Når du er på udkig efter den perfekte lænestol til din stue, er det en god idé at gå efter en lænestol med øreklapper, der også blot kaldes for en øreklapstol. Denne type lænestol er behagelig at sidde i og sørger for at skygge let af for omverdenen, så du kan sidde i din egen verden i lænestolen og eksempelvis fordybe dig i en god bog eller tage en uforstyrret lur.

Derudover ser en øreklapstol også godt ud, da den får et mere kurvet og buet design, der gør den ekstra flot at se på. Så i denne artikel vil vi gerne vise dig 5 forskellige øreklapstole, så der er noget at blive inspireret af for enhver.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

By Lassen Den Trætte Mand Lænestol – Eksklusiv lammeskinds lænestol i farven off white

By Lassen Den Trætte Mand Lænestol Lammeskind Off White
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Leder du efter en lidt mere eksklusiv lænestol? Denne skønne og fantastiske ”Den Trætte Mand” lænestol fra By Lassen er produceret med et smukt lammeskind i farven off white. Lammeskindet får din stue til at se blødere og endnu mere indbydende ud. Samtidig vil den imponere dine gæster med sit dyre look. Den er populær hos luxoliving.dk, hvilket er meget forståeligt.  

Den Trætte Mand lænestolen er faktisk den dyreste stol, der endnu er blevet solgt i Danmark! Derfor er der ingen tvivl om, at stolen virkelig er et mesterligt ikon. Du kan rigtig falde tilbage i stolen, og den er rigeligt bred med sine 102 cm. Stolens mål er 88 x 102 x 97 cm. Lænestolen er overpolstret med lammeskind. Den off white farve passer ind i ethvert hjem. Samtidig fremhæver farven hvid de rene linjer og ting i dit hjem. 

Den Trætte mand er designet af selveste Flemming Lassen tilbage i 1935. Lænestolen blev designet eksklusivt til Snedkerlaugets Møbeludstilling i 1935. Det, der karakteriserer lænestolen, er dens bamsede og organiske kurver. Den ligger op til hjemlig hygge og masser af socialisering med f.eks. brætspil, stearinlys eller bare hyggesnak. Dette har været hensigten med stolen lige siden 1935.

Designeren af stolen, Flemming Larsen, var selv et rigtig stort familiemenneske. Derfor ville han designe stolen, så den blev lige så tryg og varm, som en isbjørneunge er i favnen på sin mor ude på indlandsisen. Den Trætte Mand formår at leve op til dette mål med overpolstringen i det mest lækre lammeskind.

Alt i alt er denne lammeskindsstol til dig, der leder efter noget helt unikt og eksklusivt til dit hjem. Den omfavner hyggen og byder familiemennesket trygt ind i stuen. Samtidig er den yderst behagelig at se på med sine bamsede former.

Udvalgte specifikationer

 • Højde: 88 cm
 • Bredde: 102 cm
 • Dybde: 97 cm
 • Sædehøjde: 38 cm
 • Farve: Off White
 • Polstring i lækkert lammeskind
 • Et ægte design ikon siden 1935

House Nordic Campo lænestol – smuk og retro øreklapstol til stuen

Hvis der er et stof, der er genopstået og har taget boligmarkedet med storm på ny igennem de seneste år, så er det velour. Velour er et utroligt behageligt og samtidig stærkt stof, der har et flot spil i selve stoffet, og som altid er blødt og dejligt at sidde på.

Derfor ser vi nu flere og flere møbler blive lavet i velour – og heldigvis for det. Denne flotte lænestol med øreklapper fra House Nordic er et pragteksemplar af en øreklapstol, da den er formet på en flot måde, der er meget retro agtig.

Den har gode øreklapper i et buet design, der giver dig mulighed for at lukke helt af for omgivelserne og bare nyde denne flotte stol. Stolen har en høj ryg og et behageligt sæde, samtidig med at den har sorte træben, der giver en flot kontrast til den blå farve.

Denne øreklapstol vil passe godt i et hyggeligt og moderne hjem, hvor der er plads til at sætte lidt farver på møblerne med denne flotte stol.

Specifikationer:

Længde: 87 cm

Bredde: 87 cm

Højde: 103 cm

Materiale: 100% polyester, bøgetræ

House Doctor Campo lænestol – hyggelig øreklapstol i flot orange velour

Det er altid en god idé at sørge for at bryde dit farvetema i boligindretningen, så det hele ikke bliver for ensformigt og kedeligt. Det kan det nemlig hurtigt gøre, og derfor er det helt perfekt at investere i en flot lænestol, der kan skabe lidt ekstra farve og bryde det ensformige med en flot og stærk farve.

Det kan du få med denne lænestol med høj ryg fra House Doctor, der kommer i orange velour. Orange er en fantastisk farve, der er med til at gøre opmærksom på sig selv og som er god til at bryde de mere almindelige og neutrale farver.

Denne stol står på sorte træben, der skaber en god kontrast til selve lænestolen. Samtidig er formen på stolen flot og noget unikt, men hyggeligt, hvor du har mulighed for at slappe af efter en lang dag på arbejde med en god bog.

Det behagelige velour stof er med til at sørge for, at du kan sidde dejligt og blødt i denne stol i flere timer ad gangen, og når du virkelig trænger til at slappe af, er det skønt af have en lænestol med øreklapper.

Specifikationer:

Længde: 87 cm

Bredde: 87 cm

Højde: 103 cm

Materiale: 100% polyester, bøgetræ

&tradition Little Petra VB1 Walnut Sahara Sheepskin lænestol – designerlænestol i helt særligt materiale

Denne stol er endnu en gammel kending, der blev designet første gang tilbage i 1938. I dag er den stadig en stol, der er fantastisk at sidde i og som derfor aldrig er gået af mode. Den er på den lille side, hvilket gør den behagelig at synke helt ned i.

Materialet er helt særligt og dette naturlige skind er meget blødt at sidde på og giver samtidig stolen et meget unikt udtryk, du ikke ser mange andre steder.

Der er ikke nogen tvivl om, at denne stol tiltrækker opmærksomhed, men det flotte materiale. Benene er enten fremstillet ag eg eller valnød, og stolen fås i flere forskellige farver, så du kan få den model, der passer bedst ind i dit hjem.

Specifikationer:

Design: Viggo Boesen

Højde: 75 cm

Diameter: 81 cm

Dybde: 83 cm

Siddedybde: 55 cm

FAQ

🧐 Hvordan vælger jeg en stol?

Når du skal vælge en stol, så bør du overveje, hvilke egenskaber du ønsker, at stolen skal have; skal den have en bestemt stil? En bestemt højde? Dertil bør det selvfølgelig være en stol, som du synes, der er behagelig at sidde i.

🤔 Hvilket materiale er det bedste til en stol?

Hvilket materiale, der er bedst til en stol, kommer helt an på, hvilke egenskaber du gerne vil have af stolen. Alt efter om stolen skal være overvejende praktisk, æstetisk eller bare behagelig at sidde i, så skal du nemlig gå efter forskellige materialer.

🤓 Hvilken stol er mest komfortabel at have i stuen?

Hvis du søger en behagelig stol, som skal stå inde i stuen, så bør du bestemt gå efter en øreklapstol. Disse stole kommer i et hav af forskellige modeller og designs, hvormed du kan finde én, som passer til dit hjem. Samtidig er de enormt behageligt at sidde i.

Læs også: Redaktionens bud: Her er de bedste lænestole til børn

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

By Lassen My Own Chair læder – anderledes og herlig lænestol i det flotteste lyse læder

By Lassen My Own Chair læder

Denne stol er lidt af et ikon, når det kommer til lænestole med øreklapper. Den blev designet af Flemming Lassen helt tilbage i 1938, og den er derfor lidt af en ældre sag, der stadig den dag i dag bliver produceret – hvilket siger noget om dens popularitet.

Stolen blev i sin tid anset for at være lidt for vovet med sit todelte design, og derfor blev stolen ikke produceret dengang. Den eneste version stod derfor i designerens eget hjem, hvoraf navnet My Own Chair kommer fra.

Men nu kan den altså komme hjem til dig at bo i stedet. Denne flotte stol kan nemlig produceres nu, og trods dens ældre designdato er den stadig tidløs og et rigtig godt valg til det moderne hjem. Du kan selv vælge farven på læderet, så du kan få stolen, som du ønsker.

Specifikationer:

Træsort: Røget eller natur eg

Højde: 102 cm

Bredde: 88 cm

Sædehøjde: 40 cm

Foersom / Hiort-Lorenzen L35 Gesja

Foersom Hiort-Lorenzen L35 Gesja - flot og simpel

Denne flotte ørestol er noget helt for sig selv og skabt med din komfort før øje, samtidig med at den er lavet på en måde, der vil pynte i din stue. Denne model er lavet i en flot og særlig grøngul nuance, der vil skabe blikfang i stuen på en god måde, da farven vil adskille sig på en god måde.

Stolen er lavet med høj ryg, så du rigtig kan synke ned i stolen og gemme dig fra omverdenen og fordybe dig i en god bog. Ved at lægge en pude i ryggen, kan du komme til at sidde helt perfekt og godt støttet.

Stolen er lavet af 95% uld og 5% polyamid, mens de flotte træben på stolen er lavet af massiv matlakeret egetræ. Alle materialer er fra Europa og stolen er dermed meget klimavenlig.

De bløde linjer gør stolen til et godt blikfang i stuen, så du altid kan være sikker på at både komfort og udseende er i top.

Specifikationer:

 • Designer: Foersom & Hiort-Lorenzen
 • Designår: 2016
 • Højde: 110 cm
 • Bredde: 70 cm
 • Dybde: 82 cm
 • Vægt 20 kg
 • Materiale: Massiv eg, uld og polyamid

Foersom / Hiort-Lorenzen L35 Gesja – moderne og minimalistisk øreklapstol i gråt stof

Foersom Hiort-Lorenzen L35 Gesja - moderne og

Denne flotte Gesja øreklapstol er et sikkert hit hos mange danskere, da den har det meget særlige minimalistiske udtryk, som vi er så kendte for at have her i landet. Derfor er denne lænestol med øreklapper garanteret perfekt til at kunne passe ind i dit hjem sammen med dine øvrige møbler.

Stolen er skabt af 100% trevira og designet er holdt flot og moderne. Du får en lænestol med høj ryg her, hvor der virkelig er plads til at kunne sidde i en behagelig stilling. Der medfølger en lille pude til lænden, der gør stolen endnu mere behagelig at sidde i.

Samtidig står den på flotte, naturlige ben af egetræ, der giver en flot kontrast til det grå stof, der ellers pryder stolen. Der er en snert af rokokostil med netop denne stol, så selvom den vil passe godt ind i meget moderne hjem, er der ikke nogen tvivl om, at den samtidig vil skille sig lidt ud og have sin helt egen personlighed i hjemmet.

Specifikationer:

Designer: Foersom & Hiort-Lorenzen

Designår: 2016

Højde: 110 cm

Bredde: 70 cm

Dybde: 82 cm

Vægt: 20 kg

Bolivia øreklapstol 

Bolivia øreklapstol

Læder er noget af det materiale, der aldrig kommer til at gå af mode, når det kommer til møbler. Derfor er denne Bolivia øreklapstol et fantastisk køb, da stolen er lavet af ægte blødt okselæder i en flot og stilet sort farve.

Benene er holdt neutrale og naturlige i massivt egetræ, hvilket giver en flot balance og kontrast til det sorte læder. Hvis du har lyst til at have et helt sofamiljø, der passer sammen, kan du få sofaer i samme design som denne flotte Bolivia øreklapstol.

Selve øreklapstolen er lavet på en simpel og minimalistisk måde, der vil få den til at passe ind i et hvilket som helst hjem. Der er holdt rene og skarpe linjer, men selve ørene på denne stol er buet på en elegant måde, som gør stolen helt perfekt til fordybelse.

Du kan også få en fodskammel i den samme stil, der passer perfekt til stolen, så du har mulighed for at smække benene op og rigtig nyde livet med denne flotte øreklapstol.

Specifikationer:

Materiale: Massiv egetræ og sort okselæder i dessin 668

Sædehylder: Indeholder koldskum med duntop

Kombinationstilbud: inkl. både lænestol og fodskammel

Ilva Air Lænestol – behagelig lænestol med øreklapper, der også har vippefunktion

Ilva Air Lænestol

Denne flotte lænestol fra Ilva er noget for sig selv. Designet er meget moderne og nærmest futuristisk, og der er ikke nogen tvivl om, at du får en rigtig flot stol, der vil passe godt ind i et hvert hjem.

Samtidig er stolen også meget praktisk, da den giver dig en god dreje- og vippefunktion, så du kan læne dig helt tilbage i stolen samt dreje rundt efter behov. Det giver dig en stor fleksibilitet, når du benytter stolen.

Du får også en god nakkestøtte med denne stol, så der er virkelig fokus på din komfort med netop denne øreklapstol.

Selve stolen er lavet med koldskum, så du kan være sikker på at sidde godt og blødt i en stol, der ikke kommer til at miste formen, selvom den bliver brugt ofte – og det kommer du uden tvivl til at gøre, da den er så behagelig at sidde i.

Der er ikke nogen tvivl om, at denne stol bliver din nye favorit i hjemmet, hvor du kommer til at tilbringe mange timer. Foden er støbt af aluminium og sortbejdset eg, og sørger for at stolen står solidt fast på jorden, så du kan gøre brug af den smarte vippefunktion og komme til at sidde bedre.

Specifikationer:

Højde: 101 cm

Længde: 80 cm

Bredde: 78 cm

Vægt: 19 kg

Siddehøjde: 43 cm

Kare Design Vicky Ecru lænestol – helt minimalistisk lænestol til det rolige, moderne hjem

Kare Design Vicky Ecru lænestol

Der er noget helt særligt over denne flotte øreklapstol, der er holdt i et meget simpelt og minimalistisk design, der alligevel har nogle flotte og anderledes detaljer, der får stolen til at skille sig ud fra mængden.

Selve stolen er formet ud af et flot lyst stof, med små knapper i ryggen, der er en flot og særlig detalje. Stolen er gjort ud af et stykke, og står på flotte træben af egetræ, der er med til at skabe en god kontrast.

Denne stol egner sig rigtig godt til et hjem, hvor der er en rolig boligindretning, og hvor der ikke er alt for små børn eller vilde kæledyr, der ville kunne komme til at gøre denne lyse, fine stol beskidt ved et uheld.

Du har mulighed for at få nogle afslappende stunder i denne stol, der både har øreklapper og behagelige armlæn.

Specifikationer:

Vægt: 15 kg

Materiale: Polyester, massiv egetræ

Højde: 92 cm

Bredde: 59 cm

Dybde: 63 cm

Siddehøjde: 43 cm

Ilva Queen lænestol – flot lænestol med høj ryg i en dyb mørkeblå farve

Ilva Queen lænestol

Hvis du er på udkig efter en behagelig og flot lænestol med høj ryg, der også er karakteriseret ved at være holdt i et flot og minimalistisk design, er denne Queen stol fra Ilva et rigtig godt køb. Den er holdt i en meget dyb mørkeblå farve, der næsten er helt sort, og stoffet er det populære velour, der er med til at give stolen ekstra meget karakter.

Benene er lavet af sort metal, og de er holdt i minimalistisk stil, der passer perfekt til selve sofaen, der vil pynte i de fleste moderne hjem.

Der er koldskum i sædet, så du får en stol, der er meget behagelig at sidde i, og hvor det er muligt at synke helt ned og fordybe sig. Selve øreklapperne er formet på en god måde, så du kan føle dig isoleret fra omverdenen og bare nyde eksistensen i denne flotte stol.

Rice fløjls lænestol – rustik og hyggelig lænestol med øreklapper, der bringer nostalgiske minder frem

Rice fløjls lænestol

Denne lænestol med øreklapper fra Rice er noget helt for sig selv. Det lysebrune fløjlsstof og den helt særlige form med knapperne i ryggen giver associationer til gamle dage, hvor man i særdeleshed så mange af denne slags stole rundt omkring.

Denne stol har også lyserøde ben i træ, hvor der er gjort en masse ud af detaljerne, som man også plejede at gøre det i gamle dage. Her får du altså en øreklapstol, der giver minder om en svunden tid og som er et hyggeligt fund at kunne synke helt ned i efter en lang og hård dag.

Du får en øreklapstol her med en stor personlighed og af en helt særlig karakter, der kræver at få sin plads i hjemmet, hvor den kan få lov til at være sig selv og skinne igennem. Den vil passe godt ind i et hjem, hvor der i forvejen er mere rustikke møbler til at gøre den selskab.

Four hvilestol – Moderne hvilestol i brunt højkvalitetslæder 

Four hvilestol i brun læder OUTLET Fredericia

Leder du efter en moderne hvilestol til de trætte stunder? Denne lækre hvilestol i brunt læder er designet med den flotte retrostil in mente. Den fanger nemt øjet med sit moderne look og flotte træben. Den får stuen til at se endnu mere elegant ud. Stolen er designet af mærket Four og er populær hos xl-moebler.dk.

Denne Four hvilestol giver den optimale komfort, når du bare skal flade ud foran tv’et. Den er også perfekt, hvis du bare mangler en ekstra siddeplads i dagligstuen. Samtidig giver denne Four lænestol lidt ekstra liv, fordi den skiller sig ud. Stolen er designet i Quattro læder. Det kaldes også for semianilin læder. Læder er nemt at holde rent, da det kan tørres over med en våd klud. 

Ud over det lækre brune læderbetræk, så er benene på stolen lavet af ask. Dette er oliebehandlet. Sammen med læderet giver det stolen et råt og retro look. Selve stolen i sin helhed måler 88 x 90 x 109 cm. Det betyder også, at stolen er rigeligt bred og dyb til at slænge sig hen i. Vil du strække benene lidt ekstra, er det også muligt at tilkøbe en fodskammel til hvilestolen. Den er selvfølgelig af præcis samme materialer, så hvilestol og puf matcher. Målene på selve puffen er 48 x 57 x 42 cm.

Alt i alt er denne hvilestol perfekt til dig, som lige mangler det sidste touch i indretningen. Den vil imponere dine gæster med sit simple og retro udseende. Samtidig er den behagelig og lige til at se f.eks. en fodboldkamp i. Den er også nem at holde ren, da læder ikke absorberer lige så meget som andre materialer.

Udvalgte specifikationer

 • Højde: 109 cm
 • Bredde: 90 cm
 • Dybde: 88 cm
 • Betrukket i brunt højkvalitetslæder
 • Ben i oliebehandlet ask
 • Flot retro look
 • Mulighed for at tilkøbe matchende fodskammel

HAGA London lænestol – Blød lænestol i blå fløjl stof med armlæn 

HAGA London lænestol

Mangler du lidt romantik i hjemmet? Denne lænestol fra HAGA er lavet i et meget enkelt og romantisk udtryk. Designet på lænestolen er meget stilrent, hvilket gør, at den passer ind i mange forskellige hjem. Det er også en mulighed at matche lænestolen med flere forskellige stilarter. Du kan for eksempel matche den romantiske stil med den populære New Yorker stil. 

Denne London lænestol med armlæn er designet af svenske HAGA og er populær hos bobonline.dk. Armlænene gør, sammen med det bløde sæde, at den blå lænestol ikke kun er et godt syn for øjet. Den er også virkelig behagelig at sidde i. Lænestolen er betrukket med blåt fløjl stof. Dette kan nemt rengøres med enten tekstil imprægnering eller tekstilrent.

Som nævnt kan denne London lænestol matche mange stilarter. Du kan for eksempel nemt matche lænestolen med et råt sidebord eller en moderne lampe. Dette vil skabe en virkelig unik indretning, som vil gøre indtryk på dine gæster. Det flotte og bløde fløjl stof er kun med til at sætte en streg under lænestolens eksklusive udstråling. 

Leder du efter en lænestol til hyggestunderne? Lænestolen behøver ikke kun stå i stuen. Den kan stå mange forskellige steder i hjemmet for lidt ekstra personlighed. Du kan for eksempel placere den i soveværelset eller på børneværelset. I sidstnævnte rum vil den danne et perfekt grundlag for at kunne læse godnathistorier komfortabelt. 

Alt i alt er dette en meget romantisk lænestol. Den er svensk designet, hvilket kommer til udtryk i det blå fløjl stof og den rektangulære form. Stolen har armlæn, som gør den komfortabel. Samtidig vil den passe ind flere steder i dit hjem.

Udvalgte specifikationer

 • Højde: 90 cm
 • Bredde: 80 cm
 • Dybde: 86 cm
 • Siddebredde: 50 cm
 • Siddedybde: 55 cm
 • Siddehøjde: 48 cm
 • Betrukket med blødt blå fløjl stof

RGE Koriander Butterfly øreklapstol – en flot lænestol med øreklapper i flet til det moderne hjem

RGE Koriander Butterfly øreklapstol

Det er altid en god idé at vælge nogle møbler, der er noget helt for sig selv – og det er denne øreklapstol fra RGE i flettet rattan. Stolen er formet ud af en stor skal, og den står på de fineste, minimalistiske metalben i sort, der giver en flot kontrast til det naturfarvede rattan.

Med denne stol får du en skøn og behagelig lænestol med øreklapper, der skiller sig ud fra mængden og vil pynte i det moderne hjem. Stolen har en behagelig vinkel, og dermed kommer du til at kunne synke helt ned i den med en god bog og nyde livet.

Der er ikke nogen tvivl om, at denne stol er noget helt særligt. Den vil kunne passe godt sammen med nogle minimalistiske møbler, hvor den kan få lov til at tiltrække lidt opmærksomhed og skille sig ud fra mængden.

Hvad er en øreklapstol?

Øreklapstole er en lænestol som er kendt for en høj ryg og armlæn. Det som gør den særlig unik er stolens 2 klapper som er på hver side af hovedet, og som man har mulighed for at låne sig op af.

I Danmark har vi særligt Børge Mogensen som blev kendt for hans designs af øreklapstole helt tilbage for ca. 50 år siden. Af andre kendte danskere kan bl.a. Arne Jacobsen også nævnes. Arne Jacobsen er manden bag den ikoniske øreklapstol Ægget. Ægget blev et kæmpe hit, og er selv i dag et meget velset møbel som udstråler prestige.

Prisen på en øreklapstol behøver ikke være slem. Du kan få øreklapstole i mange forskellige prisklasser, og det som kommer til at afgøre prisen er valget af designer som du ønsker skal stå bag øreklapstolen. Vælger du at købe en øreklapstol, kan du forvente en stol med god levetid, da kvaliteten plejer at være i orden. Udover det er øreklapstole lavet i et tidsløst design som kan passe ind i de fleste stuer i mange år fremmadrettet.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar