Igennem de seneste år, er det blevet mere og mere moderne at bruge nogle mere industrielle elementer i boligindretningen, og det kan du også se med tendensen til at fremstille tøjstativ af vandrør, som er skudt frem igennem de seneste år.

Det er ikke kun tøjstativer, der bliver lavet af vandrør, mange er begyndt at bruge dem til blandt andet også reoler. Det giver et meget råt og industrielt udtryk i hjemmet at bruge vandrør i sin boligindretning, men samtidig passer det også perfekt ind sammen med en meget minimalistisk stil, hvor der her kommer lidt ekstra kontrast på. 

I denne artikel vil vi gerne vise dig 6 forskellige tøjstativer af vandrør, der kan give dit soveværelse eller din garderobe helt nyt og spændende liv. 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Ziito tøjstativ – dansk design med bæredygtig vinkel

Ziito tøjstativ

Søger du et enkelt og urokkeligt tøjstativ uden for mange dikkedarer, er Ziito tøjstativet i enten sort eller blå et godt valg. Du kan købe det direkte hos Ziito og får et fritstående tøjstativ bestående af en solid firkantet stålramme i en højde på 150 cm. Du kan vælge det i tre forskellige bredder, og det er også op til dig selv at afgøre, om det skal leveres med eller uden hjul. Du kan desuden også eksperimentere med de forskellige hyldevalg, så du får god plads til dine dyrebare sko eller støvler. 

Tøjstativet er Ziitos eget oprindelige design, og det er tiltænkt som en minimalistisk og enkel opbevaringsløsning til overjakkerne i entréen, kjolerne på teenagerværelset eller arbejdsskjorterne, som du skal have nem adgang til i morgentimerne. 

Tøjstativet har en bæreevne på 100 kg, så der er masser af rum til de tungere beklædningsgenstande, der f.eks. ikke kan få en fast plads i garderobeskabet. Ziitos produktsortiment tæller også mange andre smarte løsninger, så du kan kombinere med både spejl, hylder, reol og bænk.

Fordelen ved at handle på Ziito er, at du får tilbudt fri fragt og hurtig levering. Samtidig har den unge virksomhed en bæredygtig profil, idet nøgleordet for produktionen er bæredygtige materialer – her symboliseret via stålrørene. Samtidig har brødrene, der står bag virksomheden, valgt at donere et træ for hver ordre. 

Dit tøjstativ kommer derfor til at gøre noget godt for både dit hjem og planeten som helhed. 

Der er 10 års garanti på produktet.

Ziito Railhang væghængt tøjstativ – når det skal være super enkelt

Ziito Railhang væghængt tøjstativ

Har du en mindre garderobe med minimal gulvplads, giver det rigtig god mening at vælge det væghængte tøjstativ Railhang. Det er et dansk design fra virksomheden Ziito, der tilbyder forskellige former for tøjstativer. Du får her det mest enkle design i produktsortimentet for væghængte tøjstativer. Når vi kategoriserer det som væghængt, er det egentlig lidt af en tilsnigelse. Det kan også sagtens hænge i loftet eller på en skråvæg, så det har utallige anvendelsesmuligheder, hvis du tænker i kreative baner. 

Du kan vælge det bøjede stålrør i bredderne 50, 100 og 50 cm, og bæreevnen afhænger af den pågældende væg. Trods den ret simple konstruktion er tøjstativet i sig selv ret urokkeligt. 

Du kan vælge modellen i blå eller sort, og det passer perfekt ind flere steder i hjemmet. Brug det på børneværelset, så børnene får et nemt overblik over de forskellige outfits – eller måske i soveværelset, hvor du kan hænge både gallakjolen og brudekjolen frem som et dejligt minde. Du kan også placere det væghængte tøjstativ i teaterlokalet, så det er nemt at hive fat i kostumerne til næste akt. 

Køber du dine produkter direkte på Ziitos hjemmeside, bliver din ordre omfattet af fri fragt og hurtig levering. Samtidig har virksomheden valgt en bæredygtig tilgang. For hver ordre bliver der plantet et træ, ligesom produktionen tager udgangspunkt i bæredygtige materialer. Faktisk bliver Ziitos kunder direkte opfordret til at sende de gamle produkter tilbage, så de kan få nyt liv på den danske fabrik. 

Der er 10 års garanti på produktet.

RAW58 Alma tøjstativ – Simpelt og råt tøjstativ til gulvet af sølvfarvede vandrør

tøjstativ vandrør

Der findes flere forskellige farver vandrør, men dette Alma tøjstativ fra RAW58 er fremstillet af sølvfarvede vandrør, der giver dem et mere neutralt og blødere look, end du kan få med andre vandrør. 

Dette tøjstativ er lavet til at stå på gulvet, og det er smart indrettet i forskellige sektioner, således at du både har plads til de lange kjoler, der kan hænge i hele sin længde, samt de kortere beklædningsgenstande, der kan hænge på de kortere rækker. 

Det gør tøjstativet meget alsidigt, og du kan også få det i tre forskellige bredder: 134 cm, 184 cm og 234 cm. På den måde kan du selv vælge, hvor meget plads du har behov for til at hænge dit tøj op med. 

Dette tøjstativ af vandrør er smart at have, da det kan bruges i alle forskellige hjem og netop anvendes lige præcis der, hvor det giver mening for dig, da det kan stå af sig selv på gulvet. Det kan derfor blandt andet også bruges som rumdeler, hvis du bor i en 1-værelses lejlighed, hvor du gerne vil skabe en fornemmelse af at have nogle rum. 

Stativet er lavet af vandrør i sølv, men du kan også få det med messing samlinger, der giver lidt mere kontrast til dette flotte tøjstativ. 

Ziito Railhang L tøjstativ – perfekt til entréen

Ziito Railhang L tøjstativ

På Ziitos hjemmeside kan du købe virksomhedens egenproducerede tøjstativer i bæredygtige materialer, heriblandt modellen Railhang L. Du kan vælge det i nuancerne blå og sort.

Der er tale om en holdbar stålkonstruktion i et super minimalistisk design. Det består af et fritstående stålrør med en overligger, der skrues fast i væggen. Du kan vælge det i højderne 150 og 200 cm, mens der er tre valgmuligheder, når det kommer til dybderne: 25, 50, 75 og 125 cm. Det er et ideelt valg til entréen, hvor der skal være plads til at hænge et par bøjler med gæsternes jakker. Det moderne stål look passer perfekt til den lidt mere rå indretning. Vil du køre stilen helt ud, kan du også passende vælge lamper, der er forarbejdet af vandrør. Du kan naturligvis også vælge samme stil til soveværelset, butikslokalet eller værkstedet. Inventar med stålrør/vandrør hitter som aldrig før, og det skyldes i høj grad den rå minimalisme, det repræsenterer.  

Bæreevnen afhænger af den pågældende væg. 

Der er 10 års garanti på produktet. Når du ikke længere vil bruge dit tøjstativ, kan du returnere det til Ziito. Det er en del af deres bæredygtige virksomhedsprofil, hvor der er et stort fokus på at genbruge de forskellige materialer. Den danske virksomhed har desuden valgt et mere håndgribeligt initiativ. For hver ordre bliver der plantet et træ – som en kærlig gestus til planeten. 

Én af de andre fordele med valget af Ziito er, at du får leveret dit tøjstativ med gratis fragt og hurtig levering.

RAW58 Simon dobbelt tøjstativ – råt væghængt tøjstativ af sorte vandrør

tøjstativ vandrør

Hvis du er på udkig efter et tøjstativ til væggen, der har et meget råt og fedt look, så er denne Simon model fra RAW58 den perfekte løsning. Tøjstativet er lavet af sorte vandrør, hvilket giver det et meget råt og industrielt look, der er svært at slå. 

Det skal monteres på væggen og går herfra ned til gulvet – på den måde kan du med dette tøjstativ af vandrør skabe en lille gang eller et særligt rum med dit tøj. 

Du har mulighed for at hænge dit tøj i hele to lag, da der både er en øvre stang samt en nedenunder. Du kan få tøjstativet i fire forskellige længder, så du kan finde den, der passer bedst til dit behov: 35 cm, 55 cm, 105 cm og 155 cm. 

Vandrørene er skabt af stål, som er et fantastisk stærkt materiale, hvorfor du også vil kunne bruge dette tøjstativ resten af livet, hvis du ønsker det. Der er mulighed for at anvende det i flere forskellige rum, men hvis du gerne vil bruge det som rumdeler også, kan det sagtens bruges på den måde. 

Ziito Wood Double Shelf tøjstativ – ekstra god opbevaringsplads

Ziito Wood Double Shelf tøjstativ

Danske Ziito står bag en lang række tøjstativer i bæredygtige materialer, og blandt de fritstående modeller finder vi Wood Double Shelf tøjstativet. Som navnet antyder, består produktet af en firkantet ramme med to træhylder – en foroven og en forneden. Samtidig er tøjstativet forsynet med hjul, så du kan flytte det rundt mellem forskellige steder i hjemmet. Materialet er galvaniseret stål, nordisk fyrretræ og gummi, og tøjstativet passer derfor perfekt ind i den mere rå indretning. 

De to træhylder giver dig en ekstra god opbevaringsplads. Det er oplagt at placere alt fra støvletter til stiletter på den nederste hylde, mens den øverste kan opbevare dine fineste tasker. På selve tøjstativet kan du hænge dine smukkeste kjoler – du får her et fint display af dine yndlingsting, og du får hentet butiksfølelsen med hjem i lejligheden eller villaen. Tøjstativet har en bæreevne på 100 kg, og du får en solid konstruktion. Det samme gør sig gældende for beslagene, der er nemme at justere, når der er behov for det.

Tøjstativet har en højde på 157 cm og en dybde på 45 cm.

Producenten Ziito er eksponent for et råt dansk design, og en af kerneværdierne i produktionen er bæredygtighed. Det afspejler sig i de bæredygtige materialevalg samt i initiativet ”Vi planter et træ for hver ordre”.  Med et Ziito-produkt viser du, at du går op i bæredygtig kvalitet. Alle ordrer leveres desuden hurtigt og fragtfrit – så du betaler ikke ekstra for alle de gode initiativer.

Du får 10 års garanti på produktet.

RAW58 Johanne tøjstativ – tøjstativ i vandrør med et flot og særligt twist

tøjstativ vandrør

Dette er endnu et væghængt tøjstativ, men dette er skabt på en særlig måde, så det skiller sig ud fra mængden. Johanne tøjstativet fra RAW58 er lavet på den måde, at det skal monteres til væggen i den ene side, mens der er to ben, der skal hvile mod gulvet, der begge er monteret i en vinkel, så de danner en lille trekant. 

Det giver tøjstativet en unik og særlig personlighed, der ser godt ud i de fleste moderne hjem. Hvis du gerne vil skabe lidt ekstra kant og spænding i dit hjem, er dette tøjstativ det helt rette. 

Det fås i forskellige længder, så du kan finde det tøjstativ, der passer bedst til dit behov. Du kan få det i følgende størrelser fra væggen: 35 cm, 60 cm, 110 cm og 160 cm. 

På den måde kan du også nemt bruge dette tøjstativ af vandrør som en rumdeler, hvis du har behov for det. Du får en bøjlestang, der er 160 cm høj, så herfra kan du sagtens hænge dine lange kjoler, frakker eller andre tøjgenstande, der går helt ned til gulvet. 

Tøjstativet fås både i sort med sorte samlinger samt en version med messing samlinger, hvis du gerne vil have, at der skal ske lidt ekstra meget med dit tøjstativ. Et unikt valg til dig, der ikke er bange for at give dit hjem lidt ekstra karakter. 

Trademark Living væghængt tøjstativ – Helt simpelt tøjstativ til minimalisten

tøjstativ vandrør

Hvis du er minimalist med lidt ekstra kant, er dette tøjstativ af vandrør helt perfekt til dig. Interessen og fascinationen af alt det industrielle er nem at holde ved lige med dette vandrør. Det er nemlig skabt af vandrør, der er godt ridsede og som derfor ser meget mere autentiske ud end visse andre modeller. 

Det særlige rå mønster og brugen gør, at hvert enkelte tøjstativ vil være noget helt for sig selv og ingen af dem vil se helt ens ud. Det skaber noget ekstra karakter til dit tøjstativ af vandrør, at det er sit eget helt unikke møbel. 

Dette tøjstativ er 160 cm højt og 36 cm i dybden, hvilket gør det perfekt til at hænge i gangen, hvor det kan fungere som det perfekte sted at hænge sin jakke på. 

Du kan dog også sagtens bruge tøjstativet i soveværelset til din garderobe, hvis du har brug for lidt mere plads til eksempelvis lange kjoler eller frakker, der vil kunne hænge i sin fulde længde på tøjstativet her. 

RAW58 Sara bøjlestang til væg – simpel væghængt bøjlestang af vandrør til soveværelset 

tøjstativ vandrør

Hvis du ikke har behov for at have et helt tøjstativ stående i hjemmet, kan denne flotte bøjlestang af vandrør være den helt perfekte løsning. Her får du både det rå udtryk, som er almindeligt med de flotte tøjstativer, vi har set på i artiklen her også, men du nøjes med kun at hænge en bøjlestang op i hjemmet. 

Denne bøjlestang er lavet af vandrør i en sølvfarve, hvilket gør den rå men ikke for industriel. Du kan få den med sølv samlinger eller med messing samlinger, der giver den lidt ekstra kant. 

På bøjlestangen kan du hænge alt det tøj, du ønsker, op. Der er ikke nogen regler for, hvor højt eller lavt på væggen, du kan hænge bøjlestangen, så her er der helt frit valg. Du kan vælge mellem tre forskellige længder af bøjlestangen: 62 cm, 112 cm og 162 cm. 

Du kan få lige præcis den bøjlestang af vandrør, du har lyst til, og det gør det nemt for dig at skulle indrette med vandrør i hjemmet. Køb eventuelt flere bøjlestænger her, så du kan få hele din garderobe op at hænge med disse flotte vandrør. 

RAW58 Emma tøjstativ – helt simpelt tøjstativ af vandrør til det moderne hjem

tøjstativ vandrør

Hvis du har en meget moderne og minimalistisk stil, er det altid en god idé at bryde det hele lidt, uden at gå for langt over i noget, der slet ikke passer ind. Dette tøjstativ af vandrør fra RAW58 er helt simpelt og minimalistisk og består blot af en flot ramme i vandrør med helt simple fødder, der kan stå overalt i hjemmet. 

Tøjstativet er sølvfarvet, og det gør det nemt at få til at passe ind i mange forskellige hjem og indretningsstile, da denne farve er nem at få til at passe ind. 

Der er ikke nogen tvivl om, at dette tøjstativ vil skabe lidt ekstra kant til dit hjem og til din boligindretning, men det vil samtidig ikke bryde det hele for meget. Det er helt op til dig, hvor langt tøjstativet skal være, da det kommer i tre forskellige længder: 58 cm, 108 cm og 158 cm. 

Du kan altså få plads til rigtig meget tøj med dette tøjstativ. Du kan også vælge at bruge tøjstativet til både opbevaring af tøj, samtidig med at du kan bruge det som rumdeler, hvis du har et rum, hvor du ønsker at skabe en opdeling. Dette er særligt tilfældet i mindre lejligheder, men også i et stort soveværelse, hvor du gerne vil skabe en walk-in effekt. 

Der er uendelige muligheder med dette tøjstativ, og når først du har fundet de helt rette bøjler til stativet, vil det blive en leg at finde dit tøj om morgenen, da du pludselig har adgang til at kunne se det hele, som shoppede du i en tøjbutik. 

Du kan med fordel altid opbevare dine sko under tøjstativet, så du har alting samlet. Samtidig er det også en god idé at hænge tasker på på tøjstativet, så du har adgang til at se alle de beklædningsgenstande, du ejer. Det vil gøre hverdagen meget nemmere. 

Se også denne artikel på flair-blog.dk: Byg et væghængt tøjstativ af vandrør – perfekt til små rum

FAQ

🧐 Hvilken størrelse rør skal jeg vælge til tøjstativ?

Det er helt op til dig, hvor langt tøjstativet skal være. Mange af dem findes i flere størrelser, så du kan vælge det, der passer til dit behov. Det kommer an på, om du gerne vil have meget tøj hængende eller bare et par kjoler eller jakker.

🤔 Hvordan hænger du tøj på væggen?

Det kan du gøre med et tøjstativ lavet af rør. Røret bores ind i væggen, hvor det sættes fast, og så kan det holde til at have dit tøj hængende. Du kan også få et mere almindeligt stativ, som ikke bliver boret ind i væggen.

🤩 Hvordan hænger jeg et rør på væggen?

Det gør du ved at bore røret ind i væggen med en boremaskine. På den måde kan det holde til vægten fra dit tøj. Du skal dog passe på, at røret ikke bliver overbebyrdet, men det bør kunne holde til en del, når først det er boret godt fast.

🤓 Hvor meget vægt kan tøjstativs rør holde til?

Dette vil variere, så du skal tjekke med producenten. Nogle rør kan holde op til 100 kilo vægt, hvis de har en god holdbarhed, og du bruger store skruer til at skure røret fast. Det vil som sagt variere, men som regel er de rimelig holdbare og stærke.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar