Runde borde har en helt særlig sammenhængskraft i en bolig og kan være med til at skabe rammen om nogle af hjemmets hyggeligste øjeblikke. Denne artikel har vi dedikeret helt og holdet til de runde borde, som har en helt særlig plads i vores hjerter og vores hjem. 

Vi har samlet både et par borde med udtræk, runde borde med hjul, høje runde borde og nogle af det mest alsidige runde borde, som er perfekte til at sætte prikken over i’et i et hvert hjem. Gå på opdagelse her i artiklen, og forelsk dig i de smukkeste runde former. 

De bedste runde borde med udtræk 

Der er nu noget særligt over at kunne invitere gæster på besøg og have alle samlet om det samme bord, og et bord med udtræk giver dig netop mulighed for at indrette med den fleksibilitet, som forskellen mellem hverdag og festlige begivenheder kræver. Særligt derfor er et rundt bord med udtræk en utrolig god tilføjelse til mange hjem. 

 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Muubs Spisebord Smoke – mest elegante bord med mulighed for udtræk

Dette Muubs Smoke spisebord er helt utroligt lækkert at se på. Det er udført i ægte røget egetræ, som står i elegant kontrast til de sorte jernben. Der er tale om et ganske mørkt møbel, som repræsenterer en nærmest tidløshed i dansk design, og som kan indgå i et moderne eller traditionelt hjem blandt andre danske design klassikere. 

Der er plads til hele otte personer om dette smukke rundbord, og hvis du lægger en tillægsplade i, bliver der plads til 10. På den måde kan dette runde bord være med til at danne ramme om nogle hyggelige stunder og spændende samtaler med adskillige venner eller familiemedlemmer på en gang. Lige præcis på den måde som kun runde borde kan, hvor alle kan se alle og der opstår en særlig sammenhørighed om måltidet og fællesskabet. 

Bordet er 150 cm i diameter og 74 cm højt, hvilket betyder, at det passer til almindelige spisebordsstole. Det kan være flot at matche med sorte stole eller hvide stole, og vil generelt passe flot ind i en indretning med andre naturmaterialer såsom metaller, træ, glas og beton. 

Detaljer om dette bord: 

 • Passer til 8-10 personer 
 • Tillægsplade kan tilkøbes 
 • Måler 150 cm i diameter og 74 cm i højden 
 • Udformet i røget egetræ med jernben 
 • Et elegant bord i tidløst dansk design 

Flexa Play bord – perfekt til børn og barnlige sjæle

De fine Play borde fra Flexa er udformet i naturligt asketræ og fås i flere forskellige kontrastfarver hertil. De er absolut ideelle som legeborde til børneværelset eller i stuen, men kan også sagtens indgå som mindre aflastningsborde i en moderne, skandinavisk indretning. 

Selve bordpladen er fremstillet i lakeret MDF, og benene er udformet i asketræ. Det nederste er benene er malet, så de stilfuldt matcher bordpladens farve. Den anvendte lak er UV-resistent og fri for giftstoffer og opløsningsmidler, så du trygt kan indrette både børneværelse og resten af hjemmet med møblerne. 

Bordet findes i forskellige farvevarianter, så det er nemt at finde noget til en hver smag og enhver indretning. Desuden findes matchende taburetter, som kan tilkøbes, hvis dette ønskes. Med Flexa Play runde borde er det nemt at skabe et levende og sjovt miljø i dit hjem, hvor der er plads til leg, og hvor formerne ikke er så vigtige. 

Uanset hvor du vælger at placerer dette bord i hjemmet, så vil det med garanti skabe et hyggeligt og indbydende rum omkring sig. 

Detaljer om dette bord: 

 • 60 cm i diameter 
 • 45 cm i højden 
 • Malet med UV-lak
 • Fås i mange forskellige farver (bl.a. mint, rosa, hvidt og gråt) 
 • Kan matches med taburetter fra samme serie.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Nordal cafébord – en moderne siddeplads til hverdag og fest

Nordal cafébord en moderne siddeplads til hverdag og fest

Dette lille runde bord er udført i klassisk skandinavisk stil i et stilrent design og i neutrale farvetoner, som gør det nemt at passe ind i en moderne indretning. Samtidig er det nemt at matche dette borde med en farvestrålende indretning. 

Bordet måler 80 cm i diameter og kan derfor stå i de fleste køkkener eller køkkenalrum, hvis du for eksempel vælger at have det som spisebordsplads i hverdagen. Desuden kan det gøres mere pladsbesparende ved for eksempel at tilkøbe stole, som kan skubbes indunder bordpladen, når det ikke bruges. 

Du kan også vælge at anvende borde uden stole. Det betyder, at du kan vælge at købe det til køkkenet som en smart ståplads i forbindelse med besøgende. Det kan også være en praktisk lille arbejdsstation, hvis du sommetider arbejder hjemmefra og kan lide at stå op og arbejde. Med et bord som dette er der mange indretnings- og brugsmuligheder. 

Bordet er udformet i sort jern og glas, som gør det ideelt at indrette med andre naturmaterialer såsom træ eller metaller. Du kan både være kreativ med dette bord og matche det med farverige stole i for eksempel plastik, eller du kan indrette det med mere neutrale barstole i for eksempel sorte eller hvide nuancer. 

Detaljer om dette bord: 

 • 80 cm i diameter 
 • 110 cm højt 
 • Kan matches med barstole eller anvendes stående 
 • Udformet i sort jern og glas. 

De bedste alsidige små borde – til gang, altan soveværelse mm. 

Små runde borde kan have mange funktioner i hjemmet og kan være både enormt praktiske og meget elegante. For eksempel kan de være med til at fremhæve nogle af de ting, vi holder allermest af. De kan også bruges til opbevare nogle af de ting, vi bruger mest i løbet af dagligdagen, som derfor fortjener en særlig plads i hjemmet. Her bringer vi fire forskellige og alsidige små runde borde til hjemmet.

HAY Terrazzo cafébord – bedste bord til altanen og terrassen

HAY Terrazzo cafébord bedste bord til altanen og terrassen

HAY har efterhånden etableret sig som fast inventar i mange moderne skandinaviske hjem efterhånd, og de spreder sig fortsat til hele resten af verden. Med deres skarpe forståelse for industrielt design, arkitektur og mode, samt deres store udvalg af alt fra puder til dette lækre runde bord, er det nemt at forstå begejstringen hos forbrugerne. 

Terrazzo er et utroligt fleksibelt bord, som kan anvendes både ude og ide. Du kan for eksempel vælge at have det stående på altanen eller terrassen, hvor det nemt kan indgå som en del af en kreativ indretning, hvor besøgende enten kan sidde og nyde en drink eller kop kaffe.  

Dette høje runde bord er utroligt praktisk, da det kan tåle at stå ude hele året. Du skal således ikke være nervøs, hvis det begynder at regne eller blive minusgrader. Med dette bord har du et møbel, som er skabt til de skandinaviske årstider. 

Bordet er fremstillet i pulverlakeret sort stål, som giver et rustikt og moderne udtryk. Selve foden er udformet i farvet terrazzo, hvilket nemt leder tankerne hen på varmere himmelstrøg, hvorfor dette bord også er en let eksotisk tilføjelse til mange hjem. 

Detaljer om dette bord: 

 • 70 cm i diameter 
 • 74 cm højt 
 • Fremstillet i pulverlakeret stål 
 • Fod af terrazzo-materiale 
 • Kan stå både inde eller ude (hele året).

Zanotta Giro Sofabord

Zanotta Giro Sofabord et moderne og fleksibelt sofabord

Et sofabord behøver ikke være kedeligt. Det beviser Zanottas Giro model på bedste vis med sine lækre detaljer og smarte design. Bordet blev designet af den italienske møbeldesigner Anna Deplano tilbage i 1997, og siden da har bordet været afholdt og eftertragtet over hele verden. 

Selve bordpladen er udført i et hvidt laminat og den indskudte hylde nedenunder er ligeså. Mange beundrer særligt dette bord for de slanke og elegante hjul, som netop er med til at give bordet den helt særlige sjæl, som både emmer af retro-æstetik og modernitet på én og samme tid. 

Bordet indgår i en serie af borde, som kaldes Giro, hvor du også kan finde mindre modeller, hvis du for eksempel ønsker et mindre sofabord eller en matchende serveringsvogn til dit sofabord. Denne model af det runde bord måler 75 cm i diameter og passer således godt til de større sofaer og møbelarrangementer i stuen.

På grund af bordets tidløse design og diskrete udtryk er det nemt at sætte sammen med en lang række forskellige møbler i forskellige teksturer og farver. 

Detaljer om dette bord: 

 • 75 cm i diameter 
 • 37 cm højt 
 • Indgår i serie med matchende borde 
 • Designet af Anna Deplano i 1997
 • Passer perfekt til større sofaarrangementer.  

Bedste høje runde borde

Der er noget helt særligt over høje borde, som kan noget andet end almindelige langborde eller pynteborde. De giver en anden dimension i det indretningsmæssige landskab i hjemmet og indbyder til enten at sidde på høje stole eller stå op, hvilket kan være en interessant afveksling. Her bringer vi to meget forskellige, men utroligt herlige høje runde borde. 

Living&more Corona spisebord

Living&more Corona spisebord bedste på budget

Dette bord fra Coops serie Living&More er som skabt til det mindre, moderne hjem. Det kan bryde med andre mere kantede møbler og skabe en god kontrast. Bordet hører til et af de mindre runde spiseborde og måler blot 100 cm i diameter. Til gengæld er der plads til en tillægsplade, så I pludselig kan samles mange flere om maden, vinen, samtalen, eller hvad det måtte være. 

Særligt i mindre hjem kan det være en stor fordel at have et bord med mulighed for udtræk. Det er nemlig ikke alle køkkener, stuer eller spisestuer, som rigtigt tillader et stort spisebord i hverdagen, hvor der også skal være plads til andre ting. 

Corona er udformet med hvid bordplade, som er kontrasteret med sorte kanter og sorte ben. Det passer godt ind i en minimalistisk og moderne indretning og er nemt at matche både med neutrale eller farverige stole. Dette bord tillader således i høj grad fleksibilitet og kreativitet i din indretning. 

Sidst, men ikke mindst, kan dette runde bord også erhverves for en ganske overkommelig pris, hvilket er med til at gøre det til en sand favorit blandt de runde spiseborde, som findes på markedet i dag. 

Detaljer om dette bord: 

 • 100 cm i diameter 
 • 72 cm højt 
 • Plads til tillægsplade 
 • Udformet i hvid med sorte kontraster 
 • Opfordrer til kreativitet og fleksibel indretning.

Bedste små runde borde med hjul

Runde borde med hjul har altid haft en særlig plads i danske hjem, hvor de ofte har en rolle i forhold til at indgå som del af en fleksibel indretning, hvor hjulene tillader nem omrokering eller servicering til flere forskellige formål. Netop derfor har disse borde stadig en anerkendt berettigelse i danske hjem, og hvis du aldrig har ejet et, så kan du forelske dig i små runde borde med hjul for første gang lige her. 

KARE DESIGN Rockstar

KARE DESIGN Rockstar bedste bord i retro-design

Hvis du har et ømt punkt for møbler i retro-design, så vil du næsten med garanti mærke lidt hjertebanken ved synet af dette flotte høje runde bord fra Kare Design. 

Dette bord er udformet aluminium fra top til tå og selve bordets søjle er formet som en elegant kegle, der er med til at gøre designet helt unikt. Det rå look fra metallet kan nemt kombineret med mange farver eller blot indgå i en stilfuld minimalistisk indretning af dit hjem. 

Bordets overflade er ganske lille, og det er således nemt at passe dette anderledes høje runde bord ind i mange af hjemmets rum eller hjørner, alt efter hvilken type indretning du ønsker. Dette bord ville egne sig godt som anderledes barbord i køkken eller stue, men ville også være flot som tilføjelse til en entre eller soveværelse, hvor det nemt kan bruges til enkelte nipsting – for eksempel en lampe og en fotoramme. 

Bordet måler 106 cm i højden og kan derfor også sagtens matches med et par barstole for at skabe en anderledes siddeplads i hjemmet. Dog er diameteren blot 55 cm, så det er begrænset hvor store udfoldelsesmuligheder og gæster, der er plads til omkring dette bord. 

Detaljer om dette bord: 

 • 55 cm i diameter
 • 106 cm høj
 • Udført i aluminium
 • Fantastisk flot retro-design. 

Soho Rullebord

Soho rullebord – rundt

Dette Soho rullebord er som skabt til at være del af et godt selskab. Faktisk skulle man næsten tro, at det var udformet med henblik på at have gæster på besøg i tide og utide. Dette bord er nemlig en intet mindre end perfekt tilføjelse til stuen, hvor det nemt kan udstyret med forskellige drikkevarer, snacks eller lignende i forbindelse med gæster. 

Det er langt mere fleksibelt og håndterbart end de fleste sofaborde, og derfor er det smart til at servere for eksempel småkager, slik, kaffe, drinks eller andet på. På den måde kan alle sidde komfortabelt i sofa eller lænestole uden at skulle rejse sig, række ind over andre eller lignende. Dette smarte runde rullebord behøver dog ikke udelukkende at agere serveringsvogn og er også ganske anvendeligt i dagligdagen. Her kan det fungere perfekt som et elegant bord til opbevaring af bøger, magasiner, små planter, lys eller andre små ting. 

Selve bordpladen er udført i hvidt laminat med egekant, og hylden nedenunder har fineret egekant. Stellet er sort og hjulene ligeledes, hvilket betyder, at du får et flot og praktisk bord, som har fine og diskrete nuancekontraster, der passer ind i de fleste hjem. 

Detaljer om dette bord: 

 • 58,8 cm i diameter
 • 45 cm højt 
 • Vægt: 7 kg 
 • Udført i laminat og eg 
 • Praktisk og elegant på samme tid. 

Vælg de rette runde borde til din bolig 

Boligindretning kan være ganske svært, og ofte bruger vi danskere meget lang tid på at tænke over, hvordan vi kan finde de bedste møbler til vores hjem. For hvad er egentlig ”min stil”? Og hvordan passer jeg mine møbler sammen med hinanden? Hvis du selv finder dig selv i denne situation somme tider, kan det være gavnligt at stille dig selv nogle nøglespørgsmål for at blive klogere på dine behov. 

For at finde de bedste runde borde til dit hjem, bør du spørge dig selv om følgende: 

 • Hvad er bordets primære funktion(er)? 
  • Først og fremmest skal du selvfølgelig finde ud af, hvad bordet primært skal anvendes til. Skal det bruges til at indtage måltider ved, til at arbejde ved, til at stille nogle særlige ting på, skal det være et serveringsbord eller blot til pynt? Svarene på disse spørgsmål burde kunne indsnævre dit felt af runde borde ganske betydeligt. 
 • Hvor ofte og hvordan skal bordet bruges? 
  • Nogle runde borde bruger vi hver dag og andre bruger vi sjældent. Hvis du for eksempel leder efter et rundt spisebord til hverdagen, som måske skal stå i køkkenet og også fungerer som lektieværksted fra tid til anden, så kan det være, du skal overveje et slidstærkt bord. Hvis du derimod skal have et spisebord til spisestuen, som kun anvendes i forbindelse med gæster, kan du formentlig nøjes med et, som er mere sart.  Svarene på dette spørgsmål hænger både sammen med indretningen af dit hjem og din livsstil. 
 • Hvor meget plads er der til det? 
  • Hvis du er så heldig at have et stort hjem med masser af plads, kan du selvfølgelig frit vælge på alle hylder, men er det lidt mere sparsomt med pladsen, kan du for eksempel overveje runde borde med udtræk som spisebord. Du kan også vælge mange fleksible og pladsbesparende løsninger for eksempel med et rundt sofabord med hjul, som nemt kan flyttes rundt efter behov. 
 • Skal det passe sammen med enkelte andre ting eller en overordnet indretningslinje? 
  • Overvej, hvad de runde borde primært skal passe sammen med. Har du allerede stolene, og er de det vigtigste? Eller har du snarere en overordnet indretningslinje i forhold til enten nuancer eller udtryk, som bordet skal passe til? 

Vi håber, at du i denne artikel har fået inspiration til, hvordan runde borde kan indgå som en del af en samlende, anderledes, kreativ og fleksibel indretning af dit hjem. 

Læs også vores artikel om runde barborde.

Se vores artikel om: Sådan indretter du dig med barstole – her er de bedste barstole på markedet

Se også denne lignende artikel på vores side: Rundt bakkebord

Se vores artikel om: Sådan finder du den bedste pedalspand

Læs også: Bakkebord

Se også artiklerne: Rullebord med skuffer eller hylder til stuen eller køkkenet

FAQ

🧐 Hvor meget plads skal jeg bruge til et rundt bord?

Runde borde fås i mange forskellige størrelser. Nogle er store og fås med udtræk, mens andre er mindre og kompakte. Hvor meget plads du skal bruge, afhænger af bordet. Vælger du en model med udtræk så vær opmærksom på, at der skal være nok plads til udtrækket også.

🤔 Hvordan vælger jeg et rundt bord?

Den nemmeste måde at finde det perfekte runde bord til netop dit hjem, er ved at søge inspiration i boligmagasiner, på nettet og i butikkerne. Du kan eventuelt finde boliger med samme stil som din og lade dig inspirere af deres valg. Husk at tænke dine behov ind i valget.

🤓 Fylder et rundt bord mindre?

Det runde bord optager mindre plads end det rektangulære bord, og så har nogle den fordel, at du kan forlænge dem, så I kan samles flere omkring det. Det er perfekt, hvis du godt kan lide at have gæster på besøg, men ikke altid har brug for det store bord.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar