Det er den helt store trend lige nu – farvede vægge! Efter nogle år hvor hjemmene mest har skulle være hvide og enkle, så er vi nu begyndt at invitere farverne indenfor igen. Og med god grund! En farvet væg kan peppe et rum om og give det karakter og personlighed – og så er det heldige ved at male sine vægge, at de altid kan males om igen, hvis du bliver træt af farven, eller bare bliver forelsket i en ny trend. Skal du med på farvebølgen? Så har vi samlet en oversigt over 12 skønne malinger, så du kan få inspiration til at bringe farven ind i dit hjem. 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Jotun Lady Pure Color – mat og slidstærk

farvet væg

Hvis du er vild med det matte look til dine vægge, eller er træt af genspejlingen i de blanke malinger, så kan det være, at det er denne maling fra Jotun, som du skal vælge. Det kan f.eks. være til en farvet væg i stuen, hvor der er meget lysindfald, og hvor en blank maling derfor vil skinne meget.

Normalt er de matte malinger ikke særlig slidstærke, og du vil derfor skulle gå på kompromis med muligheden for at kunne vaske dine vægge meget af, når du vælger det matte look. Det betyder ofte, at man er nødt til at gå efter de mere glansfulde malinger, når man har børn eller dyr i hjemmet. Men med denne maling fra Jotun behøver du ikke gå på kompromis – heller ikke selvom du har børn med fedtede pilfingre – for Jotuns Lady Pure Color-maling er forstærket og gjort ekstra slidstærk og vaskbar. 

Derudover har denne maling en høj kvalitet, der bl.a. betyder, at den har en god dækkeevne, og så fås den i en lang række lækre nuancer – både lyse toner til en pastelfarvet væg, som er den helt store trend i 2020, og de mørke toner f.eks. til en farvet væg i soveværelset. Malingen kan – på grund af den matte glans – både bruges som vægmaling og som loftsmaling. 

Fordele:

 • Mat look
 • Slidstærk og vaskbar
 • Høj dækkeevne

Jotun Lady Balance Glans – godt indeklima uden kompromis

farvet væg

Denne maling fra Jotun er en 100 % vandbaseret acrylvægmaling – og det betyder bl.a., at den er miljøvenlig, allergivenlig og meget lugtsvag, hvilket gør den rigtig god for indeklimaet. Denne maling er endda Indoor Air Comfort Gold-certificeret af Eurofins Danmark, hvilket betyder, at den lever op til høje standarder indenfor indeklima. 

Derudover er denne maling fra Jotun, ligesom den forrige, en slidstærk og vaskbar maling – også selvom den ligger i den lave ende af glansskalaen med en glans 5 og derfor har et meget mat look. Så denne maling kan være et godt valg for dig, der går op i indeklimaet og har brug for muligheden for at vaske væggene godt af, men som ikke vil gå på kompromis med udtrykket til dine farvede vægge.

Malingen fås i en lang række nuancer indenfor grundfarverne hvid, grå, sort, blå, grøn, lilla, gul, rød og brun, og du kan også sagtens bruge den til dine lofter grundet matheden. Jotun garanterer derudover, at malingen her har en høj dækkeevne, og vil derfor kunne dække fint med to omgange maling. 

Fordele:

 • Lugtsvag, miljøvenlig og god for indeklimaet
 • Mat look
 • Slidstærk og vaskbar 

Jotun Lady Aqua Vådrumsmaling – når badeværelset trænger til farve

farvet væg

Hvorfor er det, at badeværelset altid bare er hvidt, enkelt og praktisk, når resten af huset godt må plastres til i farver, lækker indretning og pynt? Hvis du heller ikke synes, at dit badeværelse skal snydes for nogle af de mange, lækre farver, der findes, og som er på mode lige nu, så kan det være at du skal investere i denne vådrumsmaling fra Jotun. 

Igen har Jotun fokus på den flotte, matte overflade i deres maling, for her får du en vådrumsmaling med en glans på 10, hvilket er lavt for en vådrumsmaling, der normalt kræver en del mere glans for at kunne klare de fugtige omgivelser. Men denne maling fra Jotun indeholder filmkonserverende midler, hvilket betyder, at den er modstandsdygtig overfor overfladeskimmel og fugt, ligesom den tåler at blive rengjort.

Det er altså en maling, som du kan bruge i dit badeværelse, dit køkken eller dit bryggers, uden at være nervøs for om den kan klare de fugtige omgivelser. Og den gode dækkeevne gælder selvfølgelig også her: to omgange er nok. Desuden er den miljømærket, og den fås i en masse fine nuancer, så du nemt kan finde lige den farve, der passer ind i dit hjem. Hvad med en frisk mint-farve til badeværelset, eller en fin, lys blå? Eller skab den ultimative feminine stemning med en lyserød pastel. 

Fordele:

 • Lav glans for en vådrumsmaling
 • Vaskbar og modstandsdygtig overfor fugt og skimmel
 • God dækkeevne

Jotun Lady Væg 10 – kvalitetsmaling til alle formål

farvet væg

Denne vægmaling fra Jotun er en af deres gamle kendinge og også en af de mest populære vægmalinger i deres sortiment. Det er ikke så underligt, for dette er en simpel maling i høj kvalitet, som kan bruges i de fleste rum. Med en glans på 10 får du en silkemat maling, der er slidstærk og vaskbar, og derfor både kan bruges i soveværelset, i børneværelset, i stuen og endda i køkkenet. 

Malingen er desuden miljømærket og grundigt testet i forhold til unødige kemikalier, så den både er blevet mærket med EU-blomsten og Svanemærket. Det er altså ikke en maling, som du skal være nervøs for at bringe ind i dit hjem, da den er produceret under omtanke. 

Denne Jotun-maling fås i en lang række farvenuancer, så den kan tilpasses enhver smag. Derudover har den samme gode dækkeevne ved to omgange maling, som de andre malinger i sortimentet og så er den hurtigtørrende, hvilket gør den nem og praktisk at arbejde med på hvilket som helst tidspunkt på året. Det er altså en maling, der er let at gå til, men som ikke går på kompromis med kvaliteten.

Fordele:

 • Slidstærk allround maling
 • Høj kvalitet
 • Miljømærket, Svanemærket og mærket med EU-blomsten

PP Super Acryl Loft- og vægmaling – når det ikke kan blive mat nok

farvet væg

PP, som står for Professional Paint, har her produceret en acrylmaling med en meget lav glans – glans 1 – til dig, der bare elsker det matte look. Denne maling kan både bruges til loft og til vægge, da den er forstærket og derfor er vaskbar på trods af den meget lave glans. Det kan f.eks. være en ideel maling, hvis du ønsker at male vægge og loft i den samme farve, og er nervøs for synlige forskelle i glans og farve. 

Malingen har en god dækkeevne, og så er den mærket med EU-Ecolabel, så der er ikke gået på kompromis med miljøvenlighed og med kvalitet. Malingen fås i en række forskellige lyse farvenuancer, så hvis du er ude efter en pastelfarvet væg, så kan dette være den rette maling for dig. Hvad med en lys og støvet lilla til lillepigens værelse, eller en svag orange der kan skabe et varmt skær i den lyse spisestue? Eller måske bare en enkelt væg i soveværelset i en rolig gråblå nuance?

Fordele:

 • Meget mat look
 • God til både vægge og lofter 
 • Vaskbar trods lav glans

Dyrup væg strukturmaling glans 10 – vægge som en sandstrand

farvet væg

Her er endnu et bud på en maling, som giver lidt ekstra udover bare farven. Denne maling fra Dyrup indeholder grove korn, der giver din væg en lækker sandstruktur, når du maler med den. Så hvis du synes, at dit hjem godt kunne trænge til lidt mere tekstur, eller du bare elsker den flotte sandstruktur, så er det denne maling, som du skal vælge. 

Dyrup foreslår, at du kan være kreativ med påførelsen af denne maling for at give dine vægge en endnu mere unik og dekorativ struktur. Prøv f.eks. at påføre malingen med en spartel, lav mønstre med penselstrøg eller gør overfladen endnu mere grov ved at påføre malingen med en svamp. Der er rig mulighed for at sætte dit personlige præg på dine vægge med denne maling og skabe et udtryk, som ingen andre har.

Malingen kan bruges til mange forskellige typer vægge; beton, tapet, puds, glasvæv og filt, og så har den en god dækkeevne, så du kan nøjes med at male af 1-2 omgange afhængig af det udtryk, som du ønsker. Den er desuden en glans 10, hvilket gør den særdeles slidstærk og vaskbar, og den kan derfor også bruges i de fleste rum. Sidst, men ikke mindst, kan malingen tones i mange forskellige lyse nuancer, og så er den lugtsvag.

Fordele:

 • Flot sandstruktur
 • Mulighed for at give dine vægge et unikt udtryk
 • Glans 10 – slidstærk og vaskbar

B&J 7 Vægmaling – nem og miljøvenlig kvalitetsmaling

farvet væg

Med denne vægmaling fra B&J får du en enkel maling af høj kvalitet, som er nem at arbejde med. Så hvis du bare er ude efter en helt klassisk, god maling til at sætte kulør på dit hjem, så kan det være, at det er denne, som du skal vælge. Malingen er i en glans 7, hvilket gør den vaskbar, men stadig i den mere matte ende af skalaen. Det betyder, at malingen især er velegnet til værelser og stue. 

B&J-malingen er nem at bruge, fordi den har en høj dækkeevne, og fordi der er tænkt på konsistensen, så du ikke får malerstænk ud over hele stuen, når du maler. Med andre ord: denne maling egner sig også godt til dig, der ikke er så øvet i at male. Derudover er malingen miljømærket, så den gør ingen skade på dig og dine kære.

Malingen kan tones i en lang række farver, så du kan finde din yndlings-trendfarve, eller finde lige den nuance, der komplementerer din sofa perfekt. Det er altså en maling, som du skal vælge, hvis vil have en helt enkel og nem maling i høj kvalitet, som du kan tilpasse lige efter dine behov.

Fordele:

 • Glans 7
 • Høj kvalitet
 • Miljømærket

B&J 10 Vægmaling – slidstærk kvalitet

farvet væg

Igen en maling fra B&J – og igen en maling, der er nem at arbejde med og er i meget høj kvalitet. Det, der adskiller denne maling fra den forrige, er, at denne variant har en højere glans, hvilket gør den mere slidstærk og vaskbar og en smule mere blank i udtrykket. Så hvis du har behov for hyppig rengøring af væggene – f.eks. hvis du har børn med fedtede fingre eller husdyr, der kan lide at klø sig op ad væggene – så kan det være en god idé, at du går op i en glans 10 som denne. Eller hvis du simpelthen bare er glad for det lidt mere blanke udtryk.

I og med at denne malings glans er højere, kan den også lettere bruges i rum, der er lidt mere udsat for skidt som i køkkenet eller i bryggerset. Det er altså en maling, der kan bruges lidt over det hele afhængigt af dine præferencer. Og den er, ligesom varianten i glans 7, også af særdeles høj kvalitet og produceret med omtanke, så den er nem at påføre, miljøvenlig og har en rigtig god dækkeevne. Den kan tones i alverdens farver, og fås i flere størrelser.

Fordele:

 • Slidstærk og vaskbar i glans 10
 • Høj kvalitet
 • Miljømærket 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Dyrup farvetester – til den ubeslutsomme

farvet væg

Okay – det ér svært at vælge farve. Især når der er så mange forskellige at vælge imellem. Hvis du har prøvet at få stukket hele romaner af farveprøve-hæfter i hånden ved din malerforhandler, så ved du, at det kan være næsten umuligt at vælge, om det skal være den ene eller den anden eller den tredje nuance af den samme farve. Og når du så har valgt og får malingen på væggen, så er det måske alligevel ikke det, som du havde forestillet dig, for lyset og farven og væggen spiller bare ikke sammen.

Kender du det? Eller har du bare svært ved at vælge, om det er blå eller grøn, der passer bedst til gardinerne i soveværelset? Så kan det være, at du skal prøve et par farvetests fra Dyrup. De er på 0.375 l. og fås til en meget lav pris, så du har mulighed for at bestille nogle stykker hjem og male et godt stykke af din væg med dem for at vurdere farven i rummet. Og så kan de selvfølgelig tones i alle Dyrups farver.

Fordele:

 • Billig og nem farvetest
 • Kan tones i alle farver

Detale CPH KC14 Classic – den farvede væg med et råt look

farvet væg

Denne maling fra Detale CPH består af to dele; en spartel og en topcoat. Det er altså ikke bare en simpel maling, der giver en glat og ensartet overflade, men en maling der er en form for farvet spartelmasse, som efterfølgende skal overmales med en topcoat, der gør væggen smudsafvisende og vaskbare. Dette er altså den maling, som du skal gå efter, hvis du ønsker et lidt anderledes og råt udtryk til dine farvede vægge. 

Sættet består helt præcist af 10 liter farvet spartelmasse og 1 liter topcoat. Spartelmassen skal påføres af 1-2 omgange, og så skal topcoaten påføres af 2-3 omgange for at give en optimal overflade. Når alle steps er udført, vil man kunne sammenligne væggens overflade med en maling i glans 10 – altså en slidstærk og vaskbar overflade, der kan bruges i langt de fleste rum. Malingen kan endda bruges i vådrum, så længe det ikke er i decideret vådzoner som f.eks. i brusekabinen.

Malingen kommer desuden i række forskellige, lækre farver, der især spænder over grå og blå toner, men også kan fås i lilla, lyserøde og gule nuancer. En spartelmaling som denne kan umiddelbart lyde krævende at gå til, men til gengæld får du en unik væg, som vil skille sig ud.

Fordele:

 • Unikt og råt look
 • Velegnet til de fleste af hjemmets rum
 • Slidstyrke svarende til glans 10

Detale CHP KC14 Raw – grov spartelmasse for en unik væg

farvet væg

Igen en maling fra Detale CPH – og igen en spartel- og topcoat-løsning. Ligesom ved ovenstående maling får du her en farvet spartelmasse og en topcoat, som du kan påføre din væg for at give den et unikt og råt udtryk. Den eneste forskel er, at ved denne Raw-udgave er spartelmassen endnu grovere end Classic-udgaven, og du skal derfor vælge denne udgave, hvis du ønsker lidt mere tekstur på din væg og lidt mere tryk på det rå look.

Denne maling påføres på præcis samme måde som Classic-udgaven; 1-2 omgange med spartelmassen og 2-3 omgange med topcoaten, som gør væggen smudsafvisende og giver den fuldstændig samme slidstyrke som en glans 10. Malingen kan bruges i alle rum bortset fra i zoner som brusekabinen eller omkring et badekar, hvor den vil blive udsat for meget direkte fugt. 

Brug f.eks. KC14 Raw i en lyserød nuance for at skabe lidt kant i en stor, lys stue, eller mal badeværelset med den i en blå nuance for at skabe et råt og unikt rum, der lægger op til hyggelig afslapning.

Fordele:

 • Grov tekstur og råt look
 • Velegnet til de fleste af hjemmets rum
 • Slidstyrke svarende til glans 10

Dyrup Vægmaling Mat glans 5 – en simpel og mat maling til alle overflader

farvet væg

Dyrup leverer maling af høj kvalitet, og denne vægmaling er ingen undtagelse. Den er i glans 5, så den har et mat look, men er af den grund også kun let vaskbar. Den er altså velegnet til stuen og værelset, hvor der ikke kræves lige så meget rengøring som f.eks. i et køkken eller i et badeværelse.

Til gengæld er malingen enkel og let at gå til – den er nem at påføre, har en god dækkeevne og så har den kun en svag lugt, så den ikke forpester indeklimaet længe efter, at du har malet. Den kan desuden tones i en lang række forskellige farver, så du sagtens kan finde lige dén nuance, som du har i tankerne.

Malingen kan bruges på mange forskellige overflader, så hvis du har en betonvæg, som trænger til at blive piftet lidt op, eller en væg beklædt med filt, så kan du uden problemer bruge denne maling fra Dyrup. Du skal bare være opmærksom på at malingens rækkeevner varierer fra overflade til overflade.

Fordele:

 • Mat look med glans 5
 • Brugbar på mange forskellige overflader
 • Lugtsvag

Få årets hotteste farvetrends ind i dit hjem

Skal dit hjem ikke bare være farverigt, men også være helt med på moden, så dine gæster vender sig mod dig, når de skal have indrettet deres hjem? Så skal du have styr på årets farvemode, så du kan male dine vægge i de helt rigtige farver. Det er surt at male dem i én farve, og så finde ud af at, at det er en helt anden, vidunderlig farve, der er in lige nu, ikke? Her får du en kort oversigt over de farver, som du skal vælge lige nu.

Alle elsker blå

Den blå farve er ikke ligefrem en ny farve i den moderne indretning – og nok heller ikke i dit hjem. Blå har altid været en af de mere trygge farver, som man bare ikke kan gå fejl af. Og sådan er det stadig – blå holder også i år 2020. Her er det især den helt klare blå farve, der hitter. Den blå farve bliver især fremhævet for dens evne til at skabe en rolig indretning, og så at det er en farve, som kan kombineres med rigtig mange andre farver og nuancer. 

Pastel og brændt

En anden trend er pastelfarverne – og det er heller ikke en ny farve på modelisten. De lyse og sarte pastelfarver kan være til dig, der ikke er klar på de klare og skarpe farver, og gerne vil starte blidt ud med en lys gul, lyserød eller måske mint, som nogle spor til at blive en af de helt store modefarver i 2020. Bliver pastel for sukkersødt, så er de brændte farver også på mode, og de kan være med til at skabe mere varme og hygge i hjemmet.

FAQ

🤓 Hvilket maling er bedst til indendørs brug?

Der findes ikke én slags maling, som er den allerbedste til indendørs brug. I stedet bør du gå efter en maling, som indeholder de kvaliteter, som du søger til dine vægge. Dog er det altid en god ide at vælge en maling, som har en god kvalitet.

🧐 Hvordan vælger jeg den rigtige slags maling?

Når du skal vælge den rigtige maling, så bør du inddrage forskellige aspekter i din overvejelse. Det er for eksempel vigtigt, at du tænker over, hvor du skal bruge malingen. Der er forskel på typen af maling, som egner sig bedst til henholdsvist køkkenet og stuen.

🤔 Hvilke farver er moderne i 2021? 

I 2021 er det på mode at vælge naturlige og bløde farvenuancer i ens indretning. Dermed er det specielt de brune, blå og grønne farver, som er populære, men du behøver naturligvis langt fra at nøjes med disse farver. I sidste ende er det din personlige smag, som tæller.

🤩 Hvilket maling er bedst til soveværelset?

Når du skal male dit soveværelse, så kan det være en god ide at gå efter en robust maling, hvis du gerne vil kunne tørre væggene over. Dertil så peger undersøgelser på, at lyseblå er med til at skabe en bedre nattesøvn, så måske det er værd at overveje?

Læs også: Plakater til stuen | 15 pæne plakater til væggen i stuen

Læs også: Biopejs | 12 bedste biopejse til stuen – flere typer.

Læs også Farveinspiration: Maling af en enkelt væg udgivet af flugger.dk

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar