I dag kender de fleste historien om Kong Arthur og ridderne af det runde bord, og den er da også blevet en slags hyldestfortælling for demokratiet, fordi alle ved det runde bord er lige. Sådan forholder det sig for så vidt også med et rundt spisebord. Der er ingen der skal sidde for bordenden, og derfor er der ingen der ender med at indtage positionen som familiens overhoved, men det er ikke den eneste fordel ved at have et rundt spisebord.

Den egentlige fordel ved at indrette sig med et rundt spisebord, er at der er plads til flere mennesker på færre kvadratmeter. Så hvis du ikke har ekstremt meget plads i stuen, men samtidig godt kan lide at have mange gæster til middag, så skal du måske overveje et rundt plankebord, og til de gange, hvor der virkelig skal inviteres mange mennesker, kan du altid se på et rundt plankebord med udtræk, på den måde, får du mulighed for at øge bordets kapacitet betragteligt.

For at hjælpe dig på vej, har vi samlet en række af de pæneste spiseborde på markedet, så du kan danne dig et overblik over, hvad der vil passe allerbedst ind i dit hjem. Fælles for alle bordene er, at de er runde, og at de er lavet af naturlige materialer.

LAFORMA Irune – det lette

LAFORMA Irune det lette

Når der bliver sagt plankebord, så tænker de fleste på sådan nogle lange, mørke gildesalsborde af massive planker, der virkelig formår at sætte et præg på indretningen, men ofte også henleder tankerne på mørke rum oplyst af stearinlysets orange skær, hvor vikinger kan fejre, hvad vikinger nu engang fejrer, men sådan behøver det ikke være, og det er det runde Irune plankebord fra LAFORMA et glimrende eksempel på.

Irune er nemlig et let og elegant indspark, der har enormt meget karakter for så let et bord. Det betyder, at bordet vil passe eminent ind i et moderne, skandinavisk hjem, og derfor er det selvfølgelig kommet med på denne inspirationsliste over de pæneste runde plankeborde på markedet lige nu.

Om det runde plankebord fra LAFORMA

Irune bordet fra LAFORMA er et meget elegant og stilfuldt rundt plankebord. Det runde bord er lavet i massivt teaktræ, der er naturligt farvet, og derfor er det muligt både at se strukturen i træet og differencen på plankerne, selvom det er et ekstremt velpoleret rundt plankebord.

Til trods for at det er et meget moderne rundt plankebord, er det også tidløst på en måde, der gør, at du kommer til at få glæde af det i mange år endnu, og derfor er det dejligt, at der er tale om et bord, der er lavet i en rigtig høj kvalitet. Hvilket betyder, at du med den rette pleje kan få glæde af et rundt plankebord i rigtig, rigtig mange år.

Fordi der er tale om så neutralt et rundt plankebord, er der mulighed for at lege enormt meget med udtrykket rundt om bordet, hvilket betyder, at du kan få ekstremt mange forskellige indretningsmæssige udtryk frem, alene ved at lege med hvilke stole du stiller rundt om det.

Ligeledes er det et spisebord, der kan tage sig enormt godt ud i køkkenet, hvor hele familien kan nyde en god start på dagen, men samtidig er det også eminent til spisestuen, når der er gæstebud. Kort sagt er der tale om et enormt alsidigt spisebord, hvilket også gør, at det får en meget varm anbefaling herfra.

Yderligere om det runde plankebord

Du kan selvfølgelig placere et rundt plankebord i lige det rum du har lyst til, men det betyder dog stadig noget, hvor stort rummet er, for der er nemlig ikke tale om det mindste spisebord, du kan få fingrene i. Bordet måler 78 cm i højden, hvilket gør, at det har en enormt god siddehøjde, og det måler 120 cm i diameter, hvilket betyder, at der er en ret god bordplads rundt om bordet.

Et af de mest bemærkelsesværdige træk ved det runde plankebord er den skuplturagtige fod, der er udført som en rund sokkel, formet af en masse tynde planker. Soklen er tykkest i bunden og bliver tyndere og tyndere op imod toppen, og selvom det i giver bordet et æstetisk stærkt udtryk, er det ikke i æstetikken, men derimod funktionaliteten i designet, der bliver det bærende element. På grund af den runde sokkel, er der nemlig ikke nogen bordben, som man kan komme i karambolage med, når man sidder rundt om bordet, hvilket i høj grad øger funktionaliteten såvel som mængden af gæster, du kan have siddende rundt om bordet.

Derfor er der tale om et enormt alsidig bord, der både er funktionelt og æstetisk på samme tid, hvilket betyder, at du får virkelig meget for pengene med Irune fra LAFORMA.

Detaljer

  • Højde: 78 cm.
  • Diameter: 120 cm.
  • Vægt: 36,5 kg.
  • Materiale: Teaktræ.
  • Ben: 1.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

House Doctor Kant spisebord – et rundt spisebord, der samler familien til alle måltider

House Doctor Kant spisebord - et rundt spisebord, der samler familien til alle måltider

Hvis du føler, dit køkken eller din spisestue virker uoverskuelig og proppet, så kan det handle om, at du har et spisebord, der er for stort. Mange har et firkantet bord, der har meget spildplads. Med et rundt spisebord fra House Doctor er der plads til, at hele familien kan sidde til bords, uden der går for meget plads til spilde. På den måde lægges grundlaget for en snak om dagens program i løbet af morgenmaden eller en god samtale til aftensmad.

House Doctor Kant spisebordet giver din spiseplads et råt look. Bordpladen er i mørkt mangotræ, som står godt til benene i matsort metal. Bordet har en diameter på 140 centimeter, så du sidder aldrig langt fra de andre ved bordet. Det gør atmosfæren meget mere hyggeligt, og de runde kanter gør oplevelsen mere organisk end med et firkantet bord. Bordet har med sine 74 centimeter en behagelig højde, der passer godt til et spisebord.

Du kan vælge at lade dit House Doctor Kant spisebord stå i kontrast til et ellers lysere køkken, så både køkken og bord træder endnu tydeligere frem, eller du kan vælge mørke stole, der også passer godt til bordet. Bordets metalben giver dig muligheden for at vælge spisebordsstole i sort metal, der er et godt alternativ til træstole, der ellers tit hører med til et spisebord. 

Et bord skal være et samlingspunkt. Mange tenderer til at se bordet som en praktisk løsning og ikke andet, men med det helt rigtige bord vil du begynde at sætte mere pris på dit køkken. Bordet fra House Doctor gør, at du ikke behøver kante dig udenom, når du skal forbi, og der er ingen risiko for at de mindste løber ind i bordets hjørner. Har I i familien lyst til at spille et brætspil, er det perfekt med et rundt bord, hvor ingen sidder langt fra spillepladen, ligesom selv de mindste kan nå bunken i et spil kort. 

Med en lysestage og nogle lækre dækkeservietter kan du tilføje endnu mere liv til bordet, og du kan selv få indflydelse på, om det skal være i neutrale farver, eller om du vil tilføje dit bord noget spræl. Bordet i sig selv har mange segmenter, der spiller i farverne, og en matsort lysestage, der passer til bordbenene vil kun understøtte dette. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Trondheim By Tika – det danske

Trondheim By Tika det danske

Et af de helt store tiltrækningselementer ved et træbord er træets unikke karakter. Fordi træ er et naturligt materiale, er det nemlig umuligt at reproducere strukturen i træet fra bord til bord, hvilket også betyder, at du med et træbord er garanteret at få et møbel, der er 100% unikt. Kort sagt kan du få noget, som ingen andre i hele verden har, hvilket ikke siger så lidt.

Trondheim By Tika er et rundt spisebord, der både er designet og produceret i Danmark, hvilket betyder, at der har været ekstremt stort fokus på både kvaliteten, og på hvordan bordet har påvirket miljø, dyr, planter og klima.

Om det runde plankebord

Trondheim By Tika er et meget smukt, rundt spisebord fremstillet af massiv egetræ, der enten er behandlet med hvidtonet sæbe eller olie, afhængigt af hvilken udgave du vælger. Det er selve behandlingsprocessen, der er med til at give Trondheim sit meget karakteristiske og lette udtryk, der gør, at det passer ind i en hvilken som helst indretningsform, hvilket også betyder, at det er et glimrende spisebord til dig, der ynder at flytte rundt på møblerne i stuen.

Selvom bordet passer ind i de fleste designstile, er der alligevel noget ved bordet, der skriger nordisk minimalisme, men det er ikke så klassisk som man skulle tro. Det er nemlig en opdateret minimalisme, der i høj grad har fokus på din indre værdi og det miljømæssige aftryk bordet har skabt, hvilket også betyder, at det er et bord, du kan købe med god samvittighed.

Yderligere om det runde plankebord

Trondheim By Tika måler 73 cm i højden, hvilket er lidt til den lave side, men det passer stadig eminent i højden til langt de fleste spisebordsstole, hvilket i sig selv er en kæmpe fordel. Bordpladen måler 104 cm i diameter, hvilket ligeledes er til den lille side, men selv om det gør noget ved mængden af mennesker, der kan sidde rundt om det, er det ideelt til mindre rum.

Det træ der er brugt til at lave bordet kommer fra FSC-certificerede skove, hvilet betyder, at skovbrugen bliver udført med tanke på miljø, dyr, planter og klima. Og ligeledes er det designet og produceret i Danmark af håndværkere, der har fulgt produktionsprocessen fra start til slut, hvilket betyder, at der er en høj grad af dansk håndværkstradition gemt i det runde bord, og ligeledes er det designet i en ekstremt høj kvalitet.

Detaljer

  • Højde: 73 cm.
  • Diameter: 104 cm.
  • Materiale: Massiv, vasket eller olieret egetræ.
  • Ben: 4.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Forholdet mellem bord og stol

Nu har vi flere gange nævnt, at der er en sammenhæng mellem hvor højt et bord er, og hvor høj en spisebordsstol, der står ved bordet, skal være. Det giver selvfølgelig sig selv, men det er alligevel de færreste, der ved, om en stol passer til et givent bord, uden at prøve de to ting sammen, hvilket gør det enormt besværligt, hvis du vil købe dit nye runde plankebord i en forretning og nye spisebordsstole i en anden forretning.

Heldigvis er det egentlig ret nemt at regne ud, og du behøver kun kende to tal, for at finde ud af om det runde plankebord og din nye spisebordsstol passer sammen. Det første tal du skal vide er bordhøjden, hvilket giver sig selv. Det andet tal du skal kende er siddehøjden på spisebordsstolen.

Det eneste du skal sørge for er, at forskellen på siddehøjden på spisebordsstolen og højden på bordet er 28 cm. Så simpelt er det. Hvis du har fundet det perfekte runde plankebord 8 personer, der er 73 cm højt, så skal du bruge spisebordsstole, der er 45 cm høje.

Indretningstips til spisestuen

Det er altid et stort projekt at skulle indrette et rum, og det gælder også, når det kommer til spisestuen. Når du starter, har du nok en idé om enten nogle farver, som du gerne vil indrette din stue i, eller nogle materialer du godt kan lide og gerne vil se brugt. Derfra er tricket at få farverne og materialerne til at passe sammen, så du får et helstøbt udtryk. For at gøre den proces så let som mulig, har vi samlet fire tips, du kan bruge, når du skal indrette din spisestue.

1. Søg inspiration på nettet

Det første du kan gøre, er at finde inspiration på nettet. Det kan du gøre på flere måder. Der er selvfølgelig muligheden for at søge på Google, men en rigtig god måde at finde inspiration på, er at finde et par boligbloggere på Instagram og se, hvad de gør, som du godt kan lide.

Derudover kan er Pinterest også et glimrende sted at finde inspiration, da du får mulighed for at finde en masse billeder hurtigt, og hver gang du klikker på et billede du kan lide, viser Pinterest dig en masse lignende billeder, hvilket er helt genialt, når du skal samle inspiration.

2. Tag kontakt til en indretningsarkitekt

En indretningsarkitekt er faktisk ikke så dyrt, som det lyder, og nu tænker du måske, hvad skal jeg egentlig bruge en indretningsarkitekt til? Det er jo bare en, der tager de samme beslutninger, jeg selv kunne tage, men det er mere end det.

En indretningsarkitekt skal ikke tage beslutninger om hvilke farver og materialer, du gerne vil have i dit hjem, eller hvilke møbler du allerhelst vil have. En indretningsarkitekt hjælper dig med at sammensætte rummet ud fra dine kriterier, så du får et rum, der har et velfungerende flow, og bliver ved med at se godt ud i rigtig mange år.

Kort sagt er en indretningsarkitekt lidt ligesom en forsikring. Du betaler indretningsarkitekten for at få hjælp til at undgå dyre fejlkøb og dårlige beslutninger.

3. Kig på billige alternativer

Selvom det kan være fristende at vælge de allerdyreste mærkevarer, fordi de jo nok må være bedre, så er der nogen steder, hvor det sagtens kan betale sig at spare pengene, fordi den dyre udgave og den billige udgave er ca. lige gode. 

Ligeledes kan det være rigtig godt at kigge på brugt markedet, hvor du ofte kan få meget mere for pengene, samtidig med at du kan finde ting, der ikke kan købes i butikkerne længere.

4. Tænk over funktionaliteten

Der er to grunde til at rykke et møbel ind i dit hjem. Den første er, at det er et møbel du synes er pænt, og den anden er, at det er et møbel, der opfylder en funktion, du har brug for.

De fleste vælger møbler ud fra, hvad de synes ser pænt ud, og det giver glimrende mening, men det er alligevel ikke det eneste du skal overveje. Hvis du vælger et rundt plankebord alene ud fra udseendet, kan det betyde, at det er for lavt i forhold til dine stole eller, at der ikke er plads til nok mennesker rundt om bordet til dine behov.

Læs også vores artikel om: Sofabord med opbevaring | 10 flotte stueborde med opbevaring

Se vores artikel om: Marmor sofabord – 14 smukke sofaborde med marmorplade

Se også artiklerne: 13 moderne og elegante plankeborde til hjemmet

Læs også: De bedste runde borde til boligen

Se vores artikel om: Spisebord træ

Måske kunne du også være interesseret i at læse: Råt, SU-venligt plankebord

Denne side er anmeldt af: Simon Laursen Rating 10/10

Dette indlæg har fået 4.67 stjerner baseret på 9 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar