for en blød og cool sofa. Når du skal sove, eller dine gæster gerne vil blive natten over, omdanner simpelthen sofaen til en seng ved blot at tage madrasserne fra hinanden. 

Du kan både omdanne sovesofaen til en mindre seng, en dobbeltseng eller to enkeltmandssenge. Den er således perfekt til kollegieværelset eller som sovesofa i gæsteværelset. Det er en meget lav sofa, og da den er uden sofaben, skal du nok ikke overtale eventuelle gangbesværede gæster til at lægge sig. 

Da der netop ikke er hængsler og i øvrigt heller ingen sofaben, skal du ikke forvente den bedste oplevelse– men den kan bestemt det, den skal.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 35x200x80
 • Fås i 8 farver.
 • Minimalistisk design
 • Sofaen er uden ben og hængsler og derfor nem at håndtere.
 • Kan laves til både én enkeltmandsseng, to enkeltmandssenge og en dobbeltseng.

Perugia sovesofa med fjedre

Her er et virkelig fint og minimalistisk design, som passer ind i ethvert hjem. Den bringer tankerne hen på nogle af de største designer gennem tiden, og snittet er holdt helt klassisk og rent. Du får her skarpe kanter, enkle detaljer og smuk finish. Prisen giver dig indtryk af, at det næppe er den bedste sovesofa, men tvivl ikke på, at du får meget for pengene her.

Rygpuderne er adskilte, så du kan lægge ryglænet ned ét af gangen. De enkle detaljer, såsom knapper i ryglænet og ben i krom, giver et smukt minimalistisk udtryk, og som nemt kan suppleres med puder og tæpper.

Denne sovesofa passer rigtigt godt ind på gæsteværelset eller det designbevidste ungdomsværelse. I udslået udgave har Perugia sofaen en liggeflade på 198×123,5 cm, og der er dermed rigeligt med plads at boltre sig på.

De lysegrå toner gør den nem at matche med den resterende indretning i dit hjem, hvad end du gerne vil holde hjemmet i støvede og diskrete nuancer, eller du gerne vil have knald på farverne.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 89x198x95 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 41x198x123,5 cm.
 • Vægt: 47 kg.
 • Klassisk og minimalistisk design.
 • Materialer: Polyester, nozag-fjedre og metal.
 • Slidpåvirkning: 25.000 martindale.

Musa Omero Sovesofa – smart design sovesofa

Musa Omero Sovesofa – luksusdyret

Designerne fra Italien har virkelig begået et lækkert stykke designarbejde her. Hvor sovesofaen oftest bliver betragtet som et funktionelt møbel, som ikke behøver være den bedste sovesofa i verden, har italienerne fra Musa SPA her haft fokus på både design og funktionalitet.

Der er tale om en rigtig god sovesofa, som tilmed ligner en helt almindelig sofa, når den ikke er slået ud. Det er særdeles komfortabel gæsteseng samtidig med, at den er smuk at se på. 

I udslået udgave har denne udgave af sovesofaen en liggeflade på 141×195 cm – men sovesofaen fås i flere størrelser, så du kan købe én efter netop dit behov. Du kan desuden få sofaen i flere forskellige stoftyper og farver. 

Madrassen har fjedre, hvilket betyder, at komforten er i top – man sover ganske enkelt bedst på en madras med fjedre. Hvis du går efter den allerbedste sovesofa, så bør denne ligge i toppen af listen.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 85x198x98 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 195×141 cm.
 • Gennemført luksuriøst design.
 • Madras med fjedre.
 • Stof: Casa Basic 6078 med slidstyrke 100.000 Martindale.
 • Fås i flere stoftyper, farver og størrelser.

Hvorfor skal du købe en sovesofa?

Den bedste sovesofa er et multifunktionelt valg, som sikrer dig og dine gæster super komfort, smukt design og masser af plads. De fleste bruger sovesofaen som en ekstra soveplads, når der kommer gæster på besøg, som bliver en enkelt eller to overnatninger. Men der er faktisk også mange, som vælger at købe en sovesofa som deres primære seng – og som således fungerer som deres sofa om dagen. Det kræver selvfølgelig, at der er tale om én af de bedste sovesofaer, hvor komforten i top – men det siger altså også noget om, hvor gode producenterne er blevet til at lave sovesofaer. Når du køber sovesofa, vil det vigtigste, du skal tænke på, være komforten. Det gælder i særdeleshed, hvis du skal bruge den som din hverdagsseng. Der findes nemlig også rigtigt mange bud derude, som ikke nødvendigvis er den bedste sovesofa. Det kan godt være, at de fleste er udført i et lækkert materiale eller har et smukt design, men det er underordnet, hvis ikke du kan ligge ordentligt på den. Det er således vigtigt, at du gør dit forarbejde grundigt og undersøger, hvor du kan få den bedste sovesofa, så du undgår rygproblemer og afbrudt søvn. Du skal selvfølgelig også altid overveje, hvorvidt du skal købe en stor sovesofa eller en lille, og om det skal være en 2 personers sovesofa eller kun til en enkelt person. Det afhænger alt sammen af dit behov, hvor ofte du skal bruge den, hvor mange gæster du gerne vil have overnattende og så videre. Det vigtigste er, at du køber en god sovesofa – den bedste sovesofa er ikke nødvendigvis den dyreste, men den vil dog sjældent være den billigste.

Hvilket materiale skal du vælge for at få den bedste sovesofa?

Som nævnt er det vigtigste i jagten på en sovesofa, om sofaen er behagelig at sove på og sidde i. Det er imidlertid også afgørende, om sofaen er slidstærk og kan holde til at blive slået ud og ind i mange år. En væsentlig faktor i den forbindelse er det materiale, som sovesofaen er lavet i. Vælger du en sovesofa i læder, får du en langtidsholdbar løsning, da læder kan holde i mange, mange år. Tilmed bliver læder ofte kun pænere og pænere med tiden. Desuden bevarer du et meget klassisk look, når du indretter med lædermøbler, og en sovesofa i læder er både et elegant og særdeles praktisk valg. Det er nemlig utroligt nemt at rengøre læder, så spilder du i sovesofaen, vil du hurtigt kunne tørre det væk. I en stofsofa vil dét scenarie utvivlsomt give en plet, der eventuelt skal renses væk. Vælger du en læder sovesofa, så vær opmærksom på at holde den vedlige med lædercreme, så den bevarer fedt og næringsstofferne i læderet fra naturens side. Du skal også være opmærksom på, at det ikke er alt læder, der er behageligt at ligge på, da det kan være meget varmt at sove på. Skal du bruge sovesofaen ofte, er en variant i læder måske ikke den bedste sovesofa, fordi dine gæster (eller du) simpelthen vil få det for varmt om natten.De fleste stofsovesofaer er udført i et stof, som består af blandinger af syntetiske fibre, herunder nylon og polyester. Det betyder, at de fleste stofsovesofaer er meget slidstærke og kan holde til lidt af hvert. Materialet holder sig desuden godt, og det er svært at se mærker efter brug, da stoffet ikke giver sig. Det gør bomuld og uld derimod, og du kan med disse materialer derfor risikere, at stoffet kommer lidt ”ud af form” i forhold til puderne i sofaen. Desuden er det nemt at lege med farver og mønstre, hvis du vælger en sovesofa i stof, da næsten alt er muligt her. Materialet bliver desuden heller ikke varmt på samme måde som læder, og allerede derfor er stofsovesofaen lidt foran på point, når det handler om at finde den bedste sovesofa.Fyldet i sovesofaen er desuden ret vigtigt, når du skal vurdere, om sofaen er for dig – de fleste sovesofaer er lavet med koldskum, som er god til at holde formen, og som i det hele taget holder rigtigt godt. Alternativt kan du gå efter en sofa med fjedre i – dette plejer at være de bedste sovesofaer, da de er lavet efter samme principper som en helt almindelig springmadras. Derfor er sovesofa med fjeder ofte et rigtigt godt valg, hvis du prioriterer søvnen og komforten højt.

Hvor meget koster en sovesofa?

Markedet for sovesofaer er utroligt bredt, og der findes efterhånden et utal af producenter og leverandører, som lover dig den bedste sovesofa til en skarp pris. Og det er faktisk ikke helt umuligt at erhverve sig en fornuftig sovesofa til en god pris – men det vil næppe være den bedste sovesofa, der findes. Mange studerende går efter de billige sovesofaer, som de samtidig bruger som deres almindelige seng. På den måde sparer de både penge og plads i lejligheden. Det kan være dyrt at skulle anskaffe sig både sofa og sovesofa, når man lige er flyttet hjemmefra, eller hvis man fortsat er studerende, og det kan derfor være et fornuftigt valg at købe en sovesofa til billige penge. Det er dog værd at investere lidt flere penge i en sovesofa, hvis du også vil bruge den som din primære seng. Har du således lidt flere penge at lege med, så gå efter en sovesofa med masser af støtte – både når du sidder i den, og når du ligger ned. En billig sovesofa vil typisk ligge i 1000 kroners klassen og opefter, men den vil sjældent være den bedste sovesofa – og derfor også sjældent en rigtigt god investering. Den vil som oftest ikke have et godt skum i puderne, hvilket gør den ustabil, og den bliver ubehagelig at ligge på efter ganske kort tid.Vil du gerne have en fornuftig sovesofa, skal du forvente en minimumspris på mindst 3000 kroner, og skal du helt op og have den bedste sovesofa, skal du regne med minimum 5-10.000 kroner. Læs også: Fløjlspude | 7 lækre og 2020-moderne puder til din indretningChesterfield sofa | 7 smukke engelske design sofaer i læderInspiration til nyt spisebord? Fransk langbord, svensk langbord og meget andetBedste sækkestole til børnSofaer med chaiselong – Se de bedste i test

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Leconi sovesofa i gråt stof – smart sovesofa

Leconi sovesofa i gråt stof – en klassisk, smuk og praktisk sofa

En sovesofa er det oplagte valg til dig, der ikke har meget plads på eksempelvis ungdomsværelset eller i lejligheden generelt.

Denne Leconi sovesofa har et look, der både er klassisk og smukt på samme tid. Selve stoffet, som sovesofaen er monteret med, er lysegråt corsica stof. Dette stof er også anvendt til at producere de påsyede knapper, der sidder på sovesofaens ryg og sæde. Denne sammensætning er med til at give sovesofaen et flot finish, der fuldender looket. Derudover er sovesofaen udrustet med ben, som er lavet i mørkebrunt træ. På den måde opstår der, i det fine samspil mellem farverne, en kontrast til sofaens ellers lysegrå farve.

Passer ind de fleste steder

En af fordelen ved at anskaffe sig denne slags sovesofa er muligheden for at få den til at passe ind i de fleste hjem, da den ikke fylder særligt meget. Derudover er det oplagt at benytte sovesofaen som almindelig sofa i dagtimerne, så den optager endnu mindre plads i rummet i løbet af dagen. I løbet af ingen tid kan sovesofaen foldes ud om aftenen, så den kan benyttes som seng om natten til blandt andet overnattende gæster. Her skal sovesofaen blot rykkes ud fra væggen, så det bliver muligt at slå ryglænet ned. På den måde har du nemt og overskueligt ekstra overnatningspladser.Med en Leconi sovesofa følger nogle forskellige mål og specifikationer:

 • Sovesofaens ben er lavet i gummitræ
 • Stoffet er lavet af 100% polyester
 • Den vejer 55 kg
 • Sovesofaen leveres usamlet
 • Den måler 92 cm i højden, 217 cm i bredden og 89/121 cm i dybden
 • Sovesofaen er produceret med Nozag fjedre og koldskum
 • Der er filtpuder til gulvbeskyttelse

At sovesofaen er produceret i en lysegrå farve giver mange muligheder med hensyn til indretning. Det er muligt at kombinere den grå farve med forskellige farver, da mange farver går godt i spænd med den grå sovesofa. Her kan du både kombinere den grå farve med mere klassiske farver, men det er også muligt at sammensætte indretningen med elementer i stærkere nuancer.

Osvald de Luxe sovesofa – funktionel 2 personers sovesofa med magasin

Osvald de Luxe sovesofa – den multifunktionelle

Her er tale om skandinavisk minimalisme i sin reneste form – en super smuk sovesofa med magasin, som er både pladsbesparende og virkelig komfortabel. Den er nem at betjene selv med én hånd og har smukke detaljer i form af runde kanter og læderstrop til udtræk.

Der er et ekstrastort magasin under sengen, hvor du kan opbevare både dyner, puder og sengetøj. Du kan selvfølgelig også bruge magasinet til alt det rod, du ikke ved, hvor du eller skal ligge hen, for eksempel legetøj, modemagasiner, vintertøj og bøger.

Sovesofaens madras har et hypersoft madrasskum og består i øvrigt af kraftige posefjedre, som giver en virkelig blød og behagelig liggekomfort. Og så har sovesofaen smarte selvudfoldelige ben. Således kan denne sovesofa sagtens konkurrere med de fleste traditionelle senge.

Den har en relativt stor liggeflade på 150x200cm, der sagtens kan rumme 2 personer. Er der kun en enkelt gæst, der skal overnatte, kan du blot fjerne sovesofaens puder, og din gæst har derved 85cm at ligge på – det svarer til en almindelig enkeltmandsseng. 

Sovesofaen er dermed velegnet til både den lille familie, der gerne vil invitere gæster på overnatning, den studerende med pladsmangel eller teenageren, der gerne vil indrette sit værelse. Den passer også fint i både lejlighed, hus, kollegieværelse og børneværelse. Det gør ikke alene Osvald de Luxe sofaen til en multifunktionel og luksuriøs udgave af sovesofaen – det gør den også til én af de bedste sovesofaer på markedet.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 72x200x102 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 200×150 cm.
 • Vægt: 96,3 kg.
 • Magasin med læderstrop.
 • Kan betjenes med én hånd.
 • Selvudfoldelige ben.
 • Magasin med læderstrop til opbevaring af dyner, puder med videre.
 • Smukt minimalistisk design.
 • Madras: Pocketspring samt hypersoft skummadras.
 • Stof: Twist 565 Granite.

Wilfred Sovesofa med springmadras

Wilfred Sovesofa – enhver designers drøm

Her får du virkelig design og farver for alle pengene. Holdt i en sennepsgul farve er denne sovesofa med runde former seriøst kræs for enhver med den æstetiske sans i orden. 

Det er en komfortabel sovesofa, der er supernem at betjene. I udslået udgave svarer den til en stor dobbeltseng.

Designet med de runde former er helt unikt, og de bløde kanter matcher de stilrene tynde sorte metalben perfekt. Der er ingen tvivl om, at designet trækker stærke referencer til skandinavisk moderne design, der virkelig er oppe i tiden i øjeblikket. Designmæssigt er det således én af de bedste sovesofaer på markedet, men på grund af højden på madrassen kan den alligevel ikke helt kåres som den bedste.

Denne sovesofa har to kraftige springmadrasser, der gør, at du både sidder godt og ligger godt i den. De to madrasser er placeret ovenpå hinanden og optager derfor minimal plads i lokalet i samlet tilstand. Den er velegnet som gæsteseng i både ekstra værelset og i sommerhuset, men den fungerer også glimrende som en farverig daybed i stuen. Den kan således sagtens indgå som et farverigt møbel i stuen, selvom du allerede har en sofa – ganske enkelt fordi denne sovesofa ikke ligner en sofa. Du kan også bruge den på kontoret, til når du har brug for at skifte position.

Madrasserne har posefjedre og kraftigt koldskum, hvilket giver den mest optimale liggekomfort. Sover du på madrassen i samlet tilstand, fylder den 80×200 cm. I udslået udgave får du hele 160×200 cm at boltre dig på. Du kan også vælge at adskille de to madrasser helt og bruge dem i hvert sit værelse – det er særligt en fordel, hvis du har to gæster på besøg, som ikke nødvendigvis har lyst til at sove ved siden af hinanden. Der er her tale om en sovesofa, som er god til brede gæster.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 40x200x80 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 160×200 cm.
 • Vægt: 46,1 kg.
 • Tynde sorte metalben.
 • Blødt og rundt design.
 • Fungerer både som daybed og sovesofa.
 • Kan deles til to separate senge.
 • Stof: Mustard Yellow 501.

Se også artiklerne: 13 af de flotteste trækommoder

Vile Sovesofa med god madras

Vile Sovesofa – blød og rund

Vile Sovesofa klassificerer sig i klassen bedste sovesofa på grund af dens innovative design, det høje niveau af komfort og den store fleksibilitet. Du får her en sovesofa, som matcher tidens trends og tendenser, men som samtidig bevarer et klassisk look, der vil blive ved med at være moderne.

Det er et flydende og let design, der lynhurtigt kan transformere sig til et stort og rummeligt loungemøbel. Den er særdeles funktionel og kan tilmed bruges både som dobbeltseng og som to enkeltmandssenge. Dermed tilpasser sofaen sig dit behov, og ikke den anden vej rundt.

Madrassen er lavet af posefjedre og koldskum, der sikrer dig en perfekt trykaflastning. Der er god balance mellem støtte og komfort, og Vile egner sig derfor rigtigt godt både som sofa, som gæsteseng og som permanent seng. 

I udslået udgave som dobbeltseng får du hele 160×200 cm at slå dig løs på – og i enkeltmandsudgaven får du 80×200 cm. Du kan desuden flytte de store puder op i ryggen, så du får optimal siddekomfort og kan se film i sengen. Således er den også et godt bud i rækken på den bedste sovesofa til både filmhygge og søvn. 

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 77x211x87 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 160×200 cm.
 • Vægt: 100 kg.
 • Har to smukke puder, der også kan bruges i udslået udgave.
 • Innovativt design.
 • Runde, bløde hjørner.
 • Kan deles til to separate senge.
 • Madras: Pocketspring.
 • Stof: Elegance 509 Anthracite Grey.

Devon Flex 450 Sovesofa – stor hjørne sovesofa

Devon Flex 450 Sovesofa – den store flyder

Her får du flyder for alle pengene. Der er tale om en super smuk sofa med chaiselong med rigelig plads til både mennesker og ting. Det er en 3 personers sofa, men der kan sagtens sidde flere. I den ene ende har du en chaiselong, så du rigtigt kan slænge dig til en god film. Du kan også sagtens sove hele natten her eller tage en hurtig morfar.

Den anden ende kan slås ud, så der kan ligge to personer ved siden af hinanden. Nedenunder chaiselongen er der et stort magasin til opbevaring af for eksempel dyner, puder og sengetøj – eller hvad du nu ellers har lyst til at gemme væk for offentligheden. 

Madrassen og sæder er lavet med Bonell-fjedre og ryggen er udført med polyetherskum, og der er dermed fuldt fokus på komforten. Den bedste sovesofa, hvis du leder efter kvalitet som i en almindelig seng.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 81x253x224 cm.
 • Vægt: 105 kg.
 • Fås i flere farver.
 • Har chaiselong.
 • Runde, bløde hjørner.
 • Kan deles til to separate senge.
 • Madras med Bonell-fjedre og ryg i polyetherskum.
 • Stof: Soul 383 Dark Green.

Devon Flex 550 Sovesofa – stor hjørne sovesofa med magasin til sengetøj

Devon Flex 550 Sovesofa – til den store familie

Har du en stor familie, og vil du gerne have plads til både dem og overnattende gæster? Så er denne kæmpeflyder den bedste sovesofa for dig. Der er plads til, at hele familien kan sidde sammen i sofaen og se film, ligesom der er rigeligt plads til gæster, der gerne vil blive og overnatte. 

Når du åbner sofaen, er der et stort magasin til opbevaring af ekstra dyner, puder og sengetøj. Der er tilmed rigeligt med plads til, at du kan gemme de ting, du ikke ved, hvor du ellers skal gøre af. Ligeledes er der et ”hemmeligt” rum i armlænet, hvor du kan gemme fjernbetjening og så videre. 

Med en bredde på 238 cm og en længde på 253 cm er der masser af plads at boltre sig på. Fyldet i madrassen består pocketfjeder, dun og fiberkugler, og den er derfor både blød og virkelig komfortabel.

Designmæssigt er denne sovesofa desuden et virkeligt skarpt valg – med sin dybe rødbrune farve stikker sofaen ud, men uden at miste sit klassiske præg. Det er ikke den oplagte sovesofa til de mindre rum, men den er mere end smuk i lidt større rum.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 87x253x238 cm.
 • Vægt: 153 kg.
 • Fås i flere farver.
 • Har chaiselong.
 • Smukt design, der både er innovativt og klassisk.
 • Stort magasinrum til opbevaring.
 • Et lille hemmeligt rum i armlænet.
 • Madras af pocketfjeder og fiberkugler.
 • Stof: Tamini 420 Earth red.

Ingolf sovesofa – klassisk pæn sovesofa

Ingolf sovesofa – den klassiske

Skarpt design til en lav pris – det er én af Ingolfs forcer. Du får her en smukt designet sovesofa, som vil stå smukt på gæsteværelset, i sommerhuset eller på det pæne kollegieværelse – og som kan udfoldes til en komfortabel og dejlig seng om natten. 

Stilen er holdt retro og klassisk, og med sine firkantede former og lysegrå look passer den godt ind i langt de fleste hjem. Og så er den nem at matche med tæpper, farvede puder og nips på sofabordet.

Liggefladen i udslået udgave er 192 cm i bredden og 121 cm i dybden. Madrassen med PU-skum er middelhård, og træbenene er farvede sorte. Et rigtigt godt valg til den prisbevidste, der gerne vil indrette sig supersmukt og minimalistisk. Det er dog ikke den bedste sovesofa, men den er ganske udmærket til et par nætters søvn.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 43x192x121 cm.
 • Smukt og minimalistisk design.
 • Ryghynde og sædehynde er fastmonteret.
 • Materialefyld: PU-skum.
 • Hårdhedsgrad: Middel.
 • Materialer: Stof og træ.

Devon Flex 460 – stor chaiselong sovesofa med magasin til opbevaring

Devon Flex 450 Sovesofa – den store flyder

Vi kommer ikke udenom Devon Flex’ mange forskellige sovesofaer i denne test, da Devon Flex laver nogle af de bedste sovesofaer i verden. Og denne version er endnu en smuk og funktionel sag med lækre detaljer. Der er plads til hele familien i sofaen, når I ser fredagsfilm, men der er også plads til jeres overnattende gæster, når sofaen slås ud til sovesofa. 

Sovesofaen har et stort opbevaringsmagasin under sofaen, hvor du kan opbevare dyner, puder, sengetøj, legetøj, bøger og så videre. Sofaen har smukke metalben, som giver sofaen et minimalistisk look, og sammen med den smukke mørkegrønne farve får sofaen et afbalanceret og varmt udtryk. Der er desuden et ”hemmeligt” rum i det ene armlæn, hvor du kan lægge fjernbetjeningen og andre små ting ned i. 

I sædet og madrassen er der Bonell-fjedre, og ryggen er fyldt ud med polyetherskum for ekstra komfort. I udslået udgave får du hele 252×224 cm at boltre dig på, og den er dermed også oplagt til de lange filmaftener, hvor I rigtigt skal hygge.

Udvalgte specifikationer

 • Liggeflade i udslået version: 81x253x224 (200×80) cm.
 • Opbevaringsmagasin under sofaen.
 • Hemmeligt rum i armlænet.
 • Fyld i sæde: Bonell-fjedre.
 • Fyld i ryg: Polyetherskum
 • Farve: Soul 383 Dark green
 • Roligt og varmt design med plads til hele familien.

KARE DESIGN Soda – elegant og stilfuld lille sovesofa

KARE DESIGN Soda sovesofa

Men denne sovesofa beviser KARE DESIGN, at en sovesofa ikke behøves at være et negativt element i din indretning. Sovesofaen fra Soda-serien er nemlig ikke blot praktisk til overnattende gæster, den kan også fungere som et elegant og stilfuldt element i din indretning.

Sofaen er fremstillet i blå polyester med guldfarvede og polerede ben af stål. Sovesofaen passer perfekt ind i et farverigt hjem, men kan også bruge i et klassisk minimalistisk hjem, hvor der skal brydes lidt med de hvide, grå og sorte farver. 

Hvis du placerer denne sovesofa, et charmerende natbord og en flot plante i dit gæsteværelse, så er indretning næsten allerede på plads. 

Sofaen er ikke designet med armlæn, hvilket giver den et meget simpelt udtryk, som du kan gøre brug af i dit hjem. På den måde behøves en sovesofa ikke at være et kluntet møbel, som fylder alt for meget i værelset. 

Praktisk og stor seng

Sovesofaen er ganske let at slå ud, og når det er gjort, får du et stort soveareal på hele 112 centimeter i bredden og 188 centimeter i længden. Derved kan langt de fleste gæster anvende denne seng, uden at det kniber med pladsen.Dette er en af de mest enkle og stilrene modeller, vi har medtaget i denne oversigt. Det har vi gjort for at kunne fremhæve populære sovesofaer til enhver smag. Hvis du vil have en elegant sovesofa i dit gæsteværelse eller i fritidsboligen, bør du vælge denne – det ville vi gøre.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 78 x 188 x 87 cm (H x B x D)
 • Stof: Polyester
 • Farve: Blå, guld
 • Vægt: 34,4 kg
 • Liggeflade udslået: 112 x 188 cm (B x L)

Innovation Living – lille sovesofa med magasin

Innovation Living – SLY sovesofa – sovesofaen til dig, der går op i at udnytte pladsen bedst muligt

Med en SLY sovesofa fra Innovation Living er det let at omdanne din sofa til en seng. Du skal blot trække sædet ud og derefter vippe ryglænet ned. 

Denne type sovesofa har et magasin til opbevaring af blandt andet dyner og puder, så møblet optager så lidt plads som muligt. Det er også med til at gøre sovesofaen ideel til et soveværelse eller en stue, hvor der i forvejen ikke er så meget plads. 

Med sit mørkeblå stofbetræk og sine sorte ben passer denne SLY sovesofa fra Innovation Living ind i det fleste hjem. Så leder du efter en stilren sovesofa, der ikke optager al pladsen i rummet, så kan denne model være noget for dig.

Sovesofaen fra Innovation Living har en række forskellige specifikationer og mål:

 • Der medfølger to ryghynder ved køb af sovesofaen
 • Sovesofaen måler 68 cm i højden, 200 cm i længden og 140 cm i bredden/dybden
 • Fyldet i både sæde og ryg er pocketfjedre
 • Det mørkeblå stof, som sovesofaen er lavet af, hedder Mixed Dance 528 Blue

Ideel til gæsteværelset

Overvejer du at anskaffe dig en sovesofa til gæsteværelset, så kan du med fordel tage et kig på en SLY sovesofa. Noget afgørende for denne type sovesofa er dens pocket springmadras, der er med til at give optimal komfort uanset, om du ligger eller sidder i sofaen. Sovesofaen er oplagt i gæsteværelset, hvor du kan sørge for, at dine overnattende gæster får en behagelig og komfortabel nat. Derudover er selve designet af sovesofaen med til at give et enkelt og let udtryk i rummet. Her er det sorte stel et flot match til stoffets mørkeblå farve, og det samlede udtryk er med til at gøre rummet varmt og indbydende.

Loke sovesofa fra Innovation Living – slå ud sofa i god kvalitet

Loke sovesofa – til den moderne familie

Loke sovesofaen er en smuk og stilren sag fra danske Innovation Living. Og du kan tydeligt ane de nordiske rødder med lyse, runde træben, lysegrå toner og knapper i kunstlæder. Der er kræset for detaljerne på denne sovesofa, og da den er uden armlæn, er den nem at placere og fylder endnu mindre end den sædvanlige sovesofa. Den er derfor også rigtigt velegnet til den lille stue, gæsteværelset eller sommerhuset.

Loke sovesofaen slås ud via et udtræk på skinner, og i udslået form får du en liggeflade på 200×140 cm. Sofaen kan dog også sagtens bruges som enkeltmandsseng ved blot at fjerne rygpuderne. Derudover har den et opbevaringsmagasin, hvor du kan lægge ekstradyner og sengetøj ned – eller hvad du ellers har brug for at opbevare.

På grund af den store liggeflade, den høje kvalitet og det smukke design kan denne sofa sagtens bruges som hverdagsseng i en længere periode. Du får nemlig en robust seng, der er komfortabel at ligge på, og madrassen er i øvrigt lavet efter samme system som boksmadrasser og -senge. 

Loke sovesofaen er således et godt valg, hvis du leder efter en af de bedre sovesofaer på markedet.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 63x200x96 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 200×140 cm.
 • Vægt: 47 kg.
 • Nordisk design.
 • Fyld i sæde: Pocket-fjedre.
 • Fyld i ryg: Koldskum.
 • Lyse træben og knapper i brunt kunstlæder.
 • Farve: Twist 563 Charcoal.

Myk sovesofa – flot daybed

Myk sovesofa – den til alle aldre

Myk sovesofaen er en af de mest alsidige og multifunktionelle sovesofaer i denne test, og så passer den tilmed alle aldre. Den fungerer strålende som daybed i stuen i det moderne hjem, da den ikke kun er funktionel, men også ekstremt dekorativ og smuk. Den fungerer imidlertid også fint som en flyder i sommerhuset, som en sofa i teenageværelset eller som en ekstra seng i gæsteværelset,

Dens kompakte størrelse er ideel til alle rum, og den er lys og let og se på. De lyse ben gør den flydende at se på, så du ikke føler, at den optager dyrebar gulvplads. Den kan fungere som enkeltmandsseng ved at fjerne rygpuderne, eller som 2 personers sovesofa ved at slå sofaen helt ud. Den kan ligeledes deles op til to enkeltmandssenge, hvilket er ideelt, når du har gæster på besøg, som ikke nødvendigvis kender hinanden ret godt. 

I udslået version får du en liggeflade på 160×200 cm (og 80×200 cm, hvis du vælger at bruge den som enkeltmandsseng). Madrassen er lavet af posefjedre, der er omkranset af koldskum. Det gør madrassen komfortabel og behagelig at ligge på, ligesom madrassens materiale gør, at den er åndbar. Rygpuderne er i øvrigt løse, så du kan frit lege med sovesofaens udtryk og stil. Designmæssigt er dette således én af de bedre sovesofaer. 

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 42x200x80 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 200×160 (200×80) cm.
 • Vægt: 47,13 kg.
 • Fungerer både som daybed, enkeltmandsseng (x2) og dobbeltseng.
 • Fyld i sæde: Pocket-fjedre med koldskum
 • Fyld i ryg: Koldskum.
 • Farve: Twist 563 Charcoal.
 • Smukt og innovativt design.

Kare Design Whisky – flot sovesofa med ben i massivt træ

Kare Design Whisky sovesofa – grøn og kobber

Her er tale om en virkelig flot sovesofa, der passer til de fleste rum i huset og sommerhuset. Den er lavet af grøn polyester med ben i massivt birketræ og poleret kobber. Det er en meget stilren, moderne og elegant sovesofa, som ser meget dyrere ud, end den egentlig er.

Kan du godt lide den farverige indretning, er denne sovesofa helt klart pengene værd – og selvom den er grøn, er den super klassisk og tidløs. Den grønne farve er varm og rolig og vil derfor kunne holde i mange år. Den er nem at indrette med, fordi den vil skabe en rolig base, uanset hvilket rum du sætter den i.

Du kan også sagtens bruge den som permanent seng i et lille sommerhus eller fritidshus, således at den bruges som sofa om dagen og slås ud som seng om aftenen. Den har ingen armlæn, og derfor er den nemmere at placere rundt omkring i hjemmet – og så fylder den lidt mindre end den sædvanlige sovesofa. 

Det er en forholdsvis let sag på 31 kg., og den er derfor ganske handy at flytte rundt på, hvis det skulle blive nødvendigt. I forhold til praktikken konkurrerer den således fint med de dyrere udgaver på markedet om at være den bedste sovesofa.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 82x181x83 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 110×181 cm.
 • Vægt: 31 kg.
 • Stof: Polyester.
 • Farve: Grøn
 • Moderne design i en rolig farve.
 • Bæreevne: Maksimalt 300 kg.

Casperia sovesofa – den lille sovesofa

Casperia sovesofa – blåt drømmehav

Casperia sovesofaen har det smukkeste marineblå stof og mørkebrune ben og er dermed en klar vinder, når du fokuserer på æstetik, mode og farver. Samtidig er designet holdt klassisk og rent, og den marineblå farve er i det hele taget medvirkende til, at sofaen stilmæssigt kan holde i mange år. 

Det er samtidig en sovesofa, som i den grad kan matche de fleste behov, hvad end det er teenageren, der vil have en smart sofa og seng, eller det er hustruen, der vil have en smuk veloursofa. 

Sovesofaen optager ikke meget plads, og den vil derfor også fungere fint i sommerhuset, på kollegieværelset eller i den lille lejlighed. 

Sovesofaen fås desuden også i en smuk brun farve. Maxbelastningen er på kun 110 kg., og den er således ikke den bedste sovesofa til flere mennesker af gangen.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 84,5x232x88 cm.
 • Vægt: 58 kg.
 • Kan bruges som både sofa, lænestol og seng.
 • Ramme og ben i gummitræ.
 • Stof: Marineblåt VIC 66 stof med slidstyrke
 • Fås også i brun.
 • Max belastning. 110 kg.

Living & More Vito – sovesofa med chaiselong

livingogmore-sovesofa-vito-rosa

Living & More har her designet en pigedrøm af den bedste sovesofa med chaiselong, hvor du virkelig kan få noget lækkert ud af enten stuen eller det æstetisk indrettede gæsteværelse. Den er udført i praktisk polyester og ændres hurtigt og let til en gæsteseng.

Uanset om du ofte har overnattende gæster, eller det sker ret sjældent, at dine gæster bliver natten over, så er det sjovere at gøre lidt ekstra ud af sovesofaen. I stedet for at holde den i neutrale farver og lade den have et udelukkende funktionelt design, så får du her virkelig mulighed for, at din sovesofa bliver bemærket. Den er holdt i en smuk rosa nuance og er nok den bedste sovesofa til den farveglade pige eller kvinde. Desuden har den en diskret minimalistisk ramme af bøg, fyr og MDF. Der er plads til 3 siddende personer i sofaen – og 2 personer, når sofaen er slået ud.

Stoffet er polyester, og den er derfor rigtigt nem at holde, da den kan støvsuges og tørres af med en fugtig klud. Desuden får du her en sovesofa chaiselong, så du også kan ligge ganske afslappet og behageligt uden at slå sofaen ud.

Designet er klassisk og minimalistisk, og med den sarte rosa farve får sovesofaen et meget skandinavisk præg. En super multifunktionel sofa, der meget vel kan komme under kategorien ”bedste sovesofa”.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 92x232x145 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 198×130 cm.
 • Vægt: 108 kg.
 • Sovesofaen har chaiselong.
 • Ramme i bøg, fyr og MDF.
 • Smukt farverigt design.
 • Udført i praktisk polyester.
 • Stof: Rosa melange.
 • Maks belastning: 200 kg.

Minimum – multifunktionel sovesofa med mange muligheder

Minimum

En sovesofa er et praktisk møbel, der har flere forskellige funktioner. Udover at være en sofa i hverdagen, skal den nemlig kunne forvandles til en soveplads.

Minimum er et bud på en funktionel sovesofa fra danske Nordic Dream med ekstra god komfort. Der er lagt vægt på de rene linjer i designet, så de mange smarte funktioner er lette at komme til og anvende i en fortravlet hverdag.

Fordele ved Minimum

 • Multifunktionelt og praktisk design
 • Flotte enkle linjer
 • Komfort med soft spring-fjedre

Find den perfekte indstilling

Minimum er en lækker sovesofa med mange smarte indstillinger, så du og dine gæster kan både sidde og ligge behageligt. Når sovesofaen ikke er slået ud, og skal fungere som en almindelig sofa, bliver den ene soveside til et behageligt, højt ryglæn. Du kan let indstille ryglænet til 3 forskellige positioner, så du kan sidde ret op eller slænge dig i sofaen.Sovesofaen har i alt 4 forskellige måder, du kan indstille hovedenden på, hvilket gør det nemt at finde den perfekte position. Vil du se flere flotte gæstesenge, kan du klikke her.

Lækker komfort med fjedermadras

Madrassen i sovesofaen Minimum er lavet med fjedre for optimal støtte. De fleste sovesofaer bliver ikke produceret med en fjedermadras, men derimod med en madras af skum. Skum yder dog ikke samme gode støtte og trykaflastning, som en rigtig madras med fjedre gør. Du vil derfor opleve ekstra god komfort med Minimum.Nordic Dream anbefaler, at du tilkøber en rulle- eller topmadras til din sovesofa. Den ekstra madras vil ikke blot øge komforten, men også beskytte tekstilbetrækket mod ekstra slid.

Minimalistisk og stilrent design

Sovesofaen er, som navnet også antyder, designet minimalistisk med fokus på multifunktionelle og praktiske detaljer. Minimum fremstår meget enkel og stilren med et beskedent nik til det industrielle. Sovesofaen har et solidt understel i sort, mat metal, der står på de skulpturelle kromben.Under selve madrassen gemmer Minimum på en ekstra praktisk detalje. Der er nemlig opbevaringsplads, så du kan have sengetøj eller puder gemt væk i dagtimerne.

Det særlige ved Minimum 

Skal du bruge en sovesofa, der kan lidt mere end det sædvanlige, er Minimum et oplagt valg. Med mulighed for at indstille både ryglæn og hovedende på sovesofaen, kan dine gæster finde de bedste sidde- og liggepositioner.Med en ekstra god fjedermadras er det let at sove behageligt på Minimum. Den adskiller sig fra mange andre sovesofaer ved netop at tilbyde en ekstra god komfort, der i sidste ende giver den bedste søvn.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: H90 x B200 x D100 cm
 • Farve: Blå, knækket hvid eller grå
 • Madrastype: Soft spring
 • Opbevaringsrum: Ja
 • Liggeflade udslået: 140 x 200 cm

Laforma Kail sovesofa til ungdomsværelset

Laforma Kail sovesofa – lækre former

Denne lysegrå sovesofa er lavet af spanske Laforma, men den leder tankerne hen på Skandinavien og minimalisme. Den er holdt i en smuk lysegrå farve, som er nem at indrette med, hvad end du er til de støvede toner eller gerne vil supplere med farvede tæpper, puder og nips.

Sovesofaen står på træben i en smuk natur-farve, som matcher de lysegrå toner perfekt. Samlet set giver sofaen et roligt og afbalanceret udtryk. 

Stilen er klassisk og enkel, og designet er stilrent og vil aldrig gå af mode. Med runde armlæn og skarpe kanter på ryggen og sædet, er designet unikt og noget helt særligt. Du får derfor fuld valuta for pengene med denne sovesofa, som du kan få glæde af i mange, mange år fremover. Den fungerer glimrende som familiens eneste sofa, men den er den bedste sovesofa til gæsteværelset eller sommerhuset. Har du en meget stilbevidst teenager boende, er den også perfekt til ungdomsværelset. 

I udslået version får du en liggeflade på 180x107cm, og det er dermed en lidt mindre sovesofa, som kan rumme en enkelt person (medmindre I vil ligge tæt).

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 77x188x90 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 77x188x107 cm.
 • Vægt: 37 kg.
 • Klassisk og minimalistisk design med smukke former.
 • Materialer: Stof, træ og polyskum.

Kare Design Texas retro sovesofa

Kare Design Texas sovesofa – til ungdomsværelset

Tyske Kare Design er også en mester udi de bedste sovesofaer – specielt når det kommer til ungdomsværelset. Mange teenagere vil gerne have en kombineret sofa og seng, så deres værelse ser mere stueagtig ud om dagen. Og med denne sovesofa er der tilmed plads til, at de kan have venner og veninder overnattende, da der kan sove to personer på den i udslået udgave. 

Sovesofaen er beklædt med brunt polyester og har fine knap-detaljer i et flot mønster. Det er en moderne sovesofa, som din teenager derhjemme vil blive rigtigt glad for. Den giver et varmt udtryk i rummet, da materialerne er holdt i varme farver, samtidig med at formerne er bløde og runde. Den indbyder til lange samtaler i ungdomsværelset samt filmhygge og snolder under dynerne. Du kan desuden nemt sætte farvestrålende puder og smukke tæpper til det brune sofastof, ligesom du kan have knald på farverne på væggen bag ved sofaen. 

Sovesofaen optager ikke meget plads og kan derfor også sagtens bruges som ekstra seng i gæsteværelset.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 88x223x94 cm.
 • Vægt: 49,1 kg.
 • Stof: Polyester.
 • Farve: Brun.
 • Blødt og roligt design.
 • Bæreevne: Maksimalt 300 kg.

Kare Design Dottore sovesofa –smart designer sovesofa med sorte stålben

Kare Design Dottore sovesofa –futuristisk og nordisk

Kare Design har her begået en sovesofa, der vitterligt kan gå som en helt almindelig sofa – blot med ekstra seje egenskaber. Den har smukke syninger i ryg og sæde samt tynde og elegante sorte stålben. 

For dig, der godt kan lide det minimalistiske look, og som foretrækker helt enkelt design, er der her tale om den bedste sovesofa. Den passer godt til sommerhuset, ungdomsværelset eller din egen stue, og inviterer til filmhygge og afslapning med sin store liggeflade og den tilhørende chaiselong.

De grå toner er nemme at kombinere med farvestrålende puder og smukke uldtæpper. Og så er den utroligt nem at omdanne til en sovesofa. 

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 79x265x87 cm.
 • Vægt: 56,9 kg.
 • Futuristisk og enkelt design.
 • Materialer: Polyester og lakeret stål.
 • Bæreevne: 250 kg.

FAQ

🤓 Hvad skal jeg holde øje med, når jeg køber sovesofa?

Du skal fokusere på både størrelse samt designmæssige egenskaber, når du vil have den bedste sovesofa. Det skal være let for dig eller dine gæster at vippe sofaryggen ned. Har du brug for ekstra opbevaringsplads i hjemmet, kan det være en smart løsning at købe sovesofa med magasin under madrassen.

🧐 Skal en sovesofa trækkes ud?

Det er funktionen med udtræk, der i årtier har gjort (og fortsat gør) sovesofaer funktionelle, smarte og populære. Det er forskelligt, hvordan sofaryggen på møblet skal foldes ned. Det er ikke alle sovesofaer, er skal trækkes ud. Nogle sovesofaer har rygge, der kan lægges ned via en integreret vippefunktion.

🤔 Hvad er forskellen mellem en billig og en eksklusiv sovesofa?

Det kommer dig både komfortmæssigt og praktisk til gode, at du køber en sovesofa i forhold til kvalitet – og ikke pris. Du kan forvente, at din sovesofa i høj kvalitet er lavet af sunde tekstilprodukter, og at rammen omkring møblet er mere slidstærk og holdbar.

🤩 Kan jeg bruge en almindelig madras på en sovesofa?

Eftersom en sovesofa ikke har sengegærde- og gavl, kan du vælge at placere en klassisk madras ovenpå fold-ud sengen madras. Er det ønsket at højne komforten og hygiejnen i sengen, kan det være det rette med en topmadras, der passer til målene for din sovesofa.

Læs også: Test-Oversigt: De 8 Bedste Sofaer Med Chaiselong Ifølge Eksperter

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar