Du har nok allerede opdaget en af de helt store trends indenfor boligindretning for tiden – nemlig fløjl. Det let skinnende og super bløde stof der giver indretning lige det ekstra pift af luksus, elegance og hygge. Fløjl findes både som tæpper, som betræk til lænestole og sofaer og så selvfølgelig – og måske især – som betræk til puder. 

Puder er altid et hit i indretningen og kan være med til at skabe hygge og bringe farver og fine mønstre ind i hjemmet, ligesom de har en uundværlig, praktisk funktion: at give komfort. Med fløjlspuder får du maksimal komfort på grund af det bløde stof, samtidig med at de bidrager positivt til indretning. Så skal du på jagt efter fløjlspuder, så tag et kig på denne oversigt, hvor vi har fundet 7 puder i fløjlsstof, som kan inspirere dig til dit næste køb. 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Mix og match dine puder

Det er netop i kombinationen af indretningsdetaljer, at der er mulighed for at personliggøre din indretning, og gøre det helt unik. Men det kan godt være svært at finde rundt i, hvad det er, man skal mixe og matche i indretningen for at skabe lige det udtryk, som man er ude efter. Er det et vildt og farverigt hjem, du ønsker, et mere roligt udtryk i lyse nuancer, et feminint udtryk eller måske en mere elegant og glamourøs indretning? Vi har samlet lidt inspiration, så du kan blive klar på at kaste dig ud i at personliggøre dit hjem.

Tone i tone eller kontrast?

Hvis du har én yndlingsfarve, som du ønsker, skal fylde i dit hjem, og være toneangivende for resten af indretningen, så kan det være en rigtig god idé at gå efter tone-i-tone-princippet, når du vælger dine puder. Måske tænker du, at du lige så godt bare kan købe flere i samme farve, men det kan skabe mere spil i indretningen og fremhæve de enkelte farver, hvis du vælger at mixe puder i samme farve, men i forskellige nuancer, i forskelligt materiale og med forskelligt mønster

Hvis du derimod gerne vil skabe en lidt mere kontrastfyldt og måske også en mere farverig indretning, så kan det være en god idé at finde farvekortet, som du lærte om i billedkunst i folkeskolen, frem igen. Det kan nemlig give dig et fingerpeg til, hvilke farver der er gode at matche. 

Du kan også gå efter farver, som er indenfor samme ”klarhed”. Man snakker om, at nogle farver er meget klare i deres udtryk, nogle farver er mere støvede, nogle brændte, nogle er lyse og sarte som pastelfarver. Så hvis du er vild med én af disse typer, så vælg nogle puder, der bevæger sig inden for samme klarhed og skab et ensartet udtryk.

Se også denne artikel på jysk.dk: Indkøberens Favoritter Inden For Boligtekstil

Læs også vores artikel om: Havebænk: De 14 bedste havebænke til haven

FAQ

Hvordan rengør du velur puder?
Du kan rengøre velour puder ved at bruge tekstilrens og skumrens. Rensemidlerne bruges primært til at fjerne pletter fra mad – og drikkevarer. De to rensemidler er også lette og enormt effektive at bruge på lige netop plettede velour puder!
Hvordan kan du vide at fløjl er af god kvalitet?
Du ved som oftest, at fløjl er i god kvalitet, hvis stoffet har et meget blødt materiale, som er nemt at rengøre. En test, du kan lave, hvis du vil finde stoffets kvalitet, er at holde det op i lys – her vil du eksempelvis kunne se blødhed og farveskift.
Hvor mange kastepuder skal være på en sofa?
Antallet af kastepuder på en sofa, kommer helt an på, hvor stor sofaen er, og hvilken slags sofa det er. Er det en lille, fin pyntesofa, som er meget detaljeret, skal der være få til ingen kastepuder. Er det en stor flydesofa, kan du fylde den med kastepuder.
Er kastepuder det værd?
Kastepuder kan være en rigtigt fin og smart løsning til en sofa, der mangler en smule farver eller spræl. De kan også hjælpe, hvis du har en relativt hård sofa, der trænger til nye, bløde og pæne puder. Så ja, kastepuder er det værd!

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Sinnerup Siri

Sinnerup Siri

Sinnerup Siri puden i fløjl er en klassiker. Den findes i flere farver og størrelser, så du kan få netop den kombination, du bedst kan lide. Vi er begyndt at få flere farver ind i vores indretning, og vi er begyndt at prioritere naturmaterialer og bæredygtige materialer. 

Sinnerups puder bliver lavet af genanvendelige andedun og fjer, så du kan købe puderne med ren samvittighed. Det er vigtigt for os, at vi kan stå inde for vores køb. Puden er desuden med en praktisk lynlås, så du nemt kan åbne den. 

Siri puden vil give dig de farver i din indretning, som du måske har brug for med en grå sofa og hvide vægge. Det behøver ikke være kedeligt, hvis du puster liv i stuen med flotte pyntepuder. Puden her er i kongeblå og fløjlstoffet er lækkert og behageligt. Du kan lave farvekombinationer med flere puder, så din stue eller dit soveværelse får farver og lys, uden at du skal male væggene eller vælge møbler, der skiller sig for meget ud. Det er en måde at dekorere på. 

I dag finder du næsten ikke en sofa uden pyntepuder. De er rare at sidde op af, og de indbyder også vores gæster til hygge. De er blevet en stor del af boligindretning og tidens trends. 

Detaljer:

 • Farve: Sort, blå, grøn, rosa og curry
 • Mål: 45 x 45 cm og 30 x 50 cm

Ferm Living, Corduroy pude, beige

fløjlspude

Bliver de mørke nuancer lidt for tunge til dig, så kan det være, at det i stedet er denne pude, du leder efter. Igen en lækker og enkel fløjlspude, men denne gang i en fin cremet beige. Det er til dig, der elsker at omgive dig med lyse og rolige toner i dit hjem, eller som er på udkig efter en lækker pude, som kan supplere dine mere larmende og mønstrede puder. Dens enkle udtryk og farve gør nemlig, at den er ideel at mixe med andre puder og fremhæve dem, samtidig med at dens skinnende og bløde fløjlsstof gør helhedsindtrykket helt perfekt. Og modsat den foregående mørke pude fra Specktrum, så egner denne pude sig godt til de mørkere møbler og sammen med mørkere puder for at bidrage med lidt lys kontrast. 

Puden er produceret med fyld af fjer og polyesterfiber, så du får her en fyldig, blød pude, som din trætte ryg vil elske, når alle dagens gøremål er overstået, og det eneste du trænger til, er afslapning og komfort. Derudover er betrækket udstyret med en lynlås i messing, der er en fin detalje til den ellers så ensartede pude, og som giver den et lille råt touch.

Detaljer:

 • Ribbet mønster og messing lynlås
 • 45 x 45 cm
 • Fyld af fjer og polyesterfiber

vidaXL puder, folieprint, beige og guldfarvet

fløjlspude

Er du en af de mange, der bare ikke kan få nok at gulddetaljer i hjemmet? Så skal du lige tage et ekstra kig på disse puder fra vidaXL, som sælges i et sæt á to puder. De er nemlig produceret i beige med et fint mønster i folieprint i intet mindre end skinnende guld. Det er ideelle puder til dig, der ikke kan få shine nok ind i hjemmet, og som er vild med den glamourøse indretning – puderne vil med garanti vække både beundring og misundelse hos dine gæster.

Disse puder kan sagtens kombineres med andre puder og materialer, men gør sig klart bedst sammen med lidt mere nedtonede mønstre og farver, som ikke vil overtage opmærksomheden fra det flotte guldprint. Så ensfarvede puder i nogle mørkere farver eller sammen med et mat bomuldstæppe vil være med til at fremhæve de fine guldpuder. Men de kan selvfølgelig mixet lige efter dine præferencer for at give din indretning et helt unikt udtryk.

Puderne er lavet i bomuld med polyesterfløjl, så du har puder, der kan holde til lidt af hvert, og som er åndbare. Derudover har de et behageligt og blødt fyld, som gør dem skønne at sidde op ad. Begge puder måler 40 x 40 cm.

Detaljer:

 • Beige og mønster i guld
 • 40 x 40 cm
 • Sælges i sæt á to 

Specktrum Daytona pillow, blue

fløjlspude

Denne pude i fløjlstof kan ikke andet end at skabe en stemning af elegance i dit hjem med sin mørkeblå farve og sit enkle mønster. Og det er også intentionen bag puden, da Specktrums Daytona-serie er stærkt inspireret af stilen i Hollywood i 60’erne. Så hvis det er den elegante og luksuriøse stil, du går efter til dit hjem, så er denne pude et absolut must-have. 

Puden indeholder danskproduceret fyld og måler 45 x 45 cm. Det er en enkel pude, som kan bruges lige dér, hvor du har brug for dens stilede udtryk. Det kan altså bruges som både sofapude, pude til lænestolen eller som pude i sengen. Den kan nemt mixes med andre puder i andre nuancer – det kan endda være med til at fremhæve pudens skønne mørkeblå farve og få den til at skinne endnu mere, at den bliver mixet med puder i andre farver og tekstiler. Hvad med at bruge puden til at gøre det lidt ekstra lækkert i soveværelset, og supplere den med et enkelt sengetæppe og et par fløjlspuder i andre mørke nuancer? Eller hold dig til den blå farve og suppler den med puder i lysere blå nuancer. 

Detaljer:

 • Stil inspireret af Hollywood i 60’erne
 • 45 x 45 cm
 • Enkelt og elegant rudemønster

Specktrum Silk Velvet pillow, dark green

fløjlspude

Specktrum har igen produceret en toplækker og luksuriøs pude i fløjlsstof. Denne pude er helt simpel uden mønster, men har til gengæld masser af stil på grund af det bløde og glansfulde silkefløjl, der er brugt, og som giver puden et eksklusivt udtryk. Puden måler 45 x 45 cm, og fås ikke bare i mørkegrøn, men også i en sort og en mørklilla farve. Så hvis du er helt vild med det lækre stof, så er det oplagt at bruge alle de tre farvenuancer i din indretning.

Pudens fyld er produceret i Danmark, så du får altså ikke bare en rigtig flot pude, men også en dejlig blød pude, som vil give dig optimal komfort i sofaen eller i sengen. Da puden er meget mørk, vil det være oplagt at mixe den med lysere nuancer, eller at bruge den i møbler, som er lysere end puden, så den mørke pude ikke forsvinder, som den vil gøre op ad et lige så mørkt møbel. Du kan f.eks. placere fløjlspuden sammen med puder i lysere grønne toner i et grovere bomuldsmateriale, eller sammen med rødlige eller orange puder, som vil skabe en fin kontrast. 

Detaljer:

 • Lækkert og glansfuldt silkefløjl
 • 45 x 45 cm
 • Danskproduceret fyld

Solbacka pude fløjl, dovrosa

fløjlspude

Denne fløjlspude fra Solbacka er produceret i den fineste lyserøde farve, som med garanti vil passe perfekt ind i hvilken som helst indretning. Puden er holdt helt enkel, så den lyserøde farve og det bløde fløjlsstof rigtig kan få lov til at skinne igennem. 

Det er måske ikke alle, der tør bringe lyserød ind i hjemmet af frygt for, at indretning pludselig bliver for feminin, men denne pude er holdt i et simpelt udtryk, så den kan netop bruges i de fleste hjem uden nødvendigvis at gøre indretningen ’piget’. Det er f.eks. oplagt at mixe puden med andre simple puder – f.eks. i grå eller grønne nuancer. Puden kan også bruges for sig selv og fungere som pynt til den mørke lænestol eller havebænken.

Både pudens betræk og fyld er produceret i polyester og den måler 45 x 45 cm. Det er altså en enkel pude, som kan bruges på mange måder i hjemmet, og som du kan bruge lige, som du ønsker – uanset om du vil nedtone den lyserøde farve, eller vil have den til at skinne igennem.

Detaljer:

 • Ensfarvet og alsidig 
 • 45 x 45 cm
 • Produceret i 100 % polyester

Venessa pudebetræk – enkel luksus

fløjlspude

Dette pudebetræk i fløjl fra ILVA er produceret af bomuld of fløjlsvelour. Betrækket passer til en pude på 60 x 40 cm, og det er derfor en fin, aflang pude, som kan passe ind ved stort set hvilket som helst møbel. Den vil f.eks. passe perfekt som lidt ekstra lændestøtte i lænestolen, samtidig med at den pynter og skaber kontrast til møblet, eller til sofaen med lav ryg. Du kan også bruge denne pude som en lækker sengepude, der kan pynte i dagtimerne og give ekstra komfort om aftenen, når du slutter dagen af med din yndlingsbog eller noget meditativ musik.

Puden er ensfarvet og har et enkelt stribemønster, så den vil også gøre sig rigtig godt, hvis du ønsker en enkel sofapude i fløjl, som nemt kan mixet og matches med sofapuder i andre stoffer, størrelser og farver. Puden fås endda i fem forskellige, lækre farver: mustard (gul), barn red (rød), bering sea (blå), deep lichen (grøn) og iron gate (grå). Du kan derfor nemt finde en farve, som passer sammen med dine eksisterende puder og med dine møbler – uanset om du ønsker tone-i-tone-lokket eller gerne vil arbejde med nogle komplementerende farver. 

Detaljer:

 • Fås i 5 forskellige farvevarianter
 • Måler 40 x 60 cm
 • Enkelt stribemønster

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar