Et sofabord med opbevaring gør det let at have film, fjernbetjeninger, spil og meget andet lige ved hånden, når du ser tv, uden det behøver fylde på øverste bordplade. Med den ekstra plads til rådighed vil bordet være mindre rodet i hverdagene, så du kan slå benene op uden at vælte ting omkuld. Hylder og (skjulte) skuffer findes til borde i et væld af flotte designs. Her på listen kan du få inspiration til at finde et sofabord med opbevaring, der passer ind i din dagligstue.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Hvad skal du overveje, når du køber sofabord med opbevaring?

Størrelse: Du bør overveje hvor stort du ønsker dit sofabord. Du bør tage stilling til, faktorer som hvor højt du ønsker dit bord, samt hvor bredt det bør være. Ønsker du opbevaring i dit stuebord, bør du overveje hvad du ønsker at opbevare deri. Det ville være ærgerligt at købe et stuebord med opbevaring som er for lille til det du ønsker at opbevare.

Materiale: Du bør overveje hvilken form for materiale bordet og bordpladen skal være i. Flere kan godt lide træ, men træ kan let tage mod pletter på bordet. Andre kan lide marmor plader, da de kan være nemme at holde rene.

En anden faktor er hvad du mener passer ind i dit hjem. Bor du i et minimalistisk hjem med meget simple møbler, så kan et forkert valg af materiale gøre meget ved indtrykket af rummet.

Pris: Du bør overveje hvad du ønsker at give for dit sofabord med opbevaring. Benytter du din sofa meget kan et dyrt sofabord være godt givet ud. Du får hvad du betaler for, så hvis du ønsker et med lang levetid, kan et par ekstra hundrede kroner være godt givet ud.

MUUBS Hitch Square kvadratisk sofabord – lille sofabord med opbevaring

MUUBS Hitch Square L65xB65xH40 kvadratisk sofabord

Et alternativt design finder du ved dette MUUBS sofabord, der bryder med standarden ved at være kvadratisk i design. Bordet er derfor utroligt let at finde plads til i hjemmet og går godt sammen med en sofa med chaiselong, da bordet problemfrit kan stå med sofaen til sine sider.

Hitch Square bordet trækker på messing og jern som de to dominerende materialer, der udgør den solide ramme, der ikke synderligt adskiller sig fra rammen ved Speedtsberg bordet. Dog har dette bord sin styrke ved den lækre, mørkebrune bordplade med svagt nopret overflade, der giver et indtryk af patinas. Med et look af både ælde og ynde kan bordet passe fint ind i de fleste hjem, hvor møblementet ikke som ved et showroom er skinnende nyt, men bærer præg af varierende tidslængders brug. MUUBS sofabordet agerer altså kamæleon i din stue.

Aflang hylde til fjernbetjeninger

Hvor selve bordpladen ved MUUBS bordet er kvadratisk, finder du i dette sofabord med opbevaring en aflang hylde nederst ude i siden, der kan holde et par fjernbetjeninger eller en med knofedt sammenfoldet avis. Logikken ved kun at lade hylden optage et rektangulært udsnit sammenlignet med bordpladen lader til at være, at du så til gengæld får mere benplads at boltre dig på. At støvsuge under bordet bliver helt naturligt også lettere uden en bred hylde.

Passer til eksperimentel boligindretning

Bordet levner ikke så meget længde, at hele familien kan samles om det til så meget andet end de mest simple brætspil. Til gengæld er det utroligt let at flytte rundt på bordet, både fordi det er lavt i vægt, og den kvadratiske form gør, at tyngdepunktet ikke ligger vildt langt fra din krop. Hitch Square er derfor et nyttigt valg i bord, når det gælder at finde noget til den dynamiske husholdning, hvor nye konstellationer af møbler prøves af for at finde den rigtige.

Specifikationer:

 • Bredde: 65 cm
 • Højde: 40 cm
 • Længde: 65 cm

Kare Design Collector L55xB122xH45 sofabord med små rum

Kare Design Collector L55xB122xH45 sofabord med små rum

Et bord mere målrettet ivrige samlere af alskens nipsting finder du i Collector bordet fra Kare Design, hvis glasplade kan løftes op i hængslerne for blotlægge talrige små rum af varierende størrelse. Der er plads til snacks, til terninger, bøger og så meget andet. Og det er bare i den første skuffe. Du kan nemlig åbne bordet én gang til for at få større rum til rådighed med plads til sprut – eller mere uskyldige ting som duge, servietter eller fødselsdagsgaver til små børn.

Med udsigten over nips i øverste skuffe, glaspladen giver dig, har du altså her en mulighed for at give dit sofabord et personligt præg. Samtidig med at du kan skjule ting i den ”hemmelige” skuffe til opbevaring. Bordet er blandt de mest praktiske for dig, der samler masser af stads, du ikke vil smide væk, men heller ikke ved hvad du vil gøre med. Collector er til samleren i dig.

Let vægt trods gode længdemål

Glas, stål og træ er materialevalget ved det her sofabord. Træet er ikke malet, så det får lov at fremtræde med naturlig overflade, der bærer præg af knaster. Endnu et træk ved Collector bordet, der gør, at hvert eksemplar er unikt. Med en vægt på blot 15 kg er bordet utroligt let og kan flyttes eller skubbes rundt uden problemer. Det er de mange tomrum, der er at takke for, at dette bord med god fylde i bredde og længde alligevel er medgørligt under rengøring.

Pålidelige pulverlakerede ben

Benene er pulverlakeret stål, hvilket sikrer dem en mere ensartet overflade end ved malet stål og gør, at de er mere modstandsdygtige over for udendørs forhold. På grund af bordets særlige natur er det sidste dog blot en nice-to-know fordel, da du sandsynligvis ikke ender med at placere et bord fyldt med nips på terrassen. Samler du, så kan Collector være en hjælp.

Specifikationer:

 • Højde: 45 cm
 • Længde: 55 cm
 • Bredde: 122 cm
 • Vægt: 15 kg

Kare Design Bar Colonial L75xB120xH37 rullende sofabord – sofabord med bar i midten

Kare Design Bar Colonial L75xB120xH37 rullende sofabord

Med hele 56 kg vægt vejer dette bord fra Kare Design nok til, at det ville være en nærmest uoverkommelig byrde at flytte alene, havde det ikke været for de fire hjul forneden. Bordet kan nemlig rulles omkring og er derfor faktisk mere mobilt end mange andre borde her på listen. Bar Colonial er, som navnet antyder, lidt beregnet på at opbevare alkohol med sine større, aflange indre rum, du tilgår ved at rulle de øvrige bordplader ud til siden. Dog giver pladsen mulighed for at opbevare så meget andet også, bl.a. tøj, stearinlys til romantiske aftener eller din murstenssamling. Selvfølgelig med forbehold for, hvad hjulene nu kan klare.

Slidstærk overflade med PU-læder

Overfladen på Bar Colonial er betrukket med PU-læder, der er et naturligt tekstil, som i første omgang er garvet for så senere at blive behandlet med polyuretan med slidstærk overflade til følge. Resultat er et betræk på sofabordet, der tåler tidens tand, men bevarer læders lækre tekstur. PU-læderet giver Bar Colonial et indbydende look med et sindrigt net af talrige riller.

MDF-træfibre giver solidt indre

Selve træet er MDF-træfibre, der byder på særlig hårdhed. Det betyder, at du får god styrke at gøre med i det her sofabord til opbevaring. MDF er tilbøjeligt til at optage meget fugt, hvorfor det er en dårlig idé at lade bordet stå i dit køkken eller badeværelse. Ikke at det ville give nogen mening at placere det dér. Bordet har sit sande kald i dagligstuen tæt på din sofa.Udsathed for fugt er ikke et problem, hvis placeringen er korrekt. Så længe du ikke gør stuen til en sauna, kan du betrygge dig med, at såvel bordets overflade som dets inderside holder sig længe. Du kan få mange års fornøjelse af dette læderbetrukne, vandrette barskab på hjul.

Specifikationer:

 • Højde: 37 cm
 • Længde: 75 cm
 • Bredde: 120 cm
 • Vægt: 56 kg

Woodstock L80xH45 egetræsbord – ovalt sofabord med hylde

Woodstock L80xH45 egetræsbord med tremmehylde

En på én gang både oval og firkantet bordplade bryster dette Woodstock egetræsbord sig af, hvilket danner en æstetisk bro mellem kantet geometri og runde, organiske former. Pladens hvidpigmenterede egefinér går sammen med den lyse træramme om at skabe et møbel, der udstråler natur og passer perfekt ind i sommerhuset op mod en lys sofa eller ude i verandaen.

Tremmehylde giver åben stemning

Tremmehylden for neden er et luftigt afbræk fra så mange andre hylder her på listen, der gør stuebordet mere åbent og indbydende. Ulempen ved designet er selvfølgelig, at blade og aviser har lidt lettere ved at falde til gulvet, hvis de bliver lagt på tremmer. Men har du tænkt dig at lægge et sammenfoldet tæppe over tremmerne, kan du trygt lægge alt muligt andet ovenpå.

Lavvægtsbord der står stabilt

Bordet er utroligt lavt i vægt med blot 12 kg, hvilket kan tilskrives valget af tynd finér. Så du kan let løfte bordet op, flytte det omkring og prøve nye placeringer af. Samtidig står bordet stabilt på sine fire ben, der alle møder gulvet i en vinkel. At benene på den facon går skråt ud gør bordet en anelse mindre påvirkeligt, når det gælder skub og slag. Du kan derfor være vis på, at selvom bordet ikke vejer meget i tyngden, lader bordet sig ikke bare sådan sparke med.

Specifikationer:

 • Højde: 45 cm
 • Længde: 80 cm
 • Bredde: 80 cm
 • Vægt: 12 kg

Njordec Kodiaq L60xB117xH45 sofabord med skuffe og hylder

Njordec Kodiaq L60xB117xH45 sofabord med skuffe og hylder

Vi slutter listen af med dette Njordec bord, der byder på såvel hylder som en skuffe og af den grund giver forskellige muligheder, når det gælder at lægge ting af vejen. Dette 24 kg bord står sikkert i hjemmet og består af et metalstel, der holder selve bordpladen af askefinér i form af MDF-plader oppe. Som allerede nævnt er MDF et stærkt materiale, der lever længe, når blot det ikke udsættes for fugt. Det giver bordet en særegen styrke, du kan have tillid til.

Bordet tåler stød og slag, og takket være konstruktionen, hvor fire lodrette plader forbinder øvre og nedre bordplade, holder bordet også til masser af vægt. Kodiaq bordet fra Njordec er med sit kontorlook udmærket til at stå i den moderne stue, hvor funktionaliteten er i fokus.

Let tilgængelighed via skuffe og hylder

Skuffen giver mulighed for at gemme dokumenter ned, du ikke ønsker at tabe af syne. En dug til aftenkaffen var også en mulighed. Og de to hylder, der er adskilt af et lille bræt, egner sig fint til ugeblade, fagblade, aviser, film, videospil, brætspil og talrige andre ting, som det er rart at have ved hånden, når du sidder i sofaen. Så du får let tilgængelighed på flere fronter.

Varieret farvepalet giver indbydende look

Selve farvepaletten med kontraster mellem sortlakeret metal, skuffens mørke gavl og askefinérens lysere nuance giver møblet en unik visuel identitet, der gør bordet nemt at bemærke blandt mere ensfarvede møbler. Af den årsag har Kodiaq et yderst indbydende look.

Specifikationer:

 • Højde: 45 cm
 • Længde: 117 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Vægt: 22 kg

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

FURBO L34xB40xH52 sofabord i mangotræ – kvadratisk sofabord

FURBO L34xB40xH52 sofabord i mangotræ

FURBO sofabordet er endnu et kvadratisk bord, der trækker på træ. Denne gang er det lyst ved fra mangotræet, der får lov at skinne. Bordpladen understøttes af et stel i sort stål, hvor fire aflange buer udgør bordets ben. Under den øvre del af bordpladen er et åbent rum med plads til magasiner, aviser – eller intet for den sags skyld. Med to solide plader til hver side er du vis på, at hvad du stiller på hylden, glider ikke ud. Styrken her er lavpraktisk funktionalitet.

Med FURBO bordet får du desuden en god vægt på 24 kg, der er temmelig meget målene taget i betragtning. Sofabordet er derfor ikke sådan lige at skubbe rundt på, men formår tværtimod at holde sig på plads. Stabilitet i beskeden størrelse lover det massive mangotræ.

Håndtag gør bordet let at flytte

Et spøjst træk ved FURBO sofabordet til opbevaring er de to håndtag øverst, der umiddelbart lader til at stå i vejen for komforten, der plejer at være ved et sofabord, i kraft af at du kan slå benene op på det. Men håndtagene virker i praksis som en beskeden ramme, der forhindrer, at ting stillet på bordet falder ud til siden. Foruden de også giver bordet rustik æstetisk værdi.I øvrigt gør de også det som sagt relativt tunge bord let at flytte rundt på. Så skal der gøres plads til langbordet, når familien skal samles, bliver det let at flytte bordet midlertidigt bort.

Vil du satse på rå æstetik?

Sofabordet er din indgang til at introducere rå æstetik i stuen, der står i skærende kontrast til generiske møbler, der udelukkende har deres funktionalitet at prale af. Af den årsag er FURBO absolut en overvejelse værd, hvis du leder efter et nyt sofabord til at peppe hjemmet op med.

Torino Ø120xH36 sofabord med dobbelt bordplade i glas – rundt sofabord med opbevaring

Torino Ø120xH36 sofabord med dobbelt bordplade i glas

Som det første bord på listen har dette Torino bord runde bordplader – to af dem. Pladerne er i glas, hvilket på den ene hånd gør støvfnug mere synlige, på den anden giver dem en glat overflade og gør dem lette at tørre af. Du får i øvrigt fint overblik over indholdet på nederste hylde, nu hvor begge bordplader er gennemsigtige. At skulle strække nakken slipper du for og kan i stedet nøjes med blot at skele til bordets hylder. Det er glaspladernes primære fortrin.

Robust sortlakeret stel

Torino er et moderne sofabord med et sortlakeret stel, der lidt a la stellene nævnt ved tidligere sofaborde fylder ganske lidt, men er robuste og giver stabil understøttelse, da stellets forskellige bjælker mødes i en ramme nederst. Enkelte ben får derfor ikke mulighed for at give efter, hvilket er din garant for et stel, der kan holde til lidt af hvert. Om end øvre glasplade selvfølgelig er følsom over for tryk, ridser og revner i kølvandet på en hårdhændet behandling.

Bord beregnet til at blive stående

Vægten på 48 kg gør bordet træls at flytte rundt på uden håndtag i stil med dem på FURBO eller hjul i stil med dem på Bar Colonial. Og selvfølgelig skal glaspladerne fjernes, inden du begynder at rykke det omkring, hvis du ikke vil risikere, at pladerne slår mod en væg. Til gengæld falder Torino bordet mere naturligt til i hjemmet end sofaborde, der har mobilitet tænkt ind i deres design. Af den grund er Torino et godt valg, hvis du vil lade roen sænke sig.

Andreas Hansen AH16 L125xB64xH45 sæbebehandlet sofabord

Andreas Hansen AH16 L125xB64xH45 sæbebehandlet sofabord

AH16 sofabordet fra Andreas Hansen skiller sig ud fra de andre borde her på listen ved ikke at lade pladsen til opbevaring nederst fylde så meget i højden. I øvrigt har bordet modtaget sæbebehandling på sin overflade af egefinér, hvilket sikrer bordets overflade længere levetid.

Logikken bag sæbebehandling er, at sæbelaget suger snavs til sig. På et tidspunkt vil laget af sæbe naturligt blive slidt væk, og du skal så tilføje et nyt ved at rengøre med en opløsning af træsæbe ca. én gang pr. måned. Sæbebehandlingen skal ses i kontrast til den noget oftere forekommende oliebehandling, der kræver mindre vedligeholdelse, men giver en anden glød.

Effektiv hylde til opbevaring med buet bund

Undersiden af AH16 sofabordets bordplade har form af et udsnit af et ægs ydre skal og danner sammen med den firkantede bordplade de øvre og nedre rammer for det lille rum til opbevaring, der levner god plads til aviser og ugeblade. En interessant egenskab ved rummet er, at det buer nedad i midten. Det gør, at der i aviser, blade mv. lagt på hylden dannes et tyngdepunkt, der holder dem nede. Så helt uden skuffers gavle holdes dine ting altså på plads.

Trækker på naturens varme farver

Benene, af hvilke der er fire, møder gulvet med afrundede spidser og er derfor skånsomme for gulvet, hvad end det er et tæppe, træ eller fliser. Med et AH16 bord får du et lyst, flot træmøbel til at stå ved sofaen, der er funktionelt og minimalistisk. Bordet bærer præg af, at fokusset på at fremhæve egetræets naturlige glød er sat i højsædet. Lægger stuens øvrige møblement derfor op til at bringe naturens varme farver ind i hjemmet, passer dette sofabord ind uden nogen kvaler. Du kan sagtens overveje AH16 sofabord som en naturlig saltvandsindsprøjtning.

Speedtsberg L110xB55xH40 sofabord med hylde

Speedtsberg L110xB55xH40 sofabord med hylde

Vi starter listen af med dette sofabord i et stilrent, minimalistisk design. Speedtsbergs sofabord byder på to 110×55 cm. sorte bordplader med sort stel. Hverken plader eller ramme lægger beslag på mere plads end nødvendigt, så bordet passer fint ind i en funktionalistisk tradition, hvor en sprudlende, fyldig æstetik må vige for anvendelighed i familiens dagligdag.

De to plader giver dig et godt afsæt, når det gælder at bruge pladsen i stuen mere effektivt ved at tænke vertikal opbevaring ind i billedet. Du kan derfor fx lægge diverse kasser med brætspil eller film og spil under bordet, smide en dug over øverste bordplade – og voila! Så let har du sikret et sofabord med skjult opbevaring, hvor det potentielle rod gemmes ad vejen.

Stærkt stel med beskedent look

Stellet fylder som sagt ikke mere i længde eller bredde, end skal til for at holde bordpladerne oppe. Fire bordben mødes i en firkantet ramme nederst for at sikre et særligt stabilt bord. Det er især en kærkommen egenskab, da det sikrer dig mod, at et bens placering forvrides over tid, efterhånden som bordet bliver skubbet frem og tilbage ved rengøring. Af den grund har bordets ramme lang levetid. Rammen tåler i øvrigt talrige stød og slag fra dine hjemmesko, når du slynger benene på bordet for at slappe af. Stabiliteten sætter Speedtsberg i højsædet.

Stabil bordplade med glat overflade

Selve bordpladerne har en glat, blank overflade og er derfor behagelige at hvile fødderne på, ligesom du kan stille en vase eller andet brugskunst med en god højde på bordet, uden du behøver frygte for, at underlaget er ustabilt. Alt i alt sikrer du dig med Speedtsbergs sofabord, at hjemmet prydes af et stuebord, der bygger på pragmatiske principper og har en lang levetid. Det er et klasseeksempel på et sofabord med opbevaring, du hurtigt vil få betragtelig gavn af.

Obuzi Stuka L100xB60xH45 retro sofabord – sofabord med skjult opbevaring

Obuzi Stuka L100xB60xH45 retro sofabord

Dette Stuka sofabord med skuffe fra Obuzi har et mere varmt look end Speedtsberg sofabordet, da det går all-in på en mørkebrun overflade i rosentræ. Designet lægger med sin kurvede kasse beslag på lidt mere plads end det stilrene sorte bord nævnt ovenfor, men du får til gengæld et langt mere stabilt og alsidigt møbel til stuen at gemme en masse ting ned i.

Stuka bordet byder nemlig på hele tre separate beholdere, hvor den ene er en skuffe. Det giver dig et betydeligt fortrin, når det gælder at organisere dine ting rent og ryddeligt. Leder du derfor efter et sofabord med opbevaring, der byder på forskellige muligheder, er dette en løsning. Trækker dit hjem på jordfarver frem for den monokrome modernitet, er Stuka til dig.

Bringer naturen ind i hjemmet

Træet bringer naturen ind i hjemmet med bl.a. udbredelse af den friske duft til følge. Møblet nyder godt af at stå midt på et tæppe, hvor dets udsøgte finesser kommer bedst til udtryk. Stuka sofabordet fra Obuzi har nemlig udover sin funktionalitet også en æstetisk skønhed i sig selv, der gør det til et godt samtaleemne, når snakken falder på indretning. Af den grund har bordet altså sine forcer flere forskellige steder fra og går i ét med alt klassisk møblement.

Tre valgmuligheder ved opbevaring under bordet

Med de hele tre pladser under bordet til at opbevare ting har du plads til både duge (i det bredeste kammer), fjernbetjeninger og evt. controllere (i det smalle kammer) og endelig til vilkårligt, mere eller mindre løst grej i skuffen. At bordet besidder en egentlig skuffe gør det selvfølgelig let at lægge ting væk, der let risikerer at blive forlagt, da skuffen nok skal sørge for at holde tingene inde. Ønsker du at tage det praktiske et niveau videre, så er det et godt sofabord med opbevaring til sengetøj.

Hvad bliver et sofabord brugt til?

Der findes ligeså mange grunde til at købe en sofa som der gør til at købe et sofabord. For de fleste kan man koge det ned til, at du køber et sofabord for at udsmykke rummet, samt få mere opbevaringsplads.

Den helt store grund til at få et sofabord med opbevaring er netop for at udnytte rummet og få mere plads. Bor du i en lille lejlighed handler det om at optimere alt for at udnytte pladsen. I sådan et tilfælde er det oplagt med et sofabord med opbevaring, da du gemme f.eks. bøger og magasiner væk.

Hvordan vælger jeg sofabord med opbevaring?

Når du skal vælge sofabord med opbevaring bør du overveje størrelsen i forhold til din sofa. Du har sikkert oplevet at komme ind i et hjem, hvor sofabordet er alt for stort. Det forkert ud, det ødelægger indretningen i rummet, og det kan virke som en klods placeret midt i lokalet.

En tommelfingerregel er, at sofabordet bør fylde 1/2 til 2/3 størrelsen af din sofa. På den måde bliver størrelsesforholdet aldrig

En anden faktor at tage højde for et højden af sofa bordet. Mange brugere har forskellige præferencer når det kommer til højden. En god tommelfingeregel her er, at sofabordets højde matcher højden på sofaens sæde.

Det kan i nogen hjem være svært at kunne bevæge sig mellem sofabordet og sofaen. Det bliver hurtigt et bøvl at hente fjernbetjeningen eller hente et glas vand i køkkenet. Ved at placere sofabordet 40-50 cm fra sofaen, får du den optimale afstand for at kunne bevæge dig og nå det du ønsker på bordet.

FAQ

🤔 Hvad er pointen med et sofabord med løft på toppen?

Det smarte ved et sofabord med et lille løft på toppen er, at du får ekstra plads til opbevaring, samtidig med at sofabordet er robust på en elegant måde. Der findes et stort marked for sofaborde med det smarte, lille løft.

🧐 Hvordan vælger jeg et sofabord til min stue?

Når du skal vælge det perfekte sofabord til din stue, skal du først og fremmest undersøge, hvilket type sofabord vil kunne passe ind til resten af indretningen i din stue. Det kan eksempelvis være et klassisk træbord. Derudover kan du undersøge størrelse og form på sofabordet.

🔥 Hvad trender inde for sofaborde?

Den skandinaviske indretninger ændrer sig hele tiden, hvilket også vil sige, at der hele tiden opstår nye trends – især indenfor stuemøbler. Sofabordet er et af de møbler, mange gør brug af i deres stue. Lige nu trender runde/ovale sofaborde, med lige ben – måske endda med et træ-element.

🤓 Hvor stort et sofabord skal jeg have?

Det er svært at bedømme, hvor stort et sofabord du skal bruge til din stue. Størrelsen af sofabordet kommer an på størrelse af rum og møbler. Har du en stor sofa, skal du have et relativt stort sofabord, der kan passe hertil – og omvendt, hvis din sofa er lille.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar