Det er altid en god idé at have ekstra sovepladser i hjemmet, hvis du får gæster på besøg, der har brug for at overnatte. Det er altid hyggeligt at have sine venner og familie sovende, så I kan vågne op sammen dagen efter og hygge jer sammen over morgenmaden. 

Når du gerne vil hygge dig med din familie, er det smart også at have en stor nok sofa, hvor der er plads til jer alle sammem. Derfor kan du slå to fluer med et smæk, når du vælger at købe en stor U sofa med sovefunktion, så dine gæster også kan overnatte her. 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Sådan vurderer og udvælger vi sovesofaer

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære sovesofaer og sengeforhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store sengeforhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af sovesofaer til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste sovesofaer.

Hos furnished.dk vurderer vi sovesofaerne på parametre som:

  • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
  • Sovesofaernes egenskaber og specifikationer
  • Forhandlerens garantier, service og omdømme
  • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
  • Eventuelle officielle tests af sovesofaer

Disse parametre bliver sammenstillet med pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

/sc]

Stanford LUX venstrevendt U sovesofa – Den perfekte U sofa til den store familie

U sofa med sovefunktion

Hvis du har en stor familie og gerne vil have endnu mere plads til, at I alle sammen kan hygge jer sammen i stuen, så er denne Stanford Lux sofa et rigtig godt valg, da den både er stor og rummelig, når I skal sidde i sofaen sammen, samtidig med at den kan laves til en behagelig sovesofa. 

Denne U sofa er lavet af Sawana stof i mørkegrå, hvilket gør sofaen moderne og simpel i sig selv, mens den består af hele to chaiselonger, der giver dig ekstra meget siddeplads, eller alternativt plads til at kunne smække benene op og nyde livet.

Der er god mulighed for at kunne sidde med mange gæster i denne U sofa, og samtidig har den sengeudtræk, så den nemt kan laves om til en sovesofa. Der er plads til opbevaring under begge chaiselonger, der nemt kan løftes op og hver gemmer på masser af opbevaringsplads. 

Sofaen er meget slidstærk og er derfor lavet til at blive brugt af hele den store familie. Indeni sofaen finder du PU-skum og Bonell fjedre, der sikrer dig en fantastisk komfort uanset om du skal sidde i sofaen eller sove på den, når den er slået ud til seng. 

Der er meget små metalben på denne sofa, så den står næsten helt nede på jorden. Denne model er venstrevendt, og det er en god idé at undersøge dit hjem og din stue, før du vælger, om det skal være en venstrevendt sofa, du vælger. 

Stanford LUX højrevendt U sovesofa – God plads til familien, også når du skal overnatte

U sofa med sovefunktion

Hvis du ikke har plads til Stanford Lux U sofaen i sin venstrevendte form, så kan du også vælge at købe den i højrevendt model. Her er sofaen i sig selv nærmest blot blevet spejlvendt, så den passer bedst til de stuer, der har brug for en højrevendt sofa. 

Ud over at du får en sofa, hvor der er rigtig meget funktion i, og som er dejlig slidstærk og netop sagtens kan holde til at blive brugt meget samt har plads til opbevaring, får du faktisk også en U sofa med sengeudtræk til en rigtig god pris. 

Du har mulighed for at få fingrene i denne smarte U sofa billigt i forhold til dens størrelse og de mange forskellige funktioner, du får med denne sofa. 

Det mørkegrå stof sørger for, at den kan passe godt ind i de fleste hjem, og det betyder også, at du kan vælge at pynte den med nogle puder i flotte farver, der kan være med til at bryde det minimalistiske udtryk, du ellers får med denne næsten sorte sofa. 

Når du har brug for at have gæster overnattende, er det nemt at trække sengemodulet ud fra den midterste del af sofaen. Alt soveudstyr har du mulighed for at gemme i hulrummene på de to chaiselonger, der begge kan rumme både dyner og puder, så du har alt, du skal bruge lige ved hånden. 

Det er svært at argumentere for, at du kan finde en meget bedre U sofa med sengeudtræk end denne model fra Stanford. Uanset om du har brug for en højre- eller venstrevendt sofa. 

Sofaen måler hele 297 cm i længden, og henholdsvis 162 cm og 203 cm på de to chaiselonger. Der er altså tale om en forholdsvis stor U sofa her, hvor der kan være plads til mange gæster. 

Du har masser af muligheder med en U sofa 

Der findes mange forskellige former for U sofaer på markedet, og du kan blandt andet finde nogen ligesom den flotte sofa fra Stanford, vi har kigget på i dette indlæg, hvor du får en eller to chaiselonger med i din U sofa, men andre modeller er i stedet som en hjørnesofa med to hjørner. 

Det smarte ved at have chaiselonger er, at du nemmere kan ligge og strække dig i sofaen. Når du har sofaen for dig selv, eller I kun er få personer i sofaen, har I altså mulighed for hver især at strække benene og sidde blødt og komfortabelt i sofaen. 

Den eneste ulempe, der kan være ved en eller flere chaiselonger er dog, at hvis du har mange gæster på besøg, der alle sidder i chaiselongen, kan det være mindre komfortabelt for de gæster, der må sidde på chaiselongerne, da de ikke har ryg- og armlæn på samme måder som en almindelig sofa her. 

Derfor er det altid en god idé først at overveje, hvordan du ønsker at bruge din U sofa, inden du investerer i en, så du kan finde den model, der giver mest mening for dig og din situation. 

Stof eller læder sofa? 

Det sker ofte, at det kan være svært at vælge hvilken slags stof, din sofa skal være lavet i. Det er svært, fordi både stof og læder kan se rigtig flot ud til en sofa, og det kan gøre en stor forskel for selve udtrykket, hvilken slags sofa du vælger. Hvis du leder efter en U sofa med sengeudtræk, er det mest almindeligt at finde en sofa i stof i stedet for læder. En af grundene kan være, at stof er mere behageligt at sove på end læder er, så når du vælger en sofa med sengeudtræk, er det altid en god idé at tænke over, hvordan stoffet er at sove på. Dog er lædersofaer stadig på mode, og det er på en måde et tidsløst design at investere i en flot og minimalistisk lædersofa med en hel masse personlighed. Ofte er læderet behandlet på en måde, så sofaen er enormt slidstærk og kan holde i rigtig mange år frem. Ofte er det sådan, at du med en lædersofa ikke har ligeså mange muligheder for at vælge en særlig farve, som du har med en stofsofa. Lædersofaer er normalt holdt i de naturlige farver, som læder kommer i, hvor der er langt flere farvevalg og muligheder med en U sofa i stof i stedet. 

Find en U sofa med opbevaring 

I de fleste hjem kan det være svært at finde opbevaring nok. Der er mange, der ofte har lidt rod rundt omkring, og ofte er den største årsag til det egentlig bare, at der ikke er nok plads til opbevaring i hjemmet. Når du vælger at købe en stor U sofa, kommer den til at tage rigtig meget plads i stuen, hvilket efterlader endnu mindre plads til opbevaring. Derfor er det en god idé at finde en U sofa med mulighed for opbevaring nede i selve sofaen. Det giver dig mulighed for at opbevare mange af de ting, der ellers ville være med til at skabe en masse rod i hjemmet, og som du måske endda før slet ikke vidste, hvor du skulle gemme henne. Med opbevaringsmulighed i din sofa, har du pludselig enormt meget mere plads til opbevaring. Som du også så med U sofaen fra Stanford er der masser af plads i en sofa, når den er indrettet til at kunne rumme opbevaring også. På den måde får du noget ud af pladsen, selvom du køber en stor sofa. 

Skab hyggelig stemning med flotte puder til din U sofa 

Selve sofaen i sig selv trænger til noget ekstra hygge og gerne noget mere farve. De fleste sofaer på markedet er holdt i neutrale og naturlige farver, der ikke overtager hele stuen. Og det er der naturligvis en god grund til. Hvis du har en meget farvestrålende sofa, kan du godt risikere, at du hurtigere bliver træt af den, da farven kan være svær at indrette rundt om. Derfor er mange sofaer i stedet holdt i enten mørke eller lyse nuancer, der ikke springer i øjnene. I stedet er det en god idé at indrette din stue med nogle mindre elementer med mere farve på. Til din sofa kan det eksempelvis være nogle flotte pyntepuder i mere skarpe farver. En god idé er altid at skabe en form for farvetema til stuen og til dit hjem generelt, så du kan sørge for at holde dig til nogenlunde de samme farver igennem hele din boligindretning, da det vil skabe en langt større følelse af sammenhæng i hjemmet. Du kan med fordel købe nogle puder i flere forskellige farver, der kan bo på din sofa og give den lidt ekstra liv. Samtidig kan du også nemt skifte disse puder ud, hvis du bliver lidt træt af de farver, du har valgt. Hvis du har nogle gode monteringspuder, er det nemt blot at købe nye pudebetræk til dem, så får du nærmest en hel ny stue. 

Det perfekte sofabord til din U sofa 

Det kan godt være svært at vælge det bedste sofabord, når du har valgt at købe en U sofa. Det er nemlig ofte sådan, at sofaborde er rektangulære, så de passer godt til en almindelig 3-personers sofa, hvor der skal være bordplads til alle, der kan sidde i sofaen. Men det er netop anderledes med en U sofa, da du i stedet har brug for et bord, der kan give bordplads til alle, der kommer til at sidde omkring det i U sofaen, som nærmest er formet som et kvadrat. Derfor vælger mange ejere af en U sofa at købe et sofabord, der er formet kvadratisk. Du kan også vælge at købe et rundt sofabord. Den ensartede form hele vejen rundt gør det nemmere for alle i U sofaen at nå bordet og det indhold, der står på sofabordet. Så nå du skal vælge en U sofa, er det en god idé at tænke over, at du skal prøve at optimere det således at alle, der sidder i sofaen, kan nå de forskellige genstande, der kommer til at stå på sofabordet. 

Derfor bør du købe en sovesofa 

Det er langt fra alle, der vælger at købe en sovesofa til deres stue. Mange sovesofaer har ry for ikke at være lige så pæne eller lige så behagelige at sidde på som en almindelig sofa. Men det er langt fra tilfældet med mange af de moderne sovesofaer. Hvis du vælger at købe en U sofa med sengeudtræk, kan du være sikker på, at ingen kommer til at lægge mærke til, at du har en sovesofa. I dag er sovesofaer blevet meget mere diskrete, og hvis du eksempelvis køber sengeudtræk, er sengedelen blot noget, du hiver ud. I gamle dage var sovesofaer ikke ret pæne, og mekanismen var underlig og kluntet. Men i dag med vores nuværende teknologi og store fokus på flot design, kan du sagtens finde flotte U sofaer med sengeudtræk, hvor du aldrig kommer til at tænke over, at du har en sovesofa i det daglige. Til gengæld vil du blive glad, når du en dag har gæster på besøg, der skal overnatte, da du har den perfekte seng til gæsterne lige midt i stuen. Hvor mange andre bliver nødt til at puste bekvemmelige luftmadrasser op til gæsterne, har du i stedet den perfekte seng, der kan være klar på meget kort tid. Derfor er der nærmest ikke nogen gode argumenter for ikke at købe en U sofa med sengeudtræk, når du alligevel har ladet din kærlighed falde på de praktiske og behagelige U sofaer, der er fyldt med personlighed og perfekte til de hjem, hvor der er plads til dem, og hvor der altid skal være plads til når hele familien kommer på besøg. 

FAQ

🧐 Hvordan vælger jeg sovesofa?

Det kan være svært at vælge en sovesofa, fordi der findes så mange på markedet. En af måderne, hvorpå du kan vælge en sovesofa, er ved at tage ud og kigge på en masse, og måske endda lægge dig ned og prøve nogle af dem.

🤔 Hvad er den bedste kvalitets sovesofa?

Markedet for sovesofaer er gigantisk. Der findes mange forskellige sovesofaer med forskellige designs og størrelser. Den bedste sovesofa er en behagelig sovesofa, der samtidig med at den i god kvalitet, også passer godt ind i dit hjem indretningsmæssigt. Der er mange muligheder!

🤓 Hvad er den mest behagelige sovesofa?

Der findes mange forskellige sovesofaer på markedet. Der findes blandt andet den klassiske sovesofa med to puder, som let kan foldes ud. Denne er meget behagelig og populær, fordi den ofte er blød og en af de bedste at sove på.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

VidaXL sovesofa – god plads til hele familien

jpeg_650x400

Denne store og rummelige sovesofa, der er en af de mest populære sovesofaer i kategorien hos Pricerunner.dk, er perfekt til dig, der har en stor familie, der alle skal kunne være i sofaen på en gang. Den store u formede sofa med sovefunktion er både elegant og praktisk, og passer derfor perfekt til den travle hverdag hos den store børnefamilie, der skal have plads til hele familien, samt giver sofaen mulighed for at have en eller flere gæster overnattende på sofaen, når det bliver aktuelt. Den brune farve er elegant og moderne og passer ind i mange moderne hjem. Farven er på ingen måde sart, og du kan derfor være sikker på, at du ikke skal udskifte betrækket hyppigt ved mindre pletter.

Den alsidige sovesofa har et stel af metal og krydsfiner, der gør den stabil og holdbar i mange år. Kombineret med det tidløse og enkle design, som sofaen har, så er den en sikker et godt valg i mange hjem de næste mange år. Når sofaen er slået ud har du et stor og blødt sidde- eller liggeområde, hvor der er plads til hele familien. Når sovefunktionen er slået ud, hvilket gøres nemt og hurtigt ved at trække i et lille håndtag under selve hynden, har den en bredde 280 cm og en dybde på 187, hvilket er større end en normal dobbeltseng. Det gør det muligt at sove flere mennesker på sofaen ad gangen.
Med til sovesofaen følger hele 6 dejlige rygpuder, der skaber de bedste og mest behagelige rammer omgivelser for dit sofahjørne.

Den indbyggede chaiselongen kan spejlvendes og derved placeres i begge side alt efter, hvad der passer bedst ind i din stue. Det giver masser muligheder for dig, når du skal indrette dit hjem omkring denne lækre sovesofa.

Torino sovesofa – Med fleksibel chaiselong

Torino sovesofa

Denne Torino sovesofa i gråt betræk er den perfekte sovesofa til dig, der gerne vil have en praktisk sofa, der giver mange fleksible muligheder i og med, at den nemt og hurtigt kan laves til en udfoldet seng, samt har rummelige opbevaringsmuligheder indbygget. Opbevaringsrummet findes indbygget i chaiselongen og giver dig rig mulighed for at opbevare ting, som du ikke lige har lyst til at have stående fremme. Det kunne for eksempel være sengetøj, ekstra dyner eller måske din støvsuger. Sofaen er meget populær hos Pricerunner.dk.

Den lækre Torino sovesofa kombinerer det elegante ved en lækker sofa med det praktiske i at have en sovesofa, med et indbygget opbevaringsrum i chaiselongen. Til hverdag fungerer den perfekt som en helt almindelig sofa, der er behagelig at sidde og ser lækker ud. Når du så får gæster, der skal sove hos dig, eller du bare skal flyde ud foran fjernsynet en søndag, så trækker du nemt og hurtigt den ekstra del ud, der forvandler din sofa til en ægte dobbeltseng. Det giver mange muligheder og høj fleksibilitet. Det grå stofbetræk er lavet af polyesterbetræk, der er enormt slidstærkt. Netop det er en vigtig detalje, når det handler om en sovesofa, der gerne skal holde i mange år.

En af de steder, hvor denne sovesofa skiller sig ud fra de fleste andre sovesofaer er dens chaiselong, der kan spejlvendes. Det vil sige, at du kan placere den i både venstre og højre side alt efter, hvad der passer bedst ind i dit hjem.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar