Det er vigtigt at have en god hygiejne for at undgå at sprede bakterier. For at undgå baktier på hænderne bør du bruge en sæbedispenser med sensor. På den måde skal du aldrig mere risikere at få andres baktier på dine hænder.

Det skal du overveje, inden du køber en sæbedispenser med sensor:

  • Volumen – overvej, om du går efter en større eller mindre sæbedispenser. Jo mindre den er, desto oftere skal den også fyldes op.
  • Fritstående eller væghængt – du kan både finde fritstående og væghængte sæbedispensere med sensorer. Så overvej, hvad der fungerer bedst i dit tilfælde. Måske foretrækker du at holde området omkring håndvasken ekstra rent, hvorfor du går efter en væghængt model. Omvendt er den fritstående model nem at flytte rundt, som du ønsker det. Det mest gængse valg er den fritstående model.
  • Materiale – en sæbedispenser med sensor fås i mange forskelligartede materialer. Så tænk over, hvor den skal placeres. Passer det eksempelvis bedst med et metal-look, eller går du målrettet efter plast? Overvej også nøje valget mellem lyse og mørke farver.
  • Særlige funktioner – undersøg nøje, hvordan sæbedispenseren er konstrueret. Er det muligt at følge med i batteristatus? Er det nemt at skifte batterier og sæbe?
Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Tork Foam Soap Dispenser med Intuition Sensor – hurtig og nemt at opfylde

Udvalgt af Furnished

Du kender højst sandsynligt Tork-produkter når du ser dem. Brandet, der har eksisteret siden 1968, dominerer med deres produkter på mange toiletter i diverse virksomheder. Hvad end det drejer sig om toiletpapiret eller sæbedispenseren, er de nogle af de førerender inden for produktionen. De laver produkter, der hver dag hjælper millioner af mennesker verden over med at holde den gode hygiejne.

Foam Soap Dispenseren med Intuition sensor er ingen undtagelse for de geniale produkter. Lavet i et elegant design, der pryder alle vægge ved håndvasken, kan de hurtigt skænke dig sæbe, som kommer ud i form af skum.

LED indikator for genopfyldning

Den er perfekt til den private virksomhed eller dig, der dagligt modtager kunder, da den har en høj kapacitet med helt op til 2500 doseringer i en enkelt påfyldning. Sæbedispenseren viser ved hjælp af en lille LED indikator, hvornår det er tid til genopfyldning. Den er designet som en slags låge, hvor i du hurtigt kan tage den tømte flaske sæbe op og bytte over med en ny.

Det er også en mulighed at fylde sprit på dispenseren i stedet for den klassiske sæbe, og den kan derfor med fordel placeres ved ind- og udgangen til et toilet for at sikre ekstra hygiejneforanstaltninger, der holder bakterier og andet skidt på afstand.

Sæbedispenser med sensor væghængt

Når du skal vælge en sæbedispenser med sensor, har du mulighed for at vælge en, der selv kan stå på dit køkkenbord eller badeværelse. Alternativ kan du også få en, som kan hænge på væggen. Den sidste metode er mest kendt fra offentlige toiletter. Her vælges denne løsning ofte, så ingen kan stjæle den, men det er også blevet mere almindeligt, at mange har den i hjemmet.I denne artikel har vi valgt at fokusere på en sæbedispenser med sensor, som selv skal stå. Det skyldes, at de oftere har et pænere design. De passer bedre ind i de fleste moderne hjem, og det er også lettere at gøre dem rent og skifte batteri på dem.

Det er en god idé at gå efter design, når du vælger en sæbedispenser med sensor, så den passer bedre ind i dit hjem. I dit køkken bør du vælge en, som passer med lysere farver, og her kan det være en god idé at gå efter sølv.I dit badeværelse er det værd at overveje en sort eller hvid sæbedispenser med sensor. Den sorte skaber kontrast til det hvide badeværelse, mens den hvide passer ind i samme stil, eller hvis du allerede har rigeligt med kontrast i andre genstande.

Undgå bakterier

Det vigtigste ved at vaske hænder er, at du slipper helt af med alle bakterier. Herudover er det en god idé at vælge en sæbedispenser med sensor, fordi du slipper for at sprede dine bakterier over til andre. Hver eneste gang at der trykeks på håndsæben for at vaske hænder, har man baktier på sine hænder. Derfor vil der ende med at komme mange baktier i ens køkken eller badeværelse, hvis man ikke bruger en automatisk sæbedispenser med sensor.Det er klart, at du ofte vasker dine hænder, når du bruger din håndsæbe, og derfor tænker mange, at det ikke er noget problem. Men du skal tænke på, at der stadigvæk er bakterier på selve håndsæben. Når du er i et køkken, er det vigtigt at gøre alt for, at der ikke spredes bakterier.

Selv på badeværelser er det at foretrække helt at undgå bakterier, så der ikke bliver beskidt og ulækkert på dit badeværelse. Hvis I er mange, som går på toilettet og en ikke vasker sine hænder godt nok, så vil personen pludselig have alle jeres bakterier på hænderne. Her skal I også tænke over, at bakterier formerer sig over tid, så hvis du har en refill håndsæbe, som I aldrig vasker, så vil der være mange bakterier på jeres badeværelser og/køkken. Generelt bør I have ligeså god hygiejne derhjemme, som på de restauranter som I besøger. 

Spar penge med refills til din sæbedispenser med sensor

Udover at undgå bakterier i ens hjem, så sparer du også mange penge, når man har en sæbedispenser med sensor, fordi du kun fylde den igen og igen. Vi vil anbefale en model, som benytter batterier, så det vil du bruge penge på. Men det er langt flottere, da du slipper for at have endnu en ledning på dit badeværelse eller køkken. Her anbefaler vi, at du køber nogle genopladelige batterier for at være god mod miljøet.Det er altid billigere at købe refills, end hvis du køber håndsæber. Så udover at en sæbedispenser med sensor fra Umbra er langt pænere end de håndsæber i plastikbeholdere, som du normalt køber, så er de også langt bedre for miljøet. Du kommer både til at spare mange penge og skåne miljøet i samme proces.Vi kan varmt anbefale en sæbedispenser med sensor. Du bør købe en til både køkkenet og en til badeværelser. Flere vælger også at have to i køkkenet, da du kan have den sorte til opvaskesæbe og den hvide til håndsæbe. På den måde kan du få markant bedre hygiejne i dit hjem. Med bl.a. Corona-virussen har vi set, hvor vigtigt det er, at man vasker sine hænder korrekt hver eneste gang for at undgå bakterier.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Otto sæbepumpe med sensor i hvid – Design i topkvalitet

Otto sæbepumpe med sensor i hvid – Design i topkvalitet

Denne hvide sæbepumpe fra Umbra har et flot stilrent design i hvid. Umbra er en canadisk designer, som er kendt for at skabe funktionelle produkter i flotte designs. Otto sæbepumpe med sensor i hvid er ingen undtagelse. Her har de tænkt over alle detaljerne.

Der en både en tænd/sluk knap, hvor der også er en indikator for, om den er tændt. Desuden kan den også vise, hvis dine batterier er ved at være flade. Den bruger 4 AAA-batterier. Tænd/sluk knappen er skjult, så du ikke lægger mærke til den.

Når du skal fylde den med sæbe, gør du det ved at fjerne en klap. Der er en bred refill område, så du kan være sikker på, at du får alt sæben ned i den. Du kan bruge den til alle former for sæbe. Da den er i hvid, er det meget almindeligt, at den benytter i badeværelser. Men det er da også muligt at benytte den i dit køkken. Det er tydeligt, at de har tænkt design ind i den hele vejen i gennem, og derfor kan du bruge den i alle stilrene hjem. 

Den er 25 cm høj og har plads til 255 ml sæbe.

Otto sæbedispenser med sensor i sølv – Altid rene hænder med automatisk sæbedispenser

Otto sæbepumpe med sensor i sølv – Altid rene hænder

Det er også muligt at få Otto automatisk sæbedispenser med sensor i sølv. Dette gør, at den passer både ind i køkkener og på badeværelser. Den kan bruges til både håndsæbe eller opvaskesæbe, hvilket gør, at mange er glade for at have den i deres køkken.

Ligesom den sorte model bruger den 4 AAA-batterier, og den fortæller dig, når du skal skifte batterier på den. På den måde kommer der aldrig nogen overraskelser med den. Den lyser også, når du har tændt den, men du kan let se forskel på, om den er tændt, eller om den mangler batteri.

Der kan være 255 ml i den og med sine 25 cm i højden kan den placeres på køkkenborde i alle hjem. Den automatiske funktion gør, at sæben bliver doseret på samme måde hver eneste gang, at du benytter den. Hvis du vil have mere sæbe, kan du blot fjerne dine hænder og tage dem ind under sensoren igen. På den måde ville der komme dobbelt med sæbe ud.

Designet har Umbra stået for, og det er i samme design for alle tre farver i denne artikel. Men de har tænkt over sølvet, så den ser helt unik ud i forhold til de andre. Derfor er der også mange, som vælger at købe flere farver med det samme.

Otto sæbedispenser med sensor i sort – Undgå bakterier

Otto sæbepumpe med sensor i sort – Undgå bakterier

Denne automatiske sæbedispenser fra Otto er designet af Umbra, som er en canadisk designervirksomhed, som er kendt for deres flotte design. Denne model kommer i sort, og den benytter batterier, så du aldrig behøver at røre ved den.

Der er tale om en stilren sæbedispenser med sensor, som virker ved, at sensoren registrerer din hånd, og så kommer der automatisk sæbe ud. Den indeholder hele 255 ml sæbe og har en højde på 25 cm.

En kæmpe fordel er, at du lettere kan undgå bakterier, samtidig med at du sparer penge på håndsæbe. Det er langt billigere at købe en genfyldningssæbe, men denne metode har normalt det problem, at du får for mange bakterier. Det slipper du for med denne Otto sæbepumpe med sensor i sort.

Bag på kan du se, hvor meget strøm der er tilbage på dine batterier. Når den er ved at løbe tør for strøm, kommer der en rød farve, og så ved du, at det er tid til at skifte dine batterier. Den bruger 4 AAA-batterier. Når du køber den, så følger de ikke med.

Den passer ind på de fleste badeværelser med sin flotte stilrene sorte farve.

Zone Denmark Ume – minimalistisk og praktisk design

Smukt og funktionelt design

Zone Denmark Ume

Zone Denmark er godt, dansk design, der ikke er til at tage fejl af. Virksomheden har vundet mere end 40 nationale og internationale priser for deres innovative og smarte produkter. De producerer interiør og tilbehør til hjemmet, i en god kvalitet, skabt af kompetente, danske designere. Nogle af deres mest populære produkter, er dem du finder til badeværelset.

I deres udvalg af sæbedispensere finder du blandt andet Ume. Skabt i et simpelt og let design, får du en automatisk sæbedispenser, der gør sig godt på ethvert badeværelse, hvor den nødvendigvis gør sig synderligt bemærket. Med en fin finish grundet soft touch overflade, er Ume ikke kun rar at kigge på, men også at røre ved, på trods af det ikke er en nødvendighed.

250 ml sæbe eller sprit 

Ume tillader dig både at fylde sæbe og håndsprit på. Perfekt til hjemmet såvel som arbejdspladsen. Påfyldning sker let ved simpelt at løfte låget. Du kan med fordel købe sæbe ind i større mængder – på den måde er både du og sæbedispenseren med til at gøre en forskel for miljøet. Dispenseren kan indeholde 250 ml sæbe eller sprit, og den doserer den perfekte mængden direkte ned i hånden hver eneste gang.

Hvis du forelsker dig i Ume dispenseren, kan du med fordel kigge efter flere produkter i samme serie, så du kan få en strømlinet indretning på dit badeværelse.

FAQ

Hvilken håndfri sæbedispenser er den bedste?
De sæbedispenserer vi har samlet i denne guide, er alle gode bud på nogle af de bedste håndfri sæbedispenserer på markedet. Hvilken der er bedst til dig, kommer dog an på flere ting såsom din personlige smag og dit budget.
Hvilken sensor bruges i automatiske sæbedispenserer?
Som udgangspunkt bruges der en af tre forskellige typer sensorer i automatiske sæbedispensere. Radar-baserede sensorer, foto-sensorer eller passive infrarøde sensorer. De forskellige typer af sensorer har hver deres fordele og ulemper, der gør dem mere eller mindre egnede i særlige situationer.
Kan sæbedispenserer bruges til håndsprit?
I princippet kan du godt bruge sæbedispensere til håndsprit. Du skal dog være opmærksom på, at nogle sæbedispensere er lavet af materiale, der ikke kan holde til at være i kontakt med alkohol i længere tid ad gangen. De kan gå i stykker, hvis du bruger dem til håndsprit.
Hvorfor virker min sæbedispenser ikke?
Der kan være flere grunde til at din sæbedispenser ikke virker. F.eks. kan den være tom, pumpen kan være tilstoppet, sensoren kan være beskidt eller den kan mangle nye batterier. Er det ikke et af disse problemer, kan dispenseren være i stykker.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar