En sengegavl er en fantastisk tilføjelse til soveværelset og kan være med til at skabe et helt nyt look. Samtidig fremhæver den også din seng, som er omdrejningspunktet i soveværelset, og får den til at se mere eksklusiv og attraktiv ud.

Hvis du har overvejet at anskaffe dig en sengegavl i træ, har vi her samlet 4 rigtig gode valgmuligheder, og der er noget for en enhver smag, uanset om du er til det smukke og eventyrlige eller det rå og minimalistiske.

En sengegavl træ er den perfekte mulighed for at få lidt natur ind i hjemmet, og samtidig er træ et meget alsidigt materiale, som er dejlig nemt at indrette med. Sengegavle er ikke kun dekorative, men har også nogle mere praktiske fordele.

En sengegavl gør det meget mere behageligt for dig at sidde op i sengen, da din ryg modtager støtte fra sengegavlen. Derfor kan du nemt læne dig tilbage om aftenen og læse en bog eller se en film, inden du går i seng. Sengegavlen hjælper også med at skåne din væg for slid og misfarvning. Læs med her for at finde inspiration til hvilken sengegavl i træ, der er den rigtige for dig.

 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

2 gode tips til at dekorere din seng

Når du har fundet din sengegavl, er det tid til at dekorere resten af din seng. Hvis du mangler inspiration, får du her 2 gode tips til at dekorere din seng.

Vælg farvetema og sengetøj

Dette er godt sted at starte, fordi sengetøjet vil være ”basen” i din seng. Det er vigtigt, at du vælger noget dejligt, behageligt sengetøj at sove i, så du kan sikre dig en god nattesøvn. Start også med at vælge et farvetema, så du har noget at gå ud fra. Det er altid nemt at gå efter neutrale farver, som hvid og grå, fordi de passer til det meste.

Pyntepudder og tæpper

Når du har basen på plads, kan du gå i gang med at finde pyntepuder, sengetæpper og plaider. En god teknik er at stille dine puder i 2-3 rækker med de største bagerst og de mindste forrest. Pyntepuderne er også en god mulighed for at bringe farver og mønstre ind i din seng, hvis du har valgt sengetøj, som er neutralt.

Et sengetæppe kan bruges til at lægge henover dit sengetøj, hvilket både ser godt ud og er hygiejnisk. En plaid i fodenden af sengen sætter prikken over i’et. Hvis du har brug for at ligge bedre i sengen, så er en kølende topmadras lige noget for dig.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

VidaXL 146x4x100cm Sengegavl 146cm – flot sengegavl i træ

Denne VidaXL sengegavl er lavet af massivt fyrretræ, som giver en blød og fredfyldt atmosfære til dit soveværelse. Træet har naturlige knaster, hvilket giver det et organisk og unikt udseende, der vil tilføje ekstra liv til din indretning. Dens dimensioner er 146x4x100 cm (B x D x H), så den passer til de fleste almindelige halvandenmands og/eller dobbeltsenge. 

Med sit tidløse design giver denne sengegavl uendelige muligheder, når du indretter dit soveværelse. Da sengegavlen i træ har et neutralt og klassisk look, kan du tilføje enhver form for farver til din indretning, såsom farverige puder, lagener, plaider og meget andet. Om du har en moderne eller rustik stil, så passer denne sengegavl ind. Hvis du leder efter noget lidt mere unikt end de typiske masseproducerede sengegavle, bør du overveje denne model.

Specifikationer

 • Dimensioner: 146 x 4 x 100 cm (B x D x H)
 • Farve: Brun, grå, hvid, sort
 • Materiale: Massivt fyrretræ

Sika-Design Natalia sengegavl – sengegavl i rattan med eventyrligt udtryk

Sika-Design Natalia sengegavl

Denne flotte Natalia sengegavl fra Sika-Design er meget smuk og har et helt eventyrligt look, dog blandet med det naturlige udtryk, som materialet giver. Den er lavet i bæredygtigt rattan, der er et skønt naturmateriale, som kommer fra Indonesien og som både er holdbart og nemt at rengøre og vedligeholde. En sengegavl i rattan kan være et fint og lidt lettere alternativ til en seng med gavl i træ. Sengegavlen har en fin naturfarve, som passer til stort set alting og derfor er rigtig skøn at indrette med. Du kan gå efter at matche de naturlige farver og skabe et boheme-look, men du kan også sagtens peppe gavlen op med nogle farverige puder.

Denne sengegavls viklinger er detaljerede og meget smukke, og de minder næsten om noget, man ville se i et prinsesseværelse i en eventyrbog. Mønsteret giver noget meget unikt til rummet og vil helt sikkert være noget, man lægger mærke til, så snart man træder ind. Sengegavlen ville også passe perfekt ind på et børneværelse, hvor den vil skabe en ægte eventyrstemning. Du kan både hænge sengegavlen på væggen bag sengen eller stille den op, alt efter hvad der er mest praktisk for dig. Natalia sengegavlen vil med garanti skabe eventyrstemning i rummet.

Godt at vide:

 • Bredde: 180 cm
 • Højde: 184 cm
 • Materiale: Rattan

Sika-Design Celia sengegavl – smuk sengegavl i rattan

Sika-Design Celia sengegavl

Denne smukke Celia sengegavl fra Sika-Design er både meget elegant og har samtidig et rigtig flot, naturligt look. Den er lavet af indonesisk rattan, der er et natuligt og meget bæredygtigt materiale, som også er både holdbart og dejlig nemt at vedligeholde og rengøre. Sengegavlen er i farven natur, hvilket er materialets originale farve og også passer til alle træsorter. Derudover er denne farve også meget fin at have i et soveværelse, fordi den er nem at indrette med og næsten alting kan passe til den. Denne sengegavl 180 cm kommer altså ikke til at begrænse dit udvalg af pyntepuder.

Sengegavlen har nogle rigtig smukke, detaljerede viklinger, som er inspirerede af sommerfuglevinger. Dette mønster giver en hyggelig stemning i værelset og vil med garanti få din seng til at skille sig ud og fremstå som et flot omdrejningspunkt i rummet. Viklingerne er udarbejdet på stel af rattan af nogle meget dygtige kurvemagere. Sengegærdet kan både stå eller hænge bag sengen, så der er flere muligheder for at sætte den op alt efter, hvordan dit rum er indrettet. Celia sengegavlen vil med garanti være en smuk tilføjelse til rummet.

Godt at vide:

 • Bredde: 180 cm
 • Højde: 150 cm
 • Materiale: Rattan

Nordal Bali Sengegavl 180cm – en sengegavl i træ, lavet af naturlig rattan

Nordal Bali Sengegavl er fremstillet af naturlig rattan og har en rustik charme, der vil tilføje en eksotisk atmosfære til dit soveværelse. Denne sengegavl i træ kommer i sin naturlige farve, som helt sikkert vil give dit soveværelse en jordnær følelse. Selve materialet er stærkt og holdbart, hvilket sikrer, at sengegavlen ikke falmer eller går i stykker med årene. Og fordi det er lavet af træ, har sengegavlen en varm, organisk kvalitet, der giver ethvert soveværelse lidt ekstra hygge.

Med sin store størrelse på 140x3x180 cm kan denne sengegavl blive rummets omdrejningspunkt og vække enhver kedelig væg til live. Sengegavlen skal ikke engang samles, hvilket er et stort plus. Du skal blot trække din seng ud, og så placere sengegavlen bagved. Sengegavle i rattan er utrolig nemme at vedligeholde og rengøre. Du kan enten støvsuge det med en børste som mundstykke, eller tørre det let af med en fugtig klud. Den lette konstruktion gør desuden, at det er super let at transportere. Det er faktisk så let, at du kan gøre det alene.

Specifikationer

 • Dimensioner: 140 x 3 x 80 cm (B x D x H)
 • Farve: Naturlig, Beige
 • Materiale: Rattan

VidaXL 140x3x80cm Sengegavl 140cm – Sengegavl med rustikt design i massivt fyrretræ

Denne VidaXL sengegavl kombinerer stil og komfort i ét. Sengegavlen i træ tilføjer et strejf af rustik charme til ethvert soveværelse. Ud over sin æstetiske appel er hovedgærdet også meget holdbart og let at vedligeholde. Når det er korrekt behandlet, vil en sengegavl af fyrretræ modstå misfarvning og falmning, hvilket gør det til en langtidsholdbar løsning. Sengegavlens trælameller bidrager ikke kun med en hyggelig og rustik atmosfære, det gør også, at du kan sidde behageligt, hvis du f.eks. sidder og læser i sengen. Sengegavlens dimensionerne (140 x 3 x 80 cm) sikrer, at det passer til de fleste standardsenge. 

Det bedste ved denne sengegavl i træ er, at den leveres med en brugermanual til nem montering. Inden for få minutter er sengegavlen sat og, monteret og klar til brug. Selv hvis du ikke er særlig handy, kan du stadig nemt samle denne sengegavl selv uden problemer.  

Specifikationer

 • Dimensioner: 140 x 3 x 80 cm (B x D x H)
 • Farve: Sort, hvid, brun, grå
 • Materiale: Massivt fyrretræ

Doppler sengegavl – flot og enkel sengegavl i træ

Doppler sengegavl

Denne sengegavl i træ kan med sit flotte, enkle design give et rigtig flot look til soveværelset og være med til at fremhæve sengen og gøre den til meget mere end blot, der hvor du sover. Med et flot sengegærde som dette bliver din seng også et dekorativt møbel, som giver noget ekstra til rummet og indretningen. Samtidig gør den det også meget mere behageligt for dig at sidde op i sengen, fordi den giver en jævn overflade til din ryg. Denne sengegavl består af egefinér, der er blevet matlakeret og sammensat i et fedt vandret lamel-look.

Sengegavlen har et lidt råt udtryk, men er meget alsidig, så du kan selv bestemme, hvilket look din seng og dit soveværelse skal ende med at have. Du kan for eksempel vælge at dekorere din seng med sengetøj og masser af pyntepuder og tæpper i lyse og neutrale farve for at bløde sengegavlen lidt op. Du kan også vælge en bestemt farve som tema til sengen, da sengegavlen er i træ og dens naturfarve kan passe til stort set alting. Sengegavlen skal hænges op på en væg bagved sengen, og den passer til senge med en bredde på 180 cm.

Godt at vide:

 • Bredde: 180 cm
 • Højde: 60,4 cm
 • Dybde: 3,8 cm
 • Vægt: 16,2 kg

Maly sengegavl – alsidig sengegavl i træ

Maly sengegavl

Denne Maly sengegavl i træ har et flot, simpelt design og vil med garanti være med til at give dit soveværelse et løft og få din seng til at fremstå endnu hyggeligere og mere attraktiv at smide sig i. Sengegavlen er dog ikke kun dekorativ, men kan også gøre det mere komfortabelt for dig at sidde op i din seng. Tilføj nogle gode, store rygpuder og så vil du altid kunne læne dig tilbage og sidde behageligt i din seng. Denne sengegavl er lavet i egefinér, der er olierede, hvilket giver træet en lækker farve og overflade. Sengegavlen har et rigtig fint sildebensmønster, der tilføjer lidt ekstra dekorativt til din seng og soveværelset. Den skal hænges op på en væg bagved sengen, og den har en bredde på 180 cm.

Dette sengegærde i træ er alsidigt og kan udnyttes på mange forskellige måder, og vil passe flot ind i rigtig mange indretningsstile. Vælg for eksempel et tema til din seng, enten i form af en bestemt farve eller måske et bestemt slags stof, som du rigtig godt kan lide. Sengegavlens naturlige træfarve kan passe til langt det meste, så det er virkelig kun din fantasi, der sætter grænser. Du kan også gå efter det bløde og ultra-hyggelige look ved at overdække din seng med masser af puder og tæpper, så du kan føle, at du dumper ned på en sky hver aften, når du smider dig i sengen.

Godt at vide:

 • Bredde: 180 cm
 • Højde: 60,8 cm
 • Dybde: 4,8 cm
 • Vægt: 21,76 kg

Lotus gavl H006 – stilfuld sengegavl med indbyggede natborde

Lotus gavl H006

Denne sengegavl fra Lotus har et stilfuldt design, som med garanti vil give noget ekstra til din seng og til hele rummet. Sengegavlen er i dessin mood, og den grå farve er meget alsidig og vil passe til alt slags sengetøj og den øvrige indretning i rummet. I gavlens to sider er nogle fine, buede detaljer lavet i olieret eg. Detaljerne giver gavlen et flot, elegant look. Sengegavlen fås dog også i mange andre farver og træsorter, så der er rig mulighed for at finde den helt rigtige model til dig og dit soveværelse.

Denne sengegavl i træ er også meget funktionel. Den har et indbygget natbord i hver side, hvor du for eksempel kan placere et vækkeur, dine briller eller den bog, du læser om aftenen. Samtidig slipper du for at have to store natborde til at stå ved siden af sengen, som fylder og optager unødvendig plads. Dette er både en praktisk og meget elegant løsning, der får din seng til at fremstå lettere, men samtidig giver dig den overfladeplads, du har brug for. Der er også mulighed for at tilkøbe 2 USB-porte, som kan sidde i gavlen, så du altid har mulighed for at oplade din telefon eller andre enheder lige ved din seng.

Godt at vide:

 • 4 forskellige længder: 140, 160, 180 og 200 cm
 • Højde: 100 cm
 • Dybde: 15 cm

True Sengegavl – cool sengegavl i massivt træ

True Sengegavl

Denne True sengegavl i træ har et fedt og anderledes look fra de fleste andre på markedet, og den vil helt sikkert tilføje lidt ekstra personlighed til dit soveværelse. Sengegavlen består af én enkelt planke i massiv hvidolieret egetræ. Dette giver et råt, men samtidig forholdsvist simpelt look, der får denne sengegavl til at skille sig ud. Den egner sig bedst til at hænge på væggen, da den har en højde på kun 40 cm. Det giver den også et dejlig let og nærmest minimalistisk udtryk, da den på den måde adskiller sig lidt fra sengen, som derfor ikke ser helt så massiv ud.

Med denne sengegavl i træ kommer også en del frihed, da du selv kan lege med højden, den skal hænge i og dermed få forskellige udtryk frem. Den passer til senge med en bredde på 180 cm. Sengegavlen giver dig rig mulighed for at lege med din indretning, og dens naturfarve giver et rigtig fedt look. Samtidig er den også meget alsidig, så du kan gøre rigtig mange ting med din indretning og eksperimentere med forskellige udtryk, indtil du finder det helt rigtige.

Godt at vide:

 • Længde: 180 cm
 • Højde: 40 cm
 • Dybde: 2,5 cm
 • Vægt: 13 kg

Tuki Sengegavl – moderne sengegavl i egetræ

Tuki Sengegavl

Denne Tuki sengegavl i træ har et virkelig cool og moderne look, der vil give lidt ekstra liv til din seng og se rigtig godt ud i alle soveværelser. Sengegavlen består af flere smalle planker, som ligger vandret og er udformede i massiv eg, som er hvidolieret. Det vandrette mønster giver et på én gang elegant og lidt råt udtryk, som bestemt vil peppe soveværelset op og tilføje noget personlighed. Sengegavlen har en højde på 58 cm og egner sig derfor bedst til at blive hængt op på væggen bag sengen. Den passer til senge, der måler 180 cm i bredden.

Det betyder dog også, at du selv har mulighed for at lege med højden, som denne sengegavl i træ skal hænge i. På den måde kan du eksperimentere og give din seng flere forskellige udtryk alt efter, hvor du hænger gavlen. Denne sengegavl kan også passe til stort set alle indretningsstile, og du kan derfor også sagtens skifte ud i din indretning og måske endda prøve en helt ny stilart, men alligevel beholde denne sengegavl, så du ikke behøver at skulle på jagt efter en ny.

Godt at vide:

 • Længde: 180 cm
 • Højde: 58 cm
 • Dybde: 3,8 cm
 • Vægt: 13 kg

FAQ

🤩 Hvad er fordelen ved en sengegavl?

En sengegavl gør det meget mere behageligt for dig at sidde op i sengen, da ryggen får støtte fra sengegavlen. Sengegavlen hjælper også med at skåne din væg for slid og misfarvning. Desuden kan den fremhæve sengen og give soveværelset et helt nyt look.

🧐 Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en sengegavl?

Du skal overveje, hvor stor den skal være, og om den passer til sengen både størrelsesmæssigt og udseendemæssigt. Du skal overveje materialet på sengegavlen, og om det passer til selve sengerammen. Det er også godt at overveje, hvor meget du vil betale for den.

🤓 Hvad er det bedste slags træ til en sengegavl?

En sengegavl træ er den perfekte mulighed for at få lidt natur ind i hjemmet, og samtidig er træ et meget alsidigt materiale, som er dejlig nemt at indrette med. Der er ikke noget træ, der er bedre end andet, det handler primært om, hvad der passer til sengen.

🤔 Passer alle sengegavle til alle senge?

Nej, det gør det ikke nødvendigvis. Du skal derfor tjekke størrelsen og måle op, om den passer til din seng. Som regel kan du få sengegavle i forskellige størrelser, og der er nogle rimelige standard mål, da senge ofte købes i standard mål.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar