De runde sofaborde er elegante og lette i udtrykket, hvis du skal sidde i sofaen og have din kaffekop, fjernbetjening eller bog inden for rækkevidde. I forhold til et firkantet sofabord bløder de runde linjer indretningen op med organiske former, og det kan være nemmere at finde plads til de runde sofaborde fremfor de firkantede modeller.

Hvis du vil have inspiration til, hvordan du kan indrette din stue med det bedste runde sofabord, har vi fundet et godt udvalg af forskellige modeller. Der er noget for enhver smag og pengepung, så du kan få et fint rundt sofabord til dine ting og sager, når du skal sidde og slappe af i stuen.

Rowico rundt Sofabord Yumi – rundt sofabord i træ med retro-look

Sofabord_Yumi
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Holder du af naturlige materialer og klassisk design, er Yumi et elegant og stilet bord, der holder på de klassiske designtraditioner.

Det er fremstillet i egetræ, der er lakeret for ekstra holdbarhed. Sofabordet er enkelt og i lækkert træ, der vil passe godt ind i den skandinaviske indretning, hvor der er fokus på minimalisme og naturlige materialer.

Bordpladen er fremstillet af finer, mens ben og sarg er i massiv eg, der giver bordet en høj holdbarhed og styrke. Benene er 3 skråtstillede ben, som giver dit sofabord et let og enkelt udtryk.

Selve bordpladen måler 90 cm i diameter og er 53 cm højt. Du skal derfor være sikker på, det matcher højde på den sofa eller de stole, du vil bruge bordet sammen med. Det er et af de højere borde i oversigten, hvilket kan være rart, hvis du ofte spiser din aftensmad i stuen, mens du ser fjernsyn eller serier.

Det runde sofabord Yumi er et godt valg til dig, der vil have mere naturlige materialer og træ ind i dit hjem, hvor det passer til både din sofa og resten af indretningen.

Specifikationer:

 • Farve: Naturlig lakeret eg
 • Diameter: 90 cm
 • Højde: 53 cm
 • Facon: Rund
 • Samlet: Ja

Ellos Home rundt Sofabord Gellina – modstandsdygtig mod ridser og vækse

Det prisvenlige valg

Gellina er et af de billigere valg i vores oversigt, og det har et flot og enkelt design med fine detaljer til prisen. Det er derfor et godt bud, hvis du skal bruge et prisvenligt sofabord rundt i sort.

Du får et bord med et sort understel i metal, der holder bordpladen på plads. Understellet er solidt og krydser hinanden i bunden, mens fire slanke ben går op til bordpladen.

Bordpladen er fremstillet af hærdet glas, der er modtandsdygtigt overfor både slag, ridser og ikke mindst væsker og andet, der kunne blive spildt på det. Du tørrer det nemt væk med en fugtig klud med lidt sæbe uden at beskadige overfladen.

Glasset på bordpladen har et flot, mørkt marmormønster printet på bunden, der changerer i brune og beige nuancer. Det kan du tydeligt se gennem bordpladen, så du får et mørkere og rundt sofabord, der matcher både den lyse og lette indretning, men også den mere tunge stil med mørke møbler.

Bordet er ikke så højt med 39 cm, så det er en god ide, at du parrer sofabordet med en lavere sofa eller lave stole, så bordpladen er i en behagelig højde. 

Specifikationer:

 • Farve: Hvid marmor og sort
 • Diameter: 80 cm
 • Højde: 39 cm
 • Facon: Rund
 • Samlet: Nej

Ellos Home rundt Sofabord Street – lavet af terrazzo

Det luksuriøse valg

Vil du have et eksklusivt bord til din stue, er Street et moderne, skulpturelt og anderledes bud på et rundt sofabord, der gør opmærksom på sig selv. Det vil være et godt bud, hvis du holder af en unik stil, hvor du går efter dyrere møbler, der kan holde i mange år.

Street er designet med et understel i sort metal, der har fået en ru, sandblæst overflade. Understellet er benene, der holder bordpladen på 80 cm i diameter oppe, og de har en unik udformning. I midten svæver bordpladen, mens det bliver holdt oppe af stellets fire arme.

Bordpladen på Street er i terrazzo, der har fået et stort comeback i interiørmoden. Terrazzo er meget holdbart, men har samtidigt en unik struktur, hvor overfladen er hvid med sorte og grå detaljer.

Det er en god ide, at du behandler bordpladen i terrazzo med en polish til sten, der giver den en længere holdbarhed. Terrazzo kan blive opløst, hvis du bruger syreholdige rengøringsmidler eller spilder syrlige væsker som kaffe, vin og lignende. En polish sikrer, at bordpladen ikke er så modtagelig for væsker.

Specifikationer:

 • Farve: Sort og hvid terrazzo
 • Diameter: 80 cm
 • Højde: 44 cm
 • Facon: Rund
 • Samlet: Ja

Ellos Home rundt Sofabord Big George – minimalistisk og enkelt rundt sofabord i hvid

Holder du af det nordiske, minimalistiske og enkle, så er Big George et flot bud på et rundt sofabord til dit hjem.

Big George fra Ellos Home er et rundt sofabord i metal med en pulverlakeret mat overflade i knækket hvid. Farven er hverken helt hvid eller beige, men ligger i stedet mellem de to nuancer. Det giver bordet et let og enkelt udtryk, uden at det kommer til at se klinisk ud mellem dine bløde sofaer og fine dekorationer i stuen.

Bordpladen har en praktisk kant, så dine fjernbetjeninger, magasiner og kaffekopper ikke falder ud over kanten. Benene er 4 enkle bøjler, der går fra kanten af bordpladen og ned og mødes i et kryds under bordet for ekstra stabilitet.

Bordet er en af de større i vores oversigt, for det har en diameter på 113 cm. Det giver god plads rundt om bordet, så familien kan samles, eller alle gæsterne kan få en kop kaffe ved bordet. Har du en større stue og en stor sofa, er det vigtigt at proportionerne på dine møbler matcher, og Big George passer bedst til en større stue, hvor det lette udtryk kan komme til sin ret.

Specifikationer:

 • Farve: Knækket hvid
 • Diameter: 113 cm
 • Højde: 48 cm
 • Facon: Rund
 • Vægt: 22 kg
 • Samlet: Nej

NORDFORM rundt sofabord Aaron Island – rundt marmor sofabord med opbevaring

Marmor er blevet uhyre populært, fordi det giver et naturligt, men samtidigt eksklusivt udtryk til din indretning. Aaron Island er et rundt sofabord fra NORDFORM, der både har en flot overflade med marmorstruktur og smart opbevaringshylde under bordpladen.

Selve stellet på Aaron Island er lavet i sort pulverlakeret metal, der giver en flot kontrast til glaspladerne som både bordplade og hylde med marmor-look er lavet i. Bordet har 4 slanke ben, der er enkle og lette. Det vil være oplagt at bruge det runde sofabord i den moderne indretning, hvor du fokuserer på flotte detaljer og et stilet udtryk.

Du kan både bruge sofabordet med opbevaring ved sofaen som dit faste sofabord, hvor det passer godt med en højde på 45 cm. Du kan dog også sagtens bruge bordet ved siden af den gode lænestol eller som en ekstra detalje i din indretning, hvor du har brug for et smart og moderne rundt sofabord i marmor-look.

Når du modtager Aaron Island, er det ikke samlet, men det klarer du nemt med den medfølgende vejledning, og bordet er klar til at blive taget i brug.

Specifikationer:

 • Farve: Hvid marmor og sort
 • Diameter: 80 cm
 • Højde: 45 cm
 • Facon: Rund
 • Samlet: Nej

Hvad er fordelene og ulemperne ved et rundt sofabord?

I dag kan du få sofaborde i mange forskellige udformninger og designs, men de klassiske valg er enten et firkantet, rektangulært eller rundt sofabord. Et rundt sofabord har mange fordele, der gør det til et god valg, hvis du skal bruge et nyt sofabord:

 • Det er pladsbesparende med runde sofaborde kontra firkantede.
 • Du kan få runde sofaborde i mange forskellige designs fra metal og glas til træ fra både eg, bøg og genbrugstræ.
 • Et rundt sofabord er ofte let at flytte med, hvis du har brug for ekstra gulvplads.
 • De runde sofaborde har ingen skarpe kanter eller spidse hjørner, hvis du har små børn i hjemmet.

Ulemperne ved det runde sofabord kan være, at du ikke får udnyttet din stue optimalt, hvis du i stedet har plads nok til en firkantet model. Samtidigt kan de runde sofaborde lettere tippe over, hvis det ikke har en stabil base og konstruktion, så vælg en model, der har et stel med god støtte til bordpladen.

Sparer jeg plads med et rundt sofabord?

Det korte svar er, at ja, du kan spare plads i stuen med et rundt sofabord. I modsætning til et firkantet sofabord, skal du ikke tage højde for at hjørnerne kan støde ind i noget eller stå for tæt på andre møbler. Den runde bordplade gør det nemt at komme til bordet, uanset hvilken vinkel du angriber det fra, og der kan sidde flere omkring det.

Du kan også få et smart rundt sofabord med hjul, hvis du vil flytte rundt på det efter behov, og flere modeller har også praktiske opbevaringshylder. Det kan gøre det lettere at få plads til både bordet, men også de ting, du gerne vil opbevare på det. Det vil spare dig plads i stuen og hjemmet generelt, hvis du vælger et af de smarte runde sofaborde, der giver organiske former og ekstra gulvplads. I modsætning til de firkantede modeller, vil du med et rundt sofabord bløde indretningen op og få ekstra plads til de ting, der betyder noget i hverdagen.

Hvilken størrelse skal et rundt sofabord have?

Det er vigtigt, at dit runde sofabord passer til resten af din indretning. Særligt størrelsen har stor betydning for, om du kan skabe en harmonisk og behagelig stil, så bordet ikke dominerer eller forsvinder i din stue. Der er to ting i forhold til størrelsen, du skal have for øje, når du køber et rundt sofabord: diameter og højde.

Først og fremmest skal du overveje, hvor stor en diameter dit runde sofabord skal have. Diameteren skal matche både den sofa eller de stole, det skal stå ved, så du stadig kan komme rundt om det uden besvær. Det er en god ide at måle op og evt. lave en plantegning over din stue, så du kan få en fornemmelse af hvor meget plads, bordet vil optage i din stue. Det kan hjælpe dig med at vurdere den rigtige diameter, så du ikke får et for lille eller for stort rundt sofabord. Du kan få runde spiseborde med en diameter fra cirka 80 cm og op til ca. 120 cm, så det kan passe ind i netop din stue, hvor du har plads til det.

Udover diameteren skal du også tage bestik af højden på dit sofabord. Det er mest behageligt, hvis dit sofabord som minimum flugter med højden på sofa og stole. Det gør det komfortabelt at række ud efter dine ting, og du kan også spise aftensmad ved sofabordet i hverdagen, hvis det har den rigtige højde. Er bordet for lavt, kan det være lettere at vælte ting af bordet, nå du rejser dig, og det kan være ukomfortabelt at række ned efter koppen med kaffe eller fjernbetjeningen.

FAQ

Hvilket rundt sofabord skal jeg vælge?
Hvis du er på udkig efter et rundt sofabord, har vi fundet 7 bud, der passer til både den enkle og minimalistiske nordiske indretning og byder på ekstra fine detaljer. Du skal vælge det sofabord, der passer i størrelse til din stue, mens designet skal matche resten af din indretning.
Du kan evt. tjekke rundt sofabord test, hvis du vil have ekstra at basere dit valg på.
Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber et rundt sofabord?
Du skal overveje, hvor stort et sofabord, du har plads til, og om du foretrækker bestemte materialer fremfor andre. Det er moderne med et rundt sofabord i messing, marmor eller med rottingflet, men det er din smag og indretning, der er afgørende for dit valg af sofabord.
Husk også, at du skal tænke på størrelsen af både din stue, din sofa og plads til bordet, så det passer ind i din indretning.
Hvad er det bedste materiale til runde sofaborde?
De mest hårdføre materialer, der er nemme at rengøre og vedligeholde, er metal og glas. Vælger du derimod et rundt sofabord teak, eg, bøg eller andre træsorter, skal de have mere vedligeholdelse, hvis de ikke er lakerede. Andre materialer som eksempelvis terrazzo skal du være opmærksom på, kan kræve en ekstra indsats, hvis du vil holde dem pæne over lang tid.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

RGE rundt Sofabord Star – stilet rundt sofabord med glas som bordplade

Sofabord_Star

Er du på udkig efter et moderne og anderledes sofabord, er Star fra RGE et unikt valg i vores oversigt. Star lever op til dit navn ved at designet inkorporerer ben, der ligner en stjerne. 

Vi er vilde med det alternative design, hvor benenes design og placering giver navn til bordet Star. I en formation, der ovenfra ligner en stjerne, vil det være et anderledes bud på et rundt sofabord til din stue.

Du kan se de specielle ben i metal gennem bordpladen, der er lavet i hærdet glas med et let gråt skær. Bordpladen er både solid, men også nem at rengøre og vedligeholde, hvis du skulle spilde væske eller andet på det. Materialerne vil ikke tage skade af lidt vand, fordi det er metal og glas.

Bordet har en diameter på 90 cm og en højde på 48 cm, der passer til de fleste almindelige sofaarrangementer. Højden er god til en almindelig sofa, og bordpladen giver god plads til både hygge med aftensmaden en hverdagsaften, skåle med godter til weekenden og kaffen til gæsterne til en særlig anledning.

Specifikationer:

 • Farve: Metal og grå
 • Diameter: 90 cm
 • Højde: 48 cm
 • Facon: Rund
 • Samlet: Ja

Ellos Home Cleo – sort rundt sofabord

Redaktionens anbefaling

Sofabord_Cleo

Vores favorit på redaktionen er et rundt sofabord med hylde fra Ellos Home med navnet Cleo. Det er både et flot og enkelt sofabord med en god stor bordplade og en praktisk opbevaringshylde, der gør det velvalgt til stuen ved sofaen eller lænestolen.

Det runde bord er lavet med ben i massivt bøgetræ, en bordplade i MDF af bøg og en hylde af rottingflet. Mens ben og bordplade er holdt enkelt og elegant i sort, er der en flot kontrast mellem det sorte design og hylden under bordpladen, i det naturfarvede rottingflet.

Rottingflet er moderne til indretningen, hvor du kan få både skabe, stole og sofaborde, hvor det naturlige materiale giver et mere organisk look til dine møbler. Du kan derfor skabe et sammenhængende udtryk i din stue, hvis du har flere møbler med de samme farver og materialer.

Bordpladen har en god størrelse med en diameter på 118 cm, der falder mellem de største og mindste runde sofaborde i oversigten. Det passer godt ind i de lidt større hjem, hvor designet kan komme til sin ret, og du ikke skal smyge dig rundt om det, før at komme ind til din sofa.

På opbevaringshylden kan du have ting liggende, som du gerne vil have lige ved hånden. Det kunne være en stak gode krimier, du læser i sofaen om aftenen, fjernbetjeningerne til fjernsyet eller andre småting, der forstyrrer dit blik. 

Specifikationer:

 • Farve: Sort og naturfarvet rottingflet
 • Diameter: 108 cm
 • Højde: 45 cm
 • Facon: Rund
 • Samlet: Ja

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar