En udendørs bruser er genial, når du kommer hjem fra en tur ved vandet, og skal have skyllet det værste salt og sand af kroppen. Det giver et forfriskende bad med udsigt til den fri natur og blå himmel over dig. En udendørs bruser er oplagt ved kolonihaven, sommerhuset eller ved huset, der ligger tæt på pool, hav og andre bademuligheder.

Skal du bruge en god udebruser, har vi på redaktionen fundet 3 flotte udendørs brusere. Vi har både fundet nogle modeller, der kan varme vand op med solens stråler, så du kan få et varmt bad. Der er også andre modeller, der mere simpelt kan kobles sammen med haveslangen.

Hvad end du er til, finder du helt sikkert en udendørs bruser i vores oversigt, der passer til dine behov – og til det sted, hvor du vil kunne tage et forfriskende bad i den frie natur.

Swim & Fun Milano solbruser – Redaktionens anbefaling

Skal din have opgraderes med et lækkert udendørsbad? Swim & Fun har med deres Milano Solbruser skabt en alsidig udebruser i et design, der passer til størstedelen af hjem. Udendørs bruseren har en stor vandtank, der kan indeholde 20 liter vand. Når vandet er i beholderen, opvarmes det af solen, og kan derfor give dig et gratis varmt bad.

Den skal blot tilsluttes haveslangen og så er du klar til et udendørs bad. Den ligger i et middel prisniveau og har en super fin kvalitet, der vil skabe glæde og værdi i mange hjem.

Den skal monteres med medfølgende monteringsbolte og er skabt i et todelt design. Den er nem at pakke væk og opbevare uden for sæson for udendørsbad, fordi den kan deles.

Hvis du ikke er så meget til udendørs bruser i kobber eller en dyr og permanent løsning, er den flotte sorte Milano-model garanteret noget for dig. Den har gode kvaliteter til en fin pris. Den har blandt andet et blandingsbatteri, der gør det muligt for dig at regulere vandets temperatur. Derfor kan du både blive kølet ned eller få et varmt bad, hvis det er det, som du har brug for.

Fordele:

 • Stor vandtank, 20 liter
 • Opvarmes af solenergi
 • Tilsluttes haveslangen

Specifikationer:

 • Todelt model
 • Materiale: Rustfrit materiale
 • Vandbeholders kapacitet: 20 liter
 • Vandtilslutning: Haveslangen
 • Tilbehør: Monteringsbolte medfølger

Ulemper: 

 • Bør opbevares andet sted uden for badesæsonen

Swim & Fun Cannes solbruser – Det mest praktiske valg

Ønsker du en simpel, praktisk udendørs bruser, der let kan blive en del af dit uderum, uden at fylde for meget? Det kan meget vel være Cannes solbruseren fra Swim & Fun, som du bør købe. Den er skabt til dig, der leder efter en simpel og smart udebruser. Måske udendørs bruser til sommerhus, hvor det ikke behøver at være en stor, eksklusiv udebruser, men hvor det i stedet blot skal være praktisk.

Den er til dig, der vil have et simpelt og praktisk udendørsbad. Cannes modellen har en varmtvandsbeholder på 9 liter og kan tilsluttes haveslangen. Det er en smart og billig løsning i en flot udendørs bruser.

Det praktiske ved bruseren er, at den er særdeles familievenlig, da det er nemt at bade familiens mindste. I den sammenhæng kan du tjekke vores test-oversigt over badekar til baby, hvor flere af dem kan bruges udenfor sammen med din nye udendørs bruser.

Udendørs bruseren er et super godt alternativ til de klassiske udebruser-modeller. Den er billigere og for mange hjem eller sommerhuse også en mere praktisk og simpel løsning, der løser de samme behov, som en klassisk udendørs bruser ville gøre.

Fordele:

 • Billig
 • Praktisk og håndholdt
 • Tilsluttes haveslangen
 • Familievenlig

Specifikationer:

 • Håndholdt udendørs bruser
 • Højde: 109 cm
 • Bruseslange længde: ca. 140 cm
 • Materiale: rustfrit og vejrbestandigt
 • Vandtilslutning: haveslangen

Ulemper: 

 • Lille varmtvandsbeholder, 9 liter

Swim & Fun solbruser aluminium – simpel udendørs bruser med solvarme

Solbruseren i aluminium er endnu en flot udendørs bruser fra Swin & Fun, som vi har valgt at tage med på grund af dens stærke kvaliteter som udebruser til et nordisk land som Danmark. For den udendørs bruser er skabt til at kunne tåle det nordiske klima, hvilket utvivlsomt er en fordel. Derudover så kommer den i et stilfuldt og simpelt design, der passer perfekt til den nordiske stil.

Den solopvarmet udendørs bruser kan nemt blive en del af en flot og eksklusivt uderum, hvor den ud over at se pæn ud også kan skabe værdi med sin store varmebeholder og smarte vandmixer. Den har en vandbeholder på 18 liter, der opvarmes af solen, for så at kunne sikre dig et varmt bad, hvor opvarmning af vandet er gratis. Den kan nemt tilsluttes haveslangen og har en fin højde på 218 cm, der vil fungere optimalt i de fleste hjem.

En anden smart ting ved modellen er, at den kun vejer 9 kg. og derfor nemt kan pakkes væk og opbevares, når det ikke længere er sæson for udendørs bad. Modellen skiller sig især ud på det store, firkantede brusehoved og det meget enkle, flotte design. I forhold til prisen ligger den blandt de dyreste modeller, men i et fint prisniveau i forhold til den kvalitet, som den udendørs bruser har.

Fordele:

 • Skabt til nordisk klima
 • Stor vandbeholder, 18 liter
 • Simpelt og stilfuldt design

Specifikationer:

 • Højde: ca. 218 cm
 • Vandtilslutning: Haveslange
 • Varmtvandsbeholder kapacitet: 18 liter
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Vægt: 9 kg
 • Indbygget mixer mellem koldt og varmt vand

Ulemper: 

 • I den dyre ende af prisskalaen

Guide til at købe den bedste udendørs bruser

Når du skal købe en udendørs bruser, er der flere ting, som du bør overveje forud for dit køb, for at sikre, at du køber den bedste udendørs bruser til dine behov. For at hjælpe dig har vi herunder listet en lille guide til, hvordan sikrer dig, at du køber den bedste udendørs bruser til dine behov.

For at sikre det bør du overveje følgende:

 • Placering i forhold til vandtilførsel, dræn og privatliv.
 • Udebruseres konstruktion, materialer og funktioner.
 • Formålet med udebruseren: Hvor ofte den skal bruges, og om den skal kunne flyttes?
 • Design og stil – så du køber en udendørs bruser, der passer til resten af uderummets indretning.

Kilder: Advice.manomano.co.uk, Plumbingsupply.com og Happydiyhome.com

Hvordan installeres en udendørs bruser? 

Det kan være en krævende opgave at skulle installere en udebruser. Men det er ofte sværest, når der er tale om en integreret, væghængt bruser. De udendørs brusere, som vi har udvalgt til denne oversigt, er alle sammen fritstående, hvilket er nemmere.

Når du skal installere din nyindkøbte udendørs bruser, anbefaler vi, at du læser producentens anbefalinger og vejledning til, hvordan den udendørs bruser skal installeres. Det gør vi, fordi det er meget forskelligt fra model til model.

Inden du går i gang med at installere din udendørs bruser kan du med fordel overveje placeringen og det omkringliggende område. Så har du allerede inden installeringen gjort dig tanker om, hvordan du ønsker at indrette området omkring udebruseren.

Kilder: Housebeautiful.com og Diynetwork.com

Tips til dekoration af dit udendørs bruser-område 

Hvem vil ikke gerne have et lækkert udendørs bruseområde, der kan sende enhver bader i himlen med smarte løsninger og dekorationer? Det vil vi i hvert fald gerne. Hvis du også ønsker dig et lækkert badeområde udenfor, har vi har et par tips til, hvordan du skaber et dekorativt område omkring din udebruser.

Det første tip er, at du kan indrette en flot bruseniche omkring din udendørs bruser. For eksempel med gamle vinduer eller flotte stykker træ. Der er mange muligheder, men en bruseniche vil skabe en flot ramme om din bruser. Du kan få ideer til badeområdet i vores oversigt over brusekabiner.

Det andet tip er, at du kan indrette området med lækre produkter, møbler og planter. På den måde kan du skabe et område med ægte spa-stemning omkring din udendørs bruser. Hvis du også skal indrette bade-områder indenfor, kan du med fordel tjekke vores oversigt over indbydende badekar.

Kilder: Digsdigs.com og Apieceofrainbow.com

FAQ

Hvad skal jeg se efter i en udendørs bruser?
Du skal kigge efter de ting, der har værdi for dig og passer til dine behov. For eksempel materialer og opvarmningsmetode.
Hvorfor skal du investere i en udendørs bruser?
Det skal du, hvis du gerne vil bruge mere tid udenfor og ønsker at skabe et spændende og eksklusivt uderum.
Kan en udebruser øge værdien af dit hjem?
Ja, det kan den, fordi den gør uderum mere anvendelige. Særligt i sommerhusområder tæt ved vand er det et stort plus.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Bathlife Strila udendørs bruser – moderne og eksklusiv med bundplade, blander og håndbruser

Bathlife Strila udendørsbruser

Wow, var vores første indskydelse, da vi faldt over den smukke udendørs bruser fra Bathlife. Den har både bundplade, blander og en mindre håndholdt bruser. Den er det perfekte valg for dig, der vil have en smuk og permanent løsning i en udendørs bruser med både koldt og varmt vand.

Med så flot et design og kvalitet som Strila udebruseren har følger også en pris derefter. Det er vores oversigts dyreste, men i forhold til kvaliteten giver det sig selv. Den er mere end bare en pæn og funktionel udendørs bruser. Den er smuk og har mange lækre features, der vil omdanne ethvert udendørs badeområde til en mindre spa-afdeling.

Vi er især vilde med designet, og at det er en permanent løsning med både koldt og varmt vand. Det er uden tvivl et high end premium valg, der er med til at skabe et perfekt uderum til et luksuriøst morgenbad, udendørs bad efter en løbetur eller inden en dukkert i poolen.

Fordele:

 • Utrolig eksklusivt design med bundplade og blander
 • Har både håndbruser og fastmonteret bruser
 • Permanent udendørs bruser med både koldt og varmt vand

Specifikationer:

 • Vægt: 29 kg
 • Materiale: rustfrit stål
 • Mål: Højde: 215 cm, Bredde: 12 cm
 • Bundplade 80 x 80 cm
 • Ekstra: Håndbruser og blander
 • Vandtilslutning: G ½ eller Gardena kobling

Ulemper: 

 • Hele konstruktionen tåler ikke frost

Sunny udebruser – enkel og stilfuld med blandingsbatteri og fodbruser

Sunny udebruser

Til dig, der vil have en kvalitets-udendørs bruser i et stilfuldt design, er Sunny udebruseren et oplagt valg. Den er skabt i et enkelt, men yderst funktionelt design med en stor vandbeholder på 20 liter, som varmes op af solenergi. Den kan derfor efter nogle timer i solen give dig et langt bad med varmt vand, der er opvarmet gratis. Det, synes vi, er genialt.

Den gode kvalitet er tydelig flere steder. Blandt andet i designet og det, at bruseren har blandingsbatteri og fodbruser. Det er også tydeligt på prisen, der gør, at den ligger blandt vores oversigts dyreste modeller. Det er en forståelig sammenhæng mellem kvaliteten og prisen.

En fin og praktisk detalje på udebruseren er, at den har fodbruser. Du kender måske allerede, ligesom os, til problematikken omkring helt beskidte fødder efter en skøn sommerdag i haven. Det er nemt løst med Sunny udendørs bruser.

Sunny udendørs bruser vil nemt kunne blive en del af et eksklusivt uderum, måske som supplement til en lækker terrasse, en flot udespa eller en pool. Det stilfulde design udtrykker sig i et meget enkelt udseende, som kan passe ind i enhver indretning af et flot uderum.

Fordele:

 • Opvarmes af solenergi
 • Stor vandbeholder, 20 liter
 • Flot og stilfuldt design
 • Høj kvalitet

Specifikationer:

 • Højde: 225 cm
 • Diameter: 20 cm
 • Vandtilslutning: haveslange eller eksisterende installation
 • Varmtvandsbeholder kapacitet: 20 liter
 • Materiale: Sort PVC og materiale, som beskytter mod rust

Ulemper: 

 • Beholder tåler ikke frost

Kärcher Garden Shower – Det billigste valg

Kärcher Garden Shower

Hvis du af mere praktiske årsager er på jagt efter en udendørs bruser, der ikke skal kunne andet end at sørge for, at du kan blive skyllet? Eller måske sikre, at dine planter let kan blive vandet? Så er det en model som Garden Shower fra Kärcher, du bør se nærmere på.

Det er vores oversigts billigste model, hvor du får det, som en havebruser skal kunne – og ikke andet. Den er på en trefod og kan justeres i højden.

Den monteres på haveslangen og fungerer som en forlængelse af den, hvor du kan anvende den som udebruser, uden at skulle holde slangen. Den er derfor også oplagt til vanding af planter.

Modellen er en simpel opbygning, der er meget billig. Men den er praktisk, da den kan det, den skal, og fordi at du nemt kan flytte på den. Det gør den også nem at pakke væk, når det ikke længere er sæson for udendørsbad eller nødvendigt med hyppig vanding af planter.

Fordele:

 • Meget billig
 • Tilsluttes haveslangen
 • Flytbar
 • Kan bruges til havevanding

Specifikationer:

 • Justerbar højde
 • Flytbart stativ
 • Vandtilslutning: haveslangen

Ulemper: 

 • Spinkel konstruktion
 • Praktisk, men knap så stilfuld

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar