Menneskets bedste ven fortjener et skønt hjørne af hjemmet, hvor den kan slappe af og sove. Hunden har brug for at sove flere timer end dig fra naturens side, så det er også vigtigt med en blød og lækker hundekurv, hvor de kan få den nødvendige søvn.

Vi har derfor udvalgt 6 forskellige hundekurve. Nogle er prisvenlige og perfekte til dig på budget, mens andre mere luksuriøse udgaver, der for alvor forkæler din hund. Vi gør det nemt for dig at finde den bedste hundekurv til din firbenede ven.

Guide til at købe hundekurv

Hunde skal bruge et rart sted at sove, så det er vigtigt, du kommer hjem med den rigtige model første gang. De fleste hundeejere har måske prøvet at stå med en hundeseng eller hundekurve, som slet ikke blev brugt. Måske var sofaen blødere eller gulvtæppet foran radiatoren bare bedre?

Det er dog vigtigt, du gør dig følgende overvejelser, før du investerer i en ny hundekurv. Det kan spare dig for både tid og besvær, hvis du vælger rigtigt første gang. Det giver din bedste ven den bedste søvnkomfort både om natten og i løbet af de mange smålure, de gerne tager om dagen.

Størrelse

Din hun skal kunne ligge trygt og rart i sin hundekurv, og derfor skal den passe til hundens størrelse. Nogle hunderacer er større end andre, og det er en fordel hellere at vælge en idt for stor hundekurv, end en hundekurv, der er for lille.

Facon

Holder din hund af at rulle sig sammen, eller foretrækker den at ligge helt fladet ud med benene i hver sin retning? Det kan betyde noget for dit valg af facon på din hundeseng. Det kan også være en smagssag, om du foretrækker de mere firkantede hundesofaer eller den klassiske ovale hundekurv.

Materiale

En hundekurv skal kunne holde til slid og hård brug, så det er en god ide at gå med et slidstærkt materiale. Oveni er det en klar fordel, hvis det kan vedligeholdes let med en maskinvask, så det kan rengøres uden problemer.

Særlige behov?

Har du en ældre hund med smerter i led og muskler, er det vigtigt med en hundeseng, der støtter og trykaflaster korrekt. Husk at vælge en hundeseng, der matcher din hunds helt unikke behov, hvis den eks. har brug for memory-skum til at aflaste kroppen.

Hvis du holder øje, kan du få de lidt bedre og mere luksuriøse hundekurve på tilbud. Det kan godt betale sig for både din og særlig din bedste vens skyld.

Kilder: Rspca.org.uk og News.orvis.com

arrow-more

Fantail Snug hundekurv – hundekurve med hukommelsesskum i mange størrelser

Vores favorit

Vores redaktions favorit hundekurv er den hyggelige Fantail Snug, der er fremstillet i Europa. Den største grund er, at den har et ortopædisk memory-foam, som du også vil finde i din egen seng. Skummet støtter både led, muskler og særligt holder rygraden stabil, hvilket giver den bedst mulige søvnkomfort. Du er derfor garanteret, at din hund ligger godt, når den skal sove både nat og dag.

Hundesengen kan fås i mange forskellige størrelser og farver, så det kan passe perfekt til både din hunds størrelse og dine egne præferencer. Du kan derfor både få hundekurven til de helt store racer og de helt små, alt efter hvor stor din bedste ven er.

Modellen er designet som en hundepude med høje kanter, så der er gode sider at støtte sig op af. Betrækket er meget slidstærkt, så det kan holde til at blive brugt. Trænger det til en vask, kan du smide det i vaskemaskinen på 30o C og få et lækkert nyvasket betræk på hundesengen.

Fyldet kan dog ikke tåle maskinvask, da det vil ødelægge de særlige egenskaber, men betrækket er ofte også nok at vaske, når det i forvejen har smudsafvisende egenskaber.

Fordele

 • Fremstillet i Europa
 • Med ortopædisk memory-foam
 • Kan fås i flere størrelser

Specifikationer:

 • Materiale: Ortopædisk memory-foam
 • Farve: 6 forskellige
 • Størrelse: 70-120 x 55-95 cm

Ulemper

 • Fyld kan ikke vaskes
 • Dyrere model

Sådan vælger du den rigtige størrelse hundekurv

Du skal have fat i målebåndet, når du skal finde den rigtige størrelse hundekurv. Det er ret nemt at regne ud, om en hundeseng passer eller ej. Du skal sikre dig, at hundens kan strække sig ud i sin fulde størrelse, når den ligger ned. Til at regne det ud skal du bruge 3 mål:

 1. Du skal bruge målet fra snudespids til halsespids. Det er hundens længde.
 2. Så skal du måle forbenene fra skuldrene og ned til gulvet.
 3. Du skal måle fra toppen af hundens bagben og ned til gulvet.

Regnestykket er de 3 mål plusset hinanden, så du får den fulde længde, når din hund strækker sig helt ud. Det er vigtigt, hunden kan strække og bevæge sig under søvnen – præcis som du helst selv gerne vil sove i en seng, hvor du kan strække dig. Derfor bør din hundekurv passe il din hunds størrelse.

Kilder: Doggiesolutions.co.uk og Buddyrest.com

Derfor er det vigtigt med en god hundekurv

Det er ikke ligegyldigt, hvor din hund sover, for den bruger en del flere timer på at lade op, end du gør som menneske. Du sover cirka en tredjedel af livet, og derfor skal din seng være god – din hund sover endnu mere, så hundekurve skal være behagelige og rare for hunden at sove i. Der er flere fordele ved at vælge en god hundekurv:

 • Den støtter led og muskler, så hunden ikke får smerter.
 • Det sikrer hunden en god og tryg søvn.
 • Din hund har brug for et sted at slappe af.
 • Hundesenge af vis kvalitet er lette at vedligeholde.

Der er derfor god grund til at investere penge i en god hundeseng til din bedste ven.

Kilde: Akc.org

FAQ

Hvor stor skal min hundekurv være?

Din hundekurv skal passe til, at din hund kan ligge strakt ud behageligt. Det afhænger selvfølgelig også, om din hun foretrækker at ligge rullet sammen i en kugle eller udstrakt, når den sover.

Hvordan måler jeg op til den rigtige størrelse hundekurv?

Mål din hund fra snude til halespids og fra skuldrene ved forbenene og ned til fødderne. Din hund skal kunne ligge helt spredt ud i hundekurven.

Hvad skal jeg se efter, når jeg køber hundekurv?

Hold øje med materialer, vedligeholdelse, størrelse og ikke mindst, om der er særlige behov, som din hund har brug for. Det kan være let adgang eller særligt fyld.


Tidligere anmeldte produkter – Nu udgået

Coop dyrehule Chilie i Mørkegrå

Det prisvenlige valg

Coop dyrehule Chilie i Mørkegrå

Skal din nye hundekurv være et budgetvenligt valg, der stadig forkæler din bedste ven? I dyrehulen fra Coop Chilie kan hunden føle sig krammet af siderne, der samler sig til en lille hule. Selve grundformen er rund, men de bløde sider er gode til hunden, der altid gerne ruller sig ind i sengetæpper, tæpper og dyner for at få sin egen hyggelige rede.

Udvendigt har hundehulen et lysegråt betræk, der er diskret og pænt i de fleste hjem. Indersiden byder på skøn luksus med blødt plys, der er godt til de koldere måneder. Hulen vil isolere godt, så den er ikke bedst egnet til sommerens varmeste dage, men særligt efterår, vinter og forår vil puttedyr nyde hulen.

Coop dyrehule Chilie i Mørkegrå er måske oversigtens mindste model med et mål på 50 x 32 cm. Den er derfor heller ikke en stor hundekurv, men kan bruges af både små hunderacer og katte, der elsker en hyggelig hule med blødt for.

Fordele

 • Huledesign
 • Med blødt inderfor
 • Budgetvenligt valg

Specifikationer:

 • Materiale: Polyester
 • Farve: Lysegrå
 • Størrelse: 50 x 32 cm

Ulemper

 • Lille hundekurv

Laboni hundeseng Prado – Hundeseng på ben

Premiumvalg

Laboni hundeseng Prado

Skal Fido kun have det bedste af det bedste indenfor hundekurve, så har redaktionen fundet Laboni hundeseng Prado. Den er ikke kun en af vores favoritter, for modellen har vundet German Design Award 2019 af flere grunde.

Selve modellen er en hundeseng på små ben, hvor hunden kan ligge på en blød bundpude med en hyggelig ekstra pude til at hvile hovedet på. Puderne er Eco Comfort madrasser, der fordeler trykket fra hundens krop ergonomisk og optimalt.

Stellet er fremstillet i aluminium og har et moderne look, der leder tankerne hen på de moderne loungemøbler og daybeds. Du kan derfor nemt finde plads til den stilrene hundeseng. Modellen er en af de større vi har taget med i oversigten, og den måler samlet 110 x 74 x 46 cm.

Selve puderne er med et blødt fyld, og betrækket er nemt at vedligeholde. Det er både slidstærkt, vandafvisende, lugtfrit og antibakterielt – noget der bestemt er at foretrække, når du har en hund, der trænger til et godt sted at hvile sig både nat og dag. Betrækket kan fjernes med skjulte lynlåse og maskinvaskes på 30o C, så det er nemt at gøre hundesengen ren.

Alle materialerne er 100% genanvendelige. Du betaler dog også en relativt høj pris, men så kan den også holde i mange år.

Fordele

 • Luksus hundeseng på ben
 • Lavet af 100% genanvendelige materialer
 • Smuds- og vandafvisende betræk

Specifikationer:

 • Materiale: Polyester, aluminium og PVC
 • Farve: Antracitgrå
 • Størrelse: 110 x 74 x 46 cm

Ulemper

 • Dyrere produkt

Curver hundekurv med blød pude – moderne kurv i flet

Curver hundekurv med blød pude

Curvers hundekurv stikker lidt ud designmæssigt med sit runde design og særlige flettede yderside. Det giver et moderne tvist til den klassiske hundekurv i flet, som vil passe godt ind i en stilsikker indretning.

Ydersiden er fremstillet i hård plast, der er strikket sammen efter rotting-stil. Modellen er dog kun hård udenpå, for indeni er der en blød pude. Puden kan tages ud, når den trænger til at blive vasket, hvilket er en stor fordel for alle hundeejere.

Kurven er ikke oversigtens største, og den måler 54 i diameter. De fleste katte og mindre hunderacer kan derfor uden problem få en eftermiddags morfar i hundekurven i flet.

Du skal dog vaske hundekurven i hånden, så det er værd at tage med i dine overvejelser. Har du en hund, der elsker mudder og alt beskidt, kan det kræve lidt mere vedligeholdelse at vælge den moderne kurv fra Curver.

Fordele

 • Moderne design
 • Hård yderside
 • Aftagelig, blød pude

Ulemper

 • Skal håndvaskes

Nobby hule Ringai – pladsbesparende hundehule med skum-pude

Nobby hule Ringai

Nogle hunde elsker at putte sig i huler, hvor de rigtig kan føle sig beskyttede. Kravler din bedste ven tit ind under tæpper og begraver sig i dyner, så vil den sikkert elske den hyggelige hundehule Ringai fra Nobby.

Modellen formet som et lille sort hus, med en rund indgang og et lille spids tag. Det ligner derfor hundens helt egen lille hundehus, som er blødt og komfortabelt. Huset er ikke den største hundekurv i oversigten med målene 51 x 44 x 40 cm. Det giver dog fin plads til en mellemstørrelse hund, der nyder at putte i mørke.

Modellen er også nem at tage med på farten, for den kan foldes sammen, så den er let at opbevare. Lavet i mikrofiber og skum er den fremstillet i 100% polyester.

Puden indeni kan vendes efter behov. Fyldet er skum, så din firbenede ven ligger rart og trygt i mørket i hundehulen. Den ene side har en skøn pelset overflade, mens den anden er mere glat. Du kan derfor vende puden efter, hvad din hund foretrækker.

Fordele

 • Hundehule
 • Kan foldes sammen for smarte opbevaring
 • Aftagelig og vendbar pude

Specifikationer:

 • Materiale: Polyester
 • Farve: Sort
 • Størrelse: 51 x 44 x 40 cm

Ulemper

 • Skal håndvaskes

Hunter hundeseng Gent i Grå – antibakteriel og smudsafvisende

Hunter hundeseng Gent i Grå

Hundesengen fra Hunter er i en flot lysegrå farve, og det smarteste er, at den er smudsafvisende og antibakteriel. Den er derfor rigtig nem at holde ren, hvis din firbenede ven elsker at hoppe i mudderpøle, når I er ude at gå tur.

Hundesengen er også et godt valg, hvis du ikke har den største hund, for den måler 60 x 45 cm. Det passer perfekt til en mellem størrelse hund, der gerne vil slænge sig blødt og behageligt.

Siderne er høje og bløde, så din hund kan hvile hovedet på kanten, når den vil følge med i, hvad der foregår rundt om den. Foran er der en afrundet kant, der gør det nemt for Fido at komme op og hygge sig i hundesofaen.

Betrækket har en særlig smudsafvisende belægning, der gør livet med hund lidt lettere. Betrækket kan let fjernes med en smart lynlås og vaskes. Det gør det endnu lettere at vedligeholde hundesengen, hvis du gerne vil have et nemt liv med en hund, der elsker at rulle sig i alt beskidt. Det vil også være nemmere med en hund med en lang pels, der slæber meget snavs med ind.

Fordele

 • Smudsafvisende og antibakteriel
 • Smart blødt sofa-design
 • Betræk kan vaskes i vaskemaskinen

Specifikationer:

 • Materiale: Polyester
 • Farve: Lysegrå
 • Størrelse: 60 x 45 cm

Ulemper

 • Ikke den største model

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar