En af de helt store trends indenfor spiseborde er det sildebensmønstrede spisebord. Bordet, som er inspireret af sildebensparketgulv, giver et smukt og anderledes look til spisebordet. Mønstret i træet bryder med det traditionelle spisebord, som ofte har lige linjer eller en hel ensartet overflade. Et sildebensbord er et godt valg til det moderne hjem, som vil bryde lidt med de traditionelle rammer og til dig, der vil have et inspirerende og smukt skrivebord.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

House Doctor spisebord kant 74 x 140 cm er et smukt, mørkt og meget unikt rundt sildebensbord

House Doctor spisebord kant 74 x 140 cm er et smukt, mørkt og meget unikt rundt sildebensbord

Sildebensbordet fra House Doctor er et helt specielt et af slagsen. Det er fremstillet i mørkt træ og olieret i en mørk farve, så det både får et flot spil og holder en mørk og dyb farve. Det adskiller sig meget fra de andre sildebensborde, vi har beskrevet, og er perfekt til dig, der vil skabe fokus på spisebordet. 

Rundt og markant 

Dette sildebensbord, som forhandles hos Dubuy.dk, er et rundt et af slagsen. Det måler 140 cm i diameter, og har derfor en nogenlunde størrelse, så der let kan sidde 4 personer omkring bordet. Den runde form på bordpladen skaber en god kontrast til det mørke træ, og giver bordet blødhed. Samtidig er det et markant bord, især på grund af de sorte bordben, som er designet til at blive set. De bløde kanter, det mørke, varme træ, spillet i overfladen og de markante bordben skaber tilsammen en rigtig god helhed og giver dig mulighed for at få et helt unikt sildebensbord til dit hjem. 

Det er ikke tilfældigt, at bordet hedder Kant 

Bordet her har en meget fin detalje på bordpladen – nemlig en kant. En kant som denne ses ofte på de firkantede sildebensborde, men på runde borde er der ofte ingen kant. Kanten sørger for at indramme det flotte mønster på pladen, og skaber harmoni til bordet. 

Gør bordet til centrum i rummet 

Sildebensbordet fra House Doctor er så markant og unikt, at det næsten bør gøres til centrum i rummet. Hvad end det skal placeres i køkkenet, stuen eller spisestuen, så kan dette smukke spisebord let centreres, således at resten af indretningen i rummet er dannet ud fra og omkring bordet. Hvis du styler bordet med spisebordsstole i træ og grønne planter i nærheden, kan du skabe et nærmest eksotisk udtryk i dit hjem, og med nogle bløde og lyse lammeskind, kan du give det et touch af hygge og nordisk design. Indretningsmulighederne er uanede med dette specielle og meget smukke spisebord. 

Et tidløst og holdbart bord 

Udover at sildebensborde er utroligt smukke og med garanti vil pynte i dit hjem, så er det også et bord, der ikke går af mode lige foreløbig. Sildebensbordet er efterfølgeren til plankebordet, som har været på mode i mange år efterhånden, og som stadig er det. Sildebensbordet med det unikke mønster er mindst lige så tidløst som plankebordet, og det vil formentlig være på mode mange år ud i fremtiden. Det er et design, som kan tilpasses stort set alle typer indretning. Derudover er et sildebensbord et robust bord fremstillet af godt træ, som vil holde i mange år. Bordbenene på disse typer borde er også ofte forholdsvis robuste, da det giver bordet lidt kant og skaber kontrast – det gør bordene endnu mere holdbare. Alt efter, hvordan overfladen er behandlet, vil bordet være utroligt slidstærk, og derfor god til alle typer hjem.

Ét mønster, mange forskellige udtryk 

Da træ er et naturligt materiale, vil alle stykker træ se forskelligt ud og have forskellige udtryk. Der vil ikke være to sildebensborde, der er ens, og det gør netop disse borde så specielle. Et sildebensbord kan laves af mange forskellige træsorter, så du kan få et sildebensbord i nærmest lige det design, du ønsker. Det kan laves til et egetræsbord eller birketræs bord og mange andre slags træborde. Olie og lak kan også være med til at give det færdige bord en bestemt farvetone eller et bestemt udtryk. 

Et sildebensbord giver et personligt og håndlavet look til hjemmet 

Fordi hvert eneste sildebensbord er anderledes fra de andre, får du et helt unikt bord, når du køber et bord med det specielle og flotte mønster. Du har mulighed for at designe bordet lige som du vil, og såfremt du bestiller det lige efter dine ønsker, kan du sågar få et håndlavet touch på det. Det er også muligt at lave sildebensborde selv, men det kræver snilde, det rette værktøj, masser af tålmodighed og kendskab til at arbejde med træ. Såfremt du ikke tør kaste dig ud i dette store projekt, findes der heldigvis masser af smukke og unikke sildebensborde på markedet i mange forskellige prisklasser – så du kan finde det bord, der passer allerbedst til dig, dine behov og din indretning. 

Vedligehold af dit sildebensbord 

Alle sildebensborde har fået en overfladebehandling af den ene eller anden slags, inden de ryger til salg i butikkerne. Det gør overfladen slidstærk og holdbar, hvilket er nødvendigt på et spisebord, hvor der ofte vil blive spildt. Behandlingen på bordpladen vil langsomt blive tørret af, efterhånden som bordet bliver anvendt. Derfor bør du selv behandle dit bord, efterhånden som du bruger det. Præcis hvordan hvert enkelt bord skal behandles, afhænger af trætypen og sammensætningen. Spørg din forhandler, hvordan du skal vedligeholde bordet, men en tommelfingerregel er, at bordet vil have godt af voks eller olie cirka hver anden måned. Inden det vokses eller olieres, er det vigtigt, at du har tørret bordet godt af, og at det får lov at tørre helt. 

Stylingtips til dit sildebensbord 

Ligeså vel som vi mennesker alle er forskellige, så er alle sildebensborde også forskellige. Hvert enkelt stykke træ, hvad end det er egetræ eller en anden træsort, har hver sine naturlige karakteristika. Når træstykkerne sammensættes i det smukke og specielle mønster på et sildebensbord, bliver der skabt en helt unik og eksklusiv overflade. Det betyder, at du får et spisebord, som ingen andre har, og det er da fedt! Hvordan du så vælger at style og indrette dit hjem omkring bordet, er helt op til dig. Såfremt du kan lide harmoni og ro i indretningen, kan du overveje at få flere møbler med sildeben – eksempelvis en lille reol, hylder eller et sofabord. På den måde bliver der skabt en rød tråd i din indretning. Du kan også gå i den anden retning og sammensætte dit nye sildebensbord med andre træsorter for at skabe et mere vildt og naturligt look i hjemmet. Eller hvad med at sammensætte det med rå overflader og industrielt metal for et mere råt look? Mulighederne er uendelige, og det er op til dig selv, hvordan du vil indrette med dit smukke sildebensbord. 

Læs også: Rundt spisebord med udtræk | 8 smukke runde spiseborde med udtræk

Se vores artikel om: Sofabænk | 8 dejlige spisesofaer – høj køkkensofa til spisebordet

Læs også: Rundt havebord | 19 smukke runde haveborde – store og små.

Læs også: Havebord med udtræk | 12 pæne haveborde der kan forlænges.

Also read our article on: Hay Palissade | 10 beautiful palisade furniture for the terrace

FAQ

🧐 Hvad skaljeg være opmærksom på, når jeg køber spisebord?

Der er flere forhold og elementer, du skal have med i overvejelserne, når det bedste spisebord til hjemmet skal købes. Først og fremmest skal du vælge en model, som størrelsesmæssigt passer til stuen eller køkkenalrummet. Dernæst skal du fokusere på parametre såsom materiale, design og look.

🤓 Hvilke materialer er de bedste til spiseborde?

Der er flere grunde til, at hovedparten af de moderne spiseborde er lavet af træ. Dette naturmateriale er slidstærkt, elegant, og det er nemt at vedligeholde. Dit spisebord skal kunne modstå det slid, som helt naturligt vil opstå, når det anvendes hver dag til måltider, samtaler, hjemmearbejde eller lektielæsning.

💰 Hvad jeg give for et spisebord?

Hvor mange penge du skal bruge på køb af spisebord, afhænger af, hvilke krav, ønsker og behov du har til det betydningsfulde og uundværlige møbel. Det er værd at købe et bord i høj kvalitet, når du vil have møblet i mange år frem, og når det skal være vedligeholdelsesfrit

🤔 Hvor lang afstand skal der være mellem spisebord og væg?

Det vil være designet af dit spisebord samt rummets indretning, der har indflydelse på, hvad afstanden mellem møbel og væg skal være. Sørg for komfort og bevægelsesfrihed, når du placerer spisebordet nær væg. Det skal være let for dig eller din gæst at rejse sig fra bordet.

This page has been reviewed by: Celina Thomsen Rating 10/10

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Strum Firkantet Sildebensbord Rustik olie – perfekt valg for dig der ønsker individuelle mål

Strum har skabt et elegant og unikt sildebensord i massivt egetræ. Bordet er håndlavet med fokus på hver eneste detalje, hvor det unikke mønster på bordpladen for alvor får lov til at trænge frem.
Du kan få bordet lavet specifikt efter dine specifikke mål, så det matcher præcis ind i din spisestue.

 • Rustikt og unikt design
 • Håndlavet
 • Sildebensmønster på bordpladen

Redaktionens vurdering

Vi anbefaler Strum Firkantet Sildebensbord til dig, der ønsker et både smukt og funktonelt design. Bordet er håndlavet, så du kan vælge mellem 2bredder, 6 forskellige længder og typer 3 bordben i 2 farver.For de håndlavede detaljer og design er bordet også et af de dyreste i test-oversigten. Det er dog et massivt egetræsbord, der er skabt til at holde i mange år.

Fordele

 • Håndlavet design 
 • Kan vælges i flere specialmål
 • Fremstillet i oliebehandlet eg
 • Du kan selv vælge type af bordben
Ulemper

 • Dyrere valg

Det skal du vide, før du køber Strum Firkantet Sildebensbord Rustik?

Elegant og oliebehandlet overflade
Vil du have den bedste pladsudnyttelse, kan det være en praktisk fordel at købe bord med sildebensmønster hos en forhandler, hvor du selv kan bestemme mål for både bredde og længde.Det smukke og klassiske bord fra Strum er lavet i massiv eg, der efterfølgende er blevet behandlet med en rustik olie. Behandlingen med olie giver en mørk overflade, der er med til at give bordet ekstra glans og samtidig styrke overfladen.
Du får et bord med lang levetid og høj modstandskraft, som vil indgå perfekt i arrangement med minimalistiske stole.

Håndlavet med mange muligheder
Sildebensbordet fra Strum kommer i flere størrelser og muligheder for, at du kan sætte dit eget personlige præg på det.Du kan få 6 længder og 2 bredder, så den matcher størrelsen på dit spiseområde. Bordet kommer også med 3 forskellige typer af bordben, hvor du har 2 farver at vælge mellem. Benene har et geometrisk mønster, der samtidigt giver god plads til, at der kan let kan sidde mange omkring bordet, der båder 160 x 90 cm.
Der er også mulighed for at få en ekstra kantliste af egetræ, hvis du ønsker det. Du kan derfor skabe et bord, der passer til dine behov.

Specifikationer:

 • Mål: L160 x B90 cm

Richmond spisebord 120 x 75 cm er et lille, simpelt, smukt og rundt sildebensbord

Richmond spisebord 120 x 75 cm er et lille, simpelt, smukt og rundt sildebensbord

Med bordet her fra Richmond får du et lille, simpelt og smukt sildebensbord til hjemmet. Bordet er rundt, og egner sig derfor perfekt til det mindre køkken, hvor der skal være plads til at gå rundt om bordet, eller til hjørnet i spisestuen, hvor der blot skal være plads til to personer. 

Egefinér plus massiv eg giver harmoni  

Bordpladen på dette lille, fine sildebensbord er fremstillet af egefinér og lagt i et fint mønster, der fremhæver tonerne i pladerne af egefinér. Farvetonerne i bordet er lyse og harmonerer godt med hinanden. Bordbenene er fremstillet af massivt eg og er runde, hvilket gør dem perfekte til det lille, runde bord. Brugen af eg på både bordplade og bordben skaber harmoni og giver bordet et blødt og sammenhængende udtryk. Det passer derfor perfekt ind i det lille hjem, hvor der ikke er plads til for meget farve og tunge møbler, eller i det minimalistiske, skandinaviske hjem, hvor hele stilen er holdt i lyse, bløde toner. Bordet kan let gøres mere iøjnefaldende med nogle unikke spisebordsstole, en stor og markant spisebordslampe og eventuelt en stor og frodig buket blomster midt på bordet. 

Afrundede kanter og bløde former 

Det runde sildebensbord, som kan købes i Ilva, har et blødt udtryk over sig til trods for det hårde egetræ. Det skyldes blandt andet den lyse olie, der er brugt til både plade og ben, men også de afrundede kanter på bordet. Bordet har bløde former, og de runde bordben matcher det bløde udtryk. Alt i alt er dette bord et virkelig harmonisk og smukt lille sildebensbord, som er nemt at indrette med. 

Heritage spisebord 200 x 100 x 75 cm er markant og elegant på én og samme tid

Heritage spisebord 200 x 100 x 75 cm er markant og elegant på én og samme tid

Dette flotte sildebensbord fra Heritage, som kan købes hos Ilva, er både smukt, varmt, markant og elegant. Den smukke egetræsfinér, som bordpladen er fremstillet af, har en smuk dybde, og mønstret fremhæver de unikke farver og finesser i træet. Det skaber en interessant og helt unik overflade, som vil passe perfekt ind i den skandinaviske boligindretning. 

Elegant bordplade, markante bordben

Bordpladen på dette bord består af et utroligt smukt sildebensmønster, hvor de varme farver fra egetræet virkelig kommer til sin ret. Bordpladen er forholdsvis tynd, hvilket gør den elegant og feminin at se på. Som en god kontrast til den tynde bordplade, er bordbenene store, sorte og markante. Benene er fremstillet af sortmalet MDF, som giver et lidt mere råt udtryk, end hvis de var af metal. Den elegante plade og de markante ben er en god kombination af feminint og maskulint og giver et harmonisk helhedsudtryk. 

Giver plads til hele familien eller middagsselskabet 

Bordet fra Heritage har en god størrelse uden at være alt for voldsom. Med sine 200 cm i længden og 100 cm i bredden er der god plads til i hvert fald 6 stole omkring bordet. Bordet er designet med udtræk til tillægsplader, som kan købes separat. Du kan altså få et bord, der både er godt til hele familien i hverdagen, og som kan gøres endnu større, så der er plads til mange mennesker omkring det. 

Blixton spisebord 222 x 95 x 75 cm er et stort, markant, slankt og fint sildebensbord

Blixton spisebord 222 x 95 x 75 cm er et stort, markant, slankt og fint sildebensbord

Blixton sildebensbordet, som også kan købes hos Ilva, er i en helt anden genre end det foregående. Dette bord er stort, men samtidig smalt, og markant, men samtidig lyst og fint. Det er en god kombination af det hele, og passer derfor godt ind i de fleste større rum, hvad end det er køkkenet, køkken-alrummet, stuen eller spisestuen. 

Et langt og slankt bord 

Bordpladen er hele 222 cm langt, men blot 95 cm bredt. Det giver et slankt og fint udtryk, selvom bordet faktisk er ret stort. Dermed passer bordet godt ind i både det store rum, men også det lidt smallere rum, som dog har plads til længden af bordet. Såfremt bordet er placeret midt i en større spisestue, vil det give masser af luft og plads omkring sig, og det vil tage sig smukt ud med en lang og rustik spisebordslampe, der følger længden på bordet. Det vil også være smukt på et langt og smalt gulvtæppe, der blot er lidt større end bordet i både længden og bredden. 

Mulighed for at gøre det endnu større

Sildebensbordet her er fremstillet med udryk til to tillægsplader, som kan købes separat. Det kan altså laves endnu større, og derved give plads til familiefødselsdagen, middagsselskabet eller noget helt tredje. 

Bløde toner og mørke ben 

Bordpladen på dette sildebensbord er fremstillet af egefinér og holdt i lyse toner. Den lyse egefinér er olieret med en lys olie, som både giver bordet et varmt og lyst udtryk, og som gør bordet meget slidstærkt og holdbart. Du kan altså med ro i sindet komme til at spilde på bordet, såfremt du tørrer det op umiddelbart efter. Det hårde egetræ er slidstærkt og bordet vil holde i mange år fremadrettet, såfremt du sørger for at vedligeholde det. Bordbenene står i en markant kontrast til den lyse bordplade. De er fremstillet af MDF, som er malet sort, og er på én gang massive og slanke. Den fine detalje med, at der løber en sort kant under bordpladen, som lige kan anes, giver bordet en god helhed, og binder benene sammen med bordet. 

Strum Rundt Sildebensbord Mat klar lak – ideelt bord til den mindre stue

Rent design og høj kvalitet

Round_Herringbone_table_Rustic_oil-removebg-preview

Et rundt bord er en praktisk og pladsbesparende løsning. Strum Rundt Sildebensbord Mat klar lak har et elegant og stilrent design med moderne sildebensmønster. Har du brug for ekstra plads, kan det forlængdes med tillægsplader.
Dele af bordet er fremstillet i Danmark, og det er både solidt og holdbart.

 • Ben designet Danmark
 • Stilet, elegant sildebensmønster
 • Konstrueret solidt og holdbart

Redaktionens vurdering

Hos redaktionen anbefaler vi dig Strum Rundt Sildebensbord Mat klar lak, hvis du skal bruge et meget praktisk og smukt designet spisebord. Med sin runde form passer det ind i flere hjem, hvor særligt mindre hjem får optimal udnyttelse af bordpladsen.Bordet er beskyttet med en lak for ekstra holdbarhed. Der er mulighed for tillægsplader i samme lyse egetræ, men dem skal du købe ved siden af.

Fordele

 • Du kan selv vælge mål for diameter
 • Lyst look i rustik egetræ
 • Efterbehandlet med mat, klar lak for optimal modstandskraft på overfladen 
Ulemper

 • Tillægsplader skal købes ved siden af.

Det skal du vide, før du køber Strum Rundt Sildebensbord Mat klar lak?

Pladsbesparende rundt bord
Et rundt bord er ideelt, da du slipper for pladskrævende kanter, og da det runde design gør det nemmere at bevæge sig omkring derhjemme. Vil du have mulighed for selv at bestemme diametermål for dit bord, skal du vælge en model som Strum Rundt Sildebensbord Mat klar lak.I forbindelse med din bestilling kan du angive, hvor bredt dit bord skal være, og du kan samtidig selv vælge type af bordben.Det er også muligt at tilkøbe ekstra tillægsplader, der dog ikke følger med originalmodellen. Det kan dog være et smart valg, hvis du ofte har brug for ekstra plads til gæster.Håndlavet kvalitet med sildeben
Strum Rundt Sildebensbord Mat klar lak er håndlavet, hvor benene er fremstillet og designet i Danmark. Du har mulighed for ben fremstillet i enten pulverlakeret huljern, eller du kan få ben i egetræ.Sildebenet med klar lak giver et dekorativt element til din indretning ved spisepladsen. Bordet har et meget let og lyst udtryk, hvor det er behandlet med en lak for ekstra modstandsdygtighed. Du behøver derfor ikke beskytte bordet med en dug i hverdagen.Specifikationer:

 • Diameter: 120 cm

Hindsgavl spisebord L200 er den perfekte kombination af lyst egetræ og sorte metalben til det nordiske hjem

Hindsgavl spisebord L200 er den perfekte kombination af lyst egetræ og sorte metalben til det nordiske hjem

Med dette bord fra Hindsgavl, som kan købes hos Møblér, får du et lækkert og lyst sildebensbord, som passer perfekt ind i det nordiske hjem. Bordet er 200 cm i længden, og giver derfor god plads til hele familien såvel som gæster. Bordet er designet som et sildebensbord med udtræk, og du kan købe tillægsplader, der måler 90 x 100 cm, så du skaber endnu mere plads omkring det smukke bord. 

Smuk kombination af hvidlakeret eg og pulverlakeret metal 

Denne bordplade har et utroligt lækkert lyst udtryk, som virkelig skaber harmoni og en stemning af hygge og fred. Pladen er fremstillet af delvist massivt egetræ, som er lakeret med en hvid olie – derved får den det hvide og lyse udtryk. Den hvide olie matcher de varme toner i egetræet på bedste vis, og skaber et bord, der passer rigtig godt til den lyse, nordiske indretningsstil, hvor vi ofte bruger lyst træ og lyse, varme farver. Bordbenene er fremstillet af pulverlakeret metal og giver en god kontrast til den lyse bordplade. Benenes firkantede udformning matcher bordpladens kanter og giver de bløde farver i træet lidt kant. 

Indrammet bordplade giver helhed og kant 

Bordpladen med det smukke mønster af delvist massivt egetræ er indrammet af en smal kant af samme type egetræ. Det skaber en helhed og en ro over bordpladen, som gør bordet perfekt til både nordisk indretning og lidt mere vovet indretning. Samtidig giver det bordet lidt kant, som bryder med de perfekte sildeben, der pryder overfladen. 

Bordben, som er både markante og elegante 

De sorte bordben, som er fremstillet af pulverlakeret metal, matcher perfekt til den lyse bordplade. Benene er på én gang meget markante og elegante – de forholdsvis brede ben kombineret med den sorte farve gør dem meget markante i forhold til den lyst bordplade. Samtidig giver metallet dem et elegant udtryk, som bliver understøttet af bordbenenes firkantede udformning, der matcher bordpladen. 

Hindsgavl tillægsplade giver ekstra plads omkring sildebensbordet L24

Hindsgavl tillægsplade giver ekstra plads omkring sildebensbordet L240

Denne tillægsplade fra Hindsgavl, som forhandles hos Møblér, er beregnet til sildebensbordet, der hedder Hindsgavl L240 cm. Tillægspladen er fremstillet i samme type hvidolieret egetræ som selve borde, og matcher derfor perfekt til bordet. Med denne tillægsplade, som måler 100 x 50 cm kan du forlænge og forstørre dit sildebensbord, så du får ekstra plads omkring det, hvad end det er til hverdag eller festlige anledninger. 

Ekstrastort sildebensbord 

Hindsgavl 240L, som denne tillægsplade passer til, er i forvejen hele 240 cm langt. Det er altså i sig selv et rimelig stort bord med masser af plads omkring. Det betyder, at du med en eller to ekstra tillægsplader til dette bord kan få et endnu større bord, som virkelig kan rumme mange personer omkring det. Med dette bord og disse tillægsplader er der altså ikke længere nogen undskyldning for ikke at holde fest eller invitere naboerne over til kaffe – du får masser af bordplads til timevis af hygge og gode stunder. 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar