Velour sofaer er kommet tilbage på mode, og det er en fantastisk nyhed for alle boligejere, der går og leder efter en ny og flot sofa, der passer godt ind i tidens trends, og som vil kunne holde sig moderne og eftertragtet i mange år frem.

En velour sofa giver en hel særlig varme og sjæl til din stue, som du ikke kan finde ved sofaer i andre materialer. Og derfor vil vi i dette indlæg gerne vise dig 2 flotte velour sofaer, der kan inspirere dig til at få en ny, flot sofa i velour.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Er man typen der elsker at indrette i smukke og kølige nordiske farver, og med møbler der skiller sig ud, men samtidig alligevel er enkle, varme og hyggelige, så er denne sofa helt perfekt. Sort og hvidt har i mange år været de dominerende farver i indretningen, men ved at vælge enkelte møbler i smukke farver og lade dem stikke ud skaber man et smukt og indbydende rum

Det danske brand Broste Copenhagen, der har designet denne sofa, bliver efterhånden mere og mere populær i de danske hjem.

Den kølige pastelblå farve er perfekt til denne hyggelige sofa i polyester velour, som ellers er et materiale der kan få møbler til at fremstå tunge og fyldige i rummet.

Den unikke farve og det minimalistiske design skaber en stil, som passer perfekt ind i en stue, hvor sofaen gerne må fremstå i centrum og tage opmærksomheden i rummet, og dermed indbyde til afslapning, en hyggelig venindesnak eller en lille eftermiddagslur.

Sofaen fra Broste Copenhagen er blød og tilbyder god siddekomfort i en siddehøjde på 44 cm en siddedybde på 58 cm. Derudover er den skønne sofa 200 cm lang, 74 cm. høj og 88 cm dyb.

Sofaen kan nemt stå alene, men ellers findes der også smukke lænestole fra brandet Broste Copenhagen i samme elegante nordiske stil.

Derfor bør du anskaffe dig en velour sofa

Der er ikke nogen tvivl om, at velour er en type af stof, der er blevet mere og mere moderne igen efter en lang periode, hvor den ikke var på mode. Velour kan for mange være det helt rigtige valg, hvis du gerne vil have en sofa, der skiller sig ud og har lidt mere personlighed, end en sofa normalt har.Det skyldes, at selve velour stoffet i sig selv altid imponerer. Det er ikke til at gå fejl af velour, der på en eller anden måde altid skinner lidt, når man ser det. Med velour er du aldrig i tvivl om, at stoffet er velour – selvom farven er neutral.Velour er den type stof, der kommer til at bringe varme til dit hjem, uanset om du vælger det i en kold farve som eksempelvis mørkeblå. Det har ikke noget at sige, for velour virker altid indbydende og varmt.Så når du vælger en sofa i dette stof, er du ikke bange for at have en sofa, der ikke er som alle de andres. Det betyder, at du får mere personlighed i din stue og en større mulighed for at have et såkaldt statement møbel i hjemmet.Derudover er velour bare mere behageligt at sidde på end andre typer af stof. Du kommer til også at nyde at sidde på din velour sofa om sommeren med bare ben, hvor andre typer af sofastof godt kan irritere den bare hud en smule.Som du har set med de 10 eksempler på flotte velour sofaer, vi har givet i det her indlæg, er der en stor forskel på forskellige stilarter, du kan få med en sofa, men uanset hvilken type du vælger, vil du opleve at kunne få en flot sofa, der skiller sig ud og giver dit hjem langt mere personlighed.

Kommer velour sofaen til at gå af mode igen?

Moden svinger altid, også når det kommer til boligindretning. På samme måde udvikler vores personlige smag sig også gerne over tiden, og derfor er det ikke unormalt, at man efter flere år med den samme sofa er ved at være klar til, at der skal ske noget nyt.Dog er det ikke sikkert, at det er noget, der kommer til at ske med velour sofaen. For rigtig mange, der har haft en sofa, de er blevet trætte af, har det i større grad været grundet andre ting som eksempelvis selve designet af en sofa. Hvis du har valgt et meget anderledes design af sofaen, kan den gå hen og blive for meget med tiden. Det samme gør sig gældende, hvis man har valgt en sofa i en meget kraftig farve, der er svært at få til at passe ind i hjemmet.Men det er ikke tilfældet med velour sofaen. Mange af de velour sofaer, der findes på markedet, er holdt i helt moderne og flotte designs, og selve farven på sofaen er med velour gerne støvet og afdæmpet. Så selvom velour fås i mange forskellige farver, er der her ikke tale om meget skrigende og voldsomme farver, men klassiske og afdæmpede farver, der kan passe ind i hjemmet i mange generationer.Der er ikke noget, der tyder på, at tendensen med velour er på vej væk foreløbigt, og samtidig er disse sofaer designet på en moderne måde, der kan holde sig hot i mange år frem. Samtidig er flere veloursofaer også designet med et kig mod fortiden og har derfor det tidløse retro look, der kan gøre en stor forskel.Derfor skal du ikke være nervøs, når du investerer i en velour sofa, for den kan sagtens holde sig moderne og flot i dit hjem i mange år frem.

Er velour et upraktisk materiale til en sofa?

Det er altid en god idé at holde for øje, om det stof, man køber sin sofa i nu, er praktisk. Det er en af de mange grunde til, at det er de færreste mennesker, der køber en hvid sofa. Det er alt for risikabelt, og du vil ofte opleve, at din sofa hurtigt får pletter, der ikke er pæne at se på.Så derfor er det naturligvis relevant at tænke over, om en velour sofa er upraktisk og om den hurtigt bliver beskidt.Det er med velour som med mange andre former for sofaer i stof – de er ikke svære at holde rene, men det er naturligvis en god idé at være påpasselig inden for rimelighedens grænser.Det betyder blandt andet, at det er en god idé at minimere din risiko for at komme til at spilde i sofaen. Derfor er det en god idé at holde meget fedtet mad væk fra sofaen, men hvis du skal spise mad i sofaen, er det altid en god idé at lægge en serviet over sig eller et tæppe på selve sofaen, så du ikke kommer til at spilde.Men derudover er der ikke noget ved velour, der gør det sværere at holde rent end enhver anden sofa i stof.Velour kan godt have en tendens til at suge sådan noget som hår til sig, men det ser man også med mange andre sofaer. Det er altid nemt at fange med en fnugrulle – særligt hvis du har dyr.Hvis du har børn, er det en god idé at lære dem, hvordan de kan passe på i sofaen på samme måde som du ville gøre det med en anden type sofa. Det er klart, at det er nemmest at holde en sofa i mørkt velour ren, da skidt ikke vil være lige så tydeligt her.Samtidig er det også værd at påpege, at selvom velour ser meget fint ud, når det skinner i solen, så er det ikke ensbetydende med, at det er et meget fint stof, der hurtigt kan gå i stykker. Velour er netop også populært, da det kan holde til rigtig meget slid over årenes løb og meget sjældent går i stykker.

Sådan gør du en velour sofa ren

Det er ikke svært at vedligeholde en velour sofa. Stoffet gør i sig selv det meste, da det eksempelvis er god til at lade væsker prelle af, hvis det kommer i kontakt med det.Dog kan en velour sofa med tiden godt blive kedelig at se på, hvis den udsættes for for meget støv og skidt, hvilket er umuligt at undgå med tiden. Når din sofa får for meget støv, kan det betyde, at den skinnende overflade ikke længere er skinnende og din velour vil virke mat.Det er altid en god idé at sørge for at støvsuge sin sofa, og hvis du gør det til en vane at gøre det hyppigt, vil din velour sofa ikke ende med at komme til at se kedelig ud, men vil kunne holde den skinnende overflade i mange år frem.En anden vigtig pointe er, at hårene i din velour kan komme til at blive flade med tiden, når de udsættes for meget pres, som eksempelvis når du sidder på sofaen og har gjort det meget gennem årenes løb. Det betyder ikke, at stoffet er i stykker, og hårene kan sagtens rejse sig igen, når presset fjernes. En god vane er at begynde at ruske lidt op i hårene med dine hænder, når du rejser dig fra sofaen.Hvis du føler, at din velour sofa har nogle pletter, er det en god idé at tjekke det efter, før du skrider til handling. Der er nemlig en risiko for, at det bare er spillet i velour stoffet, der får din sofa til at se plettet ud. Så prøv først at køre hånden over stoffet for at tjekke, om det i virkeligheden er en plet eller bare velour stoffet, der driller.Hvis du har fået en plet på din velour sofa, er der dog ikke grund til panik. Den er nem at fjerne igen, når du har noget god tekstilrens eller skumrens. Du skal bruge en blød svamp til rengøringen. Put tekstilrens på og kør over pletten i rolige, cirkulære bevægelser.Denne teknik sørger for, at du skånsomt løfter skidtet fra pletten op af stoffet, og det giver dig en bedre mulighed for at fjerne pletten helt. Du skal blive ved alt efter hvor voldsom pletten er, en dybere plet skal have længere tid med svampen.Når du ikke længere kan se pletten, skal du finde din støvsuger frem og begynde at støvsuge oven på pletten. Brug gerne et viskestykke for enden, så det kan være med til at suge fugten også, og så væsken ikke spreder sig.Kør forsigtigt over den våde plet med støvsugeren, indtil sofaen ser tør ud, og du har fået suget al væsken op. Herefter kan du lade sofaen stå og undgå gerne at bruge den, indtil pletten er helt tør.Denne metode er meget anvendelig. Når det kommer til rengøringen af hele din velour sofa, er det en god idé at tage kontakt til et firma, der kan hjælpe dig med det, eller leje en maskine, der er beregnet til at rense møbler med. Men så længe du sørger for at støve din velour sofa af ofte, kan den holde sig flot og så god som ny i mange år frem.

Kan du matche din velour sofa med andre møbler i stuen?

Noget af det, de godt kan være svært, er at vurdere, hvilke andre møbler en velour sofa kan passe godt sammen med. Her er det vigtigt, at du forsøger at holde en ensartet stil igennem hele hjemmet.En velour sofa er et møbel, med meget personlighed, og det kan godt være svært at matche to forskellige velour sofaer med hinanden. Derfor er det en god idé at holde de øvrige møbler i stuen lidt mere afdæmpede og i nogle mere naturlige stoffer og roligere farver, så du kan sørge for, at din flotte velour sofa kan få lov til at stå alene i al sin pragt.Så når du har valgt en flot velour sofa i en af de fine farver, som vi har vist her i indlægget, er det en god idé at vælge en anden sofa, der er i noget mere afdæmpet stof. Hertil kan du købe nogle puder, der matcher i farven til din velour sofa, som du kan placere i den anden sofa. På den måde ender hele dit sofamiljø med at passe bedre sammen og virke sammenhængende.Derudover kan det være en god idé at anskaffe sig nogle flotte lænestole, der også kan skabe en god kontrast til din velour sofa. Velour stole til spisebordet kan også fås og kan være en idé, hvis du kan finde nogen, der matcher. En velour sofa passet godt sammen med minimalistiske møbler, så der ikke kommer til at ske for meget i stuen, og så din velour sofa kan få lov til at stå alene og virkelig komme til sin ret. Sørg for at skabe noget kontrast til din velour sofa, så der kommer en perfekt balance i stuen mellem det varme velour og den nordiske charme.

FAQ

Er velour en god type stof til sofaer?
Velour er generelt en super fin type stof, som egner sig udmærket til polstring af sofaer. Det er dog naturligvis vigtigt, at der er tale om møbelvelour, da almindelige velour er for tyndt, og det vil derfor ikke kunne holde i længden.
Er velourmøbler holdbare i længden?
Ligesom med alle andre typer af stof, så vil velour med tiden blive slidt. Når det dog er sagt, så er møbelvelour netop skabt til formålet, hvormed det naturligvis er lavet med fokus på at være slidstærkt. Derfor er stoffet holdbart, og det vil se flot ud i lang tid.
Er velour gået af mode?
Nej, velour er ikke gået af mode. Faktisk er det en rigtig populær trend i øjeblikket – men hvorvidt det er på mode, har reelt set ikke nogen betydning. Hvis du elsker velour, så bør du tilføje det til din indretning, uanset om det er på mode eller ej.
Er velour en varm type stof?
Ja, velour er en varm type stof – på mere end én måde. Selve stoffet er i sig selv let isolerende, hvorfor stoffet er dejligt at sidde på. Derudover så skaber selve udseendet på stoffet også en “visuel” varme i indretningen, som bare kan noget helt specielt.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Nordal Dinner Sofa – Flot loveseat sofa i grå velour

Nordal Dinner Sofa

Det er ikke altid, at du er på udkig efter den traditionelle sofa, og hvis du har brug for en simpel sofa og siddeplads til stuen eller til kontoret, så er denne grå velour sofa fra Nordal et godt valg. Den kan kategoriseres som et loveseat mere end eksempelvis en sofa, da den ikke har nogle hynder eller puder, men nærmere er en skal, du kan sidde i.

Det gør dog ikke sofaen mindre smuk, og den har sin egen helt unikke stil med en del længere ben, end du ser det ved normale sofaer. Benene er holdt sorte, hvilket skaber en flot kontrast til den grå velour.

Du får også en sofa med en del højere siddehøjde end ved mange andre sofaer, og derfor kan den nærmest godt føles som en mere behagelig bænk. Den kan dermed også sagtens passe ind i andre rum end stuen, og kan eksempelvis bruges som en del af dine spisestuemøbler.

Sofaen måler kun 150 cm i længden, og der er dermed tale om en lille og hyggelig sofa, hvor du kommer til at sidde tæt på den, du deler den med. Det er særligt hyggeligt for par, der godt kan lide at sidde tæt.

Så denne sofa er ikke den, du ligger dig til at flyde i, når du kommer hjem fra arbejde, men den kan give en masse karakter til et rum og kan fungere rigtig godt som et siddemøbel til mange andre formål.

Kare Design Dschinn sofa – buet og smuk velour sofa i sennepsgul

Kare Design Dschinn sofa

Hvis du leder efter en sofa, der kan gøre en stor forskel i en hver stue, og som vil skulle fungere som det hovedsagelige møbel i dit hjem, så er denne flotte sennepsgule velour sofa fra Kare Design et rigtig godt valg. Denne sofa er ikke til at gå fejl af, og der er ikke nogen tvivl om, at den vil tiltrække opmærksomheden i det rum, den står i – og med god grund.

Sofaen buer let, så du på den måde kan få associationer til en hjørnesofa, men der er ingen skarpe kanter med denne model. Selv ryglænet og formen på siderne af sofaen er holdt i buede, kurvede former, så du får en sofa, der nærmest altid er i bevægelse.

Du får 237 cm sofa her, og der er derfor tale om en af de større 3-personers sofaer, du vil finde her på listen. Benene er formet som små omvendte kegler og lavet af gummitræ, der er behandlet i en mørk nuance.

Hvis du gerne vil have en retro cool følelse i din stue, så er denne gule velour sofa det helt rette valg. Det er en god idé at holde resten af stuen lidt afdæmpet i forhold til denne vilde sofa, og derfor kan du altid anskaffe dig nogle simple lænestole, hvis du vil skabe et hyggeligt lille sofamiljø, ligesom du også bør holde sofapuderne i en mere simpel nuance.

Nordal Sofia Sofa – flot og simpel grå velour sofa

Nordal Sofia Sofa

Denne sofa fra Nordal er en helt klassisk sofa, hvor der er sat fokus på at sidde behageligt i en sofa, der ikke fylder for meget i rummet. Alligevel har denne grå velour sofa en unik personlighed, der absolut ikke bare forsvinder i stuen.

Der er noget klassisk og minimalistisk over denne sofa, der er betrukket med det blødeste grå velour, der ikke kun er behageligt at sidde på, men som også giver en helt særlig stemning til det rum, sofaen kommer til at stå i. Ved første øjekast kan sofaen næsten virke helt sort, og den giver dermed en god kontrast i stuen.

Benene er sortlakeret jern, der giver sofaen et brud mellem det varme og bløde velour, til noget mere råt og industrielt. Du får små knapper i både ryglæn og hynder, mens armlænene er holdt smalle og stilrene.

Denne grå velour sofa vil passe godt sammen med nogle puder i lysere farver, eventuelt i mere feminine nuancer som eksempelvis en støvet lyserød, der kan bryde det ellers rå udtryk, du får med sofaen.

Sofaen måler 192 cm, og er dermed perfekt til den lille stue, eller hvis du gerne vil bruge den på eksempelvis et kontor. Du får en god og behagelig sofa, der ser godt ud og er tro mod tendensen med velour sofa, men samtidig kan den passe ind i mindre rum.

COZY LIVING Club Mini velour sofa – nostalgi med blomstret betræk og ben i egetræ

Redaktionens anbefaling

COZY LIVING Club Mini velour sofa

Hos redaktionen var vi enige om den nostalgiske model COZY LIVING Club Mini veloursofa var vores favorit. 

Sofaen er lavet, så der kan sidde to i den, mens designet gør, at den i den grad skiller sig ud.

Holder du af lidt mormor-design med blomstret velour, så har sofaen et moderne tvist med blomstermønster i brune og brændte orange nuancer, der gør den til noget ganske særligt.

Om COZY LIVING Club Mini velour sofa

Club Mini veloursofa er designet med to siddepladser på komfortabelt og blødt velour, mens benene er fremstillet i massivt egetræ.Rundt langs kanten af benene, har sofaen en unik detalje. Der løber en form for glorie i guld rundt midt på benene, der matcher rundingen på sædet. Det giver sofaen et mere skulpturelt design og opdaterer mormor-stilen.Club Mini fra COZY LIVING kan du få på Moodings.com, hvor du kan få 10% på alle kø på ikke-nedsatte varer over 2500 kroner med rabatkoden MOOD10. Skulle du finde COZY LIVING Club Mini veloursofa til en bedre pris, giver de også prisgaranti.Holder du af nostalgi, mormor-hygge og moderne detaljer, er COZY LIVING Club Mini veloursofa et godt valg. Du får et flot spraglet betræk i blød velour og elegante detaljer som ”glorien” langs benene, der er i massiv eg.Specifikationer:

  • Mål: H77 x D66 cm
  • Farve: Brun og brændt orange

nordic eSSENTIALS Monte – moderne sennepsgul farve og plads til 3

Det prisvenlige valg

COZY LIVING Club Mini velour sofa

Er du vild med ekstra farver på dine møbler, så er den sennepsgule veloursofa fra nordic eSSENTIALS et godt og prisvenligt valg.

Sofaen er god stor med plads til 3 mennesker, der kan sidde på de brede hynder og læne sig op ad ryglænet med knapper som dekoration.

Om nordic eSSENTIALS Monte

Monte er lavet i et design, der giver associationer til mere klassiske samtalesofaer, mens den er opdateret med den flotte og kraftige gule nuance på velourbetrækket.Sofaen har både et højt ryglæn og gode armlæn, så du kan sidde afslappet og drikke kaffe eller se tv. Med plads til 3 mennesker i alt, er sofaen god til gæstebesøg eller de dage, hvor du trænger til en morfar på langs.Selvom nordic eSSENTIALS Monte er en af de mere prisvenlige modeller i oversigten, hvor du får meget for dine penge, er der stadig mulighed for at spare lidt på budgettet.Køber du sofaen hos Moodings.com, får du 10% på alle køb over 2500 kroner med deres rabatkode MOOD10. De lover også at prismatche, hvis du har forelsket dig i den sennepsgule sofa og med træben.Monte er både flot at se på, smart med plads til en ekstra gæst og designet med 2 rækker af flotte knapper langs ryglænet, der er beklædt i samme materiale som resten af sofaen.Specifikationer:

  • Mål: H81 x B180 x L80 cm
  • Farve: Sennepsgul

Gubi Stay velour sofa – minimalistisk valg med runde former

Det eksklusive valg

Gubi Stay velour sofa

Hvis du vil have en eksklusiv veloursofa, er Gubi Stay, der er designet af Space Copenhagen både moderne og enkel i sit udtryk. Den har runde former, hvor både bunden og armlæn er integreret i selve sofaen uden overgange til andre materialer. Sofaen fremstår meget minimalistisk, men den moderne grønne farve lyser den stuen eller rummet, hvor den skal stå, op.

Om Gubi Stay velour sofa

Veloursofaen Gubi Stay er oplagt til dig, der indretter dig moderne med nik til både den skandinaviske interiørstil og 70’er moden. Den grønne farve, sofaen har, giver den et organisk og lækkert udtryk, der giver lyst til at slænge sig i sofaen.Du sidder godt i sofaen, der har både et behageligt ryglæn og armlæn, hvor armlænene runder med designet, så du får et godt hjørne.Selvom Gubi Stay er en af de dyrere modeller i oversigten, så får du flot design og høj komfort. Hvis du finder den billigere, prismatcher Moodings.com.Køber du sofaen og eventuelt andre ting på webshoppen, kan du spare yderligere 10% med koden MOOD10, der gælder for køb over 2500 kroner på ikke-nedsatte varer.Gubi Stay kan du få til en god pris, hvis du holder øje med udsalg og rabatkoder, for den dyrere model kan være lige den sofa, der matcher din stue og ønsker.Specifikationer:

  • Mål: H78 x L190 x B70 cm
  • Farve: Grøn

Ilva Orto Sofa – grøn velour sofa med chaiselong

Ilva Orto Sofa

Denne flotte grønne Ilva velour sofa med chaiselong er et helt perfekt eksempel på en velour sofa, der både er retro og meget moderne på samme tid. Den har en flot støvet grøn farve, der giver den et afdæmpet look, selvom den har en atypisk farve for en sofa.

Samtidig er det en meget lav sofa, hvor ryglænet ikke er særlig højt, og hvor selve sædet er en del bredere end normalt. Denne sofa har altså en helt særlig form, der får den til at adskille sig fra mange af de andre på markedet. Med de små knapper i stoffet, bliver den samtidig mere gammeldags, og det hele udmunder i den flotte chaiselong, som du kan ligge og slappe af på.

Benene er lavet i røget egetræ, der er med til at holde den støvede og gammeldags stemning ved lige med denne velour sofa. Hvis du er på udkig efter en helt speciel og grøn velour sofa, så er denne et godt bud.

Der er koldskum i det støttende sæde, som er med til at give sofaen en behagelig hårdhed, som også betyder, at du kommer til at sidde godt, og at sofaen kommer til at holde sin form.

Selvom dette er en helt unik sofa, kan den sagtens passe ind i mange forskellige hjem, og den vil også sagtens kunne være en del af et minimalistisk nordisk hjem, hvor den ville bryde de meget naturlige nuancer med sit helt særlige udtryk.

Møbelkompagniet Relance sofa – Mørkeblå velour sofa med chaiselong

Møbelkompagniet Relance sofa

Der er ikke nogen tvivl om, at mørkeblå eller farven navy har været på mode de seneste mange år. Den passer godt ind i mange nordiske og moderne hjem, hvor der er fokus på de mere simple nuancer, og hvor du ønsker at bryde de normale hvide, grå og sorte farver.

Med en mørkeblå velour sofa kan du gøre lige præcis det, uden at du skal ud i nogle af de mere vilde farver, som vi ellers har vist i denne artikel.

Denne fine velour sofa med chaiselong fra Møbelkompagniet har en flot mørkeblå farve, der vil passe godt ind i det moderne hjem. Den har en bred chaiselong, der gør den endnu mere behagelig at slå sig ned i efter en lang dag på arbejdet, eller når du ellers har brug for at slappe af.

Benene på sofaen er i træ og har fået lov til at beholde sin flotte, naturlige farve. De vender let udad, hvilket skaber et moderne look til sofaen. Derudover er der små knapper i ryglænet, hvilket gør sofaen lidt mere retro og giver den mere kant.

Indeni sofaen finder du PU-skum, der giver en god og fast flade for dig at sidde på, og som også sikrer dig, at sofaen kommer til at holde sin form i mange år frem. Sofaen er i alt 221 cm lang, så den har en god størrelse til et par eller som en del af et sofamiljø, hvis du har brug for mere plads.

Hvis du er på udkig efter den helt perfekte velour sofa i mørkeblå, som du kan indrette på fineste vis med simple puder, så er denne fra Møbelkompagniet et rigtig godt bud.

Ilva Orto – mørkegrå velour sofa med chaiselong til det moderne hjem

Ilva Orto – mørkegrå velour sofa

Ilvas Orto serie har en hel masse at byde på, og denne mørkegrå velour sofa med chaiselong er ikke til at gå fejl af. Hvis du har et hjem med en meget moderne stil, kan denne sofa både komplimentere stilen, samtidig med at den bryder de rene linjer lidt og puster frisk luft ind i stuen.

Denne velour sofa med chaiselong er også smart for dig, da du får nemt ved at smække benene op efter en lang dag på arbejde, så du rigtig kan slappe af derhjemme. Dog er ryglænet ikke så højt, men det gør det blot mere behageligt at sidde med benene oppe på chaiselongen.

Du får en sofa, hvor der virkelig er tænkt over designet, og hvor du nærmest får et helt kunstværk ind i stuen. Det bløde velour stof er mørkegråt og stjæler dermed ikke ligeså meget opmærksomhed som nogle af de andre sofaer, vi har kigget på her i artiklen.

Designet er dog meget anderledes, og det buede mønster i både ryglæn og siddehynder giver sofaen et anderledes udtryk. I hynderne finder du polyetherskum, der giver hynderne en behagelig hårdhed, så du ikke synker helt ned i dem. Samtidig kommer formen på både sofaen og chaiselongen til at holde længere tid med dette gode skum.

Benene på sofaen er igen minimalistiske og går godt i stil med mange af de andre tendenser, vi ser i nordisk indretning generelt. De er lavet af egetræ i en røgfarve, der afdæmper dem og får dem til at passe perfekt sammen med resten af sofaen.

Fabriano sofa – stor og luksuriøs velour sofa i sort

Fabriano sofa

Den sidste af de flotte velour sofaer, vi gerne vil præsentere dig for med dette indlæg, er denne store og karakteristiske Fabriano sofa i meget mørkegråt velour, der nærmest kan virke sort. Her får du en stor og behagelig sofa, hvor der virkelig er plads til den store familie. Sofaen måler hele 267 cm i længden og er af mærket selv kategoriseret som en 3,5 personers sofa.

Det er denne sofa, du skal vælge, hvis du er på udkig efter en ekstravagant velour sofa, hvor du ikke kun kan sidde godt og behageligt, men hvor der også er plads til at have flere gæster på besøg.

Sofaen kommer med en masse puder, så der er skruet helt op for komforten, og samtidig kan du også selv vælge andre puder, så du skaber mere kontrast og spil i din sofa end ved kun at have ensfarvede puder.

Grunden til, at du kommer til at sidde meget blødere med denne flotte sofa, end du gør med de fleste andre modeller, er, at den er fyldt med silikoniseret fiber samt dun og fjer. Det gør den langt blødere at sidde på end de sofaer, der er fyldt med en form for skum. Her får du altså en sofa, der er helt perfekt at ligge og flyde i, og hvor du kan tage dit livs bedste middagslure på.

Benene er sorte men meget korte, da sofaen er meget dyb. Du får to siddehynder med denne model, og selve designet er meget klassisk med et flot twist, da den er lavet af velour. Dette er perfekte valg, hvis du har brug for masser af komfort og gerne vil have en klassisk sofa.

Stamford sofa – lille moderne velour sofa i flot mørkegrøn farve

Stamford sofa

Hvis du er på udkig efter en lille velour sofa med en stor personlighed, er denne Stamford sofa et rigtig godt valg, da den har alt det, du kunne drømme om i en lille 2-personers sofa. Du får en flot og minimalistisk sofa, der måler bare 146 i længden og er lavet af det flotteste, mørkegrønne velour.

Sofaen er helt perfekt til den lille stue, eller som en del af et sofamiljø, hvor du gerne vil have lidt ekstra liv pustet ind i rummet. For selvom denne bare er en lille sofa, har den stadig en stor personlighed, og den flotte farve giver også et flot spil i dagslyset.

Det er altid en god idé at indrette en sofa som denne med nogle puder i en mere afdæmpet farve. Hvis du har en anden sofa eller nogle lænestole i en mere afdæmpet farve, kan du købe nogle puder til din grønne veloursofa i samme farve som den anden sofa. Samtidig kan du købe grønne puder til den anden sofa, så det hele matcher og passer bedste sammen.

Med Stamford sofaen får du mulighed for at vælge mellem flere forskellige armlæn, ben og sædefronter og meget andet, så du selv kan skabe lige præcis den sofa, der passer bedst til din stue.

Doria 3-personers sofa – Feminin og yndefuld lyserød velour sofa

Doria 3-personers sofa

Hvis du gerne vil have en meget feminin og virkelig smuk sofa, er denne lyserøse velour sofa ved navn Doria et virkelig godt bud. Den er ikke til at stå for i den flotte, støvede lyserød, og med de fine og slanke ben i olieret gummitræ har den potentiale til at stjæle alles hjerter.

Sofaen er bare 183 cm lang, men det er stadig en 3-personers sofa. Her kommer I til at sidde lidt tæt, og det er ikke den største sofa på markedet, hvorfor den ville være god som supplement til dit sofamiljø, eller hvis du bor i en mindre lejlighed, hvor du ikke har plads til flere sofaer i stuen.

Samtidig vil denne lille Doria sofa være et rigtig godt bud til en butik eller lille klinik, der mest henvender sig til kvinder og dermed har brug for en sofa enten til venteværelset eller til at kunne servere kaffe i til møder. Der er masser af muligheder for at gøre godt brug af denne fine og feminine velour sofa.

Selve designet af denne sofa er også meget feminint og har draget flot inspiration fra de gamle sofaer, du kan se på malerier fra gamle dage. Sofaen er nærmest en muslingeskal med en enkelt siddehynde som underlag. Designet er simpelt men også meget feminint, hvor armlænene er holdt smalle og helt simple.

Det er en god idé at give sofaen nogle lidt mørkere puder, der kan bryde det meget feminine på den bedste vis, og samtidig kan det være en god idé at ligge et flot og mørkere tæppe under sofaen, for at skabe lidt kontrast, så det lyserøde ikke tager alt for meget over.

Ilva Mexico Sofa – simpel og behagelig blå velour sofa

Ilva Mexico Sofa

Hvis du er på jagt efter en minimalistisk og moderne sofa til din stue eller til kontoret, så er denne blå velour sofa fra Ilva et godt valg. Den er holdt i meget minimalistisk og moderne form, hvor flere af de andre veloursofaer mere har et retro look.

Her får du helt rene kanter og linjer, men samtidig er tendensen med det farvede velour holdt ved lige. Denne sofa har blødt og slidstærkt velour i en flot mørkeblå farve, men hvis du ikke er til den farve, fås samme model i flere flotte farver velour også.

Benene er også minimalistiske og en flot kegleform, der er sortlakeret. Siddehynderne er fyldt med polyetherskum, der giver dig et fast underlag at sidde på, og som sørger for at sofaen kommer til at holde sin flotte form i mange år frem.

Denne model er en 3-personers sofa, der måler 201 cm i længden. Selvom det er en sofa til tre personer, er det ikke for alle nok sofaplads at have, og derfor kan denne være den perfekte sofa til at være en del af et større sofaarrangement, eller som hovedmøblet sammen med nogle flotte lænestole til stuen – eventuelt også i flot velour.

Du kan også få samme sofamodel i en 2-personers størrelse, så du kan skabe dit eget flotte sofamiljø med de fine velour sofaer fra Ilva.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar