Der er noget helt særligt ved at sidde omkring levende ild udendørs og betragte flammerne, mærke varmen og se gløder og røg stige til vejrs. Mange forbinder netop disse stunder med den danske sommer og de lyse nætter, som kan skabe en helt speciel stemning og hyggelig atmosfære. For at få flere af netop disse oplevelser, vælger mange danskere i disse år at investere i et bålfad. Det er en form for åben grill eller et mindre åbent ildsted, som gør, at du nemt kan tænde bål i haven eller på stranden, når du har lyst.

Vi har skævet til forskellige tests og anmeldelser for at kunne give dig et overblik over, hvilke bålfade der er de allerbedste på markedet lige nu. Læs med her og bliv klogere på, hvilken model der passer til dig, inden du køber.

 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Morsø Jiko Bålfad – fungerer godt som bålfad eller til udendørs madlavning

Om Morsø Jiko Bålfad

Morsø Jiko Bålfad er et lille og kompakt bålfad, som også egner sig godt til madlavning. Bålfadet er inspireret af det afrikanske udekomfur. Du kan nyde en hyggelig aften på terrassen, mens flammerne fra bålfadet holder dig varm. Du kan også tage det lille udekomfur med på outdoor-tur, så du kan lave autentisk mad over ilden. 

På Morsø.com forklarer producenten, at bålfadet er nemt at transportere. Designet er kompakt, så du kan have bålfadet med på stranden, fisketuren eller en tur i skoven.

Du kan bruge Morsøs andre produkter sammen med bålfadet. Morsøs Cocotte gryde passer perfekt på bålfadet, så du kan lave forskellige retter over åben ild. Du kan også kombinere bålfadet med en grillrist, så du kan servere grillmad for venner og familie. 

Bålfadet har en diameter på 32 cm. og en højde på 21,5 cm. Den vejer 13 kg, og den er derfor nem at have med på tur. Morsø Jiko Bålfad er designet i et enkelt og minimalistisk design. Farven er holdt i en stilren sort farve, som passer ind i de fleste moderne hjem.

Morsø Jiko Bålfad vs. markedet

Morsø Jiko Bålfad ligger i en mellem-prisklasse sammenlignet med de andre bålfade i testen. Du skal derfor ikke bruge den store opsparing for at investere i bålfadet til udendørs brug.

Til prisen får du et alsidigt og moderne bålfad. Du kan bruge bålfadet til en hyggelig sommeraften i haven med venner og familie. Du kan dog også nemt transportere bålfadet og bruge det til madlavning. Det giver et velsmagende resultat, når maden bliver lavet over åben ild.  

Fordele

  • Afrikansk inspireret
  • Kompakt
  • Moderne design

Udvalgte specifikationer ved dette bålfad

  • Ø: 32 H: 21,5 cm.
  • Farve: sort
  • Vægt: 13 kg.
  • Materiale: Senothermmalet

Ulemper

  • Ikke et bålfad, der skiller sig ud

Morsø Fire Pot – ideel til bålhygge med familien

Om Morsø Fire Pot

Morsø Fire Pot er skabt til de hyggelige stunder i haven, hvor hele familien er samlet rundt om bålet. Bålfadet er skabt af Klaus Rath, som har flere priser og patenterede designs bag sig. Klaus Rath laver praktiske designprojekter med fokus på æstetikken. 

På Morsø.com beskriver producenten, hvordan bålfadet er skabt til at hylde ilden og de små øjeblikke. Bålfadet er designet med en læskærm, som skærmer for vinden. Det er praktisk, når hele familien er samlet rundt om bålet, og der skal holdes liv i ilden.

Du kan også tilkøbe en grillrist fra Morsø, som passer på bålfadet. Hvis du bliver træt af snobrød og skumfiduser, kan du bruge grillristen til at lave grillmad over åben ild. 

Bålfadet er fremstillet i pladejern. Jernet er blevet overfladebehandlet med en varmebestandig sort maling. Malingen tåler derfor den høje temperatur fra ilden uden at tage skade.

Bålfadets top måler 44,9 cm i diameter, mens bunden måler 25,6 cm. Bålfadet er 55,7 cm høj og vejer 14 kg. Den er derfor nem at flytte rundt i haven.   

Morsø Fire Pot vs. markedet

Bålfadet fra Morsø ligger i den dyre prisklasse sammenlignet med de andre bålfade i vores oversigt. Til den høje pris får du dog et moderne og stilrent bålfad.

Den sorte farve på bålfadet er enkel og klassisk. Den passer derfor godt ind i den moderne have. Læskærmen i den ene side af bålfadet er praktisk til at skærme for vinden.

Bålfadet passer godt til dig, der er på udkig efter et bålfad, som lægger op til mange hyggelige timer med familien.

Fordele

  • Simpelt design
  • Varmebestandig maling

Udvalgte specifikationer ved dette bålfad

  • Ø: 44,9 H: 55,7 cm.
  • Vægt: 14 kg. 
  • Farve: sort
  • Materiale: pladejern

Ulemper

  • Ingen indstillingsmuligheder 

RAIS RA Bålfad – smukt bålfad i stål

Om RAIS RA Bålfad

RAIS RA er et enkelt og stilrent bålfad lavet i kvalitetsstål. Bålfadet har en diameter på 80 cm, så der er plads til et stort bål. Den store diameter giver også god plads til at lave snobrød, pandekager eller skumfiduser rundt om bålet. Med RAIS RA er der plads til hygge for store og små. 

På Rais.com beskriver producenten, at bålfadet kan justeres efter vinden. Bålfadet er placeret løst på stålringen, så du kan justere den vandret. Du kan også placere den skråt op mod vinden, så du får mest muligt ud af bålfadet selv i blæsevejr.

Bålfadet er fremstillet i den bedste kvalitet af cortenstål. Stålet gennemgår en oxyderingsproces, hvor det bliver udsat for vind, forskellige temperaturer og regn. Processen skaber den naturlige patina, som gør bålfadet helt unikt og charmerende. Det enkle design og den smukke patina passer ind i haven, klubben eller ved sommerhuset.  

Bålfadet står bedst fast på et underlag af jord, sten eller beton. Den kan derfor pynte fint i haven på varme sommeraftener.  

RAIS RA Bålfad vs. markedet

Sammenlignet med de andre bålfade i testen ligger RAIS RA Bålfad i den dyre prisklasse. Til prisen får du et bålfad, der er lavet i cortenstål af høj kvalitet. Med tiden vil bålfadet danne patina, når det bliver udsat for skiftende vejr. Du får derfor et charmerende bålfad, som pynter på terrassen.

Du kan også nemt justere bålfadet, så det passer til vindforholdene.  

RAIS RA er et bålfad med et enkelt og stilrent udtryk. Bålfadet passer godt til dig, der søger et smukt og charmerende bålfad i en god kvalitet. 

Fordele

  • Højkvalitetsstål 
  • Kan justeres horisontalt for vinden
  • Danner patina over tid

Udvalgte specifikationer ved dette bålfad

  • Ø: 80 cm
  • Vægt: 25 kg
  • Materiale: Cortenstål

Ulemper

  • Høj pris

Esschert Design – Rustfarvet ildsted med blomstermønster

Oversigt

Ildstedet Esschert Design er populært hos vidaxl.dk, hvor produktet sælger godt. Dette er altså et udtryk for, at Esschert Design er et produkt, som kunderne er glade for, og som kunderne har lyst til at købe. 

Om Esschert Design

Ildstedet ved navn Esschert Design er et bålfad, som har et helt unikt udseende. Der er tale om et rustrødt bålfad, som består af to dele. Esschert Design består først og fremmest af et bålfad. Hertil følger et låg. Både selve bålfadet og låget er lavet af metal og har farven rustrød. 

Det er især låget, som giver Esschert Design sit unikke og forholdsvis rustikke look. Låget er nemlig lavet med et blomstermønster vha. en særlig laserteknik. Når du tænder op i dette ildsted, og låget er på, vil det altså lyse ud, så skyggerne danner et fint mønster med blomster og sommerfugle. 

Dette bålfad har en størrelse, som passer godt til terrassen eller i haven. Ildstedet måler 55,8 x 57 x 66 cm og har form som en kugle. Alt efter hvordan du ønsker, at din bål og din ild skal være, kan du tage låget af og på. Dette ildsted er perfekt til at sidde flere mennesker og varme sig omkring. 

Da Esschert Design er lavet i metal, har ildstedet også en god holdbarhed. Selvom det står udenfor og vil blive udsat for lidt af hvert, vil dette bålfad kunne holde i mange år. 

Derfor anbefaler vi denne model:

  • Populær hos vidaxl.dk
  • Unikt design
  • God størrelse
  • Låg med laserudskårent blomstermønster
  • Rustikt udtryk

Esschert Design vs. markedet

Ildstedet fra Esschert Design er et ildsted, som prismæssigt ligger i den dyre ende. Du kan få mange andre bålfade til billigere penge, men til gengæld har dette bålfad et unikt udtryk og udseende, som du ikke vil kunne få andetsteds. Du betaler altså noget ekstra for det fine design med bl.a. et laserskåret låg. 

Udvalgte specifikationer ved dette bålfad:

  • Farve: Rustrød
  • Materiale: Metal
  • Inkl. laserskåret låg
  • Mål: 55,8 x 57 x 66 cm

Bon-fire bålfad – Bedst til prisen

Oversigt

Dette herlige bålfad er særligt populært hos forbrugerne, der primært fremhæver de gode materialer samt den udprægede funktionalitet og simplicitet. Forbrugere på coop.dk kvitterer med hele 4,8/5 stjerner.

Om ”Bon-fire bålfad”

Hvis du ønsker dig et simpelt bålfad uden så mange dikkedarer, så er denne model fra Bon-fire en klar overvejelse værd. Det består blot af en stor rund disk med tre korte ben, og så kan du ellers selv bestemme, hvordan du vil anvende det.

Det måler imponerende 70 cm i diameter, hvilket er nok til at give et ganske pænt bål som hele familien kan varme sig omkring. Bålfadet er udført i tyndt, men holdbart stål, der blot måler 2mm i tykkelsen. Det gør det lettere at transportere, og med de blot 7,2 kg er bålfadet således nemt at tage med i haven, tage med i bilen på stranden, eller hvor du nu ønsker at anvende det. Det fremstår i en elegant og simpel sølvmetallisk nuance, og som en bonus får dette bålfad en spændende rusten patina med tiden.

Dette Bonfire bålfad er et utroligt godt valg til dig, der ønsker et simpelt bålfad i høj kvalitet og til en meget fornuftig pris.

Udvalgte specifikationer ved dette bålfad:

  • Bedst til prisen
  • Simpelt og nemt at anvende
  • Udformet i stål
  • Vejer blot 7,2 kg
  • Måler 70 cm i diameter

Morsø Ignis ildsted – bålfad i støbejern med en simpel skønhed

Om ”Morsø Ignis”

Gardensillustrated kalder dette bålsted for en simpel skønhed, og det får flotte anmeldelser af forbrugere på Google reviews, som særligt fremhæver det flotte design, og den tunge robuste byggekvalitet. Morsø er for de fleste formentlig primært forbundet med brændeovne, men med Ignis har de brilleret med et udendørs bålfad, der er lidt udover det sædvanlige.

Morsø bålfadet er fremstillet i solidt, emaljeret støbejern, som gør det utroligt holdbart og solidt, men også ganske tungt. Faktisk vejer det hele 18 kg. Det er derfor ikke lige så mobilt som andre bålfade i denne oversigt, på trods af at det er et af de mindre bålfade på blot 45 cm i diameter. Til gengæld ruster det ikke ved korrekt brug, så hvis du ikke er fan af patina, så er Morsø Ignis et rigtigt godt valg.

De rene og runde linjer i designet gør det nemt at holde af netop dette bålfad, og det har en vis tidløshed, som falder i fin tråd med Morsøs øvrige designhistorie. Der kan tilkøbes grillrist til Morsø Ignis, hvis du ønsker at omdanne dit bålfad til en lækker sommergrill.

Udvalgte specifikationer ved dette bålfad:

  • Simpelt, smukt og tidløst design
  • Udført i solidt, emaljeret støbejern
  • Ruster ikke
  • Vejer 18 kg
  • Måler 45 cm i diameter
  • Grillrist kan tilkøbes

Weber Fireplace – solidt bålfad med låg

Om ”Weber Fireplace”

Weber er for mange ensbetydende med grill og tilbehør til grill, men for nyligt lancerede de også et lækkert bålfad, som kan give masser af glæde og varme langt ud på de lyse sommernætter. Der er tale om et bålfad med låg, der i bedste Weber-stil kan hænges på kanten af bålfadet. Dette er praktisk til at holde styr på låget, og kan samtidig skærme for vinden og reflektere varmen i den rette retning. Låget vil også være praktisk i forhold til at sikre, at regnvand ikke samler sig i bålfadet, hvis dette efterlades udendørs.

Weber bålfadet er fremstillet af porcelænsemaljeret bund og låg, og har slanke men robuste ben i rustfrit aluminium. Det er således bygget i robust kvalitet, og du får da også 10 års garanti på dette bålfad. Det måler 48 cm i højden, 61 cm i bredden og 57 cm i diameter, hvilket betyder, at der er tale om et mellemstort til stort bålfad, som mange vil kunne samles omkring hele sommeren.

Udvalgte specifikationer ved dette Weber bålfad:

  • Praktisk bålfad med låg og håndtag
  • Låget kan hænges på siden af bålfadet
  • Udformet i porcelæns emalje og rustfrit aluminium
  • 10 års garanti
  • Måler 48 cm x 61 cm x 57 cm

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Dancook bålsted 9000 – stilistisk, minimalistisk og praktisk

Dancook bålsted 9000

Om ”Dancook 9000”

Good Housekeeping testede netop dette bålfad og kommenterede særligt på, hvor småt og praktisk det er på samme tid. De kvitterede med en flot rating på 88/100 point, da de testede bålfadet i 2016.

Dancook 9000 er en multifunktionel model, der er beregnet til at blive brugt som både grill og bålfad. Det betyder med andre ord, at du både kan lave lækker mad og samtidig varme terrassen eller haven op, når de lyse aftener blive kølige. På grund af designet og bålfadets udformning har du en ganske stor grillrist og kan således snildt lave mad til mange på én gang. Faktisk måler dette bålfad hele 73 cm i diameter, hvoraf grillområdet måler 54 cm i diameter. Bålfadet er 50 cm i højden og 78 cm i længden.

Dette bålfad og grill er fremstillet i rustfrit stål og vejer 12,5 kg. Det er således ikke det letteste på markedet, men de runde ben gør det relativt nemt at bære på alligevel. Alt i alt et virkelig godt bålfad, der kan bruges som grill og desuden kan erhverves til en yderst rimelig pris.

Udvalgte specifikationer ved dette bålfad:

  • Gennemtænkt design
  • Praktisk og minimalistisk
  • Kombination mellem bålfad og grill
  • Stor grillrest med diameter på 54 cm
  • Fremstillet i rustfrit stål
  • Måler 50 cm x 78 cm x 73 cm

Landmann Ball Of Fire bålfad – god til dansk sommervejr

LANDMANN LAN11810 Bonfireplace

Outnative Jernbålfad – 60 cm diameter – mest unikke bålfad i cortenstål

  • Tilfreds eller pengene retur
  • Dag til dag levering
Outnative Jernbålfad

Om Outnative Jernbålfad 

Outnative har med denne model skabt et bålfad, som kun bliver mere og mere elegant, jo længere tid det står udenfor. For hver gang du antænder et bål, og for hver gang det udsættes for vind, sne og blæst, tilegner dette bålfad sig et mere rustikt og unikt look.

Det skyldes, at Outnative Jernbålfad er skabt af 4 mm. tykt cortenstål, som vi især kender fra broer, skibe og jernbanevogne. Cortenstål er nemlig et hårdført materiale, der kan tåle lidt af hvert, og som derfor også er oplagt at bruge i bålfade. Det kan tåle ekstreme temperaturer, og så skal du ikke være nervøs for, at materialet mister sin styrke i din levetid.

Outnative Jernbålfad – 60 cm diameter er et meget transportabelt bålfad på grund af sin unikke fod. I stedet for at være boltret fast til foden, bliver fadet placeret løst på foden, og du kan derfor med et snuptag skille de to dele fra hinanden. Med en diameter på 60 centimeter får du rig mulighed for at danne et langvarigt bål, samtidig med at du også kan skabe mindre opsætninger.

Outnative Jernbålfad – 60 cm diameter vs. markedet

Outnative Jernbålfad – 60 cm diameter er skabt i det hårdføre cortenstål, der giver et rustikt og unikt look over tid. Fadet kan nemt skilles fra foden, og det gør dette bålfad meget transportabelt. Du kan placere det i en hvilken som helst størrelse have, og de 60 centimeters diameter giver gode muligheder for at danne forskellige typer bål.

Fordele

  • Fri fragt
  • Høj levetid på bålfadene
  • Dag til dag-levering
  • Lavet i 4 mm. tykt cortenstål

Udvalgte specifikationer ved dette bålfad

  • Materiale: 4 mm. cortenstål
  • Diameter: 60 cm
  • Højde: 28 cm

Outnative Bålfad – 80 cm diameter

Bedste bålfad til prisen

  • Dag til dag levering
  • Tilfredshedsgaranti eller pengene retur
Outnative Bålfad

Om Outnative Bålfad 

Outnative har i lang tid været garant for udstyr til udendørslivet, der bygger på høj kvalitet og innovativt design. Det ses især ved dette bålfad, som er skabt i 4 mm. tykt cortenstål, og som bærer et behageligt, varmt udseende.

Med en diameter på 80 centimeter får du et bålfad, der uden problemer kan indeholde brænde til en lang sommeraften. Du får også god mulighed for at holde liv i bålet, samtidig med at du kan tilberede mad eller riste skumfiduser i timevis. Hvis du derimod skal have gang i et mindre bål, er det intet problem, da spiral-opbygningen gør det nemt at anrette bålets størrelse efter behov.

Du skal heller ikke være nervøs for sikkerheden ved dette bålfad, da Outnative har mange års erfaring med at skabe robuste designs. Fødderne på Outnative Bålfad – 80 cm diameter sikrer en god stabilitet, og cortenstålet er som skabt til at håndtere høje temperaturer.

Når du handler ved at Outnative, skal du ikke være nervøs for, at du fortryder dit køb. Der er altid fri fragt, og du kan ofte modtage produktet samme dag, som du bestiller det. Det betyder, at du får rig mulighed for at prøve bålfadet af, inden du beslutter dig for, om du vil beholde det.

Outnative Bålfad – 80 cm diameter vs. markedet

Outnative Bålfad – 80 cm diameter adskiller sig fra mange andre bålfade ved at være skabt i cortenstål. Det betyder, at bålfadet har en meget længere levetid end andre lignende modeller, og materialets særprægede look vil uden tvivl tiltrække mange imponerede blikke.

Fordele

  • Fri fragt
  • Høj levetid på bålfadene
  • Dag til dag-levering  
  • Lavet i 4 mm. tykt cortenstål

Udvalgte specifikationer ved dette bålfad

  • Materialer: Cortenstål 
  • Diameter: 80 cm
  • Højde: 19 cm

Outnative Bålstativ

Bedste alternativ til et bålfad

  • Dag til dag levering
  • Tilfreds eller pengene retur
Outnative Bålstativ

Om Outnative Bålstativ

Hvis du har mod på at prøve kræfter med et sjovt alternativ til bålfadet, bør du kaste et ekstra blik på Outnative Bålstativ. Det ligner umiddelbart en klassisk foldestol, men det er i virkeligheden et stativ, du placerer dit bål oven på.

Ideen med et bålstativ er, at du hæver bålet langt op over jorden. Det sikrer, at der konstant kommer en strøm af ilt til bålet nedefra, og på den måde vil du kunne nyde godt af den intense varme fra Outnative Bålstativ i lang tid. På samme tid kommer du heller ikke til at efterlade mørke pletter på jorden eller græsset.

Du folder nemt Outnative Bålstativ ud, hvor end du er. Du behøver ikke at bekymre dig om tørt græs eller ujævnt underlag. Stativet er lavet i rustfrit stål, og selve bålet placeres på en metaldug, som et spændt i toppen. Efter 20-25 brændetimer kan det dog blive nødvendigt at udskifte dugen.

Outnative Bålstativ vejer og fylder meget lidt, og det er derfor oplagt at tage med sig, hvis du skal på camping eller på roadtrip. Stativet kan ligge løst i bilens bagagerum, eller det kan pakkes ned i rygsækken, inden du bevæger dig ud i naturen. Hvis du har lyst til at prøve kræfter med dette alternative bålfad, kan du bestille det hos Outnative, hvor der også er fri fragt og dag til dag-levering.

Outnative Bålstativ vs. markedet

Outnative Bålstativ er et innovativt og spændende alternativ til det klassiske bålfad. Du folder nemt og hurtigt stativet ud, og på metaldugen kan du så placere dit brænde. Der vil konstant tilføres ilt fra bunden, og et bål på Outnative Bålstativ er derfor nemt at holde liv i.

Fordele

  • Foldbart bålstativ – nemt at anvende 
  • Hævet fra jorden – brænder bedre 
  • Vejer under 1 kg – kan holde til 5 kg vægt
  • Fri fragt
  • Høj levetid på bålfadene, 
  • Dag til dag-levering

Udvalgte specifikationer ved dette bålfad

  • Materialer: Rustfrit stål
  • Højde: 39 cm
  • Bredde: 40,5 cm
  • Dybde: 40,5 cm
  • Vægt: Under 1 kg

Esschert Design Fire bowl – simpelt og med stort potentiale

Esschert Design Fire bowl O50 cm

Om ”Esschert Design Fire bowl”

PatioMate kalder denne model for det bedste multifunktionelle bålfad i 2020. Samtidig kvitterer forbrugere på Amazon med 3,8/5 stjerner og nævner hovedsageligt den gode værdi til prisen, og at bålfadet er stort.

Endnu engang har Esschert formået at brillere med et bålfad, der er både flot, funktionelt og ikke koster en formue. Bålfadet er udformet i sortlakeret stål, og der er egentlig blot tale om et fad, som placeres i et stativ med tre stabile ben. Det måler 50 cm i diameter og er 25 cm i højden.

For en lille investering mere kan du tilkøbe en grillrist, så du får endnu mere glæde af dette bålfad. Derudover kan du tilkøbe smarte skumfidus-pinde, pølsepinde, grillspyd og meget andet for at gøre sommeraftenerne endnu mere fuldendte og altså få endnu mere ud af de mange potentielle funktioner.

Udvalgte specifikationer ved dette bålfad:

  • Simpelt og funktionelt design
  • Meget attraktiv pris
  • Grillrist og andet udstyr kan tilkøbes
  • Udformet i sortmalet stål
  • Måler 50 cm x 25 cm

Om ”Landmann Ball Of Fire”

PatioMate kalder dette bålsted for et af de bedste bålfade i 2020 overordnet set, og de roser særligt design og sikkerhed.

Her er endnu et pletskud fra tyske Landmann, som siden 1966 har fremstillet spændende og innovativt grilludstyr og tilbehør. Ball of Fire er, som navnet indikerer, udformet som en kugle, hvilket er ganske praktisk, og som sikrer, at brænde og gløder bliver, hvor de skal – også når det blæser. Toppen af bålfadet kan desuden åbnes, så du nemt kan lægge ekstra brænde på, hvis du ønsker dette. Denne mekanisme er for eksempel også praktisk, hvis du vil lave snobrød eller riste skumfiduser over den åbne ild.

Dette bålfad er fremstillet af et emaljeret fad og den resterende konstruktion er af lakeret plade. Det måler 90 cm i højden og har en diameter på 77 cm. Der medfølger desuden en praktisk beskyttelseshætte, så du roligt kan lade bålfadet stå ude i regn og blæsevejr.

Udvalgte specifikationer ved dette bålfad:

  • Som skabt til det danske vejr
  • God til at beskytte mod store gnister
  • Kan åbnes og lukkes efter behov
  • Der medfølger praktisk beskyttelseshætte
  • Måler 90 cm x 77 cm

Höfats Cube – Et bålfad med utallige muligheder

Höfats Cube

Oversigt

Denne bålkurv/grill fra Höfats Cube er populær hos frishop.dk, hvor kunderne er glade for produktet. Dette kan der være flere grunde til, men en af grundene er uden tvivl, at Höfats Cube er et bålfad, som på ingen måde minder om de andre bålfade på markedet. Bålfadet fås i en enormt høj kvalitet, og du kan bruge det til mange forskellige ting. 

Om Höfats Cube

Som sagt er Höfats Cube et bålfad, der kan bruges til mange vidt forskellige formål. Det kan først og fremmest bruges som bålfad eller grill, hvormed du altså kan tilberede mange lækre retter med Höfats Cube. Når du vil slukke for ilden, kræver det intet andet, end at du vender bålfadet på hovedet, hvormed ilden dør ud. 

Når der ikke er ild i Cube, kan du med fordel bruge bålfadet som en lille skammel eller et bord. Her kan en træplade evt. tilkøbes, hvormed Cube forvandles til et mindre træbord. 

Noget af det smarte ved Höfats Cube er, at den kurv, som sidder øverst på bålfadet, er lavet på en måde, så den formår at skærme for vinden. Hermed bliver det nemmere for dig at tænde op og have ilden under kontrol. 

Höfats Cube er lavet i 100% rustfrit stål, og den er pulverlakeret i sort. 

Derfor anbefaler vi denne model:

  • Populær hos frishop.dk
  • Mange egenskaber på én gang
  • Minimalistisk design
  • 100% rustfrit stål
  • Pulverlakeret sort

Höfats Cube vs. markedet

Höfats Cube er uden tvivl et af de dyreste bålfade, som findes på markedet. Dog er det også et bålfad i enormt høj kvalitet, og som kan bruges til et væld af forskellige formål. På denne måde egner Höfats Cube sig til dig, som er villig til at betale lidt ekstra, for til gengæld at undgå på nogen måde at gå på kompromis i kvalitet og design. 

Udvalgte specifikationer ved dette bålfad:

  • Farve: Sort
  • Materiale: 100 % rustfri stål
  • Pulverlakeret
  • Bålkurv, grill, bord og fodskammel i én
  • Mål: 43 x 46 x 44 cm
  • Vægt: 15 kg

VidaXL bålfad – Bålfad med smukt mosaikdesign

VidaXL bålfad

Oversigt

Dette bålfad fra VidaXL er blandt andet en af de populære modeller hos VidaXL.dk. Dette betyder helt konkret, at det er et af de bålfade, som sælger bedst. Hermed er det altså også et af de bålfade, som er mest populære blandt kunderne. 

Om VidaXL bålfad

Dette bålfad fra VidaXL er på mange måder et bålmad, som skiller sig ud fra mængden. Dette både ift. design og materialevalg. Bålfadet fra VidaXL er nemlig lavet i nogle rigtig gode materialer. Det er lavet af stål og keramik, som begge er holdbare, men også smukke, materialer. 

Bålfadet fra VidaXL har takket være det fine mosaikmønster et helt unikt udtryk. Mosaikmønstret er lavet i grøn, hvid og sort, så du får altså også lidt farve ind i din have eller på din terrasse alt efter, hvor du placerer bålfadet. Mosaikmønstret er lavet på den runde bordplade, som er placeret rundt om ildstedet. Her kan du oplagt stille nogle små snacks eller en drink til de mere festlige sommeraftener. 

Selve bålfadet har talent for både at udstråle og absorbere varme. Du kan brænde både tørt træ, kul og/eller brænde i bålfadet, der som sagt er lavet af stål i en utroligt høj kvalitet. Når du køber dette bålfad, fås et stativ med ben med i pakken. I alt fås altså både gryde, bordplade, brandisoleringsrist og stativ med, når du køber VidaXL bålfad.

Derfor anbefaler vi denne model:

  • Populær hos vidaxl.dk
  • Fint design med mosaik
  • Materialer i høj kvalitet
  • Inkl. stativ med 3 ben

VidaXL bålfad vs. markedet

Dette bålfad fra VidaXL placerer sig prismæssigt et sted i midten i forhold til andre bålfade på markedet. Når man skal købe bålfade, kan prisen varierer enormt. Dog har vi vurderet, at dette bålfad prismæssigt ligger ca. i midten. Da får du endda et utroligt smukt bålfad i materialer af høj kvalitet. 

Udvalgte specifikationer ved dette bålfad:

  • Farve: Grøn
  • Materiale: Stål og keramik
  • Inkl. stativ med tre ben
  • Inkl. bordplade, gryde og brandisoleringsrist
  • Mål: 68 x 68 x 45 cm

Trip Trap Skagerak Flame

Skagerak-Flame-Baalfad-OE47

Om ”Trip Trap Skagerak Flame”

Det danske mærke Trip Trap skiftede i 2005 navn til Skagerak, og her er der således egentlig tale om et Trip Trap bålfad, der altså repræsentere samme designånd, som Trip Trap altid har stået for. Af svenske Elle bliver det omtalt som et af de fem flotteste bålfade, der findes, og det er let at forstå.

I sin simplicitet og herlige skandinaviske design, er det svært ikke at holde af. Det er udformet med en disk på 47 cm i diameter, som står på et slankt krydsben, der løfter det til en højde på 23 cm. Materialet er cortenstål, som er vejr- og temperaturbestandigt materiale, der altså bruges til mange forskellige bålfade i dag. En af de skønne egenskaber ved netop dette materialer er, at det på kort tid opnår et smukt og beskyttende lag patina i en attraktiv rust farve.

Efter brug kan det nemt tømmes for aske og rester af brænde, og dette Skagerak bålfad vil i sig selv kunne pynte på terrassen.

Udvalgte specifikationer ved dette bålfad:

  • Simpelt dansk design fra Skagerak (Trip Trap)
  • Udformet i solidt cortenstål
  • Opnår hurtigt attraktiv patina
  • Måler 47 cm x 23 cm

Höfats Triple – Premium valg

Höfats Triple

Oversigt

Dette åbne ildsted er usandsynligt populært hos forbrugerne. Google reviews vidner om 5/5 stjerner på tværs af mere end 30 anmeldelser, og særligt nævnes byggekvalitet, design, funktion og innovation.

Om ”Höfats Triple”

Ønsker du et bålfad, som er lidt udover det sædvanlige, og som giver dig masser af frihed og mulighed for at tilpasse fuldstændigt efter omstændighederne, så er Triple fra Höfats den model, du bør overveje. Den har anderledes trekantede former, spidse fødder og er lavet af tyndt cortenstål, som med tiden vil få en flot rusten patina. De tynde stålplader kan nemt skilles ad og sættes sammen, som du har lyst, så du kan transportere bålfadet og samle det på ingen tid. Når det er samlet, måler det 120 cm i diameter, og er således et stort bålfad, der passer til de større forsamlinger – for eksempel havefesten.

Ønsker du et bålfad med rist, er modellen et godt valg for dig. Flere forskellige riste kan nemlig tilkøbes, hvilket betyder, at du nemt kan omdanne bålfadet til en almindelig grill. Som noget ganske smart og absolut innovativt kan grillristen justeres i højden og kan roteres over den åbne ild, så du kan skræddersy madlavningen fuldkommen efter dine ønsker. Alt i alt er der tale om et skønt, innovativt og moderne bålfad, der passer til den kræsne forbruger.

Udvalgte specifikationer ved dette bålfad:

  • Premium valg
  • Fremstillet i tyndt corten stål
  • Får elegant og unik patina med tiden
  • Måler hele 120 cm i diameter
  • Nemt at samle og skille ad
  • Smarte grillriste kan tilkøbes

LA HACIENDA Camping bålfad

LA HACIENDA Camping balfad m. grill

Om “LA HACIENDA Camping bålfad”

Good Housekeeping testede dette bålfad i 2016 og kvitterede med 76/100 point. Særligt var de begejstrede for den kompakte størrelse og de praktiske ben, som kan foldes sammen.

Her er endnu et af de mere kompakte bålfade, og denne model er beregnet til nem transport, så du altid kan have dit bålfad med på farten, uanset om du skal på stranden, i sommerhus eller noget helt tredje. LA HACIENDA Camping bålfad måler blot 43 cm i højden og 54 cm i diameter. Det gør det optimalt for små grupper og betyder samtidig, at det er nemt at flytte rundt på. Som en ekstra bonus i denne sammenhæng kan de tre stålben nemt foldes sammen, så transport er endnu nemmere. Det vejer desuden blot 4,8 kg, og kan således let bæres af en enkelt person.

Denne model er endnu et eksempel på en herlig kombination mellem grill og bålfad, hvor du både kan lave mad og få varmen. Der medfølger askerager, låg og beskyttelseshætte til dette bålfad, og du får på den måde utroligt meget for pengene, hvis du vælger netop denne model.

Udvalgte specifikationer ved dette bålfad:

  • Kompakt og let at transportere
  • Askerager, låg og beskyttelseshætte medfølger
  • Anvend som grill og bålfad
  • Vejer blot 4,8 kg
  • Måler 43 cm i højden og 54 cm i diameter

Landmann Big Sky bålfad

Landmann Big Sky bålsted

Oversigt

Britiske PatioMate udnævner denne som det bedste bålfad at vælge, The Sun roser det for det stilistiske design, og forbrugerne er helt vilde med det. Kunder på Amazon og Walmart kvitterer med gennemsnitligt 4,7/5 stjerner på tværs af over 300 anmeldelser. Særligt roses det flotte design og de mange praktiske funktioner.

Om ”Landmann Big Sky”

Et bålfad behøver hverken at være kedeligt eller forudsigeligt, og det er Landmann Big Sky bålfadet et pragteksempel på. Der er smukke udskæringer med himmellegemer, som giver en fantastisk spændende og dynamisk belysning, når du tænder bål.

Dette bålfad er udformet i lakeret stål og har en flot brunrød rustfarve, hvilket igen gør at det skiller sig ud fra de mere traditionelle bålfade. Som en bonus ved denne model medfølger et praktisk låg og en askerager, hvilket begge dele gør det nemmere at holde sommerbålet under kontrol. Bålfadet måler 75 cm i diameter, og der medfølger en grillrist, så du også kan vælge at anvende det til at lave mad på, før du senere på aftenen læner dig tilbage og nyder det flotte lysspil.

Foruden det flotte design, det praktiske tilbehør og det kreative udtryk, er prisen på dette bålfad også utroligt attraktiv. Dette aspekt gør, at bålfadet tilgængeligt for stort set alle forbrugere og er direkte medvirkende til, at netop dette bålfad er topscorer.

Udvalgte specifikationer ved dette bålfad:

  • Gennemtænkt og spændende design
  • Udformet i lakeret stål
  • Glødefang og askerager medfølger
  • Stærk pris
  • Måler 75cm x 60 cm

Testkilder

For at kunne udarbejde denne oversigtsartikel, har vi skævet til forskellige tests og anmeldelser, som andre har foretaget. Tests og anmeldelser er fundet på hjemmesider fra forskellige lande, hvilket har været afgørende for, at vi kunne bringe et holistisk billede af markedet for bålfade i dag. Herunder kan du se de primære kilder, som har bidraget med viden og materiale til udarbejdelsen af denne artikel.

GoodHousekeeping.com: GoodHousekeeping er en side, som hver måned tester og anmelder hundredvis af produkter inden for særlig livsstil, hjem og have.

Gennem tiden har de testet mange forskellige bålfade, og de udfører deres tests med ganske stor omhu. For at finde de bedste bålfade tilbragte deres eksperttestere mange timer i haven med brænde, burgere og pølser. De lagde ud med at se på, hvor nemt eller besværligt det var at samle hvert bålfad, og hvor omfattende instruktionerne var. Derudover vurderede de hver model i forhold til kvalitet, soliditet, størrelse og bekvemmelighed. Derudover kiggede de på, hvor transportabel hver model var og bemærkede eventuelle specielle funktioner.

De bålfade som kunne bruges til grill og madlavning blev særligt vurderet på, hvor godt hver model fungerede som en grill, hvor længe ilden varede og hvor meget varme der blev reflekteret. Sidst men ikke mindst blev det testet, hvor let det var at rengøre og opbevare hver model.

The Sun: The Sun er en britisk tabloidavis, der lidt på samme måde som danske Ekstra Bladet sommetider foretager tests og anmeldelser af forskellige produkter.

Deres test af bålfade indeholder fremhævede produkter, som alle er uafhængigt valgt af journalister på The Sun. Alle anbefalingerne i artiklen informeres af eksperter. I nogle tilfælde tjener The Sun nogle procenter på produkter, der anmeldes, men dette påvirker på ingen måde deres anbefalinger.

I deres test af bålfade har de særligt vurderet pris, performance, design og æstetik i forhold til hinanden.

PatioMate.co.uk: Patio Mate er et britisk, gratis websted for brugere, der leder efter dybdegående produktanmeldelser, ekspertrådgivning, prissammenligning og lignende. Særligt beskæftiger de sig med interiør og møbler til udendørs og havebrug.

I deres anmeldelse af bålfade kiggede de særligt på design, pris, overordnet brugertilfredshed, særlige funktioner eller tilbehør samt brugervenlighed.

Sådan vælger du det rette bålfad

Selvom det er fristende at få hurtigt fat i et bålfad, lige så snart de første solstråler bader Danmark i forårs- og sommervarme, kan det være en god idé at bruge lidt til på at vælge den rette model. Som du har kunne se i denne oversigt, er der nemlig ganske stor forskel på de mange modeller, og det er derfor vigtigt, at du finder den rette type til din livsstil og dine behov. For at gøre beslutningsprocessen mellem de mange spændende bålfade nemmere, kan du med fordel stille dig selv disse følgende spørgsmål:

  • Hvad skal det primært bruges til?
    • Hvis du bare ønsker et bålfad, der kan varme, har du nærmest frit valg på alle hylder. Her kan det dog stadig være en god idé at finde en model, som reflekterer varme effektivt. Ønsker du derimod en model, der også kan bruges til grill, bør du være mere kræsen, og altså vælge en model, hvor der enten medfølger rist eller en grillrist kan tilkøbes. Du skal samtidig tænke over, hvor stort bålfadet skal være, alt efter om det bare skal bruges til din egen husholdning eller til større forsamlinger.
  • Hvor skal det hovedsageligt anvendes?
    • I samme tråd bør du overveje, hvor bålfadet skal bruges. Skal du blot have det i haven eller på terrassen kan du nemt vælge mindre transportabel model, og måske også fokusere mere på det æstetiske udtryk. Vil du derimod kunne have det med hjem til venner, på stranden eller i sommerhus bør du vælge en model, som vejer mindre og er nemmere at transportere.
  • Hvad er dit budget?
    • Bålfade fås i alle prisklasser. Du bør overveje, hvor meget du er villig til at spendere på dit bålfad, og prøve at finde den model, der indeholder de mest essentielle funktioner for dig i forhold til dit budget. Du kan med fordel købe dit bålfad på nettet for at spare penge, og her kan du samtidig finde den bedste pris på tværs af sider og samtidig læse brugeranmeldelser for at få et bedre overblik over, hvorvidt den påtænkte model er den rette til dig.

Vi håber, at du med denne testguide er blevet klogere på, hvilke modeller af bålfade, der er gode og relevante for dig at vælge, samt hvad du skal holde øje med, inden du køber.

Se også Trip Trap bålfad – Flotte, dekorative bålfade til haven skrevet af havesektionen.dk.

FAQ

Kan jeg stille et bålfad i min baghave?
Et bålfad er et åbent ildsted, hvilket betyder, er der er en vis risiko ved at have det stående – særligt i de tørre sommermåneder skal du passe på. Så længe du er opmærksom på risikoen, så bør det dog ikke være et problem at have bålfadet i baghaven.
Er et bålfad en god ide?
Der er noget helt specielt ved at sidde omkring et bålfad en sommeraften efter aftensmaden og grille skumfiduser. Det er noget, som mange forbinder med dansk sommer og de lyse nætter. Derfor er et bålfad bestemt en god ide til baghaven, hvis du også nyder den danske sommeroplevelse.
Hvilket sted er det bedste at købe et bålfad fra?
Hvor du køber dit bålfad fra, er ikke lige så vigtigt som fra hvilket mærke, du vælger at købe fra. Dog sælger webshops som VidaXl, Frishop og Proshop bålfade fra mange af de mærker, som du kan stole på. blandt deres udvalg finder du både minimalistiske og meget kreative modeller.
Kan jeg lave mad på et bålfad?
Det er muligt at lave mad på et bålfad, hvis blot du bruger de rette teknikker. Et åbent ildsted kan faktisk bruges som varmekilde til at lave stort set alt, så hvis du finder din kreative side frem og eventuelt googler dig til nogle opskrifter, bør det gå nemt.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar