Ethvert smart og moderne hjem bør have møbler, der ikke kun er æstetisk smukke, men også funktionelle til hverdagen. Trappestiger er et oplagt eksempel på et møbel, der ikke kun hjælper dig op i højderne, men også kan bruges som et dekorativt element i din indretning. Du kan bruge de ekstra trin til at nå pæren i lampen eller hylderne øverst i skabet, men trinene kan også bruges til nipsting og billeder. Det afhænger derfor helt af dit behov, hvilken trappestige, der passer til dit hjem.

I vores guide præsenterer vi dig for nogle af de bedste trappestiger, vi har fundet på markedet, der både er smarte og flotte på én og samme tid. Du kan finde din personlige favorit blandt mulighederne, der er af forskellig størrelse, materiale og i vidt forskellige designs.

Faktorer du skal overveje, når du køber en trappestige

 1. Vægtkapacitet: Sørg for at tjekke trappestigens maksimale vægtkapacitet, før du køber den, så den kan bære din vægt sikkert og komfortabelt.
 2. Sikkerhedsfunktioner: Se efter trappestiger med indbyggede sikkerhedsfunktioner som f.eks. gelænder og skridsikre trin for at sikre stabilitet og forhindre fald, mens du bruger trappestigen.
 3. Kvalitet: Sørg for, at trappestigeren er lavet af holdbare materialer som stål eller aluminium for langvarig holdbarhed, samt komfortable gummigreb på hvert trin.
 4. Pris: Alle trappestiger har forskellige priser baseret ud fra materialer de er lavet af. Derfor kan det være at nogle trappestiger bliver udelukket på grund af dit budget, så hold øje med det.

arrow-more

Design House Stockholm Step Trappestige – 3-trins trappestige i massiv egetræ

Trappestigen fra Design House er både æstetisk flot og funktionel. Stigen af skabt af massivt egetræ, og den er elegant og simpel at se på. Designet er kreeret af den kendte designer Karl Malmvall, der med trappestigen har sigtet efter at opnå noget praktisk og elegant på én og samme tid.      

Step fra Design House Stockholm har tre trin, så du kan sagtens bruge trappestigen til at nå op til de fleste hylder. Selvom du kan bruge den til praktiske formål, så er trappestigen også tænkt som en dekoration af dit hjem. I 2011 fik den prisen for bedste møbel af designer-magasinet Wallpaper og den svenske udgave af Elle Decoration.

Step fra Design House Stockholm er udstyret med en lille hank, der gør det nemt at hænge trappestigen op på væggen. Selvom det virker lidt kontraintuitivt, kan trappestigen fint erstatte dekorationer i dit hjem, da det enkle design giver et moderne og stilet look. Du skal dog være opmærksom på, at trappestigen langt fra er den billigste, du kan finde på markedet.

Fordele 

 • Designet af Karl Malmvall
 • Udstyret med lille hank så den kan hænges op på væggen 
 • Har vundet flere priser

Specifikationer: 

 • Farve: Mat hvid
 • Materiale: Massiv egetræ
 • Vægt: 7,1 kg
 • Højde: 139 centimeter
 • Bredde: 45 centimeter
 • Antal trin: 3
 • Sammenklappelig: Ja

Ulemper

 • I den dyrere ende af prisskalaen

Hailo Mini Comfort-stigen – kompakt 2-trins trappestige 

Skal du hovedsageligt bruge din trappestige til at nå de øverste ting på hylderne eller bunden af de høje skabe, så er Hailo Mini Comfort-stigen vores budgetvenlige valg. Den der designet til at være praktisk lille, enkel og nem at gemme væk – og så får du den til en fornuftig pris.

Ved Hailo Mini Comfort-stigen har sikkerheden været en primær faktor. De to trin har en skridsikker overflade, så du ikke risikere at skvatte og komme ud for uheld, hvis du bærer rundt på tunge genstande. På trods af trappestigens størrelse på 44 centimeter kan den sagtens klare op mod 150 kilo, og når den klappes sammen, er den ikke bredere end 6,5 centimeter. Trappestigen vejer små 3,6 kilo, så du kan nemt løfte den rundt og gemme den væk ude at syne, når den ikke er i brug.

Du skal dog være opmærksom på, at Hailo Mini Comfort-stigen ikke er nær så høj som andre trappestiger, og derfor er den bedst egnet til mindre opgaver i hjemmet.

Fordele

 • Skridsikre trin
 • Kun 6,5 cm bred, når den foldes sammen
 • Vejer kun 3,6 kg.

Specifikationer: 

 • Farve: Stål
 • Materiale: Aluminium
 • Højde: 44 centimeter
 • Bredde: 6,5 centimeter
 • Antal trin: 2
 • Maksimal belastning: 150 kg.
 • Sammenklappelig: Ja

Ulemper

 • Ikke så høj sammenlignet med andre trappestiger

Hindevadgaard Trappestige – Det moderne valg

Hvis du er på udkig efter en trappestige, hvor der virkelig har været fokus på det æstetiske udtryk, skal du vælge trappestigen fra Hindevadgaard. Det er ikke ligefrem den billigste trappestige på markedet, men det skyldes, at den er designet og skabt af Benedicte & Poul Erik Find. Det kan tydeligt ses, for den  har et look som ingen andre på markedet.

Det er ikke meningen, at du skal gennem trappestigen væk efter brug. I stedet kan du have trappestigen fremme, og lade det massive lakerede birketræ komme til sin ret i indretningen. Den har et moderne og nordisk look, og du kan hænge den direkte op på væggen med det medfølgende vægbeslag.

Hindevadgaard Trappestige er designet til at skulle være sikker og ergonomisk at træde op på. Stigens enkle konstruktion gør, at den låser sig selv og ikke skrider ud, når den er i brug.

Fordele

 • Æstetisk smuk at se på 
 • Kan hænge på det medfølgende vægbeslag 
 • Ergonomisk og sikker

Specifikationer: 

 • Farve: Sort
 • Materiale: Træ
 • Højde: 150 centimeter (60 til det øverste trin)
 • Bredde: 36 centimeter
 • Antal trin: 3
 • Sammenklappelig: Ja

Ulemper

 • Ikke den billigste trappestige på markedet

Sådan finder du den bedste trappestige til dit hjem

Ligesom ved eksempelvis en entrebænk bør du kraftigt overveje, hvad du reelt skal bruge din trappestige til. Er det primært et møbel, der skal pryde dit hjem, eller kommer du til at bruge den ret ofte til mange forskellige opgaver? Du bør udvælge din trappestige ud fra disse tre kriterier:

 1. Hvad er den optimale højde? Du bør som regel vælge en trappestige, der er en anelse højere, end hvad du ellers forventer. På den måde undgår du at bøje og strække kroppen i unødvendige vinkler.
 2. Skal du bære noget tungt på trappestigen? Der er forskel på, om du bare vil bruge trappestigen til at opbevare nipsting og malerier, eller om du skal op og løfte tunge møbler med stigen.
 3. Hvilket materiale passer bedst til dit hjem? Selvom aluminium ofte er mest holdbart og let, ser træ bare mere eksklusivt ud i de fleste henseender.

Kilde: Wernerco.com

Sådan bruger du en trappestige på sikker vis

Selvom du næppe skal klatre op på toppen af et højhus med din trappestige, så er der dog altid en vis risiko ved at benytte stiger. Et fald fra selv 2-3 trins høje kan gøre skade på kroppen, og så vil du også få mindre kontrol over din balance, jo højere op du kommer.

Inden du træder op på din trappestige, bør du altid dobbelttjekke, at det hele spiller. Hold øje med, at der ikke sidder en skrue løs, eller at der er nogen revner og mærker i materialet, der ikke var der før.

Når du endelig står på trappestigen, bør du ikke bære på alt for tunge ting. Du skal også undgå at strække dig i unaturlige vinkler. Vend altid trappestigen direkte mod dét, du skal arbejde med. Og undgå helst at træde op på de tre øverste trin, hvis det er en større trappestige.

Kilde: Hse.gov.uk

Hvad er en trappestige, og hvordan vedligeholder man den?

I modsætning til en taburet eller den klassiske stige, som du læner op mod en mur, kan en trappestige stå frit på jorden af sig selv. Det skyldes, at en trappestige kan foldes ud, så du på den ene side har trinene, mens du på den anden side har den del, der støtter resten af stigen mod jorden.

Du kan derfor i realiteten placere en trappestige, hvor du vil – du skal bare huske at stille den på et jævnt underlag. En trappestige kan bruges til mange formål, og den er meget handy at have stående i hjemmet, da den ligesom en opbevaringskiste også kan bruges til at opbevare nipsting og billeder.

Som ved alle andre møbler og redskaber bør du regelmæssigt tjekke, at din trappestige fungerer optimalt. Husk især at dobbelttjekke den, inden du skal træde op på den. Undgå at placere din trappestige et sted, hvor der falder sollys det meste af tiden, da materialer kan blive skadet af for meget varme over længere tid.

Kilde: Americanladderinstitute.org

FAQ

Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber en trappestige?
Inden du køber en trappestige, skal du beslutte dig for, hvor høj den skal være, og hvilke opgaver den skal løse. Vælg det materiale, der giver den rigtige styrke og udtryk til dine behov.
Hvornår er det smartest at bruge en trappestige?
En trappestige kan bruges til mange opgaver i hjemmet, eks. du skal nå noget på de øverste hylder, skifte en pære i loftet eller rense tagrenderne. Du kan bruge din trappestiges trin til opbevaring af nipsting og billeder.
Hvad er 4-til-1-reglen i forhold til trappestiger?
4-til-1-reglen bruger man ofte, når det kommer til at finde ud af, hvordan en stige skal placeres. For hver 4 meter, du skal op, skal din stiges base placeres 1 meter fra væggen. På den måde opnår du den rette vinkel, så du kan kravle op på stigen, uden at den glider væk under dig. Det giver dog bedst mening at tale om 4-til-1-reglen, når det kommer til stiger, du læner mod en væg.

 

Tidligere anmeldte produkter – Nu udgået

Cinas trappestige – kombineret trappe og skammel i smukt teaktræ

Cinas trappestige

Cinas trappestige er et simpelt møbel, der vil være funktionelt og flot i ethvert hjem. Trappestigen kan både fungere som en kombination af både en trappe og en skammel, og den er derfor anvendelig på mange forskellige måder. Du kan bruge den til at nå op til de øverste sager på hylderne, men du kan også bruge Cinas trappestige til udsmykning af dit hjem.

Da trappestigen er meget robust og har brede trin, kan den også bruges som en skammel. Den er ideel, når du har brug for en hurtig pause, men den passer også perfekt til mindre børn. Den er dog lidt tungere end andre trappestiger, og du skal gerne have en mere eller mindre fast plads til den.

Trappestigen er af naturligt teaktræ, som er et populært materiale i moderne, skandinaviske hjem. Overfladen er behandlet med en klar lak, så trappestigen kan klare hverdagens slid. Trappestigen  er designet til at skulle holde i mange år, da teaktræ er et meget robust og modstandsdygtigt materiale. Cinas trappestige kan blive din faste følgesvend i mange år, og den højere pris er derfor en investering i holdbart design.

Fordele

 • Fungerer både som trappestige og skammel
 • Robust med brede trin 
 • Overfladebehandlet med en klar lak

Specifikationer: 

 • Farve: Teak
 • Materiale: Teaktræ
 • Højde: 53,5 centimeter
 • Bredde: 40,5 centimeter
 • Antal trin: 2
 • Sammenklappelig: Ja

Ulemper

 • Ikke nær så nem at flytte rundt på

Scandinavia Home 2-trins trappestige – en smart trappestige til mindre projekter

Scandinavia Home 2-trins trappestige

Hvis du skal bruge din trappestige til mindre i projekter i hjemmet, uden at den optager for meget plads, er 2-trins trappestigen fra Scandinavia Home et oplagt bud. Den har en højde på 77 cm, så du sagtens kan komme op til de øverste hylder eller lampen i loftet. Du kan altså klare mange mindre opgaver med trappestigen, der er solid og sikker at anvende.

Scandinavia Home 2-trins trappestige har en smart bøjle øverst, som hjælper dig i flere henseender. Når du står på trappestigen, giver den mere balance, hvis du holder ved den. Når du efterfølgende skal flytte rundt på trappestigen, er det også meget handy at kunne tage fat om håndtaget.

Scandinavia Home 2-trins trappestige kan klappes sammen, så du nemt kan transportere den rundt eller gemme væk i redskabsrummet. Selvom trappestigen er lavet af stål, behøver den ikke nødvendigvis at gemmes væk; den kan sagtens være et dekorativt element i et lokale med et moderne og råt udtryk.

Fordele 

 • Smart bøjle til at holde balancen med 
 • Perfekt til mindre projekter
 • Kan klappes sammen

Specifikationer: 

 • Farve: Grå
 • Materiale: Stål
 • Højde: 77 cm.
 • Bredde: 46 cm.
 • Antal trin: 2
 • Maksimal belastning: 150 kg.
 • Sammenklappelig: Ja

Ulemper 

 • Ikke den mest æstetiske trappestige

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar