Nu er det ved at være den tid på året, hvor der skal gøres noget ud af indretningen, men det kan være svært at finde ud af, præcis hvad der egentlig skal gøres. For nogen mennesker kommer det helt naturligt at skifte sofapuderne ud og introducerer et nyt rullebord (/rullebord) samtidig med, at lænestolen får et nyt betræk. På den måde får stuen hurtigt nyt liv, men det er ikke alle, der har det sådan.

Nogen af os har brug for lidt mere inspiration, før vi der sker noget, eller måske er du bare ikke sikker på, om du overhovedet har lyst til at ændre noget stort ved indretningen?

Hvis du er usikker, er det altid en god idé at starte i det små, og det kan du f.eks. gøre ved at gøre noget ved dine pynteområder. Et bakkebord er et glimrende sted at opbevare pynt, og samtidig er det let at flytte rundt på, så du kan finde det helt rigtige sted til alle dine nipsting.

Derfor har vi taget et kig på en lang række af de bakkeborde, der er på markedet lige nu, og her får du et overblik over de allerpæneste.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Bona Bakkebord – det minimalistiske

Bona Bakkebord det minimalistiske

Hvis du er lidt i tvivl om, hvorvidt du overhovedet vil have et bakkebord, så er der ikke nogen grund til at styrte ud og finde det mest opsigtsvækkende bakkebord du overhovedet kan. Så er det bedre med et lille, minimalistisk, diskret bord af den type, der passer perfekt til entreen eller hjørnet af stuen, og det er præcis, hvad dette Bona bakkebord gør.

Om Bona bakkebordet

Bona er et meget smukt bakkebord, der har et let udtryk, hvilket gør, at det ikke bliver alt for opmærksomhedskrævende. Derfor kan det let stå i hjørnet af stuen, uden at du hele tiden lægger mærke til det. Det betyder dog ikke, at det ikke er et bakkebord der er værd at lægge mærke til, for den matte antracitbakke, der står på de tynde ben, er virkelig en æstetisk oplevelse, der passer perfekt ind i det moderne hjem.

Selvom bakkeborde typisk bruges til at stå i hjørnet af stuen med pynt og planter, så er Bona bakkebordet af en størrelse, der gør, at det kan opfylde en lang række andre formål. Det har eksempelvis højden til, at det sagtens kan bruges som et mindre sofabord, hvis du bor småt, og det er stabilt nok til at kunne fungere som sengebord også, hvilket betyder, at det kun er fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan få ud af det.

Bakken på Bona bordet måler 46,8 centimeter i diameter, og det måler rundt regnet en halv meter i højden, men da det kun vejer 4 kilo, er det ekstremt let at flytte rundt på, og samtidig er bakken aftagelig, hvilket betyder, at det også kan bruges til lette serveringer.

Detaljer

 • Diameter: 46,8 cm.
 • Højde: 50,5 cm.
 • Vægt: 4 kg.
 • Bakkebordet er fremstillet af metal og efterfølgende lakeret.
 • Det fås i enten hvid eller antracitgrå.
 • Bakken er aftagelig.

Point Bakkebord – det anderledes

Point Bakkebord det anderledes

Måske er det med den diskrete indretning ikke lige din stil? Måske er du mere typen, der råber højt og skiller sig ud? Og måske er du mere interesseret i, at dine møbler gør det samme? Hvis det er tilfældet, så er dette Point bakkebord helt bestemt noget du skal se nærmere på. Her er der nemlig tale om et bakkebord, der på en gang kan opfylde alle de krav, du måtte have til dit bakkebord samtidig med, at det kan lidt mere end det.

Om det lidt anderledes bakkebord

Point bakkebordet er egentlig et havebakkebord. Det betyder dog ikke, at du ikke kan bruge det indenfor. Det betyder bare, at det er stabilt, robust og holdbart nok til at stå udendørs, hvilket ikke nødvendigvis er en dårlig ting for et bakkebord, heller ikke selvom det kommer til at bruge hele sin levetid på stuegulvet.

Point har et ekstremt særegent design, der virkelig har ladet finurligheden i designet komme til udtryk, hvilket ikke er typisk for denne type bakkeborde.

Ved første øjekast har bakkebordet kun kant halvvejs rundt om bordpladen, hvilket måske er lidt anderledes, men det er set før. Der hvor det bliver helt særligt, er nemlig, at kanten ikke bare er en kant, det er nemlig en hank, der kan trækkes op, hvilket betyder, at du let kan flytte rundt på bordet, imens det er fyldt med ting.

Bakkebordet fra Point serien bliver lavet i flere forskellige farvekombinationer, hvilket betyder, at det både kommer i blågrå med sorte ben og hvid hank, grå med sorte ben og hvid hank og i helt sort. Bakkebordet er udstyret med en relativt stor bordplade, der måler hele 62 cm i diameter, og det er rundt regnet 40 cm højt, hvilket gør det ideelt til sofabord, eller et lavt pyntebord.

Detaljer

 • Diameter: 62 cm.
 • Højde: 39,8 cm.
 • Vægt: 7,5 kg.
 • Hele bakkebordet er produceret i lakeret metal.
 • Det fås i flere forskellige farvekombinationer.
 • Bakkebordet er udstyret med bærehank.

Hay Tray Table Small Square bord – skab et moderne look i dit hjem

Hay Tray Table Small Square bord

Det er bestemt ikke nogen hemmelighed, at indretning er begyndt at fylde mere og mere i danskernes hjem. Det er blevet normalt at bruge meget tid på at finde det helt rigtige til boligen, samt at bruge rigtig mange penge på de helt rigtige items. Det er nemlig begyndt at betyde rigtig meget, hvordan ens hjem ser ud, og hvilke rammer man skaber for ens børn til at vokse op i, samt selv at blive gammel i.

Så når indretningen bare skal spille og være skøn at kigge på hver dag, skal man også have fat i de helt rigtige møbler. Og hvad kunne det så være? Det kunne være det smukke og anderledes Tray Table Small Square bord fra Hay i hvid.

Det lille bord fra Hay er meget nyt og har et nytænkende design. Bordet passer rigtig godt ind i alle forskellige slags indretninger grundet den meget neutrale og stilrene farve.

Det smarte bord kan nemt bruges som sofabord, da det i højden passer perfekt til sofahøjden. Den lille model Tray Table Small Square passer også nemt ind i soveværelser som sengebord, hvor det let kan rumme både natlampen og aftenlæsningen.

Bordet fra Hay er designet efter den moderne livsstil, det er minimalistisk, men praktisk. Bordet kan sættes sammen med andre Hay borde i andre størrelser for at syne større men også for indretningen og synets skyld. Sammensætningen af flere Hay borde vil altså både give et flot resultat, men også være ekstremt praktisk.

Tray Table Small Square bordet fra Hay er 30 cm bredt, 30 cm dybt og 30 cm højt. Det er altså en lille firkant, som navnet også påpeger. Bordet er af pulverlakeret stål, hvilket giver det et meget glat og rent udtryk.

Eyelet – det bærbare

Eyelet det bærbare

Bare fordi du går mere op i funktionaliteten end i designet, betyder det ikke, at du ikke kan værdsætte flot design, og med dette Eylet bakkebord går både funktionalitet og design op i en højere enhed. Der er nemlig tale om et bord, der på en gang kan være et bakkebord til pynt i stuen, et sengebord når du skal have morgenmad på sengen og et ekstra sofabord, når du har mange gæster på besøg. Kort sagt er der tale om et bakkebord, der kan det hele, og det bedste er, at det glider gnidningsfrit fra den ene funktion til den anden.

Om det bærbare Eyelet bakkebord

Eyelet er et lille, men samtidig meget smukt bakkebord, der er blevet skabt med et symmetrisk og let design. På den måde passer det helt perfekt ind i en moderne, minimalistisk og nordisk indretningsstil, hvor der er fokuseret på en blanding af simple, rene linjer og ensfarvede møbler, der giver et overordnet let udtryk.

Bakkebordet er udført i metal, og det bliver samtidig lavet i en lang række farver, der gør, at det kan passe perfekt til lige netop dine møbler. Bakkebordet måler 59 centimeter i diameter og 42 centimeter i højden, men til trods for, at der er tale om et relativt stort bakkebord, vejer det kun 5,1 kilo. Det er også det, der gør, at der er tale om et bakkebord, der kan opfylde de fleste formål.

Bakkebordet er designet med 3 ben, der er udformet i bukkede metalrør, der er svejset sammen og alle rækker op under selve bakken. Derudover er bakkebordet udstyret med et rundt håndtag midt på selve bakken, der på en gang er med til at gøre bakkebordet ekstremt let at flytte rundt på, samtidig med at det giver bordet sit særegne udtryk. Kort sagt er der tale om et bakkebord, der både opfylder de fleste funktionalistiske såvel som designmæssige krav, du nu en gang måtte have til selve bordet.

Detaljer

 • Diameter: 59 cm.
 • Højde: 42 cm.
 • Vægt: 5,1 kg.
 • Bakkebordet er lavet i mat, lakeret metal.
 • Det kommer i flere forskellige farver.
 • Bakkebordet er udstyret med en hank, der gør, at du nemt kan flytte rundt på det.

Læs også vores artikel om: Rundt Plankebord af Træ

Cane-line elements – det hvide

Cane-line elements det hvide

Det er sjældent man forbinder bakkeborde med luksus, men det betyder ikke, at der ikke kan være noget luksuriøst over et bakkebord. Hvis du leder efter et let og elegant bakkebord, der kan tilføre et luksuriøst element til din have, din udestue, din altan eller et hvilket som helst andet i dit hjem, så er der god grund til at se nærmere på dette lille, fine bakkebord fra Cane-line elements, der i høj grad kan siges at opfylde de fleste krav om let og ubesværet luksus.

Samtidig er der tale om et bakkebord, der er lidt højere end de fleste andre bakkeborde, hvilket betyder, at det er ideelt til rigtig mange forskellige formål.

Om det hvide, luksuriøse bakkebord fra Elements

Bakkebordets fulde navn er Cane-line On-the-move, og det er der en ret god grund til. Det er nemlig et bakkebord, der er designet med tanke på, at der skal kunne flyttes rundt på det. Samtidig har det et meget æstetisk og super moderne udtryk.

En helt klar del af designtanken bag det lille bakkebord, er den enkle, funktionelle stil, der er meget oppe i tiden. Det betyder, at bakkebordet på en gang kan tilføre dit hjem en høj grad af luksuriøsitet og samtidig har det en ekstremt høj brugbarhed, hvilket vil være med til at gøre dit hjem mere funktionelt, hvilket er ved at blive en meget eftertragtet ting, når det kommer til møbler.

Bakkebordet måler 60 cm i højden og 52 cm i diameter, men til trods for sin store størrelse vejer det ikke mere end tre kilo, da det er fremstillet i aluminium, og samtidig er det udstyret med en aftagelig bordplade, hvilket kun er med til at gøre det endnu mere funktionelt. Desuden fås det både i hvid, antracit, taupe, mint, lavendel og turkis, hvilket gør, at du har flere muligheder for at passe det til netop din indretningsstil.

Kort sagt er der tale om et ekstremt gennemtænkt bakkebord, der virkelig kan gøre underværker for dine indretningsmuligheder, uden at det kommer til at være dyrt eller kræve synderligt store anstrengelser.

Detaljer

 • Diameter: 52 cm.
 • Højde 60 cm.
 • Vægt: 3 kg.
 • Bakkebordet er udført i lakeret aluminium.
 • Det fås i flere forskellige farver.
 • Bordet er designet med en aftagelig bakke.
 • Det er udstyret med et håndtag, der gør det let at flytte rundt på.

Se vores artikel om: Træ Sofaborde 

Se også denne lignende artikel på vores side: Bakkebord på hjul

Se vores artikel om: Konsolborde

Se også denne lignende artikel på vores side: Rundt bakkebord

Læs også Ni dugfriske møbelnyheder

Læs også vores artikel om: Glas Sofa Borde

Se artiklen om: Armlænsbakker

FAQ

🧐 Hvor højt bør et bakkebord være?

Den optimale højde for et bakkebord flugter med din sofa. Det skyldes, at bakkeborde ofte er rigtig praktiske at stille i nærheden af din sofa – eventuelt som erstatning for sofabordet. Derfor giver det den bedste højde for dig, hvis bakkebordet ca. er et sted mellem 30 og 60 cm.

🤔 Hvor meget vægt kan et bakkebord holde til?

Det er forskelligt fra model til model, hvor meget vægt et TV-bord kan holde til. Generelt dikterer deres ofte mindre størrelse, at der netop ikke kan stå alt for mange genstande på én gang på det samme bord. Sørg for at bakkebordets kapacitet ikke bliver overskredet.

🤓 Hvad er det bedste materiale til et bakkebord?

Det bedste materiale til et bakkebord afhænger fuldstændigt af, hvad du foretrækker, såvel som hvad du skal bruge bakkebordet til. Derfor er det en rigtig god ide at overveje, hvad du gerne vil opbevare på bordet, før du vælger den endelig model.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar