Taburetten er et vidunderligt og alt for ofte undervurderet møbel i hjemmet. Modsat mange andre møbler så har en taburet nemlig mange forskellige anvendelsesmuligheder. Høje taburetter kan bruges som en sjov og anderledes spisebordsplads eller som barstole i køkkenet. Lavere taburetter kan bruges som alternative og uformelle siddepladser i stuen, hobbyværelset eller på børneværelser. Og sidst men ikke mindst kan taburetter også anvendes som små borde eller som opbevaringsplads til for eksempel tøj i soveværelset. 

Kort sagt er en taburet en skøn måde at skabe en ny højdedimension i hjemmet, og kun fantasien sætter grænser for anvendelsen. I denne artikel har vi udvalgt syv forskellige skønne taburetter, som på hver deres måde kan forstærke eller bryde med indretningsstilen i dit hjem. 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

HOUSE NORDIC Rose Teak taburet – rustik og robust

House Nordic er et dansk møbelhus med fokus på lækre, moderne møbler med et nordisk touch. Denne herlige taburet fra House Nordic er perfekt til dig, som virkelig værdsætter træ som det enestående naturmateriale, det er.  

Der er her tale om en helt unik trebenet taburet, som er udformet af én stykke teaktræ. Teaktræ er en mellemhård træsort, som særligt er kendt for sine flotte nuancer og farvespil, som changerer mellem lys og mørk. På grund af at taburetten er fremstillet af et enkelt stykke træ, så vil hver taburet også være unik og adskille sig fra hinanden. 

Taburetten vil være skøn at anvende både som siddeplads eller som et lille bord. Derudover vil den kunne pynte i mange forskellige af boligens rum, og kunne både være en uformel siddeplads i hygge- eller læsekrogen i stuen eller et oplagt sted at tage en pause i løbet af dagen, mens solen nydes i en udestue. Samtidig er det let at forestille sig denne taburet med en flot grøn plante oven på eller med en elegant metallampe på, hvis du eksempelvis ønsker at bruge den som natbord. 

Denne model måler 40 cm i højden og 26 cm i både bredde og dybde. Den vil passe perfekt ind i den nordiske indretning, hvor der allerede er lagt vægt på andre naturmaterialer.  

Detaljer om denne taburet: 

 • Rustik og robust design 
 • Udformet af ét stykke teaktræ 
 • Mange anvendelsesmuligheder 
 • Måler 40 cm x 26 cm x 26 cm

Kristina Dam stool – lige dele æstetik og praktik

Er du på udkig efter en smuk taburet med et naturligt udtryk, så kan det være, at netop denne fine model fra Kristina Dam er noget for dig. Den er præget af både praktisk og solidt håndværk og har samtidig nogle meget gennemtænkte æstetiske attributter, som er svære at stå for.  

Selve benene er lavet som et kryds mellem to smalle træplæder. Øverst er det enkle runde sæde, som bryder med de hårde kanter. Umiddelbart under sædet er udskåret fine trekantede huller, som giver taburetten et helt unikt udtryk og en fornyet lethed, som igen er med til at opbryde de markante træk fra understellet. Med dette design adskiller taburetten sig fra det traditionelle design af taburetter, hvor sædet typisk er dominerende og stellet er mindre. 

Taburetten er udformet i massivt egetræ, som er en hård træsort, der særligt er kendt for sin lange levetid og slidstærke karakter. En af fordelene ved netop denne model er, at den findes i to forskellige varianter. Du kan vælge imellem den smukke og naturligt lyse eg eller den mere markante udgave i sortmalet egetræ. 

Denne model måler 42 cm i højden og 36 cm i både længden og dybden. Den er perfekt både som et lille bord, som aflastningsplads til småting eller tøj eller som fin siddeplads i hjemmet. I forhold til indretningsstil vil den gå godt i spænd med en moderne indretning, hvor der er fokus på nytænkende og innovativt design. 

Detaljer om denne taburet: 

 • Simpelt men nytænkende design 
 • Elegant harmoni mellem bløde og hårde linjer 
 • Findes i både lyst egetræ og sortmalet egetræ
 • Måler 42 cm x 36 cm x 36 cm

To bud på en taburet i metal

Metal er et særligt materiale at indrette med, fordi det har et så markant anderledes udtryk end for eksempel træ. Samtidig kan metal i sig selv være både romantisk og næsten vintage-inspireret eller direkte råt og industrielt alt efter design og kontekst. Her er to bud på ganske forskellige taburetter i metal.

Hvid taburet med hjul – alsidig med et beskedent prismærke

Hvid taburet med hjul alsidig med et beskedent prismærke
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mange danskere sidder ned mange timer i løbet af en dag, og faktisk kan det være sundt at skifte stol og siddestilling fra tid til anden. Derfor kan en taburet med hjul som denne være en utroligt god substitut til hjemmekontorets traditionelle kontorstol. På en taburet tvinger du nemlig dig selv til at rette ryggen på en anden måde i stedet for at synke sammen baglæns mod rygstøtten. 

Modsat de fleste andre modeller i denne artikel, så er denne taburet fremstillet af flere forskellige materialer. Faktisk er det en polyuretan-, metal- og plastik taburet, som er designet til at være både holdbar og nem at holde ren og pæn længe. Betrækket øverst på taburetten er fremstillet i 100% læderlook med et blødt sæde af polyuretan nedenunder. Du skal blot tørre det af med en fugtig klud efter behov. 

Taburettens praktiske hjul gør den nem at flytte rundt på, og hvis du har en aktiv arbejdsdag og godt kan lide at skifte siddestilling eller afstand fra dit skrivebord, så er denne taburet helt perfekt til dig. Den kan i øvrigt justeres i højden, så du kan variere din siddehøjde efter smag og behag. Udover hjemmekontoret vil denne model også være perfekt til værkstedet eller dit hobbyrum. Den måler 48 cm i længden, 48 cm i dybden og 48-63 cm i højden. 

Detaljer om denne taburet:

 • God til hjemmekontoret, hobbyrummet eller værkstedet
 • Fremstillet i læderlook, polyuretan, metal og plastik
 • Kan dreje 360 grader og justeres i højden 
 • Virkelig stærk pris 
 • Måler 48 cm x 48 cm x 48-63 cm

FAQ

🤔 Er taburetter gode for din ryg?

Taburetter kan både være gode og dårlige for din ryg. Din ryg vil have brug for støtte, og eftersom en taburet ikke giver rygstøtte, kan en forkert holdning skade din ryg. Dog kan det også optimere din holdning at sidde på en taburet, hvis du tænker over din stilling.

🤓 Hvordan måler jeg op til barstole?

Når du skal måle op til barstole er det vigtigt, at du kender højden at bordet, stolen skal stå ved. Husk altid at måle efter en ekstra gang, for får stolen en forkert højde, kan du komme til at sidde akavet.

🧐 Hvordan vælger jeg en god barstol?

Når du skal vælge barstole, skal du først og fremmest prøve en masse forskellige af. Herefter kan du udpege den, der har dit ønskede udseende, og som passer i højden til dit bord. Komforten er vigtig, hvis du skal kunne sidde ved bordet i længere tid af gangen.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Scarpa grøn taburet i stål – moderne og minimalistisk

Scarpa grøn taburet i stål moderne og minimalistisk

Hvis du er mere til det minimalistiske look og synes, at møbler først og fremmest skal afspejle deres funktion og kvalitet, så kan det være, at netop denne grønne Scarpa taburet fra House Doctor falder i din smag. House Doctor er et skandinavisk møbel- og designmærke, som særligt forsøger at fremhæve materialernes kvalitet og skabe en indretningsstil med elegante og komplementerende kontraster. 

Scarpa er et skønt eksempel på netop dette og den vil være flot at indrette tæt på andre lysere flader eller indretningselementer. Samtidig vil den også være elegant at have indrettet med andre naturmaterialer såsom beton og glas og vil ligeledes klæde et råt og industrielt udtryk i hjemmet. 

Hele denne taburet er fremstillet af stål, og den er således nem at holde af og nem at holde ren. Den lækre grønne farve og det stilfulde, men enkle design, er netop dét, der gør denne taburet til et helt specielt møbel. Brug den som en ekstra siddeplads i stuen eller køkkenet, eller brug den som et lille aflastnings- eller opbevaringsbord i gangen eller på hjemmekontoret. Den måler 50 cm i højden og 32 cm i både længden og dybden.  

Detaljer om denne taburet:

 • Enkel og minimalistisk 
 • Udformet i stål 
 • Elegant mørkegrøn finish 
 • Måler 50 cm x 32 cm x 32 cm

To bud på en hvid taburet

Det kan være både attraktivt og nemt at indrette med hvide elementer. Typisk passer de til de fleste indretningsstile på forhånd, og det er således relativt let at tilføje nye eller skifte gamle møbler ud. Her er to bud på herlige hvide taburetter med forskellige anvendelsesmuligheder. 

Metro taburet – romantisk og enkel

Metro taburet romantisk og enkel

Metrotaburetten er det ideelle valg til dig, som leder efter en enkel og pæn siddeplads til for eksempel køkkenet. Samtidig vil denne model vil også gøre sig godt som en barstol til barbordet eller som en hyggelig udendørs plads på terrassen på en lun dag. 

Metro er en høj taburet, hvilket gør den mere anvendelig som regulær siddeplads end mange af de andre modeller, vi har fremhævet i denne artikel. Har du for eksempel en køkken-ø eller et højt spisebord vil et par Metrotaburetter være en oplagt tilføjelse. 

Taburetten er fremstillet i MDF og malet i en enkel og flot hvid nuance, som gør den nem at indrette med. Faktisk vil den passe ind i en lang række forskellige indretningsstile, og du kan derfor nemt gøre den til helt din egen i netop dit hjem. En flot detalje ved netop denne taburet er, at fodstøtterne på hver side ikke sidder lige højt oppe. Det gør den nem at tilpasse, uanset hvem der sidder på den – du skal nemlig blot dreje taburetten til det sted, hvor den passer bedst. 

Metro måler 75 cm i højden og 35 cm i længden og dybden. Den er romantisk og enkel, og du kan bruge den i lige netop det rum, hvor du mangler en siddeplads eller et lidt højere opbevaringsflade (for eksempel til tøj i soveværelset eller til en plante på badeværelset). 

Detaljer om denne taburet:

 • Enkel og alsidig 
 • Fremstillet i hvidmalet MDF 
 • Praktiske fodstøtter i forskellig højde 
 • Måler 75 cm x 35 cm x 35 cm

CHIC ANTIQUE Fransk taburet – ægte fransk romantik

CHIC ANTIQUE Fransk taburet ægte fransk romantik

Denne herlige taburet fra Chic Antique er et skønt eksempel på, hvordan metal kan være både romantisk og fyldt med charme på én og samme tid. Chic Antique er i forvejen kendt for deres rustikke tilgang til møbler og interiør, som for alvor bringer den franske landstil helt ind i de danske hjem. Hvis du er begejstret for de lækre franske detaljer og høj kvalitet, så kan det være, at netop denne taburet skal hjem og bo hos dig. 

Taburetten er præget af et flot blomstermønster, som er støbt ind i metallet. Overfladen på taburetten har let afskallet hvid maling, som giver den helt rette finish af patina til netop denne model. Den vil være perfekt til at opbevare en antik glaskrukke på eller som overflade til at opbevare andre pynteting af ældre dato. Du kan selvfølgelig også blot vælge at anvende den som en herlig siddeplads et særligt sted i hjemmet. 

Denne taburet måler 44 cm i højden og 40 cm i både længden og dybden. Den vil passe godt ind i det mere kreative og hyggelige hjem, hvor der er fokus på bløde materialer og toneangivende farver.

Detaljer om denne taburet:

 • Flot fransk landstil 
 • Udformet i metal 
 • Blomstermønster og patina 
 • Måler 44 cm x 40 cm x 40 cm

Lapalma AP taburet – prisvindende design

Lapalma AP taburet prisvindende design

Hvis du er på udkig efter en siddeplads, som skiller sig ud fra alt andet, du kender, så bør du overveje dette smukke eksemplar af en taburet fra Lapalma. Den er designet af den japanske møbeldesigner Shin Azumi, og i 2011 vandt den Wallpaper Award for ”Best Seat”. Med denne taburet mødes form og funktion med kunst og design i den mest interessante fusion. 

Det absolut unikke ved denne taburet er det meget anderledes design, hvor det faktisk kan være svært at gætte ved første øjekast, at der netop er tale om en taburet. Dette skyldes særligt fremstillingsmåden, hvor hele taburetten er udformet af et enkelt stykke formspændt finér. 

En af fordelene ved denne taburet er, at den findes i flere forskellige farver. Du kan for eksempel vælge mellem lakeret eg, sortbejdset eg eller valnød finér. På den måde har du mulighed for at få netop den taburet, som passer bedst ind i din eksisterende indretning. Du har også mulighed for at kombinere flere taburetter i forskellige nuancer for at skabe en spændende dynamik i dit hjem. 

Taburetten måler 50 cm i højden, 47 cm i længden og 37 cm i dybden og passer ind i mange forskellige af boligens rum. For eksempel kunne den både være en hyggelig siddeplads foran brændeovnen eller pejsen, men den ville også være et stilfuldt supplement til hjemmekontoret eller hobbyværelset, når de store tanker skal tænkes. Den vil passe ind i en stil, hvor der i forvejen er fokus på spændende design, kunst og enkle elementer.

 Detaljer om denne taburet: 

 • Elegant og anderledes design 
 • Vinder af Wallpaper Award 2011 for” Best Seat”
 • Designet af Shin Azumi
 • Findes i flere forskellige farver 
 • Måler 50 cm x 47 cm x 37 cm

Guest – udfoldelig, praktisk og smuk

Guest

Denne taburet er både smart og stilren og kan nemt kombineres med resten af Montana-serien, når du ikke gør brug af den. Og så er den også utrolig populær på Montanafurniture.com

Guest er navnet på serien, som denne udfoldelige taburet er i, og som matcher til og er designet for Montana. 

Dette betyder, at du kan placere stolen i en af Montana-reolerne, så du nemt kan gemme den væk, når den ikke bruges. Smart og enkelt design.

Det er derfor forståeligt, at den er populær blandt Montana Furnitures kunder, for den har da et design, man kan bruge til lidt af hvert. 

Taburetten er først og fremmest udfoldelig. Dette gør, at du kan folde den sammen, så den fylder minimalt, når den ikke bruges. 

Derudover er skaftet på taburetten også teleskopisk, som betyder, at den kan indstilles i højden. Dette gør hermed, at Guest taburetten har mange forskellige anvendelsesmuligheder, som resten af Montana-seriens møbler også har. 

Det er derfor et princip, der går igen i denne serie, at man skal have lov til at kunne bruge møblerne til lige præcis de ting og anvendelsesformer, som man har brug for. 

Guest taburetten her er designet af Kasper Salto og Thomas Sigsgaard i 2014, som har designet denne med henblik på Montana.

Foruden det teleskopiske stel og det praktiske design, så er der også tænkt helt ned i detaljen med denne flotte taburet, som både kan bruges som ekstra siddeplads i hjemmet eller en stilren tilføjelse til kontoret. 

Stellet er nemlig lavet i smukt, anodiseret aluminium, som giver et eksklusivt look. Sædet er polstret med 2,8 cm tekstilbetrukket skum, hvilket giver en utrolig komfort. 

Detaljer om denne taburet

 • Kompakt og praktisk 
 • Teleskopisk design
 • Mange anvendelsesmuligheder
 • Fås i 7 forskellige farver
 • Designere: Salto & Sigsgaard 
 • Mål: B 28 x H 48 x D 28 cm

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar