En U sofa er altid praktisk at have, når du godt kan lide at have mange gæster, eller hvis I blot er mange mennesker i husstanden. En U sofa betyder, at sofaen i stedet for at have et hjørne som en almindelig hjørnesofa i stedet har to hjørner og tre langstykker, der på den måde former et U.

Med en U sofa har du normalt bedre plads til flere mennesker, og der bliver skabt en større nærhed mellem folk, når man sidder i en U sofa. I denne artikel vil vi gerne kigge nærmere på U sofa med chaiselong.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Tamara U Sofa – Flot og anvendelig sofa i regenereret læder i hvid

Tamara U Sofa

De fleste mennesker har ikke turdet at købe en hvid sofa i frygt for at gøre den beskidt. Men denne flotte Tamara sofa i hvidt regenereret læder er en god undtagelse at gøre, da materialet gør det muligt for dig hurtigt og nemt at tørre den af, hvis den skulle blive beskidt.

Samtidig får du en sofa, der kan passe perfekt ind i de moderne hjem, der også er holdt i meget lyse nuancer. Sofaen er naturligvis U formet og har en flot chaiselong, der er behagelig at hvile benene på.

Du får flotte metalben under denne hvide sofa, og du kan med fordel give den nogle puder i mørkere nuancer, så du kan bryde det hvide på en god måde. Samtidig kan et godt tip være at farve en væg i stuen en mørkere nuance, eksempelvis mørk grå, blå eller måske endda sort, hvis du gerne vil give sofaen lidt ekstra kontrast.

Materialet er slidstærkt og kommer til at holde for dig i mange år frem, hvorfor det vil være et godt valg, hvis du godt kunne tænke dig at bevare din sofa i mange år og have en praktisk U sofa, hvor der ikke kun er plads til hele familien, men hvor du også kan trække vejret med ro, selvom der spildes i sofaen.

Læs også: Sofa med chaiselong test (2020) De 9 bedste chaiselong sofaer

Møbelkompagniet Seattle Deluxe U Sofa – Flot læder U sofa med masser af personlighed

Møbelkompagniet Seattle Deluxe U Sofa

Der er ikke nogen tvivl om, at en lædersofa altid er en god idé, da det er et fantastisk materiale, der kommer til at holde i mange, mange år. Samtidig er der noget stilet og tidsløst over lædersofaen, der bare altid vil være noget helt særligt for mange.

Denne flotte U sofa fra Møbelkompagniet er lavet af ægte læder, der giver dig en fantastisk komfort, når du sidder i sofaen. Den har mange flotte detaljer, og dens U form gør den til noget helt særligt, samtidig med at de to chaiselonger naturligvis gør den ekstra spændende, når du leder efter en stor U sofa, som du kan sidde behageligt i.

Du kan være sikker på, at denne U sofa bevarer sin form, da hynderne er lavet med koldskum, der også sørger for at give dig ekstra god siddekomfort.

Benene er lavet i blankt metal, der giver sofaen et meget moderne udtryk. Ydermere er der tale om en stor U sofa, da den måler 352 cm i længden og 211 cm for den lange chaiselong. Sofaen egner sig altså bedst til hjem, hvor der er plads til en stor U sofa med masser af personlighed.

Da selve materialet for denne sofa er så særligt, er det en god idé at udsmykke sofaen med nogle puder, der er lavet af noget råt stof også. Det kan blandt andet være hør eller noget andet kraftigt stof, der kan give lidt modspil til det flotte, sorte læder.

COLOMBO U sofa – Smuk højrevendt sofa i blå

COLOMBO U sofa blå

Her er sofaen til dig, der gerne vil flade helt ud. COLOMBO U er en stor hjørnesofa, som vil passe godt ind i den lidt større stue. Sofaen har en open end og en chaiselong. Den er designet i en moderne form, som gør, at du kan matche den med det meste. Sofaen fås i en lækker blå farve, som vil give din stue et lille twist.
Derudover er den super populær på xl-moebler.

Du kan med fordel kombinere denne sofa med et lækkert gulvtæppe. Placerer du den foran en pejs, vil du virkelig skabe en hyggelig stemning i hjemmet. Sofaen indbyder til en dejlig middagslur. Den er nemlig udstyret med et justerbart udtræk. Det gør det nemt at slå sofaen ud til en sovesofa. Så er der plads til middagsluren eller de overnattende gæster.

Det kan være rart med ekstra opbevaring til f.eks. puder, tæpper eller dyner. Det er intet problem med COLOMBO U sofaen, da den har en indbygget opbevaringsboks. Det er desuden muligt at justere på sofaens ryg, alt efter hvad du finder mest komfortabelt.

Du kan med fordel vælge en højrevendt sofa, hvis din sofa skal stå i samme side som døren. Hermed vil din chaiselong være længst væk fra døren med en højrevendt sofa. Det gør, at rummet føles mere åbent, hvilket er essentielt, fordi en chaiselong tager meget gulvplads.

Alt i alt er denne sofa ideel til dig, der leder efter en stor sofa, som kan markere dit rum tydeligere. Den er i en flot blå farve, som giver ethvert rum lidt mere personlighed. Samtidig er den nem at slå ud, så det bliver til en stor sovesofa. Den er perfekt til filmaftener med familien eller flere overnattende gæster!

Udvalgte specifikationer

 • Højde: 182 cm
 • Bredde: 376 cm
 • Dybde: 227 cm
 • Udslået liggemål: 88 x 296 cm

Torino U Sofa – flot blå U sofa med chaiselong

Torino U Sofa

Der findes mange sofaer, der alle sammen er i de samme nuancer – gerne en form for grå. Det bryder denne flotte Torino U sofa, der er lavet i det flotteste isblå stof af højeste kvalitet. Sofaen har et understel i olieret egetræ, der giver sofaen et blidt løft samtidig med at det bryder den isblå farve med noget naturligt.

Denne sofa er også en U sofa med chaiselonger, og her får du også to af slagsen. Der er god plads til alle i familien, og sofaen måler 350 cm i længden og 185 cm i bredden. Det er muligt at sidde i de brede chaiselonger og bare nyde livet.

I sædehynderne finder du intet mindre end 30 kg koldskum, der sikrer den bløde komfort, når du sidder i sofaen, i rigtig mange år frem.

Hvis du vælger at købe en flot sofa som denne i en særlig farve, er det en god idé at skrue ned for farverne i resten af stuen. Det betyder blandt andet, at du kan købe nogle puder i mere neutrale farver, der kan være med til at give sofaen det spotlight, den fortjener.

Der følger også løse hynder og puder med i samme farve til denne sofa, så du har mulighed for at indrette sofaen, som du ønsker. De løse puder giver sofaen et flot og moderne udtryk, der vil give liv til rigtig mange hjem landet over.

Møbelkompagniet Sydney U sofa openend – Mørkegrå minimalisme til det moderne hjem

Møbelkompagniet Sydney U sofa openend

Møbelkompagniet laver nogle af de flotteste og mest moderne U sofaer med chaiselonger, og deres Sydney model i mørkegrå er noget helt for sig selv. Hele sofaen er holdt i meget simple vinkler, og det mørkegrå stof giver den et meget karakteristisk udtryk.

Hvis du bor i et hjem med hvide vægge og meget lyse gulve, vil denne flotte U sofa med chaiselong være perfekt til at skabe noget kontrast i dit hjem og give lidt ekstra kant. Sofaen har helt sorte ben, der peger ud i en vinkel, og som giver den et meget moderne udtryk.

Denne sofa er åben i begge ender, og således får du også med denne to chaiselonger, der giver dig rig mulighed for at ligge og flyde ekstra meget i sofaen sammen med din partner, der kan ligge i den anden ende.

Sofaen måler 300 cm i længden og 150 cm i bredden, så du får en stor og god sofa i høj kvalitet, der vil kunne holde i mange år frem. Stoffet er dejligt slidstærkt, så sofaen virkelig kan holde til at blive brugt en masse.

Da denne U sofa fra Møbelkompagniet er holdt i mørke nuancer, kan det være en god idé at indrette den med nogle lyse puder for at bryde det mørke lidt. Du kan også anskaffe dig nogle flotte lyse plaider – eventuelt nogen med et mørkt mønster, der kan passe godt til sofaen.

Møbelkompagniet Horik U Sofa openend – flot og moderne U sofa med to chaiselonger

Møbelkompagniet Horik U Sofa openend

Denne flotte U sofa med chaiselong er fra Møbelkompagniet og har ikke bare en men hele to chaiselonger. Det betyder, at de to kanter, der former u’et i sofaen, er lavet som chaiselonger. Dette giver dig mulighed for at sidde behageligt i sofaen med benene oppe, mens din partner gør det samme i den anden ende af sofaen.

Hvis I derimod har gæster, kan sofaen bruges på almindelig vis, så der også kan sidde gæster på de to chaiselonger, der i den situation vil kunne fungere som ekstra siddepladser. Det er med til at gøre denne form for sofa meget anvendelig i forskellige situationer.

Sofaen måler 310 cm i længden og 213 cm i bredden, så du skal have plads til en stor sofa, hvis valget falder på denne model. Selve sofastoffet er tykt og gråt, og sofaen står på ben i naturligt træ.

Det hele giver sofaen en flot Midcentury Modern stil, der i den grad er tidsløst og meget populært. Denne stilart er meget simpel, og derfor er denne sofa også holdt ganske simpel i sin farve og generelle udtryk.

Hvis du gerne vil give sofaen lidt ekstra kant, er det altid en god idé at købe nogle flotte puder i forskellige farver, der kan give lidt farve til den grå sofa. Du kan altid skifte puderne ud, når du har brug for, at der sker noget nyt.

INFINITY XL U sofa – Venstrevendt sofa med magasin til opbevaring

INFINITY XL U sofa

Drømmer du om en næsten 4 meter bred sofa? Vil du gerne have både en chaiselong og en sovesofa? Med denne INFINITY XL U sofa, behøver du ikke prioritere. Du kan få dine ønsker om en god og stor sofa opfyldt. Denne sofa har desuden et stort magasin til opbevaring under den smarte chaiselong.

Hvad betyder det, om en sofa er højre eller venstrevendt? Denne sofa er venstrevendt, fordi chaiselongen er i venstre side, når du står foran sofaen. Du bør sikre dig, om en venstre eller højrevendt sofa passer bedst ind i din indretning. Et rum kan føles meget lille og proppet med den forkerte sofa.

Denne INFINITY XL U sofa har en medium siddekomfort. Det betyder, at du kan sidde komfortabelt i sofaen. Den er desuden designet med indbyggede justerbare nakkestøtter. Dette er praktisk, så du kan få støtte lige præcis der, hvor du har brug for det. Ud over det, er sofaen så bred, at der sagtens kan ligge to voksne fuldt udstrakt i den.

Siddepuderne i sofaen er lavet af højelastisk skum. Samtidig findes der Nozag-fjedre i sofaen. Dette gør den behagelig at sidde i. Det er værd at nævne, at maksimumbelastningen i hele sofaen er ca. 560 kg. Maksimumbelastningen per sæde er ca. 80 kg. Det er vigtigt at være opmærksom på dette.

Alt i alt er denne moderne sofa til dig, der leder efter en meget bred og dyb sofa. Her behøver du ikke gå på kompromis med dine ønsker. Sofaen er populær i sin kategori hos forhandleren. Samtidig har den en god siddekomfort med f.eks. justerbare nakkestøtter og højelastisk skum.

Udvalgte specifikationer:

 • Højde: 86 cm
 • Bredde: 390 cm
 • Dybde: 310 cm
 • Udslået liggemål: 120 x 230 cm
 • Sædehøjde: 40 cm

Hawaii U sofa – Venstrevendt sofa med udtræk til seng

Hawaii U sofa Alfa

Denne venstrevendte Hawaii U sofa er produceret i Alfa 17 stof. Hermed har sofaen en grå farve, som matcher med mange andre farver og indretningsstile. Da sofaen er stor, er den perfekt til familien, der elsker at samles omkring brætspil, fredagsslik eller en hyggesnak.

Sofaen leveres med et stort magasin til opbevaring. Her kan familien opbevare alt fra ekstra sengetøj til legetøj eller brætspil. Sofaens udslåede liggemål er 137 x 276 cm. Hermed er der plads til, at børnene kan have overnattende gæster, uden at madrasserne skal findes frem.

Denne sofa giver mange muligheder for at ligge komfortabelt. Sofaens ryg kan vippes i toppen, så du kan læne dig mere tilbage. Samtidig er der plads til, at du kan ligge helt udstrakt på chaiselongen, som er 222 cm lang og 114 cm bred. Her er rigeligt med plads at putte sig på!

Mangler du inspiration til at indrette stuen med en venstrevendt sofa? En venstrevendt sofa kan f.eks. flugte med et hjørne af stuen, da den har den rigtige vinkel. En sofa med en irregulær vinkel, giver dig en sofa, som står direkte ud i stuen. Dette kan komme til at se kaotisk ud, hvis ikke du formår at indrette rummet rigtigt.

Alt i alt er denne sofa ideel som en stor familiesofa. Her er plads til, at du kan have gæster til at sove, uden at de føler sig klemte. Denne sofa er super populær hos xl-moebler, hvilket er helt forståeligt. Hawaii U sofa er desuden betrukket med Alfa 17 stof, som gør det nemt at matche sofaen med den eksisterende indretning i rummet.

Udvalgte specifikationer

 • Højde: 80 cm
 • Bredde: 350 cm
 • Dybde: 222 cm
 • Udslået liggemål: 137 x 276 cm

Derfor er en U sofa noget helt særligt 

Der er ikke nogen tvivl om, at den traditionelle sofa godt kan blive en lidt kedelig måde at være sammen på som familie, da man ender med at sidde på en lang række. Med U sofaen er det dog en hel anden snak, for her ender I med at sidde i en U form, hvilket giver alle den perfekte mulighed for at kigge hinanden i øjnene og være sammen på en langt mere nærværende måde. 

Samtidig kan det være en god måde at sidde på, hvis I gerne vil i gang med at spille brætspil sammen, da I allerede sidder i den rette stilling. En U sofa kan være med til at motivere jer til at bruge tid på at være sammen i stedet for at se fjernsyn sammen eller på anden måde lade jer distrahere af en skærm. 

Når I har tid sammen i sofaen, er det altid en god idé, hvis det kan være familietid, hvor I kan finde plads og ro til at snakke sammen og lære hinanden bedre at kende – og det indbyder U sofaen til på den bedste måde. 

Derudover er U sofaen god at have, når du får gæster på besøg, for selvom den ene del af sofaen er en chaiselong, giver det stadig mulighed for at kunne have flere mennesker siddende sammen, så I kan nyde hinandens selskab. 

Der er altså ikke nogen tvivl om, at U sofaen indbyder til at være langt mere social end mange af de andre typer af sofaer gør, og det er i sig selv grund nok til at skynde sig at investere i en! 

Derfor skal du vælge en U sofa med chaiselong 

En chaiselong gør det meget nemmere for dig at sidde med benene oppe i sofaen. Det er den helt perfekte plads, når man er kommet hjem efter en lang dag på arbejde og bare har brug for at slappe af og sidde med benene oppe. 

Hvis du gerne vil gøre det ekstra hyggeligt for dig selv, er det en god idé at købe en masse forskellige puder, så du kan komme til at sidde blødt. Det er også dejligt at have et tæppe, du kan tage over dig, når du skal sidde med benene oppe. 

Samtidig kan det også være en god idé at købe en armlænsbakke til din sofa, så du har et stabilt sted at sætte en kop kaffe eller måske et glas vin. Når først du har fundet dig til rette med benene oppe på chaiselongen, er det dejligt at have sine drikkevarer lige ved hånden, så du ikke behøver at skulle rykke dig fra din dejlige plads, når du skal have en tår at drikke. 

Det er en god idé at vælge en stor U sofa

Som nævnt er det meget nemmere at være social, når du har en U sofa, og derfor er det også en god idé at vælge en stor U sofa, så der er plads til endnu flere mennesker i sofaen, og så I alle sammen kan få et tættere bånd ved at sidde her sammen.

I denne artikel har vi fundet inspiration til nogle forskellige U sofaer, der alle har det til fælles, at de er store og kan være det perfekte samlingspunkt for hele familien. Det giver U sofaen en helt skjult glæde, som det ikke er alle, der tænker over.

På samme måde giver en stor U sofa også mulighed for at være sammen med flere venner og skabe gode minder sammen rundt om sofabordet.

Når du skal vælge et sofabord til din U sofa, er det en god idé at vælge et bord, der enten er kvadratisk eller rundt, så alle i U sofaen kan finde plads rundt om bordet. Det skaber samtidig også et større nærvær, da I kommer meget tættere på hinanden og dermed kan skabe dybere bånd.

Der er mange gode ting ved at vælge en lækker og stor U sofa til sit hjem, og den vil uden tvivl gøre dit sociale liv meget bedre.

FAQ

🧐 Hvad bør jeg kigge efter i en chaiselongsofa?

Der er forskellige ting, som du bør kigge efter, inden du køber en chaiselongsofa. De primære ting vil være de samme overvejelser, som du skal gøre dig, når du køber en almindelig sofa. Det vil sige, at både materiale, størrelse, skum og udformningen er vigtige at have i mente.

🤔 Er chaiselongsofaer praktiske?

En chaiselong fylder mere i stuen, men hvis du har pladsen til det, kan de være utroligt praktiske. Der er nemlig masser af plads i en chaiselongsofa, så du kan brede dig til aften, hygge med film med vennerne eller samle hele familien, når de er på besøg til kaffe.

🤓 Hvad er pointen med en chaiselong?

En chaiselong gør det muligt at ligge behageligt i sofaen og for eksempel stadig se fjernsynet. Den giver også mere plads, når du har gæster på besøg, og I samles om kaffen ved sofabordet. I det tilfælde skabes der også større nærhed mellem folk, hvilket altid er en fordel.

👍 Hvilke sofamærker sælger sofaer i bedst kvalitet?

Der er mange kendte sofamærker, der sælger sofaer i god kvalitet, og der er også mange sofaer i god kvalitet på markedet, der ikke kommer fra et bestemt mærke. Du kan med fordel kigge i vores oversigt over kvalitetssofaer og vælge en sofa fra et mærke, du kender.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar