Hvis du skal bruge et nyt bord, er egetræ et oplagt materialevalg. Egetræsborde har et let og lyst udtryk, der passer godt ind i den moderne skandinaviske indretning. 

Egetræ er samtidigt hårdført og let at vedligeholde, så du kan få glæde af dit egetræsbord mange år ud i fremtiden.

Uanset, hvorvidt du skal bruge et smart rundt bord til det lille køkken, et sofabord til stuen eller et langbord til mange gæster, har vi hos Furnished.dk samlet et godt overblik over markedet. 

Du kan blive inspireret af de mange flotte modeller, vi har fundet, så du kan få netop det spisebord eller sofabord i egetræ, der matcher dine specifikke behov.

ACT NORDIC Century egetræsbord – massivt egetræsbord

Redaktionens favorit

ACT NORDIC Century
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Hvis du skal bruge et af de bedste egetræsborde til køkkenet eller spisepladsen, så er Century spisebordet det perfekte valg.

Det har et let og lyst design, selvom det er et massivt egetræsbord, der er skabt til at holde år efter år. Century har fået en let pigmentering med hvid, der lysner træet ekstra op, uden at det har fjernet de naturlige strukturer og teksturer ved træets årer. Derfor er hvert enkelt Century egetræsbord også unikt.

Om ACT NORDIC Century Spisebord

Century egetræsbord med udtræk måler som standard 200 x 100 cm. Det giver plads til 6 personer snildt kan få en god plads omkring bordet både til kaffe- og spisetid. Har du brug for ekstra plads, kan du købe udtræksplader, der matcher bordets lyse og lette design.

Det lyse spisebord i eg har 4 ben, der er skråtstillede for et moderne tvist på det klassiske spisebord i egetræ. Benene er fremstillet i massivt egetræ, så de let kan bære vægten af bordpladen og eventuelt ekstra tillægsplader.

Tillægspladerne skal tilkøbes ved siden af, og de kan hver især forlænge bordet med en meter. Du kan hurtigt sætte ekstra plader i, hvis I bliver flere til gæster til middagen, når behovet melder sig. Bordpladen er delt i to, så du trækker det fra hinanden, for at ilægge de ekstra tillægsplader.

Fordele

 • Spisebord i massivt egetræ
 • Med skrå ben for et moderne udtryk
 • Hvert bord er unikt med hvidpigmenteret overflade
Ulemper

 • Tillægsplader købes ved siden af

ACT NORDIC Nagano egetræsbord – enkelt og alsidigt spisebord i egetræ

ACT NORDIC Nagano spisebord
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Har du brug for et klassisk egetræsbord til køkkenet eller spisestuen, så er Nagano fra ACT NORDIC både enkelt og veludført.

Overfladen af bordpladen er hvidlakeret, mens benene er holdt i det lyse naturfarvede egetræ. Bordpladen gør egetræsbordet let at vedligeholde og giver bordet et let og indbydende udtryk.

Om ACT NORDIC Nagano spisebord

Egetræsbordet Nagano måler 150 x 80 cm, og der kan nemt sidde mellem 4 til 6 personer omkring spisebordet, hvis du udnytter enderne. Højden er 75,5 cm, så det passer til de mest almindelige spisebordsstole på markedet.

Bordet Nagano kommer usamlet, men det er nemt for dig at samle, så du hurtigt kan komme i gang med at nyde et måltid ved det lyse egetræsbord. Bordpladen kommer i ét stykke, så du kun skal skrue de skråtstillede ben sikkert fast.

Med et enkelt design kan de fleste få egetræsbordet Nagano til at passe netop til din indretning. Du kan give det et personligt pift ved at pynte med blomster, lysestager eller en flot spisebordslampe over, så det matcher din stil.

Vil du ikke bruge bordet til spisebord, kan det også let udnyttes som bord i udestuen eller kontoret, hvis du har brug for ekstra sidde- eller arbejdspladser i dit hjem.

Fordele

 • Flot design i hvidlakeret og naturfarvet egetræ
 • Klassisk spisebordsdesign
 • Let at vedligeholde
Ulemper

 • Kommer usamlet

Unit10 spisebord C62 Bjørk egetræsbord – lille og rundt egetræsbord

Et rundt bord kan være perfekt, hvis du har mindre plads eller vil have mulighed for at have ekstra mange gæster samlet om bordet til en kop kaffe eller hyggelig middag. Bordet Bjørk fra Uni10 er et af de mindre i vores oversigt, men hvor du får godt skandinavisk design i god kvalitet.

Hvis du har mindre plads i spisestuen, er et rundt bord velvalgt, fordi du nemt kan skubbe det op i et hjørne i hverdagen, hvor du har brug for mindre plads. Når gæsterne dukker op, kan du nemt få plads til gæsterne med en bordplade med en diameter på 120 cm.

Om Unit10 spisebord C62 Bjørk

Bordpladen på Bjørk er udført i eg, hvor bordpladen har fået et lag af sort linoleum for let vedligeholdelse. Understellet er i bøgefinér, der giver en flot kontrast mellem den mørke bordplade og de lette og lyse ben.

Bjørk er enkelt og gennemført, hvor der er kælet for detaljerne, så du kan få lidt luksuskvalitet i hverdagen. Bordkanten er slebet rund, det giver en lethed til den massive bordplade i eg. Stellet er enkelt og minimalistisk, hvor benene er placeret, så de kommer mindst i vejen for dine og dine gæsters ben.

Egetræsbordet er oliebehandlet for lang levetid, så du i hverdagen kan nøjes med at tørre det over med en fugtig klud efter spisetid.

Fordele

 • Enkelt design med kontraster
 • Bordplade i solid eg
 • Linoleumsbelagt for let vedligeholdelse
Ulemper

 • Giver ikke så mange siddepladser

Købsguide: Sådan vælger du det rigtige egetræsbord

Vi har fundet nogle af vores personlige favoritter til oversigten, men udvalget af egetræsborde er stort. Du kan få modeller lig dem, vi har listet op, men også egetræsbord planker er meget moderne og kan være det rigtige valg for dig.

For at gøre det overskueligt, har vi samlet 3 punkter du skal overveje, før du køber et egetræsbord, om det er til spisestuen, som sofabord eller barbord.

Størrelse

Du ved bedst selv, hvor stort et egetræsbord, du har brug for. Det er dog vigtigt, at du har målt efter og beregnet, om der reelt er plads i rummet til det bord, du har udset dig.

Sørg for, at du har målt rummet op og evt. lavet en tegning, hvor du kan indsætte bordets mål og vurdere, om du har plads til egetræsbordet.

Har du brug for ekstra siddepladser omkring spisebordet, kan det være en god ide at overveje modellerne med udtræksplader. Til hverdag kan bordet opfylde husstandens behov, men når der kommer gæster, bliver det hurtigt for småt. Derfor er udtræksplader en god investering, hvis du ofte skal have mange gæster på besøg – og har plads i rummet til a udvide dit egetræsbord.

Design

Egetræsborde kommer i alle størrelser og former. Har du mindre plads, kan et rundt spisebord give ekstra pladser både til hverdag og fest. Det firkantede egetræsbord har dog den fordel, at det ofte passer bedre ind i almindelige spisestuer.

Om du foretrækker et gennemført lyst og naturligt egetræsbord, eller du holder af kontraster mellem det lyse træ og eksempelvis en bordplade lakeret i en anden farve eller linoleum. Designet er en smagssag, men afhænger også generelt af din indretning i hjemmet.

Vedligeholdelse

Træborde kan være mere udsatte overfor ridser, ringmærker efter glas og udtørring, hvis du ikke vedligeholder det. Nogle modeller er behandlede, så overfladen er mere slidstærk og bedre kan klare hverdagens brug.

Husk at være opmærksom på, hvad dit udvalgte bord kræver af vedligeholdelse – og sørg for at følge det. Det forlænger dit egetræsbords levetid betydeligt, så du kan få glæde af det i mange år.

Kilder: Valefurnishers.co.uk, Huffpost.com og Forbes.com

Sådan vedligeholder du dit egetræsbord

Egetræ er meget hårdført, og behandler du det korrekt, kan dit bord let gå i arv fra generation til generation. Husk altid at læse op på, hvordan dit specifikke bord skal vedligeholdes. Nogle egetræsborde skal have olie med jævne mellemrum for at sikre, at træet ikke tørrer ud, mens andre modeller er behandlede, så du blot skal tørre det af med en fugtig klud.

Beskyt egetræsbordet mod ridser

Selvom egetræsbordet er overfladebehandlet, skal du stadig være opmærksom på, at du ikke ridser bordpladen. Undgå at kaste ting som nøgler og andre hårde ting på bordet, men læg dem derimod forsigtigt på overfladen.

Brug gerne en dækserviet, når du dækker bord, så du beskytter overfladen bedst muligt mod ridser fra bestik og lignende.

Minimer vandskader i træet

Ringe fra vand- og vinglas kan efterlade mærker på egetræ, der ikke er behandlet eller har en vandafvisende overflade. Vi anbefaler, at du bruger en bordskåner til glas. Det forhindrer at kondensen på ydersiden af glas og lignende efterlader utilsigtede mærker på dit egetræsbord.

Undgå direkte sollys

Har du sot egetræsbord stående foran store vinduer, skal du være opmærksom på, at det kan blege bordet. Med tiden vil solen UV-stråler langsomt blege træet. Du kan undgå, at træet bleges, hvis du hænger gardiner op eller beskytter bordpladen med en dug i hverdagen.

Kilde: Howardsupholstery.com

FAQ

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber et egetræsbord?
Du skal overveje, hvor om du har brug for et spise- eller sofabord, og hvor stort det skal være. Er I mange i husstanden, skal hver person have en siddeplads.
Hvad størrelse skal mit egetræsbord være?
Dit egetræsbord skal passe til rummet, det skal stå i. Et for stort bord vil gøre det umuligt at komme rundt til alle pladserne. Sørg for at måle grundigt op, før du køber et bord.
Hvordan beskytter og vedligeholde jeg mit egetræsbord?
Egetræ er meget hårdført, og egetræsborde skal som udgangspunkt bare tørre af efter hver brug. Du kan med fordel beskytte naturligt træ med en oliebehandling en gang imellem, så træet ikke tørrer ud.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

NocNoi spisebordssæt egetræsbord – spisebordssæt i egetræ

Bedste premiumvalg

NocNoi spisebordssæt

Med NocNoi spisebordssæt i eg får du et komplet sæt til den store spisestue med god plads. Du får et stort egetræsbord, der måler 200 x 100 cm. 6 spisebordsstole i matchende design uden armlæn følger med, og du kan tilkøbe udtræksplader, der kan give bordet en samlet længde på 5 meter. I alt kan der sidde mellem 6 og op til 18 personer om det ekstra store egetræsbord. Det giver plads til hele familien inklusiv gæster kan nyde et måltid.

Om NocNoi spisebordssæt i eg

NocNoi har fremstillet et langbord i egetræ i håndsorterede materialer. Træet kommer fra kontrollerede skovbrug, så der genplantes træ, når egetræet høstes til møbelfremstilling.

Du har mulighed for at forlænge bordet op til 5 meter med tillægsplader, så du får ekstra meget plads til familie og gæster. Standardmålet er 200 x 100 cm, hvilket er fin med plads til 6 personer i hverdagen. Vælger du at tilkøbe tillægspladerne til spisebordet med hollandsk udtræk, kan du få plads til 18 personer om bordet plus 2 gæster ved hver bordende. Det er derfor det største bord, vi har taget med i oversigten.

Spisebordstilene er fremstillet i samme egetræ som bordet med hynder i lysegråt stof. Som udgangspunkt får du spisebordsstolene uden armlæn, men du kan vælge armlæn til, hvis du ønsker ekstra komfort.

Armlæn optager dog mere plads omkring bordet, så skal du ofte bruge egetræsbordet fra MocNoi til store sammenkomster, anbefaler vi, at du vælger spisebordsstole uden armlæn.

Fordele

 • Massivt langbord i egetræ
 • Med plads til 6 til 18 personer
 • 6 matchende spisebordsstole medfølger
Ulemper

 • Tillægsplader skal købes ved siden af
  I det høje prisleje

Living&more sofabord Ludvig egetræsbord – sofabord i egetræ

Bedst til prisen

Living&more sofabord Ludvig

Med egetræ af høj kvalitet kan du hurtigt komme til at skulle lave en større investering, hvis du er på udkig efter et egetræsbord. Til den lyse og skandinaviske stue er Ludvig et flot og minimalistisk valg med fine detaljer.

Sofabordet Ludvig fra Living&More er et praktisk og elegant møbel, der har en ganske fornuftig pris. Du får både lækkert og gennemført design, materialer i høj kvalitet og en værdi til pengene, der gør Ludvig til det bedste valg til prisen i vores oversigt.

Om Living&more sofabord Ludvig

Sofabordet Ludvig er oplagt ved enten samtalesofaen eller i TV-stuen, hvor du har brug for ekstra bordplads til at spille hyggelige spil eller stille kaffen til aftenstid. Bordet har en god størrelse som sofabord, og du kan også spise aftensmaden ved egetræsbordet, hvis du gerne ser serier eller film, når hverdagens retter skal spises.

Du får Ludvig usamlet, men det er nemt at få gjort klar til brug med en smule værktøj ved hånden. Samlet måler bordet 45 x 110 cm med en højde på 60 cm.

Egetræsbordet er fremstillet i FSC-certificeret træ, der er din garanti for, at træet er produceret under ordentlige forhold. Træet fremstår naturligt og lyst, hvilket matcher den nordiske stil.

Under bordpladen er en praktisk ekstra hylde, hvor du kan have fjernbetjeninger, blade, bøger og lignende liggende lige ved hånden.

Fordele

 • Fremstillet i FSC-certificeret egetræ
 • Lyst og enkelt design
 • Smart opbevaringshylde
Ulemper

 • Ikke velegnet som spisebord

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar