Savner du mere opbevaringsskab i din bolig? Og går du samtidig og ærgrer dig over, at dine flotte vinglas, vaser, arvestykker og porcelænssæt ligger gemt væk i kommodeskuffen?

Med et væghængt vitrineskab kan du slå to fluer med et smæk! Du får nemlig plads til ekstra opbevaring samtidig med, at du kan få fingrene i et flot og stilet skab, der kan pynte med dine flotte vaser, porcelænssæt, dyre alkohol eller hvad det nu måtte være. Det er win-win!

I denne artikel bliver du præsenteret for 9 forskellige vitrineskabe til væg, hvor du både kan finde modeller lavet af metal, eg eller træ og finde ud af, hvad der vil passe bedst til dit unikke hjem.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Sådan vælger du det rigtige vitrineskab

Inden du foretager det endelige valg om at investere i dit fremtidige vitrineskab, er det vigtigt, at gør dig nogle tanker forud for dit køb:

 • Størrelse – husk at måle godt efter i de forskellige afkroge i hjemmet, hvor du kunne overveje at få plads til et vitrineskab. Vær her ekstra opmærksom på, at et meget højt vitrineskab måske vil skille sig og hurtigt komme til at se kluntet ud i et rum, hvor du måske kun har lave møbler.
 • Antal hylder – gør op med dig selv, hvad du ønsker at bruge dit skab til, og hvor meget opbevaringsplads du reelt har brug for.
 • Materialevalg – husk hele tiden at tænke din boligstil og indretning ind i billedet, når du vælger et nyt møbel. Det er vigtigt, at både materiale og stilen passer ind i dit resterende hjem, så du får en gennemgående rød tråd, der vil give dig et flot, harmonisk og elegant hjem. Når det så er sagt, så kan du faktisk med fordel eksperimentere med forskellige materialer, hvis du ønsker en mere vovet og funky stil – fx med et væghængt vitrineskab metal, der ofte vil have et mere industrielt og råt look.

Nordal Classic Vægskab i Træ – et klassisk og billigt vægvitrine i sort/hvid

væghængt vitrineskab
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Hvis du er på udkig efter et vitrineskab i klassisk stil, vil du med sikkerhed synes rigtig godt om dette skab fra Nordal, der har noget charme og en snert af vintage over sig. Den moderne og minimalistiske sort/hvid kombination gør den dog til et nyfortolket hit, der vil passe ind i ethvert moderne hjem.

Med et væghængt vitrineskab træ som dette, vil du med det samme få tilført en stor portion varme og hjemlig hygge i din stue. Træ er og vil bare unægteligt blive kædet sammen med hyggelige møbler, ligesom det også er tilfældet med denne her udgave. Som en ekstra fin detalje har skabet en håndmalet ramme, der blot understreger det gode håndværk.

Skabet måler 120 x 82 x 21 cm., og er altså ikke så højt og bombastisk, som mange andre vitrineskabe. Den egner sig derfor ideelt til selv en lille stue, hvor pladsen måske kan være trang. Møblet består af 2 døre samt 5 indvendige hylder, så opbevaringspladsen bliver udnyttet bedst muligt. Glaslågerne lukkes helt vha. et magnetsystem, så du undgår at komme til at smække med lågerne, mens grebene er lavet i det flotte og stilrene messing.

Vitrineskabet her egner sig helt perfekt til at kunne rumme dine praktiske ting alt lige fra vinglas til porcelæn. Samtidig er det en oplagt mulighed for at få mere pynt og farve ind i dit rum – fx igennem en farverig og kontrastfyld vase, tørrede blomster eller noget helt tredje.

Dette vitrineskab fås også i en mindre størrelse, hvor skabet altså kun består af en enkelt låge. Dette kan være en mulighed for dig, der måske ikke har den store plads at gøre godt med. Det kan dog også være en åben mulighed for at have flere skabe af samme serie stående i flere forskellige rum, så du kan få en flot, gennemgående rød tråd i hele dit hjem.

Specifikationer:

 • Højde: 120 cm
 • Bredde: 82 cm
 • Dybde: 21 cm
 • Vægt: 29 kg

Lindebjerg Vitrine V4 Sort vitrineskab – Stilrent og populært lille væghængt vitrineskab

væghængt vitrineskab
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Dette vitrineskab fra Lindebjerg er et populært valg blandt mange forbrugere, da det med sin lille, fikse størrelse passer ind i selv et lille rum. Samtidig er vitrineskabet væghængt, så det er hævet lige over panelerne – det giver en fantastisk opløftning til et skab, der ellers hurtigt har en tendens til at virke meget bombastisk i kontrast til sine omgivelser.

Skabet er lavet af lakeret ædelfyr og glas, og det består blot af en enkelt, bred glaslåge. Farven er sort udenpå, mens den indvendigt består af en hvid farve, hvilket er ret unikt sammenlignet med andre vitrineskabe på markedet. Den indvendige lyse farve har den fordel, at dine udstillede ting vil blive fremhævet – især hvis du har mørke ting i skabet. Samtidig vil den lyse farve bidrage til at frigive mere lys til omgivelserne, og du får derfor glæde af et rigtig flot, stilrent og lyst vitrineskab. Glaslågen er udstyret med et flot, rundt håndtag, som giver skabet et elegant og klassisk udseende.

Møblet måler 170 x 70 x 25 cm og har 5 indvendige hylder, som du kan fylde ud med alle de ting i hjemmet, der måske normalt ligger gemt væk i lukkede skabe og kommoder. Hylderne har en dybde på 21 cm. og en højdeafstand på 23 cm. imellem, hvilket giver rigeligt med plads til alle dine ting. Samtidig bevidner det om et højt skab, der med sin smalle figur fremstår både let og elegant i ethvert hjem.

Skabet her fås i flere forskellige farvevarianter – fx kan du også købe det i farverne hvid eller anthracite, der mest af alt minder om en koksgrå farve. Fælles for alle skabene er, at de alle har en hvid indvendig farve, og det er derfor et kendetegn for lige præcis dette design.

Specifikationer:

 • Højde: 170 cm
 • Bredde: 70 cm
 • Dybde: 25 cm
 • Materiale: Fyrretræ
 • Håndlavede skabe i Europa

Texas Hængevitrine – et lavt væghængt vitrineskab i træ

370040s1
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Dette vitrineskab fra Texas er et godt eksempel på et klassisk møbel, der med sit lyse udseende passer ind i rigtig mange skandinaviske hjem. Skabet er rummeligt uden at gå på kompromis med hverken udseende eller lethed, og som andre væghængte vitrineskabe er et af dets karakteristika netop det lette og elegante udseende.

Skabet er fremstillet i massivt egetræ, der har gennemgået en hvidpigmenteret sæbebehandling, så det derfor både er modstandsdygtigt og langtidsholdbart. Møblet består af 4 glaslåger og 4 glashylder, der er med til at frigive et mere let udseende indefra. Det massive egetræ er med dets velbevarede, naturlige årestruktur med til at give skabet et flot, naturligt og rustikt udseende, der falder godt sammen med den nordiske indretningsstil.

Møblet måler 183 x 60 x 35 cm., og er derfor et stort og rummeligt bud på et vitrineskab. Den lange facon gør den helt ideel til at fylde en hel væg ud og er et oplagt valg inden for fx spisetuen. Her kan du nemlig altid have det flotte porcelæn, de fine vinglas eller andre arvestykker klar lige ved hånden, så du altid er parat til at servicere dine gæster.

Et vitrineskab som dette kan dog bruges til mange forskellige formål. De brede hylder, som du finder i dette skab er fx helt perfekte til at fylde ud med diverse pynteartikler, der kan bringe farve ind i dit hjem. Med den lyse træramme som en neutral baggrund, er der nærmest ingen grænser for, hvad du kan opbevare i dette skønne eksemplar af et vitrineskab.

Specifikationer:

 • Nettovægt: 61 kg
 • Bredde: 45 cm
 • Højde: 50 cm
 • Længde: 183 cm

House Doctor Glas Vitrineskab – et moderne vitrineskab af messing og glas

væghængt vitrineskab

Hvis du er på udkig efter et vitrineskab, der nærmest falder i ét med sine omgivelser og derved bevæger sig så langt væk fra de klassiske skabe i massivt træ, så vil du uden tvivl synes godt om denne udgave fra House Doctor. House Doctor er i forvejen kendt for sit moderne, stilistiske design og nyfortolkninger af mange klassiske møbler, og dette er ingen undtagelse.

Skabet her er fremstillet af messing og glas, der begge er flotte og rustikke materialer, der passer ind stort set ethvert hjem. Det unikke ved dette vitrineskab er bl.a. det åbne design – det eneste der indrammer skabet er den fine, tynde ramme af messing, mens alt andet er lavet af glas. Møblet består derved af to store glashylder og en enkelt låge i glas, og du får derfor et helt perfekt udsyn til alt det indhold, du ønsker at vise frem.

Med et vitrineskab der stort set består af glas hele vejen rundt, får du de bedste betingelser for at have et reelt udstillingsvindue i dit hjem. Den lette opbygning gør det muligt for dig at gøre brug af skabet i flere forskellige rum og til mange forskellige formål. Du kan fx benytte skabet til opbevaring af smykker, parfumer, kosmetikprodukter og lignende i fx dit soveværelse eller på badeværelset. Du kan med fordel også bruge det som et udstillingsvindue til flotte sten, rav eller tørrede blomster, som du finder på din vej.

Skabet måler 56,6 x 35 x 35 cm. og er faktisk et ret lille vitrineskab, og du kan derfor sagtens finde plads til det i små rum, hvor det ellers kan være svært at få gjort plads til større møbler. Derfor er dette skab især fordelagtigt for dig, der bor i en mindre bolig.

Specifikationer:

 • Længde: 25 cm
 • Bredde: 25 cm
 • Højde: 41 cm

Få gavn af dit vitrineskab i flere forskellige rum

Som vi måske allerede er kommet lidt ind på i denne artikel, kan du faktisk gøre brug af dit vitrineskab i flere forskellige rum. Selvom du måske er vant til, at både dine bedsteforældre og forældre altid har haft deres vitrineskab i stuen eller spisestuen, så åbner de mange nyere design op for en bredere anvendelse. 

I dag kan du nemlig få rigtig mange små vitrineskabe, hvilket ikke ligefrem var tilfældet for de ældre generationer. Dengang var vitrineskabet et tungt og bombastisk møbel i massivt træ, der oftest blot havde til formål at opbevare service, porcelæn og glas.

Heldigvis er der i dag et hav af muligheder for, hvordan du kan indrette dine rum med et flot og stilrent vitrineskab:

 • Soveværelset – her kan du bruge dit vitrineskab til opbevaring af fx smykker. Et flot smykketræ vil uden tvivl pynte rigtig flot i ethvert skab, og samtidig får du dine flotte smykker frem i lyset. 
 • Badeværelset – hvis du er den heldige indehaver af et stort badeværelse, kan du med fordel gøre det endnu hyggeligere med et vitrineskab der fx blot består af glas. Her kan du få plads til pynt i form af duftlys, duftpinde, rosenblade, tørrede blomster og alt muligt andet. Samtidig kan du bruge den til opbevaring af skønhedsprodukter, parfume og hudprodukter.
 • Entréen – få et flot udstillingsvindue til alle dine tørklæder, handsker, huer og måske hatte med et simpelt lille vitrineskab i entréen, der kan skabe fornyet liv i et ellers alt for ofte overset rum. Samtidig kan du have en lille kasse til dine nøgler, så du altid har dem ved hånden, inden du skal ud ad døren.
 • Køkkenet – gør brug af et vitrineskab som en mulighed for ekstra opbevaring af fx store køkkenmaskiner, der kan få lov til at stå og pynte i dit køkken. Samtidig kan du benytte den ekstra opbevaringsplads til krydderier eller lave din helt egen desserthylde med specialiteter som vaniljestænger, frysetørrede bær og chokoladeartikler.
 • Kontoret – du kan bruge et vitrineskab som et opbevaringssted til dit kontor, så du får plads til alle dine mapper og papirer. Glaslågerne vil gøre det nemt for dig at finde lige præcis det, du skal bruge, og samtidig bevare overblikket.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du ønsker at bruge dit vitrineskab i din boligindretning. Heldigvis er udvalget af vitrineskabe i dag stort, og du kan derfor med sikkerhed finde en model, der passer ind i dit hjem.

Find inspiration hos din nærmeste forhandler

Du vil uden tvivl kunne finde masser af inspiration på nettet, men faktisk kan det ofte anbefales, at du tager ud i fysiske butikker og får set, hvordan de forskellige vitrineskabe fremstår i det virkelige liv.Fordelen ved at tage på besøg hos en fysisk forhandler er bl.a., at du her ofte vil møde flere forskellige udstillinger, der viser, hvordan forskellige vitrineskabe kan kombineres i forskellige rum. Du vil hermed få en rigtig god fornemmelse for, hvordan du aktivt vil kunne bruge skabene i din egen indretning derhjemme.Når du kommer hjem, har du efterfølgende de bedste forudsætninger for at gå på udkig efter et bestemt vitrineskab, som måske fangede dit øje i et af udstillingerne. Og udvalget er mindst lige så stort på nettet – hvis ikke større – end det er i det virkelige liv, så det er bare med at komme ud og kigge!

FAQ

🤩 Hvad kan jeg vise frem i mine vitrineskab i glas?

Vitrineskabe er typisk brugt til at fremvise flotte vinglas, vaser, arvestykker og porcelæn sæt, men i virkeligheden kan du bruge det til lige netop det, som du gerne vil vise frem. Du kan dog med fordel undgå at fylde for meget derind, da det hurtigt giver et rodet look.

🤔 Hvordan hænger jeg et væghængt vitrineskab op?

Selvom det måske virker som en stor opgave, så er det ikke slemt at sætte et vitrineskab op. Bor altid vinkelret ind på væggen, hvor det skal hænge, og rens hullet med en støvsuger, før du sætter skabet op med en plug. Hullet skal være 5 mm dybere end pluggen.

🧐 Hvor mange skruer skal jeg bruge til et væghængt skab?

Du skal bruge én skrue pr. 20 kg, hvis skruen er 4 mm og går 40 til 50 mm ind i væggen. Størrelsen på skruen er lige så afgørende som antallet, og der vil være en sammenhæng imellem de to. Jo mere skruen kan bære, jo færre skal du bruge.

🤓 Hvor tyk skal krydsfiner være til udstillingsskabe?

Krydsfiner er et godt byggemateriale, der også er billigt. Du kan finde det i forskellige tykkelser, og fordelen er, at det ikke vejer ret meget. Derfor er det godt til et væghængt udstillingsskab. Tykkelsen varierer afhængig af, hvor meget indholdet i skabet vejer, så spørg genre i butikken inden køb.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Display Vitrineskab – et flot, klassisk vitrineskab i hvid farve

væghængt vitrineskab

Hvis du er en af dem, der ikke helt kan modstå charmen fra de klassiske møbler, men som dog ønsker en mere let og moderne, nyfortolket version, så vil du elske dette vitrineskab fra Display, der har det bedste fra to verdener. Skabet er i sit udtryk meget klassisk, men får igennem sit materialevalg alligevel en stor grad af elegance over sig.

Skabet er fremstillet af hvidlakeret MDF, hvilket giver et flot, lyst møbel, der passer perfekt ind i den minimalistiske, nordiske indretningsstil. Desuden består skabet af 2 glaslåger, mens alle siderne i skabet også er lavet af glas. Glas er et fantastisk og uundværligt materiale i ethvert vitrineskab, da det hører sig til for at skabe elegance og stil. I dette skab får det så yderligere en funktion – nemlig at skabe åbenhed via sine glassider, der gør, at skabet bliver en del af sine omgivelser på en helt ny måde.

Møblet måler 209,3 x 124,4 x 47,2 cm. og er altså et stort og rummeligt vitrineskab, der vil arte sig helt perfekt til en større daglig- eller spisestue. Her vil du nemlig få masser af plads til forskelligt service, porcelæn og flotte glasartikler, som du vil have ved hånden under besøg af familie og venner.

Men skabet kan faktisk bruges til mange forskellige ting. De ekstra dybe hylder giver masser af plads til pynt, flotte krukker, vaser eller andet brugskunst, som du gerne vil vise frem i dit hjem. Med et vitrineskab som dette får det takket være den flotte glasfacade plads til at træde i karakter og bidrage som aktivt pynt i din indretning.

Specifikationer:

 • Højde: 209,3 cm
 • Længde: 124,4 cm
 • Vægt: 87 kg
 • Bredde: 47,2 cm
 • Maksimal belastning: 25 kg pr. hylde
 • Materiale: Hvidlakeret MDF

Bari vitrineskab H140 – elegant sort skab med god opbevaringsplads

Til dig med ekstra behov for opbevaring

Bari vitrineskab H140

Bari H140 er et flot sort vitrineskab med glasruder i dørene og i siderne, der skal stå på jorden. Stellet er fremstillet i sortlakeret metal, og det har et enkelt og strømlinet design. Grebene giver en flot kontrast til det sorte stel, da de er lavet med en flot messingfarve, der løfter designet.

Skabet måler 140 cm i højden, 110 cm i bredden og er 40 cm dybt, så du har god plads til opbevaring. Du har rig mulighed for at opbevare service, glas, bøger eller andet på de i alt 4 lange hylder.

Med glasruderne foran forhindrer skabet, at der kommer støv ind og lægger sig ovenpå det, du har til at stå fremme.

Derfor anbefaler vi Bari vitrineskab H140

Bari vitrineskab H140 er for dig, der ønsker ekstra opbevaringsplads til både praktiske ting og dekorationer. Du kan have skabet stående i spisestuen til glas og tallerkener, eller du kan bruge det i soveværelset som en udstilling af dine yndlingsting fra din garderobe.Bari H140 kommer også i en anden model, hvis målene er for store til dine behov, hvor skabet er halv så bredt. Specifikationer:

 • Farve: Sort
 • Materiale: Metal og glas
 • Højde: 140 cm
 • Bredde: 110 cm
 • Dybde: 40 cm

String Opstilling Vitrineskab Til Væg – et smalt væghængt reolsystem med masser af opbevaringsplads

væghængt vitrineskab

Med dette væghængte vitrineskab fra String er du garanteret masser af opbevaringsplads i dit hjem. Her får har du nemlig at gøre med et større reolsystem, der består af flere forskellige dele, der kan sættes sammen præcis, som du ønsker. Med en god portion kreativitet og gode idéer har du derfor mulighed for at indrette dit helt eget drømme-vitrine-skab – og hvis du trænger til noget forandring i fremtiden, kan du kombinere de enkelte dele anderledes, så du nærmest får et nyt skab. Den store fleksibilitet, der følger med i købet på dette vitrineskab er derfor noget, som kunderne sætter stor pris på.

Vitrineskabet er meget minimalistisk og elegant i sit udtryk. Det er lavet af materialer som bl.a glas, der er med til at give et luftigt indtryk af et ellers stort reolsystem. Størrelsen på reolsystemet kan variere alt efter hvor mange dele, du ønsker at tilkøbe.

De mange hylder giver dig fantastiske opbevaringsmuligheder til både små og store nipseting. Det smarte ved at have et væghængt vitrineskab som dette er, at det ikke fylder noget rent arealmæssigt i dit hjem, da det monteres oppe i højden. Et væghængt vitrineskab vil derfor altid helt naturligt føles lettere end et almindeligt, stående møbel.

Et større reolsystem som dette kan udover sin praktiske funktion også bidrage som decideret vægpynt eller kunst, da det smalle, lange skab hurtigt kan fylde en kedelig væg ud med masser af liv og farve. Tilføj blot nogle farvede vaser, lidt kunst eller postkort fra nær og fjern, og du vil have et rigtig flot vitrineskab fyldt op med din helt egen personlighed.

Specifikationer:

 • 3 stk. 2-pack væggavl 75 x 30 cm
 • 5 stk. kabinet 78×20 cm med glas i grå
 • 2 stk. 3-pack hylder 78×30 cm i grå

Bari vitrineskab H190 – flot design i glas og sortlakeret metal

Det elegante valg

Bari vitrineskab H190

Har du behov for et stort væghængt vitrineskab, kan du få den elegante Bari i to forskellige størrelser. Modellen Bari er fremstillet med en solid ramme i metal, der har fået en sort lakering. Både i døre og i siderne af skabet, har du glas, så du kan se direkte ind på din lille personlige udstilling af sko, pynteting eller andet, du har brug for skabsplads til.

Den større model H140 optager mere gulvplads, mens H190 er højere og smallere. Skabet måler 190 cm i højden, mens det er 90 cm bredt og 40 cm dybt. Det giver dig god plads i skabet, hvor du kan vælge at opbevare det fine stel og vinglassene, hvis du har det til at stå ved spisebordspladsen.

Du kan også udnytte de 4 gode hylder i alt til tøj, dekorationer og bøger, hvis du har behov for et overskueligt og elegant skab til formålet.

Derfor anbefaler vi Bari vitrineskab H190 

Bari H190 er et elegant valg til hjemmet, hvis du ønsker rene linjer med fine detaljer. Eksempelvis er skabet holdt i sort med glasruder og flotte messinggreb, der giver ekstra blikfang.Vi anbefaler Bari vitrineskab H190, fordi det er et smallere, mens højt skab med god plads på hylderne til opbevaring.Det er et af de dyrere skabe i oversigten, men designet er tidløst og kan følge dig år efter år, som indholdet i skabet skifter.Specifikationer:

 • Farve: Sort
 • Materiale: Metal og glas
 • Højde: 190 cm
 • Bredde: 90 cm
 • Dybde: 40 cm

Skovby SM913 Hjørne Vitrineskab Med Glashylder – flot væghængt vitrineskab eg med indvendige LED lys

væghængt vitrineskab

Foretrækker du en boligindretning, der består af stilrene møbler i lyst træ? Så vil dette vitrineskab i hvidolieret fineret eg være et oplagt valg for dig. Skabet her består af flot og lyst egetræ, der med garanti vil passe ind i din boligindretning, hvis den bærer præg af samme, lyse design.

Dette vitrineskab består af 3 glashylder, hvilket giver skabet en samlet lethed og gennemsigtighed, der giver et elegant look. Skabet måler 136 x 50 x 44 cm. og har altså en god dybde, der gør den meget rummelig. Med 3 hylder af den kaliber får du altså masser af plads til dine små og store nipseting, der igennem dette vitrineskab får deres helt eget udstillingsvindue.

Som en ekstra feature er skabet her udstyret med indvendige LED-lys, som du kan gøre brug af efter mørkets frembrud. Disse gør det nemmere for dig at finde ting i mørket, men samtidig kan det have en hyggelig funktion om aftenerne. Alt efter hvilket indhold, du vælger at udstyre dit vitrineskab med, kan en belysning i form af LED nemlig have en flot effekt, der kan afspejle og reflektere lys – fx fra dine farverige vaser eller flotte, ravfarvede alkoholflasker. På mange måder vil det derfor hurtigt opnå samme stilistiske udtryk som udstillingsvinduer inde i byen.

Skovby er et danskejet møbelfirma, der gør en dyd ud af at producere træmøbler med fokus på bl.a. bæredygtighed. Der er tale om et solidt kvalitetshåndværk, og du kan derfor trygt handle møbler fra dem. 

Møblet her er et led i en større kollektion under samme navn, der består af to skænke og tre forskellige vitrineskabe. Alle møbler fås i flere forskellige træsorter, så du kan vælge den farve, der understøtter din indretning på bedst mulig vis.

Specifikationer:

 • Dybde: 44 cm
 • Højde: 136 cm
 • Bredde: 50 cm
 • Pris garanti

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar