En velourstol behøver ikke være et gammelt møbel, der står i hjørnet af stuen – du kan bruge dem til meget mere end pynt.

De kan sagtens bruges som spiseborsstol, og ønsker du et mere elegant look i din stue, kan en velourstol kombineres med en veloursofa.

Hos Furnished synes vi, en velourstol kan give et flot udtryk – også i det moderne hjem. Derfor har vi samlet en liste med nogle, vi håber, du vil synes om. Du kan også finde en købsguide og en vejledning til, hvordan du bedst muligt passer på din velourstol, når du har fundet din favorit.

NORDFORM stol Valleta 2-pak – blå velour stole til alsidigt brug

Redaktionens valg

 

NORDFORM_stol_Valleta_2-pak
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Pakken med 2 Valleta velourstole fra NORDFORM giver dig to på én gang vintage og tidløse møbler til hjemmet. Stolene er oplagte til spisebordet eller til stuen, men det er også muligt at dele dem op og bruge én i fx entréen og én ved skrivebordet.

Velourstole gode til dig, der vil have et roligt, klassisk udtryk i hjemmet, og vi er på redaktionen vilde med modellen fra NORDFORM.

Den flotte, mørkeblå farve på stolene giver en skandinavisk ro. Benene i mat messing skaber en flot kontrast og en stabilitet, som bare er prikken over i’et. Det ser elegant ud, når der skal lidt ekstra farve ind i indretningen.

Stolene leveres i et parti af 2. Du kan nemt købe flere partier, hvis du skal have nok til dit spisebord, men du kan også bruge velourstolene andre steder i hjemmet. Knapperne på stoleryggen giver et vintage design, der ikke generer, når du sidder i stolene, og messingbenene skaber et moderne twist, der desuden komplimenterer den bløde velour.

Fordele

 • Tidløse
 • Praktiske
 • Nem montering af ben
Ulemper

 • Lidt svære at rengøre

Specifikationer

 • HxDxB: 90x49x60 cm

Ellos Home Stol Plaza velourstol – minimalistisk stol i moderne farver

Ellos Home Stol Plaza er en simpel velourstol, der kan bruges som spisebordsstol eller stol ved skrivebordet eller i entréen. Stolen kan fås i tre forskellige farver, der alle passer godt sammen, og de kan skabe en flot asymmetri i hjemmet. Det er selvfølgelig også muligt at købe flere af én farve.

Alle farverne er dæmpede og moderne, og de passer både ind i et minimalistisk hjem og den mere rodede bolig, der skal have en smule stabilitet.

Ellos Home Stol Plaza har en afrundet ryg. Stolen har et betræk af velour, der dækker fyldet af polyetherskum. Benene er lavet af metal og har et simpelt design, der passer godt med stolens bløde design.

Ellos Home Stol Plaza har ikke nogen skarpe hjørner, og derfor giver den en rundhed i lokalet. Det går især godt med et rundt spisebord eller en stue med blødere eller mere dæmpede farver.

Stolen bliver leveret monteret, men benene sættes først på ved levering. Benene er sorte uanset farve på stolens betræk.

Fordele

 • Kan fås i flere farver
 • Overkommelig pris
 • Simpelt design
Ulemper

 • Lidt stort sæde
 • Ingen armlæn

Specifikationer

 • Kan fås i gul, sort og grå
 • HxBxD: 76x51x60 cm

Købs-guide: Sådan finder du en velourstol

Velour er et flot materiale, og en velourstol kan give noget helt særligt til hjemmet. Mange har nemlig den fejlagtige idé, at velour er et fint eller dyrt tekstil. Sandheden er, at det faktisk er ret overkommeligt, og du kan få det på mange forskellige møbler – lige fra sofaer til loungestole og drejestole.

En velourstol giver et udtryk af luksus, og farverne har meget mere dybde takket være tekstilets evne til at fange lyset. Det er blødt og rart at røre ved og er en tidløs klassiker, der kan give dig glæde i rigtig mange år.

Velour kan godt tage overhånd, og derfor er det godt med nogle enkelte velourmøbler. En eller flere velourstole gør ikke noget, og en ottoman kan du også sagtens have i din stue. Sørg for, at farverne passer sammen, så vil dine velourmøbler være nogle, du kan holde af langt ud i fremtiden.

Kilde: Danetti.com

Sådan passer du på din velourstol

Først og fremmest er det vigtigt at forstå, at en velourstols unikke look kommer fra stoffets fibre, der absorberer lys på en anden måde end andet stof. Det kræver minimal daglig vedligeholdelse, så længe du ikke placerer det i et vådt rum eller direkte sollys.

Støvsug din velourstol, når du alligevel tager gulvet, og børst det efter med en børste, så fibrene vender den rigtige vej. Velour er ikke glad for kemikalier, så du bør under ingen omstændigheder male negle på stoffet eller rense det med stofrens.

På velourmøbler, især velourstole og -sofaer, er det en god idé at vende puderne og ryste dem jævnligt, hvis de altså kan fjernes. Det mindsker risiko for rynker og andre mærker fra tiden.

En velourstol eller et andet velourmøbel kan give meget til din bolig, og det er ikke svært at vedligeholde. Så længe, du passer på det, kan du have det i rigtig lang tid.

Kilder: Yorkshire Fabricshop og Audenza

FAQ

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en velourstol?
Velour er godt at sammensætte med hårde materialer som træ eller jern. Se også gerne efter farver for at sikre dig, at din nye velourstol passer ind.
Er velour godt til spisestole?
En velourstol kan gøre sig rigtig godt som spisestol, men du skal dog være opmærksom på risikoen for pletter. De kan dog fjernes relativt let.
Er velourpuder svære at vedligeholde?
Puderne på en velourstol eller -sofa er ikke svære at vedligeholde. Du kan evt. læse vores guide: ”Sådan passer du på din velourstol”.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Salina spisebordsstol – velour stol med armlæn

Bedst til prisen

Salina spisebords velourstol

Introduktion

Salina spisebordsstol er en lilla velourstol med sorte ben og armlæn, som er designet som spisebordsstol. Stolen har et godt sæde med en god komfort, så du kan sidde længe ved spisebordet og snakke med din familie eller dine gæster.

Det enkle design sørger for, at Salina spisebordsstolen passer ind i mange hjem, og den mørke farve er en fordel, da pletter ikke er så tydelige. Spisebordstolene giver hjemmet en følelse af luksus og eksklusivitet.

Om Salina spisebordsstol m. armlæn

Salina spisebordsstol har et armlæn, der gør stolen meget behagelig at sidde ved. De sorte ben giver en simpel kontrast og en stabil stand.

På grund af fæstningerne i velouren kræver stolen en smule mere vedligeholdelse – det kan ganske simpelt ordnes ved at være ekstra grundig, når du gør stolen ren. Sørg for at komme ind i hullerne med støvsugeren, og få glattet rynker og andre folder ud, så alt stoffet kan blive rengjort.

Salina spisebordsstol er dog nem at rykke rundt på, så har du behov for at flytte stolene, skal du ikke bekymre dig over vægten. Det er især praktisk, hvis du har behov for at få flere stole ind i stuen.

Fordele

 • Fornuftig pris
 • Behagelig
Ulemper

 • Knap så god rygstøtte
 • Lidt mere besværlig rengøring

Specifikationer

 • HxBxD: 88x66x64 cm

Ellos Home Stol Nowdi velour stol – unikt design i mange farver

Ellos_Home_Stol_Nowdi_velourstol

Ellos Home Stol Nowdi er en velourstol med et unikt design og knapper i ryggen. Det er en flot stol til stue, entré eller soveværelse, og da den kommer i flere farver, er den nem at få til at passe ind.

Velourstolen har et unikt design og kan let blive lidt af et statement piece – især hvis resten af dine møbler er mere nedtonede. Den passer godt ind i moderne boliger med mørkt træ eller mange metalmøbler, og den kan give et sofistikeret og moderne look. Sæt den evt. sammen med en neutral pude eller et simpelt tæppe.

Stellet på Ellos Home Stol Nowdi er af genindvundet plywood, som er nemt at håndtere og rengøre, og selve stolen er fyldt med polyeterskum, så den er blød at side i. Stolebenene er i pulverlakeret metal, så de er stabile at have med at gøre.

Benene skal monteres efter levering, men det gøres ganske let.

Vær opmærksom på, at knapperne skaber fordybninger i betrækket, og derfor skal rengøringen være lidt ekstra grundig for længst mulige holdbarhed. Betrækket kan åbnes bagpå og fjernes, hvis der er behov for rens.

Fordele

 • Kan fås i flere farver
 • Unikt design
 • Betræk kan fjernes
Ulemper

 • Stolen er ret dyb

Specifikationer

 • Farver: Beige, grå, gul
 • Maksbelastning på 120 kg
 • HxBxD: 82x59x67

KARE DESIGN Goldfinger Green velourstol

Bedste premiumvalg

KARE DESIGN Goldfinger Green velourstol

KARE DESIGN Goldfinger er en grøn velourstol, der især ville se godt ud i stuen. Den klare, grønne farve giver en retro look, og stålbenene sørger for at skabe en god kontrast til den bløde velour.

Den både moderne og retro velourlænestol kan bruges i mange rum i huset – lige fra stuen til soveværelset. Du kan bruge KARE DESIGN Goldfinger som statement piece eller som praktisk møbel. Husk dog, at den ikke bør stå i direkte sollys eller i et vådrum.

Det er en stilfuld velourstol designet af Kare Design. Lænestolen har armlæn og er håndlavet med grønt velour, og benene er udformede af rustfrit stål. Det er muligt at tage betrækket af stolen, og det er især praktisk hvis du ofte flytter eller har børn i hjemmet. Det er nemlig meget nemmere at tage betrækket til rens fremfor hele stolen.

KARE DESIGN Goldfinger er god at sætte i rum med naturfarver som rum med mange træmøbler og kan hjælpe med at bløde rummet op.

Fordele

 • Blød
 • Tidløst design
 • Aftageligt betræk (bør håndvaskes)
Ulemper

 • Høj pris
 • Hynder er ikke aftagelige

Specifikationer

 • Stålben
 • Vægt: 18,5 kg
 • HxBxD: 85x89x80 cm

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar