Vægpaneler er med til at skabe liv, sjæl og varme i et hjem, og de kan samtidig også bringe lidt nostalgi og romantik i sindet. Vægpaneler ses særligt i ældre huse, hvor den gamle, klassiske stil er bevaret, men på det seneste er de smukke tilføjelser til væggene blevet særdeles populære. Rigtigt mange bruger således også nu vægpaneler i deres helt nye, moderne eller nyrenoverede hjem.

Og der er god grund til at tage trenden til dig. De smukke udformninger kan nemlig fuldende din boligindretning, og dit hjem får et snert af herskabeligt, elegant og luksuriøst over sig. Du kan style dem på en masse forskellige måder, bruge med fyldninger eller uden, og du kan vælge imellem mange vidt forskellige flotte designs og udformninger. De er nemme at sætte op, og du kan male og dekorere dem, præcis som du har lyst til.

Du kan vælge at gå med den klassiske hvide, eller du kan male med forskellige farver i hvert rum, for at skabe et moderne og personligt udtryk. Vi guider dig her til nogle af de mest anbefalelsesværdige vægpaneler på markedet.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Huntonit Perlestaf vægpaneler cafelatte – det fleksible og nemme vægpanel

Huntonit er ét af de mest kendte mærker inden vægpaneler, og med deres Perlestaf serie af vægpaneler får du høje panelplader på hver 120 mm bredde, der er hurtige og nemme at montere – selv for den ikke så håndværkskyndige. De fås i tre tidløse og cremede farver, som er både klassiske og moderne på samme tid. Dermed er du også sikker på, at det er noget, du har lyst til at se på i lang tid. Derudover gør farverne og det pæne design også dette vægpanel ganske nemt at matche med din øvrige indretning.

Derudover kan du også lave disse høje vægpaneler om til et brystningspanel, idet panelbrædderne blot kan skæres til halv højde. Dermed har du lynhurtigt et helt færdigt brystningspanel, der monteres lige så nemt som det høje af slagsen. 

Huntonit Perlestaf vægpaneler har en lækker, glat overflade, og de er derfor nemme at rengøre, ligesom de er velegnet til maling, hvis du senere skulle få lyst til en anden farve.

Udvalgte specifikationer

 • Tykkelse: 11 mm
 • Fås i farverne hvid, cafelatte og frost
 • Leveres med fer og noto på langsiderne
 • Nettomål: 60 x 239 cm
 • 2 plader per pakke – 1 pakke dækker 2,87 m2 og vejer 27,5 kg
 • Kan både bruges som vægpaneler og brystningspanel
 • Hver plade har 5 brædder, der hver er 12 cm brede
 • Let at renholde

BerryAlloc Kitchen Wall – den til køkkenet

Dette vægpanel er velegnet til køkken, hvor både materialer og udførelse er en smule anderledes, end de sædvanlige vægpaneler til hjemmet. Når vægpaneler skal opsættes i køkkenet, skal de være mere slidstærke og kompakte. Og det er netop, hvad BerryAlloc er. 

Vægpanelerne er her udført i slidstærkt og kompakt laminat, der kan tåle både varme, sprøjt, vand og kogende væsker. Vægpanelet er udført på en måde, så der ligner en smule flisestruktur, og de er nemme at holde rene og hygiejniske.

Det er nemt selv at installere og montere vægpanelerne, og deres tykkelse på 3 mm gør dem særdeles velegnet i forbindelse med renoveringer. Du kan vælge mellem hele 20 forskellige designs og farver. Alle har flisestrukturer som denne, hvor du kan vælge mellem forskellige farver og overflader.

 

Udvalgte specifikationer

 • Tykkelse: 3 mm
 • Fås i 20 forskellige variationer
 • Modstår vand og varme
 • Nettomål: 60 x 120 cm
 • 1 plade per pakke – 1 pakke dækker 0,72 m2
 • Velegnet til køkken
 • Lavet af kompakt laminat
 • Let at renholde

Huntonit Skygge vægpanel terracotta – den skandinaviske favorit

Huntonit Skygge vægpanel terracotta – den skandinaviske favorit

Skygge serien fra Huntonit er det lækre valg til den lidt mere kræsne forbruger, der ønsker smukke vægpaneler i et væld af farver. Hver enkelt vægplade er her med 5 brædder, der hver er 12 cm brede, og det giver netop det klassiske svenske look, som er særligt populært, når man arbejder med vægpaneler.

Vægpanelerne er her færdigmalede og fås i en række forskellige farver. Desuden er de velegnede til at male på, hvis du senere skulle få lyst til at ændre farven på dem. Skygge vægpanelerne er et naturprodukt, der er produceret af træfibermasse, og det er derfor anbefalelsesværdigt, at du kun anvender plader fra samme produktion eller batchnummer (det står på pakken), idet der kan være variationer i farve og udseende fra produktion til produktion. 

Vægpanelerne er valsemalet 4 gange og med en afsluttende omgang lak. Malingen er vandbaseret, så du får en miljøvenlig overflade. Huntonit vægpanel har i øvrigt opnået både Dansk Indeklima mærke og anbefales af Astma- og Allergiforbundet i Norge – du kan derfor være helt sikker på, at det støtter op om et godt indeklima.

Udvalgte specifikationer

 • Tykkelse: 11 mm
 • Fås i mange forskellige farver
 • Leveres med fer og noto på langsiderne
 • Nettomål: 60 x 239 cm
 • 2 plader per pakke – 1 pakke dækker 2,86 m2 
 • Naturprodukt med vandbaseret maling
 • Hver plade har 5 brædder, der hver er 12 cm brede
 • Dansk Indeklima Mærke
 • Anbefales af Norges Astma- og Allergiforbund

Fordele ved vægpaneler

Udover at vægpaneler kan give dit hjem en herskabelig følelse, og at de æstetisk er utroligt pæne, så har vægpaneler også den store fordel, at du kan gemme løse ledninger bag dem. Er du ikke til meget kunst på væggene, kan du desuden skabe liv og personlighed ved at opsætte vægpaneler og eventuelt male dem i en anderledes farve for at lave dit helt eget udtryk. Det er noget mere spændende end blot en helt hvid væg.

Mange mennesker stiler desuden efter den skandinaviske og minimalistiske tendens i indretningen, og den bliver meget nemmere at skabe, når du vælger at opsætte vægpaneler. Desuden kan det være en nem måde at gøre et sommerhus eller et kolonihavehus meget mere hyggeligt og levende, hvis ikke der er trævægge i forvejen.

Desuden er vægpaneler ikke det sværeste at opsætte, hvis blot du har det rette værktøj og en smule fingersnilde.

Læs også vores artikel om: Vinreol til væg | 11 skønne væghængte vinreoler – metal eller træ?

Læs også vores artikel om: Farvet væg | 12 vidunderlige malinger til din farvede væg

Læs også: Væghængt vitrineskab – 7 skønne vitrineskabe til væg – metal eller træ

FAQ

Hvilket vægpanel er bedst?
Det bedste vægpanel afhænger af din personlige stil, og det handler om formålet med vægpanelet. En skandinavisk favorit er for eksempel Huntonit Skygge vægpanel i terracotta, mens BerryAlloc Kitchen Wall ville være et bedre valg i køkkenet. Kig på dine forskellige muligheder for at finde det bedste vægpanel til dig.
Hvordan beregner jeg, hvor meget vægpanel, jeg skal bruge?
Du beregner antallet af vægpaneler ved at sætte dig ned med målene på den væg, som du gerne vil dække samt målene på dit udvalgte vægpanel. Nogle vægge er nemmere end andre. Hvis du arbejder med skråvægge eller særlige udformninger og ikke arbejder indenfor faget, kan du overveje professionel hjælp.
Hvor meget koster det at opsætte vægpaneler?
Prisen på vægpaneler varierer meget. Den varierer fra mærke til mærke og fra model til model. Derudover måler vægpanelerne ikke det samme. Mens en pakke kan dække knap 3 m2, dækker en anden pakke kun knap 1 m2. Prisen kan altså kun beregnes ud fra dit specifikke projekt.
Får vægpaneler et rum til at se mindre ud?
Vægpaneler får ikke nødvendigvis rummet til at se mindre ud, men ligesom mange andre indretningselementer, så har det potentialet til at have denne effekt, hvis ikke det bruges rigtigt. Det er derfor vigtigt at gøre sig tanker om effekten, som vægpanelerne vil have på rummet, hvis du vil undgå dette.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar