Venter I jer og er i gang med at finde ud af, hvilke ting I skal have købt ind inden babys ankomst? Det kan være noget af en jungle at finde rundt i – særligt hvis du er førstegangsfødende. Én af de ting, du helt sikkert skal have anskaffet dig, inden baby kommer, er et badekar til baby.

Babyer elsker at plaske i vand, og glæden er der faktisk helt fra starten. Før i tiden brugte mange mennesker faktisk bare håndvasken i køkkenet til at bade baby, da den har en fin størrelse til formålet, og vandet kommer direkte fra hanen. Men det er også ganske svært at holde en køkkenhåndvask helt ren og bakteriefri, og baby og madrester harmonerer sjældent ret godt med hinanden. Køkkenhåndvasken er en super fin midlertidig løsning, hvis I for eksempel er i sommerhus og har glemt badekarret til baby derhjemme. Men som permanent løsning er der andre bedre alternativer.

Udbuddet af badekar til baby er massivt, og der er utroligt mange gode og mindre gode iblandt. Da det kan være svært at skabe overblik over de allerbedste af slagsen, har vi valgt at gennemgå en række tests, forbrugeranmeldelser og artikler for at klæde dig bedst muligt på til dit kommende køb af badekar til baby.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Baby Dan badekar til baby – bedst til prisen

Baby Dan badekar til baby – bedst til prisen
Mamashop.dk
På lager
220 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Hvorfor dette babybadekar bedst til prisen?

Dette badekar til baby ligger lige under 200 kroner og må siges at være et af de absolut billigste, du kan finde på markedet i dag. Samtidig er det et godt badekar til prisen, og det kan det, det skal.

Om Baby Dan badekar til baby

Dette er et helt enkelt badekar til baby, som du måske kender fra de gode gamle dage. Det opfylder til fulde det behov, baby har for badning, og det gør ikke meget væsen af sig med sine bløde former og neutrale farve. Du får nemlig et ganske klassisk badekar til baby i et fint, hvidt design. Det passer både til små børn, hvor du skal holde baby fast men også til de større børn, der kan sidde selv og lege med badelegetøj.

Babydan badekar er garant for god kvalitet, og du kan tilkøbe stativ til modellen, så du har en god arbejdsposition. Den giver desuden god støtte og plads til baby. Den har bundprop, så det er nemt at tømme badekarret for vand, ligesom den har rundede kanter, så det er rart at holde fast om baby.

Udvalgte specifikationer

 • Prisvenligt badekar med god støtte og plads
 • Dimensioner: 45 x 76 cm
 • Kan rumme 35 liter vand
 • Enkelt, hvidt design
 • Rundede kanter foroven, så det er rart at holde baby
 • Kan også bruges til større børn, der kan sidde selv
 • Har bundprop
 • Du kan tilkøbe stativ, så du får en god arbejdshøjde

Skip Hop Moby Badekar til baby – Premium Valg

Hvorfor er dette badekar et premium valg?

Dette badekar til baby er for dig, hvor kun det bedste er godt nok. Det er et super godt badekar til baby, som følger barnet igennem tre udviklingsstadier, og som således kan bruges, mens dit barn udvikler sig og vokser.

Testresultater

Babylist har kåret dette badekar til baby som ét af de bedste i 2020 netop baseret på, at badekarret følger baby i sine udviklingstrin.

Om Skip Hop Moby Badekar til baby

Dette badekar er helt fantastisk til at følge babys forskellige udviklingstrin. Karret har en indsats af dobbelt netstof, som kan indstilles på to forskellige måder. Den første indstillings bruges, til når baby er helt spæd og kun kan ligge ned. Når baby næsten kan sidde selv, kan indsatsen tilpasses med en rar pude, så baby sidder behageligt. Når barnet er større og kan sidde selv og stabilt, kan indsatsen fjernes, således at karret bruges uden indsats.

Badekarret har en krog, så du kan hænge badekarret op efter brug, så det ikke fylder i badeværelset. Det har desuden en skridsikker inderside, og den kommer med bundprop, der gør det nemt at tømme badekarret efter badning.

Badekarret er naturligvis fri for PVC og phtalater. Prisen ligger i den lidt høje ende, men det er til gengæld hver en krone værd. Og så er badekarret udformet som en hval, der gør det lidt ekstra sjovt for lidt større børn.

Udvalgte specifikationer

 • Et virkelig godt valg af badekar, når kun det bedste er godt nok
 • Kommer med en indsats, der følger baby i to trin
 • Børn, der kan sidde selv, kan bruges badekarret uden indsats
 • Praktisk krog, så du kan hænge badekarret op efter brug
 • Kommer med bundprop
 • Skridsikker inderside
 • Fri for PVC og ptalater
 • Designet som en lille hval

Bebe Jou Thermo badekar til baby – sikker temperatur

Om Bebe Jou Thermo badekar

Er du bange for, om badevandet er for varmt for baby, så han eller hun brænder sig? Eller er du bange for, at han eller hun fryser? Som bekendt skal badevandet helst være kropstemperatur, det vil sige 37 grader. Men selvom du sagtens selv kan teste badevandets temperatur ved at stikke en albue ned i vandet, kan man godt komme i tvivl alligevel.

Her er Bebe Jou Thermo badekarret en rigtigt god investering, idet det har et indbygget termometer, så du altid kan holde øje med vandets temperatur. Det er et robust badekar med rundede kanter og et funktionelt design. Der er ligeledes indbygget sæbepumpe, så du ikke risikerer at skulle op efter sæbe, hvis du har glemt det.

Udvalgte specifikationer

 • Et temperaturvenligt badekar til baby
 • Indbygget termometer, så du altid kender temperaturen på vandet
 • Indbygget sæbedispensere
 • Dimensioner: 83,5 x 40 x 32 cm
 • Kan bruges fra barnet er helt spædt
 • Udført i 100 % polypropylen
 • Rundede kanter og et funktionelt design

Stokke Flexi Bath – det praktiske

Testresultater

Dette badekar til baby er både prisbelønnet og er testvinder i flere tests af badebar til babyer. For eksempel har Thebump.com kåret dette badekar som ét af de bedste, fordi det kan bruges indtil barnets fjerde år, og fordi den kan foldes sammen, så det ikke fylder noget.

Om Stokke Flexi Bath

Dette badekar er en ekstremt innovativ og fremadskuende løsning, idet badekarret kan bruges helt op til, at barnet er 4 år gammelt. Der er altså på ingen måde gået på kompromis med størrelsen af badekarret her, men til gengæld er det udført virkelig simpelt og fint. Det er ideelt til samvær og leg, og du kan komme ganske tæt på barnet.

Når barnet er spædt, kan du tilkøbe en indsats, som han eller hun kan sidde behageligt i nede i karret. Indsatsen er udført som en slags badestol i et ergonomisk design, der støtter både krop og hoved på baby. Når baby er blevet større og kan sidde selv, er der rigeligt med plads til det.

Til trods for badekarrets størrelse, kan du folde det sammen, så det er helt fladt, og dermed optager det ikke plads nogen steder, og det er nemt at opbevare. Det er selvfølgelig fri for skadelige stoffer og har en skridsikker bund. Desuden er det let i vægt og kan derfor nemt medbringes på ferier. Desuden er der bundprop i badekarret, så det er nemt at tømme efter badning.

Udvalgte specifikationer

 • Innovativt design
 • Kan bruges af barnet, indtil det er 4 år
 • Stort kar, der kan foldes sammen, så det ikke fylder
 • Let i vægt
 • Ergonomisk badestol til spædbørn kan tilkøbes
 • Skridsikker bund
 • Fri for skadelige stoffer
 • Ideel til ferier og rejser
 • Kommer med bundprop
 • Nemt at opbevare under skabet eller i hjørnet af brusenichen

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber badekar til baby?

Når du køber badekar til baby, bør du altid overveje følgende parametre, som kan være afgørende for, om det er det rette badekar du har udvalgt: Hvordan er komforten for henholdsvis baby og den voksne, der skal bade baby? Kan baby bruge badekarret i mere end et par måneder? Hvor meget fylder badekarret i badeværelset, når det ikke er i brug? Har karret en støttende funktion til baby, eller skal du støtte baby med den ene hånd?

Sikkerheden er selvfølgelig det absolut primære, du skal have fokus på, når du køber badekar til baby. Det betyder også, at siderne på badekarret skal være i et hårdt materiale, så de ikke bevæger sig, når du hælder vand i badekarret. Gå efter et badekar i plastic, som er tykt, så det kan holde til både babyens og vandets vægt. Kanterne på toppen af badekarret må dog meget gerne være lidt bløde og runde, så det er rart for både baby og dig.

Mange badekar kommer desuden med en bundprop, der er ganske praktisk for dig, når du skal tømme badekarret, så der ikke er vand i hele badeværelset. En bundprop er ikke en nødvendighed men dog en ekstra lille ting, du helt sikkert vil sætte pris på.

Endelig skal du selvfølgelig også overveje størrelsen på badekarret – og dermed også størrelsen på dit badeværelse. Jo større badekarret er, jo nemmere er det at håndtere baby i karret. Og I kan også senere bruge det til fællesbadning, hvis I har flere børn. Her kan det godt betale sig at købe et badekar til børn, så ungerne på den lange bane kan tage bade sammen. Det vil ofte være til stor fornøjelse for både børn og voksne.

Men det er bestemt ikke alle badeværelser, der kan rumme de store kar, og særligt i lejligheder vil I formentlig finde det trangt med pladsen, hvis I skal have et badekar stående. Men her er et sammenklappelig badekar en rigtigt god løsning. Det kan nemlig foldes helt fladt sammen efter brug, så det optager minimal plads.

Hverken pris eller mærke er garant for god kvalitet – og dog. Der er nemlig nogle brands, som virkelig har ry for at levere højkvalitets badekar til baby, herunder for eksempel et soak 3 stage bathtub eller et onda slim. Ligeledes er også Bebe Jou, Stokke Flexi og Doomoo badekar dygtige til deres håndværk.

Er der øvrige ekstra ting til babybadekarret, du bør købe med?

Du skal overveje, hvor du skal have badekarret stående, når du bader baby. Hvis badekarret skal stå på gulvet i brusenichen, kan det være hårdt for din ryg at holde babyen. Her kan et stativ til badekarret gøre en kæmpe forskel for dig, når du bader barnet. Dermed kommer du op i en fornuftig arbejdshøjde, der ikke er skadelig for din ryg. Desuden er stativet faktisk også rart for baby. Badeværelsesgulvet kan nemlig være rigtigt koldt, og den kulde kan trænge op til baby, der ligger direkte med kontakt til bunden på badekarret.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt temperaturen føles korrekt for baby, kan du også vælge at investere i et ekstra badetermometer, så du er sikker på, at baby ikke brænder sig eller fryser i for koldt vand. Du kan desuden også få badekar til baby med indbygget termometer, der lader dig vide, om temperaturen er den rette.

Du bør desuden også have særligt fokus på et skridsikker baby badekar, så hverken baby eller badekar rutscher rundt i brusenichen. Baby bliver nemlig meget glat i vandet, og her kan en skridsikker måtte hjælpe både dig og baby. Det er et af de absolut billigste tilbehør, du skal anskaffe, men det er til gengæld faktisk også det allervigtigste.

I stedet for en skridsikker måtte kan du også vælge at købe en badestol, som baby kan sidde i. Den skridsikre måtte kan du være en bedre investering, idet den kan holde, helt indtil at baby ikke skal bades i badekarret længere.

Hvornår er det bedst at bade baby, og hvordan gør du?

Baby skal helst være mæt, udhvilet og veltilpas, når du skal bade ham eller hende. Det giver de mest optimale betingelser for et succesfuldt bad. Baby vil helt sikkert finde badet besynderligt i starten, men vil ret hurtigt elske det. Har han eller hun ikke lyst, så tag ham eller hende op og vent et par dage, før I prøver igen.

Badevandet skal være den samme temperatur som kroppen, det vil sige 37 grader. Det er her, du kan få brug for dit termometer, men du kan også mærke efter med albuen.

Du skal desuden bruge lidt babybadeolie, som er det eneste, badet kræver for at gøre baby ren og blød. Du skal også have en vaskeklud klar og et dejligt blødt babyhåndklæde.

Når du skal sænke baby ned i vandet, skal du have din arm under hans eller hendes hoved, så dit greb bliver helt stabilt. Herefter kan du med den anden hånd vaske babys øjne, ansigt og ører og herefter alle de små folder, hvor der kan samle sig snavs.

Husk desuden at tørre baby godt efter badet – også i alle hudfolder, så der ikke bliver fugtigt.

Rengøring af badekar

Ligesom der kan opstå skimmelsvamp i brusekabinen og fugerne, kan der også vokse skimmelsvamp i badekar til baby, hvis ikke du tager de rette forholdsregler. Du skal derfor altid tørre det af med en klud eller alternativt stille det på hovedet i bruseren, således at vandet kan løbe helt væk.

Når du stiller karret på hovedet, så sørg for, at der stadig er luft mellem gulv og kar, for hvis det lukker helt til, danner du faktisk et drivhus for bakterier derinde. Ved at åbne lidt op, kommer der luft ind, og dermed kan bakterierne ikke overleve.

Endelig skal du være opmærksom på, om det badekar, du har valgt, kan tåle babyolie. Det kan alle badekar til baby nemlig ikke. Og hvis gammel olie sætter sig fast i karret, vil det med 100 % garanti danne grobund for ærgerlige bakterier.

Læs også: Flotte badeforhæng

FAQ

🧐 Hvilket badekar er bedst til nyfødte?

Det er vigtigt, at du tænker dig godt om, når du skal vælge et babybadekar. Et babybadekar skal være stabilt, robust og i et godt og funktionelt design. Det får du eksempelvis i et lækkert og fint babybadekar fra BiBabad.

🤔 Har du virkelig brug for et babybadekar?

Det er selvfølgelig op til dig som forælder at vurdere, om du og din baby har brug for et babybadekar. Dog mener eksperter, og mange andre forældre, at et babybadekar er en rigtigt god og fornuftig investering, når det kommer til at bade sin baby.

👍 Hvad kan jeg bruge til babybadekar?

Har du ikke et babybadekar til rådighed, er der heldigvis en masse andre gode og sikre alternativer. Du kan eksempelvis finde en lille balje, sætte den i din vask, og lade din baby plaske og bade heri – den vil heldigvis ikke kende forskel.

🤓 Hvornår kan en baby bruge et almindeligt badekar?

Din baby skal bades i et babybadekar indtil babyen er klar og stor nok til et almindeligt badekar. Din baby skal bades i et babybadekar, indtil den ikke er baby mere – altså når babyen er over 1-årsalderen, og er stor nok til at kunne sidde i et almindeligt badekar.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Blooming Bath

Blooming Bath

Testresultater

Mommyhood101 har i januar 2020 kåret Blooming Bath til at være én af de bedste badekar på markedet. De nævner særligt, at den er nr. 1, hvis du ønsker at bade dit barn i håndvasken derhjemme. Den får ros for at være både pæn og nuttet, og at den samtidig også er udført virkelig godt, og at kvaliteten er høj. Babygearlab er enige i denne anmeldelse.

Om Blooming Bath

Dette badekar kan faktisk næppe kaldes et badekar. Det er nemlig nærmere en lækker madras, du kan lægge i håndvasken, så din baby ligger behageligt, og du undgår at skulle stå i ukomfortable positioner. Det er en helt ny måde at bade baby på, som giver alle en god oplevelse – samtidig med, at baby ser om muligt endnu mere nuttet ud en sædvanligt.

Blooming Bath er lavet af blødt polyester og en antibakteriel skum, som forhindrer bakterier mv. i at gro. Den har en slidstærk ryg i polyester net, og når badet er ovre, kan du blot hænge madrassen op i den praktiske strop eller putte den direkte i tørretumbleren.

Blooming Bath holder baby i en komfortabel stilling i badet, og den passer ned i alle vaske. Du kan desuden fortsat bruge den, når baby vokser ud af håndvasken, idet den kan bruges som en skridsikker måtte i et større badekar.

 Udvalgte specifikationer

 • Indsats, der passer perfekt ned i alle håndvaske
 • Ydermateriale i plysset og blødt polyester
 • Midte af højkvalitets antibakteriel skum
 • Bagside af slidstærkt polyester net
 • Måler 81 cm fra spids til spids
 • Kan også bruges i et større badekar som skridsikker måtte
 • Fås i flere farver
 • Holder baby i en perfekt og komfortabel stilling i håndvasken
 • Sikrer, at du har en behagelig arbejdshøjde

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar