Den danske sommer er bedst, når solen skinner og himlen er blå. Men for at kunne nyde det gode vejr hele dagen, er det vigtigt med en ordentlig parasol, som kan give skygge og en tiltrængt, sval pause fra den skarpe sol. En haveparasol er desuden uundværlig at have til de mange hyggelige måltider i haven, på terrassen eller altanen i sommerhalvåret.  

Vi har skævet til forskellige tests og anmeldelser for at give dig det fulde overblik, og hvad end du er på udkig efter en stor haveparasol, en med mange funktioner eller blot en billig haveparasol, så kan du finde den her. Til sidst i denne artikel hjælper vi dig til, hvordan du finder den bedste haveparasol til dine behov. Læs med her og bliv klogere, inden du køber.

Madison Flores – Tesvinder

Madison Flores

Testresultater 

Spørger du forbrugerne, så er Madison Flores blandt de absolut bedste haveparasoller, der findes i dag. På Bol.com kvitterer forbrugerne med en imponerende score på hele 4,8/5 stjerner, og de nævner primært den robuste struktur, de slidstærke materialer og det flotte design. 

Om ”Madison Flores”

Madison Flores er en stor og elegant haveparasol med en ottekantet baldakin på 300 cm i diameter. Stangmaterialet er aluminium og ribberne er lavet af stål. Det hele har fået en elegant pulverlakeret finish, så parasollen fremstår moderne, slank og robust på samme tid. 

Denne haveparasol har en praktisk vippefunktion, et nemt rotationssystem og åbnes og lukkes let med det ergonomiske håndsving. Dugen er lavet af 100 % polyester, som er PA-behandlet, hvilket gør den særligt modstandsdygtig over for vand og snavs, og samtidig gør den mere farvefast. Her er der tale om en grøn haveparasol, men en ekstra fordel ved denne model er, at den fås i mange forskellige farver, så du kan vælge den variant, som passer bedst til din have eller terrasse. Sidst men ikke mindst er prisen utroligt beskeden i forhold til funktioner og kvalitet, hvilket er afgørende for, at netop denne haveparasol er testvinder. 

Udvalgte specifikationer for denne haveparasol:

 • Testvinder
 • Populær blandt forbrugerne
 • Dug af 100 % PA-behandlet polyester
 • Stel af aluminium og stål
 • Vandafvisende og farvefast
 • Vippefunktion og nemt håndsving
 • Måler 300 cm x 258 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Napoli parasol – bedst til prisen

Napoli parasol

Testresultater 

På tværs af mere end 80 anmeldelser, vurderer forbrugere denne haveparasol til 4,4/5 stjerner på Coop.dk. De nævner hovedsageligt, at den er let at betjene og ser overraskende godt ud i forhold til det beskedne prismærke. 

Om ”Napoli parasol”

Leder du efter en haveparasol, og har du et lille budget, så er Napoli parasollen et virkelig godt bud. Her får du nemlig utroligt meget produkt for pengene og bliver hurtigt klar til sommerens varmeste dage. Denne haveparasol har en stang, som er udformet i aluminium og en dug fremstillet i polyester. Begge dele er slidstærke og langtidsholdbare materialer, som er gode til at stå imod det – sommetider skuffende – danske sommervejr. 

Napoli er designet med praktisk udluftning øver på baldakinen, som gør, at vindstød suser gennem her og ikke slider så meget i parasollen. Derudover har denne haveparasol både krank og vippefunktion, så du let kan tilpasse og flytte rundt på parasollen, som du ønsker. Den måler hele 300 cm i diameter og er 250 cm i højden. Parasolfod skal købes separat, men alt i alt en fantastisk parasol til prisen. 

Udvalgte specifikationer for denne haveparasol: 

 • Bedst til prisen 
 • Utroligt meget parasol for pengene 
 • Eftertragtet blandt forbrugere 
 • Udformet i aluminium og polyester 
 • Krank og vippefunktion 
 • Måler 300 cm x 250 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Fatboy Stripesol parasol – Premium valg

Fatboy Stripesol parasol

Testresultater 

Fatboy Stripesol haveparasol er mere end almindelig populær blandt forbrugerne. Faktisk får netop denne model 5/5 stjerner på Google reviews, og særligt roses byggekvalitet, robusthed og det flotte design. 

Om ”Fatboy Stripesol”

Fatboy Stripesol er velegnet til dig, som ikke ønsker at gå på kompromis, men vil have en parasol, der er både holdbar, funktionel og flot. Rammen er udformet i metal, dugen er lavet i slidstærkt polyester, og selve åbnings- og lukningsfunktionen er lavet med et smart snoresystem, som gør haveparasollen nem at håndtere for alle. 

Denne haveparasol leveres desuden med et praktisk cover, så du kan passe ekstra godt på din haveparasol i mange år fremover. Dette betræk kan desuden maskinvaskes. Som noget ganske attraktivt, så medfølger der parasolfod ved køb af denne haveparasol, så du ikke efterfølgende skal ud og finde en, som passer. Fatboy Stripesol er en utroligt stabil og robust haveparasol, som tåler kraftige vindstød. Det lille karakteristiske Fatboy-flag på toppen angiver desuden vindretningen. 

Som en ekstra detalje passer denne haveparasol ned i Fatboy Formitable XL, så du på den måde kan have et lækkert og praktisk havesæt. Parasoldugen er rund og måler 350 cm i diameter, og inklusive foden måler parasollen 280 cm i højden. 

Udvalgte specifikationer for denne haveparasol: 

 

 • Premium valg
 • Luksus haveparasol fra Fatboy
 • Udformet i metal med rund dug af polyester
 • Robust og slidstærk
 • Smart og praktisk snoresystem
 • Cover og parasolfod medfølger
 • Måler 350 cm i diameter og 280 cm i højden

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Madison parasol Asymmetric Sideway – perfekt til rektangulære borde

Madison parasol Asymmetric Sideway

Om ”Madison parasol Asymmetric Sideway” 

Forbrugerne er ganske vilde med netop denne haveparasol og kvitterer med imponerende 4,4/5 stjerner på Google reviews. Særligt nævnes det, at den er let at bruge og ser godt ud. 

Hvis du er på udkig efter en lidt anderledes haveparasol, som kan give skygge over rektangulære borde, så er denne model fra Madison et virkelig godt bud. Det er et skønt alternativ til en hængeparasol, og den fremstår elegant med et slankt og robust stel, der vil komplimentere en moderne udendørs indretning. 

Selve stangen er udformet i aluminium, mens ribbematerialet er stål. Stellet har en pulverlakeret finish, som fremstår moderne og diskret på samme tid. Parasoldugen er lavet af 100 % polyester, som har en smart PA-belægning. Denne belægning gør både parasollen vandafvisende og betyder, at den er farvefast i mindst 2000 solskinstimer. 

Parasollen åbnes nemt med det brugervenlige håndsving, og når først den er slået op giver den en UV-beskyttelse på mere end 50. Den måler 360 cm i længden, 220 cm i bredden og 270 cm i højden. Parasolfod skal købes separat. 

 Udvalgte specifikationer for denne haveparasol: 

 • Gennemtænkt design der er perfekt til rektangulære bord
 • Gode brugeranmeldelser 
 • Stel udformet i stål og aluminium
 • Baldakinen har PA-belægning, som gør den vandtæt og farvefast
 • UV-beskyttelsesfaktor 50+ 
 • Måler 360 x 220 x 270 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Skagerak Catania – dansk design når det er bedst

Skagerak Catania

Om ”Skagerak Catania”

Elegant, praktisk, yndefuld, smuk, gedigent håndværk. Det er blot nogle af de ord, som forbrugere anvender til at beskrive denne haveparasol. Modellen inkasserer da også imponerende 4,8/5 stjerner på Google reviews.

Tilbage i 2005 skiftede danske Trip Trap navn til Skagerak. Det er deres designlinje dog langt fra blevet ringere af, og denne Skagerak Catania parasol er et herligt eksempel på, hvordan skandinavisk design er tidløst og uimodståeligt flot – selv når der er tale om en haveparasol. 

Skagerak Catania er en smuk, sekskantet parasol med en diameter på 270 cm. Selve stellet (stang og ribber) er fremstillet i Meranti træ fra Indonesien, mens den fine dug er fremstillet i polyester. Catania parasollen har et simpelt snoretræk for at åbne og lukke parasollen, hvilket er både intuitivt og nemt at bruge. Desuden tilføjer det ekstra charme til det i forvejen fine, traditionelle design. 

Udvalgte specifikationer for denne haveparasol:

 • Æstetisk lækker model fra danske Skagerak (Trip Trap)
 • Flotte brugeranmeldelser 
 • Fremstillet i meranti træ og polyester 
 • Enkelt snoretræk 
 • Måler 270 cm x 250 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Shanghai parasol – simpel, funktionel og prisvenlig

Shanghai parasol

Om ”Shanghai parasol”

Her er der igen tale om en sand brugerfavorit. Kunderne på Coop kvitterer med 4,2/5 stjerner og fremhæver særligt, at denne haveparasol har gode funktioner, er nem at bruge og er uovertruffen til prisen. En god haveparasol behøver nemlig hverken at være kompleks eller meget dyr. Det er Shanghai parasollen et rigtigt godt eksempel på. 

Den er udformet i simple, men robuste materialer, så du kan være sikker på at få glæde af modellen flere sæsoner. Stellet er udformet i aluminium, og selve dugen er lavet af polyester, som er en menneskeskabt tekstilfiber, der særligt er kendt for sin slidstyrke og modstandsdygtighed over for vind og vejr, og som tørrer hurtigt, hvis det bliver vådt. 

Shanghai parasollen er designet med praktisk udluftning på toppen af dugen, så vind let kan passere igennem uden at rykke for meget i selve parasollen. Når du skal åbne og lukke den, kan du anvende den intuitive og brugervenlige krank. Derudover har denne parasol en skøn vippefunktion, som gør den nem at tilpasse i løbet af dagen, når solen bevæger sig over himlen. Parasollen måler 248 cm i højden, og den runde dug har en fin diameter på 270 cm. Alt i alt en skøn, funktionel og simpel haveparasol til en virkelig god pris. 

Udvalgte specifikationer for denne haveparasol: 

 • Simpel og funktionel 
 • Flot design 
 • Gode brugeranmeldelser 
 • Udformet i polyester og aluminium 
 • Krank og vippefunktion
 • Måler 248 cm x 270 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Madison Sun Wave – det bedste valg til altanen

Madison Sun Wave

Om ”Madison Sun Wave”

Forbrugerne er intet mindre end begejstrede for denne model og giver en gennemsnitlig rating på 4,5/5 stjerner på Google reviews. De fremhæver særligt, hvor alsidig netop denne model er. 

Her er tale om et absolut pletskud fra Madison, som i denne omgang brillerer med en haveparasol, som også fungerer perfekt på altanen eller terrassen. Hvis du ønsker dette, bør du sætte parasollen direkte på din altankant med en smart altanklemme (købes separat). 

Madison Sun Wave er fremstillet med en stang af aluminium og ribber af stål, som begge fremstår i en pulverlakeret finish. Den har over 80 forskellige indstillinger, så du nemt kan skræddersy din oplevelse udendørs, som du ønsker. Det vil give mange muligheder for at tilpasse parasollen i løbet af dagen, og når vejret ændrer sig. For eksempel kan Madison Sun Wave også anvendes som vindskærm, hvilket vil være rart på de mere blæsende dage over sommeren. 

Parasolbaldakinen er lavet af 100 % polyester med PA-belægning, som gør den farvefast og lidt vandafvisende. Parasollen måler 270 cm i længden, 150 cm i bredden og 240 cm i højden. Parasolfod medfølger ikke. 

Udvalgte specifikationer for denne haveparasol: 

 • Perfekt til altanen 
 • Populær blandt forbrugere 
 • Smart altanklemme kan tilkøbes 
 • Stel af stål og aluminium 
 • Dug af polyester med PA-belægning 
 • Måler 270 x 150 x 240 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

LECO Oval parasol – praktisk til store forsamlinger

LECO Oval parasol

Om ”LECO Oval” 

Forbrugerne roser denne haveparasol og kvitterer med en gennemsnitlig vurdering på 3,7/5 stjerner på Amazon. Særligt fremhæves haveparasollens gode brugervenlighed, praktikalitet og funktionalitet samt den attraktive pris. 

Her er der for alvor tale om en stor haveparasol, som virkelig er gennemtænkt til de større forsamlinger. Den ovale facon på dugen gør parasollen optimal at have stående mellem to siddearrangementer, så alle kan sidde behageligt i skygge under bare en enkelt parasol. 

På trods af den store dug, så er denne parasol ganske nem at slå op og ned. Det ergonomiske håndsving er let af bruge for alle, og parasollen fylder overraskende lidt, når den er slået ned. Stellet til denne haveparasol er fremstillet i aluminium, som er et let men robust materiale. Selve parasoldugen er lavet i polyester, som er et stærkt og holdbart stof. Oval fra LECO måler 270 cm i bredden og 460 cm i længden. Parasolfod skal købes separat. 

Udvalgte specifikationer for denne haveparasol: 

 • Ideel til større forsamlinger
 • Rektangulært design, der kan give skygge til flere 
 • Brugervenligt og funktionelt håndsving 
 • Udformet i aluminium og polyester 
 • Måler 270 cm x 460 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Testkilder

For at kunne udarbejde denne oversigtsartikel, har vi skævet til forskellige tests og anmeldelser, som andre har foretaget. Tests og anmeldelser er fundet på hjemmesider fra forskellige lande, hvilket har været afgørende for, at vi kunne bringe et holistisk billede af markedet for haveparasoller i dag. Vi har valgt særligt at kigge på brugeranmeldelser, da det ofte er her, man for alvor hører sandheden om produkter af de helt almindelige mennesker, som anvender dem til daglig. Herunder kan du se de primære kilder, som har bidraget med viden og brugeranmeldelser til udarbejdelsen af denne artikel.

Google Reviews: Google Reviews er et relativt nyt tiltag, hvor Google simpelthen angiver en gennemsnitlig score (fra 1 til 5) for et givent produkt, samt anmeldertekst til hver enkelt anmeldelse. Disse stjerneklassifikationer repræsenterer aggregerede vurderings- og gennemgangsdata for produktet samlet fra flere kilder inklusive forhandlere, redaktionelle websteder og forbrugere. En stor fordel ved Google Reviews er, at du får indblik i anmeldelser fra netbutikker på tværs af lande. 

Amazon: Amazon er blandt de største forhandlere af forbrugervarer i dag, og produkter sælges gennem Amazon på tværs af hele kloden. Det har været særligt brugbart for at finde ud af, hvordan haveparasoller bliver vurderet af kunder i forskellige lande. Vi har blandt andet kigget på amazon.com og amazon.co.uk. 

Sådan vælger du den rette haveparasol

En haveparasol er næsten uundværlig over sommeren, men du bør være omhyggelig, når du vælger din model, så den passer til dine behov og din livsstil. For at finde den rigtige, bør du gøre dig følgende overvejelser: 

  • Hvor stor skal den være? 
   • Det er selvfølgelig essentielt, at du vælger en haveparasol, der er tilpas stor til dit tiltænkte formål. Leder du blot efter en diskret parasol til dig selv, som kan gøre det mere behageligt at ligge ude og læse på terrassen, eller søger du en stor haveparasol, der kan skygge for hele familien, når I spiser frokost i sommerferien? Til sidstnævnte kan en haveparasol på 3×3 m ofte være et godt valg, da denne størrelse haveparasol er stor nok til at skygge over større siddearrangementer.
  • Hvor skal den bruges?
   • I samme tråd bør du selvfølgelig tænke over, hvor parasollen skal bruges. Her menes særligt, hvilken størrelse udeareal og under hvilke vejrforhold. Skal du bruge en haveparasol til en terrasse eller altan, er du selvfølgelig nødt til at sikre dig, at der er plads til skærmen, når den er udslået. Til gengæld vil der typisk være mere vindstille på en terrasse eller altan, så du kan vælge en lidt mindre robust model. Skal haveparasollen derimod stå i en mere åben have, har du ofte mulighed for at vælge en stor model, men bør også tænke på at anskaffe én, som er mere modstandsdygtig over for hårde vindstød.  
  • Skal den have særlige funktioner eller udseende?
   • Som du kan se i denne oversigt, findes der i dag utroligt mange forskellige former, farver og funktioner. For eksempel er en parasol med vippefunktion og krank lettere at håndtere for mange. Derudover kan det være smart at vælge en haveparasol, hvor der følger overtræk med, så du kan sikre dig, at den holder længere. Tænk også gerne over, om du ønsker en særlig farve eller mønster. Mange haveparasoller er bare hvide eller sorte, men det kan også være spændende og festligt at vælge en rød eller grøn haveparasol. Særligt hvis du har fine planter og buske omkring din terrasse, kan en haveparasol i grøn være ganske komplementær. 
  • Hvad er dit budget?
   • En haveparasol kan virke som en stor udgift, men det behøver det ikke at være. Faktisk kan du sagtens finde en billig haveparasol, som er glimrende til formålet, hvis du ellers ikke stiller for høje krav. Hvis dit budget er lille, kan du holde øje med tilbud og kampagner online, som typisk vil betyde en væsentligt reduceret pris. På den måde kan du i stedet bruge de sparede penge på solcreme, lækker grillmad eller en god bog til sommerferielæsningen. 

Vi håber, at du med denne testoversigt er blevet klogere på, hvilke haveparasoller der er bedst at holde øje med i disse år. Samtidig håber vi, at du er blevet inspireret til at finde netop den haveparasol, der passer til din livsstil.

Denne side er anmeldt af: Mark K. Schou Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar