Dit nyvaskede tøj skal naturligvis tørres. Det kan det blive på flere måder. Du kan enten smide det i en tørretumbler umiddelbart efter vasken, du kan hænge tøjet op indenfor i dit hjem eller du kan hænge det udenfor til lufttørring. 

Den sidstnævnte mulighed er selvfølgelig den sundeste, den billigste, den mest bæredygtige og den mest lækre måde at tørre tøj på. For at kunne gøre det kræver det dog, at du har mulighed for det. Du kan sætte et udendørs tørrestativ op i en have, på en altan eller en terrasse. Der findes også nogle mindre stativer, som kan sættes uden for et vindue. Der er dermed mange muligheder for at få tørret dit tøj udenfor.

Tøj, der er tørret udenfor i luften bliver ekstra blødt og velduftende, og så er det sundt at rykke det fugtige tøj ud af hjemmet. Og desuden er det oven i købet helt gratis og energineutralt.

Herunder vil du kunne hente god inspiration i forhold til at vælge et godt udendørs tørrestativ. Du bliver præsenteret for et antal forskellige modeller af god kvalitet. Vælg det, der passer dig bedst.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Brabantia væghængt tørrestativ – Wall Fix

Dette væghængte tørrestativ er en slags lillebror til det klassiske paraply-tørrestativ. Det er særligt smart, fordi det er et væghængt tørrestativ udendørs. Det betyder, at du ikke behøver at have et stykke jord at grave stativet ned i, og at det optager meget lidt plads. Det kan hænge på en husmur eller på en altan, og når det er slået sammen, så fylder det ikke ret meget. Det er simpelthen smart med sådan et udendørs væghængt tørrestativ, for du får samtidig alle de øvrige fordele ved at tørre tøjet udenfor.

Selv om tørrestativet kun optager en smule plads, så har det alligevel plads nok til at tørre en hel maskine tøj.

Fakta om Brabantia WaalFix tørrestativet:

Du får et lille og smart udendørs tørrestativ med dette mini-paraply-stativ. Det har blandt andet følgende egenskaber:

 • Væghængt
 • 24 meter line
 • Materiale: aluminium
 • Udslået mål: 106 x 184 x 182 cm
 • Sammenklappet mål: 106 x 16 x 17 cm
 • Med bøjleholdere

Der er mange fordele ved at vælge denne udgave af et udendørs tørrestativ. Det fylder minimalt, men kan alligevel tørre en hel maskinefuld tøj.

Brabantia WallFix med opbevaringsboks – bedst i test

Brabantia WallFix
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Denne udgave af et tørrestativ til væggen er et designmæssigt columbusæg. Det forener det praktiske med det æstetiske. Det er et udendørs tørrestativ, og når det ikke er i brug, kan det foldes helt sammen og blive opbevaret i en boks. Dermed er tørrestativet helt ude af syne, og det er beskyttet imod vind og vejr. Det er simpelthen smart.

Det er da også et meget populært tørrestativ. I forhold til mange tilfredse kunders anmeldelser, så klarer det sig rigtigt godt som et tørrestativ udendørs bedst i test, når det kommer til design, brugervenlighed og pris.

Det populære tørrestativ fra Brabantia har blandt andet følgende egenskaber:

 • Udslået mål: 109 x 180 x 182 cm
 • Sammenklappet mål: 114 x 20 x 21 cm
 • 25 meter tørresnor
 • Materialer: aluminium og lakeret stål
 • Med praktisk opbevaringsboks
 • Meget brugervenligt
 • 4,9 stjerner ud af 5 fra kunder

Med dette udendørs tørrestativ kan du tørre tøj udenfor, uden at der permanent skal stå et stort tørrestativ i haven eller på terrassen. Når det er i brug, kan det rumme en hel maskine tøj, når det ikke er i brug, så slås det sammen og gemmes væk i boksen. Det er smart.

Plus PIPE – elegant tørrestativ udendørs i galvaniseret stål

Plus PIPE
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Dette udendørs tørrestativ fra Plus udstråler elegance og god kvalitet. Hvis æstetikken også betyder noget for dig, så får du en vis stil, når du vælger denne udgave af et tørrestativ. De lette stolper kan godt graves ned, men de anbefales at blive støbt, så de kan klare at stå stabilt i alt slags vejr og igennem flere år. 

Passer tørrestativets design med de runde galvaniserede rør helt perfekt ind i din have, så får du her et tørrestativ af en meget høj kvalitet og med et stilfuldt look.

Fakta om Plus PIPE tørrestativet

Det flotte udendørs tørrestativ af galvaniseret stål har blandt andet følgende egenskaber:

 • Mål: 520 x 130 x 200 cm
 • 32 meter plastbelagt stålwire som tørresnor
 • Rørenes diameter: 10 cm
 • Materiale: galvaniseret stål
 • Til nedgravning eller støbning

Vælg dette elegante udendørs tørrestativ, hvis du går efter god stil og solid kvalitet.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Juliana tørrestativ Super Luxe – luksusudgave af en klassiker

Juliana tørrestativ Super Luxe

Paraply-tørrestativet er en sand klassiker. Modellen har eksisteret i mange årtier, og det er igennem årene blevet udviklet og forbedret. Denne variant er en luksusudgave af klassikeren. Det vil sige, at den har mange meter tørresnor, og dens stabilitet er i top. 

Når det udendørs tørrestativ ikke er i brug, kan det slås sammen ligesom en parasol, og så fylder det minimalt i haven.

Fakta om Juliana tørrestativ Super Luxe

Det meget populære tørrestativ har blandt andet følgende egenskaber:

 • 60 meter tørresnor
 • Højde: 200 cm (kan justeres)
 • Længste stykke snor: 198 cm
 • Diameter: 293 cm
 • Vægt: 5,5 kg
 • Materiale: aluminium
 • Sammenklappelig 

Til denne type tørrestativ har du brug for et kraftigt jordspyd.Du kan med fordel vælge denne type udendørs tørrestativ, hvis I er en stor familie eller et andet større fællesskab, der skal have tørret meget tøj på en gang, og hvis der er god plads til at have det stående udenfor.

Plus – klassisk tørrestativ af træ

Plus

Her er en anden populær klassiker inden for udendørs tørrestativer i træ. Det består af to ens kors-lignende stolper, hvorimellem der er udspændt mange meter tørresnor. De majestætiske stolper tilføjer haven noget stil, og de kan stå der ranke og solide i al slags vejr. De skal ikke slås op og ned, du kan bare lade dem stå, som de er.

Et tørrestativ i træ til udendørs brug af denne type står som en skulptur i haven. Da stolperne er trykimprægnerede, vil du kunne have dem i mange år. De behøver ikke noget beslag i jorden, da de bare skal graves godt ned

Fakta om Plus tørrestativet

Det solide Plus tørrestativ i udendørs træ giver noget designmæssigt kant til din have. Det har blandt andet følgende egenskaber:

 • Mål: 489 x 110 x 200 cm
 • 20 meter tørresnor
 • Materiale: trykimprægneret fyr/gran
 • Stolpernes mål: 7 x 7 cm
 • Til nedgravning
 • Inkl. beslag

Vælg dette markante tørrestativ til nedgravning, hvis du foretrækker et stativ af naturmateriale. For at forlænge dets levetid kan du give det noget olie.

Hvilket udendørs tørrestativ skal du vælge?

Der er mange tørrestativer at vælge imellem. I hovedtræk kan du vælge imellem en form for paraplystativ, der kan slås sammen, et stativ der består af to stolper med tørresnor imellem eller et mindre stativ til montering på væggen. Du kan også vælge imellem, om det skal være et tørrestativ udendørs i træ eller i metal.Om du vælger den ene eller den anden model, kan afhænge af smag og behag, men det kan i høj grad også afhænge af, hvor meget plads du har til at have et tørrestativ stående. Det kommer også an på, hvor meget og hvor tit, du vasker.Det bedste er jo, hvis du kan tørre tøj udenfor året rundt. Det kan kun lade sig øre, hvis du har et overdækket tørrestativ udendørs. Har du mulighed for at have et udendørs tørrestativ med tag over, så er det selvfølgelig det mest optimale.Tør dit tøj udenfor så ofte, det er muligt. Dermed gør du noget godt for klimaet, for helbredet og for tøjets lækkerhed.

Læs også Udendørs tørrestativ udgivet af haveunivers.dk.

FAQ

💰 Hvor mange penge sparer jeg på at tørre mit tøj udenfor?

Hvis der skulle gives et estimat for, hvor mange penge det koster at tørre en maskinfuld tøj, så ligger prisen på omtrent 10 kr. Dermed er der altså noget at spare, foruden prisen på en tørretumbler, hvis du kan leve uden og den slitage, som en tørretumbler har på tøjet.

🤔 Hvordan tørrer jeg mit tøj udenfor?

Hvis du vil give miljøet en hjælpende hånd, så kan du tørre dit tøj udenfor. Det gør du ved at anskaffe dig en tøjsnor og hænge tøjet her, fremfor at putte det i tørretumbleren. På den måde sparer du elektricitet, og dit tøj dufter friskt, når det kommer ind igen.

🤓 Hvor langt fra hinanden bør mine tøjsnors stolper være?

Afstanden mellem dine tøjsnors stolper bestemmer du stort set selv. En god afstand kan være 5 meter, hvis du har pladsen til det, da du kan have en del tøj hængende på den måde. Dog kan du sagtens få snoren til at gå frem og tilbage, hvilket anbefales uanset.

👍 Er det sikkert at tørre mit tøj udenfor?

Det danske klima er en smule uforudsigeligt, og derfor kan du aldrig vide dig sikker med vejret. Dog er det værste, der kan ske, at du skal have tøjet ind i en fart og tørre det indendørs alligevel, hvis det begynder at regne. Udover den risiko, bør det være sikkert.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar