En spiseplads er et af boligens mest centrale og brugte steder. Det er om spisebordet, vi vender dagen og dens udfordringer og goder med vores nærmeste. Det er her minder opstår, når vi samles om bordet med venner og bekendte til hyggelige komsammener, og det er også tit her børnene finder hen, når de efter skole skal lave lektier. Med andre ord er det perfekte spisebord ikke kun en investering i en materiel genstand, men derudover også en investering i fremtidige oplevelser og minder.

Spiseborde kommer i forskellige former, farver og materialetyper. Ønsket til bordets udformning er meget individuel fra familie til familie. Her har vi samlet 1 smukke, runde spiseborde med udtræk og tillægsplader, så du kan forene et enkelt og pladsbesparende udtryk med ønsket om store festlige sammenkomster. Du finder noget til en hver smag, hvad end du er til et sort, rundt spisebord med udtræk eller et hvidt, rundt spisebord med højglanslaminat.

 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Skovby Sonora SM112 – Spisebord med top i hvidt laminat og ben i hvidolieret eg

Skovby Sonora SM112
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Næste mulighed, når det gælder et rundt spisebord med udtræk, er dette flotte eksemplar fra Skovby. Her er der også tale om et rundt spisebord med en top i hvidt laminat, men dette bord kommer i stedet med bordben udformet i hvidolieret egetræ. Bordet er designet med kvalitet og holdbarhed for øje. Derfor henvender dette bord sig primært til dig, der drømmer om godt, solidt dansk design, der aldrig går af mode. Bordet er minimalistisk i designet, og kan derfor passe ind i forskellige indretninger, hvad enten der er tale om en klassisk, moderne eller skandinavisk stil.

Med mulighed for mange gæster

Da dette bord blev designet, var hele ideen bag, at dette skulle være et bord til dem, der ønsker at skabe hyggelige aftener og gode minder med venner, familie og bekendte omkring spisebordet. Netop derfor kan denne model forlænges med to tillægsplader, så du har mulighed for at udvide bordets længde til hele 330 cm. Endvidere kommer bordet med et støtteben, der står under tillægspladerne, så bordet altid vil stå fast og stabilt – både med og uden tillægsplader. Bordets størrelse i dets oprindelige form giver plads til fire mennesker omkring det, hvilket er passende for mange familier. Bordet måler 74 cm i højden og 130 cm i diameteren. Her er der altså tale om et rundt spisebord med plader til dig, der ønsker at kunne udvide spisepladsen ved sammenkomster.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Rowico Koster – Klassisk rundt spisebord med udtræk

Rowico Koster

Sidste bud på et lækkert, rundt spisebord med udtræk er denne model fra Rowico. Her er der tale om deres runde spisebord i modellen Koster. Bordet har et klassisk og ikke mindst charmerende design, der i høj grad passer til dig, der er tilhænger af den idylliske og romantiske landstil. Ydermere kunne dette spisebord også passe perfekt ind i sommerhuse eller andre fritidshuse med et let, hyggeligt og klassisk touch i forhold til indretningsstilen.  Bordet er udformet i hvidlakeret træ og er derfor yderst robust og stabilt. Endvidere er dette et bord, hvor du får meget for pengene. Bordet er nemlig, set i lyset af den høje kvalitet og det flotte design, yderst prisvenligt.

Skab hyggelige rammer for venner og familie

Langt de fleste har et ønske og behov for at kunne invitere venner og familie til diverse sammenkomster. I sådanne situationer er det rart med et spisebord, der kan udvides, så det passer til det større antal af mennesker. Derfor kommer dette runde spisebord fra Rowico naturligvis med udtræk, så du kan samle dine nærmeste om dit romantiske og hyggelige Koster-spisebord, der bare venter på at blive grundlaget for jeres næste gode minder. Med bordet medfølger en tillægsplade, så det kan forlænges i tilfælde af pladsmangel. Bordet har i udgangspunktet en højde på 76 cm, em længde på 120 cm og en bredde på 120 cm. Kort sagt er dette bord henvendt til dig, der ønsker god kvalitet og flot design til en god pris.

Kare Design Extension Benvenuto – Ovalt spisebord I hvid højglans med butterflyudtræk

Kare Design Extension Benvenuto

Med denne model fra Kare Design er du sikret et bord i godt, gedigent design. Her er der tale om et kvalitetsspisebord, der holder i mange år, er yderst stabilt og ikke mindst flot og moderne i design og udtryk. Bordet kommer i hvidlakeret MDF, både når det gælder bordets top og bund. Bunden er udformet i en rund, indadgående søjle, der bliver smallere jo længere på bordets top, man kommer. På grund af bordets bløde, runde former og hvide farver er denne model passende i flere forskellige indretningstyper og stilarter. Bordet henvender sig både til dig, der ønsker et stilistisk og minimalistisk udtryk såvel som til dig, der ønsker et flot spisebord med et roligt udtryk, hvortil der er mulighed for at placere nogle flotte, farvestrålende og fremtrædende spisebordsstole, der definerer og fastslår netop din stilart.

Med butterflyplade og mulighed for ekstra bordplads

Bordet fra Kare Design er udformet med det formål at skulle kunne tilfredsstille den lille familie, såvel som dig, der ønsker at have plads og mulighed for større middage, fødselsdage med mere. Derfor er der naturligvis mulighed for at forlænge dette spisebord, så det kan tilfredsstille alle dine ønsker for store sammenkomster. Takket være bordets indbyggede og inkluderede udtræk med butterflyplade kan du nemt og hurtigt udvide bordpladsen, så der er bordplads til alle dine gæster. Bordet har en højde på 75 cm, en bredde på 110 cm, en længde, uden udtræk på 200 cm og en længde med udtræk på 250 cm. Denne model fra Kare Design henvender sig til dig, der hverken ønsker at gå på kompromis med kvalitet, design eller komfort.

Haslev 3 – Spisebord med top i grå laminat

Haslev 3

Næste bud på et rundt spisebord med udtræk er denne model fra Haslev, der måske stikker lidt ud fra de hidtil anbefalede. Her er der nemlig hverken tale om et rundt eller ovalt spisebord, men i stedet et kvadratisk bord med runde og bløde hjørner, der giver bordet et mildt og indbydende udtryk. Bordet kommer med en bordplade i grå laminat og kanter i birkekrydsfiner samt seks-trådsben i krom, der giver bordet spil og modernitet.

Mulighed for pladsudvidelse

Bordet henvender sig i sin grundform til den lille familie eller parret, der ønsker god plads ved spisebordet. Endvidere er der med dette bord mulighed for pladsudvidelse, når pladstrængslen skulle melde sig. Modellen kommer nemlig med et udtræk, hvor der er plads til hele to tillægsplader. Bemærk dog, at disse skal købes separat. Bordet måler i udgangspunktet 74 cm i højden, 90 cm i bredden og 90 cm i længden. Her er der altså tale om et mindre spisebord med mulighed for pladsudvidelse i tilfælde af pladsmangel, blandt andet ved fødselsdage og hyggelige grillaftener.

True spisebord – Rundt plankebord med sorte ben

True spisebord

Ikke alle har lyst eller plads til at benytte et rundt spisebord med udtræksmuligheder. Måske bor du i en mindre lejlighed, en lille studiebolig eller står i en anden boligsituation, hvor der ikke er plads til et større spisebord. Derfor har vi naturligvis også fundet et rundt spisebord, der passer til dig. Et godt bud på et moderne, rundt spisebord uden udtræk, er denne model fra True. Dette spisebord er udformet med en top af massivt naturolieret egetræ og har herudover bordben fremstillet i sort pulverlakeret metal. Med andre ord er dette bord den perfekte kombination af moderne og cool.

Bordets mål

Dette runde spisebord uden udtræk fra True har en højde på 75 cm og en diameter på 120 cm. Endvidere har spisebordet en vægt på 30,5 kg og er derfor en robust og slidstærk model, der står fast. Spisebordet fra True henvender sig i høj grad til dig, der ønsker et spisebord med karakter, der gør sig godt i flere forskellige indretningsstilarter.

Haslev 7-H – Rundt spisebord i laminat med udtræk

Haslev 7-H spisebord

Første bud på et moderne og stilrent rundt spisebord er denne model fra Haslev. Dette spisebord med en hvid overflade er udformet i en oval laminatbordplade og kommer endvidere med dertilhørende bordben i flot gråolieret eg. Ikke nok med at den ovale form skaber et luftigt udtryk, så gør den hvide overfalde også bordet yderst stilrent i designet, hvilket betyder, at der her er tale om et bord, der kan passe ind i flere forskellige indretningsstilarter.

Mulighed for tillægsplader

Bordet måler i sin standardform 74 cm i højden, 180 cm i længden og 105 cm i bredden. Altså er dette et bord, der selv uden tillægsplader har en fin størrelse til den klassiske familie. Ønsker du at skabe festlige minder med venner og bekendte omkring spisebordet, ja så har du også muligheden for dette. Her er der nemlig tale om et rundt spisebord med tillægsplader, faktisk to af slagsen, så bordets længde kan forlænges yderligere, når der er brug for det. Bemærk dog, at tillægspladerne skal købes separat.

Edward San Remo – Spisebord i eg og hvid laminat

Edward San Remo

Dette spisebord fra Edward er, ligesom nogle af de forudgående design, med en top i hvidt, skinnende laminat og med ben i flot eg. Bordet har et forholdsvist klassisk udtryk, grundet de stilrene materiale- og farvevalg. Derfor er dette et bord, der kan passe ind i flere forskellige former for indretninger og kan herudover spices op med nogle lækre spisebordsstole, der kan definere lige netop din stil.

Med et moderne touch

Godt nok er dette et spisebord, der i sit grundudtryk er meget klassisk og minimalistisk, men når bordet forlænges med den tilhørende tillægsplade, er det som om, der lige pludselig er tale om et helt nyt spisebord med et frisk og nytænkende design. Tillægspladen kommer nemlig, ligesom bordets ben – i eg, og giver derfor et flot modspil til den højpolerede hvide laminat. Bordet har en højde på 75 cm og en dybde på 100 cm. Når bordet forlænges med tillægspladen, har denne model en udvidet længde på 200 cm. Desuden er der med dette bord tale om høj kvalitet til en skarp pris.

NorD Ø120 – Rundt spisebord med udtræk i stonelook

NorD Ø120

Næste bud på et moderne og stilrent, rundt spisebord er denne model fra NorD. Her er der tale om et spisebord, der først og fremmest henvender sig til dig, der er inspireret af en skandinavisk indretningsstil og derfor ønsker et bord, der passer ind i netop denne stilart. Bordet fra NorD kommer med en flot bordplade i stonelook, der giver et rustikt touch til det ellers meget lette og minimalistiske bord, der udover den karakteristiske bordplade kommer med flotte, stilrene bordben i hvidolieret egetræ.

Mulighed for forlængelse

Dette bord har uden udtræk en størrelse på 74 cm i højden og 120 cm i diameteren og passer derfor perfekt til familien besående af fire medlemmer. Endvidere har du med dette bord mulighed for at skabe mere plads i tilfælde af fødselsdage eller andre festligheder. Bordet kommer nemlig med udtræksmuligheder, hvortil du, separat – kan købe en tillægsplade, der kan forlænge bordet. Alt i alt er dette et godt bud på et moderne, rundt spisebord, der har et præg af kant og nyt nordisk design.

Valg af rundt spisebord med udtræk

Når du skal vælge, hvilket spisebord, der passer allerbedst til dig, dine behov og ikke mindst til dine indretningsønsker, er der nogle overvejelser, du kan gøre dig. Først og fremmest er det en god idé at skabe et overblik over, hvor meget plads, du egentlig har til et spisebord. Mål op og find ud af, hvilken størrelsesorden, du finder dit nye spisebord i. Når du først har fundet ud af, hvor stort et spisebord, du har plads til, kan du overveje, om der er noget materiale, du ønsker frem for andet. I den forbindelse kan du overveje, hvorvidt du ønsker et bord med en blank overflade, der er nem og hurtig at tørre af, hvis børnene spilder, eller i stedet et bord i træ, der giver et naturligt og nordisk udtryk. Endvidere er det naturligvis en god idé at kigge på dine øvrige indretningsartikler, og derudfra tage nogle valg om, hvilke materialer og farver, der passer bedst ind. Et spisebord er ofte en bekostelig investering, så overvej derfor, hvilket prisleje, du ønsker at finde et nyt spisebord i. Vær opmærksom på at prisen kan sætte nogle begrænsninger for materialer med andet.

Bordet i samspil med sine omgivelser

For at binde indretningen bedst muligt sammen er det vigtigt, at bordet passer ind i sine omgivelser. En måde, hvorpå du er garanteret et stilrent bord, der til hver en tid vil passe ind i din indretningsstil, er ved at investere i et stilistisk og forholdstvist neutralt bord.

FAQ

🤔 Optager et rundt spisebord mere plads?

Da runde spiseborde ofte kun har et enkelt ben, skaber det mere benplads under selve bordet. Det runde bord tager også mindre plads end et rektangulært eller firkantet bord og kan dermed passe godt ind i mindre rum også. De ser også ofte mere ”lette” ud.

👍 Kan jeg placeret et rundt spisebord i et rektangulært rum?

Ja, det kan du sagtens. De fleste vil have firkantede eller rektangulære rum, og her vil et rundt spisebord også passe godt ind. Det skaber god plads omkring sig og kan bryde med de mere firkantede linjer i rummet, hvilket kan se rigtig godt ud.

🧐 Hvordan vælger jeg den rigtig størrelse spisebord?

Først og fremmest er det en god idé at skabe et overblik over, hvor meget plads, du egentlig har til et spisebord. Mål op og find ud af, hvilken størrelsesorden, du finder dit nye spisebord i. Så kan du nemmere finde ud af, hvor stort spisebordet skal være.

🤓 Hvor langt fra væggen bør et spisebord stå?

Det kan være forskelligt, hvad folk foretrækker, og hvor spisebordet skal stå, og der er plads til det. En tommelfingerregel siger 110-120 cm fra væg til bord, men det kan komme helt an på dit behov, og hvad du har plads til.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar