Den danske sommer er bedst, når solen skinner og himlen er blå. Men for at kunne nyde det gode vejr hele dagen, er det vigtigt med en ordentlig parasol, som kan give skygge og en tiltrængt, sval pause fra den skarpe sol. En haveparasol er desuden uundværlig at have til de mange hyggelige måltider i haven, på terrassen eller altanen i sommerhalvåret.  

Vi har skævet til forskellige tests og anmeldelser for at give dig det fulde overblik, og hvad end du er på udkig efter en stor haveparasol, en med mange funktioner eller blot en billig haveparasol, så kan du finde den her. Til sidst i denne artikel hjælper vi dig til, hvordan du finder den bedste haveparasol til dine behov. Læs med her og bliv klogere, inden du køber.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Outfit Tage – Populær blandt danskerne

Outfit Tage - haveparasol

Om Outfit Tage

Tage parasollen fra Outfit har et klassisk design med integreret solcelle og LED-lys. LED-belysningen tilføjer designet en ny funktion, samtidig med at det bliver ekstra stilfuldt. Lad det lyse terrassen op i aftentimerne, og skab en hyggelig atmosfære.Den diskrete solcelle er at finde i designets top. LED-lys er placeret i 7 parasolarme. Det kan betjenes manuelt via en kontakt i et hjørne af parasollen, som har tænd/sluk-funktion.Nyd godt af behagelig skygge på terrassen med denne store hængeparasol. Den har en diameter på hele 3 meter og en højde på 250 centimeter.Modellen har en tidløs sort farve, der blandt andet står flot i kontrast til en klassisk træterrasse. Den sorte dug er af kraftigt polyester af høj kvalitet, som er et holdbart materiale, der er let at rengøre.Tage parasollen er med krank, som giver den et flot visuelt udtryk uden synlige hejsesnore. Vindhul sørger for god ventilation.Designet er med smart drejesokkel og 360°-system, som gør det let for dig at dreje og justere parasollen, alt efter hvor solen befinder sig i forhold til dig. Tage er også nem at slå sammen, så den fylder minimalt. Det er en fordel, da modellen er en hængeparasol, som bør være slået sammen i blæsevejr.Vær opmærksom på, at Outfit Tage leveres uden parasolfod. Der kan tilkøbes et overtræk for yderligere beskyttelse af designet.

Outfit Tage vs. markedet

Tage parasollen fra Outfit er ofte valgt af forbrugerne og har vundet stor popularitet hos den danske forhandler Frishop. Det kan have sammenhæng med, at modellens klassiske design taler til mange, samtidig med at det er tilført unikke og innovative funktioner. Tage adskiller sig især fra andre modeller på markedet på to måder. Dels har dens top indbygget solcelle, og dels har den moderne LED-belysning integreret i ribberne, som giver den en ekstra funktion på terrassen.

Udvalgte specifikationer for denne haveparasol:

 • Populær blandt forbrugerne
 • LED-lys i parasollens ribber 
 • Indbygget diskret solcelle
 • Klassisk sort design
 • Kraftig polyesterdug
 • Måler Ø300 x H: 202 cm

Madison Flores

Madison Flores

Oversigt 

Spørger du forbrugerne, så er Madison Flores blandt de absolut bedste haveparasoller, der findes i dag. På Bol.com kvitterer forbrugerne med en imponerende score på hele 4,8/5 stjerner, og de nævner primært den robuste struktur, de slidstærke materialer og det flotte design. 

Om ”Madison Flores”

Madison Flores er en stor og elegant haveparasol med en ottekantet baldakin på 300 cm i diameter. Stangmaterialet er aluminium og ribberne er lavet af stål. Det hele har fået en elegant pulverlakeret finish, så parasollen fremstår moderne, slank og robust på samme tid. Denne haveparasol har en praktisk vippefunktion, et nemt rotationssystem og åbnes og lukkes let med det ergonomiske håndsving. Dugen er lavet af 100 % polyester, som er PA-behandlet, hvilket gør den særligt modstandsdygtig over for vand og snavs, og samtidig gør den mere farvefast. Her er der tale om en grøn haveparasol, men en ekstra fordel ved denne model er, at den fås i mange forskellige farver, så du kan vælge den variant, som passer bedst til din have eller terrasse. Sidst men ikke mindst er prisen utroligt beskeden i forhold til funktioner og kvalitet, hvilket er afgørende for, at netop denne haveparasol er testvinder. Udvalgte specifikationer for denne haveparasol:

 • Populær blandt forbrugerne
 • Dug af 100 % PA-behandlet polyester
 • Stel af aluminium og stål
 • Vandafvisende og farvefast
 • Vippefunktion og nemt håndsving
 • Måler 300 cm x 258 cm
this is ere

VidaXL Fritstående Markise – perfekt til den hyggelige havefest

VidaXL Fritstående Markise

Om “VidaXL Fritstående Markise”

Her er der ikke tale om en haveparasol i traditionel forstand, men i stedet en aflang markise fra VidaXL. Markisen er perfekt til dig, der gerne inviterer venner eller familie til sammenkomst og hygge i haven eller på terrassen, og har brug for mere skygge end en almindelig haveparasol kan tilbyde. Markisen er fritstående, hvilket vil sige at den kan stå hvor som helst, så længe at underlaget er rimelig jævnt, da markisen har to fødder.Markisen har en flot og neutral creme-farve, mens stellet er fint og hvidt. Designet i sig selv er både elegant og traditionelt i forhold til, hvad vi forventer af en rigtig markise. Markisen er fremstillet i vejrbestandigt, imprægneret polyester, som du roligt kan lade dine gæster søge tilflugt under, hvad enten det er for solens stråler eller en pludselig regnbyge. Det pulverlakerede aluminiumsstel er ligeledes både robust og vejrbestandigt.Markisen måler hele 3 x 4 meter og er dermed noget større end de fleste haveparasoller. Den kan bruges enten til at holde dine gæster tørre og ude af solen, eller eventuelt mad eller ting, som du har flyttet med ud på terrassen. Du kan altså også bruge markisen til eksempelvis at holde gavebordet tørt til en fødselsdag, konfirmation eller endda et hyggeligt havebryllup. Markisen er nem at slå sammen, når den ikke længere skal bruges, og fylder derefter meget lidt. Prisen ligger på et fint mellemniveau og er bestemt helt fair for en praktisk løsning til den ikke-overdækkede terrasse eller græsplæne.

Udvalgte specifikationer for denne haveparasol:

 • Smart, dobbeltsidet havemarkise
 • Fritstående, egnet til fladt underlag
 • Nem at slå ud eller klappe sammen
 • Vandtæt og vejrbestandig
 • Flot og klassisk design
 • Cremefarvet med hvidt stel
 • Sejl i imprægneret polyester
 • Populær hos forhandleren
 • Stel af pulverlakeret stål
 • Måler 3 x 4 x 2,6 m (L x B x H)
this is ere

Hyde Luxe Hængende Parasol – lækkert og moderne design til den elegante terrasse

Hyde Luxe Hængende Parasol

Om ”Hyde Luxe Hængende Parasol”

Hos TrendyLiving fås denne super skønne parasol fra Cane-Line. Parasollen har et virkelig smart og moderne look og passer sig især til den flotte, elegante og velholdte have og terrasse, hvor den virkelig kan ses og få lov at vise sig frem. Parasollen er yderst populær hos TrendyLiving og det er slet ikke svært at se, hvorfor denne flotte, firkantede parasol er nem at falde for. Parasollens hængende baldakin giver den et spændende og unikt look, som samtidig er både holdbart og funktionelt.Hyde Luxe parasollen kan selvfølgelig nemt roteres, så du kan nyde din have eller terrasse, uanset tidspunkt på dagen. Parasollens polyesterdug beskytter nemt mod alle solens skadelige UV-stråler, men er ikke regntæt. Til gengæld findes der et cover, som passer til modellen. Linket findes i beskrivelsen og coveret kan tilkøbes på samme side. Parasollen sælges inklusiv fire stenfliser á 25 kilo, som kan bruges til at holde parasollens fod på plads. Det anbefales dog ikke, at man lade sin parasol være slået ud under kraftig vind.Hyde Luxe hængende parasol måler 300 x 300 x 253 cm og har en stærk dug fremstillet i polyester, samt et godt, solidt stel i aluminium. Både stellet og dugen har en flot og elegant antracitgrå farve, men dugen sælges også i andre farver til dig, der ønsker lidt mere farve og spræl på terrassen, eller har et helt specielt design i tankerne for din have. Alt i alt en flot og elegant parasol, hvor man dog også betaler for det flotte design.

Udvalgte specifikationer for denne haveparasol:

 • Flot og moderne haveparasol
 • Unik hængende baldakin som giver spændende look
 • Kan roteres efter behov
 • Måler 300 x 300 x 253 cm (B x L x H)
 • 100% solution dyed polyester
 • Stel i robust aluminium
 • Kommer inklusiv 4 x 25 kilo stenfliser
 • Cover kan tilkøbes

Fatboy Stripesol parasol – Premium valg

Fatboy Stripesol parasol

Oversigt

Fatboy Stripesol haveparasol er mere end almindelig populær blandt forbrugerne. Faktisk får netop denne model 5/5 stjerner på Google reviews, og særligt roses byggekvalitet, robusthed og det flotte design. 

Om ”Fatboy Stripesol”

Fatboy Stripesol er velegnet til dig, som ikke ønsker at gå på kompromis, men vil have en parasol, der er både holdbar, funktionel og flot. Rammen er udformet i metal, dugen er lavet i slidstærkt polyester, og selve åbnings- og lukningsfunktionen er lavet med et smart snoresystem, som gør haveparasollen nem at håndtere for alle. Denne haveparasol leveres desuden med et praktisk cover, så du kan passe ekstra godt på din haveparasol i mange år fremover. Dette betræk kan desuden maskinvaskes. Som noget ganske attraktivt, så medfølger der parasolfod ved køb af denne haveparasol, så du ikke efterfølgende skal ud og finde en, som passer. Fatboy Stripesol er en utroligt stabil og robust haveparasol, som tåler kraftige vindstød. Det lille karakteristiske Fatboy-flag på toppen angiver desuden vindretningen. Som en ekstra detalje passer denne haveparasol ned i Fatboy Formitable XL, så du på den måde kan have et lækkert og praktisk havesæt. Parasoldugen er rund og måler 350 cm i diameter, og inklusive foden måler parasollen 280 cm i højden. Udvalgte specifikationer for denne haveparasol: 

 • Premium valg
 • Luksus haveparasol fra Fatboy
 • Udformet i metal med rund dug af polyester
 • Robust og slidstærk
 • Smart og praktisk snoresystem
 • Cover og parasolfod medfølger
 • Måler 350 cm i diameter og 280 cm i højden

Skagerak Catania – dansk design når det er bedst

Skagerak Catania

Om ”Skagerak Catania”

Elegant, praktisk, yndefuld, smuk, gedigent håndværk. Det er blot nogle af de ord, som forbrugere anvender til at beskrive denne haveparasol. Modellen inkasserer da også imponerende 4,8/5 stjerner på Google reviews.Tilbage i 2005 skiftede danske Trip Trap navn til Skagerak. Det er deres designlinje dog langt fra blevet ringere af, og denne Skagerak Catania parasol er et herligt eksempel på, hvordan skandinavisk design er tidløst og uimodståeligt flot – selv når der er tale om en haveparasol. Skagerak Catania er en smuk, sekskantet parasol med en diameter på 270 cm. Selve stellet (stang og ribber) er fremstillet i Meranti træ fra Indonesien, mens den fine dug er fremstillet i polyester. Catania parasollen har et simpelt snoretræk for at åbne og lukke parasollen, hvilket er både intuitivt og nemt at bruge. Desuden tilføjer det ekstra charme til det i forvejen fine, traditionelle design. Udvalgte specifikationer for denne haveparasol:

 • Æstetisk lækker model fra danske Skagerak (Trip Trap)
 • Flotte brugeranmeldelser 
 • Fremstillet i meranti træ og polyester 
 • Enkelt snoretræk 
 • Måler 270 cm x 250 cm

Madison Sun Wave – det bedste valg til altanen

Madison Sun Wave

Om ”Madison Sun Wave”

Forbrugerne er intet mindre end begejstrede for denne model og giver en gennemsnitlig rating på 4,5/5 stjerner på Google reviews. De fremhæver særligt, hvor alsidig netop denne model er. Her er tale om et absolut pletskud fra Madison, som i denne omgang brillerer med en haveparasol, som også fungerer perfekt på altanen eller terrassen. Hvis du ønsker dette, bør du sætte parasollen direkte på din altankant med en smart altanklemme (købes separat). Madison Sun Wave er fremstillet med en stang af aluminium og ribber af stål, som begge fremstår i en pulverlakeret finish. Den har over 80 forskellige indstillinger, så du nemt kan skræddersy din oplevelse udendørs, som du ønsker. Det vil give mange muligheder for at tilpasse parasollen i løbet af dagen, og når vejret ændrer sig. For eksempel kan Madison Sun Wave også anvendes som vindskærm, hvilket vil være rart på de mere blæsende dage over sommeren. Parasolbaldakinen er lavet af 100 % polyester med PA-belægning, som gør den farvefast og lidt vandafvisende. Parasollen måler 270 cm i længden, 150 cm i bredden og 240 cm i højden. Parasolfod medfølger ikke. Udvalgte specifikationer for denne haveparasol: 

 • Perfekt til altanen 
 • Populær blandt forbrugere 
 • Smart altanklemme kan tilkøbes 
 • Stel af stål og aluminium 
 • Dug af polyester med PA-belægning 
 • Måler 270 x 150 x 240 cm
this is ere

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Shanghai parasol – simpel, funktionel og prisvenlig

Shanghai parasol

Om ”Shanghai parasol”

Her er der igen tale om en sand brugerfavorit. Kunderne på Coop kvitterer med 4,2/5 stjerner og fremhæver særligt, at denne haveparasol har gode funktioner, er nem at bruge og er uovertruffen til prisen. En god haveparasol behøver nemlig hverken at være kompleks eller meget dyr. Det er Shanghai parasollen et rigtigt godt eksempel på. Den er udformet i simple, men robuste materialer, så du kan være sikker på at få glæde af modellen flere sæsoner. Stellet er udformet i aluminium, og selve dugen er lavet af polyester, som er en menneskeskabt tekstilfiber, der særligt er kendt for sin slidstyrke og modstandsdygtighed over for vind og vejr, og som tørrer hurtigt, hvis det bliver vådt. Shanghai parasollen er designet med praktisk udluftning på toppen af dugen, så vind let kan passere igennem uden at rykke for meget i selve parasollen. Når du skal åbne og lukke den, kan du anvende den intuitive og brugervenlige krank. Derudover har denne parasol en skøn vippefunktion, som gør den nem at tilpasse i løbet af dagen, når solen bevæger sig over himlen. Parasollen måler 248 cm i højden, og den runde dug har en fin diameter på 270 cm. Alt i alt en skøn, funktionel og simpel haveparasol til en virkelig god pris. Udvalgte specifikationer for denne haveparasol: 

 • Simpel og funktionel 
 • Flot design 
 • Gode brugeranmeldelser 
 • Udformet i polyester og aluminium 
 • Krank og vippefunktion
 • Måler 248 cm x 270 cm

Sun Garden Easy Sun – En favorit blandt forbrugerne

Sun Garden Easy Sun

Om Sun Garden Easy Sun

Easy Sun parasollen fra Sun Garden kan let justeres i talrige positioner. 360 graders sving og 20 låsningspositioner gør designet fleksibelt og konstruktionen unik.Ønsker du en stor og brugervenlig parasol til terrassen, har du her et godt bud. Modellen fra Sun Garden måler 320 centimeter i diameter, så den kan dække hele eller store områder af terrassen. Parasollen fås i mange forskellige farver. Det gør det muligt at finde den i et design, der passer smukt ind i netop dit uderum. Uanset om du er til et farverigt eller mere afdæmpet design, er der en variant til dig. Vælg mellem hele ni farver: sølv, sort, hvid, grå, rød, brun, grøn, blå og gul.Dugens materiale er Polypropylen, som har flere fordele. Ikke mindst er det et vejrbestandigt materiale, da det er både slidstærkt og vandafvisende. Materialet kræver desuden minimal vedligeholdelse og er nemt at vaske rent, så parasollen altid ser præsentabel ud.Parasollen kan på praktisk vis skilles ad. Det gør den nem at håndtere og opbevare, hvis du i perioder ikke ønsker den fremme. Med i købet følger parasolfod.Den tyske producent Sun Garden er en europæisk markedsleder, der har fokus på at skabe produkter, som på samme tid er moderne og klassiske. Netop den beskrivelse passer godt på Easy Sun parasollen.

Sun Garden Easy Sun vs. markedet

Easy Sun fra Sun Garden er en af de større og mere fleksible parasoller på markedet. Den har mange indstillingsmuligheder og er alligevel nem at håndtere for enhver. Parasollen har en unik konstruktion, der sammen med dens vandafvisende materiale højner dens værdi.Parasollen er allerede at finde på et utal af terrasser i Europa, og den er blandt andet populær hos PriceRunner. Her får den 5 ud af 5 stjerner og omtales som ”fremragende” af en tilfreds køber.

Udvalgte specifikationer for denne haveparasol:

 • Ofte valgt af forbrugerne
 • Let at justere i talrige positioner
 • Klassisk og moderne
 • Vandafvisende dugmateriale
 • Fås i flere farver
 • Måler 320 x 320 cm

Napoli parasol – bedst til prisen

Napoli parasol

Oversigt 

På tværs af mere end 80 anmeldelser, vurderer forbrugere denne haveparasol til 4,4/5 stjerner på Coop.dk. De nævner hovedsageligt, at den er let at betjene og ser overraskende godt ud i forhold til det beskedne prismærke. 

Om ”Napoli parasol”

Leder du efter en haveparasol, og har du et lille budget, så er Napoli parasollen et virkelig godt bud. Her får du nemlig utroligt meget produkt for pengene og bliver hurtigt klar til sommerens varmeste dage. Denne haveparasol har en stang, som er udformet i aluminium og en dug fremstillet i polyester. Begge dele er slidstærke og langtidsholdbare materialer, som er gode til at stå imod det – sommetider skuffende – danske sommervejr. Napoli er designet med praktisk udluftning øver på baldakinen, som gør, at vindstød suser gennem her og ikke slider så meget i parasollen. Derudover har denne haveparasol både krank og vippefunktion, så du let kan tilpasse og flytte rundt på parasollen, som du ønsker. Den måler hele 300 cm i diameter og er 250 cm i højden. Parasolfod skal købes separat, men alt i alt en fantastisk parasol til prisen. Udvalgte specifikationer for denne haveparasol: 

 • Bedst til prisen 
 • Utroligt meget parasol for pengene 
 • Eftertragtet blandt forbrugere 
 • Udformet i aluminium og polyester 
 • Krank og vippefunktion 
 • Måler 300 cm x 250 cm

Madison parasol Asymmetric Sideway 

Madison parasol Asymmetric Sideway

Om ”Madison parasol Asymmetric Sideway” 

Forbrugerne er ganske vilde med netop denne haveparasol og kvitterer med imponerende 4,4/5 stjerner på Google reviews. Særligt nævnes det, at den er let at bruge og ser godt ud. Hvis du er på udkig efter en lidt anderledes haveparasol, som kan give skygge over rektangulære borde, så er denne model fra Madison et virkelig godt bud. Det er et skønt alternativ til en hængeparasol, og den fremstår elegant med et slankt og robust stel, der vil komplimentere en moderne udendørs indretning. Selve stangen er udformet i aluminium, mens ribbematerialet er stål. Stellet har en pulverlakeret finish, som fremstår moderne og diskret på samme tid. Parasoldugen er lavet af 100 % polyester, som har en smart PA-belægning. Denne belægning gør både parasollen vandafvisende og betyder, at den er farvefast i mindst 2000 solskinstimer. Parasollen åbnes nemt med det brugervenlige håndsving, og når først den er slået op giver den en UV-beskyttelse på mere end 50. Den måler 360 cm i længden, 220 cm i bredden og 270 cm i højden. Parasolfod skal købes separat.  Udvalgte specifikationer for denne haveparasol: 

 • Gennemtænkt design der er perfekt til rektangulære bord
 • Gode brugeranmeldelser 
 • Stel udformet i stål og aluminium
 • Baldakinen har PA-belægning, som gør den vandtæt og farvefast
 • UV-beskyttelsesfaktor 50+ 
 • Måler 360 x 220 x 270 cm

Madison Parasol Monaco Flex

Madison Parasol Monaco Flex

Om “Madison Parasol Monaco Flex”

Denne haveparasol er utroligt populær på VidaXL, og det er der en helt særlig grund til. Baldakinens innovative design er nemlig ikke kun flot og anderledes at se på, det giver også denne haveparasol en helt unik egenskab. Den åbne struktur tillader en let og som oftest meget velkommen sommerbrise at finde vej gennem parasollen, mens den stadig beskytter mod solens stråler. Den er altså perfekt til dig, som vil placere parasollen i et lettere beskyttet hjørne, der hurtigt kan blive for varmt, hvis parasollen blokerer for meget for vinden.Parasollen er fremstillet i gode, robuste materialer. Selve baldakinen er fremstillet i polyester og har en fin PA-belægning, der gør den tilpas vandafvisende og samtidig sørger for, at stoffet holder på farven i mindst 2000 timers solskin. Parasolfoden, stangen og stellet er lavet af aluminium og stål. Bunden er en helt almindelig krydsbund og skal nok bruge et par sten, hvis det blæser for meget. Parasollen er alt i alt meget fin til prisen, som ligger på et helt fint mellemniveau.Som de fleste moderne parasoller kan denne model fra Madison drejes 360°, hæves eller sænkes med at smart vippesystem, eller den kan vippes bagover med en særlig vippemekanisme, når solen kravler ned på himlen. Parasollen er en skøn allround løsning for dig, som gerne vil have en smart og unik parasol til en fair pris, og som kan se dens flotte design passe ind i din have. Kunderne er fuldt ud tilfredse og har givet parasollen fem ud af fem stjerner på VidaXL.
Udvalgte specifikationer for denne haveparasol:

 • Smart og innovativ ny åben udformning
 • Skygger for solen men tillader en let brise
 • Nem at rotere og flytte rundt
 • Vandafvisende
 • Flot mørkegrå farve
 • Måler 300 x 300 x 262 cm (L x B x H)

LECO Oval parasol

LECO Oval parasol

Om ”LECO Oval” 

Forbrugerne roser denne haveparasol og kvitterer med en gennemsnitlig vurdering på 3,7/5 stjerner på Amazon. Særligt fremhæves haveparasollens gode brugervenlighed, praktikalitet og funktionalitet samt den attraktive pris. Her er der for alvor tale om en stor haveparasol, som virkelig er gennemtænkt til de større forsamlinger. Den ovale facon på dugen gør parasollen optimal at have stående mellem to siddearrangementer, så alle kan sidde behageligt i skygge under bare en enkelt parasol. På trods af den store dug, så er denne parasol ganske nem at slå op og ned. Det ergonomiske håndsving er let af bruge for alle, og parasollen fylder overraskende lidt, når den er slået ned. Stellet til denne haveparasol er fremstillet i aluminium, som er et let men robust materiale. Selve parasoldugen er lavet i polyester, som er et stærkt og holdbart stof. Oval fra LECO måler 270 cm i bredden og 460 cm i længden. Parasolfod skal købes separat. Udvalgte specifikationer for denne haveparasol: 

 • Ideel til større forsamlinger
 • Rektangulært design, der kan give skygge til flere 
 • Brugervenligt og funktionelt håndsving 
 • Udformet i aluminium og polyester 
 • Måler 270 cm x 460 cm

Haveparasol – Den perfekte parasol til udendørs ophold

Haveparasollen er et uundværligt møbel til have og terrasse, der beskytter mod solens skarpe stråler og skaber en behagelig skygge på varme sommerdage. Med sin robuste konstruktion og holdbare materialer er haveparasollen den perfekte løsning til udendørs ophold.

En varianter af haveparasoller findes på markedet – fra de klassiske midterstangmodeller til de mere moderne hængeparasoller, der er monteret på en arm, der kan drejes og vippes efter behov. Hængeparasollen er ideel til mindre have eller terrasser, der kan have svært ved at rumme en traditionelle parasol. Den er også praktisk til udendørs spisning, da den ikke hindrer begrænset bevægelse omkring bordet.

Testkilder

For at kunne udarbejde denne oversigtsartikel, har vi skævet til forskellige tests og anmeldelser, som andre har foretaget. Tests og anmeldelser er fundet på hjemmesider fra forskellige lande, hvilket har været afgørende for, at vi kunne bringe et holistisk billede af markedet for haveparasoller i dag. Vi har valgt særligt at kigge på brugeranmeldelser, da det ofte er her, man for alvor hører sandheden om produkter af de helt almindelige mennesker, som anvender dem til daglig. Herunder kan du se de primære kilder, som har bidraget med viden og brugeranmeldelser til udarbejdelsen af denne artikel.Google Reviews: Google Reviews er et relativt nyt tiltag, hvor Google simpelthen angiver en gennemsnitlig score (fra 1 til 5) for et givent produkt, samt anmeldertekst til hver enkelt anmeldelse. Disse stjerneklassifikationer repræsenterer aggregerede vurderings- og gennemgangsdata for produktet samlet fra flere kilder inklusive forhandlere, redaktionelle websteder og forbrugere. En stor fordel ved Google Reviews er, at du får indblik i anmeldelser fra netbutikker på tværs af lande. Amazon: Amazon er blandt de største forhandlere af forbrugervarer i dag, og produkter sælges gennem Amazon på tværs af hele kloden. Det har været særligt brugbart for at finde ud af, hvordan haveparasoller bliver vurderet af kunder i forskellige lande. Vi har blandt andet kigget på amazon.com og amazon.co.uk. 

Sådan vælger du den rette haveparasol

En haveparasol er næsten uundværlig over sommeren, men du bør være omhyggelig, når du vælger din model, så den passer til dine behov og din livsstil. For at finde den rigtige, bør du gøre dig følgende overvejelser: 

  • Hvor stor skal den være? 
   • Det er selvfølgelig essentielt, at du vælger en haveparasol, der er tilpas stor til dit tiltænkte formål. Leder du blot efter en diskret parasol til dig selv, som kan gøre det mere behageligt at ligge ude og læse på terrassen, eller søger du en stor haveparasol, der kan skygge for hele familien, når I spiser frokost i sommerferien? Til sidstnævnte kan en haveparasol på 3×3 m ofte være et godt valg, da denne størrelse haveparasol er stor nok til at skygge over større siddearrangementer.
  • Hvor skal den bruges?
   • I samme tråd bør du selvfølgelig tænke over, hvor parasollen skal bruges. Her menes særligt, hvilken størrelse udeareal og under hvilke vejrforhold. Skal du bruge en haveparasol til en terrasse eller altan, er du selvfølgelig nødt til at sikre dig, at der er plads til skærmen, når den er udslået. Til gengæld vil der typisk være mere vindstille på en terrasse eller altan, så du kan vælge en lidt mindre robust model. Skal haveparasollen derimod stå i en mere åben have, har du ofte mulighed for at vælge en stor model, men bør også tænke på at anskaffe én, som er mere modstandsdygtig over for hårde vindstød.  
  • Skal den have særlige funktioner eller udseende?
   • Som du kan se i denne oversigt, findes der i dag utroligt mange forskellige former, farver og funktioner. For eksempel er en parasol med vippefunktion og krank lettere at håndtere for mange. Derudover kan det være smart at vælge en haveparasol, hvor der følger overtræk med, så du kan sikre dig, at den holder længere. Tænk også gerne over, om du ønsker en særlig farve eller mønster. Mange haveparasoller er bare hvide eller sorte, men det kan også være spændende og festligt at vælge en rød eller grøn haveparasol. Særligt hvis du har fine planter og buske omkring din terrasse, kan en haveparasol i grøn være ganske komplementær. 
  • Hvad er dit budget?
   • En haveparasol kan virke som en stor udgift, men det behøver det ikke at være. Faktisk kan du sagtens finde en billig haveparasol, som er glimrende til formålet, hvis du ellers ikke stiller for høje krav. Hvis dit budget er lille, kan du holde øje med tilbud og kampagner online, som typisk vil betyde en væsentligt reduceret pris. På den måde kan du i stedet bruge de sparede penge på solcreme, lækker grillmad eller en god bog til sommerferielæsningen. 

Vi håber, at du med denne testoversigt er blevet klogere på, hvilke haveparasoller der er bedst at holde øje med i disse år. Samtidig håber vi, at du er blevet inspireret til at finde netop den haveparasol, der passer til din livsstil.

FAQ

🤔 Hvad er den bedste haveparasol?

Det er op til en selv at bestemme og vurdere, hvilken parasol, der er bedst. Den bedste parasol kan dog vurderes på kvalitet, udseende og materiale. Er parasollen for eksempel lavet af godt og robust træ, kan det holde til en del, og det er dermed en god parasol i god kvalitet.

🧐 Hvad skal jeg kigge efter ved en parasol?

Når du skal på jagt efter den rette parasol, skal du især kigge efter design og kvalitet. Parasollen skal passe til indretningen af din terasse og have, samtidig med, at den er i god kvalitet og kan levere den skygge, du og din familie har behov for.

🤓  Hvilken størrelse parasol har jeg brug for?

Størrelsen på din parasol afhænger af, hvor stor din have og terasse er. Parasollen skal ikke fylde det hele, men den skal heller ikke være så lille, at du og din familie ikke kan sidde under den. For at kende den passende størrelse på parasollen, skal du altså måle op.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar