Et væg til væg-tæppe er et vigtigt element i boligindretningen. Tæppet kan pynte og skabe liv og atmosfære i stort set alle typer rum. Samtidigt er væg til væg-tæpper bløde og behagelige at bevæge sig på, og de kan være med til at beskytte gulvet mod slitage. Her kan du finde inspiration til spændende gulvtæpper, der kan passe ind i alle boligtyper.

Uanset om du leder efter et gulvtæppe til soveværelset, gangen, stuen eller gæsteværelset, så kan du finde et inspirerende tæppe i denne oversigt. Der har været fokus på at udvælge væg til væg-tæpper, der både er flotte samt yderst slidstærke, så de kan holde i mange år frem. Tæpperne kan du købe i præcist de mål, der passer til dine rum, og det er også muligt at bestille prøvestykker, så du selv kan mærke teksturen og få tæppet i øjesyn.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Santos natur 1328 – slidstærkt og naturligt tæppe til moderne rum

Santos natur 1328
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

For at få mest muligt ud af dine gulvtæpper, bør du vælge et tæppe i et slidstærkt og holdbart materiale, der kan holde til både trampende fødder og omrokering af møbler og inventar.

Santos natur 1328 er vævet i sisalfibre, som er et meget slidstærkt og holdbart materiale. Grundet sin slidstyrke er sisaltæpper især velegnede til trappetrin, der ofte udsættes for meget belastning. Børneværelset og kontoret er to andre rum, hvor det også vil være oplagt at anvende sisaltæpper.

Oprindeligt stammer sisal fra en variant af agaveplanten, der vokser i det sydlige Mexico, men i dag dyrkes planten mange steder, da de holdbare fibre er meget anvendelige til f.eks. produktion af papir, tøj og så selvfølgelig tæpper. 

Dette flotte væg til væg-tæppe kommer i farven natur, der er en lys og trælignende farve, som vil passe ind i mange typer rum. Farven står især godt til lyse og åbne rum med mange planter og giver en let sydlandsk stemning.

Tæppets navn, Santos natur 1328, giver også et fingerpræg om hvilken slags indretning, det passer til. Brasilianske Santos er Latinamerikas største havneby, og dette lyse tæpper giver netop en stemning, der leder tankerne henimod byens klare himmel, smukke strande og vilde vegetation.

Bestiller du et prøvestykke og går tæppet efter i sømmene, fremgår det meget tydeligt, hvor fint tæppet er vævet. Selvom tæppet er fabriksproduceret, så skulle man næsten tro, det var blevet vævet af en lokal tæppemager på et lille sydamerikansk marked, så bløde og naturlige er dets fibre.

Det er et tyndt og korthåret gulvtæppe, men ikke mindre slidstærkt af den grund, da det er vævet utroligt tæt. Det kan derfor sagtens holde til vild leg på børneværelset og kontorstolens køren frem og tilbage på hjemmekontoret.

Santos natur 1328 er udstyret med en holdbar gummebagside, der sikrer, at tæppet ikke skrider, men ligger stabilt og sikkert på gulvet uanset hvor meget belastning, det udsættes for.

Specifikationer:

 • Materialer: Sisal og gummebagside
 • Tykkelse: 6 mm
 • Brandhæmmende: Ja
 • Egnet til overflader med fugt: Nej

Atlas blå – prisvenligt og holdbart

Atlas blå
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Det er ikke altid en billig fornøjelse at skulle lægge et gulvtæppe i dine rum, særligt hvis det er mange kvadratmeter, der skal dækkes til. Er du lige flyttet ind i en ny bolig og har i forvejen haft mange udgifter i forbindelse med flytning, kan det derfor være en god ide at finde et væg til væg-tæppe til en lav pris, der kan holde mange år.

Med Atlas tæppet får du både en lav kvadratmeterpris og samtidig en stor holdbarhed, så der er virkelig tale om et gulvtæppe, der giver god mening på den lange bane. Selvom tæppet ligger i den lave ende, når det kommer til prisen, så er der på ingen måde sparet, når det kommer til hverken design eller kvalitet.

Mange tæpper i denne prisklasse har tunge og monotone farver, men det er ikke tilfældet for dette tæppe. Der er nemlig en melering i tæppets garn, som tilfører liv og kontrast i tæppet, så det virker mere luftigt og mindre tungt.

Her ser du gulvtæppet i den blå farve, som virkelig har et charmerende maritimt præg, hvor kontrasten mellem de mørke og lysere dele næsten kan mindre om skummende bølgetoppe. Men er du ikke den store vandhund, er der masser af andre flotte farver at vælge imellem i både den lysere og mørkere ende, så du kan helt sikkert finde en variant, der passer til din stil og indretning.

Atlas bar som bekendt selve himlen på sine skuldre i den græske mytologi, og selvom dette Atlas tæppe nok ikke kan holde til helt sådan en vægt, så er det både yderst holdbart og slidstærkt. Tæppet består af polypropylenfibre, som kan holde til lidt af hvert, da de i modsætning til naturlige fibre ikke optager fugt. Tæppet kan derfor godt anvendes i en kælder, og det tåler også gulvvarme, ligesom det er brandhæmmende. Atlas tæppet er meget anvendeligt i børneværelser og bryggerser, hvor der ofte slides mere på gulvet end andre rum. Men med sin lav prise og store slidstyrke er det egentlig kun din egen smag, der sætter grænserne.

Specifikationer:

 • Materialer: Polypropylen og filtbagside
 • Tykkelse: 6 mm
 • Brandhæmmende: Ja
 • Egnet til overflader med fugt: Ja
 • 7 forskellige farver at vælge imellem

Stanford lys beige 307 – tykt og komfortabelt gulvtæppe

Stanford lys beige 307
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

En af de store fordele ved gulvtæpper frem for ubeklædte træ- eller linoleumsgulve er, at man kan gå rundt komfortabelt rundt på bare fødder. Særligt i soveværelset er det utrolig behageligt ikke at skulle træde ned på et hårdt og koldt gulv, når man endnu ikke har fået sokkerne på.

Dette lækre og lyse gulvtæppe er utroligt rart at betræde, da det er hele 15 centimeter tykt og består af et blødt og behageligt materiale. Den tykke og bløde luv giver fornemmelsen af, at du går på skyerne, allerede fra morgenstunden af. Tæppet består af polyamid fibre, der både er slidstærke og afvisende overfor fugt. Det er desuden et meget fast stof, der bevarer sin tekstur også efter meget brug.

Standford 307 egner sig grundet sin blødhed særligt til soveværelset, men også børneværelset vil være et oplagt sted lægge dette gulvtæppe, så børnene ikke får skrammer, når legen går vildt for sig.

Tæppet kan fås i ni forskellige farver, og særligt den lyse model, der vises her, egner sig godt til soveværelset, men hvilken farve der er den rette, afhænger selvfølgelig primært af din personlige indretningsstil.

Gulvtæppets bagside er en fusionback, der sikrer, at tæppet ligger korrekt og jævnt over hele gulvoverfladen.

Der findes ingen gulvtæpper, som er helt vedligeholdelsesfri, men dette tæppe er takket være dets syntetiske materiale, både fnugfrit og på ingen måde vanskeligt at køre støvsugeren hurtigt henover. For at opsummere er der tale om et slidstærkt gulvtæppe for dig, der sætter komfort og bekvemmelighed i højsødet.

Specifikationer:

 • Materialer: Polyamid og fusionsback
 • Tykkelse: 15 mm
 • Brandhæmmende: Ja
 • Egnet til overflader med fugt: Ja
 • 9 forskellige farver at vælge imellem

Lofoten hvid 202 – simpelt og praktisk

Lofoten hvid 202
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Har de mange forskellige slags tæpper skabt mere forvirring end afklaring indtil videre, kan du glæde dig over, at der her sluttes af med et klassisk korthåret gulvtæppe uden dikkedarer. Udover denne hvide model kan du også vælge en neutral naturfarve, men uanset hvilken af de to farver du vælger, kan du være sikker på, at tæppet ikke sprænger i øjnene. Lofoten hvid 202 har funktionalitet i højsædet og søger ikke at imponere med kreative farver i alle regnbuens nuancer. 

Der er tale om et uldtæppe som både er slidstærkt og varmende, så det er behageligt at gå på. Grundet kvaliteten og det simple design er der tale om et meget alsidigt tæppe, der lige så vel kan anvendes på trappen, som i gangen, stuen eller på gæsteværelset.

Da prisen samtidigt er i den lavere ende, er det et velegnet tæppe, hvis du vil have et ensartet look i dit hjem og ikke ønsker at bruge hverken mange penge eller tid på at overveje specifikke farvekombinationer.

 • Materialer: Uld og vævet bagside
 • Tykkelse: 7 mm
 • Brandhæmmende: Ja
 • Egnet til overflader med fugt: Ja
 • Neutrale farver

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Hollywood lime 41 – farverigt og velegnet til børneværelset

Hollywood lime 41

Hollywood er endnu et slidstærkt og prisvenligt tæppe til dig, der ikke vil bruge flere penge end nødvendigt. Præcis hvor forbindelsen til det kendte filmområde i Los Angeles ligger, kan være svært at svare på, da dette gulvtæppe i modsætning til filmstjernerne hverken er ekstravagant og overfladisk, men snarere er pålideligt og helt nede på jorden med sin tykkelse på kun 8 mm.

Så dette er altså ikke tæppet for dig, der drømmer om at gå på den røde løber, men snarere for dig med benene solidt plantet på jorden, og som ikke ønsker et unødigt prangende gulvtæppe.

Når det er sagt, så er det alligevel et gulvtæppe i den farverige ende, da du i øjeblikket kan vælge mellem en blå eller limegrøn model (som der ses her).

De klare og lyse farver gør dette tæppe særligt velegnet til børneværelset, hvor de små med deres fantasi sikkert vil sætte pris på et farverigt underlag. Det kræver ikke meget forestillingsevne at se det grønne gulvtæppe som en rigtig græsplæne, og måske det blå som et hav eller en himmel.

Hvad der i endnu højere grad gør tæppet velegnet til børneværelset, er dets materialer. Hollywood tæppet består af Polypropylen fibre, der er både bløde og behagelige. Og som det måske allervigtigste er det et materiale, der er meget rengøringsvenligt, da det ikke som mange organiske materialer absorberer plettet. Det gør lige hverdagen en anelse nemmere.

Specifikationer:

 • Materialer: Polypropylen og filtbagside
 • Tykkelse: 8 mm
 • Brandhæmmende: Ja
 • Egnet til overflader med fugt: Ja
 • Velegnet til børneværelset

SoHo lysegrå 95 – storbystemning i stuen

SoHo lysegrå 95

Hvem vil ikke gerne leve i storbyen New York med dens evigt flimrende, dynamiske atmosfære? SoHo tæppet, der er opkaldt efter et af de mest fashionable kvarterer på Manhattan, giver dig et stykke af The Big Apple lige hjem i stuen.

Med sine simple og rustikke farver og tykkelse på hele 18 cm er der tale om et afslappet og behageligt væg til væg-tæppe, der giver den helt rette bohemestemning til hjemmet. Tæppet kan fås i lysegrå, som der vises her, samt beige og sort, så uanset hvilken stil du foretrækker, kan du få et matchende stilrent SoHo tæppe, der fremhæver inventaret.

Med sin rå stil passer SoHo gulvtæppet især til stuer og opholdsrum, men også på sove- eller børneværelser vil SoHo være et god valg takket være dets bløde og behagelige overflade. Er du i tvivl om, hvorvidt tæppet er noget for dig, kan det anbefales at bestille et prøvestykke og selv mærke efter.

Det smarte fibre materiale Polyamid gør tæppet utroligt nemt at rengøre og giver det en smuk, skinnede glans. På bagsiden er der anvendt filt for at sikre, at tæppet bliver på sin plads uanset hvor mange fødder, der tramper på det.

Tæppet er ikke blandt de billigste på markedet, men til gengæld for du også rigtigt meget kvalitet for pengene med et ekstra tykt tæppe, der endvidere har et lækkert og urbant design. Og sammenlignet med at skulle leje en lejlighed i New York, er prisen slet intet at snakke om.

Specifikationer:

 • Materialer: Polyamid og filtbagside
 • Tykkelse: 18 mm
 • Brandhæmmende: Ja
 • Egnet til overflader med fugt: Ja
 • 3 farver at vælge imellem

Las Vegas lyserød 10 – et festligt tæppe til stuen eller opholdsrummet

Las Vegas lyserød 10

Som børn var vi nok mange, der drømte om at eje et vaskeægte flyvende tæppe. Dette stemningsfyldte gulvtæppe får dig desværre ikke til at flyve bort mod arabiske eventyr, men til gengæld kan det med sine lækre tekstur og frække farvevarianter løfte stemningen til nye højder i stuen eller værelset.

Nu er væg til væg emner næppe det mest sexede i verden, men Las Vegas tæppet gør bestemt et forsøg på at leve op til sit festlige navn. Vælger du den røde farve eller den lyserøde model, som ses her, kræver det ikke meget fantasi at forestille sig, du befinder dig i den amerikanske spilleby omgivet af blinkende neonskilte og larmende spillemaskiner. Tæppet vil derfor pynte gevaldigt i et hobbyrum med billardbord, dartskive og bløde lænestole.

Uanset hvor eventyrlysten en farve du ender med at vælge, får du et slidstærkt gulvtæppe med en god tykkelse på ca. 10 cm. Tæppet består af fibre i det holdbare materiale Polypropylen, der er nemt at holde rent og ikke fnugger. Bagsiden er omhyggeligt vævet, så tæpper ligger bedst muligt på gulvet uden den mindste ujævnhed.

Da tæppet er nemt at vedligeholde, slidstærkt og kommer i mange farver, passer det til så godt som alle rum. En særlig anvendelse, der vil være oplagt for lige netop dette tæppe, er som underlaget i en hjemmebiograf, hvor det med sin markante farve og dejligt bløde overflade, kan være med til at skabe den helt rigtigste stemning. Så kommer dets nemme rengøring også for alvor til sin ret, hvis du undervejs i filmen er kommet til at spilde nogle popcorn.

Specifikationer:

 • Materialer: Polypropylen og vævet bagside
 • Tykkelse: 10 mm
 • Brandhæmmende: Ja
 • Egnet til overflader med fugt: Ja
 • Mange spændende farvevarianter

Sådan vælger du dit væg til væg-tæppe

Når du skal vælge hvilket væg til væg-tæppe, der passer til dine behov, skal du først og fremmest tænke over hvilken type gulv, du vil dække, og hvilket rum, tæppet skal ligge i. Nogle gulvtæpper egner sig bedre til stuer og gange, mens andre passer godt til sove- og børneværelser. Du bør også være opmærksom på gulvtæppets bagsidebelægning, da nogle typer gulv, såsom beton og træ, ikke egner sig til alle slags bagsider.

De overstående gulvtæpper kommer i mange forskellige materialer såsom uld, sisal og kunstige fibre. Hvilken type du bør vælge, kommer i høj grad an på din smag og præferencer, da hvert materiale har forskelligt udseende og forskellige egenskaber. Uld har f.eks. en varm og behagelig tekstur, men kan være sværere at rengøre end de syntetiske fibre.

Da det ikke er helt billigt at lægge et nyt væg til væg-tæppe, er det meget vigtigt, du vælger et slidstærkt tæppe, der kan holde til lidt af hvert. Det gælder især, hvis tæppet skal ligge i et hjemmekontor eller et børneværelse, hvor det må forventes, at det vil blive udsat for en del daglig slitage.

Endelig må man selvfølgelig ikke glemme tæppers farve og udseende. Selvom man måske ikke ligefrem stirrer ned i gulvet til hverdag, så påvirker et korthåret gulvtæppe stemningen i hele rummet, og en ændring af farve eller materiale kan virkeligt gøre en stor forskel. Er du i tvivl om, hvorvidt et gulvtæppe passer ind i dit rum eller har en tilfredsstillende følelse, bør du vælge en forhandler, der tilbyder gratis tæppeprøver. På den måde kan du bedre vurdere kvaliteten, inden du investerer i et væg til væg-tæppe.

Sådan lægger du dit væg til væg-tæppe

Her kan du læse lidt mere om, hvordan du lægger dit væg til væg-tæppe, hvis du beslutter dig for at købe en af de præsenterede modeller, eller for den sags skyld et andet kort håret gulvtæppe.

Hvis du ikke er vant til at lave praktisk arbejde på din bolig, eller du aldrig tidligere har forsøgt at lægge et tæppe, kan det måske virke som en lidt uoverskuelig proces. Heldigvis er det slet ikke så svært, som man måske skulle tro.

Det allervigtigste er selvfølgelig, at du får købt et tæppe i den rette størrelse. Der er ikke noget mere frustrerende end at købe et væg til væg-tæppe og så finde ud af, at det ikke kan dække hele gulvet. Så det første du skal gøre, er altid at måle rummet grundigt efter. Det kan måske virke fristende at kigge på din boligs plantegning, hvis du har sådan en, og anvende målene, der her er angivet. Men de kan vise sig ikke at være helt præcise, så det betaler sig altid selv at hive tommestokken frem.

For en sikkerheds skyld kan det anbefales at lægge omkring 10 centimer til gulvtæppet, når du bestiller. På den måde har du lidt at give af, når tæppet skal lægges i dit rum. Huskereglen bør være, at det er altid nemmere at skære af end at ligge til.

Når gulvtæppet skal lægges, er der vigtigt at sikre sig, at gulvet er helt plant, da ujævnheder med tiden vil forplante sig i tæppet. Det er også meget vigtigt, at gulvet er både tørt og rent. Eventuelle fod- og fejelister bør afmonteres, så tæppet kan lægges så tæt op af væggen som muligt.

Nu skal du klistre dobbeltklæbende tape langs væggene og herefter rulle tæppet, så de overskydende centimeter er fordelt ligeligt i alle ender. Gulvtæppet skubbes godt ind i samlingen, hvor gulvet møder væggen. Herefter kan du skære den overskydende tæpperest af. Der skal være et par millimeter mellem tæppe og væg, så der er plads til fodpanelet. Når tæppet ligger jævnt og tilfredsstillende, kan du påmontere listerne igen.

Sådan vedligeholder du dit væg til væg-tæppe

Uanset hvor påpasselig du er med dit nye gulvtæppe, kan du ikke undgå, at det over tid bliver beskidt. Det er netop en af fordelene ved et gulvtæppe, at det kan tåle lidt mere slitage end et nøgent gulv. Den bedste måde at vedligeholde dit tæppe er at støvsuge med jævne mellemrum. Det anbefales, at du gør det en gang om ugen, men behovet kan selvfølgelig variere, alt efter om tæppet ligger i et rum, du ofte anvender eller ej.

Skulle uheldet være ude, og du spilder en rødvin eller en anden genstridig væske på dit gulvtæppe, er der flere metoder, du kan anvende. Er pletten helt frisk bør du straks forsøge at fjerne den med en tør klud eller køkkenrulle. Det er bedst, at du går nænsomt til værks, så du ikke kommer til at sprede pletten yderligere. Når alt den løse væske er fjernet, bør du forsøge at fjerne pletten med lunkent vand uden sæbe. Er pletten endnu ikke forsvundet, er der ikke andet for, end at anvende et pletrensemiddel, der kan tåle anvendelse på gulvtæpper. Du bør altid læse vejledningen på emballagen grundigt inden anvendelse.

Læs også Stort galleri: BO BEDREs guide til 30 nye tæpper udgivet af bobedre.dk.

FAQ

🤔 Er væg til væg tæpper ved at gå af mode?

Væg til væg tæpper er et stabilt indretningsobjekt, som du ikke behøver at bekymre dig om går af mode. Det kan både pynte og skabe liv i hjemmet, og så er det behageligt at gå på. Det beskytter også dine gulve imod slitage, så de holder i flere år.

🧐 Hvilket væg til væg tæppe er af bedst kvalitet?

Kvaliteten på væg til væg tæpper varierer meget fra mærke til mærke, og det er ikke altid nemt at se, hvilke tæpper, der både er flotte og slidstærke, så de holder i mange år. En god ide er at finde en forhandler, der lader dig bestille et eller flere prøvestykker.

🤓 Hvor ofte skal et væg til væg tæppe skiftes ud?

Levetiden på væg til væg tæpper varierer meget i forhold til, hvor slidstærke de er, og hvor god kvalitet de er i. Derfor er det ikke til at sige, hvor ofte de skal skiftes ud. Det er dog altid noget, som du kan høre producenten eller forhandleren af tæppet om.

💰 Hvor meget koster et væg til væg tæppe?

Et væg til væg tæppe vil ofte have en pris per kvadratmeter, og derfor vil prisen være noget, som du skal regne ud. Du kan finde mange forskellige og flotte muligheder, der ligger i den billige ende, hvis du er usikker og ikke vil bruge hele opsparingen på et tæppe.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar