Verden er et fascinerende sted, og rejselyst er noget, der trækker i mange. Hvis du elsker at udforske verden og gerne vil have et lille stykke hængende derhjemme, så er et verdenskort med navne en god idé til hjemmet. Hvis du holder meget af geografi, gerne vil lære dine børn mere om verden eller bare ønsker en flot dekoration kan verdenskortet være et smart valg.

Plakater til stuen kommer i mange former, farver og motiver, og verdenskort er noget, der aldrig går af mode. Stilen skifter, men motivet bliver.

Vi har samlet en liste med otte  flotte verdenskort med navne, der forhåbentlig kan inspirere dig. Uanset, om du leder efter noget til børneværelset eller stuen, så kan du blive inspireret i vores oversigt.

Incado Verdenskort lærredstryk – klassisk verdenskort til kontoret

map
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Introduktion

Incado Verdenskort er et verdenskort komplet med længde- og breddegrader, ocean- og landenavne, hovedstæder og detaljer. Alle nuancerne er naturlige og lette at overskue, mens verdenskortet er rigt på detaljer til de nørdede. Kortet har fået en score på 4,7 ud af 5 stjerner med anmeldelser på Google Shopping. Forbrugerne er tilfredse med kortet, der er velegnet til kontoret og børneværelset.

Om Incado Verdenskort lærredstryk

Det flotte Incado Verdenskort vil de fleste nok genkende som det klassiske verdenskort. Miljø og landegrænser er blevet tegnet ind, og der er en masse forskellige informationer på selve kortet. Det er derfor et verdenskort til dig, der elsker at gå ned i detaljerne og få alting med. Verdenskortet fra Incado er trykt på lærred med målene B84 x L120 x H5 cm. Den solide blindramme og kvaliteten af lærredet gør, at det kan holde sig flot år efter år.

Fordele

 • Klassisk verdenskort
 • Lærredstryk på canvas
 • Mange informationer
Ulemper 

 • Kommer kun i én størrelse

Specifikationer

 • Kortet er på engelsk
 • Kort på lærred
 • Mål: 84x120x5

Guide: Sådan vælger du et verdenskort

Du skal selvfølgelig have det bedste verdenskort med navne, men hvordan finder du dét? Først skal du vide, hvem kortet er til. Et verdenskort med landenavne til børn må gerne være mindre korrekt, men have et sjovere design, mens voksne ofte foretrækker et korrekt kort, der er organiseret og overskueligt. Du skal afgøre med dig selv, om kortet skal være lærerigt eller artistisk, og om det skal være i en plakatramme eller ikke. Du kan få et verdenskort til væggen i alle mulige farver og former, og nogle er mere abstrakte end andre. Det er derfor muligt at finde et verdenskort med navne, der ikke er så uddannelsesrelevante, men derimod flot dekoration. Sidst skal du finde ud af, hvor det skal hænge. Skal dit verdenskort med navne dele plads med andre billeder på en væg, eller skal det hænge på en farvet væg? Det er en god idé at finde et kort, der matcher i farve eller stil til resten af indretningen i dit hjem. Kilde: Maps International

Sådan kan du memorere landeplaceringer på et verdenskort

Hvis du gerne vil memorere landene på verdenskortet, så er alt, det kræver, dedikation. Du skal først og fremmest sørge for, at dit verdenskort er moderne og har de korrekte landenavne. Det er lige meget, om du har et verdenskort sort hvid med navne eller ét, der har farver. Så længe navnene er korrekte, kan du bruge det til at memorere landenavne. Hvis du prøver at huske alting på én gang, vil du blive for overvældet. Derfor skal du starte med sektioner. Begynd med ét kontinent og læs landenavnene igennem hver dag, indtil du kan dem udenad. Så kan du bevæge dig videre til næste. Husk at øve, så du ikke glemmer landenes placering. Kilde: Wikihow

De forskellige typer af kortprojektering

Intet verdenskort er 100% korrekt, for en cirkel kan ikke korrekt gengives på en 2D-flade. Der er forskellige navne for forskellige typer af verdenskort.

 • Cylinderkort: Du skal forestille dig, at globen er blevet rullet ud med en kagerulle uden at strække landene. Det er den typiske gengivelse, du ser på de fleste verdenskort.
 • Pseudocylinderkort. På engelsk er kortet kendt som pseudocylindrical, altså pseudo-cylinder. Kortet er ovalt og fladt på toppen. Det anbefales som den lidt mere korrekte gengivelse.
 • Kegleprojektering: Med en kegleprojektering skal du forestille dig, at planeten bliver skåret ned langs den ene radius og foldes ud som en kegle. Den korttype ser du ikke så ofte.
 • Pseudokeglekort: Korttypen ser for nogen lidt fjollet ud, men idéen er, at kortet vrides og bøjes, så det bedst muligt angiver kontinenternes størrelser og former. Det bruges meget sjældent, men der mere korrekt.
 • Azimuthal kort: Et kort, hvor jorden ses fra ”toppen”, ofte nordpolen, og er foldet ud rundtom.
 • Polyhedralkort: En korttype der ligner origami. Kortet foldes ud i forskellige former eller figurer, for bedst muligt at gengive størrelsesforhold.

Kilde: World Atlas

FAQ

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber et verdenskort med navne?
Inden du køber et verdenskort med navne, skal du overveje, om du skal have et verdenskort lærred eller et plakatverdenskort, og nogle enkelte andre ting. Du kan med fordel bruge vores ”Guide: Sådan vælger du et verdenskort”.
Hvilket er det bedste verdenskort med landenavne?
Det bedste verdenskort med navne afhænger af, hvor meget plads, du har, og hvilken stil, du vil have. Et stort verdenskort er ikke det bedste for dig, hvis du har en meget lille bolig.
Hvilket kort viser forskellige lande i verden?
Et kort, der viser landenavne og -grænser, kaldes et ”politisk verdenskort” eller et verdenskort med navne. Du kan få dem i mange forskellige versioner.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Papapapa Verdenskort med lande – simpelfarvet verdenskort med navne 

1

Introduktion

Papapapa Verdenskort med lande er et verdenskort i storformat og kan fås som plakat, akustisk eller på lærred. Det enkeltfarvede verdenskort er flot til kontoret, stuen eller soveværelset, og det er en fin minimalistisk mulighed, der stadig opfylder kravene for et verdenskort med navne. Det er vores favorit på redaktionen, fordi det både kombinere funktionalitet med æstetik. De ensartede toner, der adskiller landegrænserne, gør det elegant og nemt at passe ind i den moderne indretning.

Om Papapapa Verdenskort med lande

Et simpelfarvet verdenskort i blågrønne nuancer er flot som et dekorativt element i din indretning. Farvepaletten er holdt i petroleumsblå og grønne nuancer, der giver ro. Landene er opdelt med farver og har udelukkende navnet skrevet på sig. Der er dog rig mulighed for at få et godt overblik over verdenskortet, der kan lyse op i et lokale og være ekstra dekorativt. Du kan selv vælge, hvor stort verdenskortet skal være, for du kan få det i flere typer materialer og størrelser. Sørg for at måle op, så verdenskortet passer til din væg.

Fordele

 • Kan fås som lærred, plakat eller akustisk
 • Nemt at indrette omkring
 • Flot farvenuance
Ulemper 

 • Små landenavne kan være svære at læse

Specifikationer

 • Størrelsesmuligheder varierer efter formatvalg

Illux Verdenskort – detaljeret verdenskort med mål

5

Introduktion

Illux verdenskort er til dig, der går op i detaljerne. Det flotte kort har både længde- og breddegrader, men har ikke helt så nøjagtige mål. Kortet er i klassiske farver, som du kender det fra geografitimerne fra skolen, og du kan få det i et utal af størrelser. Det er derfor nemt at få et kort, der passer til den væg, du har tiltænkt det.

Om Illux verdenskort

På Illux verdenskortet kan du se alle landegrænser, enkelte statsgrænser, lande-, hav- og bynavne. Det er tydeligt med farvekoder, hvor de forskellige landegrænser er. Det er kortet til dig, der elsker mange detaljer og muligheden for at fordybe dig i mål og navne på fjerne hjørner af verden. Kortet bliver desværre skåret af oppe nordpå, og Antarktis mangler. Det kan enkelte steder være svært at aflæse, fordi der er så mange navne på ét sted, men det øger detaljegraden.

Fordele

 • Meget detaljeret
 • Klassisk design
 • Kommer i mange størrelser
Ulemper 

 • Svært at aflæse
 • Ikke særlig korrekt mål

Specifikationer

 • Kommer i én størrelse

Incado Pinboard klassisk verdenskort – verdenskort med navne til markering

til

Introduktion

Incado Pinboard er lidt anderledes end de andre på vores på liste, da det er beregnet til at markere lande, du har besøgt, med nåle. Så kan du markere det lande, du har besøgt, og med andre farver markere dem, du gerne vil rejse til og opleve.Kortet har fået 4,6 ud af 5 stjerner Coop Shopping, hvor flere forbrugere skriver, at det også er muligt at bruge kortet som en nydelig opslagstavle.

Om Incado Pinboard

Incado Pinboard er et verdenskort med navne og lande- og statsgrænser, så du let kan finde ud af, hvor du har været, og hvor du vil hen. Det er et godt sted at starte en samtale med nye mennesker, når talen falder på rejser og spændende steder i verden.Kortet er 5 cm tykt, så du ikke skal være bange for at ødelægge det med nålene. Du skal selv tilkøbe nålene, så du kan få markeret alle de steder, du har besøgt eller vil besøge. Med det tykke verdenskort kan du også hænge postkort og billeder op, så du kan gemme dine minder på de steder, de er sket.

Fordele

 • Interaktivt kort
 • Kan også bruges som opslagstavle
 • Med lande- og statsgrænser
Ulemper 

 • Kommer ikke med nåle

Specifikationer

 • Kan også bruges som opslagstavle
 • Mål: 84x120x5 cm

Incado Verdenskort i grå nuancer, lærredstryk – retro verdenskort med navne

Lærredstryk

Introduktion

Endnu et verdenskort fra Incado er Incado Verdenskort i grå nuancer. Det flotte kort afviger fra de typiske, da det med grå og brune toner viser forskellen mellem land og hav, samt de forskellige højder og dybder verden over. Incado Verdenskort i grå nuancer har fået 4,6 ud af 5 stjerner fra anmeldelser på Google shopping. Størrelsesforholdene er ikke helt korrekte, men er ikke afgørende hvis du bare vil bruge det som oversigt og dekoration.

Om Incado Verdenskort i grå nuancer

Det grå verdenskort er velegnet til dig, der elsker historie og mystik. De mere afdæmpede farver gør kortet godt til hjemmet, der elsker historie. Du kan hænge kortet op i det mere minimalistiske hjem, hvor det går i et med stilen, mens du også kan bryde et farvestrålende hjem med mere grå nuancer. Kortet har landenavne og enkelte bynavne. Det gør, at kortet er lettere at læse, og at det på én gang er simpelt og detaljeret, så der er muligheder for at lokalisere bestemte steder.

Fordele

 • Let at aflæse
 • I grå nuancer
 • Simpelt og detaljeret på én
Ulemper 

 • Skæve størrelsesforhold

Specifikationer

 • Farver: Brun, grå
 • Mål: 84×120 cm

Incado Retro Verdenskort – Bedst værdi til pengene

21

Introduktion

Incado Retro er et verdenskort, der er ideelt som vægdekoration, der viser det klassiske verdenskort gennem en retrolinse.

Med en score på 4,6 ud af 5 mulige stjerner gennem anmeldelser på Google Shopping, er der ikke meget at klage over ved det her kort. Kortet kan fås i forskellige farver, så du nemt kan finde din personlige favorit, hvilket forbrugerne sætter pris på.

Om Incado Retro Verdenskort

Incado Retro er et verdenskort med navne og indikationer, der gengiver et semi-nøjagtigt billede af verden. Selvom størrelsesforholdene ikke er korrekte, er kortet flot at se på og kan pynte flot i hjemmet, hvad end det skal være på et værelse, et kontor eller i stuen.

Hvis du foretrækker en bestemt farvenuance, så er Retro et godt valg, fordi du selv kan bestemme tonerne. Det retro-look gør kortet ser brugt ud, så det giver indtrykket af at have været med på et utal af rejser ud i den store verden.

Fordele

 • Flot design
 • Fornuftig pris
 • Kan fås i forskellige farver
Ulemper 

 • Ingen mærkbare ulemper

Specifikationer

 • Kortet er på engelsk
 • Kort på lærred
 • Mål: 84x120x5

Wallstickerland.dk bogstavverdenskort – vægklistermærke verdenskort med navne

2

Introduktion

Wallstickerland.dk bogstavverdenskort er en smule anderledes, da det ikke er et reelt billede af verden. Kortet er bygget op af navnene på de forskellige lande, som er udformet efter landets egen silhuet.Kortet er en wallsticker, og det er derfor et klistermærke, der skal sættes op på væggen. Det giver mulighed for at sætte klistermærket op og fjerne det igen, hvis du skifter stil eller bor til leje og skal holde væggene rene.

Om Wallstickerland.dk bogstavverdenskort

Bogstavverdenskortet har en meget fornuftig pris og kan fås i alle mulige farver. Det betyder, at du kan sætte det op i kontrast til en hvilken som helst vægfarve. Kortet måler 110×175 cm og er bedst egnet til glatte overflader som en flad væg, skabe eller lignende. Klistermærket vil ikke hænge fast på savsmuldstapet, men du har et utal af muligheder med klistermærket med verdenskortet til væggen.

Fordele

 • Kan fås i mange farver
 • Meget fornuftig pris
Ulemper

 • Svært at aflæse
 • Kan ikke flyttes

Specifikationer

 • Kan fås i 15 forskellige farver
 • Mål (HxB): 110×175 cm

Wallstickerland.dk Verdenskort med dyr – godt verdenskort til børneværelset

da48caab5b49c6154e4b1b0abcd6b8b4

Introduktion

Verdenskortet med dyr fra Wallstickerland.dk er en plakat og ikke et vægklistermærke. Plakaten kan fås i tre farver. Det børnevenlige verdenskort har en masse sjove figurer og er velegnet til børneværelset, hvor det giver anledning til snak om dyr og geografi. Du kan også få det til en meget fornuftig pris.Kortet har ikke nogen grænser optegnet, men er farverigt og har både dyr og sjove transportmidler tegnet ind.

Om Wallstickerland.dk verdenskort med dyr

Verdenskort med dyr fra Wallstickerland.dk viser dyr fra de egne, de hører hjemme, så du kan snakke med dit barn om dem og dyrenes naturlige miljø. Det giver god mulighed for at tale om naturen og forskellige egne af verden.På verdenskortet er de eneste navne, der er skrevet ind, navnene på de forskellige kontinenter. Det kan dog være rigeligt for de mindste, der er nysgerrige på verden og alle de forskellige ting, der findes derude.

Fordele

 • Sjov dyreplakat til børn
 • Mange farver
 • Få, overskuelige navne
 • Billig
Ulemper 

 • Ingen mærkbare ulemper

Specifikationer

 • Kan fås i 5 forskellige størrelser
 • Kan fås i 3 forskellige farver

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar