Et tæppe der går fra væg til væg er et populært valg til rum såsom soveværelse, kontor, gang eller stue. Der findes et stort og bredt udvalg af gulvtæpper, der går fra væg til væg, så du kan vælge det materiale og den nuance, som matcher dit hjem og dine ønsker.

Tæpperne bestilles efter mål, så du kan opnå den perfekte tilpasning til dine rum derhjemme.

Herunder finder du inspiration til at vælge det væg-til-væg tæppe, som skal skabe komfort og stil i dit hjem i fremtiden.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

HC Tæpper New Casablanca – neutral farve og lækker uld

Væg til væg tæppet fra HC Tæpper er populært hos Unoliving. Det er der også gode grunde til, da tæppet er i en lækker kvalitet – 80 % uld. Bagpå har det en skridsikker gummiflade, som gør, at tæppet er stabilt, når du går på det, hvilket er vigtigt for et tæppe. 

Det er dermed blødt og behageligt at gå på, men samtidig kommer du ikke til at glide rundt i det. Farven er neutral og vil passe ideelt ind i ethvert moderne nordisk hjem, som påskønner den minimalistiske stil. Selv med knald på farverne kan tæppet skabe ro og orden i rummet ved sine neutrale farver. 

HC Tæpper er et dansk mærke, hvorfor du altså støtter en lokal produktion. Tæppegrossisten blev grundlagt i 1999 af Henning Christensen. Det er en familieejet virksomhed, der har fokus på kvalitet. Det er den skandinaviske kvalitet og tradition de har for øje, og du vil helt sikkert få god kvalitet, samt et flot design med tæppet. 

Specifikationer:

 • Mål: 300 x 400 cm
 • Vægt: 33 kg
 • Materiale: 80 % uld og 20 % syntetisk
 • Farve: Grå

Plaid Merlin 130×170 cm – Natur – til dig, der gerne vil give hjemmet et fuldendt look

Plaid Merlin 130x170 cm – Natur – til dig, der gerne vil give hjemmet et fuldendt look
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

En plaid er et oplagt element i indretningen til dig, der stiler efter et hyggeligt, men også stilfuldt touch til eksempelvis stuen eller soveværelset.

Denne plaid i modellen Merlin med målene 130 cm x 170 cm fra det unikke svenske mærke Himla har et naturligt og indbydende udseende. Himla producerer tekstiler, der er udarbejdet i naturmaterialer, og som kan fungere i alle hjemmets forskellige rum. På den måde kan en Merlin plaid være med til at sætte prikken over i’et i din personlige indretning af hjemmet.

Materialet, som plaiden er lavet af, er twillvævet hørlærred med indvævede uldtråde, som er med til at fastholde varmen, når du benytter plaiden. Den måde, plaiden er vævet på, formår at give produktet et meleret udseende, som virker unikt og indbydende i hjemmet. 

Generelt om en Merlin plaid kan det siges, at den er blød og varm, og dermed er oplagt at benytte, når du har det småkoldt. Selve betrækket består af 89% hør og 11% uld. Skulle der opstå et behov for at vaske plaiden, så kan den vaskes ved skånevask på 40 grader i vaskemaskinen. 

Hay tæppe “Peas” – 100 % uld

HAY er et ekstremt populært mærke, og det har for alvor slået sig fast på det danske marked som ét af de mest populære inden for interiør. Tæppet her er også ganske populært hos Trendyliving. Og det er der meget gode grunde til. 

HAY Peas tæppet er lavet af nogle kugler, som man kender fra det populære Pinocchio tæppe. Derudover er det håndvævet i 100 % ren uld. Det er derfor super lækkert at gå på og behageligt – også i bare fødder. Det er dermed lækker kvalitet, du får for pengene. 

HAY blev grundlagt i 2002 og fremstillet innovative møbler, som er blevet vildt populære. Det er moderne, samtidig med at det er funktionelt. Tæppet er håndlavet, hvorfor det er helt unikt. Der kan forekomme et par skævheder, men det er blot en charme. 

Specifikationer: 

 • Mål: 140 x 200 cm
 • Farve: Mørkegrå
 • Materiale: 100 % uld

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Ata 7000 tæppe – Slidstærkt og i mange mål

Ata 7000 tæppe

Ata tæppe er en bestseller på xl-moebler.dk. Desuden har det fået 4,7 stjerner hos Google Shopping, hvilket tyder på tilfredse og glade kunder. En glad kunde skriver: ”Dejligt tæppe. Jeg er meget tilfreds med det og til en så billig pris!”

Tæppet er ikke blot lækkert, det er også billigt i forhold til mange af de andre væg til væg tæpper. Udover at have disse kvaliteter er tæppet også neutralt i farven, hvilket betyder, at det kan passe ind i alle hjem. Det er helt ideelt til en entré, en gang eller i stuen. Tæppet fås desuden i mange forskellige størrelser, hvilket er ret unikt. På den måde kan du finde præcis det tæppe, der passer i de mål, du gerne vil have. Det er ikke bare givet, at man kan dette. 

Materialet er polypropylen, som er syntetiske fibre, der gør tæppet meget slidstærkt. Det skal derfor gerne kunne holde i lang tid. 

Specifikationer:

 • Mål: 60 x 100 cm, 80 x 150 cm, 80 x 250 cm, 120 x 170 cm, 140 x 200 cm, 160 x 230 cm, 200 x 290 cm, 240 x 340 cm, 280 x 370 cm, 120 x 120 cm rundt, 160 x 160 cm rundt, 200 x 200 cm rundt
 • Materiale: 100 % polypropylen

Merlin Nålefilt tæppe – Budvenligt tæppe til rum med meget trafik

Merlin Nålefilt tæppe – Budvenligt tæppe til rum med meget trafik

Når du vil have glæde af dit tæppe i længst mulig tid, skal du vælge et materiale, der egner sig til meget trafik, og som ikke tager skade af dagligdagens slid og aktiviteter.

Nålefilt er et praktisk og billigt materiale, der egner sig til tæpper, som f.eks. skal befinde sig på kontoret, børneværelset eller i en gang.

Denne Merlin model findes i mange forskellige grå og mørke nuancer. Når du har et tæppe af brandsikret nålefilt, får du de nemmeste rengøringsforhold derhjemme.

Tæppet er skabt i smalt design og har en hårdfør overflade, så det holder til at blive udsat for rul fra en kontorstol eller slid fra børns tumlelege.

Er du lige flyttet i ny bolig, og er du i tvivl om, hvilken gulvløsning der skal klæde dit hus i fremtiden, kan væg til væg tæpper i nålefilt være et godt, midlertidigt valg.

Specifikationer:

 • Fremstillet i brandsikret nålefilt
 • Findes i 6 forskellige, grålige nuancer
 • Egner sig perfekt til rum med meget trafik eller aktivitet
 • Konkurrencedygtig pris

Breeze 2020 Superior Silver Cloud – Moderne kvalitetstæppe i mange nuancer

Breeze 2020 Superior Silver Cloud – Moderne kvalitetstæppe i mange nuancer

Er komforten det afgørende for dig, skal du vælge væg til væg tæpper, som er skabt i de bedste kvalitetsmaterialer. Dette nye, Breeze Superior produkt er kronet med 5 stjerne fra Tæppeland, der vidner om eksklusivt design og høj kvalitet.

Breeze modellen findes i 24 forskellige og moderigtige farver, så der er garanti for, at kan få det luksustæppe til hjemmet, som vil skabe stil og komfort for dig i mange år ud i fremtiden.

Med den smarte anti-slip effekt på bagsiden af tæppet kan du lægge det, hvor som helst i boligen du ønsker det. Det kan lægges ovenpå fliser, klinker eller træ.

Det er nemt at vedligeholde dit Breeze tæppe, da det er fremstillet i polyamid, der gør det enkelt at rengøre, og som derudover er et slidstærkt materiale.

Specifikationer:

 • Fremstillet i 100% polyamid
 • Nem at rengøre og vedligeholde
 • Findes i 24 farver
 • Eksklusivt og elegant tæppe til ethvert rum i boligen
 • Anti-slip på bagsiden

Læs også vores artikel om: Farvet væg | 12 vidunderlige malinger til din farvede væg

Læs også vores artikel om: Spejle til badeværelse – her er de 7 bedste badeværelsesspejle til dit hjem

Se vores artikel om: Brug smukke tæpper til at skabe personlighed i din bolig

Læs også: Ægte tæpper – find inspiration til fantastiske ægte tæpper til dit hjem

Se også 10 tæpper, der gør dit hjem ekstra hyggeligtudgivet af magasinetliv.dk

Læs også: Væghængt vitrineskab – 7 skønne vitrineskabe til væg – metal eller træ

FAQ

Er væg til væg tæpper gået af mode?
Væg til væg tæpper er en stabil del af indretningen, som du godt kan forvente ligger i de danske hjem mange år endnu – hvis det da overhovedet skulle gå hen og blive umoderne engang. Derfor kan du trygt investere i et af slagsen, hvis du er vild med looket.
Hvilket væg til væg tæppe er af bedst kvalitet?

Der er mange forskellige væg til væg tæpper på markedet, og de findes i mange forskellige materialer. Hvilket, der er af bedst kvalitet, er ikke til at sige, da det både afhænger af materialer og konstruktion. Du vil have bedst held med at finde svaret, hvis du spørger kundeservice.

Hvor ofte bør væg til væg tæpper skiftes ud?

Hvor ofte væg til væg tæpperne bør skiftes ud, er en meget individuel sag. Hvis du har et kæledyr, vil det være oftere end for dem, der ikke har. Antallet af personer i husstanden har også indflydelse. De fleste tæpper kan du vælge at rense, hvilket forlænger levetiden på det.

Hvor meget koster et væg til væg tæppe?
Priserne på væg til væg tæpper ligger utroligt bredt. Prisen afhænger af typen, mærket og kvaliteten på tæppet, og derfor kan du altså både finde nogen, der ligger i den lave og den høje ende. Forvent at skulle betale alt mellem 1.000 kr. og 10.000 kr. for et tæppe.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar