Det er naturligvis vigtigt, at der er varme i dit hjem, men varmekilden er ikke altid dekorativ.. Faktisk kan radiatorer godt se lidt kedelige og ensformige ud. Derfor er radiatorskjulere et flot alternativ, der kan dække for din radiator. 

Med en radiatorskjuler får du nemlig mulighed for at skjule din radiator på fineste vis. Du kan vælge blandt flere fine skjulere, så der er helt sikkert også en, der passer til dig og din indretningsstil. Du kan ikke ændre på din radiators udseende, men du kan i stedet vælge en skjuler, der giver din bolig det udtryk, som du gerne vil have.

Hos Furnished har vi fundet flere unikke og flotte radiatorskjulere til radiatorer. Vi håber, at vores fund kan inspirere dig og måske endda også føre til, at du finder den helt rigtige skjuler til din bolig. 

Sådan måler du op til en radiatorskjuler

Når du skal have et nyt radiatorskab, er det essentielt, at du først får målt din radiator. Kun på den måde er du sikret at finde et radiatorskab, der rent faktisk passer til din radiator. Når du skal måle din radiator, skal du anvende både et målebånd, noget papir og noget skrive med. Derudover kan det også være en god idé med et kamera, så du kan tage billeder af radiatoren, hvis du skal have skræddersyet et radiatorskab.

Herefter skal du måle længden på din radiator. Her er det vigtigt, at du husker at inkludere ventiler. Du skal også måle højden og dybden på din radiator. Derudover skal du også huske at måle eventuelle fodlister, hvis du skulle få brug for udskæringer. 

Når du skal måle længden på din radiator, skal du måle den bredeste længde. Som nævnt er det vigtigt, at du husker også at måle ventilerne, så du får det helt rigtige mål. Derudover skal du lægge 20 mm oven i målet. På den måde får du det rigtige mål til din skjuler.

Når du skal måle højden på din radiator, kan du muligvis opleve, at dit gulv ikke er helt jævnt. Derfor er det vigtigt, at du måler begge sider af radiatoren. Især hvis din radiator er længere end 180 cm. Du skal huske at lægge 50 mm til målingen, så du får den ønsket højde til din skjuler. 

Når du skal måle dybden på din radiator, skal du starte din måling ved væggen og slutte den ved dybeste del af din radiator – også hvis det betyder, at du skal slutte din måling ved rørledningerne. Din skjuler skal nemlig dække hele området. Hvis du derfor har rørledninger under radiatoren, er det vigtigt, at du sørger for at måle under radiatoren. Du skal lægge 65 mm oven i målingen for at få den rette dybdestørrelse til din skjuler. 

Hvis du har enten fodlister eller vinylgulve, vil det nogle gange være nødvendigt med udskæringer i din skjuler. I så fald er det vigtigt, at du måler både højden og dybden af den nødvendige udskæring. På den måde kan du sikre dig, at skjuleren passer helt perfekt til din radiator.

Kilde: Barbourproductsearch.info  

Giver radiatorskjulere et varmetab?

Hvorvidt radiatorskjulere giver et varmetab, kommer helt an på skjulerens design. Hvis skjuleren har masser af plads til, at den varme luft fra radiator kan komme igennem, så bør skjuleren ikke reducerer radiatorens effektivitet. Faktisk kan skjuleren nogle gange forbedre radiatorens effektivitet, hvis altså skjuleren har en såkaldt reflekterende bagside.

Hvis du derimod har en dårligt designet skjuler, risikerer du at skjuleren holder på varmen fra radiatoren, så der bliver sluppet minimalt varme ud i rummet. Resultatet er et koldere rum, men større varmeregning. Derfor bør du altid være kræsen, når du skal købe en skjuler til din radiator. 

Hvis du gerne vil sikre dig, at din skjuler ikke blokerer for radiatorens varme, bør du gå efter en skjuler, der er større end din radiator. Din skjuler bør være mindst 40 mm bredere end radiatoren. Derudover bør skjuleren også være 30 mm. højere end radiatoren samt 20 mm. dybere. Hvis du husker de mål, når du køber en skjuler, burde du få en skjuler, der lader varmen komme ud. 

Faktisk kan du være så heldig, at skjuleren hjælper dig med at øge radiatorens effektivitet. Det kan, som nævnt, lade sig gøre, hvis skjuleren har en reflekterende bagside. Radiatorreflektorpaneler forhindrer nemlig varmen i at blive udsendt fra bagsiden af radiatoren. Når varmen bliver udsendt gennem bagsiden, går den tabt. I stedet sender radiatorreflektorpanelerne varmen opad. 

Kilde: Boilerguide.co.uk 

FAQ

Hvad koster en radiatorskjuler?
Det er forskelligt fra mærke til mærke.
Hvordan måler man op til radiatorskjuler?
Du skal måle højden, bredden og dybden på din radiator.
Hvordan virker en radiatorskjuler?
En radiatorskjuler sættes foran din radiator, så den skjuler selve radiatoren.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

vidaXL Radiatorskjuler – moderne radiatorskjuler med praktiske funktioner

vidaXL Radiatorskjuler

Med radiatorskjuleren fra vidaXL får du en både praktisk og dekorativ skjuler til din radiator. Skjuleren er fremstillet af MDF, så du er sikret et stærkt radiatorskab. Derudover er skjuleren blevet lakeret med en vandbaseret lakfinish. Det giver skjuleren et flot og naturligt udtryk. Udtrykket bliver komplementeret af radiatorskabets moderne lameldesign, der med garanti vil passe til din øvrige indretning i hjemmet.

Oven på skjuleren kan du stille flere forskellige genstande. Blandt andet dine yndlingsbøger eller sjove familiebilleder. Kun din fantasi sætter grænser. Derfor hjælper radiatorskabet ikke kun med at skjule din radiator. Radiatorskabet giver dig også mere indretningsplads til de genstande, som du langt hellere vil vise frem. Som en ekstra bonus er skjuleren nem at samle. 

Radiatorskabet måler 112 cm. i bredden og 81 cm. i højden. Derfor kan du også godt anvende skabet, selvom du har en længere radiator. 

Fordele

 • Fremstillet af MDF
 • Med moderne lameldesign
 • Giver dig en praktisk hylde
 • Passer til de fleste boligindretninger
Ulemper 

 • Montering er påkrævet

Specifikationer

 • Materiale: MDF
 • Produktmål: 112 x 19 x 81 cm (B x D x H)
 • Med lodrette lameller
 • Montering påkrævet: Ja

VidaXL Radiatorskjuler – radiatorskjuler i træ

VidaXL Radiatorskjuler – Det

Med en billig radiatorskjuler fra vidaXL får du en flot og stilfuld radiatorskjuler til din bolig. Radiatorskjuleren er i en flot, lys træfarve, der giver et roligt og naturligt udtryk i dit hjem. Selve radiatorskjuleren er fremstillet af MDF, hvilket giver dig en holdbar og robust skjuler. Radiatorskjuleren har desuden et moderne lameldesign. Det giver dig en flot radiatorskjuler, der passer til langt de fleste indretningsstile. 

Foruden skjulerens æstetiske fordele, får du også en hylde, hvor du kan placere blandt andet dine bøger, billeder, nipsting eller noget helt fjerde. Skjuleren måler 205 cm i bredden og 82 cm i højden. Du har mulighed for at justere skjuleren ind til 142 cm i bredden. Derfor egner skjuleren sig også godt til de mere aflange radiatorer. Som en ekstra bonus fås radiatorskjuleren til en overkommelig pris – især hvis du finder radiatorskjuleren på tilbud.

Fordele

 • Flot radiatorskjuler med lameldesign
 • Fremstillet af slidstærkt MDF
 • Kan justeres i bredden
Ulemper 

 • Montering påkrævet

Specifikationer

 • Materiale: MDF
 • Bredde: 142-205 cm
 • Dybde: 20,5 cm
 • Højde: 82 cm

Lundsberg monteringssæt til radiatorskjuler – monteres på væg eller under vindueskarm

Lundbergs monteringssæt til montage af radiatorskjuler

Hvis du køber én af de fine radiatorskjulere fra Lundbergs, skal radiatorskjuleren monteres på væggen. Hertil skal du bruge et monteringssæt. Monteringssættet indeholder to beslag, så du kan montere din radiatorskjuler under din vindueskarm. Der er også to afstandsbeslag med, hvis du i stedet vil montere din skjuler til væggen. 

Monteringssættet er i en flot, hvid farve, der harmonerer perfekt med den hvide farve på radiatorskjuleren. 

Fordele

 • Kan anvendes til montering under vindueskarm
 • Kan anvendes til montering på væg
 • Passer farvemæssigt til radiatorskjulerne fra Lundbergs
Ulemper 

 • Kan muligvis ikke anvendes til radiatorskjulere fra andre mærker

Lundbergs Olivia radiatorskjuler – Perfekt til den stilbevidste

Lundbergs Olivia radiatorskjuler hvid

Hvis du leder efter en flot radiatorskjuler til din aflange radiator, bør du tage et kig på Olivia fra Lundbergs. Radiatorskjuleren er laver af hvidlakeret MDF. Det giver Olivia en fin hvid farve, der harmonerer med indretningsstilen i langt de fleste boliger. Radiatorskjuleren har en flot frontplade, hvor der er et gitter med både lodrette og vandrettet stave. Det giver dig en flot og klassisk radiator med et stilrent udtryk.

Radiatorskjuleren måler 155 cm. i bredden og 70 cm. i højden. Derfor er Klara fra Lundbergs også velegnet til at skjule de mere aflange radiatorer.

Fordele

 • God til aflange radiatorer
 • Hvidlakeret MDF
 • Harmonerer med de fleste indretningsstile
Ulemper 

 • Højt prisleje

Specifikationer

 • Højde: 70 cm
 • Bredde: 155 cm
 • Dybde: 1.5 cm

Lundbergs Yoko radiatorskjuler

Lundbergs Yoko radiatorskjuler hvid

Yoko er en flot og diskret radiatorskjuler fra Lundbergs. Skjuleren er skabt af MDF, der er blevet lakeret hvid. Det giver dig en meget solid skjuler, der kan holde i mange år. Yokos frontplade har vandrette stave, hvilket giver skjuleren et diskret udtryk, der uden tvivl vil passe ind i din bolig. Når du gerne vil skjule din radiator på en simpel måde, er Yoko fra Lundbergs et godt valg. 

Yoko måler 125 cm i bredden og 70 cm. i højden. Derfor kan du med fordel også anvende Yoko, hvis du har en bred radiator. 

Fordele

 • Pæn skjuler til din radiator med et diskret udtryk
 • Skabt af slidstærkt MDF
 • Hvidlakeret, så skjuleren farvemæssigt passer til de fleste hjem
 • God til brede radiatorer
Ulemper 

 • Højt prisleje

Specifikationer

 • Højde: 70 cm
 • Bredde: 125 cm
 • Dybde: 3 cm

Lundbergs Klara radiatorskjuler

Lundbergs Klara radiatorskjuler hvid

Hos Furnished har vi valgt Klara fra Lundbergs som vores absolut favorit. Klara er en helt klassisk radiatorskjule, som har et flot gitter, der er skråt. Derudover er radiatorskjuleren i hvidlakeret MDF. Det giver dig tilsammen en virkelig nydelig radiatorskjuler, der passer ind i langt de fleste hjem. Radiatorskjuleren er særlig god, hvis du har en mere romantisk indretningsstil. 

Klara måler 86×70 cm, så der er fint med plads til at skjule de fleste standardradiatorer. 

Fordele

 • Hvidlakeret MDF
 • Flot gitter med flet
 • Passer til de fleste hjem og standardradiatorer
Ulemper 

 • Egner sig ikke til aflange radiatorer

Specifikationer

 • Højde: 70 cm. 
 • Bredde: 86 cm
 • Dybde: 1,90 cm.

Lundberg Elsa radiatorskjuler

Lundbergs Elsa radiatorskjuler hvid

Elsa radiatorskjuler fra Lundbergs er fremstillet af hvidlakeret MDF. Det giver dig en slidstærk radiatorskjuler med en lang holdbarhed. Designmæssigt har Elsas frontplade lodrette stave. Sammen med den hvide farve giver det skjuleren et fint og harmonisk udtryk, der passer til langt de fleste boligindretninger.

Skjuleren måler 85 cm. i bredden og 70 cm. i højden, hvilket betyder, at den passer til de fleste standardradiatorer. 

Fordele

 • Med lodrette stave på frontpladen
 • Fremstillet af hvidlakeret MDF
 • Passer til de fleste boligindretninger
Ulemper 

 • Passer ikke til aflange radiatorer

Specifikationer

 • Højde: 70 cm
 • Bredde: 85 cm
 • Dybde: 1,9 cm

Lundbergs Radiatorskjuler

Lundbergs galvafslutning til radiatorskjuler hvid

Hvis du vælger at indrette dit hjem med en af de fine skjulere fra Lundbergs, får du brug for en gavlafslutning. Her kan du med fordel købe gavlafslutningen fra Lundbergs. På den måde er du sikret, at gavlafslutningen passer til din skjuler. Både størrelsesmæssigt, funktionsmæssigt og farvemæssigt. 

Med i sættet er der 2 styks 200 x 1050 mm gavle i hvidlakeret MDF. Gavlene kan desuden tilpasses til de dimensioner, som du ønsker. Derudover leveres de også klar til montering, så du slipper for al besværet.

Fordele

 • Flotte gavlafslutninger, der fuldkommer din skjuler fra Lundbergs
 • Skabt af holdbart MDF
 • Flot, hvidlakeret farve, der passer til skjulerne fra Lundbergs
 • Kan tilpasses de dimensioner, som du ønsker
Ulemper 

 • Passer muligvis ikke til radiatorskjulere fra andre mærker

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar