Uanset, om du ønsker en flot serveringsvogn til køkkenet eller en model, som minder mere om en barvogn, kan du helt sikkert finde det på vores liste.

På redaktionen hos Furnished er vi vilde med godt design, og derfor har vi har søgt nettet tyndt efter de mest stilfulde serveringsvogne på markedet. Vi har samlet vores favoritter, herunder vogne, som er oplagt til både indendørs- og udendørsbrug.  Vi har også sørget for at inkludere vogne i forskellige prisklasser, så alle budgetter kan følge med. 

Bliv inspireret og find din yndlingsvogn. 

Hvad skal man overveje, når man køber en serveringsvogn?

Der er virkelig mange lækre serveringsvogne på markedet, så for at vælge den helt rigtige kan du benytte den følgende købsguide, som fremhæver nogle overvejelser, som du bør gøre dig, så du bliver glad for dit køb af serveringsvogn.

Hvilken stil passer til dine behov?

Når du skal vælge serveringsvognens stil, så kan det være en god idé at tænke over det rum, som den skal stå i. Hvis den ikke passer ind, så vil det være tydeligt, og den vil skille sig meget ud. Derfor er serveringsvognens stil vigtig. Hvis du køber en serveringsvogn, som ikke oplagt passer ind, så kan du også pynte serveringsvognen med glas, vaser eller lignende, hvilket kan være med til, at møblet passer bedre ind i indretningsstilen. 

Hvilke egenskaber skal serveringsvognen have

Du kan overveje om din serveringsvogn eksempelvis skal kunne rulle og derfor have hjul under sig. Nogle gange er det praktisk, hvis nogle af hjulene kan låses.  Dertil findes der også andre egenskaber, som du måske vil nyde godt af. Nogle serveringsvogne kan du tilføje vinholder, og nogle har generelt bare flere hylder end andre. Det er afgørende, hvor passioneret du er omkring, at de forskellige egenskaber skal være der, men det er fint at have nogle krav og ideer til egenskaber inden køb.

Find den rigtige størrelse i gode materialer

Det er naturligvis også vigtigt, at du tænker over størrelsen på den vogn, du vil købe. Størrelsen skal helst passe godt til køkkenet, for ellers kan du risikere, at den blot vil være i vejen. Sørg derfor for at have målt op i køkkenet. Det er også en god idé at måle op, hvis du ikke ønsker at placere den i køkkenet. Er pladsen begrænset, så kan det også være smart, at vognen kan slås sammen, så den ikke fylder så meget. Der er en af de to typer af serveringsvogne.

Serveringsvogne findes desuden i en masse forskellige materialer, og hvis du har en idé om, hvilket materiale du foretrækker, så kan det være nemmere for dig at træffe et valg. De typiske materialer, som bliver brugt, er især træ, plastik og stålfrit stål. Træ vil oftest give et naturligt look, samtidigt med det har en stærk holdbarhed. En serveringsform i plastic vil ofte være en billigere løsning. Enheder i stålfrit stål vil give et stilrent og moderne look. 

arrow-more

Kristina Dam Trolley serveringsvogn – Redaktionens favorit

Trolley er en smart serveringsvogn fra Kristina Dam, som er utrolig stilren og enkel i sit design. Det gør, at du nemt vil kunne placere den i dit hjem uanset din indretningsstil. Hvis du ønsker at give møblet et personligt udtryk, så det passer endnu bedre ind i hjemmets helhed, så kan du tilføje en billedramme eller en flot vase ved siden af det, som du ellers bruger Trolley til. 

Kristina Dam serveringsvognen er meget alsidig, for den kan stå mange steder og kan bruges til flere forskellige ting. Den er ikke begrænset til køkkenet, for du kan også stille den i stuen, i soveværelset eller på badeværelset. Det betyder også, at du helt selv kan vælge, hvad du ønsker at placere på rullebordet, og hvordan du bruger bordet generelt. 

Fordele 

 • Stilrent design
 • Har hjul så det kan rulle
 • Fås i to farver

Specifikationer

 • Design: Kristina Dam
 • Materiale: Pulverlakeret metal
 • Farve: sort, men fås også i hvid
 • Mål: 35 x 58 x 70 cm

Ulemper

 • Har ingen skuffer eller lignende

Block rullebordet – Den klassiske serveringsvogn på hjul

Med et Block rullebord er mulighederne for brug næsten uendelige. Du kan bruge det som et sengebord, serveringsbord, sidebord, barbord eller noget helt femte. Det er udelukkende op til dig, hvordan du vil benytte det fine lille bord.

Normann Copenhagen rullebordet er i en klassisk stil, og derfor er det et oplagt valg til hjemmet, som har en typisk skandinavisk indretning. Du får med Block rullebordet generelt et charmerende og praktisk møbel.

Block rulleborde er populære hos kitchenone.dk, og det kan vi på redaktionen god forstå. Det er alsidigt rullebord på hjul, og derfor kan du trygt vælge rullebordet som dit næste møbel. Find møblet i den farve som passer dig bedst. Vælg mellem stål i farven lysegrå, hvid, sort eller mørkegrå.

Fordele 

 • Har smarte hjul
 • Populært valg hos kitchenone.dk
 • Alsidig rullebordsmodel

Specifikationer

 • Design: Normann Copenhagen
 • Materiale: stål og ask
 • Farve: Lyst træ og lysegråt stål, kan også vælges i farverne hvid, mørkegrå og sort
 • Mål: 35 x 50 x 64 cm

Ulemper

 • Glider nemt rundt grundet de 4 hjul

Roll barvogn – smart serveringsvogn, som gør servering lidt nemmere

I sommer og sol kan det være enormt lækkert med noget koldt at drikke, og her kan Roll fra Cane Line hjælpe. Det er et serveringsbord, som oplagt kan bruges som barvogn. Det vil sige, at du kan bruge den øverste hylde eller bord til at gøre drinks og lignende klar. Den gode højde og solide overflade gør det enormt nemt. Du kan også stille velkomstdrinks på vognen i forbindelse med et arrangement.

Roll har en hylde under, som du kan bruge til at opbevare ting. Det kunne være ekstra drikkevarer eller noget flot pynt i form af en plante eller andet. Den har hjul i den ene ende, så den er nem at flytte rundt på. Du kan oplagt stille den i nærheden af dine bedste barstole og dit fine barbord, så du altid er klar til servering. 

Cane Line serveringsvognen er ikke bare praktisk, den er også enormt flot. Det er designer duoen Welling/Ludvik, som står bag den moderne barvogn. De to designere er kendt for deres rene æstetik, og det er også tydeligt afspejlet i Roll serveringsvognen. Hvis du ønsker, at vognen skal have et andet udtryk, så kan du flytte rundt på den medfølgende teakplade, så du får serveringsbordet i lige den stil, du ønsker. 

Fordele 

 • God som barvogn
 • Teakplade er flytbar
 • I pulverlakeret aluminium som giver en modstandsdygtig overflade

Specifikationer

 • Design: designet af designer duoen Welling/Ludvik
 • Materiale: Pulverlakeret aluminium og teak-træ
 • Farve: hvid eller sort
 • Mål: 49 x 85 x 78 cm

Ulemper

 • Dyr model

Sådan bruger du en serveringsvogn

Du kan bruge en serveringsvogn til flere forskellige ting. Mange vælger at bruge vognen som en station til at forberede mad og drikke. Du kan også bruge en serveringsvogn i køkkenet til dine bageredskaber, så du hurtigt kan svinge en god kage sammen. Generelt så bør du i serveringsvognen placere de ting, som har godt af at have egen fast plads. Det kan eksempelvis også være ting til te og kaffelavning. Find ud af mere omkring brugen af serveringsvogne, så du bedst muligt kan udnytte din smarte vogn. 

Køkkenø vs. køkken serveringsvogn: Fordele og ulemper

Mange af de fordele der er ved en smart serveringsvogn, dem kan du også finde i eksempelvis en køkkenø. Derfor har vi her opstillet fordelene og ulemperne ved de to møbeltyper, så du kan træffe dit rigtige valg i forhold til, hvad skal stå i dit køkken. 

Fordelene ved serveringsvogne inkluderer, at de er billigere end en køkkenø, giver dig en god fleksibilitet og generelt giver dig god opbevaringsplads i dit køkken. Blandt ulemperne er, at serveringsvogne kan være en smule ustabile. 

En køkkenø har også fordelen, at den giver mere bordplads og opbevaringsplads – også i form af skabe og skuffer. Ulemperne er blandt andet, at en køkkenø tager en stor del af gulvpladsen i køkkenet, samt at det er et dyrt og mere permanent møbel. 

Hvis du er i tvivl om, hvilken af de to møbler du skal have i dit køkken, så kan du få hjælp til valget mellem køkkenø og serveringsvogn online. 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Morris Rullebord – et simpelt, flot og budgetvenligt serveringsbord

Morris Rullebord

Morris Rullebord kan bruges til mange forskellige ting såsom sidebord, som ekstra plads til dine ting på badeværelset eller som supplement til din barvogn. Bordet har to hylder, og der er 44 cm imellem dem. Det giver dig en masse plads til opbevaring. 

Ellos Home rullebordet har 4 hjul, og normalt kan det være en udfordring, da bordet glider rundt, men det er ikke tilfældet med Morris. To af hjulene på Morris kan låses, så rullebordet står mere fast. 

Morris er en af de billige serveringsborde på markedet og på vores liste, men det er ikke ensbetydende med, at der er blevet gået ned på det visuelle. Bordet er simpelt i sit design, men det betyder bare, at det er nemmere at få til at passe ind i sit hjem. Du kan vælge mellem forskellige farver, når du køber Morris rullebordet, så du kan vælge lige det, som du foretrækker.

Fordele 

 • Billig model
 • Hjul kan låses, så det ikke ruller
 • God plads mellem hylderne

Specifikationer

 • Design: Ellos Home
 • Materiale: metal
 • Farve: fås i flere forskellige
 • Mål: 60 x 40 x 70 cm

Ulemper

 • En smule skrøbeligt sammenlignet med andre modeller

Valence Serveringsvogn – flot vogn med glashylder

Valence Serveringsvogn

En serveringsvogn ser mere indbydende ud, jo flottere det er, så derfor har vi også valgt at inkludere Valence Serveringsvogn fra AG Home & Light på vores liste over serveringsvogne. Det har et flot bronzefarvet stel og dertil klare glashylder. Vognen egner sig perfekt til at supplere til et lækkert barbord

Hjulene på Valence gør, at du kan køre den helt tæt på det bord, I sidder ved. I kan så bruge serveringsvognen til at hælde drinks op, som I så kan nyde ved barbordet. Det giver også mere bordplads på bordet. Du skal ikke være bekymret for, at vognen triller væk, selvom det har hjul på, for du kan låse to af dem, så det ikke glider rundt. 

Mange af de serveringsvogne, som vi har på vores liste, har et meget firkantet look, men det bryder stellet på Valence med, da det har et karakteristisk krydset stel. 

Fordele 

 • Flotte glashylder
 • Serveringsvogn med hjul
 • Lås på to af hjulene

Specifikationer

 • Design: AG Home & Light
 • Materiale: metal og glas
 • Farve: bronzefarvet stel og klart glas
 • Mål: 45 x 82 x 86 cm

Ulemper

 • Du skal være mere forsigtig, når du sætter ting på serveringsvognen grundet glashylderne

OAS serveringsvogn – Premiumvalg

OAS serveringsvogn

Hvis du leder efter et Premium bud på en serveringsvogn, så vil vi klart anbefale OAS serveringsvogn fra Hillerstorp. Den har to hjul i den ene ende, så du kan flytte rundt på bordet, samtidigt med at det ikke glider rundt, fordi de to andre hjørner har ben. Det er altså mere stabilt. Vognen er praktisk, men også enormt flot i sit design. 

Møbeldesigneren bag serveringsvognen er Sebastian Hedengrahn. Han er endda manden bag hele Hillerstorp Oas serien, som blandt andet omfatter havestole, borde, bænke og selvfølgelig den flotte serveringsvogn. Møblerne i serien er kendetegnet ved, at de alle er i et tidløst og moderne design.

Serveringsvognen er af hvidlakeret stål og mørkebrune lameller, og de to farver står i kontrast til hinanden, og får derfor også hinanden til at skinne endnu mere igennem.

Lamellerne og hjulene på vognen er produceret af FSC fyrretræ.

Fordele 

 • Lavet af kvalitetsmaterialer
 • Fremstillet i FSC-mærket fyrretræ
 • Tidløst og moderne design
 • En del af en større serie

Specifikationer

 • Design: Serien er af designeren Sebastian Hedengrahn
 • Materiale: stål og fyrretræ
 • Farve: brun træfarve og hvidlakeret stål
 • Mål: 59 x 73 x 86 cm

Ulemper

 • Dyr model

FAQ

🤔 Hvad skal jeg overveje inden jeg køber en serveringsvogn?

Du skal overveje, hvilken størrelse du har behov for. Dertil bør du også overveje, hvor serveringsvognen skal stå, da forskellige modeller kan passe bedre til eksempelvis udendørsbrug, som barvogn eller noget tredje. 

🤩 Hvordan bruger jeg bedst min serveringsvogn i hjemmet?

Du bruger den bedst ved at udnytte den ekstra opbevaringsplads til ting, som ellers ikke har en plads. Placér vognen i et rum, hvor den ikke er i vejen, så vil du blive glad for den.

🧐 Hvordan laver jeg serveringsvognen om til en barvogn?

Du stiller alkohol eller lignende på vognen. Du kan i princippet anvende de fleste serveringsvogne til barvogne, så det er bare om at påbegynde at benytte vognen til at servere drinks. 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar