Vi kender udmærket følelsen af, at være viklet ind i en travl hverdag. For den store familie, parret eller virksomheden kan det være svært at holde hovedet koldt og skabe det nødvendige overblik. En magnettavle kan hjælpe i langt de fleste situationer. 

Derfor har vi på Redaktionen sat os for at undersøge nogle af de bedste magnettavler nærmere, så du kan finde dén, der kan hjælpe dig med planlægningen. 

Læs med og bliv inspireret. 

NOBO Premium Plus – Bedste magnettavle med lås

Det kan til tider være en fordel, at du har en magnettavle, som du kan låse af. På den måde kan du sikre, at dine opslag ikke bliver fjernet eller lignende. NOBO Premium plus magnettavlen giver dig den mulighed, da den har en sidelås. Modellen kan eksempelvis være oplagt i en opgang eller en undervisningssituation, hvor der ikke er mange, der skal have kontrollen over indholdet. 

NOBO Premium Plus giver dig mulighed for at hænge op mod 8 A4-sider op på tavlen. Du får masser af plads, og du kan tilmed stadig bruge specielle tusser til at skrive på opslagstavlen, som kan fjernes igen, hvis det er et behov. Det er en funktion, som vi er helt vilde med, fordi det er muligt at highlighte bestemte posts og komme med noter, uden at det er permanent. 

Med Premium Plus får du også en magnettavle, som er både stilfuld og moderne. Den kan passe fint ind i private hjem, hvor du ønsker at opbevare jeres opslag sikkert eller i en mere professionel situation, det er op til dig, og hvordan du anvender den.

Fordele

 • Låsbar magnettavle
 • Opslagsskab med god plads
 • Moderne og stilfuld aluminiumsramme
 • Kan tåle eraser marker tusser

Specifikationer

 • Mål: 49,4 x 66,8 cm
 • Vægmonteres gennem hjørnerne
 • Til indendørsbrug

Ulemper

 • Der følger kun to nøgler med til låsen 
 • Til den dyre side

Nord magnettavle – Glas magnettavle til den stilbevidste

Nord magnettavle er en magnetisk tavle, som skiller sig ud fra andre modeller på vores liste, særligt på grund af den runde og dynamiske form. Det sammen med den klassiske hvide farve gør den til et utroligt stilrent valg. Den vil uden tvivl passe ind i langt de fleste indretningsstile, og derfor er det et virkelig godt valg af magnettavle. 

Hvis du gerne vil have, at din tavle er lidt mere farverig og personlig, så kan du fylde den med søde magneter eller billeder, så du gør den helt til din egen, og så den passer godt ind. 

Du kan også bruge den til at få godt overblik over minder, beskeder, invitationer og andre opslag. Du kan eksempelvis hænge den i gangen nær en flot stigereol. På den måde kan du se dine beskeder på tavlen, lige inden du går ud af døren og huske at gribe dine nøgler fra reolen.

Fordele

 • Flot og dynamisk form 
 • Simpelt design 
 • Glas magnettavle

Specifikationer

 • Diameter: 80 cm
 • Materiale: hvidt glas
 • Vægt: 7,1 kilo

Ulemper

 • Kan være svært at udnytte tavlen, da den ikke har hjørner

NOBO Essence – Bedste magnettavle til arbejdspladsen

NOBO Essence er ikke lavet til at skulle pynte i hjemmet, i stedet er den enormt praktisk og god i arbejdssituationer. Det er derfor, at det er et oplagt valg til mødelokaler og konferencerum. Her kan taleren præsentere sine pointer visuelt eller notere vigtige informationer, som kan blive stående. Det er fordi, NOBO Essence er en whiteboard magnettavle, hvor du kan bruge passende tusser, som kan slettes fra tavlen igen.

Det kan være svært at holde styr på alle de nødvendige penne og tusser. Mange af dem kan hurtigt forsvinde fra mødelokaler og lignende, fordi nogen er kommet til at tage tusserne med efter mødet. NOBO Essence har heldigvis en smart pennebakke, så alle skriveredskaberne har en fast plads. 

Det smarte whiteboard fra NOBO måler 150 x 100 cm, så I har god plads til at skrive på. Tavlen er også magnetisk, så I kan tilmed hænge papirer og lignende op med magneter. 

Fordele

 • Har smart whiteboard pennebakke
 • Kan tåle eraser tusser
 • Masser af plads til at skrive og hænge vigtige dokumenter på

Specifikationer

 • Type: whiteboard
 • Mål: 150 x 100 cm
 • Farve: Hvid
 • Rammefarve: Aluminium
 • Hjørnemontering

Ulemper

 • Ikke særlig pyntende

SCITO Magnettavle – magnetisk tavle, der holder styr på nøglerne

Vi kender selv det med at have forlagt nøglerne. Det kan være frustrerende og generelt enormt irriterende at skulle rende rundt og lede efter dem – særligt hvis det er på en travl dag. Heldigvis så har mærket Zack en praktisk løsning i form af den smarte SCITO Magnettavle. 

SCITO Magnettavle er en praktisk magnetisk tavle, som kan hjælpe dig, så dine nøgler ikke konstant forsvinder. Med tavlen får du nemlig et fast sted at lægge eller hænge dine nøgler. 

Du skal selvfølgelig lige huske selv at placere dine nøgler på tavlen, hvilket du passende kan gøre som det første, når du kommer ind ad døren, hvis du har hængt din magnettavle i indgangen. Ved at øve det at lægge nøglerne på plads som det første, det er en god måde, hvor du kan få skabt en rytme. 

Tavlen fra Zack er enormt stilren, men har derfor ikke nogen spændende farver. Hvis det dog er det, som du ønsker, så kan du pynte den med magneter eller spændende indhold.

Fordele

 • Kan holde styr på dine nøgler
 • Stilrent look
 • Giver et godt overblik

Specifikationer

 • Type: magnetisk tavle
 • Farve: sølv
 • Mærke: Zack

Ulemper

 • Kunne godt bruge noget farve

Noticeboard BM12 – en farverig opslagstavle

Noticeboard BM12

Noticeboard BM12 er en solid magnetisk tavle fra producenten Montana Furniture. Det er Peter J. Lassen, som er den kreative designer bag den flotte opslagstavle.

Ikke nok med at designet er flot, du kan også vælge din yndlingsfarve. Når du køber dit Noticeboard BM12, så kan du vælge i mellem 40 forskellige og sjove lakfarver. Det er en af de egenskaber, som vi er helt vilde med her på redaktionen. Mix og match de mange farver, så de passer til dit rum. Selv hvis du har en rustik indretningsstil med gamle møbler såsom et flot antikt skrivebord, så kan du helt sikkert finde et Noticeboard BM12 i en farve, der går flot med dine møbler. 

Hvis du ønsker at anskaffe et Noticeboard BM12, så skal du ikke tænke på skruer og beslag, da begge ting følger med i købet. Alt du skal bekymre dig om er, hvor den flotte tavle skal hænge.

Fordele

 • Flot design 
 • Fås i et stort udvalg af farver
 • Skruer og beslag til ophæng medfølger

Specifikationer

 • Mål: B 69,6 x H 69,6 x D 1,2 cm
 • Materiale: 12 mm lakeret MDF
 • Designer: Peter J. Lassen
 • Mærke: Montana Furniture

Ulemper

 • Dyr model

Købsguide til magnettavle  

Der er mange gode valg, når det kommer til en magnettavle. Det gælder uanset om det er til hjemmet eller i en professionel sammenhæng. Derfor kan det også være lidt svært at finde rundt i, hvad man skal kigge efter. Herunder får du en købsguide, som kan hjælpe med at indsnævre dine muligheder. På den måde kan du nemmere vælge den helt rigtige magnettavle til dine behov. 

Hvad skal din magnettavle kunne?

Det kan være, at du har nogle krav til, hvad din magnettavle skal kunne. Er det eksempelvis nok, at den bare er modtagelig overfor magneter? Du kan på markedet finde magnettavler med en masse smarte egenskaber, som du vil kunne nyde godt af. 

Eksempelvis kan du finde magnettavler, som du kan skrive på med whiteboard tusser, men det kan også være, at du gerne vil have en magnettavle med mulighed for lås på eller en magnettavle med nøgleholder. Det er helt okay at have krav til din magnettavle, da den mest af alt er til for at gøre det nemmere for dig at have overblik. Kravet kan også komme an på, hvor magnettavlen skal hænge. Der kan være forskel på, om den skal hænge over et smart væghængt skrivebord på hjemmekontoret eller blot pynte i stuen.

Det kan også være, at I som familie ønsker et overblik over den travle hverdag, og her er en magnettavle med ugedage et oplagt valg. På en sådan tavle kan der være plads til at notere børnenes fritidsaktiviteter såvel som dine egne aftaler. Det kan give en nødvendig oversigt, hvilket kan føre til mindre stress.

Det skal du kigge efter, når du køber din magnettavle

Der findes forskellige typer af magnettavler. De mest populære er whiteboards, opslagstavler, og glastavler. De har hver nogle lidt forskellige ting du bør være opmærksom på, når du skal købe tavlen

Whiteboard magnettavle – Hvis du vil købe et whiteboard, så bør du holde øje med overfladen på tavlen, rammens kvalitet samt hvordan den bør hænges op, og hvor stabil ophængningen er. 

Opslagstavle – Når du vil købe en opslagstavle, så kan det også være relevant at kigge efter, hvordan tavlen skal hænges op, og hvordan rammen er fremstillet. Hvis opslagstavlen skal hænge et offentligt sted, så kan det også være værd at undersøge, om den er mere brandsikker end andre modeller.

Glas magnettavle – Ligesom whiteboards og opslagstavler, så er ophænget også værd at undersøge på en glastavle. Derudover kan du også undersøge glastykkelsen, da tykkere glas ofte betyder bedre kvalitet.

Den professionelle eller billige model?

Du kan også inden købet gøre dig nogle overvejelser om, hvilken prisklasse din magnettavle skal være i. Fordelene ved en professionel magnettavle er blandt andet, at den ofte holder længere end billigere modeller. Det vil også være nemmere at tørre whiteboardtus af magnettavlen, til gengæld kan det være en dyr affære. En billigere model gør ikke lige så ondt i pungen, og det kan være en god mulighed, hvis børn også skal benytte tavlen. Det er blot nogle af de fordele og ulemper ved professionelle og billigere magnettavler. I sidste ende er det dog op til personlig præference, hvad der er den bedste løsning til det individuelle formål. 

Hvad er en magnetisk glastavle?

Der findes flere forskellige typer af magnettavler, og en af dem er en magnetisk glastavle. Det er næsten som et whiteboard, men i et stærkt materiale og med et stilrent look. Mange glastavler bliver lavet ved, at malet glas bliver sat på en plade af lamineret stål. Vi håber, det gav en smule afklaring på spørgsmålet, hvad en magnetisk glastavle er. 

Sådan monterer du din magnettavle

Det er vigtigt, at din magnettavle er godt monteret, for ellers kan du risikere, at den ryger ned og går i stykker eller rammer nogen. Det er dog ikke svært at montere magnettavlen, du skal bare følge disse simple trin:

 1. Afmål hvilken højde du ønsker din tavle i. Du kan enten gøre det fra loftet og ned, eller du kan måle, hvor højt det skal være i forhold til dine møbler såsom dit hjørneskrivebord på kontoret.
 2. Brug en hammer og søm til at markere, hvor hullerne er.
 3. Hold tavlen op, og slå derefter sømmene i. Hold øje med, om det er lige og sørge for at tjekke godt efter, at magnettavlen sidder fast. 
 4. Tilføj magneter, noter, postkort eller andet til din magnettavle

Når du skal sætte din magnetiske tavle op, så er det en god idé at have et ekstra sæt hænder klar, hvis du skal hænge en stor magnettavle op eller vil bruge nogle ekstra øjne til at tjekke, at den hænger rigtigt. Du kan også personliggøre din tavle med magnetisk maling. Det er gode tips til at montere en magnettavle

FAQ

🤔 Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber en magnettavle?

Det vigtigste, du skal overveje, er, hvilken type magnettavle, du ønsker, og om den skal have nogle specifikke egenskaber til det formål, du skal bruge den til. Det kan være egenskaber såsom mulighed for at skrive på tavlen eller muligheden for at kunne låse magnettavlen inde.

🧐 Hvordan monterer og sikrer jeg magnettavlen til væggen?

Det vil oftest være anbefalet at bruge hammer og søm eller skruer til at montere magnettavlen til væggen. Det er dog altid en god idé at følge instruktionerne, som følger med den magnettavle, du har købt. 

🧐 Hvad er forskellen på et magnetisk og et ikke magnetisk whiteboard?

Et magnetisk whiteboard er, ligesom navnet antyder, magnetisk. Det vil sige, at du både kan hænge papirer på tavlen med magneter og skrive på det samtidigt. Et ikke magnetisk whiteboard kan du stadig skrive på, men du kan ikke hænge magneter på det. 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar