Et godt sofabord er samlingspunktet for din stue, og derfor har det også enormt stor betydning, hvordan dit sofabord ser ud. Derfor kan det være en stor beslutning, når du skal beslutte dig for, hvilket sofabord du skal købe, netop fordi det kommer til at være definerende for hele rummet.

Heldigvis er sofabordet ikke en permanent beslutning, og du kan jo altid skifte det du, hvis du blive træt af det, du har købt. Derfor er der heller ikke noget i vejen for at eksperimentere lidt. Bare fordi din stue er indrettet med et let, skandinavisk udtryk, behøver du ikke nødvendigvis vælge sofaborde i lyst træ, der matcher den samme lethed. Du kan eksempelvis forsøge at skabe kontrast med rustikke træ sofaborde i mørkt træ, men det er selvfølgelig helt op til dig selv.

Lige meget hvad du leder efter, så har vi samlet en række af nogen af de flotteste sofaborde i træ, der er på markedet lige nu. 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

VidaXl sofabord i mahogni – Stort sofabord med skuffer 

VIDAXL SOFABORD 100 X 55 X 46 CM MASSIVT MAHOGNITRÆ BRUN

Til den store stue er der brug for møbler, der både bringer elegance, og som fylder pladsen godt ud. Der er ofte brug for at kunne opbevare forskellige løse ting i stuen. Det kan være alt fra magasiner over lys og servietter til bøger og kuglepenne. Dette bord fra VidaXl er lavet i smukt mahognitræ, der giver det sin varme farve. 

Bordet vil passe perfekt ind i den klassiske eller den vintage-inspirerede boligindretning. 

Om VidaXL sofabordet 

Det er de gyldne og eksklusive træsorter, der hitter mest blandt danskerne, når det kommer til møbler med fremtrædende pladser i hjemmet. Mahogni er én af de mest populære træsorter. Dette skyldes både den høje slidstyrke samt det flotte look, som varer ved år efter år. 

Dette VidaXL sofabord er lavet til at bringe glæde i masser af år frem. Du får et solidt og rustikt sofabord, som giver den mest optimale plads til både bøger og løse dele. 

Der er indbygget 2 store skuffer i den øverste del af bordet, som du kan bruge til at opmagasinere mindre ting. Det nederste af bordet er designet som én hylde, hvor der kan stå bøger eller mindre kasser. 

Det er let at vedligeholde dit elegante mahogni-bord, der blot skal tørres af efter behov med en fugtig klud. Det er lakeret fra producentens side af, så møblet får forlænget sin levetid. 

På trods af det store design og den høje kvalitet af sofabordet, sælges det til en favorabel pris. 

Detaljer 

  • Højde: 46cm
  • Længde: 100cm
  • Bredde: 55cm
  • 2 store og rummelige skuffer

LaForma Thais – Lyst og rundt designersofabord  

LaForma Thais Sofabord Ø80

Til det moderne hjem er der behov for møbler, som matcher den gennemførte, stilfulde indretning. Det er en fordel at vælge basismøbler i lyst træ, der er med til at åbne rummene i hjemmet op, og som giver masser af skønhed i indretningen. 

Dette eksklusive sofabord er designet og skabt af den populære og anerkendte møbelvirksomhed LaForma. Du får et af markedets mest efterspurgte borde, der kan bruges til flere rum i hjemmet. 

LaForma Thais er et populært valg af møbel hos Uniliving.dk

Om LaForma Thais

”Thais” er produktnavnet på det stilfulde, runde sofabord, som kommer til at give dig flere fordele. Bordet er skabt til at blive brugt dag efter dag, og det er udført med funktionelle detaljer, der højner din glæde ved bordet. Langs hele bordpladen er der en fin, lille kant, der sikrer, at hverken penne eller løse papirer falder på gulvet. 

Bordet er lavet i et rustikt design, der giver det masser af stabilitet. Dette er en stor fordel, når du ønsker, at dit elegante sofabord i træ skal stå på et gulvtæppe. 

Det lyse træ på bordet givet det et stilrent og tidløst udtryk. Skulle du på et tidspunkt senere i livet skifte smag for indretning, kan du stadig bruge dit smukke designerbord. Det kan bringe stil både i den klassiske, den retro inspirerede og i den minimalistiske indretning. 

Designerbordet hører til de mere eksklusive og dyre sofaborde på markedet. 

Detaljer 

  • Højde: 41cm
  • Længde: 80cm
  • Bredde: 80cm
  • Lavet i et rustikt design der giver bordet masser af slidstyrke og holdbarhed

Normann Copenhagen Tablo bord i sort (Ø 78 cm) – til dig, der foretrækker minimalistisk indretning

Normann Copenhagen Tablo bord i sort (Ø 78 cm) – til dig, der foretrækker minimalistisk indretning

Et mindre bord i et enkelt design kan passe ind i de fleste hjem. Det kan bruges til at stille lamper på, som sofabord eller som noget helt tredje. Mulighederne er mange, selvom pladsen måske er trang.

Et bord fra Normann Copenhagen i modellen Tablo fylder med en diameter på 78 cm og en højde på 42 cm ikke alt for meget og kan derfor placeres mange forskellige steder i hjemmet. Tablo bordet består af en bordplade i materialet komposit og tre bordben i ask, som giver bordet et minimalistisk og enkelt udtryk. Bordet passer med andre ord godt ind i det moderne, skandinaviske hjem, hvor minimalismen ofte kommer til udtryk igennem så få detaljer som muligt i indretningen. Derudover er bordet designet af designeren Wiig Hansen og er med sine kun 4 dele nemt og hurtigt at samle helt uden at benytte hverken skruer eller værktøj. På den måde har du dit nye bord klar i løbet af ingen tid. 

Bordets navn, Tablo, refererer til det franske ord tableau og det engelske ord table. På engelsk betyder det som bekendt bord, og på fransk drejer ordet sig om noget, der er scenisk arrangeret og sat op. Derudover kan denne model fås i to størrelser og i syv forskellige, men rolige farvesammensætninger. På den måde kan et Tablo bord passe ind i det fleste hjem, da det også er et bord uden unødvendige detaljer.

FAQ

🤓 Hvilket træ egner sig bedst til sofaborde?

Der findes ikke ét slags træ, som egner sig bedst til sofaborde. Dog bør du generelt gå efter de hårde træsorter, da disse er robuste og slidstærke. Eksempler på hårde træsorter er blandt andet eg, ahorn og mahogni, som alle kan bruges til at skabe nogle utroligt smykke sofaborde.

🧐 Hvordan vælger jeg det rette sofabord?

Når du skal vælge det rette sofabord, så bør du overveje, hvilke behov du har. Du bør for eksempel overveje, om bordet skal være slidstærkt, såvel som hvilken størrelse bord der vil passe bedst i dit hjem. Med disse overvejelser finder du lettere frem til det rette bord for dig.

🤔 Skal sofabordet og bakkebordet matche hinanden?

Hvis du gerne vil have et sofabord og et bakkebord, så er det ikke nødvendigt, at de fuldstændig matcher hinanden til perfektion. Dog opnår du det mest æstetiske look, hvis de i det mindste har nogenlunde samme udtryk og look. Dermed behøves de ikke matche hinanden 100%.

🤩 Hvilken form er den bedste til et sofabord?

Sofaborde fås i mange forskellige former, men det er dog svært at pege på, hvilken form der er den bedste. Derfor er det helt op til dig og din personlige stil og præferencer at afgøre, hvilken form sofabord der er den rette for lige netop dig og dit hjem.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Woody – sofabord til et hvilket som helst formål

Woody sofabord til et hvilket som helst formål

Woody sofaborde i træ er et sofabord, der giver et hav af forskellige muligheder, når du skal indrette din stue, fordi bordet har en god størrelse og ikke vejer synderligt meget, hvilket gør, at det er ekstremt let at flytte rundt på, og på den måde kan du være sikker på, at du får et sofabord, der passer perfekt til din stue, selv hvis du beslutter dig for at flytte rundt på møblerne.

Om disse sofaborde i træ

Woody er designet med et klart blik for tidens design, hvilket betyder, at det er et lyst møbel med rene linjer, der er let at passe ind i flere forskellige sammenhænge. Da det samtidig er et sofabord, der er let at flytte rundt på, er det ideelt til dig, der godt kan lide at lege med rummets udtryk.

Woody er designet i krydsfiner med ben i massiv, ubehandlet eg, men alligevel er det ikke et synderligt tungt bord, da det kun vejer 5 kg, og det er ligeledes let at placere, da det måler 40 x 55 x 45 cm, hvilket betyder, at det kan placeres stort set hvor som helst. Omvendt er det dog ikke det perfekte sofabord til storfamilien, hvor der er mere brug for bordplads end for smukt design.

Hvis du dog har brug for mere bordplads, er der altid muligheden for at kombinere Woody sofabordet med flere andre borde i et lignende design. På den måde kan du skabe flere små øer, der kan flyttes rundt efter forgodtbefindende, hvilket kan være helt ideelt for børnefamilien fredag aften, når nogen sidder i sofaen, nogen på gulvet and de sidste står helt ovre foran fjernsynet.

Detaljer

  • Højde: 40 cm.
  • Længde: 55 cm.
  • Bredde: 45 cm.
  • Vægt: 5 kg.
  • Sofabordet er udført i krydsfiner med ben af massiv, ubehandlet eg.

VidaXl sofabord – Håndlavet sofabord i massivt sheeshamtræ 

VidaXl sofabord

Vil du have et smukt og dekorativt sofabord, er denne eksklusive model fra VidaXL et godt valg. Det runde sofabord er lavet i sheeshamtræ, der giver møblet masser af liv med de fremtrædende årer i forskellige farver. 

Bordet er håndlavet og er lavet med en praktisk kant, så du kan holde styr på papirer, aviser eller kuglepenne på bordet. 

Om VidaXL bordet 

Når sofaen er centrum for socialt samvær med venner og familie, er der brug for møbler, som giver en hyggelig og personlig stemning hjemme hos dig. Der findes ikke noget mere smukt og dekorativt end træmøbler, der er lavet med kvalitetstræ. Sheeshamtræ er en speciel træsort, der er mest kendt for sine synlige årer, der kan variere mellem både mørke og lyse nuancer. Dette VidaXL bord kommer til at give masser af stemning i din stue.

Bordet måler 80cm i diameter og er tilpas stort til, at der både kan stå kaffe- eller thekopper på bordet sammen med aviser eller bøger. 

Det unikke og enestående ved bordet er, at det er håndlavet. For dig der sætter pris på kvalitetsmøbler, har dette element meget at skulle have sagt. Bordet kommer med sikkerhed til at blive kommenteret positivt af dine gæster. 

Bordet er lakeret, så det modstår vand, og som gør det lettere for dig at vedligeholdet det ved at tørre overfladen af med jævne mellemrum. 

Detaljer 

  • Højde: 35cm
  • Længde: 80cm
  • Bredde: 80cm
  • Looket af bordet varierer fra model til model

Symphony 09 – sofaborde i træ til hele familien

Symphony 09 sofaborde i træ til hele familien

Det ideelle sofabord er et, hvor der er plads til hele familien rundt om og det skal give stuen et hyggeligt, charmerende udtryk. Hvilket spisebord der kan opfylde de krav, er selvfølgelig enormt afhængigt af, hvordan du har indrettet din stue, men der er alligevel en del gode bud, og et af dem er Symphony.

Om Symphony sofaborde i træ

Symphony er et sofabord i træ, der er designet med en charmerende lethed og et ekstremt enkelt design, samtidig med at det er et relativt stort sofabord i første omgang, hvilket er ideelt, til når du skal have samlet familien til lidt kvalitetstid rundt om dit nye sofabord.

Sofabordet i træ måler 135 x 50 x 78 cm, og det er udført i sæbebehandlet bøg, der er grunden til, at det fremstår så let som det gør. Ligeledes gør bordets klassiske designtråd, at det kan passe ind i et hvilket som helst hjem, lige meget om du har indrettet dig i en stram nordisk, minimalistisk stil, eller om dit hjem består af en god blanding af arvegods, discount-møbler og ting du ikke har skilt dig af med endnu.

Kort sagt er det et sofabord, der kan opfylde stort set alle de krav du nu engang måtte have til det. Det eneste der kan være at sætte en finger på, er at det ikke er det mest sprælske sofabord, så hvis du leder efter et sofabord med spræl i, skal du måske kigge nærmere på et af de andre borde i vores test.

Detaljer

  • Højde: 50 cm.
  • Længde: 135 cm.
  • Bredde: 78 cm.
  • Vægt: 15 kg.
  • Sofabordet er udført i sæbebehandlet bøg.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar