Hvis du leder efter et møbel, der kan give dig ekstra opbevaring uden at optage gulvplads, er det en væghængt reol, du skal bruge. Væghængte reoler giver luft i din bolig, fordi de ikke står direkte på gulvet – og det er nemmere at rengøre under dem.

Væghængte reoler kan bruges i alle hjemmets rum, men de er ifølge os især gode i en lille stue, hvor der er plads til bøger, nips og planter, og soveværelset, hvor den kan hænge over sengen. De kan også nemt blive brugt i entréen til opbevaring af handsker og huer eller på badeværelset til alle dine produkter.
Hvad end du leder efter en væghængt reol i teak eller en væghængt reol fra Montana, har vi fundet 6 flotte og praktiske væghængte reoler til dig og samlet dem i vores oversigt.

Raymond & Hallmark Seaham – væghængt reol m. 4 glasdøre

Bedste premiumvalg

Raymond___Hallmark_Seaham
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Introduktion

Den flotte, væghængte reol fra Raymond & Hallmark kommer også i en prisklasse, der ligger i den højere ende. Skabsreolen er flot, og den kan bruges til mange forskellige ting, du vil have opbevaret.

Om Raymond & Hallmark Seaham

Raymond & Hallmark Seaham har 4 glasdøre, så du let kan overskue, hvad du har i skabet. Det giver en luftighed, uden at indholdet bliver støvet. Du kan sætte Raymond & Hallmark Seaham op i entréen, hvor den giver ekstra opbevaring til pæne sko, tasker og hatte, spisestuen, hvor porcelæn kan opbevares, eller stuen.

Reolen er bygget af solidt egetræ, og det anbefales at vedligeholde skabet med hvidpigmenteret olie, så skabet kan være flot i rigtig mange år.

Fordele

 • Lavet af solidt egetræ
 • Med glasdøre
 • Høj kvalitet
Ulemper

 • I den dyrere prisklasse
 • Skal vedligeholdes

Specifikationer

 • Mål (HxBxD): 60x194x34 cm
 • Materiale: Egetræ
 • Vægt: 62 kg

Canett Vega rektangulær væghængt reol – lille og simpel reol

Budgetkøbet

Introduktion

Canett Vega er én af de mere simple moduler, du kan købe til væggen. Den lille vægreol i sort jern er god at hænge op i køkkenet, hvor den kan holde på salt, krydderurter og olier, og det simple design er ideelt til det moderne hjem.

Om Canett Vega

Canett Vega kommer fra det danske firma Canett, der laver moderne møbler i skandinavist design og høj kvalitet. Som Canetts andre møbler er Canett Vega simpel og lækker at se på uden nogen overflødige detaljer. Den er lavet af sort, pulverlakeret jern, så den er holdbar og kan bruges mange steder.

Vægreolen Canett Vega er ikke særlig stor, og man kan med fordel købe flere og kombinere dem med andre moduler, for at skabe mere opbevaringsplads. Særligt i køkkenet er den oplagt, da den er let at rengøre og giver et godt overblik.

Fordele

 • Billig model
 • Dansk design
 • God til køkkenet
Ulemper

 • Lille og kompakt

Specifikationer

 • Mål (HxBxD): 16x100x9 cm
 • Vægt: 1,8 kg

Ellos Home Vægskab Zack – praktisk væghængt reol til fornuftig pris

Introduktion

Vægskab Zack fra Ellos Home er et simpelt og moderne væghængt skab, der er praktisk til alle hjem. I skabet kan du sætte de bøger eller pyntegenstande ind, du godt kan lide, men som ikke egner sig til at stå frit fremme eller i direkte sollys. Glaslågerne er rillede, så du kan gemme mindre interessante eller mere private ting lidt væk og lukke lågerne, når du får besøg.

Montering af skabet er let: Der er vægbeslag på skabets bagside, så det næsten ikke kan blive lettere. Du kan finde en monteringsvejledning på Ellos Homes hjemmeside, der er let at følge.

Om Vægskab Zack

Vægskab Zack er lavet af metal. Glaslågerne er rillede, hvilket betyder, andre ikke kan se ind. Det kan godt genere lidt, men gør skabet ideelt til de ting, dine gæster ikke nødvendigvis skal hive frem for at se på.

Skabet har magnetstop, hvilket gør lågerne behagelige at åbne og lukket, og de to hylder har begge stopkanter. Hylderne har en maksbelastning hver på 10 kg, og der er 19,5 centimeters afstand mellem de to. Så har du fin plads til at placere bøger eller pyntegenstande.

Fordele

 • Flot design
 • Magnetstop
 • Praktisk intruktionsguide
Ulemper

 • Let transparente låger

Specifikationer

 • Maksimal (pr. hylde): 10 kg
 • Mål (HxBxD): 60x45x30 cm
 • Afstand mellem hylderne: 19,5 cm

Ellos Home Kubereol Nisse 3-pak – kube reol i træ

Redaktionens valg

Introduktion

Et rustikt og simpelt sæt væghængte reoler får du med Ellos Home Kubereol. Du kan bruge Ellos Home Kubereol i alle hjemmets rum, for de gør sig lige godt til alle formål.

Om Ellos Home Kubereol

Sættet består af tre kasser i forskellige størrelser og dimensioner, som du kan hænge op forskudt af hinanden, som du ønsker det. Det resulterer i, at du vil få et reolsæt ulig nogen andre i verden – for det er dig, der bestemmer, hvordan de skal sidde.

De tre reolkasser i Ellos Home Kubereol er vendbare og lavet af enten lakeret eller malet mangotræ. Der er en stor frihed ved ophængningen af kasserne, da de enten kan hænge sammen eller hænge flere steder.

Fordele

 • Stor frihed mht. ophængning
 • 3 kubeformede vægreoler
 • Alsidigt formål
Ulemper

 • Giver ikke meget opbevaringsplads

Specifikationer

 • Kan fås i to farver
 • Maksbelastning: ca. 10 kg (afhængig af væg og ophængningsmaterialer)

Sådan dekorerer du din stue med en væghængt reol

Der findes mange former for væghængte reoler, og uanset om du vil have en væghængt reol med låger eller et helt væghængt reolsystem, så er der masser af måder, du kan dekorere din stue.

Du kommer bedst fra start ved at anse en væghængt reol eller svævehylde som en ekstra dekoration frem for et møbel. Der findes mange forskellige typer – nogle er små, simple og minder mere om hylder, mens andre er et helt reolsystem.

Du kan udnytte din plads ved at finde en væghængt reol, der er beregnet til hjørner. Du får bedst plads ved at være klar over, hvad du vil bruge din reol til. Skal den fungere som bogreol? Eller skal den hjælpe dig med generel opbevaring af diverse pyntegenstande?

Hvis du har en lille stue, fx i en lejlighed eller et rækkehus, så bør du holde dig fra store, tunge reoler. De kommer til at se tunge ud i lokalet, og i værste tilfælde kan de gøre dit hjem mørkt og indelukket at være i.

En væghængt reol er, som navnet antyder, beregnet til at hænge på væggen. Det vil sige, at selvom den måske har fødder, så er den primært støttet af skruer, der holder den fast til væggen. Derfor kan væghængte reoler fungere godt under billeder, over sofaer eller senge, og i gangen, hvor der skal være gulvplads.

De kan også sammensættes med en stigereol, og køber du de rigtige eksemplarer, kan begge dele give dig mere opbevaringsplads uden at gå på kompromis med rummeligheden i stuen.

Kilde: House Beautiful

Sådan installerer du en væghængt reol

At hænge en væghængt reol op er en nem opgave. Uanset om du har en væghængt reol i træ eller en væghængt reol i metal, er der nogle redskaber, du kommer til at få brug for: Et vaterpas, en hammer, en skruetrækker, måletape, skruemaskine og dertilhørende bor og evt. en vægscanner.

Følger der ikke nogen vejledning med din reol, er følgende den typiske måde at hænge en væghængt reol op på:

 1. Mål op og marker med en blyant, hvor skruerne skal sidde. Det giver dig et overblik over væggen, og du borer ikke i blinde. Du skal også bruge dit vaterpas til at sikre dig, de er lige.
 2. Bor huller til skruerne, så de nemmere kan komme ind i væggen.
 3. Alt afhængigt af, hvordan din reol ser ud, skal du nu sætte holderen på; den del af reolen, der holder hylderne. Den er som regel vertikal.
 4. Sæt nu hylderne fast. Mål evt. efter med vaterpasset, så du ved, hylderne er lige.

Skal reolen hænge tæt på gulvet, kan du evt. støtte den med to stole, skamler eller stakke med bøger, så den hænger lige.

Kilder: This Old House, Real Homes og Home Guides

Tips til at style en væghængt reol

Væghængte reoler giver dig en gylden mulighed for at udtrykke dig og dekorere med billeder, nips og ting, du holder kært – uanset om du har en almindelig eller en væghængt reol, en rumdeler eller en samling hylder.

 • Først og fremmest skal du afklare med dig selv, hvad formålet med din reol er: Skal det være en bogreol, eller skal du bruge den til opbevaring? Samler du på bøger, så kan du enten fylde hylderne helt op, eller du kan vælge at skabe noget rum mellem omslagene med pyntegenstande.
 • Et flot brud til stylingen af din reol er planter. Har du en væghængt reol i egetræ, for eksempel, kan en grøn plante gøre alverden til forskel.
 • Du kan bruge din reolplads til at udtrykke dig selv og dine interesser. Forsyn hylderne med en globus, bøger om fjerne lande og eksotiske dyr, eller hold den stilet med porcelæn og vaser. Uanset hvad, så skal du kunne overskue din plads, væghængt reol eller ej. Ved siden af kan du hænge billeder eller plakater op i nogle fine plakatrammer.

Kilder: BHG og Good Housekeeping

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Bloomingville Nordic udstillingsskab – væghængt reol i glas

Bloomingville_Nordic

Introduktion

Bloomingville Nordic udstillingsskab er en fin lille væghængt reol, du kan hænge op i et hvilket som helst rum. Skabet skal sidde godt fast, og det er en fin måde at udstille et par bøger og nogle pyntegenstande på hylderne.

Om Bloomingville Nordic udstillingsskab

Skabet er lavet af stål og glas, men kræver ingen særlig pleje. Tør det efter indimellem med en tør klud, og puds evt. glasset med egnet pudsemiddel – så bør du ikke få nogen store problemer.

Skabet er ikke stort, men til gengæld er det nemt at sætte op og tage ned igen. Det er let, og så er der huller beregnet til flere ganges brug, så det nemt kan flytte med eller skifte plads.

Fordele

 • Nemt at sætte op og tage ned
 • Udstillingsskab
 • Af stål og glas
Ulemper

 • Ingen låger

Specifikationer

 • Mål (HxBxD): 60x40x15 cm
 • Vægt: 5,5 kg

By Tika Magasinholder Asti vægreol – bedste valg til børneværelser

Introduktion

På trods af hvad navnet giver associationer til, er magasinholder Asti fra danske By Tika perfekt til børneværelset. Den lille, væghængte reol kan holde et par bøger eller andre pynteting og sætte dem fint til udstilling. Den lille reol kan også fungere godt til kogebøger i køkkenet.

Om magasinholder Asti

Magasinholder Asti er lavet af olieret eg og sort linoleum. Det giver et naturligt og hyggeligt udtryk. Det er et nyt take på den klassiske magasinholder, og den kan både bruges som opbevaring og dekoration.

Det sorte linoleum holder bøger og andre genstande på plads, og den kan let sammensættes med andre møbler – moderne eller retro.

Fordele

 • Lavet af massivt egetræ og sort linoleum
 • Dansk produkt
 • Plads til bøger og magasiner
Ulemper

 • Lille vægreol

Specifikationer

 • Materialer: Eg, sort linoleum

By Tika væghængt reol model Bonn – væghængt reol, du kan personliggøre

Introduktion

Bonn er endnu en væghængt reol fra By Tika, der har mange års erfaring med træmøbler. Med Bonn får du muligheden for at personliggøre hver eneste lille detalje, for de kvadratiske dele sælges separat.

Har du svært ved at finde en væghængt reol i lige netop den størrelse, du har brug for, så kan det her være dit svar. Du kan købe et, to eller ti moduler og sætte dem sammen, som du har lyst til.

Om Bonn

De kvadratiske vægophæng er lavet i massivt egetræ, der er blevet behandlet med en hvidtonet sæbe. Fronterne er lavet i sort nanolaminat, som gør dem modstandsdygtige og nemme at rengøre, og lågerne har push-lukning.

Det er muligt at tilkøbe LED-lys til under kasserne, og det er muligt at få specialmål eller hvid farve på fronterne ved at kontakte By Tika direkte; det kommer dog med en særlig pris.

Pricetabel #5

Fordele

 • Individuel personliggørelse
 • I massivt egetræ
 • Kan kombineres i serier
Ulemper

 • Et dyrere valg

Specifikationer

 • Mål: 50×50

FAQ

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en væghængt reol?
Før du køber en væghængt reol, skal du være klar over reolens størrelse og vægt, og hvor meget din reol skal bære. Se også gerne på reolens materiale og find ud af, om det passer ind i dit hjem.
Hvordan sætter jeg en væghængt reol op?
Ophæng af væghængt reol kan variere fra produkt til produkt, men som regel medfølger der instrukser. Følg dem nøje og spar ikke på skruer eller rawplugs.
Hvordan dekorerer man sin stue med en væghængt reol?
En væghængt reol kan være rigtig flot i stuen. Find en reol, der indfører et element, du mangler, eller hæng én op, der er ensfarvet, så du kan dekorere med bøger og pyntegenstande.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar