Et rullebord kaldes også for en serveringsvogn eller et bakkebord, og det har flere forskellige anvendelsesområder. Man kan for eksempel både bruge et rullebord til opbevaring af mange forskellige ting, men det kan også bare bruges til dekoration i hjemmet. Det kan også bruges som et sidebord i spisestuen, eller det kan bruges som serveringsvogn eller natbord.

Mange vælger dog at have et rullebord stående i køkkenet eller i stuen, hvor der for eksempel kan stå forskelligt alkohol, olier eller lignende på. Fordelen ved et rullebord er dog, at det kan rulle, så man nemt kan trille det derhen, hvor man skal bruge det. Mulighederne er derfor uendelige, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan bruge et rullebord til.  

 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

James – Rullebord med vendbare hyldeplader

Dette rullebord forhandles hos ILVA, og det er et smart, rundt rullebord med to plader/hylder. Pladerne er vendbare, og man kan dermed ændre bordets udtryk alt afhængigt af, om man ønsker et lyst eller et mørkt bord, eller man kan kombinere begge farver. 

Dette bakkebord er fremstillet af ubehandlet, massiv bøg, men overfladerne er blevet belagt med melamin, som er et slidstærkt materiale, der samtidig er meget let at rengøre. Desuden er bordet udstyret med fire hjul, så det kan køre rundt. 

Størrelsesmæssigt har bordet en højde på 58 centimeter og en diameter på 50 centimeter. Grundet højden er det særligt velegnet som sidebord eller natbord. 

SACKit SERVEit – Sort serveringsbord på hjul 

Står du og mangler et bord, der kan passe ind i hvert eneste hjørne af dit hjem? Så er det sorte rullebord fra SERVEit et rigtigt godt bud.

Det lille rullebord er fremstillet i stål, og den pulverlakerede, sorte overflade giver bordet et mat look, der passer ind de fleste steder. Bordet er designet i samarbejde med Steffensen og Würtz, der har haft det funktionelle men minimalistiske i fokus. 

Bordet er 68 centimeter højt, og den runde bordplade er 55 centimeter i diameter. Det betyder, at det er et lille praktisk bord, du både kan bruge som sofabord, til at opbevare en plante på, som sengebord. Bordet har fire hjul, der gør at du let kan flytte rundt

Santiago – Rullebord i ubehandlet eg og hvide hylder

Dette rullebord fra ILVA er fremstillet af plader i sort ABS plast. Stellet er fremstillet i amerikansk egetræ, der er ubehandlet. Det findes i både sort og hvid, og det har fire små hjul samt to håndtag foroven, så man nemt kan skifte bordets placering, uden at skulle fjerne alt det, der står på bordet. 

Det har en højde på 59 centimeter, en bredde på 37 centimeter og en længde på 57,5 centimeter.

Kristina Dam Bauhaus – Rullebord i stål med glasplade

Denne rullevogn, der er designet af Kristina Dam, findes både i sort og hvid. Det har et meget enkelt og stilrent design, og derfor er det også særligt velegnet til stuen. Det kan både bruges til hjemmebaren eller til opbevaring af for eksempel bøger og blomsterkrukker. 

Serveringsvognen er firkantet og har både håndtag og hjul, så det er nemt at flytte rundt på. Hjulene er af gummi, og to af dem har en bremsefunktion, så bordet ikke ruller. 

Det er fremstillet af stål, og så består den øverste hylde af en smuk glasplade. Vognen måler 77 centimeter i højden, 35 centimeter i bredden og 72 centimeter i længden.

Nordal – Sort rullebord med 3 hylder

Nordal rullebord

this is ere

 

Dette rullebord fra Nordal er fremstillet i et rustikt og industrielt design. Det har hele 3 bakker, hvilket gør, at der er masser af plads til opbevaring. Man kan for eksempel bruge det i køkkenet, hvor man kan sætte krydderurter, krydderier eller olier på bakkerne, eller man kan bruge det i stuen som hjemmebar-bord. 

Det er fremstillet i sortlakeret jern og måler 78 centimeter i højden, 66 centimeter i bredden og 41 centimeter i dybden. 

Nordal – Rullebord i messing til køkken

Nordal rullebord i messing

this is ere

 

Dette rullebord fra Nordal er fremstillet i messing, og det har derfor et meget moderne look, som passer ind i de fleste hjem. Bordet er firkantet og er udstyret med tre små hjul – to bagved og et foran. Derudover har bordet et håndtag, som gør det nemt at rulle med. 

Grundet den smukke farve og det stilrene design kan dette rullebord anvendes rigtig mange forskellige steder i hjemmet. Det kan både bruges til opbevaring, men det vil også fungere rigtigt godt som pynt, uanset hvor man sætter det hen. Vær opmærksom på at det dog kun er velegnet til indendørs brug. 

Det er delvist håndlavet og dermed et unikt produkt, og der kan derfor forekomme variationer i hvert enkelt produkt. 

Det har en højde på 75 centimeter, en bredde på 50 centimeter og en længde på 70 centimeter.

House Doctor Use – Rullebord i sort til stuens læsekrog

Dette rullebord fra House Doctor er fremstillet af stål. Her får du et firkantet, sort rullebord, der har et enkelt og stilrent design. Det er udstyret med fire hjul, og derudover har det et lille håndtag, som gør det nemt at flytte bordet rundt til et ønsket sted i boligen. 

Den har to hylder, og i den øverste hylde er der også gjort plads til en magasinholder. Det er derfor særligt velegnet at have stående i stuen som sidebord, men det kan også bruges mange andre steder i boligen. 

Rullebordet er 81 centimeter i højden, 40 centimeter i bredden og 65 centimeter i længden.

Normann Copenhagen Block Table – Rullebord i klassisk design

Dette lille rullebord fra Normann Copenhagen er designet af Simon Legald, og det findes i flere forskellige farver. Vælg mellem sort, hvid, light grey og dark grey. 

Grundet det meget lette design og de forskellige farver, som man kan vælge imellem, kan det placeres rigtig mange forskellige steder i hjemmet. Det kan for eksempel bruges som et sidebord til sofaen, eller det kan bruges som natbord i soveværelset. Det kan også sagtens bruges i køkkenet, hvor man kan bruge det til opbevaring af køkkenredskaber, krydderurter eller olier. 

Bordet er fremstillet med bordben i ask og hylder i stål, uanset hvilken farve man vælger det i. Det har en længde på 50 centimeter, en højde på 64 centimeter og en bredde på 35 centimeter.

Gubi – Rullende barbord i metal

Dette rullebord fra Gubi er designet af Mathieu Matégot, og det er et redesign af klassikeren fra 1953. Det har et meget elegant og stilrent design, der gør, at det vil passe rigtigt godt ind i de fleste hjem, uanset om det skal stå i køkkenet, stuen eller et helt tredje sted. 

Bordet er et firkantet barbord, og det findes i flere forskellige farver. Vælg mellem sort, hvid eller blågrå. Denne har fire hjul, så det er nemt at rulle rundt med i boligen, og så er det fremstillet af en kombination af perforeret stål og bukkede rør. Det er særligt velegnet som barbord i stuen, men det kan også sagtens bruges til opbevaring af bøger, blomsterkrukker, vaser og lignende. 

Det måler 74 centimeter i højden, 55 centimeter i bredden og 66 centimeter i dybden.

Cane Line Roll – Rullebord pulverlakeret metal med flere hylder

Denne rullevogn fra Cane Line er fremstillet i et skandinavisk design i en kombination af teaktræ og pulverlakeret aluminium. Det er med til at give barvognen et moderne, men samtidig minimalistisk design, som passer ind i rigtig mange danske hjem. Modellen findes både i sort og hvid. 

Vognen er udstyret med to hjul, som begge er placeret foran. Man kan rulle med vognen efter behov, men uden at man skal være bekymret for, at den ruller af sig selv. 

Pladen i teaktræ kan ligeledes flyttes rundt efter behov, så man får det look og den funktionalitet, som man har behov for. Man kan både bruge den i stuen, køkkenet eller på terrassen som serveringsvogn, og den fungerer også fint som barvogn. 

Den måler 49 centimeter i bredden, 85 centimeter i højden og 78 centimeter i dybden.

Cane Line Frame – Serveringsvogn til både indendørs og udendørs brug

Denne serveringsvogn fra Cane Line er designet til både at kunne blive brugt udendørs såvel som indendørs. Den er fremstillet i pulverlakeret aluminium kombineret med teaktræ, som er vejrbestandigt, og den kommer i farven lavagrå. 

Der er tale om en stor rullevogn med masser af plads, hvilket gør den særdeles velegnet til servering. Desuden er den udstyret med to hjul foran samt et håndtag, som gør den nem at rulle med både indendørs og udendørs. 

Den måler 115 centimeter i bredden, 82 centimeter i højden og 48 centimeter i dybden.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Soho – Rundt rullebord med hjul og sort stel

Soho rullebord – rundt

Soho rullebordet fra ILVA er også fremstillet i en rund udgave. Det har fire små hjul, en bordplade og en hylde, så der er godt med plads til opbevaring. Bordet har et let og enkelt design, som passer ind i langt de fleste hjem. 

Bordet har en størrelse, som gør det særligt velegnet at bruge til for eksempel sofabord eller sidebord i stuen, men det kan også bruges mange andre steder i boligen. 

Bordpladen og hylden er fremstillet i hvidt laminat, og det er dermed meget nemt at holde, samtidig med at det giver et rent og let udtryk. Stellet er fremstillet i sort metal, hvilket står i god kontrast til bordpladens kant, der er fremstillet i eg. 

Bordet måler 58,8 centimeter i diameter og 45 centimeter i højden.

House Doctor Trolley Office – Hvidt rullebord i metal

House Doctor Trolley Office

Denne serveringsvogn fra House Doctor bærer præg af det stilrene, tidløse og moderne design, som House Doctor er kendt for. Der er tale om en firkantet rullevogn, som kan købes hos Luxoliving.dk, og det er udstyret med en bordplade i toppen og en hylde nederst. 

Rullevognens mål er på 50 centimeter i bredden, 35 centimeter i dybden, og så har det en højde på 55 centimeter. Grundet størrelsen og det firkantede design er denne rullevogn særligt velegnet som sidebord i stuen.

By Lassen Anoon – Rullebord med aftagelig bakke

By Lassen Anoon rullebord

Dette bakkebord er designet som et multifunktionelt møbel. Bordet har nemlig en aftagelig bakke øverst, som man kan tage af og bruge som en traditionel bakke. Foruden den aftagelige bakke er serveringsvognen også udstyret med to hylder, og der er derfor masser af plads på dette rullebord. 

Det kan blandt andet bruges som et ekstra bord i køkkenet, hjemmebaren eller i stuen, og det har et meget industrielt design. Den øverste serveringspakke, der kan tages af, og de to hylder er henholdsvis lakeret sort og mud grey. Bakkerne har desuden små huller, som underbygger det industrielle udseende, men som samtidig også giver en lethed til rullebordet, som gør, at det passer ind i de fleste hjem. 

Rullebordet fra By Lassen er fremstillet af lakeret stål og krom, og det måler 72 centimeter i højden, 73 centimeter i bredden og 41 centimeter i dybden.

Hvilket rullebord skal man vælge?

Rulleborde og serveringsvogne er i løbet af de seneste år blevet meget populære i de danske hjem, og der findes derfor i dag et rigtigt stort udvalg. Dermed kan man i langt de fleste tilfælde finde lige præcis det rullebord, som passer ind i boligens øvrige indretning, og som passer til den funktion, det er tiltænkt. 

Skuffer eller hylder

Man kan blandt andet få rulleborde med skuffer og rulleborde med hylder alt afhængigt af, hvad ens konkrete behov er til opbevaring, og hvor bordet skal stå henne. Skal man for eksempel have det stående i køkkenet, kan det være en fordel med skuffer, så man også kan bruge bordet til opbevaring af for eksempel poseklips, elastikker og andre småting. Skal man omvendt have det stående i stuen og bruge det til at fremvise alkoholsamlingen, eller skal man bruge det som serveringsvogn, kan det være en fordel, at der er en ekstra hylde på. 

Form og størrelse

Man kan også vælge mellem et stort og et lille rullebord, ligesom man også kan vælge mellem et firkantet og et rundt rullebord. Igen kommer størrelsen og formen også meget an på, hvad man skal bruge rullebordet til, og hvor det skal stå henne. 

Materiale og farve

Sidst men ikke mindst findes rulleborde også i rigtig mange forskellige materialer og farver. Man kan for eksempel vælge et rullebord træ eller et rullebord stål. Er man mere til det moderne messing-look, kan man også vælge et rullebord messing. Foretrækker man hellere et stilrent og klassisk look, kan man naturligvis også bare vælge et helt almindeligt hvidt eller sort rullebord. 

Få inspiration til at vælge det nye rullebord

Ofte har man behov for at se nogle eksempler på det, man skal købe, inden man beslutter sig for, hvilken model man skal vælge. Det samme gør sig også gældende, når det kommer til de populære rulle- og bakkeborde, og derfor kommer der her en gennemgang af nogle forskellige designs. Derved kan du blive inspireret og komme nærmere en afklaring omkring, hvilken model du skal vælge. Det kan også være, at du er heldig, at du falder for et af de udvalgte produkter, og så behøver du ikke længere at lede efter det perfekte rullebord. Læs med her og bliv inspireret: 

Har du fundet det rette rullebord?

Hvis ikke du med ovenstående gennemgang af nogle forskellige typer rulleborde har fundet frem til lige netop det bord, som du går og drømmer om, så er der stadig håb. Forhåbentlig har denne artikel givet dig inspiration til, hvilken stil du skal gå efter, og hvad der vil passe godt ind i lige netop din bolig. Har du ikke fundet det rette rullebord endnu, kan du med fordel starte med at overveje, om bordet skal være rundt eller firkantet, og hvor stort det skal være. Derudover kan du indsnævre din søgning ved at gøre dig nogle overvejelser omkring, hvilken farve rullevognen skal have. Du kan også overveje, hvilke materialer vognen skal være fremstillet i. Det kan give et stilrent look at vælge en enkel rullevogn, der kun er fremstillet i ét materiale. Omvendt kan det give et mere blødt og hyggeligt look at vælge en rullevogn, der er fremstillet af forskellige materialer, der er kombineret. Det kan for eksempel være jern og forskellige træsorter. Hvad du bør vælge, afhænger af din stil, den øvrige indretning, og hvor du har tiltænkt dig, at rullevognen skal placeres henne. Til sidst kan du også gøre dig nogle overvejelser omkring, hvor meget du er villig til at betale for rullevognen. Dertil kan du overveje om den kun skal bruges indendørs, eller om den også skal kunne bruges udenfor på terrassen. Nogle rullevogne kan nemlig kun tåle at blive brugt indendørs, mens andre er designet til både indendørs og udendørs brug.

FAQ

Hvad kan jeg bruge et rullebord til?
Du kan bruge rulleborde til mange forskellige ting. De er alsidige i brug, hvilket er en stor fordel ved dem, da du dermed kan stille lige dét, som du foretrækker, på dem. Det kan for eksempel være drikkevarer, men det kan også være brugskunst eller mere praktisk ting.
Hvordan organiserer jeg mit rullebord?
Når du skal organisere dit rullebord, så bør du overveje, om du går efter det æstetiske eller det praktiske look. Med det æstetiske look bør du stille de ting, som du finder smukkest øverst. Går du dog efter det mere praktiske, så stil det, som du bruger mest, øverst.
Hvordan vælger jeg et rullebord?
Når du skal vælge et rullebord, så bør du overveje, hvad du skal bruge bordet til? Har du for eksempel brug for, at rullebordet skal have en praktisk funktion? Eller er den udelukkende til pynt? På den måde kan du finde et bord, som passer til dine behov.
Hvor høj er et rullebord?
Højden på et rullebord varierer efter, hvilken model der er tale om – dog befinder de sig ofte et sted mellem 45 – 100 cm, selvom det er muligt at finde dem både højere og lavere. På den måde har du muligheden for at finde et rullebord, som passer dig.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar